Μετάβαση σε περιεχόμενο

Καφενέ "Οι γυναικάρες με τα καροτσάκια!!!" Νο 5

Recommended Posts

Γεια σας!

Πτώμα έγινα σήμερα... Το πρωί πήγαμε εκκλησία, ο άντρας μου κλασικά κοιμόταν, οπότε πήγαμε οι δυο μας με τον Αντρέα, ο οποίος δε σταμάτησε λεπτό. Όλη την ώρα έκανε σκανταλιές. Μετά ήρθαμε σπίτι, στο τρέξιμο να φάω πρωινό, να ταΐσω τον Αντρέα, να του ετοιμάσω μεσημεριανό και να ετοιμαστούμε για να πάμε βόλτα στην παραλία και στα μαγαζιά. Κι εγώ ήταν όλα έτοιμα, ο άντρας μου κολλημένος στον υπολογιστή με τις πυτζάμες και να μην ξεκουνιέται να ντυθεί για να φύγουμε. Είχαμε και ραντεβού με την κουμπάρα μου, ευτυχώς της είχα πει ότι θα της τηλεφωνήσω για ώρα. Τελικά πήγαμε στη βόλτα, ήταν πολύ ωραία, είχε διάφορα φιλανθρωπικά παζαράκια, καθίσαμε σε ένα και φάγαμε λουκουμάδες, κάναμε βόλτες στα μαγαζιά, είδαμε τις διάφορες χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις, και αγόρασα ένα βιβλίο. Μετά το μεσημέρι πήγαμε στη μάνα μου και φάγαμε κι όταν γυρίσαμε σπίτι έφτιαξα τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες. Στα μελομακάρονα μπερδεύτηκα, κι αντί να φτιάξω τη συνταγή που φτιάχνω κάθε χρόνο, έκανα μια άλλη πιο απλή. Καλά βγήκαν, αλλά τα άλλα ήταν πιο μυρωδάτα. Κουραμπιέδες έφτιαχνα πρώτη φορά και έκανα μια συνταγή του Παρλιάρου, και βγήκαν πολύ ωραίοι, αφράτοι και τραγανοί, αλλά μου φαίνεται πολύ έντονο το άρωμα του βουτύρου. Δεν ξέρω, μπορεί να είναι η ιδέα μου. Έβαλα και λίγη μαστίχα, αλλά τη φοβήθηκα, επειδή αν πέσει πολλή πικρίζει, και μάλλον έβαλα λιγότερη απ' όσο έπρεπε, κι έτσι δε μυρίζουν καθόλου μαστίχα. Έβαλα, όμως, και ρούμι και του δίνει μια λεπτή γεύση.

Ανθή για τον θηλασμό συμφωνώ σε όσα λέει το Καγκουράκι επί λέξη! Κι ο Αντρέας θηλάζει και στα ενδιάμεσα. Στην αρχή όταν αρχίζαμε ένα νέο γεύμα, π.χ. μεσημεριανό, έτρωγε λίγο και μετά θήλαζε κι όλας. Σιγά σιγά έκοβε το θηλασμό και μόνο έτρωγε. Τώρα θηλάζει πρωί, βράδι, μια-δυο φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας, το απόγευμα πριν φύγω για το σχολείο (αυτά είναι τα στάνταρ) και ίσως και μια-δυο φορές ακόμα κατά τη διάρκεια της μέρας. Φυσικά, κάποιες φορές απλά πιπιλίζει.

Ουφ, κι εγώ έχω κάτι εκθέσεις για διόρθωμα και βαριέμαι αφάνταστα...

Καγκουράκι να σου ζήσει η Αγγελικούλα σου! Να τη χαίρεσαι και να τη δεις όπως ποθείς!

Ο Αντρέας πάει καμιά φορά στο δέντρο, και ακουμπάει τα στολίδια, αλλά μέχρι εκεί.

Σολωμό τελικά δεν του έδωσα, τον έφτιαξε η μάνα μου με πορτοκάλι και μουστάρδα, οπότε του έκανα μπιφτέκι και τραχανά και έφαγε.

Σας φιλώ όλες, πάω να την πέσω είμαι πτώμα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 985
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κατερίνα μαζί γράφαμε!

Περαστικά στον Δημητράκη.

Ο Αντρέας μπορεί να φάει ολόκληρη μπανάνα, αλλά μέχρι εκεί. Άλλο φρούτο δυσκολεύεται, το πολύ να φάει μισό. Φυσικά όταν τα αλέθουμε χάνουν βιταμίνες, αλλά τέλος πάντων. Απ' το τίποτα... καλύτερα η φρουτόκρεμα.

Μπα, το φερμουάρ αποκλείται να το είδε κάποιος. Ευτυχώς φορούσα σχετικά μακρύ πουλόβερ και επιπλέον, δεν πρόσεξα κανένα μαθητή να γελά πονηρά! :lol::lol::lol:

Καλέ, τώρα το είδα κι εγώ, ότι το Καγκουράκι γέννησε και τα δύο παιδιά στις 17! Όπως εμείς με το 22!!!

Άντε, σας φιλώ και πάλι!

Kαλησπερα σας!!!

Καγκουρακι μου να τη χαιρεσαι την Αγγελικουλα σου, να μεγαλωσει με υγεια και να εχει την ευλογια να κανει ολα οσα επιθυμει!Πες μας εντυπωσεις απο το παρτακι στον παιδικο! Χαρουμενη μηνογενεθλια στον μπομπιρα!

Μαγδα μου χρονια πολλα κι ευτυχισμενα και σε σενα! Οι αντρες μας γενικα εχουν πολυ καλες ιδεες αλλα οι μικροι διαολοι λες και το ξερουν δεν μας αφηνουν σε ησυχια!

Κατερινα μου πως ειναι σημερα ο Δημητρακης; Και του χρονου να φουρνισετε να μυρισει το σπιτακι σας!

Αννα Μαρια εγω απο το χρονο περιπου του εδινα κομματακια, ασε που μετα τους 18 μηνες δεν τη θελει με τιποτα την κρεμα η οτιδηποτε αλεσμενο. Κι εσεις και του χρονου να μυρισει το σπιτακι σας! Εμενα οπως σας ειχα πει το ειχε ριξει το δεντρο, αλλα μια η τιμωρια, μια η απειλη οτι θα το ξεστολισω και μια η τρομαρα που πρεπει να πηρε, φτου να μην το ματιασω, δεν το εχει αγγιξει εκτοτε...Αστο καλυτερα το αβγο για αργοτερα.

Ανθη μου περαστικα! Εγω δεν πολυθηλασα αλλα απο οσο ξερω τα κοριτσια καλα στα λενε.

Αλεξανδρα υπομονη, φαση θα ειναι με τον υπνο, θα περασει.

Εγω νεα δεν εχω, με εχει πιασει ανυπομονησια να κλεισουμε απο τη μια απο την αλλη συσσωρευονται δουλειες που δεν ξερω ποτε θα γινουν και πελαγωνω, αμα πελαγωσω δεν μπορω να κανω τιποτα και ουτω καθεξης... Εν τω μεταξυ δεν ξερω αν θα παρει κανενας απο τους δυο μας δωρο στη δουλεια και αν δεν παρουμε, κλαφτα, δεν θα εχω οχι για δωρα ουτε για να περασουμε. Αλλα! Αισιοδοξω οτι κατι θα γινει, παντα κατι γινεται και τη βρισκουμε την ακρη, ισως επειδη δεν το βαζουμε κατω.

