Μετάβαση σε περιεχόμενο

Καφενέ "Οι γυναικάρες με τα καροτσάκια!!!" Νο 5

Recommended Posts

κ επειδη θα τρεχω παλι αυριο,να ευχηθω απο σημερα!!

Κατερινα ΚΑ να χαιρεσαι τον Νικολα σου!!!

Κατερινα να χαιρεσαι κι εσυ το αγορακι σου!!!

Χριστινα κ Μαρινα να χαιρεστε τους αντρες σας!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 985
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γεια σας!

Όλη μέρα ο κυριούλης κοιμήθηκε μόνο μία ώρα, κι αυτή ήταν λίγο πριν φύγω το απόγευμα. Επειδή κοιμόταν και δεν είχα να τον θηλάσω, είπα να φύγω λίγο νωρίτερα και να περάσω από την εκκλησία της ενορίας μας που είναι του αγίου Νικολάου και γιορτάζει αύριο, ν' ανάψω ένα κεράκι και να καθίσω κανένα τεταρτάκι στον εσπερινό. Ε, με το που κατέβηκα κάτω, βγαίνει ο άντρας μου στο μπαλκόνι και μου φωνάζει ότι ξύπνησε... Πάει το κεράκι, πάει ο εσπερινός, ανεβαίνω πάνω να τον θηλάσω.

Τώρα που γύρισα, πάλι ήταν ξύπνιος. Τον παίρνω, τον θηλάζω, τον βάζω στην κούνια, ξυπνάει. Τον ξαναθηλάζω, τον ξαναβάζω στην κούνια, κοιμάται για τρία λεπτά, πάλι ξυπνάει... Τελικά τον άφησα στον άντρα μου και πήγα και κλείστηκα στο γραφείο, γιατί όσο με βλέπει δεν κοιμάται, και αποκοιμήθηκε... Τι έχει πάθει ρε κορίτσια; Είναι δυνατόν να είναι δόντια; Τι λάθος κάνω πια, αμάν! Τα νεύρα μου!

Αλεξάνδρα μια χαρά οι βόλτες σας. Εμείς σήμερα πήγαμε για ψώνια στη γειτονιά, στη φρουταρία (=μανάβικο) και στον χασάπη. Εκεί τον άφησα κάτω και περπατούσε, οπότε πηγαίνει κοντά στην πόρτα, βλέπει μια γυναίκα με ένα μεγάλο σκυλί και κάνει "γαβ"!!!! Στο σπίτι του έβαλα τον "Μπάρμπαμπρίλιο" απ' τα Ζουζούνια, και σ' ένα σημείο βλέπει που κρατούσαν μια φραντζόλα ψωμί και κάνει "αμ"!!!

Για το λάδι ΟΟΟΟΟΟΧΙΙΙΙΙ!!!!!!! Εννοούσαν ότι δεν βάζουν ΠΟΤΕ λάδι να ψηθεί με το φαγητό γιατί είναι καρκινογόνο... Τέλος πάντων, εγώ δεν πρόκειται να το εφαρμόσω αυτό το πράγμα, είπαμε να κάνουμε υγιεινή διατροφή, αλλά όχι κι έτσι...

Γιάμ, τέλειες οι πιτούλες!

Καγκουράκι φιλιά!

Σας φιλώ κι όλες τις υπόλοιπες!

Καλησπέρα κοριτσάκια τί κάνετε??????

Να χαιρόσαστε όποιον έχετε και γιορτάζει!!!!!!!

Προσπαθώ να "ψήσω" τον εαυτό μου να σηκωθεί να κάνει καμιά δουλειά που ο μικρός ζουζουνίζει κι είναι μες στη γκρίνια σήμερις!!!!! Το στομάχι μου ακόμη δε συνήλθε και νυστάζω..... θα την πέσω το μεσημεράκι λογικά......

Αλεξάνδρα τους τραπεζίτες εννοούσα μπερδεύτηκα όσο για τις φυσικοθεραπείες τις κάνουμε επειδή άργησε να καθίσει..... και στείλε και καμιά πιτούλα κατά δω καλέ..... μην ξεχνιόμαστε!!!!

Άννα-Μαρία μου άρχισε να του δίνεις μπουκιές-μπουκιές να έχει γεύση το φαγάκι του..... πόόόσο άνοστα φαγάκια τρώνε τα μικρά μας τελικά εεεε?????? Και υπομονή με τον μικρούλη προφανώς περνάει τη φάση του τί να πω?????

Χριστίνα πώς είναι η πεθερά σου καλέ?????? Περαστικά σιδερένια!!!!!

Καγκουράκι κι ο άντρας μου τα ίδια μου λέει είναι μικρούλης θα χαζέψει δεν θα το πειράξει......

Τί τρώτε σήμερις?????? Εμείς έχουμε ακόμη γιουβαρλάκια (με το ζόρι έφαγα..... δεεεεννννν) και τώρα δεν ξέρω..... πήρα λίγο κοτόπουλο ψητό απ' το σούπερ χθες..... να φτιάξω κι ένα πιλαφάκι..... κάτι τέτοιο λέω..... στον άντρα μου θα βράσω ζυμαρικά θα τ' ανακατέψω με κοτόπουλο κρέμα γάλακτος & ζαμπονοτύρια και μιά χαρά θα το κατευχαριστηθεί!!!!! Αν φάει κι ο μικρός λίγο κοτοπουλάκι έχει καλώς αλλιώς γαλατάκι δεν τον πιέζω ότι θέλει!!!!!

Φιλιά σε όλες!!!! Το Maraki24 πού είναι καλέ??????

γεια σας κοριτσια!!!τρεεεεεεεεεχω!!!σημερα γιορταζει ο αντρουλης μου...

και το δικο μας μενου ειναι....

τυροπιτακια κουρου(τα κανα χθες)

τουρτα με NUTELLA :o:o:o kolash!!!

και club sandwich

ολα απο τα χερακια μου!!!αντε ελατε να σας κερασω :D:D:D:D:D

ευχαριστω Αλεξανδρα για τις ευχες!!!

θα σας διαβασω αυριο οταν χαλαρωσω...εχω και φροντιστηριο το απογευμα.. :?

