Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΑΦΕΝΕ "Με νέες αφίξεις!!" Νο 4

Recommended Posts

Κορίνα, δεν ξέρω καθόλου να σου πω για το κόκκινο... Κι εγώ μια φορά είδα κόκκινο στα κακά του, νόμισα ότι ήταν αίμα, και τελικά ήταν μια κόκκινη κλωστή που είχε φάει!

Θα πρέπει να τον παρατηρείς και να ενημερώσεις τον παιδίατρο.

Εμάς η ξαπλωτή στάση θηλασμού δε μας βόλεψε καθόλου. Μια φορά το δοκίμασα, θήλασε, και μετά άρχισε να κλαίει. Για να κοιμηθεί ούτε λόγος.

Δε σας είπα, χτες του έλιωσα με το πιρούνι το φαγητό του. Του είχα φτιάξει μόνο λαχανικά και του έβαλα και αστράκι, αλλά τα μισο-έτρωγε και τελικά τα έκανε εμετό. Του κράτησα όσο είχε μείνει, το άλεσα και του το έδωσα για απογευματινό και το έφαγε ευχάριστα. Οπότε, μένουμε στη μπανάνα λιωμένη με πιρούνι, στο μη αλεσμένο ρύζι-αστράκι-πληγούρι, στο ψωμάκι, και βλέπουμε!

Κατερίνα, τώρα τα είδα τα δικά σου! Με γεια τα ρούχα σου!

Τι καλό φτιάχνεις σήμερα;

Εμάς ακυρώνονται οι ντομάτες στο πιάτο, γιατί το ψωμί που έχω τελικά είναι ακατάλληλο. Μου το είχαν δώσει στην εκκλησία και το είχα ολόκληρο απείραχτο να μπαγιατέψει. Το κόβω σήμερα και τελικά είναι γλυκό ψωμί, με μαστίχα, μαχλέπι και τέτοια, οπότε θα βάλω τον άντρα μου να το κόψει σε φέτες να το κάνουμε φρυγανιές, και για φαγητό πατάτες φούρνου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 956
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ΚΑ1 στο σπίτι κάθεται μόνος του με τις ώρες! Αγκαλίτσας είναι, αλλά μου έκανε εντύπωση που τον κλασικό μάρσιπο τον θέλει ενώ το sling όχι.

Όχι, δυσκοίλιος δεν είναι.

Άσε, πιπίλα του έδωσα γιατί δεν έλεγε να μην πιπιλάει το δάχτυλο του. Το θέμα είναι ότι τώρα πιπιλάει κ τα 2! Κάποιος μου είπε να κάνω υπομονή εως τους 18 μήνες, γιατί τότε περίπου σταματάνε απο μόνα τους να πιπιλάνε το δάχτυλο.

Βοιωτία μεγάλωσα, αν και το χωριό μου είναι πιο κοντά στη Χαλκίδα. Σκέψου ότι κάθε μέρα για φροντ., ξένες γλώσσες, γυμναστήρια, βόλτες Χαλκίδα πήγαινα.

Εγώ λέω να μαγειρέψω Tortelini αλλά με τι σάλτσα δεν έχω αποφασίσει ακόμα.Ε ναι, μια λατρεία με Ιταλία την έχω.Δεν θα μπορούσα να αρνηθώ την ιταλική κουζίνα. :lol:

Πάω να βάλω πιάτα στο πλυντήριο, να ξεσκονίσω και να σκουπίσω...Φιλάααακια!!!

και εγω μακαρονακια θα μαγειρεψω,,,,τελικα ερχονται και εκτακτως τα πεθερικα μου και τρεχω και δεν φτανω για να συμαζεψω....εχω και τον μικρο στο sling!τελεια :lol::lol:

Κορινα μηπως αυτο ο καποιος εννοουσε 18 χρονων;; :o:lol: ο δικος μου κοντευει να κλεισει τα 3 και πιπιλαει το δαχτυλο και οταν πηγαινιε για υπνο αλλα και κατα τη διαρκεια της μερας ειδικα οταν αισθανεται αμηχανος και δεν βλεπω να το σταματαει και εγω ειχα προσπαθησει να του δωσω πιπιλα αλλα δεν την πηρε με τιποτα και εχω ακουσει οτι το κοβουν πολυ δυσκολα να φανταστεις η ξαδερφη μου που ειναι 17 χρ και καμια φορα λεει οταν ξεχνιεται το βαζει ακομα,παντως στους 18 μηνες μην περιμενεις να το κοψει ως δια μαγειας εδω η πιπιλα και θελει προσπαθεια που μετα το δαχτυλο που το εχει παντα μαζι του...

Αννα Μαρια τουρλου εφτιαξα σε λιγο καιρο ξαναδοκιμασε να του δωσεις μη αλεσμενο φαγητο ή μπορεις να αλεσεις τα λαχανικα και το κρεας και να ειναι τα ζυμαρικα ολοκληρα

παλι καμπινγκ μου το εφτιαξαν το σαλονι ενας χαμος σπιτακια και αυτοσχεδιες σκηνες :o:lol::lol:

Αμάν πια, έλεος με τους αφορισμούς: "όταν γίνουν τα μωρά έξι μηνών θηλάζουν μόνο πρωί-βράδι", "όταν γίνουν τα μωρά 18 μηνών σταματούν να πιπιλάνε το δάχτυλο". Από πότε βγαίνουν τα μωρά με καρμπόν; Το κάθε μωρό έχει τους δικούς του ρυθμούς, δε γίνεται να είναι όλα ίδια!

Κατερίνα, το φάγανε τα παιδιά σου το τουρλού ή κάνανε "μπλιάααααααααααχ"; :) Εμάς ωραίες έγιναν οι πατάτες, έβαλα μουστάρδα, χυμό λεμονιού, κύμινο και πιπέρι, έκανα και μια σαλάτα, σκάσαμε! Ήπιαμε και λίγη μπίρα!