Αυτα, φιλουθκια και καλο σας βραδυ!

γεια σας κοριτσια

τελικα αρρωστησε ο Δημητρακος μου :( ,ειχε συναχι και βηχα σημερα και ανεβασε και λιγο πυρετο το απογευμα δεν θα τον στειλω ουτε αυριο κι απο οτι φαινεται μια και μια απο το νεο ετος θα παει ξανα,δεν ξερω αν θα μπορεσουμε να παμε στη γιορτη την Πεμπτη

Κατερινακι να χαιρεσε την κουκλιτσα σου γερη κι ευτυχισμενη να ειναι,να τη δεις οπως επιθυμεις!!!χαρουμενα μηνογενεθλια και στον μπομπιρακο!!!πως περασατε στο παρτυ στο παιδικο;

Χριστινακι καλα κανεις και δεν το βαζεις κατω ασε κι εμεις χαλια μαυρα με ενα μισθο κι αυτον κουτσοκουρεμενο,μας μειωνουν και το επιδομα τριτεκνων τωρα ασε τι να πω την υγεια μας να εχουμε κανεις δεν σε υπολογιζει με τρια παιδια και τα εξοδα να τρεχουν κι εχουμε και τα παλιοχαρατσια τους :twisted::twisted: δεν ξερω τι θα γινει ως το τελος .....

Αννα Μαρια καλοφαγωτα τα γλυκα σου και του χρονου με υγεια,εγω λεω να φτιαξω μονο κουραμπιεδες αλλα δεν εχω καταληξει ακομα ποια συνταγη να φτιαξω θελω ο κουραμπιες να λιωνει στο στομα και μεχρι στιγμης δεν εχω βρει τετοια συνταγη ακομα εσυ πως τους κανεις;

οι υπολοιπες που εξαφανιστηκατε;

Γεια σας κοριτσάκια μου!

Ερημιές το καφενεδάκι μας...

Να ευχηθώ και πάλι στο Καγκουράκι χρόνια πολλά για την Αγγελικούλα! Πώς τα περάσατε στο παρτάκι στον παιδικό;

Εγώ σήμερα πήγα κεραμική το πρωί, και μας κέρασε ο δάσκαλος ζεστό κρασί με σταφίδες, είχε και κάτι γλυκάκια, ε, οικονόμησα έναν πονοκέφαλο... Ακόμα δεν έχω συνέλθει. Φυσικά στο σπίτι έκανα 2395839865 δουλειές... Και στο σχολείο δεν κάθισα καθόλου, γιατί στα κενά μου περνούσα απουσίες και διόρθωνα εκθέσεις. Κι έχω κι αύριο απουσίες...

Εν τω μεταξύ, λέγανε για στάση πληρωμών των δημοσίων υπαλλήλων, που ισούται με χρεοκοπία του κράτους. Ευτυχώς τελευταία στιγμή αποφάσισε η Αρχή Ηλεκτρισμού να δανείσει το κράτος και θα μας πληρώσουν.

Στο σχολείο, δεν ξέρω αν σας είχα πει, αποφασίσαμε να μαζέψουμε κάποια λεφτά και να δώσουμε κουπόνια για ψώνια από κάποιο σούπερ μάρκετ της περιοχής, στους άπορους μαθητές. Φυσικά σχεδόν όλοι οι μαθητές μας έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αλλά επειδή είμαστε κι εμείς λίγοι, είπαμε να δώσουμε σ' αυτούς που έχουν απόλυτη ανάγκη. Ε, σήμερα όπως φεύγαμε, μας περίμενε ένας μαθητής και μας είπε ότι ο τάδε μαθητής πήγε να παίξει μπιλιάρδο με λεφτά, κι αυτό το κάνει συνέχεια, και να μην του δώσουμε τίποτα. Σ' αυτόν με το μπιλιάρδο θα δώσουμε, γιατί έχει τέσσερα παιδιά, η κόρη του είναι έγκυος (η πρωταγωνίστρια του διηγήματός μου!), και έχουν τρομερό οικονομικό πρόβλημα. Του εξηγούμε ότι δε θα δώσουμε σ' αυτόν τον ίδιο λεφτά, αλλά στη γυναίκα του για να ψωνίσει αυτή για τις γιορτές, κι αυτός μας λέει "κι εγώ άνεργος είμαι, κι η γυναίκα μου το ίδιο, θα βγάλω ένα κουπόνι και για τον εαυτό μου γιατί με σκάσατε". Όπως καταλαβαίνετε, είπαμε να κάνουμε το καλό και θα βρεθούμε μπλεγμένοι τελικά...

Χριστίνα ευτυχώς ο Αντρέας προς το παρόν δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το δέντρο. Η βασική του ασχολία είναι να ανοίγει τα συρτάρια και τα ντουλάπια, και να κρύβεται και να μας περιμένει να πάμε να τον ανακαλύψουμε!

Πάντα τα καταφέρνουμε τελευταία στιγμή και κάπως τα βολεύουμε! Το πολύ πολύ να μην πάρεις δώρα σε όλους, μόνο στον Δημητράκη. Εγώ πάντως, ήδη είπα στον Αντρέα ότι δεν υπάρχει άγιος Βασίλης και θα του το λέω κάθε χρόνο. Του αγόρασε η κουμπάρα μου ένα μπαλόνι-άγιο Βασίλη και σήμερα του το κρατούσα και έκανα ότι του μιλούσε και καλά και του έλεγα "χο χο χο, δεν υπάρχω, είμαι ένα πλάσμα της φαντασίας, δημιούργημα του καπιταλισμού". :P :P :P Μια μαθήτριά μου, μου έλεγε ότι τα παιδιά της, της ζήτησαν δώρα, πάει να τα αγοράσει, και το ένα είχε 140 ευρώ και το άλλο 170. Και πώς να τους εξηγήσει ότι ο άης Βασίλης δεν έχει λεφτά;

Κατερίνα περαστικά στον Δημητράκη σου! Κρίμα μωρέ να χάσετε τη γιορτή...

Για τους κουραμπιέδες δεν έχω άποψη, αφού πρώτη φορά τους φτιάχνω, και γενικώς δεν τους τρώω και πολύ. Έκανα αυτή τη συνταγή: http://www.gastronomos.gr/grigores_sint ... urampiedes. Είναι του Παρλιάρου, αλλά έχουν πάρα πολύ έντονη τη γεύση του βουτύρου. Ίσως έπρεπε να βάλω βανίλια για να σπάσει η μυρωδιά, αν και έβαλα μαστίχα και ρούμι που περιέχεται στη συνταγή. Κλαψ, στεναχωρέθηκα, γιατί μια φορά το χρόνο τους φτιάχνουμε, ήθελα να πετύχουν...

Ουφ, σήμερα είναι βροχερή η μέρα, και λένε ότι όλη η βδομάδα έτσι θα πάει. Ελπίζω να στεγνώσουν τα ρούχα που θα πλύνουμε για το ταξίδι μας...

Καλησπερα κοριτσακια!!εχω μπλεξει με τις δουλιτσες κ δεν εχω προλαβει να σχολιασω...χθες εκανα τα ντουλαπια της κουζινας,βαλε-βγαλε ολα τα πραγματα,ξεκρεμασα κουρτινες κ συνεχιζω ακαθεκτη!!αυριο θα σχολιασω αναλυτικα αλλα σσημερα να ευχηθω χρονια πολλα στην Αγγελικουλα!!!!πολυχρονη!!Να την χαιρεστε Κατερινα!!!