φιλιαααααααα

αααααααα ΧΡΙΣΤΙΝΑ να τους χαιρομαστε!!!! :D:D:D

στολισα κιολας εχθες!!!!πηραμε πολλααααααααα φωτακια και βαλαμε και τα κοιταει ολα :lol::lol::lol:

Καλημέρα!!!!

Κατερίνα μου να χαίρεσαι τον Νίκο σου πολύχρονος ευτυχισμένος και ότι αλλο επιθυμεί να το εχει!!

Χριστίνα να χαίρεσαι τον άντρα σου να είστε παντα μαζι κΙ ευτυχισμένη. ως πανε οι ετοιμασίες για το τραπέζι.

μαρίνα να χαιρεσαι και εσυ τον αντρουλη σου, να είστε χαρούμενοι παντα μαζι! Τούρτα Nutella τι είπες τωρα γράψε μας τη συνταγη.....

Εμένα γιορτάζει ο μπαμπάς μου και ανεπίσημα και το μικρο μου αντρακι :D

Ποπη περαστικα για το στομαχακι

Αννα Μαρία τι τραβάς και εσυ δεν νομίζω ότι κανεις κάτι λάθος, μακάρι να φτιάξει το προγραμματακι του σύντομα, ποτε πάτε Αγγλία?

Αλεξάνδρα πόσες πίτες εφτιαξες καλε? ωραία που εχει φίλη στην παιδικη χαρα !

Α έβαλα και τα φωτακια!!!! Φιλια!!!!

Κουκλες μου γλυκες!

Ευχαριστω για τα περαστικα ειναι καλυτερα ευτυχως! Κι ευχαριστω και για τις ευχες!

ΚΑ να χαιρεσαι το γιοκα σου! Κατερινακι το Νικολακη σου! Μαρινα μου να χαιρεσαι τον αντρουλη σου! Και να βαλεις συνταγη της τουρτας!!!

Το fudge δεν το εχω ξαναφτιαξει, ακουγεται ομως πανευκολο:

Υλικά:

-2 κούπες σταγόνες κουβερτούρας

-1 κούπα σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

-400 γρ ζαχαρούχο γάλα

-1/2 κτγ αλάτι

1. Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα μικρό ταψάκι.

2. Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά τις σοκολάτες με το το γάλα και το αλάτι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.*(Σε αυτό το σημείο, μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας)

3. Απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψάκι και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Όταν παγώσει αρκετά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και κόβουμε σε τετραγωνάκια. Διατηρούνται καλυμμένα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για μεγαλύτερο διάστημα.

Λοιπον, δεν σας σχολιαζω γιατι μπηκα στο τρεξιμο απο τη δουλεια, φιλια πολλα σε ολες!

Γεια σας!

Μπήκα να γράψω το μεσημέρι που κοιμόταν, αλλά με το που έγραψα μια πρόταση ξύπνησε.

Κατ' αρχήν να ευχηθώ στις Κατερίνες να χαίρονται τα αγοράκια τους! Καγκουράκι να χαίρεσαι και τον μπαμπά σου! Χριστίνα και Μαρίνα να χαίρεστε τους άντρες σας!

Χτες βράδι λίγο μετά που έκλεισα πήγα για ύπνο, γιατί ήμουν πτώμα. Κατά τις δώδεκα ξύπνησε, τον θήλασα, κοιμήθηκε, και με το που τον έβαλα στην κούνια ξύπνησε και έκλαιγε. Σπάσανε τα νεύρα μου και του λέω "καληνύχτα Αντρέα, κοιμίσου μόνος σου" και σηκώθηκα κι έφυγα. Πήγε ο άντρας μου, τον κούνησε, κι ευτυχώς κοιμήθηκε. Μάλλον κλαίει επειδή δε θέλει να με αποχωριστεί, τι να πω...

Μετά ξύπνησε πάλι στις τέσσερις παρά δέκα, τον θήλασα κι ευτυχώς κοιμήθηκε χωρίς δράματα και ξύπνησε στις εφτά.

Σήμερα όλη μέρα ήταν πολύ γλύκας και παιχνιδιάρης!

Εν τω μεταξύ, στις τέσσερις που σηκώθηκα πήγα τουαλέτα και είδα ότι μου ήρθε η περίοδος... Γκρρρ... Το πρωί πονούσε η κοιλιά μου, αλλά δεν ήταν πόνοι περιόδου, ήταν κάτι σαν σφίξιμο κάτω απ' το στήθος, το οποίο το απόγευμα μεταφέρθηκε στην πλάτη. Πονούσα μόνο όταν ήμουν όρθια. Δεν πήρα κανένα παυσίπονο κι ευτυχώς πέρασε από μόνο του.

Σας φιλώ όλες!

κοριτσακια μου γεια

σας ευχαριστω πολυ ολες για τις ευχουλες!!να ευχηθω κι εγω με τη σειρα μου Χριστινα και Μαρινα να χαιρεστε τους αντρες σας ,Κατερινιω να χαιρεσε τον μπαμπα σου και τον μικρουλη σου πολυχρονοι να ειναι ολοι οι Νικολαδες μας!!!

εμεις το μεσημερι φαγαμε ολοι μαζι στον πεθερο μου επειδη γιορταζε κι αυτος και ηρθε και η ξινη που πιο πολυ ξινη δεν γινεται ομως :o:twisted::twisted::twisted: και μας ειχε και μουτρα, φυσικα δεν ανταλλαξαμε κουβεντα μονο τα χρονια πολλα αλλα μετα εκανε τα παραπονα της στην συνηφαδα μου απο πισω αν ειχε κωλο ας τα ελεγε σε εμενα καταπροσωπο αντι να εχουμε εμεις παραπονα εχει αυτη καταλαβατε;;στο μονο που φταιω και ξεχασα να το αναφερω κιολας ειναι οτι εκεινη τη μερα ξεχασαμε να παρουμε τηλεφωνο για να ευχηθουμε στη μικρη και πηραμε την επομενη μερα αυτη βεβαια πιστευει οτι το καναμε επιτηδες σκασιλα μου ας νομιζει οτι θελει ο αντρας μου τα πηρε στο κρανιο και δεν θελει να την ξανακαλεσουμε κι εμεις με τιποτα,εδωσε χρηματα για την μικρη σημερα και του τα γυρισε πισω και του ειπε οτι ταχα δεν καταδεχομαστε εμεις να παμε στο σπιτι τους αλλα ο χαζος δεν μιλησε τελοσπαντων να μην σας ζαλιζω αλλο μαλλον η κυρια εχει μαζεμενα οπως φαινεται αλλα ποτε δεν τολμαει να πει κατι οταν την πειραζει.................

