Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μεγάλο δίλλημα τελικα. Τι να κανω?


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες. Η κοπέλα μου που είναι απο΄Ισπανία είναι τώρα μέσα στον ένατο μήνα και αυτές τις μέρες θα πάω εκεί για να την φέρω να γενήσει στην Ελλαδα και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο κρήτης. Εκεί στην Ισπανία παρακολουθείται από γιατρό και μαία μιας και είναι έτσι το σύστημα εδ'ω όμως ψάχνω να βρω ποια είναι η διαδικασία για να πάμε σε γιατρό μόλις φτάσουμε. Για οικονομικούς λόγους κυρίως θέλουμε να γεννήσει σε δημόσιο.

Μήπως μπορεί κάποια να μας πει τι θα κάνουμε για να γίνει αυτό? Εννοώ πρέπει πει να παω να βρώ κάποιο γιατρό? Να κάνω κάποια συννενόηση με νοσοκομείο?

Αν μπορεί κάποια που γνωρίζει το θέμα να βοηθήσει θα ήμουν πραγματικά υπόχρεος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα!Θα μπορουσε να γεννησει κ με τον γιατρο της "βαρδιας" ...Βασικα θα ταξιδεψει στον 9ο μηνα με αεροπλανο??? :o:o Απ'οσο γνωριζω δεν επιτρεπεται αυτο...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώγια την άμεση απάντηση. Η λύση του γιατρού της βάρδιας είναι ηπιο εύκολη και απλά αλλά ίσως χρειάζεται έως έρθει εκείνη η ώρα να την δει και κάποιος ειδικός σε περίπτωση που χρειαστεί κάτι περισσότερο. Και αυτό είναι το πρόβλημα. Ότι δεν ξέρω αν θα πρέπει να πάω να βρω κάποιον και που...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Παντα στην εφημερια υπαρχει και ενας "κανονικος" γιατρος στο νοσοκομειο. το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να προσευχηθεις να ειναι κανενας φυσιολογικος ανθρωπος και να μη πινει καφεδες στο σπιτι του αλλα να ειναι εκει..και το κυριοτερο..να μη σας χρειαστει..

με το καλο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

πετρο μου ρωτα στο συγγενικο σου περιββαλον εκει της γυναικες που εχουν παιδακια αυτες σιγουρα θα ξερουν εναν καλο γιατρο να σου προτεινουν ισως κ να εχουν καποιο τηλεφωνο ωστε να επικοινωνησεις μαζι του η μπορεις να πας κ απο κοντα μην στεναχωριεσε κ μην ανχωνεσε καθολου ολα καλα θα πανε!!!!!!!!!!!

κ εγω σε δημοσιο γεννησα κ ηταν ολα σουπερ!!!!!

μην στεναχωριεσε!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ θα πρότεινα να γεννήσει στην Ισπανία και μετά έρχεται Ελλάδα....εκεί γνωρίζει και τον γιατρό και την μαία, συνεννοείται στην γλώσσα της, όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά!!

ζω στο εξωτερικό και στην πρώτη μου γέννα δεν μπορούσα να συννενοηθώ με την μαία (εδώ η μαία σε ξεγεννάει και απλά ο γιατρός παρίσταται), είχα τον άντρα μου που μου μετάφραζε τι να κάνω......

ξαναπροτείνω: ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ στην χώρα της!!!

επίσης υπάρχει αεροπορική εταιρία που να την δέχεται σε τόσο προχωρημένη κύηση? νομίζω πως όχι!!!! πρέπει να έχει χαρτί από τον γιατρό για να ταξιδέψει και επιπλέον να συμφωνήσει και ο πιλότος ..... είναι μεγάλη ευθύνη!!!....και πολύ μεγάλο ρίσκο παίρνετε και οι 2!!!

με το καλό, ό,τι και να αποφασίσετε!!!

για τον γιατρό, το Πανεπιστημιακό του Ηρακλείου έχει τμήμα γυναικολογίας-μαιευτικής, μπορεί να πάει εκεί επίσκεψη πριν γεννήσει και να γεννήσει στο πανεπιστημιακό!!! :!:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπορώ να πω ότι κοιτάζοντας τις απαντήσεις σας έχω μείνει έκπληκτος από την καλή διάθεση που διακρίνω, να βοηθήσετε και να συμπαρασταθείτε, κάτι που ομολογώ ότι δεν το έχω συναντήσει σε φόρουμ με ανδρικά θέματα.

Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αναγκάστηκα να επιστρέψω από κει τις τελευταίες 30 μέρες και δεν ήταν το καλύτερο μου. Αυτές τις μέρες τελειώνουν οι υποχρεώσεις οι δικές της εκεί. Λογικό είναι να μην μπορώ να την αφήσω μόνη από δω και πέρα αλλά ούτε και να φύγω ξαν'α για πολ΄θ καιρό μιας και θα έχει καταστροφικές συνέπειες στην δουλειά μου.

Εκεί η μαία που την παρακολουθεί της έδωσε το ελεύθερο για ταξίδι με αυτοκίνητο αφού η διαστολή της από ότι είπε είναι 2 στην κλίμακα των 6.

