Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΑΦΕΝΕ "Με νέες αφίξεις!!" Νο 4

Recommended Posts

Τώρα μπόρεσα να σας διαβάσω,

Ανθη μου μην απογοητευεσε νομίζω ότι η φραουλιτσα σου ρυθμίζει την παραγωγη και επειδη θηλαζει πολυ συχνα όταν βγάζεις με το θηλαστρο βγαίνει τόσο λίγο. Δοκίμασε να τις δωσεις δυο τρία συνεχόμενα γεύματα απο το ίδιο στήθος και δες ποσα θα βγάλεις μετα απο το άλλο. Το άλλο που θα έκανα είναι αν τρώει για παράδειγμα κάθε μια μιάμιση ώρα και το βράδυ κοιματε τρεις ώρες ή περισσότερο θα έβγαζαν γάλα στο ενδιάμεσο. Να αντλεις γάλα απο τώρα έστω και λίγο για να φτιάξεις τράπεζα για τις πρώτες μέρες, μέχρι τότε θα έχει μεγαλώσει κι άλλο και θα δεις θα αντλεις μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο.

Χριστινακι να δεις που όταν του δείξεις ότι έχει αλλάξει η διάθεση σου και εκδηλώσεις την αγάπη σου θα είναι και η δική του αντίδραση θετική, έτσι θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρετε και θα είστε μια χαρα.

Βλέπω και εσυ και η Άννα Μαρία είστε του γραπτού λόγου, εγω δεν το χω καθόλου μου αρεσει το διάβασμα αλλα όχι να κάτσω εγω να γράψω κάτι,καλη επιτυχία πάντως και στις δυο σας.

Σας ευχαριστω για τα καλα σας λόγια για τις φωτογραφιες που έβαλα, δεν έχετε δει τον άντρα μου γι αυτο λέτε ότι μου μοιάζουν γιατι μονο απο εσάς το έχω ακουσει όλοι λενε ότι είναι ίδια ο άντρας, ας σας πει και η Ανθη που τον έχει γνωρίσει ο κοντα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 956
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κατερίνα, για μένα το λένε, μην αγχώνεσαι!

Χριστίνα, δε σας κατηγόρησα, και σας ευχαρίστησα φεύγοντας.

Σήμερα πήγαμε στο σχολείο, και όπως πάντα, ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα! Καθόμουν εκεί και ήταν λες και δεν είχαν παρεμβληθεί οι διακοπές, λες και κάθε μέρα εκεί ήμασταν! Αυτό θα πει να είναι η δουλειά σου σαν το σπίτι σου! Επίσης, χάρηκα πάρα πολύ που θα έρθει ένας συνάδελφος που είχαμε δουλέψει μαζί τα δύο πρώτα χρόνια και πέρσι ήταν σε άλλο σχολείο. Πηγαίναμε και μαζί με το αμάξι, και γενικώς είναι μια πολύ θετική μονάδα για το σχολείο μας.

Ο Αντρέας δε στεναχωρέθηκε ιδιαίτερα που έλειπα (!!!), αλλά δεν ήπιε το γάλα που άφησα. Δεν ξέρω γιατί, αν και πιστεύω ότι του το έδωσαν πάρα πολύ νωρίς. Ήρθαν οι γονείς μου για καμιά ώρα, και ήθελε η μάνα μου να του το δώσει πριν φύγει, και μάλλον ήταν πολύ νωρίς. Τελικά κατάφερε ο άντρας μου και τον κοίμισε χωρίς να πιεί γάλα. Φαντάζομαι κάποια στιγμή θα ξυπνήσει και θα θέλει γάλα, αλλά δεν πειράζει! Μάλιστα, επειδή τον έβαζε στο κρεβάτι του και ξυπνούσε, του τραγούδησε! Δεν είναι πολύ γλυκό;

Κατερίνα, πάλι δεν έχει καθαρίστρια ο παιδικός; Πέρσι θυμάμαι που πηγαίνατε και καθαρίζατε με τη σειρά. Αμάν πια μ' αυτήν την ιστορία.

Πιστεύω ότι ανήκω στις τυχερές που ο θηλασμός άλλαξε τον μεταβολισμό τους, έτσι έχασα τόσα κιλά και δε βάζω άλλα! Ενώ αντίθετα, στην πρώτη εγκυμοσύνη, παρ' όλο που κράτησε μόνο δύο μήνες, έβαλα δύο κιλά, τα οποία είχαν κατσικωθεί και δεν έφευγαν με τίποτα!

Πάω να διαβάσω αυτό που μας έδωσε η Χριστίνα!

Κοριτσάκια μου τι κάνετε;;; Δεν σας έχω...διαβάσει εδώ και μέρες. Κομμάτια είμαι. Δεν ξέρω τι με έχει πιάσει. Εδώ και λίγες μέρες όλο κουρασμένη, πονάνε πλάτη, μέση και δεξί χέρι και ενώ κοιμάμαι αρκετές ώρες, δεν ξεκουράζομαι. Εδώ και 3-4 βράδια όταν ξυπάνει το μωρό ζητάω απο τον άντρα μου να τον φέρει στο κρεβάτι,μου τον βάζει να θηλάσω και μετά τον ξαναπάει στο δωμάτιο του.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω και ιδιαίτερη βοήθεια. Η μαμά μου σταμάτησε να έρχεται μετά τον 1ο μήνα(λογικό αφού μένει κ μακρυά), τα πεθερικά μου δουλεύουν, ο άντρας μου έρχεται απο τη δουλειά αργά και όταν είναι εδώ είναι κ στην καρακοσμάρα του...

Ελπίζω να συνέλθω σύντομα...