Αννα Μαρια μαζι εχουμε περιοδο παλι; :o μαλλον πιανει και διαδυκτιακα που λεγαμε κι εμενα χθες βραδυ μου ηρθε,πολυ ανυσηχος ο Αντρεας ποσα δοντια εχει μηπως βγαζει τραπεζιτες ;

με ξελιγωσατε με τα γλυκα και νηστευω κιολας Χριστινακι ενδιαφερον μου φαινεται το fudge για πες μας πως εγινε;;το βαζω στα προσεχως

Μαρινακι και την τουρτα σου περιμενουμε,ειχες πολυ κοσμο;;εγω δεν εκανα τιποτα το ιδιαιτερο μια πιτσα και λουκανοπιτακια εψησα ηρθαν τρεις φιλοι του Νικολα παιξανε και τιποτα αλλο ησυχα αυτη τη φορα

Αλεξανδρα εκεινη τη νυχτα που ειχα πει για χιονι εριξε λιγο αλλα φυσουσε και δεν επιασε καθολου εχουμε αρκετο κρυο ομως αν και σημερα ειχαμε ηλιο ,το ψαχνω συνεχεια με τα φαγητα γιαυτο εχω παντα απαντησεις κι εχω και διαδικτυακο βιβλιο στις συνταγες της παρεας και τσακ σας βαζω συνταγουλες ;);)

Πιπιτσα σου εκανα εγκριση βαλε φωτο να σας δουμε ,για τη φωτο που θες να σβησεις νομιζω θα πας στον πινακα ελεγχου μελους στην υπογραφη του προφιλ σου και θα την σβησεις,οντως το Μαρακι μας χαθηκε παλι....

δεν θυμαμαι κατι αλλο σορυ αν ξεχασα κατι πολλα φιλια σε ολες!!!

Κατερίνα καλά, έχει μεγάλο πρόβλημα η συννυφάδα. Συννυφάδα ή κουνιάδα; Ό,τι να 'ναι η κοπέλα!

Δεν ξέρω αν είναι από τα δόντια που είναι ανήσυχος ο Αντρέας ή αν περνά απλά μια φάση. Τραπεζίτες σίγουρα δε βγάζει πάντως... Ακόμα ούτε τους κυνόδοντες δεν έβγαλε, τώρα βγαίνουν σιγά σιγά οι πάνω κοπτήρες.

Καγκουράκι στις 23 πάμε Αγγλία!

Σας ευχαριστω για τις ευχές, αν και επισήμως θα γιορτάζει απο του χρόνου οι ευχές ειναι γλυκές και φυσικά ευπροσδεκτες!!

Αννα Μαρία αν δεν ειναι απο τα δοντακια και ειναι λες λόγω αποχωρισμού και θέλεις εσυ πιο πολυ να κοψει το νυχτερινό ξύπνημα θα πρέπει να το δοκιμασεις αυτο όπως του το έκανες για να μάθει να κοιμάται μόνος του αν και πιστεύω ότι ειναι μικρουλης ακομα και όσο θηλαζεις γίνεται πιο δύσκολο. Ας ειναι φάση που θα περάσει

Κατερίνα τι να πεις για την κουνιαδα πια μα καλα να μη δεχθεί και το "δωρο" και ας ήταν χρήματα....

Χριστίνα ευχαριστούμε για την συνταγη, πως βγήκαν ?

Καγκουράκι αυτό το έκανα πάνω στα νεύρα μου και την απελπισία μου, αν αποτύγχανε ο άντρας μου να τον κοιμίσει, θα σηκωνόμουν, τι να έκανα; Πιστεύω ότι είναι άγχος αποχωρισμού, γιατί δε δικαιολογείται να είναι δόντια, από τη στιγμή που μπορεί να αφήσει το στήθος όταν αποκοιμηθεί και να μην ξυπνήσει, και να ξυπνήσει μόνο όταν τον βάλω στο κρεβάτι. Τώρα πάντως πριν λίγο που ξύπνησε για να θηλάσει, γιατί κοιμήθηκε χωρίς να πιεί γάλα, δεν ξύπνησε όταν τον έβαλα στο κρεβάτι.

Πότε τον βαφτίζετε τον Νικολάκη;

