Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!!!!! ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 32 ΜΗΝΩΝ, ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ 3. ΕΧΩ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΣ... ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΜΕ ΣΤΕΦΑΝΑΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΙΟΓΙΟ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΟΧΙ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΧΩ ΑΓΧΩΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ..... ΕΝΩ ΤΗΣ ΜΙΛΑΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ... ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΡΙΜΗ ΑΚΟΜΑ? (ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΛΔ) ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ.

Δημοσίευση

καλημερα

οταν λες ποτε κανει και ποτε οχι τι εννοεις;οτι τα κανει πανω της;;στην αρχη μην περιμενεις να λεει μονη της ποτε θελει να παει τουαλετα πρεπει να τη ρωτας εσυ και να την βαζεις συχνα,δεν νομιζω οτι ειναι ανωριμη πες της οτι ειναι μεγαλη κοπελα και για να παει σχολειο πρεπει να πηγαινει στην τουαλετα,ο μικρος μου εκοψε την πανα στις αρχες του καλοκαιριου και οταν τα καταφερνε ελεγε μονος του <<τωρα θα με θελει η κυρια στο σχολειο>>,σιγουρα θα εχετε και καποια ατυχηματα ειδικα οταν παιζει λογικο ειναι να εχει το μυαλο της στο παιχνιδι,πρεπει εσυ να της το θυμιζεις χωρις να την μαλωνεις βεβαια και κατι αλλο οταν αρχιζουμε την εκπαιδευση καλα ειναι να μην κανουμε πισω δηλαδη οταν πας καπου καλυτερα να κουβαλας μαζι σου το γιογιο και ρουχα παρα να της βαζεις πανα πιστευω οτι ετσι το παιδι μπερδευεται ...............

Δημοσίευση

Κι ο δικός μου φέτος το καλοκαίρι έκοψα την πάνα (3 χρονών ακριβώς). Σε εμάς έπαιξαν ρόλο τα αυτοκόλλητα επιβράβευσης. Πήγα σε ένα βιβλιοπωλείο, πήρα ένα ολόκληρο τετράδιο με αυτοκόλλητα του Μικυ (και όλης της παρέας του) και συμφωνήσαμε κάθε φορά που κάνουμε κακά ή τσίσα στην τουαλέτα να κολλάμε κι από ένα αυτοκόλλητο πάνω στο ντουλάπι απέναντι απο την τουαλέτα για να τα βλέπουμε κι όλας(θυσίες!!!!!!). Κάνουμε τσίσα? Παίρνουμε ενα μικρό αυτοκόλλητο (το οποίο διαλέγει φυσικά το παιδί) και το κολλάμε. Κακά?? Μεγάααλο αυτοκόλλητο. Αυτό δούλεψε πολύ γιατι απο καποια φαση και μετα δεν τον ρωταγα "παμε για κακα?". Ρωτούσα "παμε για μεγάλο αυτοκολλητο?". Επίσης μεγάλη υπόθεση ηταν και το οτι ξεκινησε παιδικο κι έβλεπε και τα άλλα παιδακια να πηγαινουν τουαλέτα.

Άλλο που βοήθησε στο να πειστει να "αφησει" τα κακά στην τουαλέτα είναι οτι "οταν τα ριχνουμε τα κακα στην τουαλέτα αυτα κολυμπάνε -αφου κανουν πλατςςςςςς- και μετα τραβαμε το καζανακι και τα στελνουμε ταξιδι στην αποχετευση-μεσα στη σωλήνα. Και φυσικα πάντα τα χαιρετάμε "bye byeeeee!! Καλο ταξιδι :D "

Καλή επιτυχία κοπέλα μου! Ελπίζω να βοηθησα!

Δημοσίευση

πολυ καλη ιδεα αυτη με τα αυτοκολλητα,αυτο με το καζανακι το κανει και ο δικος μου θελει να το παταει παντα αυτος το εχει δει παιχνιδι,εμεις παλι οταν εκανε τσισα εξω στην αυλη του ελεγα ελα να κανουμε ποταμακι να ποτισουμε το χορταρακι κτλ

καλη επιτυχια και απο μενα!!!

Δημοσίευση

Βαζε και κανενα παιχνιδακι διπλα στο γιογιο, κατι εξυπνο να της αρεσει να κατσει :D Παντως μην αγχωνεσαι με το κοψιμο της πανας εχεις πολυ περι8ωριο ακομα και εξαλλου δεν εγινε και τιποτα που εχει ψιλοαργησει. Δεν ειναι ακομα ετοιμο το παιδακι , οκ σιγα σιγα μεχρι τα 4 εχεις καιρο. Ο ανηψιος μου μπορει να εκοψε την πανα στα 3,5 αλλα μεχρι τα 5 κατουριοταν κα8ε βραδυ στον υπνο του. Ευτυχως το εκοψε γιατι η αδελφη μου ειχε απελπιστει :D

Δημοσίευση

και τα δικα μου τον Οκτωβριο γινονται 3χρ και τελικα ειμαστε σε καλο δρομο με την εκπαιδευση τουαλετας.