Κατερινα περαστικα στον Δημητρακη..ετσι θα σας παει ο χειμωνας μου φαινεται!!

πολλα φιλια σε ολες!!

Αννα Μαρια τελικα μαλλον το βουτυρο πρεπει να κανει τη διαφορα,περυσι ειχα κανει συνταγη του Παρλιαρου αλλα με lurpak και δεν μου αρεσαν εγιναν σκληροι και μια φιλη μου που μου εδωσε τη συνταγη της τους κανει με αυτο το βουτυρο που λεει κι αυτη η συνταγη που εκανες κι εσυ,μπορει να κανω κι εγω αυτους ,καλα να βοηθησετε πατε και θα μπλεξετε κιολας στο τελος :o αντε να βρεις ακρη... κι εγω λεω στα παιδια οτι δεν υπαρχει αγιος Βασιλης και τα δωρα τα αγοραζει η μαμα και ο μπαμπας και γενικα δεν μου αρεσει να τους παραμυθιαζω θελω να τους λεω την αληθεια δεν ξερω κατα ποσο καλο ή κακο ειναι αυτο αλλα δεν μου αρεσει να τους λεω ψεματα,οταν ειχε βγαλει ο μεγαλος μου το πρωτο του δοντι του ειχε πει ο ξαδερφος του οτι θα ερθει η νεραιδα των δοντιων να παρει το δοντι και να του φερει δωρο φυσικα του εξηγησα οτι δεν υπαρχουν νεραιδες

Αλεξανδρα σε ευχαριστω!!

Κατερίνα οι κουραμπιέδες βγήκαν πολύ αφράτοι και τραγανοί, αλλά έχουν τη γεύση του αιγοπρόβειου βουτύρου... Δεν ξέρω, ίσως για κάποιους αυτό να είναι καλό.

Καλά έκανες και είπες στα παιδιά ότι δεν υπάρχει άγιος Βασίλης. Αλλά νεράιδες υπάρχουν!!!! Δεν το ήξερες; :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Μανουλιτσες μου γλυκές σας ευχαριστω όλες για τις ευχές σας.

Σκεφτομουνα ποτε είχα τόσο μικρούλα την ιδια και ποτε εχει γινει κοριτσάκι και για ποτε πέρασαν τρία χρονια μου φαίνεται σαν χθες. Να είστε όλες καλα να ειναι καλα τα παιδάκια σας και να απολαμβανετε καθε στιγμη μαζι τους γιατι μεγαλώνουν πολυ πολυ γρήγορα.

Στο σχολείο πέρασε πολυ ωραία μου έστειλαν βιντεακια που της τραγουδούσαν όλα τα παιδάκια χρονια πολλα και happy birthday και μετα που χόρευαν όλα τα μικρουλακια με τα καπελακια στο κεφάλι.

Σημερα εκτός απο τον νικολα μου που εχει μηνογενεθλια εχει και η φράουλα της Άνθης. Να την χαίρεσαι την κούκλα σου φιλενάδα.

Πάω να μάζεψω μια κουζίνα που με περιμένει και θα ξαναμπω μετα να δω τα νεακια σας

Καγκουράκι ωραία πέρασε η Αγγελικούλα στο παρτάκι της! Θα κάνετε και στο σπίτι κάτι;

Καλά μηνογενέθλια στον Νικολάκη και στη φράουλα της Ανθής!

Γραψατε πολλα βλεπω :geek:

Κατερίνα περαστικα στον Δημητρακη, ελπιζω να ειναι αυριο καλυτερα για να μπορεσετε να πατε στην γιορτουλα την Πεμπτη. Και μεις εχουμε μυξουλες και βήχα αλλα για το βήχα η παιδιατρος μου ειπε να της δίνω μέλι όταν την ακούω να ταλαιπωρείται. Αδυνατουλης ο μπομπιρακος σου και η δικια μου τωρα έπιασε τα 14 κιλα. Στο σπιτι δεν θα κάνω κάτι φέτος έχω κλείσει να της κάνω πάρτυ και σε παιδοτοπο το Σάββατο κυρίως για να παίξει με τα παιδάκια των φίλων μας.

Αννα Μαρία ξεφυγες για λίγο απο τις συνταγες αλλα θα βγήκαν καλοι και οι κουραμπιεδες και τα μελομακαρονα. Ζεστο κρασί με σταφίδας είχα πιει μια φορα όταν ήμουν στην Νορβηγία, ότι έπρεπε ήταν τότε για το κρύο, αλλα νομίζω ειναι καλη ιδέα και για γιορτινό τραπέζι ε? θέλετε να κάνετε καλο και θα γινει και καμια παρεξήγηση....

Χριστίνα και μένα αυτο με τα αλλες μένα μου το εκανε και το κάνει ακομα, δεν θελει τίποτα αλεσμενο, φανταστείτε δεν θελει ουτε πουρε, όταν φτιάχνω της κρατάω μια πατάτα για να την φάει ετσι :o Άντε μια βδομαδουλα και θα ξεκουραστεις και εσυ!!!

Εγω της έχω πει για τον Αι Βασίλη νομίζω σε αυτη την ηλικία ειναι ωραίο να ζει το παραμύθι, έγραψαν και γράμμα στο σχολείο, οκ η δασκάλα το έγραψε, αλλα λεει ήμουν καλο παιδάκι και τη νεα χρονια θα είμαι καλύτερη και γι αυτο θέλω αυτο το δωράκι.....και λέω κάπου στα 5-6 να μάθει ότι τα δώρα τα φέρνει η μαμα και ο μπαμπάς

Τι κάνετε κορίτσια μου??????

Καλημέρες!!!!!! Βροχερότατες!!!!! Από χθες βράδυ ανοίξανε οι ουρανοί (μέχρι και μπουμπουνητά παρακαλώ που μου ξυπνούσανε το μικρό!!!!!)

Έχω μπλέξει με τις παλιοδουλειές να πάρει!!!!! Γιατί νομίζω πως μόνο το δικό μου σπίτι έχει τον ασυμμάζευτο????? Εεεε????? Έχει μαζευτεί και «σαβουρέϊσιον» κι όόόόλο πετάωωωωωω….. και πάλι κάπως μου φαίνεται το σπίτι!!!!!!! Ουυυυαααααααα!!!!!! :x:x:x:x:x:x:x:x:x

Στο μεταξύ το λαπτοπάκι μου τέλος!!!!! Μετασχηματιστής καμένος (κλέβω του συζύγου τώρα!!!!) οπότε και δε μπορώ να μπαίνω όποτε θέλω….. ούτε φώτος μπορώ ν’ ανεβάσω (δεν έχω εδώ!!!!) :cry::cry:

Αύριο περιμένουμε τη γιαγιά μου….. πφφφφφφφ….. «ιερά εξέταση» καταλάβατε τώρα νομίζω εεεεε????? Τρέχω πανικόβλητη δυό μέρες τώρα να μην της δώσω λαβή για κριτική!!!!! Ρε κορίτσια…. μπορεί να είναι λάθος αυτό που κάνω δεν ξέρω….. αλλά προτιμώ να μου βγει ο πάτος (όταν περιμένω γιαγιά/πεθερά/μαμά/θεία) απ' το να δικαιολογώ τί και πώς!!!!! Λάθος μου μάλλον εεεεε????? Την προηγούμενη φορά που είχε έρθει η γιαγιά κοντέψαμε να τσακωθούμε….. μας είχανε φέρει τα χαλιά κι όσο ήμουν στην πόρτα για τα σχετικά….. ο μικρός πήγε χώθηκε κάτω απ’ το τραπέζι της κουζίνας και τον τράβαγε επίμονα έξω (μην πας εκεί τζιζζζζζζζ) και το μωρό πλάνταξε στο κλάμα!!!!!! Έλεος δλδ. έτσι???? :x:x:x Εγώ έτσι τον έχω μάθει τον μικρό μου εσύ γιατί μου τον καταπιέζεις????? Τα πήρα πολύύύ άσχημαααα!!!!!! Μια ζωή ότι κάνω εγώ στο παιδί μου είναι λάθος???? Βαρέθηκααααααα!!!!!! Οι άλλοι τα μεγαλώσανε τα παιδιά τους όπως θέλανε!!!!! Εμένα θα με αφήσουνε να το μεγαλώσω όπως γουστάρω εγώ????? Κι αν είναι κακομαθημένο πρόβλημα δικό μου δεν αφορά άλλον!!!!!!! Εεεεεε μα πιααααααααα!!!! (sorry για το ξέσπασμαααααα θα ‘σκαγααααα!!!!!!)

Το απόγευμα έχουμε ραντεβού στο ΠΑΙΔΩΝ με την Παιδονευρολόγο που μας παρακολουθεί. Πάμε να πάρουμε νέο παραπεμπτικό για φυσικοθεραπείες (κι ένα χρόνο είπε ο φυσικοθεραπευτής γιατί όχι?????) γιατί και στα 1α του βήματα θα έχουμε αστάθεια κι ανασφάλειες!!!!! Στο μεταξύ….. δε θυμάμαι αν σας το ΄χω πει….. τις τελευταίες μέρες στεκόμαστε όλο και περισσότερο στα πατουσίνια (ακόμα και χωρίς στήριξη για ελάχιστα δευτερόλεπτα!!!!!) κι όλο επιμένει το πουλί μ…. το προσπαθεί πολύ είναι πεισματάρης!!!!! Οπότε…. προετοιμαζόμαστε για τα 1α βήματα λέτε?????? :ymparty::ymparty: Ο φυσικοθεραπευτής μας ζήτησε χθες να προτρέπουμε τον μικρό να έρθει εκείνος κοντά μας για αγκαλιά όχι να πηγαίνουμε εμείς!!!!! Να τον «ξεβολέψουμε» κοινώς!!!!!

Μετά το ΠΑΙΔΩΝ πάμε στα RIVER έτσι για βολτίτσα να χαζέψουμε να δούμε κόσμο-φώτα…. κτλ. κτλ. κτλ…..

Τι καλούδια τρώτε σήμερις?????? Εγώ βάζω σε λίγο να γίνονται ρολό κιμά (έχω ήδη βράσει αυγουλάκια) με πιλαφάκι και σαλτσούλα επίσης γιουβαρλάκια (ο λαιμός μου είναι κάπως χάλια οπότε σουπίτσα ότι πρέπει!!!!) και του μικρού ετοιμάζω πατατίτσες γιαχνί με φρέσκια ντοματούλα εννοείται (λιωμένο με φέτα γλείφεται!!!!!)

Αυτά!!!!! Έκθεση τέλος!!!!! Σας φιλώ όλες!!!!!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΑ ΧΕΡΕΣΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΑΚΛΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D:D

ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΤΙ ΓΕΛΙΟ !!!ΜΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΞΗΓΕΙΣ ΠΩΣ ΒΓΗΚΕ Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ...ΣΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΣΤ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΠΩς ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΕΙ ΣΑΝ ΧΑΜΕΝΟΣ!!!ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΕΤΣΙ ΣΕ ΚΟΙΤΟΥΣΕ Ε??? :lol::lol::lol: ΕΓΩ ΤΟΥ ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ...ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ''ΧΟ ΧΟ ΧΟ ΧΟ'' ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΧΑΡΟΥΛΕΣ!!!

ΝΑ ΣΕ ΠΩ...ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ...ΑΣ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥΥΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΑΘΩΟ!!!ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΑΝ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ???ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΕΡΝΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΑΜΕ ΑΛΛΑ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΑ!!

(ΕΓΩ 1 ΦΟΡΑ ΕΙΧΑΝΕ ΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΚΟΥΚΛΑ ΟΧΙ BARBIE ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ΤΗΣ ΕΣΠΑΣΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: )

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΣ!!

ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΠΙΑΝΑΚΙ ΤΗΣ FISHER PRIZE (O ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜAΛΛΟΝ!! :lol::lol::lol: )

ΣΟΡΡΥ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑ ΑΛΛΑ ΕΤΡΕΧΑ!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΑΠΛΑ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ....

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΕΣ...ΑΚΟΥΣ :lol::lol::lol: ΠΙΠΙΤΣΑ????

ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΛΕΩ ''Η ΜΑΜΑ ΤΟΥ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΤΑ ΚΑΝΩ''

ΚΟΙΝΩΣ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΩ................. ;);););););)

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΛΕΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ''ΜΠΑΜΠΑ'' ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ...ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΟΥΛΑ!!!ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ!!! :D:D:D ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!!!

ΑΥΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ :D:D:D

Γεια σας κορίτσια

Σας έχω ερώτηση εσείς που είστε πιο ειδικές απο μένα, θα φτιάξω ένα μπισκοτοσπιτο ( τα μπισκότα τα έχω παρει έτοιμα) οπότε καλυτερα θα κάνω την συναρμολογηση :lol::lol: με ζάχαρη λιωμενη νομίζω. Την διακόσμηση πως θα την κάνω σκεφτόμουν να κάνω βουτυροκρεμα και να την βάλω σαν χιόνι πανω στο σπιτάκι αλλα πως διατηρηθεί εκτος ψυγείου? τι αλλο μπορει να φτιάξω?

Επίσης έχετε καμια συνταγη για μανιταροσουπα ή καμια αλλη βελουτε σουπα για πρώτο πιάτο για τα Χριστούγεννα που θα φάμε όλοι μαζι σε μένα?

Ποπη μην τρελαινεσαι τόσο για το σπιτι για το τι θα σου πουν μικρο παιδι έχεις και εχει προτεραιότητα. Καλη βολτουλα μετα.

Μαρίνα ευχαριστούμε για τις ευχές, και εγω έτσι θα κάνω με τον Αι Βασίλη άκουσα πριν μερικές μερες και μια ψυχολόγο στην τηλεόραση που έλεγε ότι ειναι ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών και τον περιμένουν με τα δώρα και όταν στις πρώτες τάξεις του δημοτικού μαθαίνουν την αλήθεια δεν τους δημιουργεί τίποτα το αρνητικό μέσα τους, κάπως έτσι το ειπε τέλος πάντων.