Ουφ, εν τω μεταξύ στο σχολείο μου έσπασαν τα νεύρα σε μια τάξη. Αλλά δε φταίνε (μόνο) οι μαθητές. Μου έβαλαν μονόωρο μάθημα τελευταία περίοδο και μάλιστα μετά από δίωρο λογιστικής με τον πιο κουραστικό καθηγητή. Πηγαίνω στην τάξη και οι μαθητές δεν επικοινωνούν με το περιβάλλον. Αλλά τι να κάνω, πρέπει να κάνω και το μάθημα, μια ώρα έχουμε, δεν έχω την πολυτέλεια να πω ότι θα τα κάνω την άλλη φορά, γιατί πάντα έτσι είναι. Οπότε πηγαίνω κάθε Πέμπτη τελευταία ώρα και γίνεται χαμός. Μια ώρα να τους μαζέψω, και μετά μια ώρα να ηρεμήσουν. Αρχίζουμε το μάθημα, μιλάνε συνέχεια μεταξύ τους. Τους κάνω συνέχεια παρατηρήσεις, τους λέω ότι τους καταλαβαίνω, ότι είναι άσχημη η ώρα αλλά τι να κάνουμε, οι περισσότεροι μισοασχολούνται και μισομιλάνε μεταξύ τους. Εμένα δε με πειράζει να κάνουμε και καμιά άσχετη κουβεντούλα, φτάνει να γίνεται και το μάθημα. Έτσι ούτε πιέζονται οι μαθητές οι οποίοι είναι ήδη πολύ πιεσμένοι τη συγκεκριμένη ώρα, και γίνεται και το μάθημα. Αλλά είναι μια μαθήτρια η οποία ξεφεύγει κάθε φορά, και έχουν πρόβλημα μαζί της όλοι οι καθηγητές και κάποιοι συμμαθητές της. Είναι κι ένα αγόρι κακομοίρικο το οποίο παρασύρει και συνέχεια μιλάνε. Σήμερα ξέφυγαν τελείως, πετούσαν και πράματα, τους κάνω παρατήρηση, τους ξανακάνω, τους ξανακάνω, κι αυτή να της κάνω παρατήρηση και να είναι όρθια, με το κινητό στο αφτί. Τελικά της έβαλα κάτι φωνές... Με κοιτούσε γελώντας, και μου έκανε "εντάξει κυρία, ηρέμησε". Της λέω "δεν είναι αστείο, κάτσε κάτω και βούλωσέ το μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι". Ε μα πια! Κάθισε και δεν ξαναμίλησε. Δε μου αρέσει, όμως, να φωνάζω. Θα την πιάσω αύριο να της μιλήσω, όχι ότι θα καταλάβει, η κοπέλα είναι σε άλλο σύμπαν. Τις προάλλες της μίλησε ο διευθυντής για τις απουσίες της, επειδή κάνει πολλές, και τελευταία ώρα ζητά άδεια εξόδου γιατί είχε γενέθλια... Και δεν είναι απ' αυτές που έχουν προβλήματα στο σπίτι, απλά την έχουν οι γονείς της πάρα πολύ κακομαθημένη...

Aννα Μαρια η κουνιαδα μου και οντως εχει μεγαλο προβλημα η γυναικα δηλαδη ειναι προβληματικη με λίγα λογια :twisted::twisted: και να σας τα πω και αναλυτικα , μιλησα με την συνηφαδα μου και πηγε και της ειπε χιλια δυο και το προβλημα της ειναι οτι εγω και η συνηφαδα μου ειμαστε πολυ δεμενες κι αυτην την εχουμε στην απεξω λεει και πειτε τωρα εγω φταιω που παταει στο χωριο μια φορα στο εξαμηνο και κανει σαν τρελη επειδη μαζευονται ολα τα παιδια μαζι και δεν τα αντεχει;και ταχα χαιρεται που εμεις ειμαστε ετσι δεμενες αλλα κοντευει να σκασει απο το κακο και τη ζηλεια της που δεν ισχυει και γιαυτην το ιδιο γκρρρρρρρ και οτι στα γενεθλια του Δημητρη δεν θα ερθει απο μονη της για να το ευχαριστηθουμε εμεις ετσι ειπε :!::!: πειτε τωρα..... ο αντρας μου λεει να μην σκαω και να μην καθομαι και ασχολουμε με τα ψυχολογικα της αδερφης του κι αν εχει προβλημα να ερθει να το συζητησει μαζι μας και οχι με τριτους .............με τρελενει αυτη η κατασταση ομως :twisted::twisted::twisted:

ουφ τα ειπα και ξαλαφρωσα παλι σορυ που σας πρηζω μαυτο το θεμα

Αννα Μαρια τι τραβας κι εσυ παντως θεωρω οτι ειναι πολυ δυσκολο να κουμανταρεις<<μεγαλα παιδια>> και να μην σε ακουνε κιολας ......υπομονη με τον Αντρεα φαση ειναι και θα περασει

Καλά, Κατερίνα, ό,τι να 'ναι η κουνιάδα... Ευτυχώς εγώ δεν έχω! Αφού σου λέει κι ο άντρας σου να μην ασχολείσαι, άσ' την.

Εγώ σήμερα πήγα με την κουμπάρα μου και είδαμε μια κολλητή μας που γέννησε χτες το τρίτο της παιδί! Ένα αγοράκι 3900!!! Ζουμπουρλούδικο, αν και, σε σχέση με τον Αντρέα μου φάνηκε σα μύγα! Καλά, ο δικός μου ήταν πιο μύγα όταν γεννήθηκε βέβαια!

Μετά ήρθα σπίτι, έφτιαξα αρακά και μακαρόνια για τον Αντρέα, φάγαμε, καθάρισα τα μπάνια και σκούπισα και σφουγγάρισα τα υπνοδωμάτια και το γραφείο. Δε θέλω να τα αφήσω όλα για το σαββατοκύριακο, γιατί δε θα προλάβω...

Τώρα πρέπει να πάω να ετοιμαστώ για το σχολείο.

Κατερίνα να σε ρωτήσω, στη λαδένια μπορώ να βάλω και πιπεριές;

τωρα που λες για λαδενια σε λιγο περιμενω μια φιλη και εχω ετοιμη τη ζυμη να φτιαξω αν σας αρεσει η πιπερια και βεβαιως μπορεις εγω θα βαλω μπολικα μανιταρια ,κρεμμυδια ,ντοματα ,ελιες και μπαχαρικα ριγανη,θυμαρι και οτι αλλο μου ερθει μπορεις να αυτοσχεδιασεις και να βαλεις οτι σας αρεσει

το θεμα με την κουνιαδα ειναι οτι καποια στιγμη θα αναγκαστω να της μιλησω και μου τη δινει που υπαρχουν αλυτα θεματα ετσι δημιουργουνται παρεξηγησεις και φασαριες αλλα ας προσεχε ας ερθει να τα πει σε μενα τα προβληματα που εχει μαζι μου....

Κοριτσαρες μου τι κάνετε?ρ

Με σας εδω το έχω ρίξει στην κουζίνα και εγω, σημερα έφτιαξα κεικ μπανάνα σε φόρμα αρκουδάκι που έχω, το ευχαριστηθηκε πολυ η μικρη μολις το ξεφορμαρισα και το είδε χάρηκε πολυ και μετα του έβαλα γλασσο σοκολάτας και το διακόσμησαμε μαζι με m&m' s και χρωματιστη τρουφα. Θα σας βάλω φωτο αυριο μαλλον.

Έφτιαξα και φακες και το μεσημέρι και νιώθω ότι μου έπεσαν βαριές ουφ....