Ο μικρός προσπαθεί να μπουσουλήσει. σπρώχνει σπρώχνει, κάτι κάνει. Τόσο καιρό σήκωνε κ στήριζε το σώμα του στα χεράκια. ΑΠο χθες σηκώνει τον κώλο ψηλά, σστηρίζεται στα γόνατα, αλλά τα χεράκια κάτω...σαν σκουληκάκι πάει!!! :lol::lol:

Εϊναι η αλλαγή του μήνα(σήμερα 5 μηνών!!!)και όπως πάντα μου κάνει λίγα ναζάκια, γκρίνιες και αγαπουλίτσες. Θέλει αγκαλίτσες, μανούλα και τα σχετικά...αλλά δεν πειράζει! Το ζουζούνι να είναι καλά!!!χαχα

Άννα Μαρία, δεν θυμάμαι αν σου είχα απαντήσει...Καθηγήτρια ιταλικής γλώσσας είμαι.

Αυτά προς το παρόν.Πάω να του δώσω το φαρμακάκι του κ να ξαπλώσω και εγώ!!!

Μάκια κουκλομαμάδες!!!

Ρε συ Χριστίνα, ανατρίχιασα!!!! Μου θύμισε πάρα πολύ έντονα ένα διήγημα του Προσπέρ Μεριμέ (αυτού που έγραψε την Κάρμεν), που είχα διαβάσει στην εφηβεία μου, για ένα άγαλμα που ζωντανεύει.

Πάρα πολύ σύντομο το διήγημά σου και πάρα πολύ δυνατό, χωρίς περιττολογίες.

Όσο για το τέλος, τρομακτικό, μου θύμισε το Jumangi που στο τέλος βρίσκουν κάποιοι άλλοι το παιχνίδι και ξέρεις ότι η ιστορία θα αρχίσει απ' την αρχή!

Για το καινούριο διήγημα που μας λες δεν σκέφτηκα κάτι, θα το μελετήσω και θα σου πω. Σίγουρα, όμως, δε θα λάβω μέρος!

Κορίνα, κάνε κανένα τσεκ απ να δεις τι γίνεται. Μπορεί να έχεις έλλειψη σιδήρου ή κάποιας βιταμίνης. Εγώ έτσι είμαι όταν πέφτει πολύ το σίδηρό μου πάντως.

Περαστικά σου εύχομαι!

Ιταλική γλώσσα;;; Πω πω, μου αρέσει πάρα πολύ. Έκανα μαθήματα και στο πανεπιστήμιο και σε φροντιστήριο, αλλά δε τη συνέχισα. Πάντως, μέσες άκρες καταλαβαίνω τι λένε οι Ιταλοί και μπορώ να διαβάσω ιταλικά, με λεξικό βέβαια!

Σας φιλώ προς το παρόν, πάω να βγάλω γάλα, γιατί έχει πετρώσει το στήθος σ' ένα σημείο, και φοβάμαι μήπως έχω πάθει μαστίτιδα.

Μάλλον φραγμένος πόρος πρέπει να είναι τελικά. Διάβασα κάτι για κομπρέσες, θα το δοκιμάσω αύριο! Μόνο να μην είναι μαστίτιδα και να αρχίσουν πυρετοί και κομμάρες, γιατί αύριο έχουμε εξετάσεις...

Άννα Μαρία επειδη το έπαθα την προηγούμενη βδομάδα, πρώτα θέλει μασάζ με ζέστη κομπρεσα, κυκλικες κινήσεις απο έξω προς τη θηλη, μετα θα βάλεις τον μικρο να θηλασει και θα κανεις μασάζ εκει που πιανεις τον φραγμενο πόρο και μετα θα προσπαθήσεις να αδειασεις τελείως το στήθος με το θηλαστρο. Τέλος βάζεις κρύα κομπρεσα για τον πόνο.

Εγω με δυο φορές ήμουν οκ. Μην το αφήσεις για αυριο για να το προλαβεις και μη στο γυρίσει σε μαστιτιδα με πυρετο και τετοια

Γεια σας κορίτσια! Είστε καλά;;Σήμερα η φραουλίτσα μου δεν κοιμηθηκε καθολου :?:?:? Ελπιζω να κοιμηθει εστω τωρα το βραδυ αλλα ειμαι προετοιμασμενη για τα χειροτερα. Σημερα αντλησα 3 φορες γαλα. 140 ml !!! Πολυ καλυτερα! Αρχισα να βαζω στην καταψυξη. Ευτυχως που μου εκοψε να μαζεψω απο τωρα και οχι μια μερα πριν παω δουλεια :?:?:?:?:?

Αννα Μαρια στον Πανο καταφερα να αντλω μεγαλες ποσοτητες για 40 μερες γιατι δεν θηλαζα .Ό,τι γαλα ειχα με θηλαστρο το εβγαζα.Καλη αρχη με τη δουλιτσα σου!!!

Χριστινα μου πολυ καλα θα κανεις και θα δειχνεις στον αντρα σου πως τον αγαπας! Σιγουρα θα εχει αποτελεσμα αυτο!!!

Κατερινακι μου η Αγγελικουλα μοιαζει περισσοτερο σε σενα. Ο μικρος όμως ειναι ΙΔΙΟΣ ο Κώστας!!Καρμπον!!!!Εκανε καλη δουλεια :lol::lol::lol::lol:

Κατερινα μου καλη σχολικη χρονια στα αγορακια σου!!!!!Αχχχχ,ποτε περασε το καλοκαιρι;;;Θυμασαι που περυσι λεγαμε πως θελουμε μαυρισμενο σωμα σοκολατοχρωμα;;;;Δυο καλοκαιρια περασαν απο τοτε :(:(:(:( Παλι χειμωνας :(:(:(:(:(

Δε γραφω πολλα γιατι η μικρη κοιμηθηκε και λεω να παω κι εγω..