γεια σας κοριτσια

ευχαριστω πολυ για τα περαστικα,ευτυχως δεν ανεβασε πολυ υψηλο πυρετο μεχρι 38.4 πηγε,το μεσημερι δεν ηθελε να κοιμηθει και ανεβηκε μονος του στις 4μιση και κοιμηθηκε,θα τον αφησω να ξεκουραστει αφου κι αυριο δεν θα τον στειλω σχολειο ,αυτες τις μερες θελουμα να παμε στο χωριο του αγιου Βασιλη που εγινε και στην Κοζανη και να παμε να αγορασουμε και δωρακια για τα παιδια

Κατερινα ειχα κανει προπερσυ σπιτακια με πτι μπερ ομως δες αυτη ακριβως τη συνταγη ειχα κανει http://www.sintagespareas.gr/sintages/x ... imper.html το icing που δινει ειναι πολυ καλο οταν κρυωσει μπορεις και να το τυλιξεις το σπιτακι ενω η βουτυροκρεμα ασε που δεν διατηρειται εκτος ψυγειου δεν στεγνωνει,για σουπα που λες μανιταροσουπα εχω κανει αυτη http://www.sintagespareas.gr/sintages/m ... stimi.html και εχω κι αυτη στα υποψιν http://www.sintagespareas.gr/sintages/a ... prasa.html,τωρα για τον αγιο Βασιλη που λες ειχα δει κι εγω την εκπομπη εξαλλου οταν τα παιδια ειναι μικρα δεν μπορεις να εξηγησεις ακριβως τι γινεται αφου βομβαρδιζονται απο παντου για τον αγιο και δεν ρωτανε κιολας για τα μεγαλα εγω λεω που ρωτανε δεν μπορω και δεν θελω να τους πω ψεματα αφου ειναι πρωφανες το θεμα, ολα σχετικα αδυνατα ειναι τα δικα μου ενω απο μωρα ηταν φουσκωτουτσικα μετα δεν βαζουν πολυ,δεν με απασχολει αφου αναπτυσονται φυσιολογικα καλυτερα αδυνατα παρα να τα κυνηγας να μην φανε και ο Δημητρης κιολας τρωει πολυ καλα ισως ειναι το σκαρι μας ετσι

Ποπη χαιρομαι που παει τοσο καλα ο μικρος μην ανυσηχεις ειδες θεμα ημερων ειναι να αρχισει να περπαταει,οσο για τη γιαγια και τους δικους σου τι να πω το ξερω ποσο ασχημο ειναι να θελουν ολοι να επιβαλλουν το δικο τους ειδικα στο μεγαλωμα των παιδιων αλλα γραψτους και κανε οτι νομιζεις εσυ καλυτερο το θεμα ειναι να μας δεχονται οπως ειμαστε

Μαρινα ολα τα ζουζουνια παντως μπαμπα λενε πρωτα αδικια δεν ειναι;ειδες τα σκατουλια εμεις τα τραβαμε ολα κι αυτα μπαμπα λενε πρωτα :lol::lol:

Κουκλες καλησπερα!

Αννα Μαρια κακοπερασες παλι ε;;;; :P Παντως εγω θελω να πιστεψει στη μαγεια των Χριστουγεννων, ειναι κομματι της παιδικης μας αθωοτητας, ας διατηρηθει οσο μπορει!

Κα μου πως ειναι ο Δημητρακης σου; Μακαρι να ειναι καλυτερα για την Πεμπτη και κυριως να μην κολλησει τα αλλα δυο και περασετε αρρωστες γιορτες!

Κατερινακι μου τι ομορφα που ακουγεται να ηταν στο παρτακι! Αλλα και στον παιδοτοπο τελεια θα ειναι, θα λυσσαξουν!!!

Ανθη μου χαρουμενα μηνογενεθλια και σε σενα!

Αλεξανδρα πολλες δουλειες, μονο που τις ακουω κουραζομαι!

Μαρινακι τελειο αυτο με τον υπνο, ελπιζω να μην στο αλλαξει. Ο Δημητρακης μεχρι το καλοκαιρι που πηγαμε διακοπες κι ημασταν ολοι στο ιδιο δωματιο, μολις νυσταζε χωνοταν στο παρκο του και τερμα, απο το καλοκαιρι καλομαθε κι ολο αγκαλιτσες θελει, ευτυχως παει μετα στο κρεβατακι του αναιμακτα!

Ποπη μου τελεια που τα παει τοσο καλα ο μικρος! Και γιατι παρακαλω ολα αυτα που εγραψες δεν τα λες, φυσικα με ωραιο κι ευγενικο τροπο, σε γιαγιαδες πεθερες μαμαδες κλπ για να τους κοψεις διακριτικα το βηχα; Σιγα μη σε κρινουν αν δεν ειναι τελειο το σπιτι! Καλα 3 φαγια εφτιαξες; Χρυσοχερα μου!

Ανεβασα σημερα τη συνεχεια, ειναι το δευτερο και τελευταιο κομματι για τον παραδεισο απο την επομενη φορα επιστρεφουμε στο παρον!Καλη αναγνωση ελπιζω να σας αρεσει!

http://butterflysstories.blogspot.gr/2012/12/10.html

Φιλακια πολλα!!!

Κοριτσάκια μυο γλυκά τι κάνετε; Χάθηκα εντελώς! ¨ολο αυτό το διάστημα ούτε έμπαινα, ούτε ας διάβαζα ούτε τίποτα. Τρέχω κ δεν φτάνω. Πολλά θεματάκια μαζεμένα μου πέσαν το τελευταίο διάστημα. Το αποκορύφωμα οι 10 τελευταίες μέρες. Τρέχαμε πριν 10 μέρες στο νοσοκομείο με το μικρό.Ξύπνησε το μανάρι μου 12 το βράδυ κ είχε πλαντάξει στο κλάμα, δεν ηρεμούσε. Πως του ακουμπάω την πάνα, τσιρίιιιδα.Ανοίγω την πάνα για να τον αλλάξω(νόμιζα πως τσίριζε γιατί τον ενοχλούσαν τα τσίσα)κ βλέπω το πουλάκι του τόσο πρησμένο. Παραφίμωση. Ευτυχώς πήγαμε αμέσως κ δεν είχαμε άλλα! Τον είδε παιδοχειρούργος και μέχρι σήμερα του βάζαμε μια κρεμούλα κ τέλος. Τώρα όλα καλά.

Κ φυσικά η γκαντεμιά δεν σταματά εδώ. Πέμπτη βράδυ νοσοκοκ. και την Κυριακή το βράδυ πολλαπλά εγκεφαλικά εγώ! Το Σάββατο είδα στον τοίχο του μικρού, αλλά κ στο δικό μας δωμάτιο υγρασία.Το λέω στον άντρα μου και συμφωνήσαμε να ενημερώσουμε τον ιδιοκτήτη ώστε να το φτιάξουμε. Την Κυριακή το βράδυ κοιμίζω το μωρό και ξεκινάω δουλειές. Ανοίγω την ντουλάπα όπου είχα τα ρούχα εκτός εποχής και τα παπούτσια που δεν φοράμε συχνά(γόβες, σανδάλια κτλ).Κορίτσια, εξαιτίας της υγρασίας μέσα είχε νερό! Δεν είχα ανοίξει 1 μήνα αυτή την ντουλάπα κ ήρθε ο πανικός! Μουχλιασμένα παπούτσια κ ρούχα, άλλα απλά υγρά. ΠΑΝΙΚΟΣ! Κ δεν μύριχαν ρε σεις...αλλιώς θα το είχα πάρει χαμπάρι.

Οπότε, είμαστε στη φάση ''ΨΑΧΝΩ ΣΠΙΤΙ ΤΩΡΑ''.

πραγματικά τόοοση κούραση, ψυχολογική κ σωματική...