εγω χρησημοποιησα πινακα επιβραβευσης. πηρα ενα χαρτονι εκανα κουτακια, το στολισα με κορδελες και αυτοκολητα και τους ειπα οτι οποιος κανει τσισα ή κακα στο γιογιο ή την τουαλετα θα κολαει ενα αυτοκολητο στο τετραγωνακι. οποιος κολησει 5 αυτοκολητα θα παρει δωρακι! μη φανταστεις κανενα ακριβο. των 2Ε απο τζαμπο. τη 2η μερα στο 6ο αυτοκολητο επαιρναν δωρο κλπ σε 4-5 μερες δε χρειαζοταν καν να κολαμε αυτοκολητα...

εξω τους κραταω και ποτηζουμε χορταρακια, δεντρα, τις ροδες των αυτοκινητων κλπ

φυσικα τους ρωταω συχνα αν θελουν, κυριως οταν δεν ειμαστε στο σπιτι.

η κορη μου ζητησε απο μονη της να φοραει βρακακι και στο μεσημεριανο υπνο, προφανως ζεσταινοταν με την πανα. αν και κοιμομαστε 2,5-3,5 ωρες για μεσημερι ειχε μονο 2 ατυχηματα ως τωρα.

ο γιος μου ειναι λιγο πιο πισω σε αποτελεσματα. αν και οχι καθε μερα, αλλα βρεχει λιγο κανενα βρακακι ή με κανενα προυτς θα του βγει και κανενα κακακι. και το μεσημερι τον εχω με πανα-βρακακι.

για τα κακα λεμε οτι κανουμε φιδι, μπαλα, βουνο κλπ...

γελαμε οταν κανουν βουτια στο νερο της τουαλετας και τα χαιρεταμε οταν τραβαμε το καζανακι...

και εγω παντως ημουν τρομοκρατημενη με το πως θα τα παμε με την τουαλετα....

τωρα ειμαι πολυ ευχαρηστημενη και αισιοδοξη για το μελλον...

καλη επιτυχια και σε σας!

Δημοσίευση

Δεν θα σου πω κάτι διαφορετικο, εμείς κοψαμε την πανα εδω και μια βδομάδα στην αρχη μου φαινόταν βουνό γιατι δεν μου τα έλεγε και φυσικα είχαμε αρκετα ατυχήματα. Μόλις όμως το πήρα απόφαση τα πραγματα πηγαιναν ολο και καλυτερα, στην αρχη την έβαζαν συχνά στην τουαλέτα αλλες φορές θα έκανε αλλες όχι, μετα την ρώταγα και μετα απο λίγο την έβαζα και έκανε. Μετα απο καμία βδομάδα μου έλεγε τα τσισα όχι όμως τα κακα, μετα απο άλλη μια βδομάδα τα καταφέραμε και αυτα. Σίγουρα θέλουν επιβράβευση και κάθε φορα που είχαμε κάποιο ατύχημα έχανε αυτο που της είχα υποσχεθεί.

Καλη επιτυχία!!!

  • 1 month later...
Δημοσίευση

Γεια σας κοριτσια!!! Πριν δυο μηνες ειχα ζητησει τη βοηθεια σας για να κοψω την πανα στη μικρη μου.... τελικα μετα απο πολυ κοπο και χωρις να εχουμε καταφερει τιποτα ουσιαστικο μεχρι το τελος καλοκαιριου εδω και δυο εβδομαδες καθαρισαμε!!!!! εχω μεινει εκπληκτη και ειμαι πολυ χαρουμενη γιατι η μικρουλα μου τα καταφερνει μια χαρα και μονη της μαλιστα (στο γιογιο) στην τουαλετα την βαζω εγω. ηθελε το χρονο του το μικρουλακι μου και βεβαια περισσοτερη αποφασιστικοτητα απο μενα. τελικα ολα μια χαρα!! στον υπνο βεβαια της φοραω ακομα αλλα πολλες φορες ξυπναει στεγνη οποτε νομιζω πως θα αποχωριστουμε τις πανες και τα βραδυα συντομα!!! απτη χαρα μου ηθελα απλα να σας το πω και να σας ευχαριστησω!!!!!