Χαιρομαι παντως που την ανουσια καθημερινοτητα μας τη διαβαζουν με ενδιαφερον τοσες κοπελες!!!!!

Φιλάκια και σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας για το θεμα των αντλησεων!!!

Κοριτσια οποτε αφηνω τη μικρη στο πορτ μπεμπε ξυπνα :?:?:?:?:? Τι θα κανω;;;;;;Αλλη μια νυχτα αυπνη...

Κατερινακι ξεχασα πριν να σχολιασω τις φωτο σου.Ο γιοκας σου μεγαλωσε πολυυυυ και ειναι γλυκας!!!Η Αγγελικουλα θεα, οπως και η μαμα της!!!!!! Τελειες φωτο!!!!

καλημερα...κοριτσια δεν καταλαβα τι εγινε με την Pipitsazoyzoyna :?:?:?

τελος παντων ας μιλησω στο παρεακι μας το γνωστο!!!

ημασταν στα πεθερικα μου στο χωριο του αντρα μου,...ωραια περασαμε!!!ο μικρος επαιζε...κοιμοταν περισσοτερο...μαλλον αναπνεει οξυγονο μπολικο για αυτο :D:D:D:D

ααααααααααααααα χθες ξημερωματα γεννησε 1 ξαδερφη μου το μπεμπη της και αυτη,...αλλα ειναι μικρουλικος ο καλος μου...2650!!! :D:D:D εμενα 1 κιλο πανω γεννηθηκε ο δικος μου και μου φαινοτανε και μικροσκοπικος :lol::lol::lol: ασε που γεννησε σε 4 ωρες ενω εγω 16 :lol::lol::lol: δεν το πιστευα αλλα παραλληλα χαρηκα πολυ που ειχε ωραια εμπειρια!!!και αυτη το πρωτο της παιδακι εκανε :D οποτε βραδακι επισκεψη σε μαιευτηριο!!!τι ωραιααα :D:D:D

εμεις παλι περναμε ΑΛΜΑΤΑΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!εαν δεν τον παρω εγω αγκαλια να τον θηλασω σπαραζει!!!!!!!!!!!!!!!αφου εχθες εκλαιγε με λυγμους αν δεν τον επαιρνα εγω αγκαλια!!και η μεση μου ξερετε...παραλυσε...ειναι και πανω απο 7 κιλα ...καταλαβαινετε! :lol:

πλεον αρχιζει αυτο που λεμε...θελω μονο την μαμα???μικρος μου φαινεται για αυτα!!!εσεις τι λετε??

εβγαλε και δροσια εδω...αρχισαμε τα μακρυμανικα φορμακια...κοριτσια πηρα φορμακι 6-9 μηνων και του ειναι ακριβως..γιατι???ειμαστε και ψηλοι...μαλλον για αυτο ε???τι να παιρνω?τα αλλα μεγαλα μου φαινονται

Καλημέρες!!!

Καγκουράκι, χτες βράδι πήγα για ύπνο μετά που έγραψα και σήμερα το πρωί είδα το ποστ σου. Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Τελικά ο Αντρέας ξύπνησε στις πεντέμιση και τον έβαλα και θήλασε μόνο από εκείνο το στήθος, και το ξεβούλωσε! Το πρωί ξαναθήλασε πάλι από εκεί, μετά τον ξαναέβαλα, αλλά θήλασε για πολύ λίγο, και έβγαλα και λίγο με το θήλαστρο. Κυκλοφορώ και χωρίς σουτιέν για να μην πιέζεται το στήθος. Τώρα έχει μείνει μια μικρή κοκκινίλα, αλλά το στήθος είναι τελείως άδειο. Πονάει ελάχιστα πλέον, ελπίζω να φύγει και το κοκκίνισμα.

Ανθή, να βεβαιώνεσαι ότι η μικρή κοιμάται βαθιά, και μετά να τη βάζεις στο πορτ μπεμπέ. Να βλέπεις αν έχει ξεσφίξει τις γροθίτσες της, αν είναι κάπως πιο αργή η αναπνοή της. Εγώ έβλεπα τις γροθίτσες. Όχι ότι έπιανε πάντα, αλλά κάποιες φορές τουλάχιστον δεν ξυπνούσε! Επίσης, συνήθως όταν τον θήλαζα με έπαιρνε ο ύπνος, οπότε χαλάρωνε κι αυτός κι αποκοιμιόταν και μετά ήταν πιο εύκολο να τον βάλω στο πορτ μπεμπέ!

Μαρίνα, να σας ζήσει το μωρό της ξαδέλφης!

Ρε συ, ο δικός σου είναι τεράστιος!!!!! Ο Αντρέας είναι εννιάμιση μηνών και τα 6-9 του έρχονται καλά, ούτε καν στενά!

Σας αφήνω, γιατί είμαι μόνη μου με τον Αντρέα σήμερα, ο άντρας μου πήγε Λευκωσία γιατί έχει μια συνάντηση στην εταιρεία. Τώρα αυτόν τον μήνα θα αρχίσει και την εκπαίδευση.