Τώρα πια δεν του ξαναδίνω μη αλεσμένα, εκτός από τα μακαρονάκια. Σήμερα του έδωσα αλεσμένη τη χορτόσουπα με αστράκι μη αλεσμένο, και την έφαγε μια χαρά!

Καλέ, σας είπα ότι ο Αντρέας γίνεται σήμερα εννιά μηνών; :D

Γεια σας κοριτσάκια μου! Ο Πάνος είναι με τη μαμά μου, η μπεμπούλα μου κοιμάται και έτσι μπήκανα σας γράψω για την εμπειρία μου!

Πέμπτη 16-08 στις 11 το βράδυ μπήκα στο ΙΑΣΩ για να μου βάλουν υποθετάκι το οποίο δρα μέσα σε 6 περίπου

ωρες. Είχα άγχος αρκετό και ήμουν πολύ αμήχανη :?:?:?:? Με παρέλαβε η μαία του γιατρού μου. Μου έκαναν κλύσμα και ξυρισματάκι, έκανα το ντουσάκι μου και με πήγαν στην αίθουσα ωδινων στην οποία υπήρχε μόνο το δικό μου κρεβάτι και είχα και τηλεορασούλα ;) ! Ο αντρούλης μου ήταν συνέχεια μαζί μου εκτός από την ώρα της εξώθησης φυσικά γιατί θα τον μάζευαν με τα κουταλάκια :lol::lol::lol: Η ώρα πήγε 12.30 περίπου και με έπιασαν κάτι πονάκια. Ήρθε η μαία και μου έβαλε το υπόθετο. Κατά τις 3 τα ξημερώματα οι πόνοι έγιναν δυνατοί και ζήτησα επισκληρίδιο ;) . Με εξέτασε η μαία του γιατρού και η προϊσταμένη του ΙΑΣΩ και μου είπαν ότι έχω διαστολή 2 και πολύ σκληρό τράχηλο :?:?:? Η ώρα περνούσε και η διαστολή ήταν στο 2 και ο τράχηλος σκληρός. Η ψυχολογία μου έπεσε τρελά και άρχισα να σκέφτομαι ότι θα κάνω καισαρική και πως έκανα βλακεία με την πρόκληση :(:( ..Ο Κοσμάς προσπαθούσε να με ανεβάσει ψυχολογικά. Ήρθε η μαία του γιατρού μου, της είπα πώς νιώθω και με διαβεβαίωσε πως θα γεννήσω φυσιολογικά αλλά θα αργήσω λιγάκι. Κατά τις 6 με 7 το πρωί και ενώ η διαστολή ήταν ακόοομα 2, ήρθε η προϊσταμένη και μου έβαλε χέρι :?:?:? Δεν μπορείτε να φανταστείτε για τι πόνο μιλάμε. Δεν έχω νιώσει χειρότερο πόνο στη ζωή μου...Μου ζήτησε συγνώμη και μου είπε ότι το έκανε για να με βοηθήσει. Εντωμεταξύ η μαία μου ζητούσε να αντέξω όσο γίνεται περισσότερο χωρίς δόση επισκληριδίου για να επιταχύνουμε τη διαδικασία. Άντεχα λίγο αλλά μετά ζητούσα τη...δόση μου σαν τρελή :lol::lol::lol: Ύστερα από λίγη ώρα μετά το χέρι της προϊσταμένης που πρέπει να μπήκε όλο μέσα μου :?:?:? οι πόνοι δυνάμωσαν. Ο γιατρός μου κρατούσε το χεράκι..Νέα εξέταση. Η διαστολή είχε πάει 5 προς 6 και ο τράχηλος είχε μαλακώσει αρκετά :D:D:D Η ψυχολογία μου ανέβηκε και τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα. Κατά τις 10.30 ήρθαν στην αίθουσα η μαία και η πρϊσταμένη και κάναμε 2-3 εξωθήσεις καλές, το κεφαλάκι της φραουλίτσας φάνηκε, με μετέφεραν στο χειρουργείο, έκανα ακόμα 3 εξωθήσεις καλές με το γιατρό μου και στις 10.45 το πρωί άκουσα για πρώτη φορά το κλάμα της μικρούλας μου! Την καθάρισαν και την άφησαν πάνω μου. Έκλαιγα σταμάτητα! Ο γιατρός μου ήρθε να με φιλήσει και εγώ εξακολουθούσα να κλαίω..Μετά με πήγαν να δω τους δικούς μου και ύστερα στην ανάνηψη 2 ώρες υπομονή. Με ρώτησαν αν θέλω να θηλάσω το μωρό στην ανάνηψη αλλά δεν ήθελα. Ήθελα να προσπαθήσω με την ησυχία μου στο δωμάτιο.Ευτυχώς γιατί διαφορετικά θα αγχωνόμουν πάρα πολύ. Η ώρα πέρασε, πήγα στο δωμάτιό μου και μετά μου έφεραν και το μωρό μου. Πολύ δυνατά συναισθήματα, απίστευτες στιγμές.Στην αίθουσα ανάνηψης ήταν άλλες 4 κοπέλες. Οι 4 από τις 5 είχαμε τον ίδιο γιατρό. Όλες με φυσιολογικό τοκετό. Αυτός ο γιατρός είναι υπέροχος. Καισαρική κάνει μόνο αν υπάρχει πραγματική ανάγκη και αυτό είναι σπάνιο στις μέρες μας. Ας είναι καλά και αυτός και οι μαίες του που είναι πραγματικά υπέροχες!

Κορίνα καλώς ήρθες στο παρεάκι μας και σε ευχαριστώ για τις ευχές σου! Να σου ζήσει ο γιόκας σου!