Ο μικρός είναι απίθανος πάντως. Κρατιέται πλέον απ΄όπου βρει κ στέκεται όρθιος. Φαφούτης ακόμα, λατρεύει τον αρακά κ τις φακές, λιχούδης, μας δίνει φιλάκια κ τσιρίζει. Λέει όλη μέρα μπαμπα, νανανα,τατατα, ντανταντα, τζιζ, κάτι σαν γεια αλλά όχι καθαρά το γάμμα κ προσπαθεί να πει παππού. Το νταντα που το άκουσε δεν ξέρω. Το τζιζ μια μέρα έπινα καφέ κ κάηκα κ είπα για πλάκα ''Κάηκα. Εκανε τζιζ ο καφες τη μαμά'' κ ρε κορίτσια μου λέει αμέσωως τζιζ(=τζθιθζ). Πόσο γέλασα.

Με τον θηλασμό έχουμε μειώσει αρκετά. Πρωί βράδυ και 2-3 φορές τη νύχτα που ξυπνάει. Τη μέρα δεν θέλει καθόλου, χορταίνει με τις κρέμες του. Ο παιδίατρος υποστηρίζει ότι πρέπει να τον μάθω να κοιμάται το βράδυ χωρίς να ξυπνάει. Ή αν ξυπνάει να μην ζητάει γάλα. Πως θα το κάνω αυτό μωρέ κορίτσια;;; Ο τρόπος που λέει ο γιατρός μου φαίνεται βάρβαρος...

Αυτάααα. 3χιλιόμετρα σεντόνι έγραψα..Πάω νασας διαβάσω τώρα!

Φιλάαακια!

Γεια σας!

Τώρα αξιώθηκα να καθίσω να σας γράψω! Όλη μέρα έτρεχα σήμερα. Το πρωί πήγα για κούρεμα και μετά σε ένα μαγαζί και πήρα κάτι ρούχα του μικρού για την Αγγλία, παρ' όλο που έβρεχε καταρρακτωδώς. Μετά ήρθα σπίτι, μαγείρεψα, φάγαμε, έκανα λίγη καθαριότητα, κι έπειτα ήρθε ο ξάδελφός μου που έχει σήμερα γενέθλια και τις προάλλες ήρθε απ' την Αγγλία όπου σπουδάζει. Μέχρι να καθίσουμε και να πούμε δυο κουβέντες, ήρθε η ώρα για το σχολείο... Πριν λίγο γύρισα, έφαγα και κάθισα να σας διαβάσω και να σας γράψω.

Πόπη κι εμένα χτες ήρθε η μάνα μου το μεσημέρι για να φέρει κάτι πράγματα. Όλοι οι καναπέδες καλυμμένοι με παιχνίδια του Αντρέα. Γενικώς ένας χαμός. Άρχισε τη γκρίνια "τι χάος είναι αυτό" και "έτσι και έρθει κανένας άνθρωπος ρεζίλι θα γίνεις" κι άλλα τέτοια. Φυσικά της το έκοψα αμέσως. Απορώ, δεν καταλαβαίνει ότι όταν έχεις μικρό παιδί το σπίτι δεν μπορεί να είναι συγυρισμένο; Της λέω "όταν ήμασταν εμείς μικροί, είχες το σπίτι στην εντέλεια; Δεν είχε παιχνίδια κάτω;". Και τι μου απαντά; "Όταν τα πετούσατε ΕΣΕΙΣ είχε". Τι της λες; Απλά δε με ενδιαφέρει και δεν ασχολούμαι. Φυσικά και θέλω να είναι συγυρισμένο και καθαρό το σπίτι μου, αλλά δε θα περιορίσω το παιδί μου για να έχω το σπίτι τακτοποιημένο. Και βλέπω ότι έχει κι αυτό που λες εσύ, το σύστημα της καταπίεσης. "Μηηηη, μην κάνεις αυτό!". "Κάνε εκείνο". Για τον Αντρέα αναφέρομαι. Μάλλον οι παλιότερες (αν και, και πολλές νεότερες έχουν ίδια μυαλά) ήταν του σκεπτικού "να εκπαιδεύεις το παιδί και να το κάνεις ρομποτάκι".

Καλά βρε, γιατί κάθεσαι και κάνεις εκατό φαγητά; Κάνε ένα και καλό! Π.χ. κάνε γιουβαρλάκια να φάτε όλοι και τέρμα! Γιατί είναι κούραση να κάνεις ένα σωρό πράγματα. Εμείς σήμερα φάγαμε όλοι ψαρόσουπα! Ω ναι, έφαγε επιτέλους ψάρι το καμάρι μου!

Μεγάλες προόδους έχει κάνει ο Αχιλλάκος! Μια χαρούλα, σύντομα θα περπατάει!

Μαρίνα κι εμένα κοιμόταν μόνος του, μέχρι που άρχισε να σηκώνεται, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να τον βάλεις στο κρεβάτι και να μείνει ξαπλωμένος, εκτός αν κοιμάται από πριν. Πάντως, κάποιες φορές τον παίρνει ο ύπνος στο πάρκο, αν είναι πολύυυυ κουρασμένος...

Για τον Άη Βασίλη και τα παραμύθια που λέτε, εγώ λέω ΝΑΙ στα παραμύθια, ΟΧΙ στον Άη Βασίλη. Αυτό που με εκνευρίζει αφάνταστα είναι όλη αυτή η γλυκερή αμερικανιά με το "πνεύμα των Χριστουγέννων", τα σλόγκαν του στιλ "τα Χριστούγεννα είναι για τα παιδιά", ο υπερκαταναλωτισμός, και κυρίως, η μετάθεση των Χριστουγέννων από τον Χριστό στον Άη Βασίλη. Αν δείτε ταινίες όπως το "Polar Express" και διάφορες άλλες ταινίες με τον Άη Βασίλη, "πρωταγωνιστής" της ημέρας των Χριστουγέννων είναι ο Άη Βασίλης, και ο Χριστός δεν αναφέρεται πουθενά. Δηλαδή μεταδίδεται το μήνυμα ότι τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή του Άη Βασίλη. Και φυσικά, σε όλο αυτό το πανηγύρι, το οικονομικό κέρδος είναι τεράστιο. Γι' αυτούς τους λόγους δε θέλω ο Αντρέας να μεγαλώσει με τέτοια Χριστούγεννα. Ήδη ακούμε όλη μέρα κάλαντα, ύμνους των Χριστουγέννων και διάφορα άλλα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια (χωρίς Άη Βασίληδες, ταράνδους και ξωτικά), στολίσαμε το δέντρο μας, κάναμε τα παραδοσιακά γλυκά μας και έχουμε μπει στο δικό μας "πνεύμα" των Χριστουγέννων, που είναι και το αυθεντικό.

Καγκουράκι το κρασί με τις σταφίδες που ήπιαμε χτες είναι σουηδικό! Ο δάσκαλος νομίζω σπούδασε στη Σουηδία, και γενικώς έχει μια τρέλα με τα σουηδικά προϊόντα, έτσι μας προσέφερε σουηδικό κρασί.

Δεν ξέρω καθόλου να σου πω για τα μπισκοτόσπιτα, αλλά ήδη σε περιέλαβε η ειδική της παρέας!

Χριστίνα θα διαβάσω σε λίγο τη συνέχεια και θα σου πω!

Σας φιλώ νεράιδες!