γεια σας κουκλες

χθες εκανα δουλειες το πρωι και μετα ζαλιζομουνα, μου μετρησε την πιεση ο αντρας μου και ειχα 10 με 5 ,δεν ξερω τι επαθα και ειχα υποταση ,συνηλθα μετα αλλα και το βραδυ τα ιδια,σημερα καλυτερα ειμαι αν και ζαλιζομαι λιγο κυριως οταν σκυβω,λετε να εχει σχεση με αιματοκριτη;;σημερα πηγαμε στο νοσοκομειο και εκανε καρδιογραφημα ο Νικος και ο Γιωργος για το σχολειο και ο μικρος εκλαιγε και ελεγε θελω κι εγω εγχειρηση, το νουμερο ειδε που τους εβαζαν τα πατς και ηθελε κι αυτος :lol: :lol μετα πηγαμε σε οφθαλμιατρο και εκανε και ενα εμβολιο που ειχε ο Γιωργος,ξεμπερδεψαμε με τα χαρτια επιτελους ,ειμαστε ετοιμοι για σχολειο τωρα ;) την Πεμπτη ο Νικος αρχιζει και ποδοσφαιρο ,περυσι ειχε παει πρωτη χρονια αγγλικα αλλα τωρα σκεφτομαι να μην τον στειλω και να τους κανω μαζι σε κανα δυο με τρια χρονια ,να παρω κοπελα στο σπιτι πιο πολυ συμφερει και δεν τον βλεπω και πολυ ενθουσιασμενο να συνεχισει αγγλικα τι λετε;;αυτη ειναι η ανουσια καθημερινοτητα μου για σημερα ;):D:D

Αννα Μαρια περυσι καθαριζαμε το νηπιαγωγειο, τωρα λεω για τον παιδικο σταθμο,εγινε ενα 5μηνο προγραμμα και πηραν ατομα και θα ειναι και για τον παιδικο μετα τους 5 μηνες δεν ξερω τι θα γινει βεβαια,πως ειναι το στηθος σου περασε;;

ειναι γυρω στα 7 παιδακια που θα πανε παιδικο σταθμο απο το χωριο μας,αρκετα αν κρινω οτι στην ηλικια των μεγαλων μου δεν ειναι κανενα αλλο,μονο τα δικα μου ειναι στο δημοτικο απο ολο το χωριο στην ηλικια του Δημητρη ειναι πολλα

Καγκουρακι καλη αρχη στην Αγγελικουλα,πως τα πηγε;;δεν νομιζω να δυσκολευτηκε,κι ο δικος μου πιστευω να μην εχει προβλημα θα εχει και την αγαπημενη του μαζι ,ειναι ενα κοριτσακι λιγο μεγαλυτερο του, τον Αυγουστο γεννηθηκε και μολις βλεπει ο ενας τον αλλο εχουμε αγκαλιες και φιλια ,αμορε τρελο:lol::lol: εδειχνα στον Δημητρη τις φωτογραφιες σου και ηθελε να βλεπει τον μπεμπη συνεχεια και με ρωτουσε διαφορα :D ,

Ανθη μου πως περασε ενα χρονος κιολας απο τοτε; :o και παλι θελω σοκολατοχρωμα και μαυρισμενο σωμα πως θα ερθει παλι ο χειμωνας;; :cry::cry: ευχαριστω για τις ευχουλες,τελικα εσυ θα τον στειλεις τον Πανουλη;;χαιρομαι που αρχιζεις και τα καταφερνεις με τις αντλησεις ειδες που αγχωνοσουνα;;

Μαρινα να της ζησει της ξαδερφης σου το μωρο,η ανηψια μου γεννηθηκε 2450 ηταν πολυ μικροσκοπικο μωρακι αλλα τωρα αν τη δεις εγινε μια κοπελαρα που θα παει δευτερα δημοτικου και ειναι ψηλοτερη απο τον δικο μου που θα παει τριτη ολα σχετικα ειναι γερα να ειναι ολα τα παιδια και τα αλλα περισευουν

Χριστινακι κι εγω εχω παθει σοκ μαυτο που εγραψες,εχεις πολυ ταλεντο ρε κοριτσι ,γιατι δεν γραφεις κανενα βιβλιο;;πως τα πατε με τον αντρα σου;;με τις ψειρες τι εγινε απαλαχτηκατε;;

Μαρακι που εισαι ρε ψυχη μας εχεις λειψει στο καφενεδακι μας ,σε περιμενουμε!!!

πολλα φιλια σε ολες!!!

Γεια σας κοριτσια! Καλα ειστε; Εγω ειμαι κουρασμενη γιατι 2 μερες τωρα η μικρη κοιμαται ελαχιστα και θελει οοοοολη την ωρα στηθος.Το βραδυ τα ιδια. Δε θυμαμαι να εχει συμβει κατι αναλογο σε καποια απο εσας και εχω αρχισει να αναρωτιεμαι τι φταει.Οι μερες περνουν και τα πραγματα αντι να στρωνουν χειροτερευουν..Η αληθεια ειναι πως δεν εχω εμπειρια απο θηλασμο αλλα αυτο που ζω δεν το εχω ξανακουσει.Θα εχανα το κουραγιο μου αλλα ζυγισα σημερα τη μικρη και εχει παρει 550 γρ. απο τοτε που βγηκε απο το μαιευτηριο.Καλα δεν ειναι;;Επισης πλεον αντλω 150ml με 2 μονο αντλησεις και η φραουλιτσα κανει συχνα και τσισακια και κακα..Παντως ειμαι κουρασμενη κυριως ψυχολογικα :?:?:?:?

Αννα Μαρια η μικρη κοιμαται βαθια στην αγκαλια μου πριν την αφησω..Μετα ομως ξυπνα.Σημερα απο το πρωι εχει κοιμηθει μονο 40 λεπτακια.Τωρα πάααααλι τη θηλαζω.Παλι καλα που προλαβα να κανω ενα μπανιο...

Κατερινακι πως τα πας με τις ζαλαδες;;;Κουραζεσαι παρα πολυ μου φαινεται..Χρειαζεται και λιγη ξεκουραση..Γελασα πολυ που ο Δημητρακης ζηλεψε το καρδιογραφημα :lol::lol::lol::lol:

Φιλακια πολλα!!!

Κοριτσια δεν προλαβαινω να πω πολλα!

Μαρινα να τη χαιρεστε!

Ανθη δοκιμασε να της δωσεις πιπιλα, μπορει να εχει κανει το στηθος σου πιπιλα για να κοιμαται.