Κατερίνα αφου έχεις την υποστήριξη και απο τον άντρα σου μη φοβάσαι σίγουρα δεν έχεις άδικο, ειναι περίεργη η γυναίκα και δεν αλλάζει!

Αννα Μαρία για καλοκαίρι λέμε αλλα μας λείπει το βασικό δεν εχουμε νονο ακομα, δύσκολες εποχές βλέπεις και κανένας δεν κάνει την κίνηση. Τι να κανεις και εσυ με τα "μεγάλα παιδιά" που λεει και η Κατερίνα που έχεις μπλέξει. Αμα όμως δεν καταλαβαίνουν αλλιώς πρέπει και εσυ κάπως να επιβληθεις.

Οι υπόλοιπες που ειστε βρε κορίτσια?

Καλησπερα κοριτσια!!επιτελους τα παμε πολύ καλα με τον υπνο!!κλαιει όταν παω να την βαλω αλλα μολις φυγω ηρεμει..αντε να σταματησει τελειως την γκρινια κ θα ειμαστε σουπερ!!το μεσημερι δεν κοιμηθηκε γιατι ξυπνησε 9,αλλα ευτυχως δεν ειχαμε παρατραγουδα,ηπιε ολο το γαλα της κ κοιμηθηκε νωρις.εν τω μεταξυ ένα μεσημερι ηθελα να κοιμηθω γιατι χθες δεν μπορουσα να κοιμηθω κ ψιλοξενυχτησα κ εφερε από το δωματιο της όλα τα παιχνιδια που εχουν μουσικη κ τα εστησε εκει που κοιμομουν…τι να το κανω αυτό το παιδι!!!σημερα εκανα κ ένα ταψι μουσακα κ μπηκε κ αυτος με τις πιτουλες.δεν ξερω τι με εχει πιασει,λες κ κανω προμηθειες…χαχα εν τω μεταξυ την Κυριακη εχουμε παλι παρτυ!!4ο σκ με παρτυ στη σειρα!!το καλο ομως ειναι οτι ειναι στην ιδια πολυκατοικια!!οποτε θα προσπαθησω να μην ξεφυγουμε πολυ απο το προγραμμα μας κ χαλασει παλι ο υπνος!!

Αννα Μαρια μην στεναχωριεσαι,δεν κανεις κατι λαθος,περνανε κ αυτά τις φασεις αποχωρισμου.ισως πρεπει να σηκωνεται ο αντρας σου το βραδυ και να σταματησει να ξυπναει αφου δεν θα θηλαζει,από ότι καταλαβα το βραδυ περισσοτερο για νανουρισμα το θελει;παντως ετσι εκανα εγω με την δικια μου που ξυπναγε 7 μηνων ανα 3ωρο σαν νεογεννητο μονο για να πιπιλισει κ να νανουριστει κ σε 3 μερες κοιμοταν ολο το βραδυ σερι.αλλα αυτό που λες ότι ξυπναει μολις τον βαλεις στην κουνια ,επειδη κι εμενα μου το εκανε κ ελεγα μα πως γινεται αυτό το πραγμα,η παιδιατρος που ελεγε ότι το στηθος κ η αγκαλια μας είναι παρηγορια τους!!αα κατι άλλο που εκανα ηταν να βαλω μια μπλουζα που φορουσα εκεινη την μερα στην κουνια κ να την βαλω πανω να κοιμηθει,με μυριζε κ κοιμοταν.καλα οι μαθητες σου….χειροτεροι κ από μικρα παιδια!!να σας ζησει το νέο μωρακι της παρεας!!!

Ποπη γιατι σε πιανει το στομαχι σου;περαστικα σου!!στη φωτο παντως μ'αρεσει η χρηση του ποδηλατου!!χαχα

Μαρινα πως περασατε χθες;περιμενουμε την τουρτα!!!του αρεσει το δεντρο του μικρουλη σου;τι ωραια!!κ του χρονου ,θα εχεις κ βοηθο!!εγω λεω αυτό το σκ να στολισω,λεει ότι χαλαει κ ο καιρος οποτε αφου θα μεινουμε σπιτι…

Κατερινα να χαιρεσαι κ τον μπαμπα σου!!ηταν να μην παρω φορα με τις πιτες…χαχα δοκιμασαμε την μανιταροπιτα κ ηταν μμμμ μιουρλια!!!πειραζα τον αντρα μου να πει ποια κανει καλυτερο φυλλο,εγω ή η πεθερα μιας κ δικης της συταγη είναι κ δεν μπορουσε να διαλεξει..χαχα το κεικ μπανανας βγαινει καπως υγρο μεσα;ειχα προσπαθησει να φτιαξω της Κωνσταντινας μια φορα κ βγηκε μια αποτυχια,βεβαια ηταν κ με το αλευρι χωρις γλουτενη,ισως εφταιγε αυτό.τι καλα που το χαρηκε η μικρη σου!!!

Χριστινα ευκολο το γλυκακι,πες μας κ από γευση πως σου φανηκε αν είναι να το δοκιμασουμε!!!

Κατερινα ΚΑ τι να πω για την κουνιαδα…περιπτωσαρα!!!εμ δεν σας καλεσε στο παρτυ ,εμ παρεξηγηθηκε που δεν πηρατε τηλ.ουτε το δωρο δεχτηκε..ζηλευει που εχετε καλες σχεσεις με την συννυφαδα αλλα αυτή αποφευγει τις συγκεντρωσεις σας,τι να πω..η θα την γραψεις ή θα πρεπει να την πιασεις να μιλησετε.κριμα να μην κανουν παρεα τα ξαδερφακια επειδη είναι ζαβη αυτή!!θα παω να δω κ το βιβλιο συνταγων σου,αφου είναι δοκιμασμενες να τις προτιμησω!!

σας καληνυχτω!!!φιλακια

Γεια σας!