Άννα Μαρία έχω μπει σε δίαιτα..Με κόλασες με το παγωτάκι σου :lol::lol::lol::lol:

Κατερινάκι πώς πήγαν τα γενεθλιάκια σας;; Έκανες πάλι ένα σωρό λιχουδιές;;;

Κατερινάκι μου μπράβο με την πάνα! Ολόκληρη κοπέλα είνια πια η Αγγελικούλα! Τι κάνει ο Νικόλας σου;;; Πότε γυρνάτε;;

Μαράκι τι κάνει ο Στεφανάκος σου;; Κάνατε μπανάκια στη θάλασσα;;;

Μαρίνα γυρίσατε ε;; Περάσατε όμορφα;;

Δε σχολιάζω πολλά κοριτσάκια μου γιατί ήδη έχω απλώσει σεντόναρο με την εμπειρία μου :oops::oops::oops:

Σας ευχαριστώ και πάλι για τις ευχές σας!!!

Αντίδραση Πάνου: Ο Πανούλης έχει αλλάξει πολύ. Μιλάει γλυκά στην αδερφούλα του και την χαϊδεύει αλλά έχει αλλάξει συμπεριφορά. Βρίσκεται συνέχεια σε υπερένταση, θυμώνει εύκολα και έχει γίνει ταρζανάκι. Να σας πω ότι γενικώς είναι (μάλλον ήταν..) ήσυχο παιδάκι. Επίσης, χθες τον πήγε η πεθερά μου στις κούνιες και στην πλατεία για ποδήλατο και σε 5 λεπτά ζήτησε να έρθει σε μένα. Να σας πω ότι όταν τον πηγαίναμε για ποδήλατο δεν ήθελε με τίποτα να γυρίσει. Στεναχωριέμαι που νιώθει κάπως με το μωρό αλλά ελπίζω να επανέλθει γρήγορα.

Και λίγες ερωτησούλες: 1) Κακάκια πολλά από πότε κάνουν;; Η φραουλίτσα κάνει λίγα κολλώδη (συχνά βέβαια) που έχουν αρχίσει να γίνονται μουσταρδί. Ήταν μέχρι χθες καφέ σκούρα..Εγώ θυμάμαι που ο Πάνος έκανε πολλά μουσταρδί σαν αλοιφή (σόρυ για την περιγραφή). Να ανησυχώ ότι δεν τρώει καλά;;

2) Ποιες τροφές απαγορεύονται στο θηλασμό;; Το ανθρακικό δεν κάνει;; Έχω επιθυμήσει μια σοδίτσα με πάγο και λεμόνι..

3)Έχω μάθει να θηλάζω με ένα μαξιλάρι στα πόδια μου στο οποίο βάζω πάνω το παιδί. Σε δημόσιο χώρο πώς θα μπορούσα να θηλάσω;;; Κολλάω τόσο πολύ. Δε θέλω να πρέπει να τρέχω μέσα στο αυτοκίνητο και δεν μπορώ να κάτσω και πολύ ακόμα κλεισμένη μέσα στο σπίτι..

Αυτάαααααααα...Λίγα έγραψα πάλι :lol::lol::lol::lol::lol:

Πολλά φιλάκια σε όλες σας!

ΑΝΘΗ Μ0Υ να σου ζησει!!γερο και δυνατο παντα!!!!αλλα γιατι κανατε προκληση στην 38η εβδομαδα αν θυμαμαι καλα??? :?:?:? ας την αφηνατε μεχρι την ΠΗΤ ....γιατι και εγω εκανα προκληση και ηταν η ιδια ταλεπωρια...

λοιπον..

οσο για τον θηλασμο εξω και εγχ ειχα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κομπλεξ αλλα πριν λιγες μερες το επιχειρησα και βγηκε τελειο...με 2 τροπους:1)με ενα σεντονακι λεπτο απο πανω του και 2)με το ring sling

πολυ βολικο και αυτο....

στον θηλασμο ναι απαγορευεται το ανθρακικο γιατι φερνει αερια στο μωρο ξερω...αλλα μια σοδιτσα δεν νομιζω να βλαψει :?

οσο για τα κακακια την θηλαζεις αποκλειστικα???εμενα στην αρχη ηταν σφιχτα τα κακακια του...αλλα στην αρχη του εδινα και συμπληρωμα...μετα απο 2 μηνων του το εκοψα και απο τοτε ειναι νερουλα και κιτρινα και συχνα...

να σου ζησει και παλι!!!! :D:D:D

ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ παω να αγορασω λαχανικα :lol::lol::lol::lol: ξερεις εσυ... :lol::lol::lol:

ααααα και για τον θηλασμο πηρα χαπια μαγιομπυρας...θα πινω 2 μετα το μεσημεριανο και 2 μετα το βραδινο...

Ανθη τέλεια η εμπειρία σου, χαίρομαι που όλα πήγαν καλα αφου είχες δίπλα σου ανθρωπους που εμπιστεύεσαι!

Μήπως είμασταν στην ίδια αίθουσα ωδινων εγω ήμουν στην 4, μονη μου και εγω και με τηλεόραση, και στην Αγγελική στην ίδια ήμουν αλλα τότε δεν είχαν τηλεόραση. Δεν ήξερα ότι μπορει να είσαι και με άλλη μαζι, νομίζω δεν θα μου άρεσε.....

Τα μωρακια που θηλαζουν κάνουν μουσταρδι κακάκια με σπορακια και είναι αρκετα νερουλα, η ποσότητα δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο. Είναι φυσιολογικο να έχουν κενωσεις απο μια μετα απο κάθε γεύμα μέχρι και μια φορα την εβδομάδα. Το αν τρώει καλα θα το καταλάβεις απο τις πάνες που αλλάζεις 8-10 την ημέρα με τσισα ή κακα.