Αννα Μαρια το στηθος καλα;

Φιλια σε ολες! Τα υπολοιπα θα τα σχολιασω το πρωι αναλυτικα!

Γεια σας κορίτσια!

Εγώ γύρισα απ' το σχολείο πριν καμιά ώρα περίπου, ο Αντρίκος ήταν ξύπνιος και χάρηκε πάρα πολύ που με είδε! Όχι ότι συγκινήθηκε ιδιαίτερα από την παρουσία μου, απλά, ήθελε να θηλάσει! Το γάλα που άφησα δεν του το έδωσαν, αφού άρχισε να γκρινιάζει κατά τις εννιά, έτσι τον θήλασα και κοιμήθηκε κατευθείαν!

Στο σχολείο είχαμε εξετάσεις, όπως σας είχα πει. Εγώ διόρθωσα τα γραπτά των ανεξετάσεων, τρία ήταν, αλλά τι τρία! Το ένα είχε μέσα μόνο μία πρόταση! Το άλλο είχε μισή σελίδα περίπου, αλλά σε ιερογλυφική γραφή! Μόνο το τρίτο έπιασε τη βάση, πράγμα που θεωρείται τεράστια επιτυχία. Όσο για την προφορική εξέταση, τρία πουλάκια κάθονταν.

"Τι διάβασες;" ρωτάω τον πρώτο μαθητή. "Τίποτα, γιατί χτες με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι έχουμε εξετάσεις, δεν το ήξερα" (τους είχαμε δώσει πρόγραμμα και ύλη από τον Ιούνιο!).

Η άλλη (έχει, βέβαια, κάποια νοητική στέρηση), δεν μπορούσε καν να απαντήσει στην ερώτηση "τι διάβασες;". Πήρε σκεφτικό ύφος και δε μιλούσε. Την λυπήθηκα, δυστυχώς πήρε μονάδα στο προφορικό και τρία στο γραπτό (με εξαιρετική επιείκεια), αλλά αν τεθεί θέμα θα πω να περάσει, γιατί ούτως ή άλλως έχει νοητική στέρηση, δεν ενοχλεί κανέναν, κάθεται στην τάξη ήσυχη-ήσυχη, φέρνει βιβλία, τετράδια, και είναι πάρα πολύ χαρούμενη που έρχεται στο σχολείο. Ουφ, νιώθω τύψεις που δε μίλησα στη συνεδρίαση του Ιουνίου, αλλά τότε προβληματιζόμουν και δεν είχα σαφή γνώμη για το θέμα...

Κατερίνα, την ώρα που διάβαζα για τον μικρό που ήθελε εγχείρηση, έτρωγα ένα ροδάκινο και παραλίγο να πνιγώ! Πολύ γέλασα! Όσο για την αγαπημένη, μένω άφωνη!

Μήπως διώχνεις τις καθαρίστριες επειδή θέλεις να πηγαίνεις και να καθαρίζεις εσύ; Δεν εξηγείται διαφορετικά, σε όποιο σχολείο πάτε να μην έχει καθαρίστρια. Αν μας πεις ότι δεν έχει καθαρίστρια και το δημοτικό, τότε θα σιγουρευτώ ότι εσύ βάζεις το χέρι σου!

Η πίεση δε νομίζω ότι έχει σχέση με αιματοκρίτη. Αλμυρά θέλει η υπόταση, απ' όσο ξέρω.

Ανθή, στις οδηγίες για τις πρώτες σαράντα μέρες θηλασμού λέει ότι μπορεί να μην προλαβαίνεις να κάνεις τίποτε άλλο εκτός απ' το να θηλάζεις.

Σου τις παραθέτω να τις δεις: http://www.perithilasmou.gr/articles/br ... --40-.html Ουσιαστικά εδώ περιγράφει την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι!!! Στις οδηγίες αυτές λέει να μη δώσεις πιπίλα, αλλά δεν παθαίνουν όλα τα μωρά σύγχυση θηλών. Για να κοιμηθεί, τουλάχιστον το βράδι, θα μπορούσες να δώσεις, αλλά θα πρέπει να τη δεχτεί κιόλας. Ο Αντρέας δεν έπαιρνε πιπίλα στην αρχή, τριών μηνών πήρε πρώτη φορά.

Βλέπεις, όμως, ότι η μικρή μεγαλώνει με το δικό σου γάλα, ότι εσύ το βλέπεις ότι έχεις γάλα, κι ότι όλα πάνε καλά; (αν εξαιρέσουμε το ότι δεν κοιμάσαι, αλλά έλα μωρέ, ποιος ασχολείται με λεπτομέρειες τώρα; :P :P :P :P :P :P :P ) Δε νιώθεις περηφάνεια και μεγάλη αυτοπεποίθηση; Εγώ έτσι ένιωθα πάντως! (ευτυχώς εμένα κοιμόταν!!!!!!).

Το στήθος μου είναι εντάξει, άδειασε, όλη μέρα σήμερα είχα ένα μικρό κοκκίνισμα κολλητά με τη θηλή, αλλά τώρα έφυγε κι αυτό. Αν το πιέσω πονάει ελάχιστα. Το καλύτερο τουμποφλό για το στήθος είναι ο Αντρέας!

Αφού σας αρέσει το διάβασμα, θα προσπαθήσω να σας βάλω στην ομάδα μας το διήγημα που είχα γράψει. Ο διαγωνισμός είχε θέμα "έγκλημα στο χωριό". Είναι μεγαλύτερο από της Χριστίνας, βέβαια, δυο-τρεις σελίδες νομίζω.

Σας φιλώ όλες!