  • 2 weeks later...
Δημοσίευση
Γεια σας κοριτσια!!! Πριν δυο μηνες ειχα ζητησει τη βοηθεια σας για να κοψω την πανα στη μικρη μου.... τελικα μετα απο πολυ κοπο και χωρις να εχουμε καταφερει τιποτα ουσιαστικο μεχρι το τελος καλοκαιριου εδω και δυο εβδομαδες καθαρισαμε!!!!! εχω μεινει εκπληκτη και ειμαι πολυ χαρουμενη γιατι η μικρουλα μου τα καταφερνει μια χαρα και μονη της μαλιστα (στο γιογιο) στην τουαλετα την βαζω εγω. ηθελε το χρονο του το μικρουλακι μου και βεβαια περισσοτερη αποφασιστικοτητα απο μενα. τελικα ολα μια χαρα!! στον υπνο βεβαια της φοραω ακομα αλλα πολλες φορες ξυπναει στεγνη οποτε νομιζω πως θα αποχωριστουμε τις πανες και τα βραδυα συντομα!!! απτη χαρα μου ηθελα απλα να σας το πω και να σας ευχαριστησω!!!!!

Μπράβο Μαίρη και μπράβο και στο λουλουδάκι σου!!! Τελικά τι από όλα έπιασε??

