Μετάβαση σε περιεχόμενο

Επείγουσα, Μή Προγραμματισμένη Μεταφορά Του Φόρουμ


admin

Recommended Posts

Το τελευταίο 24-ωρο το mammyland δέχθηκε επίθεση από χάκερς, οι οποίοι προσπάθησαν να θέσουν την ιστοσελίδα εκτός λειτουργίας και/ή να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στον σέρβερ που μας φιλοξενεί.

 

Επειδή υποχρεωθήκαμε να δράσουμε άμεσα, αποφασίσαμε βάσει των υποδείξεων του τεχνικού μας να μεταφέρουμε το site σε νέα πλατφόρμα (νέα καθαρή εγκατάσταση), ώστε να εξαφανιστεί εντελώς η πιθανότητα οι συγκεκριμένοι χάκερς να αποκτήσουν εκ νέου πρόσβαση στο σύστημα αρχείων του site.

 

1. Ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία, και για το διάστημα που το φόρουμ τέθηκε εκτός λειτουργίας.

 

2. Είναι θέμα χρόνου να επανέλθει όλη η ιστοσελίδα στην κανονική της λειτουργία. Μέχρι να συμβεί αυτό ορισμένα τμήματα του site ίσως να είναι μη προσβάσιμα. Εκτιμούμε ότι σε λίγα 24-ωρα το 99% του mammyland θα λειτουργεί κανονικά.

 

3. Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσετε (τυχόν πρόβλημα σύνδεσης κλπ.) επικοινωνήστε μαζί μας και θα φροντίσουμε να το επιλύσουμε το συντομότερο δυνατόν.

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σας, άνοιξα προηγουμένως ειδικό θέμα, αλλά δε μου απάντησε κανείς.

Από χτες βράδι που ξανά-άνοιξε το φόρουμ, δε δέχεται το παλιό μου όνομα και κωδικό (Θέλω να γίνω μαμά!). Σας παρακαλώ, κάντε κάτι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, αλλά και πάλι δεν το δέχεται. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Πάω να γράψω το παλιό μου όνομα και μου το βγάζει από μόνο του, μαζί με τον κωδικό. Δεν το αναγνωρίζει, όμως. Τώρα έβαλα τον καινούριο κωδικό, αλλά και πάλι δεν το δέχεται... 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ποτε θα επανελθει το μαμυ..ουτε ευχες δεν θα προλαβουμε να ανταλλαξουμε....με αυτες τις αλλαγες πια εχουμε μπερδευτει!!! 2 φορες μεσα στον ιδιο χρονο αλλαγη πλατφορμας!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

χαθηκαν βρε παιδια σημαντικα θεματα που πλεον δεν τα βρισκω στη μηχανη αναζητησης!! επισης οταν γκουγκλαρεις για να βρεις θεματα και προσπαθεις να τα ανοιξεις χωρις να εισαι συνδεδεμενος ενοειται παιρνεις το μυνηματακι οτι τα θεματα δε βρεθηκαν? θα αποκατασταθουν ολα αυτα? ειστε σιγουροι οτι το site θα επανελθει στην προηγουμενη του λειτουργια και αρτιοτητα! εχω την εντυπωση οτι με αυτες τις αλλαγες πλατφορμας το μαμυ βγαινει παντα λαβωμενο! το ενημερωση εχετε για την πληρη επαναλειτοθργια του site?

ευχαριστω

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Προς τους διαχειριστες!

 

καλημερα,

 

σε συνεχεια του προηγουμενου μου σχολιου δινω ενα παραδειγμα....εχουν αλλαξει οι διευθυνσεις οταν ψαχνεις απο το google η συνδεδεμενος μεσω του mammyland!!1

π.χ

 

 

 

http://mammyland.com/θέματα-υγείας-ιατρικά-26/για-οσεσ-γνωριζουν-20601/index2.html

 

 

 

http://mammyland.com/θέματα-υγείας-ιατρικά-26/eπιπωματικοσ-πλακουντασ-sos-19060/index2.html

 

αυτα θα ενσωματωθουν παλι απο το google η χρειαζεται παντα να εισαι συνδεδεμενος στο μαμυλαντ για να τα βρισκεις?