εβγαλε και δροσια εδω...αρχισαμε τα μακρυμανικα φορμακια...κοριτσια πηρα φορμακι 6-9 μηνων και του ειναι ακριβως..γιατι???ειμαστε και ψηλοι...μαλλον για αυτο ε???τι να παιρνω?τα αλλα μεγαλα μου φαινονται

Μαρίνα εμείς εδώ και κανα μήνα φοράμε 9-12. Τα άλλα του είναι ίσα ίσα και τον ενοχλούν. Τα χειμωνιάτικα μου λες τι να του τα πάρω; Παίρνει 5 εκατοστά ύψος κάθε μήνα. Είναι 70 εκ τώρα και τα ρούχα 12 μηνών που του έφεραν δώρο(κάτι φόρμες) είναι για 80 εκ. μωρό, σύμφωνα με την ετικέτα. :lol:

Ο μικρός συνεχίζει την γκρίνια. Ξυπνάει λίγο πιο συχνά τα βράδια 3-4 φορές(μη με βρίσετε, καλοέμαθα που ξύπναγε μώτο 1-2φορές), το πρωί κοιμόταν ελάχιστα σήμερα(15 λεπτά κάθε 3 ώρες)κ γενικά μια τσίτα κ μια γκρίνια την έχει. Α! Κ σήμερα μου έτρωγε κάθε 1.30 ώρα...Άλμα λέτε να μου κάνει; Παίζει!

Ανθή!!!! ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ!!! ΜΠΟΡΕΙΣ! Ο θηλασμός δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στο μωρό σου. Κ ο δικός μου που γενικά έχει ωραίο πρόγραμμα απο μόνος του(απο τη μέρα που γεννήθηκε)στις αρχές κοιμόταν μόνο πάνω στο στήθος. Με το που τον έβγαζα ξύπναγε. Έπρεπε να περάσει αρκετή ώρα κοιμισμένος στο στήθος, πότε κ το άφηνε μόνος του κ τον έβαζα στο πορτ μπεμπε. Αν καταλάβαινα πως το έκανε πιπίλα του χάιδευα το κεφαλάκι ή τον κούναγα λίγο κ...έπαιρνε μπρος για φαγητό ή για ύπνο.

Το σημαντικό είναι να μην απογοητευτείς εσύ και να είσαι χαλαρή! Οι γιαγιάδες μας δηλαδή που δεν είχαν γάλατα σε σκόνες κ μπιμπερό, τρέχαν στα χωράκια και στα ζώα,είχαν άλλα 2 κουτσούβελα ξωπίσω τους, πως τα βγάζαν πέρα; Μπορούμε κ εμείς!!!

Εγώ πάντως τον δικό μου τον θήλαζα ξαπλωμένη στις αρχές και έτσι κοιμόμουν κ εγώ λιγάκι κ ξεκουραζόμουν(τώρα θηλάζω όπως να 'ναι, όπως βολευτούμε και παντού!). Το έχεις δοκιμάσει αυτό; Σε νιώθει κ το μωρό κοντά του κ κοιμάται. Άλλο κόλπο που μου έλεγε η μαία είναι να βάλεις μια μπλούζα σου(που ήδη έχεις φορέσει)στο κρεβατάκι του ώστε να σε μυρίζει κ να νιώθει πως σε έχει δίπλα του.Με τον δικό μου μια φορά έπιασε, αλλά ξέρω πολλά μωρά που κοιμούνται έτσι. Δοκίμασε το με τη μικρούλα σου.Δεν χάνεις κάτι.

Κορίνα, έτσι είναι όπως τα λες για τον θηλασμό! Παλιά όλες είχαν γάλα, τώρα δεν έχει καμία!

Εμάς η ξαπλωτή στάση δε μας βόλεψε ποτέ. Αυτό με τη μπλούζα μου το είχε πει και μια μαθήτριά μου, 47 χρονών, με τρία παιδιά. Δε χρειάστηκε να το κάνω, αλλά είναι καλή συμβουλή.

καλημεραααααα!!!!!!!!!!!

corina και εμενα πριν 2 εβδομαδες ηταν 64cm!!!ψηλωνει πολυ γρηγορα...και εμενα σε 1 μηνα 5cm πηρε!!αρα να κοιταω το υψος και οχι τους μηνες ε? :?

κοριτσια χθες πηγα στην ξαδερφη μου στο μαιευτηριο και ειδα τον μπεμπη της ηταν 2600 και 48cm!!!!!ηταν τοοοοοσοοοοο μικρουλης!!!!!!!! 8-}8-}8-}8-}8-} τρελλαθηκα!!!μια χουφτιτσα...εμενα ηταν 1 κιλο πανω και πρωτη φορα βλεπω τοσο μικρουλη μωρακι!!!σαν κουκλακι ηταν...μια χουφτιτσα ανθρωπακι!! :D:D:D

αααα επισης ζητησε αποκλειστικο θηλασμο οπως την ειπα...και την ειπαν πως ακομα δεν εχει κατεβασει γαλα και αρα πρεπει να παιρνει μπουκαλι...αλλα της τον φερνουν πιο συχνα ωστε να κατεβασει γαλα και αν δουν οτι κατεβαζει δεν θα του δωσουν αλλο ξενο...εγω διαβασα ομως στην σελιδα του Παπαβεντζη πως φτανει το πρωτογαλα για τα μωρακια...δεν ξερω ...εγω δεν ειχα αποκλειστικο απο την αρχη και ετσι δεν ξερω...ειχε καμια απο εσας.?