Για τις τροφές λενε καλο είναι να αποφεύγονται αυτες που προκαλούν και σε μας αέρια όπως όσπρια, λάχανα, τα καυτερα όπως ώμο κρεμμύδι, σκόρδο, μπορείς όμως να δοκιμασεις και να δεις αν θα την ενόχλησαν. Επισης μην πίνεις σκέτο χυμό πορτοκαλι λενε τα ενοχλεί επιδη προκαλεί κενωσεις που αφριζουν, φτιάξε χυμούς με διαφορα φρούτα. Ο θηλασμος έξω δεν είναι δύσκολος θα την έχεις αγκαλιτσα και ή φοράς μπλουζα θηλασμου ή σηκώσεις απο κάτω την μπλουζα και είναι μπροστά το σωματακι της και δεν φαίνεται τίποτα ή ρίχνεις και ένα σεντονακι και είσαι οκ. Ανθη μου να είσαι άνετη απλα τρεφεις το παιδάκι σου εκείνη την ώρα δεν κανεις τίποτα άσχημο.

Άντε να γυρίσουμε και μεις να βγαίνεις και εσυ και να βρεθούμε να θηλαζουμε παρέα εξω :D

Τα υπόλοιπα το βράδυ γιατι περιμένουμε επισκέψεις...τα μελλοντικά πεθερικα της αδερφής μου

Φιλακια

Γεια σας!

Πήγαμε βολτίτσα στην παραλία και καθίσαμε στα Haagen Datz που είχαμε καθίσει και χτες. Θυμάστε το υπέροχο λαχταριστό παγωτό που είχα φάει χτες; Ε, καμία σχέση. Σήμερα είπα να πάρω κάτι διαιτητικό και μου βγήκε μια αηδία. Φρουτοσαλάτα με σορμπέ βατόμουρο και καλά. Τι να σας πω... Η φρουτοσαλάτα απαίσια, τίγκα στο μήλο, είχε και φράουλες, ενώ υποτίθεται έχει μόνο φρούτα εποχής, και είχε και ένα φρούτο με πολύ έντονη και άσχημη γεύση, και το σορμπέ ήταν ξινό, σαν ξινισμένο όχι ωραία ξινό όπως το βύσσινο, ας πούμε... Πώς το έφαγα αυτό το πράγμα απορώ... Αφού τώρα το θυμάμαι και αναγουλιάζω.

Μετά κάναμε μια πολύ ωραία και μεγάλη βόλτα, αλλά περάσαμε κι από τα στέκια του φίλου του άντρα μου που πέθανε και τον θυμήθηκε και στεναχωριόταν... Δηλαδή, γι' αυτό το λόγο περάσαμε από κει, επειδή ήθελε να τον θυμηθεί. Τέλος πάντων...

Ο Αντρέας κοιμήθηκε στη βόλτα, κοιμόταν στο αυτοκίνητο, ξύπνησε μόλις φτάσαμε, τον θήλασα, κοιμήθηκε, ξύπνησε όταν τον έβαλα στο κρεβάτι, και τώρα κάνει τρελές χαρούλες στο πάρκο του!

Ανθή, τέλεια η περιγραφή σου!!! Ζηλεύωωωωωωωωωωωω!!!!!!!!!!!!! Θέλω κι εγώ να γεννήσω έτσι. Δεν παίζω!

Να σας ζήσει η φραουλίτσα σας και πάλι!

Ρε συ, με το γιατρό το έκανες το παιδί, και μία σου κρατούσε το χέρι, μία σε φιλούσε; :P :P :P :P

Η αντίδραση του Πανούλη νομίζω είναι εντελώς φυσιολογική!

Για τα κακά σου είπαν τα κορίτσια, και για τις τροφές το ίδιο. Μην μπεις στο τριπάκι της δίαιτας, ειδικά τώρα που είναι αρχή, πρέπει να τρως καλά αφού θηλάζεις. Τουλάχιστον τις πρώτες σαράντα μέρες δεν έχει δίαιτα! Εγώ πάντως έτρωγα και τρώω πολύ (ξέρει η Μαρίνα! :lol::lol::lol: ), και έχασα τα κιλά της εγκυμοσύνης, + άλλα τρία...

Για το θηλασμό που λες, κι εγώ τους πρώτους μήνες με μαξιλάρι θήλαζα. Όταν έβγαινα έξω, απλά κρατούσα τον Αντρέα στα χέρια χωρίς μαξιλάρι. Είναι λίγο πιο κουραστικό, επειδή το μωρό είναι μικρό και δε στηρίζεται από μόνο του, αλλά άμα είναι για να βγεις έξω, θα το υποστείς! Με το σλινγκ εγώ δεν θήλασα ποτέ, δεν το δοκίμασα, αλλά νομίζω είναι πολύ βολικό. Όπως σου είπαν και τα κορίτσια, φοράς κάτι άνετο που σε βοηθά στο θηλασμό, και σκεπάζεις το μωρό με μια πάνα. Εγώ όποτε είναι να βγούμε, φοράω μπλούζα και φανελάκι τιραντέ από κάτω, έτσι ώστε να σηκώσω τη μπλούζα και να κατεβάσω το φανελάκι, οπότε δε χύνεται το βυζί έξω! (όχι ότι έχω και πολύ, αλλά λέμε τώρα) Αν είναι, μάλιστα ριχτή η μπλούζα, δε χρειάζεται καν η πάνα.

Μαρίνα, ευχαριστώ για τις ευχές!

Τρέξε να πάρεις λαχανικά.

Για το θηλασμό μην αγχώνεσαι τόσο πολύ! Τι να τα κάνεις τα χάπια μαγιάς μπίρας; Μια χαρά γάλα έχεις, αφού το μωρό μεγαλώνει κανονικά.