 

αναμενω απαντηση σας,

 

καλες γιορτες

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Απαντώ στις παραπάνω παρατηρήσεις:

 

1. Ναι στο Google εμφανίζονται τα παλιά URLs, που δεν ισχύουν πια. Ωστόσο πολύ σύντομα τα ρομποτάκια του θα ξανασκανάρουν το νέο φόρουμ και θα αντικαταστήσουν τις μή έγκυρες διευθύνσεις με τις καινούριες. Μέχρι να γίνει αυτό μπορείτε να κάνετε αναζήτηση απευθείας μέσα στο mammyland.

 

2. Όσον αφορά το chat, ναι θα επανέρθει.

 

3. Το mammyland σίγουρα θα επανέλθει και μάλιστα με ακόμη περισσότερες λειτουργίες. Απλώς επειδή αυτή η κατάσταση μας έτυχε εντελώς ξαφνικά και πάνω στις γιορτές, είναι λογικό να υπάρχει μία καθυστέρηση στο τεχνικό κομμάτι. Κάντε λίγο υπομονή και θα δείτε ότι όλα θα γίνουν και μάλιστα με το παραπάνω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χρόνια πολλά!

Αφροδίτη, τα θέματα εμφανίζονται κανονικά, απλά αυτά που φαίνονται είναι ποστ-διαφημίσεις, που ανήρτησαν κάποιοι, οι οποίοι, νομίζω, το παράκαναν. Δεν άφησαν θέμα για θέμα. Γέμισαν όλο το φόρουμ με τις διαφημίσεις τους. Αν ψάχνεις για κάτι συγκεκριμένο, μπες στην ομάδα θεμάτων, π.χ. "Ποιες είμαστε στους ίδιους μήνες εγκυμοσύνης" και θα το βρεις στη λίστα. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα και χρονια πολλα

οι ομαδες που ειχαμε θα επανελθουν ή θα πρεπει να τις ξανακανουμε απο την αρχη ,αν γινει το δευτερο ειναι λιγο αδικο ειχαμε βαλει φωτογραφιες και στοιχεια που χρειαζομαστε,ι ειναι κριμα να χαθουν οπως και αυτα απο το προηγουμεο site δεν γινεται καθε φορα να περναμε τετοια ταλαιπωρια και να ψαχνουμε ξανα ξανα για τα ιδια πραγματα ισως θα επρεπε να ειστε περισσοτερο προσεκτικοι και οργανωτικοι............

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χρόνια πολλά. ΚΑ1 σε ποιες ομάδες ακριβώς αναφέρεσαι; Στην προηγούμενη πλατφόρμα δεν υπήρχαν ομάδες μελών...

 

Επίσης δεν γνωρίζω αν διάβασες την ανακοίνωση, όμως το να πέσει ένα site από χάκερ δεν έχει να κάνει και πάρα πολύ με την δική μας οργάνωση, όσο το ποιοι στοχοποιούν το site και πόσο αποφασισμένοι είναι να του επιτεθούν. Δεν υπάρχει 100% ασφάλεια στο ίντερνετ, όσα μέτρα ασφαλείας κι αν λαμβάνεις. Επιλέξαμε αυτή την πλατφόρμα γιατί μας υπέδειξε ο τεχνικός μας ότι είναι πιο ασφαλής, αλλά δεν μπορεί να είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν πρόκειται να επαναληφθεί στο μέλλον.

 