Καλημερα κοριτσακια

Μαρινα και Κορινα τι ψηλα αγορακια που εχετε, μαλλον και εγω θα σας κανω παρεα και ο δικος μου μεγαλος θα μου βγει εμεις φοραμε το 0-3 ακομα αλλα ειμαι σιγουρη οτι θα αλλαξουμε νουμερο πριν φτασουμε τους 3 μηνες :shock::shock:

Μαρινα να ζησει η μικρουλα της ξαδερφης σου, να ξερεις οτι το πρωτογαλα φτανει μια χαρα στα νεογεννητα και μια και ρωτησες εγω ειχα αποκλειστικο θηλασμο και rooming in οποτε τις 4 μερες στο μαιευτηριο ο μπεμπης επερνε μονο το δικο μου γαλα, το πρωτογαλα και οτι ειχα κατεβασει και βγηκαμε απο το μαιευτηριο 3280 και γεννηθηκε 3300, ειχε ανακτησει το βαρος που εχασε τις δυο πρωτες μερες.

Κατερινα ειστε ετοιμη πια για το σχολειο, τι πλακα να θελει και ο μικρος καρδιογραφημα! Μια χαρα θα προσαρμοστει οχι επειδη εχει μαθει απο τα μεγαλα σου αλλα επειδη θα ειναι μαζι και η αγαπημενη του, ξερεις τι κινητρο ειναι αυτο :lol::lol::lol: , καλα γελασα και με οσα σου εγραψε η Αννα Μαρια για το σχολειο και τις καθαριστριες, παντως αν τα σχολεια ειχαν μαγειρισσες και τα δικα σας δεν ειχαν σιγουρα θα ειχες βαλει το χερακι σου :lol::lol::lol::lol:

Ανθη ειδες που τα καταφερες και με την αντληση με ρα με τη μερα θα βγαζεις και πιο πολυ, καιτο βαρος πο εχει παρει η μικρη σε δυο βδομαδες και κατι ειναι σουπερ για μωρακι που θηλαζει αποκλειστικα!! Αυτο με το port bebe μου το κανει και μενα αλλα τωρα τελευταια του σβηνω το φως και σε λιγο εχει κοιμηθει ακολουθω αλλη τακτικη στον μπεμπη γιατι την σουσουραδα την εχω καλομαθει και για να κοιμηθει θελει να ξαπλωνω μαζι της.

Αννα Μαρια αφου το κοριτσακι δειχνει οτι το θελει το σχολειο αλλα εχει αλλο προβλημα κριμα ειναι να μην την περασετε, δεν θα επρεπε να πηγαινε σε ειδικο σχολειο?

Σας αφηνω παω να μαγειρεψω, εχω του κοσμου τα κολοκυθακια να δω τι θα τα κανω.....

ξεχασα ....

ειναι δυνατον να αδιαθετησα τοσο νωρις και με αποκλειστικο θηλασμο :roll::roll::?:? ...εχω απο την Κυριακη το μεσημερι κοκκινο αιμα σαν περιοδου ενω ειχα καθαρισει πεντε εξι μερες πριν σαραντησω

Στην Αγγελικη ειχα αδιαθετησει στους τρεις μηνες και παλι θηλαζα αποκλειστικα τωρα στις 50 μερες????

Συμβαίνει τώρα... Μπέμπης κάνει κακάκια ενώ κάθεται στο καρότσι. Ακούω τα ηχητικά εφε...ξέρετε...Μετά απο 5 λεπτά γυρίζω να τον δω(μαγείρευα)κ το ζιζάνιο έχει ξεκολλήσει τα αυτοκόλλητα της πάνας, την έχει τραβήξει κ είναι όλο το καρότσι μες στα σκατά!!! Όχι άλλο κάρβουνοοο!!Όχι!!!!΄

Ζωηρός βγαίνει...που μοιάζει άραγε;;; Αχαχα!!! Εδώ κ 3 μέρες πετάεςι κ την πιπίλα με δύναμη κάτω κ κάθεται κ κακαρίζει!

Γεια σας!

Σας διαβάζω όλο το πρωί, αλλά να γράψω δεν μπορούσα, αφού έχω τον Αντρέα και είμαι μόνη μου. Ο άντρας μου πήγε Λευκωσία για το μάθημα. Ήρθε και η μάνα μου και τον κράτησε για κανένα δίωρο, αλλά και τότε έκανα λίγες δουλίτσες, μαγείρεψα, και ξεκουράστηκα κυρίως!

Τώρα επιτέλους κοιμήθηκε! Δηλαδή και το πρωί κατά τις δέκα αυτό είπα, αλλά σε ένα τέταρτο ήταν στο πόδι ο κυριούλης!

Κορίνα και Μαρίνα, εσάς είναι τεράστια τα παιδιά σας! Ο Αντρέας θα μοιάζει μικροσκοπικός κοντά τους, και είναι αρκετά μεγαλύτερος. Από ύψος πρέπει να είναι 70 και κάτι, αλλά από κιλά νομίζω είναι εφτά. Είναι αδύνατος, αλλά δε με χαλάει καθόλου! Αφού τρώει κανονικά, δεν τον φοβάμαι.

Κορίνα, πολύ γέλασα με την περιπέτειά σας! Κι εμένα το κάνει αυτό με την πάνα, αλλά ευτυχώς δεν έτυχε να έχει και περιεχόμενο μέσα η πάνα.