Πήγα εδ'ω στο πεπαγνη για ραντεβού με κάποιο γιατρό και απλά είδα μια ταμπέλα που λέει ραντεβού ελεύθερα από ιούνιο!

Δεν θέλω να ρισκάρω σε τίποτα ούτε την δική της υγεία ούτε και του μωρού και ψάχνω μια συμβιβαστική λύση.

Σας ευχαριστώ θερμά για τις ιδέες και την συμπαράστασή σας...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πετρο μου δεν χρειαζεται να φυγεις για πολυ καιρο. Αν γεννησει Ισπανια, θα σας το πει ο γιατρος, το μωρο αμεσως μολις βγει απο το μαιευτηριο δεν εχει θεμα να ταξιδεψει, ειναι και σχετικα μικρο το ταξιδι (3 ωρες νομιζω), οποτε μαλλον καμια βδομαδα δεκα μερες θα λειψεις. Αν παλι δεν γινεται με τιποτα αυτο, το Πανεπιστημιακο ειναι μια καλη λυση. Τελος, αν μπορεσετε να μεινετε Αθηνα μερικες μερες και να γεννησει εδω, παλι εχετε πολλες επιλογες, καθως το Ελενα, το Αλεξανδρα, το Αρεταιειο, αλλα και το Θριασιο και το Τζανειο εχουν πολυ καλα μαιευτικα τμηματα. Για το Ελενα αν θες εχω και γιατρο να σου συστησω. Μην αγχωνεσαι λοιπον, υπαρχουν πολλες λυσεις, να συζητησετε και με τους γιατρους και να επιλεξετε αυτη που θα ταλαιπωρησει λιγοτερο την εγκυο και το βρεφος, την πιο ακινδυνη δηλαδη.

Μεταξυ μας, τοσες ωρες με το αυτοκινητο και διαστολη 2...ξερω κι εγω...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα,

Δηλαδη πηρε αποφαση να ταξιδεψει με το αυτοκινητο στον 9 μηνα και με 2 διαστολη η καταλαβα λαθος? Τοσες ωρες ταξιδι? :shock: Εδω και με το αεροπλανο ειναι πολυ επικινδυνο, ποσο μαλλον με το αυτοκινητο.

Δεν ξερω εγω θα εκανα αυτο που σου προτεινει η Αργι και η Χριστινα Λελι τι να πω... :roll:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βρε κορίτσια τον τρελάνατε τον άνθρωπο, το ταξίδι από Ισπανία είναι 4 ώρες με το αεροπλάνο λέτε να διαλέξει αυτή την στιγμή το παιδάκι να έρθει στον κόσμο, αν δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα υγείας νομίζω είναι ασφαλές. Το θέμα είναι που θέλετε να γεννηθεί το παιδί και πια θα είναι η Ιθαγένεια του , γιατί ακόμη και με Έλληνα πατέρα θα σας φάει η γραφειοκρατεία μετά, Αν πάλι ζείτε στο εξωτερικό καλύτερα να γεννηθεί εκεί έτσι ώστε να έχει ίσα δικαιώματα.

Για γιατρό καλά θα ήταν να ενημερώσεις κάποιον να σας περιμένει. Ίσως χρειαστεί κάτι, κάποιο ιστορικό η κάτι ανάλογο γιατί σε μια γέννα ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να είναι μεν το θαύμα της φύσης αλλά αν κάτι χρειαστεί? Τύπος αίματος για παράδειγμα το πιο απλό. Η γιατρός εκεί ξέρει τα πάντα από τις πρώτες εξετάσεις για αυτο καλά θα ήταν να συννενοηθείς με ένα γιατρό εδώ τι είδους πληροφορίες υπάρχει περίπτωσει να χρειαστεί.

Σας εύχομαι να πάνε όλα καλά και με το καλό να δεχτείτε το παιδάκι σας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχομαι ολα να πανε καλα. Και εγω νομιζω ισως το καλυτερο για τη μητερα ειναι να γεννησει στη χωρα της και με τη γλωσσα της. Μετα τους παιρνεις και τους δυο μεσα σε 5-6 ημερες και τους φερνεις-απλο και ευκολοτερο μου φαινεται.Ετσι δεν θα αγχωθει και η μανουλα. :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

toulaki μετα τις 32 εβδ(ισως κ λιγοτερο δεν ειμαι σιγουρη) ΔΕΝ επιτρεπεται σε εγκυο να ανεβει σε αεροπλανο.Κατα την απογειωση,προσγειωση αλλα κ την διαρκεια της πτησης μπορει να συμβει οτιδηποτε λογω τρανταγματος-πιεσης-αποσυμπιεσης...Ειναι κ αλλα τα "θεματακια" αλλα δεν εχει νοημα να στα αναλυσω αφου το ζευγαρι εχει σκοπο να ταξιδεψει με αυτοκινητο!

Ολα να πανε καλα(κ ευκολα) κ με το καλο να γεννηθει το μωρακι! :D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...