Γύρισα απ' το σχολείο κι ο άντρας μου εκείνη την ώρα κοίμιζε τον Αντρέα. Ακούει την πόρτα, ξυπνά. Τον παίρνω να τον θηλάσω, γιατί δεν είχε πιεί γάλα, κοιμάται, τον βάζω στην κούνια, κλάματα. Τον παίρνω, κοιμάται μόνο με κούνημα. Σημειωτέον, ότι μαζί μου ποτέ δεν κοιμάται μόνο με κούνημα, γιατί ξέρει ότι θα του δώσω στήθος. Τον βάζω στην κούνια, κλάματα. Αυτό έγινε 2-3 φορές ακόμα. Τον κοιμίζω ξανά και τον δίνω στον άντρα μου να τον βάλει στην κούνια. Τον βάζει, κλάματα. Τον παίρνει, κλάματα. Εγώ τα πήρα, γιατί είχα γυρίσει κουρασμένη, δεν πρόλαβα ούτε νερό να πιώ, οπότε παίρνω το φαγητό μου και κλείνομαι στο γραφείο για να μη με βλέπει. Έτσι, τον κράτησε ο άντρας μου στην αγκαλιά του, του έβαλε τραγουδάκια και αποκοιμήθηκε ευτυχώς... Να δούμε για πόσο.

Εγώ μετά σιδέρωσα και δυο πλυντήρια, κι αύριο έχω άπειρες δουλειές...

Κατερίνα η ζύμη της λαδένιας πώς βγαίνει; Σαν της πίτσας;

Καγκουράκι το κέικ μπανάνα πώς το κάνεις; Γιατί είχα δει κάτι συνταγές που έλεγε ξινόγαλο μέσα και μου φάνηκε λίγο περίεργο.

Αλεξάνδρα το βράδι ο Αντρέας θέλει πιο πολύ να πιπιλά. Όταν σηκώνεται ο άντρας μου κλαίει και οδύρεται και θέλει μόνο εμένα. Έχει και τα δόντια τώρα, και τον λυπάμαι να του το κόψω, αφού είναι η παρηγοριά του.

Τη μανιταρόπιτα πώς τη φτιάχνεις; Νηστίσιμη ή με μπεσαμέλ; Όχι ότι θα φτιάξω, αφού ο άντρας μου δεν τρώει μανιτάρια, αλλά έτσι ρωτάω από περιέργεια.

Σας φιλώ όλες κοριτσάκια μου!

Τι κάνετε κορτσούδια μου????? Όλες καλά????? Δεν ευκαίρησα να μπω νωρίτερα σήμερις!!!!!

Τώρα αξιώθηκα να βγάλω λίγο γαλατάκι ευτυχώς έχει μειωθεί αισθητά πια..... το στομάχι ακόμη μπερδεμένο είναι δεν ξέρω..... τρώω λίγο και με το ζόρι σχετικά..... έχω και ξινίλες..... μάλλον θα πρέπει να το πάρω απόφαση να το δω κάποια στιγμή εεεεε????? Κι αν ο μόνος τρόπος να το δω είναι η γαστροσκόπηση..... μπρρρρρρρρρρρρρ..... ανατριχιάζω από φόβο..... εύχομαι να 'ναι κάτι άλλο.....

Ο μικρός όλη μέρα είχε τρελή γκρίνια όλα του φταίνε του έρμου..... άτιμα δόντια μας έχουνε τσακίσει ρε γμτ..... αυτό το ΣΚ είμαι σε επιφυλακή μήπως κάνει πυρετό απ' το εμβόλιο τις προάλλες..... ποτέ δεν έχει κάνει βέβαια αλλά στο συγκεκριμένο (ανεμοβλογιάς) σχεδόν πάντα υπάρχει πυρετούλης..... θα δούμε....

Το απόγευμα μετά τη φυσιοθεραπεία πήγαμε S/M να πάρω 2-3 πραματάκια για μεθαύριο που έχουμε καλέσει φίλους για φαγητό. Θα φτιάξω μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο*σπανακόπιτα*σαλάτα σεφ*pizza και μιά τουρτίτσα.... για 6 άτομα καλά δεν είναι???? Δε μπορώ και πολλά-πολλά.... άσε που δεν προλαβαίνω κιόλας δλδ..... το τί σίδερο έχω να κάνω δε λέγεται πώς μαζεύονται έτσι να πάρει???? Ευτυχώς θα 'ναι όλη μέρα ο άντρας μου εδώ με το νινί....

Αυτά..... σας χαιρετώ..... συγγνώμη δε μπορώ σχολιάσω χωριστά την καθεμιά..... είμαι ολίγον τί κομμάτια πάω να την πέσω...... μπας και συνέλθω.....

Μόλις ξαναμπώ θα βάλω και φώτος.....

Καλό ξημέρωμα κορίτσια μου!!!!!

Κοριτσακια μου ποναω [smilie=crybaby2.gif] εχω μια ωραιοτατη ψυξη!! Βγηκα το πρωι να απλωσω και με το που τεντωνω τα χερια στον σκοινι εμεινα ετσι...ποναω απο τον αυχενα μεχρι την πλατη ευτυχως η μεση ειναι οκ. Δεν μπορω να στριψω με τιποτα και το κεφαλι δεν παει ουτε πανω ουτε κατω. Ηρθε και η μαμα μου και πηρε την Αγγελικη γιατι και με τα δυο δεν την παλευα. Αντε να γυρισει και ο αντρας μου να μου φερει και κατι να με τριψει μπας και συνελφω λιγακι.

Αλεξανδρα καλυτερα βλεπω τα παει η Κωσταντινα με τον υπνο. Ηθελε να σε νανουρισει καλε γι αυτο εφερε ολα τα παιχνιδια :lol::lol: Καλα να περασετε στο παρτυ ε αφου ειναι στην ιδια πολυκατοικια πιστευω ειναι ευκολο και δεν θα χασει την σειρα της.

Ποπη μια χαρα το μενου σου, καλα να περασετε και ελπιζω να ειναι ηρεμος και ο μικρος σου και να μην κανει πυρετουλη.