Μαρίνα, για τον αποκλειστικό θηλασμό που ρώτησες, αυτό με το γάλα που δεν έχει κατέβει είναι μύθος. Κι εγώ την πάτησα, όμως, και τις τρεις πρώτες μέρες έφαγε και ξένο γάλα. Αλλά ήμουν τόσο χάλια από την καισαρική, και ψυχολογικά και σωματικά, που δε με ένοιαζε και δεν είχα το κουράγιο να κάνω θέμα. Αλλά δε χρειάζεται ξένο. Δηλαδή παλιότερα που δεν υπήρχε το ξένο γάλα, τι έκαναν τα μωρά; Έμεναν νηστικά τρεις μέρες;

Καγκουράκι, η κοπελίτσα αυτή είναι 21 ετών και ήρθε στο σχολείο όταν ήταν 19. Μπορεί να πάει σε ειδικό σχολείο, και μάλιστα έχει ένα στην περιοχή, αλλά η μάνα της επέμενε να τη φέρει στο εσπερινό, και μάλιστα πήγε κατευθείαν στο υπουργείο και την έγραψε στο σχολείο μας, κι εμείς είτε θέλαμε, είτε όχι, οφείλαμε να τη δεχτούμε. Έχει ακόμα μια αδελφή, μικρότερη, η οποία έχει πολύ σοβαρότερο πρόβλημα και πηγαίνει στο ειδικό σχολείο, και πιστεύω ότι η μάνα της δε θέλει να παραδεχτεί ότι και τα δύο παιδιά της έχουν κάποιο νοητικό πρόβλημα, έτσι προσπαθεί να πιστέψει και η ίδια ότι τουλάχιστον η μεγάλη κόρη είναι καλά.

Για την περίοδο που λες, απ' όσο ξέρω είναι σπάνιο όταν θηλάζεις, αλλά μια φίλη μου που θήλαζε αποκλειστικά, είχε περίοδο με το που σαράντιζε... Μήπως, όμως, είναι λόχεια ακόμα; Γιατί κι εμένα μου συνέχιζε και είχα λίγο αιματάκι που και που.

Τι έκανες τελικά με τα κολοκυθάκια; Ωχ καλέ, δε σας έγραψα για τα χτεσινά μου λαζάνια, θα σου έδινα ιδέα! Έκανα λαζάνια στο φούρνο με λαχανικά, δηλαδή κυρίως κολοκυθάκια. Έβαλα και πιπεριές, κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα σε κύβους, πελτέ, και στο τέλος φρέσκο βασιλικό. Τα έβαλα σε στρώσεις και μετά μπεσαμέλ!

Σήμερα εμείς φάγαμε λουβί με λάχανα, δηλαδή φασόλια μαυρομάτικα με σέσκουλα βραστά. Τι "φάγαμε", έφαγα, αφού ο άντρας μου δεν έχει έρθει ακόμα.

Κορινα ζωηρος ο μικρός αν σου κάνει απο τώρα τέτοια.....

Τελικα έφτιαξα μπριαμ με πολλα πολλα κολοκυθια, και έφτιαξα και μερικά βραστα για σαλάτα να τα περνει ο άντρας μου στη δουλεια.

Έχω και ερώτηση Κατερίνα μάλλον εσύ θα μου απαντήσεις ή και η Ανθη. Έχουμε κόψει την πανα και τα βραδια δεν είχαμε κανενα ατύχημα τόσο καιρο αλλα κοιμόταν κατα τις 10 με 10 και μιση το βράδυ. Τώρα που ξεκινησε παιδικο και δεν κοιμαται η μικρη το μεσημερι την βάζω για ύπνο κατα τις 8μιση 9 παρα και δυο βραδια τώρα της φυγανε την νύχτα. Τι να κάνω να την ξυπναω κάποια στιγμη πριν πεσω και εγω για ύπνο για τουαλέτα?

καγκουρακι ειδα τις φωτο σας!!!δεν μπορω να μην σχολιασω!!!ο μπεμπης σας φαινεται πιο μεγαλος...σαν τον δικο μου θα τον εκανα...ποσα κιλακια και υψος ειναι???φτου φτου!!!κουκλι!!!

καλα για την κορη???????τρελλενομαι!!!ειδικα εκει με την τσαντουλα σαν μοντελακι ειναι!!!

να σου ζησουνε :D:D:D

Γεια σας κοριτσάκια! Πεσμένη η κίνηση σήμερα.

Εγώ νυστάαααζωωωω!!!! Ξύπνησα απ' τις εφτάμιση σήμερα και δεν ξεκουράστηκα καθόλου. Στο σχολείο έκανα και επιτήρηση στις εξετάσεις, πράγμα πάρα πολύ βαρετό, γιατί δεν μπορώ να διαβάσω ή να κάνω κάτι άλλο, μόνο να κοιτάω τους μαθητές που γράφουν. Ευτυχώς τα αστέρια μας δεν έγραψαν για περισσότερα από σαρανταπέντε λεπτά, αλλά μέχρι να περάσουν αυτά τα τρία τέταρτα... παραλίγο να κοιμηθώ στην τάξη...

Ρε κορίτσια, μέχρι τον Ιούνιο που πήγαινα σχολείο, άφηνα γάλα και το έπινε ο Αντρέας πριν κοιμηθεί. Τώρα κοιμάται χωρίς να πίνει γάλα. Την πρώτη μέρα, προχτές δηλαδή, κοιμήθηκε κατά τις εννιά και ξύπνησε πεντέμιση για να πιεί γάλα. Εγώ, όμως, πριν κοιμηθώ έβγαλα γάλα με το θήλαστρο. Χτες τον θήλασα όταν ήρθα, οπότε πάλι δε χρειάστηκε να πιεί το γάλα που άφησα. Σήμερα κοιμήθηκε πάλι κατά τις εννιά. Το θέμα είναι το εξής: αν ξυπνήσει πάλι στις πεντέμιση, θα αφήσω το στήθος χωρίς να θηλάσω/αντλήσω; Γιατί η τελευταία φορά που τον θήλασα ήταν κατά τις τρεις παρά το μεσημέρι. Είναι πάρα πολλές οι ώρες. Μπορώ, βεβαίως, να αντλήσω, αλλά αξίζει τον κόπο, αφού το πιθανότερο είναι να μην πιεί ποτέ το γάλα; Μπορώ να το καταψύξω, αλλά και πάλι πιστεύω ότι απλά θα περάσουν οι έξι μήνες και θα το πετάξω... Με προβληματίζει αυτό. Είναι πολλές οι ώρες για να μείνει το στήθος έτσι...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...