Καγκουράκι, φιλιά!

καλημερα κουκλες

χθες εφτιαξα τις πιτσες και τις εβαλα καταψυξη και ειχα και την αδερφη μου παρεα που αρχισε να φουσκωνει η κοιλιτσα της και ζηλευω.............τελευταια ολο απο εγκυους περιτριγυριζομαι :shock: προχτες ηρθαν δυο φιλες μου και ειναι και οι δυο εγκυες στα τριτα τους,δεν νομιζω να τα καταφερουμε για τεταρτο και γιαυτο και το αφησαμε στο πολυ πισω μερος του μυαλου μας και οι δυο :(:( τελοσπαντων.......

Ανθη μου τι ομορφη που ηταν η εμπειρα σου!!να σου ζησει και παλι η φραουλιτσα σου να ειναι γερη και να μας βαλεις καμια φωτο συντομα να την δουμε κι εμεις,τελικα εκανες επισκλειριδιο δεν καταλαβα;για τα κακα της και για το θηλασμο με καλυψαν τα κοριτσια,αν πιεις μια σοδιτσα κατευθειαν μετα το θηλασμο δεν νομιζω να την πειραξει μετα ,οσο για διαιτα ουτε λογος εχεις καιρο μπροστα σου ειναι πολυ μικρουλα ακομα και οπως σου ειπε και η Κατερινα να μην νιωθεις καθολου ασχημα οταν θηλαζεις εξω δεν κανεις κανενα κακο το παιδι σου ταιζεις πιστευω οτι η πρωτη φορα ειναι δυσκολη μετα θα αισθανεσαι κι εσυ καλυτερα,την αντιδραση του Πανου κι εγω την βρισκω απολυτως φυσιολογικη μην αγχωνεσαι σιγα σιγα θα την συνηθισει και θα στρωσουν τα πραγματα,να του λες να σε βοηθαει και οτι αυτος ειναι ο μεγαλος και θα προσεχει τις γυναικες του και αλλα τετοια να ανεβει η ψυχολογια του και να καταλαβει οτι ειναι πολυ σημαντικος για σενα ,το παρτυ την Κυριακη θα το κανω και φτιαχνω σιγα σιγα καποια πραγματα

Αννα Μαρια τι την ηθελες κι εσυ την φρουτοσαλατα φαε ενα παγωτο λες και σε πηραν τα κιλα και ηθελες να φας διαιτητικα :o;) 9 μηνων πηγε κιολας το ζιζανιο;;να τον χαιρεσαι κοντευει χρονο το ποσο γρηγορα περναει ο καιρος τελικα.......ευτυχως εφαγαν τουρλου χθες και δεν ειχα επιφωνηματα και φωνες :D σημερα θα φτιαξω γεμιστα αντε να δουμε ...καλε τι μυστικα εχετε με τη Μαρινα για πειτε και μας για τα λαχανικα :lol:

παω να μαγειρεψω πολλα φιλια σε ολες!!!

Γεια σας!

Τι κάνετε;

Εμένα έχουν σπάσει τα νεύρα μου. Προσπαθώ να φτιάξω ένα μοσχαράκι κοκκινιστό, και το κρέας είναι τόσο χάλια, που δεν ψήνεται, ή μάλλον έχει ψηθεί, αλλά είναι σαν τσίχλα. Το είχε πάρει ο άντρας μου για το μωρό (!!!!!!!!!!!!!!!!), κι όταν το είδα τόσο χάλια, λέω, άσε, το φτιάχνω για μας. Πού να φανταστώ ότι θα έβγαινε έτσι; Έκανα τόσο κόπο, έβαλα ένα σωρό μπαχαρικά και λαχανικά, και τελικά μάλλον σάλτσα και κριθαράκι θα φάμε.

Εν τω μεταξύ, τσακώθηκα και με τον άντρα μου, κατ' αρχήν γιατί όλη μέρα είναι στον υπολογιστή. Το πρωί κρατά τον Αντρέα για να κοιμηθώ, τον βάζει στο πάρκο, κλαίει. Τον παίρνει αγκαλιά και κάθεται στον υπολογιστή, και φυσικά το μωρό βαριέται και κλαίει. Οπότε εγώ δεν καταφέρνω να κλείσω μάτι, γιατί ακούω το κλάμα του Αντρέα, και σε λίγη ώρα (αυτό κάθε μέρα, έτσι;) έρχεται και μου λέει "νυστάζει, θήλασέ τον να κοιμηθεί", και ο ύπνος πάει περίπατο. Δεν καταλαβαίνει ότι το μωρό έχει ανάγκες, ότι βαριέται, ότι θέλει να παίξει. Νομίζω ότι απλά με τον να τον κρατά αγκαλιά και να κάθεται στον υπολογιστή, ψυχαγωγείται.

Μετά, του λέω να βοηθήσει λίγο περισσότερο στις δουλειές, γιατί αυτές τις μέρες με πονάει το χέρι μου, εσωτερικά στην παλάμη, κάτω απ' τον αντίχειρα. Δεν ξέρω αν είναι τενοντίτιδα, αλλά καταλαβαίνω ότι απ' τις δουλειές και το κράτημα του μωρού με πονάει περισσότερο, και σίγουρα δεν πρόκειται να περάσει. Αλλά αυτός, κλασικός τεμπέλαρος, μου λέει να φέρω γυναίκα. Δηλαδή τον έχω αυτόν όλη μέρα στο σπίτι και κάθεται και παίζει στον υπολογιστή, και θα φέρω γυναίκα. Και η πλάκα είναι ότι παραπονιέται ότι όλο τον βάζω δουλειές και δεν προλαβαίνει να καθίσει στον υπολογιστή!!!!!!!!