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Τέλεια!! Προχωράμε σταθερά λοιπον! Εγώ 35 και 5 αύριο, μπαίνω σιγά σιγά στον μήνα μου και εγώ με τόσες περιπέτειες είμαι ευγνώμων που έχω φτάσει μέχρι εδω! Μακάρι να κρατήσει και άλλο και να τους διαψευσει η μικρούλα!! Βέβαια έχει βολευτεί και δεν λέει να αλλάξει θέση, αλλά δεν πειράζει ας είναι καλα! Κοντεύεις και εσύ! Λίγη υπομονή ακόμα, κινησε λίγο παραπάνω πλεον;
    • Ευχαριστώ πολύ ναι το πρώτο μου. Εσένα; Εύχομαι καλά αποτελέσματα. Κι εγώ περιμένω πως και πως να πάω στις 13. Όταν περνούν οι μέρες απ τον τελευταίο υπέρηχο με πιάνει μια αγωνία αν είναι όλα καλά. Φαντάζομαι όλες το ίδιο παθαίνουμε. 😁
    • @Elenaki12 τι όμορφο ξανθουλι ειναι αυτο! Εχω παθει σοκ με τ ποσο καλα καθεται. Εμενα η δικιά μ ειναι 5.5 μηνων καθεται αλλα οχι μονη της. Στο καρεκλάκι φαγητού πχ καθεται κανονικα η στο καροτσι. Αλλα έτσι μονη της με τίποτα. Φαγητο εχει 3 βδομαδες π ξεκινησαμε κ δ παει τοσο καλα. Φρούτα μετα βίας να φάει μερικα κουταλάκια, στο μεσημεριανό τ πάει κάπως καλύτερα. Που θα παει? Κάποια στιγμή θα φάει. Όσον αφορα τ ύπνο τ παει αρκετα καλα, κοιμαται 9.30 10 παρα τ βράδυ με 7 και συνηθως τ πρωι με κανα 2 ξύπνηματα ενδιαμεσα για φαγητο. Παίζει να ξυπνήσει κατά τις 6 κ να μεινει ξύπνια καμια ωρα αλλα σπανια. Εμενα κοιμάται στην κούνια δίπλα μου και οταβ ξυπνάει μετα τις 5 την παιρνω στο κρεβάτι κ το τραβαμε μεχρι τις 7 και π σηκωνομαστε ολοι. Μέσα στη μερα μ κοιμαται ανα 2.5 ωρες περίπου για ενα μισαωρο. Κανει μέσο όρο 4 μισαωρους ύπνους μεσα στη μερα. Πολύ σπανια μ κοιμαται μια ωρα μεσα στη μερα πλέον κι αυτο συνηθως τ πρωι εκει κατά τις 12 αμα κοιμηθει κ είμαστε βολτα. Ειναι δυσκολη φαση αυτή με τα φαγητά. Ολο μαγειρεύεις κ πλένεις σκεύη. Ευτυχως κατά τ χρονο θα τρώνε σχεδον κανονικα. 
    • Κορίτσια μου τι κάνετε ;;; Σας δείχνω εδώ το καμαράκι μου που μεγάλωσε …  μπαίνω σας διαβάζω που κ που , πάω να σας γράψω κ μετά πάντα κάτι γίνεται κ δεν το δημοσιεύω… εμείς είμαστε 6.5 μηνών πλέον 75εκ κ 8.100(στις 22.10 που κάναμε εμβόλιο δηλαδή) τρώμε φαγάκι μεσημεριανό μοσχάρι κοτόπουλο κ λαχανικά , τρώμε φρουτοκρεμα όχι πολύ ευχάριστα , κρέμες(απλή φαριν λακτε, 5 δημητριακά) κ γιαούρτι για απογευματινό κ αύριο τελειώνουμε κ την εισαγωγή αυγού (3 μέρες μόνο κρόκο σταδιακά κ μετά 3 μέρες κ ασπράδι λίγο λίγο). Μέσα στην εβδομάδα θα φάμε κ ψάρι. Από κρέμες γενικά δίνω συνήθως από φαρμακείο hipp frezylac αν κ θέλω να του δίνω σιγά σιγά κ δικές μου με βρώμη πχ. Το νεράκι το πίνει πολύ ευχάριστα ! Επισης συνεχίζουμε θηλασμό ! Έχουμε δώσει κάποιες φορές ξένο γάλα αλλά μας έβγαλε ένα εξάνθημα που συνδυάστηκε με το γάλα σε μεγάλη ποσότητα (πάντα έπινε 90-100 κ μια φορά ήπιε 160 κ το έβγαλε) κ είπε η αλλεργιολόγος να το αυξήσουμε σταδιακά μέχρι να απευαισθητοποιηθει μόνος του.ευτυχως ανέχεται την κρέμα με γάλα αλλά πρέπει σιγά σιγά να δώσω μεγαλύτερες ποσότητες γιατί θα έχω θέμα αν πρέπει να τον αφήσω. κάθεται στον πωπο του εδώ κ έναν μήνα σταθερά, ενώ σηκώνεται επίσης από ξαπλωμένος καθιστός εδώ κ 10-15 μέρες. Έχει αρχίσει να σηκώνεται ορθιος(αν πιαστεί από κάπου) κ μπουσουλάει δειλά δειλά . Εχω τρομάξει με το πόσο γρήγορα μεγαλώνει 😭🥹 πέρυσι τέτοιο καιρό είχαμε κάνει α επιπέδου κ φέτος δεν το προλαβαίνω με ότι καινούριο κάνει … οι νύχτες μας είναι δύσκολες από τον 5ο κ μετά ξυπνάμε συχνά, 2-3 φορές τουλάχιστον , μπορεί κ κάθε 1-2 ώρες …. Δεν ξέρω τι γίνεται, έχω κάνει διάφορα δεν ξέρω αν έχω «τρελάνει» το μωρό στα διαφορετικά κ δεν βρίσκουμε λύση … προσπαθούσα να μην τον θηλάζω, μόνο να τον νανουρίζω, μετά εξαντλήθηκα κ τον θήλαζα κ την νύχτα . Πιπίλα δεν μου παιρνει. Τωρα έλεγα μήπως να φέρω την κούνια του στο δωμάτιο μας γιατί να τον αλλάξω δεν προβλέπεται με τόσο ξύπνημα τις νύχτες κ πηγαινελα , μήπως το λίκνο τον στεναχωρεί κ δεν χωράει… έχω απελπιστεί ότι δεν θα κοιμηθώ ποτέ, νιώθω εξάντληση τόσους μήνες χωρίς καμία νύχτα σερί ύπνου. Επίσης την ημέρα δεν τρελαίνεται στους ύπνους κάνει 2-3 μικρούς σχετικά μαξ 1 ώρα , άντε σπανίως 1.5… συνήθως όμως είναι 40-45 λεπτά . Οι δουλειές στο σπίτι μονίμως αυξάνονται τώρα με μαγείρεμα κ καθάρισμα για το φαγητό του παιδιού, το παιδί θέλει άνθρωπο συνέχεια εκεί . Σκέφτομαι μήπως πρέπει να πάρω αυτά τα πάρκα τα μεγαλύτερα για παιχνίδι . Έχετε υπόψιν σας ; πείτε μου εσείς πως πάτε με φαγητό, ύπνο, παιχνίδι, ανάπτυξη θα χαρώ να μάθω τα νέα σας !!!  φιλια πολλα σε όλες κ καλά κουράγια μάνες , τώρα καταλαβαίνω την μάνα μου που έλεγε θα γίνεις μάνα κ θα δεις ….
    • Καλησπέρα κορίτσι μου ! Με το καλό μωράκι σου ! Το πρώτο σου είναι ; Να που βρήκα μια κοπέλα να είμαστε μαζί Μάιο ☺️ Την τρίτη θα πάω για αυχενική και περιμένω πως και πως !  εγώ συμπτώματα δεν πολύ έχω καμία φορά με πιάνει λίγο το στομάχι μου καπως σαν καούρες πιο πολύ και εμένα με βοηθάει η κόκα κόλα και εγώ πίνω που και που 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...