Λοιπόν, το διάβασα και μου άρεσε πολύ! Είναι πολύ καλογραμμένο και συμβαδίζει απόλυτα με τη θεολογική διδασκαλία, εκτός φυσικά από το κομμάτι για τους αγγέλους που γεννιούνται στη Γη, κ.λπ. Έχεις πιάσει την ουσία της διδασκαλίας για την πτώση, και δεν πέφτεις σε απλουστευτικούς διδακτισμούς. Ακριβώς η πτώση ήταν η επιλογή του κακού, και όχι ακριβώς η παρακοή και το αποτέλεσμα της πτώσης δεν ήταν τιμωρία από το Θεό, αλλά η φυσική συνέπεια της επιλογής των ανθρώπων. Φυσικά, υπάρχουν θεολόγοι που αμφισβητούν την ιστορικότητα της πτώσης και θεωρούν ότι πτώση υπάρχει κάθε φορά που ο άνθρωπος επιλέγει το κακό, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία!

Μου άρεσε και το εύρημα του πειρασμού μέσω του ονείρου! Άλλωστε, η διήγηση της Γένεσης είναι αλληγορική και συμβολική, και όχι κυριολεκτική.

Περιμένουμε τη συνέχεια!!!

Καλησπερα νεραιδουλες!!χαχα!!καλε τι ακουω δεν υπαρχει Αη Βασιλης κ τετοια;;όταν είναι μικρουλια είναι ωραιο αυτό το γλυκο ψεμα…μετα μεγαλωνοντας θα το καταλαβουν κ τα ιδια.εγω περιμενω ναμεγαλωσει κ να καταλαβαινει περισσοτερα,να γραφουμε γραμμα στον Αη Βασιλη,να του αφηνουμε μελομακαρονο διπλα στο τζακι κ να σηκωνεται ολο χαρα να δει τι δωρο της εφερε !γι αυτό λοιπον την Κυριακη πηγαμε βολτουλα εδώ στην πλατεια μας που εχουν φτιαξει παγοδρομιο κ σπιτακι του Αη Βασιλη.αλλα δεν ηθελε να κατσει μαζι του να βγαλει φωτο…πηγε πηρε μια καραμελιτσα κ εφυγε γρηγορα.τελικα βγηκε εξω ο καημενος κ μαζι με την φιλεναδιτσα της εβγαλαν φωτο στο δεντρο με το ελαφακι…κατι είναι κ αυτό!!χαχαχα.

Αννα Μαρια τελικα πως ηταν οι εξετασεις σου;κι εγω θελω να κανω ,από την εγκυμοσυνη εχω να κανω γενικες.καλα κ ο δικος μου αντρας ,όταν κοιμαται δεν καταλαβαινει τιποτα!!!διπλα του να κλαιει χαμπαρι,κ το πρωι όταν του το λεω μου λεει γιατι δεν τον ξυπνησα!!τα φρουτα εγω ακομα κρεμα τα κανω γιατι δεν θελει ακομα κομματακια κ να σου πω προτιμω να τρωει ποσοτητα γιατι σιγουρα θα τρωει πολύ λιγοτερο αν δεν είναι αλεσμενα,ασε που δεν εχω πια υπομονη να περιμενω 10 ωρες να φαει μια μπανανα.εσενα αμα τα τρωει να του δινεις εννοειται!!με το αυγο κατι παιζει μαλλον…για τον σολωμο που ρωτησες,δεν ειμαι κ σιγουρη αλλα δεν λενε ότι δεν κανει αυτά τα μεγαλα ψαρια λογω του μολυβδου;μπορει κ να μην είναι για τον σολωμο βεβαια.στολισατε κ το δεντρακι σας;τι ωραια!!κ του χρονου!!κουραμπιεδες δεν μου αρεσουν ,ουτε κ στον αντρα μου ιδιατερα οποτε δεν φτιαχνω,ολο κ καποιος θα μας φερει,αλλα μελομακαρονα φτιαχνω κ πολύ ωραια μαλιστα.συνταγη της Αργυρως.αυτο που εγινε στο Κονεκτικατ….δεν μπορω να το περιγραψω…να στελνεις το παιδακι σου σχολειο και…αχ Θεε μου!!παντως ρε κοριτσια,οι γονεις τι επιρροη εχουμε στα παιδια μας…ποσο πρεπει να προσεχουμε γιατι εμεις τα διαμορφωνουμε!!ωραια περασατε κ εσεις την Κυριακη!!καλη η κινηση σας για τους απορους μαθητες αλλα βλεπω υπαρχουν κ οι παρτακιδες..καλα τοσα λεφτα για δωρο δεν παιζει να δωσω…ακου 140 κ 170…με γεια το κουρεμα!!!κι εγω θελω να παω να τα κοψω λιγακι…σιγα καλε μην τρεχουμε συνεχεια πισω από τα παιδια να μαζευουμε παιχιδια…ενατξει αν δεν μπρουμε να πατησουμε κατω θα τα μαζεψω αλλα να τωρα πχ εχει βαλει τις κουκλιτσες της στις καρεκλες της τραπεζαριας να φανε όπως εκατσε το βραδυ με τον μπαμπα της,σιγα την ακαταστασια…δεν θελω να την καταπιεζω απλα καποια στιγμη που θα τα μαζεψω με βοηθαει κ εκεινη χωρις να την πιεσω.κοιτα αυτό που λες με τα Χριστουγεννα σωστο είναι,αλλα δε σημαινει ότι εάν πιστευει στον Αη Βασιλη δεν μπορουμε να του μαθουμε κ για την γεννηση του Χριστου!οσο για τον υπερκαταναλωτισμο δυστυχως ετσι συμβαινει,κ το Πασχα αυτό που προωθειται δεν είναι τι δωρο θα παρει ο νονος στο βαφτιστηρι;το θεμα είναι εμεις πως τα μεγαλωνουμε κ τι θα τους μαθουμε.

Ανθη ειστε καλυτερα σημερα;για τον θηλασμο συμφωνω με τα κοριτσια.κατι άλλο θα εγινε με την φιλη σου.εχθες ειχατε κ μηνογενεθλια ε;Να της χαιρεσαι την φραουλιτσα!!

Κατερινα μια χαρα ο Δημητρακης κ στα κιλακια κ στο υψος!!ειναι καλυτερα με το συναχι;μιας κ εισαι ειδικη επι των συνταγων,τι να κανω για την παραμονη των Χριστουγεννων;μονοι θα ειμαστε,ετσι καμια λιχουδια για το βραδυ να πιουμε ένα κρασακι.

Κατερινα τελεια θα περασε στο παρτυ στον παιδικο η μικρη σου!!να χαιρεσαι κ τον Νικολα σου!!!ιδια μερα κ τα 2 ε;ουτε κανονισμενο να ηταν!τον μεσημεριανο υπνο εμενα βλεπω το εχει ακομα αναγκη,αν δεν κοιμηθει νυσταζει από τις 6,αν την κρατησω με το ζορι μεχρι,8.30 σιγουρα θα ξυπνησει γκρινιαζοντας το βραδυ.αυτο με το λιπος που ελεγες,δηλ η δικια μου μια χαρα,ετσι τσιλιβιθρα που είναι ,αδειες οι κυψελες λιπους!!παντως σιγουρα καλυτερα αδυνατη παρα από κατι παιδακια που είναι λες κ είναι παραμορφωμενα από το παχος…για το μπισκοτοσπιτο εγω κ την συναρμολογιση κ το στολισμα το κανω με ένα γλασο αχνη ζαχαρη με νερο.εμεις δεν το τρωμε μετα οποτε δεν με νοιαζει.