Τέλος πάντων, πάω να δω το χάλια μοσχαράκι, μην καεί, τουλάχιστον να φάμε τη σάλτσα.

Γεια σας μανουλες, σήμερα πήγα μαζι με τον μικρο στη θάλασσα όπου πήγαν για μπανακι την Αγγελική. Βέβαια καθισαμε πάνω και ήπιαμε με την αδερφη μου το καφεδάκι μας. Και χθες το βράδυ καλα περάσαμε.

Μαρίνα και εγω θα τα επλενα καλα με σαπούνι και μετα τα τα αποστειρωνα αφου είναι μικρουλης ακόμα, αργότερα που θα βγάζει δοντακια και θα είναι πάνω απο 6 μηνών μονο καλο πλύσιμο με σαπούνι.

Άννα Μαρία μετα την περιγραφή σου του παγωτού, θέλω οπωσδήποτε, ευτυχώς έχουμε απο χθες τούρτα παγωτό με απο πάνω καραμελομενα καταιφι και θα το τιμήσω σε λίγο. Το δεύτερο δεν ήταν καλο ε τι το ήθελες το διαιτης :lol: εφτασε 9 μηνών το θηριακι σου!!

Κατερίνα με γεια τα ρουχαλακια σου. Φουσκώνει η αδερφουλα σου, σε ποια εβδομάδα είναι, όλα να πηγαίνουν καλα!

Κορινα ξανά είδες αίματα κι στα κακα, μήπως είναι αλλεργικος σε κάτι που εφαγες?

Γεια σας και πάλι!

Τελικά δε βγήκε και χάλια το μοσχαράκι μου, αλλά επειδή γκρίνιαζα πάρα πολύ στον άντρα μου ότι πήρε χάλια κρέας, δεν έφαγε καθόλου, μόνο κριθαράκι και σάλτσα απ' το κοκκινιστό έφαγε. Και τώρα το βράδι, ενώ δεν πεινούσα, αναγκάστηκα κι έφαγα πάλι φαγητό, για να μη μείνει, τι να μη μείνει, που ούτως ή άλλως έμεινε...

Με τον άντρα μου εννοείται τα ξαναβρήκαμε σε δέκα λεπτά, όπως πάντα!

Τώρα το απόγευμα πήγαμε για μπάνιο. Ο Αντρέας στην αρχή ήταν κουμπωμένος και ήθελε να είναι κολλημένος πάνω μας σα στρείδι, αλλά μετά είπα στον άντρα μου να τον βάζει και να τον βγάζει στο νερό και ξεθάρρεψε, άρχισε να γελά και να τσιρίζει!

Κατερίνα, μπράβο που έφαγαν το τουρλού! Τι έγινε σήμερα με τα γεμιστά;

Σήμερα το πρωί έφτιαξα κουάκερ με ροδάκινο στον Αντρέα για δεκατιανό, και το έφαγε με ευχαρίστηση! Μύριζε πολύ ωραία, και νομίζω θα αρχίσω να τρώω κι εγώ! Είναι πολύ υγιεινό κιόλας!

Καγκουράκι, ωραίο το παγωτό; Εγώ σήμερα έφτιαξα φρουτοσαλάτα, έβαλα από πάνω λίγο παγωτό και λίγο σιρόπι από γλυκό κουταλιού φράουλα και το απόλαυσα! Όχι αυτό το πράμα το χτεσινό!

Σήμερα συνειδητοποίησα ότι μετά την επόμενη βδομάδα, πάμε σχολείο! Δεν είμαι έτοιμη ψυχολογικά, αλλά χαίρομαι!

Καλησπέρα!!!

Λοιπόν, αιματάκι ευτυχώς δεν ξαναείδαμε. Πήρα τηλ. τον παιδίατρο και τον κράταγα ενήμερο. Μου είπε πως αφού ήταν τόσο μικρή ποσότητα κ 2 φορές δεν δίνουμε σημασία. Μιλάμε αν ξαναδω κάτι ή αν δω μεγάλη ποσότητα.

Ο μικρός 3-4 μέρες τώρα κοιμάται 3ωρο για μεσημέρι!!! Ουααααουυ!!! Ειμαι τυχερή μαμά! Όχι ότι έχω παράπονο, τόσους μήνες μόνο 2-3 φορές μας ξενύχτησε και αυτό όχι με γκρίνιες, απλά με διάθεση για παιχνίδια.

Α! Χθες το βράδυ κοιμήθηκε χωρίς να φάει καλά(είχε φάει στις 7.30 και στις 10 έβλεπε στήθος κ έκανε σβούρες...). Αγχ΄βθηκα εγώ ότι κάτι έπαθε ο χοντρούλης και τι θα κάνουμε τώρα που κοιμήθηκε χωρίς να φάει. Ο πανιός ο ίδοιος. Τελικά ξύπνησε στις 12, είπιε γαλατάκι κ ξανακοιμήθηκε ως τις 7!!!

Άννα Μαρία, αυτό το κακό με τους υπολογιστές! Και ο δικός μου μια απο τα ίδια. παίζει κ ένα παιχνίδι με κάτι τερατάκια κ με εκνευρίζει!!!

Αχ βρε κοριτσάκια θέλω να πάω για ψώνια...

Κορίνα, μια χαρά με τον ύπνο ο δικός σου! Αλήθεια, πώς τον λένε;

Κι ο Αντρέας έτσι, πολύ λίγες φορές μας ταλαιπώρησε, αλλά κι αυτές ξυπνούσε και ήθελε να τον κρατάμε και να κοιτάει γύρω γύρω. Όταν ήταν πολύ μικρός αυτό, τώρα συνήθως ξυπνά μία φορά, θηλάζει και ξανακοιμάται, σε κανένα μισάωρο περίπου. Μόνο μια φορά τον τελευταίο καιρό ξύπνησε και για μια ώρα δεν κοιμόταν, καθόταν στην αγκαλιά μου, πήρε ένα κουτάκι απ' το καλάθι με τα πράγματά του, το κρατούσε κι έπαιζε! Τελικά θήλασε ξανά και κοιμήθηκε!