Αννα Μαρια πρεπει να ειναι συνδυασμος δοντιων και αγχος αποχωρισμου αυτο που περνα ο Αντρεας. Το αλλο που θυμηθηκα ετσι οπως το περιγραφεις ειναι οτι κατι τετοιο μου εκανε και η Αγγελικη, πιο μεγαλη βεβαια πρεπει να ηταν 18-19 μηνων. Με το που την ακουμπαγα στην κουνια ξυπναγε και εκλαιγε. Τοτε λοιπον πηραμε την αποφαση και μετατρεψαμε την κουνια σε κρεβατι και απο τοτε δεν μας το ξαναεκανε. Μαλλον ενιωθε εγκλωβισμενη με τα καγκελα και οταν ειδε οτι μπορουσε να ανεβαινει και να κατεβαινει μονη της αλλαγε σταση. Ο Αντρεας οπως εχω καταλαβει ειναι κινητικα πολυ μπροστα οποτε μπορει να νιωθει ετσι :roll:

Το κεικ μπανανας ειναι πολυ ευκολο σας γραφω τη συνταγη σε λιγο

ευκολο κεικ μπανανας :D

υλικα:

125γρ βουτυρο, 1/2 φλιτζ ζαχαρη, 2 αυγα, 3-4 πολυ ωριμες μπανανες κομμενες σε πολυ μικρα κομματακια, 1 βανιλια. 1 κ.γ. σοδα μαγειρικη, 2κ.σ. μελι, 1 1/2 φλιτζ αλευρι που φουσκωνει μονο του.

εκτελεση:

Σε μπωλ χτυπαμε το βουτυρο με τη ζαχαρη. Μολις ασπρισει ριχνουμε ενα -ενα τα αυγα και συνεχιζουμε το χτυπημα. Προσθετουμε το μελι τη βανιλια και τη σοδα και συνεχιζουμε το χτυπημα. Ριχνουμε το αλευρι και μολις ομογενοποιηθει το μιγμα προσθετουμε τις μπανανες. Ανακατεβουμε καλα και το μεταφερουμε στη φορμα. Ψηνουμε σε ζεστο φουρνο στους 180 για 45 λεπτα.

Το κεικ βγαινει λιγο υγρο αλλα ειναι τελειο και οταν ψηνεται μυριζει ολο το σπιτι απο την μπανανα.

γεια σας κοριτσακια μου!!!

τι κανετε???ωραια περασαμε στο παρτυ.,,,η τουρτα τελειωσε σημερα ευτυχως γιατι τρωω απο καμια κουταλιτσα αν υπαρχει!!

ο μπεμπης μας πλεον εγκατασταθηκε για τα καλα στο κρεβατι μας...κοιμομαστε οοολοι μαζι!!!αλλιως δεν κοιμαται τα βραδια...

επισης 2 φορες χθες και σημερα κοιμηθηκε απο μονος του στο ασχετο εκει που ηταν στο κρβατακι!!!πολυυυ σπανια το κανει αυτο....μαρεσε η αληθεια ειναι.γιατι γενικα χωρις θηλασμο δεν κοιμαται!!!

κοριτσια πηγαμε να ρωτησουμε για φωτογραφο εχθες τιμες και ολοι πανω απο 1000 θελουν!!!πανακριβα!!αλλα τι να κανεις??ειναι ωραια να εχεις αναμνησεις απο αυτες τις στιγμες!

τωρα με πηρε ο αντρας μου και θα πανε λεει για ενα μεζεδακι εξω με τα παιδια απο την δουλεια...και εγω εδω περιμενω να φαμ,ε :twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

Κατερινακι περαστικα!!!!

επισης κανει πολυυυ κρυο εδω σημερα και καιμε σομπα ασταματητα γιατι δεν ειναι για τιποτα αλλο!!!η ΔΕΗ ανεβαινει παλι!

αυτααααααα!!!σορρυ που δεν εμπαινα αλλα με τις γιορτες ετρεχα!!!

φιλια πολλα

Τι κάνετε κορίτσια;; Σήμερα πήγα στη δουλίτσα το πρωί και μετά πήγα ν' αγοράσω φορμάκια στη φραουλίτσα και πυζαμούλα για τον Πάνο μου. Στο σπίτι το ένα πλυντήριο διαδέχεται το άλλο και το σίδερο που με περιμένει με φρικάρει :shock::shock::shock::shock::shock: .....Ο Πάνος είναι στη μαμά μου και η φράουλα μόλις ξύπνησε και με κοιτάει! Είναι τόσο καλό το κοριτσάκι μου!

'Εχω απορία. Η μικρή 2 μηνών ήταν 5500 κιλά και τώρα που σε 10 μέρες θα γίνει 4 μηνών είναι 6..Είναι φυσιολογικό;; Δε λέει να πάρει γραμμάριο...Όποτε τη ζυγίζω 6 κιλά είναι..Ο Πάνος 2 μηνών ήταν 5 κιλά και 4 μηνών ήταν 6. Ένα κιλό είχε πάρει σε διάστημα 2 μηνών ενώ η μπέμπα μόνο μισό :(:(:(:( Ελπίζω να μη μου πει τίποτα δυσάρεστο ο παιδίατρος σε λίγες μέρες που θα πάμε για εμβολιάκια.

Κατερινάκι μου το κέικ σου από εμφάνιση σκίζει! Επαγγελματικό..Από γεύση δεν ξέρω αν και δεν μου αρέσει καθόλου η μπανάνα..Περαστικά με την παλιοψύξη. Δεν σε πήρα να σου ευχηθώ του Αγ.Νικολαου γιατί υπέθεσα ότι επειδή είναι αβάφτιστος δεν τον γιορτάζετε..Είδα όμως ότι κάποιοι σου ευχήθηκαν στο fb. Αν τον γιορτάσατε εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά!!!!!

Άννα Μαρία έχει γίνει πολύ δύσκολος στον ύπνο ο Αντρίκος..Υπομονή..Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Συνήθως σε αυτή την ηλικία κοιμούνται ολο το βραδυ. Εγώ πάντως στη φράουλα δίνω στήθος μόνο για φαγητό. Όλες τις άλλες ώρες πιπίλα. Παρηγοριά με στήθος δεν έχει. Αυτό μου έλειπε....

Αλεξάνδρα μου πολύ χαίρομαι που στρώσατε με τον ύπνο. Αργά ή γρήγορα όλα φτιάχνουν ;);););)

Κατερινάκι τι κάνουν τα αντράκια σου;;; Χαίρονται με τα Χριστούγεννα;; Ποια σε τσάντισε Κατερίνα μου;; Δεν διάβασα τα παλιά και έχω χασει επεισόδια. Μη σκας για τίποτα πάντως.