Μεγάλες κοινότητες (φόρουμ) του εξωτερικού με δεκάδες χιλιάδες μέλη έχουν πάθει πολύ χειρότερα από τα δικά μας. Θυμάμαι προσωπικά σε ένα φόρουμ που ήμουν μέλος ότι για περίπου 15 μέρες δεν μπορούσαν να επαναφέρουν την βάση και τελικά επέλεξαν κι αυτοί μία νέα "καθαρή" εγκατάσταση. Αυτά δηλ. συμβαίνουν, δυστυχώς βέβαια, αλλά συμβαίνουν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Bεβαιως και υπηρχαν ομαδες η ομαδα μας λεγοταν "μονο για τα κοριτσια του καφενε",ημασταν μελη τα κοριτσια που γραφουν στο θεμα καφενε βροχη με ζεστη σοκολατα και κουβεντουλα οπως επισης ειχαμε ομαδα και στην προηγουμενη πλατφορμα που χαθηκε κι αυτη σας παρακαλω δειτε αν μπορειτε να την επαναφερετε ειχαμε βαλει φωτογραφιες κι αλλα που μας ειναι χρησιμα και ειναι κριμα να χαθουν παλι ,οσο για τα υπολοιπα εσεις γνωριζετε καλυτερα τι ειναι καλυτερο για το site απλα ταλιαπωρουμαστε λιγακι γιαυτο το λεω ,ευχαριστω...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Είμαι μέλος από το 2008 και το user name μου είναι Ανθή. Καταλαβαίνω ότι είχατε πρόβλημα με hackers και έπρεπε να αλλάξετε πλατφόρμα για μια ακόμα φορά. Θεωρώ όμως απαράδεκτο να μην μπορούν να συνδεθούν τα μέλη στη νέα πλατφόρμα. Το user name μου είναι Ανθή, είμαι μέλος από το 2008 και δυστυχώς δεν μπορώ να συνδεθώ πλέον στο mammyland. Έπρεπε να σπαταλήσω πολύ χρόνο για να φτιάξω καινούριο mail ώστε να καταφέρω να φτιάξω νέο λογαριασμό στο mammy και τελικά να τα καταφέρω να σας γράψω αυτό το μήνυμα. Ένα επίσης παλιό μέλος σας έγραψε για την περίπτωσή μου αλλά δεν δώσατε καμιά απάντηση. Ελπίζω το θέμα να τακτοποιηθεί άμεσα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα κοριτσια και καλη χρονια,

 

ειναι ακομα γιορτες για αυτο φανταζομαι δεν απανταει καποιος...το διαβαζω καιρο το φορουμ αλλα ειμαι καινουρια και τωρα που εβαλα τα μικρα μου σε μια σειρα εχω λιγο παραπανω περισσοτερο χρονο και ειπα να γραφτω και εγω..μα τοσες πολλες φορες πια εχει αλλαξει η πλατφορμα??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σας, χρονια πολλά και καλή χρονιά.

 

- Όσον αφορά τις Ομάδες, αυτό το φόρουμ δεν έχει ενσωματωμένη λειτουργία, πάρα μόνο υπάρχουν εξωτερικές εφαρμογές, οι οποίες όμως ενέχουν κάποια ρίσκα (πχ. μπορει να σταματήσουν να ενημερώνονται στο μέλλον, να μην "συνεργάζονται" σωστά με την βασική εφαρμογή κλπ). Οπότε δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη αν πρέπει να μπούμε σε αυτή την διαδικασία ή όχι, υπό την έννοια ότι τελικά ίσως οδηγηθούμε πάλι σε αδιέξοδο και ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

 

- Όσον αφορά τα λίγα μέλη που ακόμη δεν έχουν καταφέρει να συνδεθούν μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας είτε στο webmaster@mammyland.com είτε στην σελίδα μας στο Facebook. Έχουμε επαναφέρει του κωδικούς για κάποια μέλη που δεν μπορούσαν να συνδεθούν, όμως δεν έχω λάβει κανένα μήνυμα για το μέλος με το όνομα Ανθή.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τι εννοείτε ότι δεν έχετε λάβει μήνυμα για το μέλος με το όνομα Ανθή;;;; Πιο πάνω δεν διαβάσατε το μήνυμά μου;;; Εγώ είμαι το μέλος με το όνομα Ανθή. Δεν αρκεί που σας έγραψα εδώ το πρόβλημά μου; Πρέπει να σας στείλω και mail;;;; Τα ίδια θα σας γράψω κι εκεί. Υπάρχει περίπτωση να λυθεί το ζήτημα ή όχι;;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ανθή απάντησα στο email σου, μπορείς να το τσεκάρεις και να συνδεθείς κανονικά με το παλιό σου username. Συγγνώμη για την ταλαιπωρία.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • admin unpinned this topic
×
×
  • Προσθήκη...