Βρε, δεν είναι και τόσο χοντρούλης, απ' ό,τι βλέπω στη φωτογραφία! Κι ο Αντρέας περίπου έτσι είναι, αλλά αυτόν τον καιρό έχει κάνει κοιλιά! Απ' τις μπίρες θα είναι! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Εγώ πάλι ΔΕΝ θέλω να πάω για ψώνια, τα μισώ, τα σιχαίνομαι, τα απεχθάνομαι, είναι ο εφιάλτης μου!!!

Πάω για ύπνο, σας καληνυχτώ!

Τα λέμε αύριο!

καλημερααααα!!!

corina Μην τα λες αυτα με τα ωραρια!!!εμας ποοοτε θα κοιμηθει σαν ανθρωπος ??? :lol::lol::lol: εμενα χθες κοιμηθηκε 10 η ωρα...ξυπνησε στις 12:30 τον θηλασα...μετα στις 3 τον ξανακοιμησε ο αντρας μου τον ξεγελασε με λιγο τσαγακι και μετα στις 4:30 σηκωθηκα τον ξαναθηλασα...και μετα στις 7:30 Τον ξαναθηλασα...και μετα σηκωθηκαμε μια και καλη στις 8:10!!!!!

και για μεσημερι δεν το συζηταμε...το πολυ ενα 2ωρο να κοιμηθει αν και οποτε! :?

ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ εμενα ο αντρας μου χθες σκουπισε ολο το σπιτι,το σφουγγαρισε,επλυνε τα καλυματα απο τον καναπε ,εβαλε 3 πλυντηρια και απλωσε και τα ρουχα :D:D ενω εγω θηλαζα τον μικρο και εκανα το φαγητο!!!δεν θελω να σε φουντωσω ομως :lol: ευτυχως καταλαβαινει πως πρεπει να βοηθαει...κανουμε απο μισες τις δουλειες!αλλιως δεν γινεται!

καγκουρακι μου η μικρη σου συνηθισε τον μικρουλη??? :D

φιλιααα

Καλημέρα! Το μάτι δεν λέει να ανοίξει σήμερα με τίποτα...

Άννα Μαρία, Κωνσταντίνο θα τον βαφτίσουμε! Μην τον βλέπεις έτσι...είναι που είναι τεντωμένος...Μες στις ζάρες κ τις δίπλες είναι, σαν τα σαρπέι τα σκυλάκια ένα πράγμα. Κ ένα βυζί να! Όλο το σόι τον φωνάζουν φαντασματάκι της Michellin. Μπυροκοιλιά έχει κ ο δικός μου! Λες να μπρεκροπίνουν παρέα;;;αχαχαχ

Παράπονο δεν έχω! Κοιμάται πολύ το ζουζούνι.

Ρε 'σεις! 6 μέρες κ μπαίνει Φθινόπωρο! Πότε πέρασαν αυτοί οι μήνες;;;

corina δεν βλεπω να μπαινει!!!μας εχει καψει...και λενε μεχρι Οκτωμβριο τετοιες καψες θα εχουμε :o

Καλημέρα!

Σήμερα ο Αντρέας δεν ξύπνησε καθόλου όλο το βράδι. Ξύπνησε στις έξι και είκοσι περίπου, μια και καλή! Το στήθος μου είχε γίνει τούμπανο! Τον κοίμισα δύο φορές, κοιμόταν στο στήθος, τον έβαζα στο κρεβάτι, ξυπνούσε, τον ξανακοίμιζα και πάλι τα ίδια. Τώρα φυσικά είναι στο πάρκο και παίζει.

Κορίνα, χαχα, μισελέν και σκυλάκι, πολύ γέλασα!

Μαρίνα, τσάι μην του δίνετε βρε, δεν το χρειάζεται.

Εμένα ο άντρας μου βάζει πλυντήρια, απλώνει και μαζεύει τα ρούχα, πετάει σκουπίδια και ανακυκλώσιμα, πλένει τα πιάτα, κάνει τα ψώνια, και διάφορα άλλα μαστορέματα. Επίσης, μπορεί να σφουγγαρίσει (σπάνια πλέον), και να μαγειρέψει. Αλλά αυτές τις μέρες που πονάει το χέρι μου, θα περίμενα κάτι παραπάνω. Αυτός λίγο να γδαρθεί το χέρι του, και μου λέει "αχ, δεν μπορώ να πλύνω πιάτα, τσούζει". Τέλος πάντων. Τώρα πλένει τα μαγιό από χτες. Α, τώρα ήρθε με μια γεμάτη λεκάνη για να βάλει πλυντήριο.

Κορίνα, αυτό έλεγα κι εγώ χτες, ότι σε δέκα μέρες ανοίγουν τα σχολεία! Αλλά από ζέστη καλά πάμε ακόμα. Εδώ τέλη Οκτώβρη αρχίζει το "φθινόπωρο" πλέον...

Κοριτσια μου!!! Σας εγραψα ενα κατεβατο απο το κινητο και με πεταξε εξω!!! :twisted::twisted::twisted::twisted::twisted: Τωρα ετοιμαζομαστε να φαμε. Θα σας γραψω μετα...

κοριτσια τι τρωτε σημερα???εγω εκανα μια τελεια παραλλαγη του αρακα...