Μαρίνα κοιμάται μαζί σας ο μπέμπης;;; Ωχχχχχχχ..Σε περιμένουν δύσκολες μερες. Αν δεν το κόψετε γρήογρα αυτό τότε θα αργησει πάρα πολύ να κοιμηθεί μόνος του. Προσπάθησε να το κόψεις έστω και αν ταλαιπωρηθείς λίγες μέρες με τη γκρίνια του.

Χριστινάκι τι κάνετε;; Ο Δημητράκης;; Τα διδυμάκια σας;;Στη δουλειά πότε κλεινετε για Χριστούγεννα και πότε ανοίγετε;;

Αυτά προς το παρόν φιλενάδες μου. Ο άντρας μου αλλάζει τη μπέμπα και σε λίγο θα μου τη φέρει για ΜΑΜ.

Φιλακια πολλά!!!

Γεια σας!

Πέεεεεθανα σήμεραααα.... Το πρωί πήγαμε σούπερ μάρκετ, και όχι σε ένα σούπερ μάρκετ, αλλά σε δύο. Μετά πήραμε κάτι μαναβικά, πήραμε φαγητό απ' έξω, ήρθαμε σπίτι, φάγαμε (ο Αντρέας κοιμήθηκε στο αυτοκίνητο και συνέχισε να κοιμάται για αρκετές ώρες) κι άρχισα να φτιάχνω τη μηλόπιτα για αύριο. Όταν πήγα να τη βάλω στη φόρμα για να την ψήσω ανακάλυψα ότι η σούστα της φόρμας είχε σπάσει. Αφού η σπασμένη φόρμα εκσφενδονίστηκε στην άλλη άκρη του σπιτιού πήρα τον πατέρα μου να μου φέρει καινούρια απ' το μαγαζί. Εν τω μεταξύ η ώρα είχε περάσει, ο Αντρέας είχε ξυπνήσει κι έπρεπε να φάει, κι ήθελα να πάω και στον εσπερινό. Περνάει η ώρα κι ο πατέρας μου δε φαινόταν. Τον παίρνω τηλέφωνο στο μαγαζί, το σηκώνει αυτός. Του λέω "καλά, ακόμα να ξεκινήσεις;". Και τι μου λέει; "Το ξέχασα τελείως"!!!! Τέλος πάντων, τελικά ήρθε, η μηλόπιτα μπήκε στο φούρνο, έκανα ένα γρήγορο ντους και πήγαμε εκκλησία με τον Αντρέα. Τη μηλόπιτα την πρόσεχε ο άντρας μου, κι ευτυχώς δεν την έκαψε! Γυρίσαμε κι αμέσως έκανα τη γέμιση της σπανακόπιτας, τον τάισα μπανάνα και στο καπάκι σιδέρωσα και δυο πλυντήρια. Αν μου λέγατε πριν ένα χρόνο ότι θα λειτουργούσα σε τέτοιους ρυθμούς, θα γελούσα και φυσικά δε θα σας πίστευα! Μετά τον κάναμε μπάνιο, κοιμήθηκε ευτυχώς, σιγύρισα λίγο και μπήκα να σας γράψω. Πιο μετά θέλω να πλύνω τα παιχνίδια του, αν τα καταφέρω...

Πόπη καλά θα κάνεις να το ψάξεις το θέμα με το στομάχι αν έχεις συχνές ενοχλήσεις. Και μην σκέφτεσαι το χειρότερο!!!!!!

Μια χαρά μου φαίνονται τα φαγάκια που θα φτιάξεις! Τι τουρτίτσα θα κάνεις; Όλες έχουμε τραπέζια και γιορτές αυτές τις μέρες!

Καγκουράκι περαστικά...

Το κέικ μπανάνα είναι σούπερ!!!!!!! Απίστευτο!!!

Συμφωνώ γι' αυτά που λες για τον Αντρέα και τον ύπνο, αλλά είναι πάρα πολύ νωρίς να του αλλάξουμε κρεβάτι... Πάντως χτες καλά κοιμηθήκαμε, ξύπνησε μόνο μια φορά στις τρεις... και δεν ξανακοιμήθηκε. Όχι, καλά, πλάκα κάνω, ξανακοιμήθηκε γρήγορα, αλλά με πήρε κι εμένα ο ύπνος στην πολυθρόνα και στις τέσσερις πήγα στο κρεβάτι μου.

Αλεξάνδρα πολύ γέλασα με την Κωνσταντίνα και τα μουσικά παιχνίδια!

Μαρίνα εμάς εδώ οι φωτογράφοι είναι πολύ πιο ακριβοί... Πακέτο βάφτισης πάει πάνω από δυο χιλιάρικα... Εμάς μας έβγαλε τις φωτογραφίες ένας ερασιτέχνης, φίλος φίλων που κάνει πολύ καλή δουλειά, και βίντεο, ενώ είχαμε πει ότι δε θα τραβήξουμε, τράβηξε ένας φίλος του αδελφού μου και μας το έγραψε σε cd, έτσι από μόνος του.

Κι εμάς ο Αντρέας δεν κοιμάται χωρίς θηλασμό, όταν είμαι εγώ εδώ. Όταν λείπω, μπορεί να κοιμηθεί μόνος του στο πάρκο του, μπορεί με τραγουδάκια, μπορεί με κούνημα.

Ανθή μ' αρέσει που η φραουλίτσα προβιβάστηκε σε φράουλα!!!

Μην αγχώνεσαι καλέ για το βάρος της και μην την συγκρίνεις με τον Πάνο ή με άλλα παιδάκια. Αν θυμάσαι, ο Αντρέας όταν έγινε τριών μηνών έγινε έξι κιλά, και έμεινε στάσιμος μέχρι εφτά μηνών. Το είχα καταλάβει ότι είχε αδυνατίσει (επειδή ψήλωνε) και πίστευα ότι αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι κινούνταν συνέχεια. Όταν τον πήγα στον παιδίατρο, μου το επιβεβαίωσε, και ούτε που ανέφερε τη λέξη "συμπλήρωμα"! :lol:;)

Σας φιλώ όλες κοριτσάκια μου!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...