Μαγδουλα να σου ευχηθω κ από εδώ χρονια πολλα!!δεν μας ειπες ο Βασιλακης τι σου ειπε,τα δωρο σου εκανε;κι εμενα αυτά τα παζλ τα ξυλινα κανει.τι καλα που τρωει πολλα φρουτακια ,μπραβο!!σε θυμομουν την άλλη φορα που καθαριζα καροτα κ της εκοψα φλουδες για να μην πνιγει κιολας κ της αρεσε.αρχισε να τρωει κ σαλατουλα.. αχ τι ωραιο σκηνικο με το τζακι…κι εμεις το κανουμε αυτό,βαζουμε κ ένα κρασακι..απολαυση!!ο Βασιλης τι επαθε καλε εκινο το βραδυ;

Χριστινα ελπιζω να παρετε κ οι 2 δωρο!!πως τα εχουν κανει ετσι ρε γαμωτο..κι εμεις περιμενουμε ένα βοηθημα οικοδομικο τωρα,για να αγορασει ενσημα ο αντρας μου κ να ασφαλιστουμε του χρονου γιατι από Φλεβαρη θα ειμαι κ εγω ανασφαλιστη.με τον υπνο μας κατι γινεται,ευτυχως.να ξεκουραζεται λιγακι κ εκεινη.παω να διαβασω κ την συνεχεια αλλα περιμενω την συνεχεια στο σημερα!!!

Ποπη κι εγω με δουλειες εχω μπλεξει ..αστα!!ειπα να ξεκινησψ νωρις τα χοντρα να μην τα κανω όπως συνηθως παραμονη Χριστουγεννων.αλλα όχι να ξεπατωνεσαι για να μην πε τιποτα ολο το σοι…μπραβο στο ν Αχιλλεα που αρχιζει κ στεκεται!!μολις αρχιζει κ στεκεται μονος του θα αρχισει κ τα βηματακια!!!αντε κ ποιος σας πιανει μετα!!!πως περασατε στην βολτουλα;φωτο καταφερες να βαλεις;;

Μαρινα πολύ γελασα που αποκεφαλισες την κουκλα…χαχαχα να μου το κανει η δικια μου θα την κρεμασω!!!χαχα.τι ωραια που κοιμαται κ μονος του!!!

Κορινα μου τι κανεις;πω πω καλε τι παθατε;ευτυχως όλα καλα με τον μικρο σου!!τι επαθε δηλ το πουλακι του;η υγρασια πολύ υπουλο πραγμα…κ τωρα μετακομιζεται ε;θα μιλησει γρηγορα ο μικρος!!μαμα δεν λεει καλε;;Κωνσταντινο βλεπω θα τον πειτε ε;συννονοματος!!για τον υπνο καλο εινια να κοιμαται συνεχομενα για να ξεκουραζεται,δεν εχει πλεον αναγκη να τρωει το βραδυ.κι εγω με αυτόν τον βαρβαρο τροπο που φανταζομαι ότι σου ειπε την εκανα να κοιμαται,2-3 μερες κρατησε.

αυτα λοιπον!!!παω να ξαπλωσω γατι ολο το ξενυχταω τελευταια κ επειδη δεν δουλευει κ ο μπαμπας μας το πρωι δεν μπορω να σηκωθω οποτε παε πισω ολες οι δουλειες!!!καληνυχτααααα

Αλεξάνδρα κι εσύ σεντονάρα άπλωσες!

Το φρούτο του Αντρέα του το δίνει ο άντρας μου, γιατί το τρώει απόγευμα, κι εγώ λείπω, οπότε αυτός κάνει παιχνίδι, και, όπως λες κι εσύ, δεν υπάρχει περίπτωση να περιμένει μια ώρα για να φάει μια μπανάνα. Τώρα, όμως, που θα πάμε Αγγλία, δε θα κουβαλήσω μαζί μου το μούλτι, οπότε αναγκαστικά θα τα τρώει σε κομμάτια.

Για τον Άη Βασίλη, φυσικά και μπορεί να πιστεύει στον Άη Βασίλη και στον Χριστό ταυτόχρονα, άλλωστε εμείς πώς μεγαλώσαμε; Αλλά η όλη φάση έχει ξεφύγει πλέον, και δε θέλω να γίνομαι μέρος αυτού του παιχνιδιού.

Οι κουραμπιέδες ούτε και σ' εμάς αρέσουν πολύ, αλλά μου κόλλησε φέτος να φτιάξω. Τους τρώμε πάντως, και απ' ό,τι βλέπω, σιγά σιγά υποχωρεί η γεύση του βουτύρου.

Το μακελειό στο Κονέκτικατ το συζητούσαμε σήμερα με τους μαθητές μου, τους πήρα ένα άρθρο και μετά κάναμε μια συζήτηση. Η μάνα του, απ' ό,τι έλεγε το άρθρο, ήταν υπερπροστατευτική και λίγο φρικιό με τον έλεγχο, και επιπλέον, είχε συλλογή όπλων, ενώ εδώ και πολλά χρόνια γνώριζε ότι ο γιός της έχει πρόβλημα, αφού ο γείτονας που του έκανε μπέμπισίττινγκ, δήλωσε ότι η μάνα του δολοφόνου του είχε πει να μην του γυρίζει ποτέ την πλάτη και να μην τον χάνει απ' τα μάτια του, ούτε καν για να πάει στο μπάνιο...

Εν τω μεταξύ, δε σας είπα, ο Αντρέας ξύπνησε χτες βράδι γύρω στις τρεις, τον θήλασα και κοιμήθηκε, και μετά ξύπνησε πάλι σε καμιά ώρα, δεν είμαι σίγουρη. Τον έφερε ο άντρας μου στο κρεβάτι μας, τον θήλασα και κοιμήθηκε εκεί. Εν τω μεταξύ, όποτε τον βάλουμε στο κρεβάτι μας, έρχεται σε καθιστή θέση, και δείχνει τα βυζιά μου μουγκρίζοντας (αυτή είναι η βασική μέθοδος επικοινωνίας του). Οπότε, κοιμήθηκα χάλια. Κάθε φορά που κουνιόταν με εκτόπιζε κι άλλο. Σε κάποια φάση ήθελα να του γυρίσω την πλάτη και δεν μπορούσα, κι επειδή δεν άντεχα άλλο στην ίδια θέση, κατέβηκα κάτω κάτω στο κρεβάτι, κάτω απ' τα σκεπάσματα, ζάρωσα σε μια γωνίτσα, και σήκωσα λίγο την κουβέρτα για να αναπνέω! Αλλά λίγα λεπτά μετά ξύπνησε...

Εν τω μεταξύ, Χριστίνα, άκου τι θυμήθηκα: το καλοκαίρι είχε πάει η κουμπάρα μου σε μια εκκλησία που μιλούσε ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης. Αυτός απ' τους Παπαροκάδες. Στην ομιλία είπε και για το προπατορικό αμάρτημα, και επέμενε ότι το φρούτο που φάγανε οι Πρωτόπλαστοι ήταν σύκο και όχι μήλο! Και το έκανε ολόκληρο θέμα, ότι ήταν σύκο!!! Μετά απ' αυτό, για πολύ καιρό, ό,τι ήταν να πούμε, βάζαμε κι ένα σύκο μέσα, π.χ. "έγινε του σύκου" ή "ήταν σύκο η κατάσταση"!!! :P :P :P:lol::lol::lol::lol:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...