τσιγαρισα κρεμμυδακι μετα μαρουλι φρεσκο και καροτακι να μαραθουνε μετα προσθεσα τον αρακα και καλαμποκακι και τα τσιγαρισα και μετα εβαλα νερακι και ανηθο και βρασανε!εγινε ΤΕΛΕΙΟ!!!πηρα αυτη την ιδεα απο μια εκπομπη μαγειρικης ξενη...τρελλενομαι να βλεπω τους ξενους κανουν τοσο εξυπνες συνταγες ;) βεβαια την αλλαξα καπως...

Μαρίνα, ωραίο ακούγεται το φαγητό σου! Αυτή τη συνταγή, αρακά με μαρούλι δηλαδή, την είχε πάνω στη συσκευασία κατεψυγμένου αρακά που αγόραζα, αλλά δε θυμάμαι ποιας εταιρείας.

Κι εγώ έβλεπα πάρα πολλές εκπομπές μαγειρικής από ένα αμερικάνικο κανάλι, αλλά τώρα το κόψανε, δεν ξέρω γιατί. Ήταν πολύ ενδιαφέρουσες εκπομπές, αλλά δε μου άρεσε που βάζανε πολύ βούτυρο και κρέμα γάλακτος, όπως επίσης και το ότι χρησιμοποιούσαν υπερβολικά πολλά και μπερδεμένα μπαχαρικά.

Εμείς φάγαμε ρεβύθια στο φούρνο αγιορείτικα!

Τι κάνετε κορίτσια;; Εγώ είμαι με την μπεμπούλα η οποία κοιμάται. Ο Πάνος θα πάει στη θάλασσα με τους γονείς μου, την αδερφή μου και την ανιψιά μου. Χαίρομαι που το αγοράκι μου ξεσκάει αλλά στεναχωριέμαι που δεν μπορώ να πάω μαζί του..Με ζητάει και αυτός :(:(:( Καλά να είμαστε και του χρόνου πρώτα ο Θεός θα περάσουμε όμορφα το καλοκαίρι μας που θα έχει ξεπεταχτεί και η ζουζούνα!

Τα νέα μου τώρα. Τα δύο τελευταία βραδια ήταν πολύ καλύτερα με τη φραουλίτσα αλλά δε βιάζομαι να χαρώ γιατί τα νεογέννητα δεν έχουν πρόγραμμα, ιδιαίτερα όταν θηλάζουν.

Πάμε στο θηλασμό τώρα. Όταν είναι ξύπνια θηλάζουμε ΣΥΝΕΧΕΙΑ :lol::lol::lol::lol: Τρώει μια ώρα και μετά από 20 λεπτά μπορεί να ξαναθέλει. Το μόνο που με πειράζει σε αυτό είναι που δεν μπορώ να πάω πουθενά και ο Πάνος στεναχωριέται. Χθες την τάιζα μια ώρα, ξεκινήσαμε μετά το τάισμα να πάμε στην πλατεία να παίξει ο Πάνος και με το που κατεβήκαμε τα σκαλιά του σπιτιού άρχισε να κλαίει γιατί ήθελε πάλι γάλα. Αποτέλεσμα;; Γύρισα στο σπίτι και πήγε μόνο ο άντρας μου μαζί του :(:(:( Υπομονή και θα μεγαλώσει! Πάντως όσο ζόρι και αν είναι ο θηλασμός έχει 2 καλά. Νιώθεις απίστευτα όταν θηλάζεις το παιδί σου (δεν το είχα νιώσει με τον Πάνο :(:( ) και δεν πλένεις-αποστειρώνεις ;););)

Μαρίνα μου έκανα πρόκληση για 2 λόγους: 1) Η μικρή έχανε αμνιακά υγρά, 2) θα γυρίσω στη δουλειά τέλη Σεπτέμβρη και ήθελα να έχω σαραντίσει μέχρι τότε. Εγώ δεν το μετάνιωσα στιγμή και δεν ταλαιπωρήθηκα. Απόλαυσα το κάθε δευτερόλεπτο της αναμονής αυτής..Είμαι μαζόχα μάλλον :lol::lol::lol::lol:

Κατερινάκι μου εγώ ήμουν στην αίθουσα 14. Στη 13 ήταν να με βάλουν αλλά τους είπα όχι γιατί έχω θέμα με το 13 :lol::lol::lol::lol: Υπάρχουν και αίθουσες με περισσότερα κρεβάτια. Ούτε σε μένα θα άρεσε να πονάω μαζί με άλλες :?:?:?:?

Άννα Μαρία είδες ο γιατρός;; Μέσα στα φιλιά με ειχε :lol::lol::lol::lol::lol::lol: Τώρα για το παιδί δεν ξέρω..Λες να είναι δικό του;; Πάντως δεν μοιάζει στον Κοσμά αυτή τη φορά :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Πολλές κοπέλες έχουν καταφέρει να γεννήσουν φυσιολογικά μετά από καισαρική. Υπάρχουν στην Κύπρο γιατροί που αναλαμβάνουν κάτι τέτοιο;;Κυνήγησέ το!

Κατερινάκι μου έκανα επισκληρίδιο. Τρεις δόσεις συνολικά! Ο Πάνος δε θέλει να με βοηθάει όταν του το ζητάω. Έρχεται στην αρχή αλλά μετά φεύγει και πάει να παίξει..Θα τη συνηθίσει τη φραουλίτσα..πού θα πάει;;

Κορίνα με ψυχοπλάκωσες που έγραψες πως μπάινει φθινόπωρο σε έξι μέρες :?:?:?:? Είμαι του καλοκαιριού εγώ :lol::lol::lol::lol:

Πού είσαι βρε Μαράκι;;; Σπαστικό αυτό που σου συνέβη...Περιμένουμε τα νέα σου!

Πολλά φιλάκια κοροτσάκια μου και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις στις απορίες μου!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...