Μετάβαση σε περιεχόμενο

Θηλασμός και γουλιές


Recommended Posts

Ηρθε η στιγμη μετα απο τοσο καιρο που παρακολουθω το φορουμ κ εχω βοηθηθει απιστευτα να θεσω κ τις δικες μου ερωτησεις..Ειμαι μια νεα μανουλα με ενα κοριτσακι 40ημ. Θηλαζω αποκλειστικα εκτος απο 1 φορα την ημερα ΄που ισως δωσω ξενο. Γενικα ειναι ενα γκρινιαρικο μωρακι που με χρησιμοποιει κ ως πιπιλα :lol::lol::lol:

1. Τις τελευταιες μερες μου κανει πολλες γουλιες κ καποιες ρουκετες κ στενοχωριεμαι πολυ. φταιει μηπως η λογικη του οτι οποτε το μωρο ζητα στηθος του το δινω απλοχερα?μηπως με αυτο το τροπο πινει πολυ γαλα τωρα που εχει αυξηθει κ η παραγωγη μου κ γι αυτο τα βγαζει μετα?να τονισω εδω οτι δεν μου ρευεται ευκολα...Αυτη την εβδομαδα πηρε μονο 140γρ ενω ξερω οτι 200γρ ειναι το φυσιολογικο

ο γιατρος μας δεν ακουστηκε ανησυχος

2. Επισης συνδεονται οι αναγωγες με το οτι εχει πολλα αερια? :shock:

3. Επισης ρε κοριτσια δεν μου κοιμαται σχεδον καθολου μες στη μερα.. αν κοιμηθει μονο μετα απο κουνημα στα χερια κ αν την αφησεις κατω ξυπνα :roll: ..Πονανε μεσες μπρατσα αφηστε μαλλον την κακομαθα ε?αλλα ο γιατρος μου χει πει οτι δεν κακομθαινουν απο τωρα...Επισης το βραδυ κοιμαται καλα αλλα αναμεσα μας αν την βαλεις στο κουνακι της στριφογυρνα κ ξυπνα.....

ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΔΕΚΤΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα και να σου ζησει το μωρακι!

Πρωτα απο ολα να σου πω, ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στον υπνο αναμεσα σας, ειναι λιγακι επικινδυνο για το μωρο, καλυτερα να κοιμαται απο τη μια η την αλλη μερια προστατευμενο φυσικα στην αγκαλια σου παρα στη μεση.

Τωρα για τις γουλιες, ο γιατρος τι λεει; Ισως να βαρυστομαχιαζει οπως λες, ισως να εχει κολικους, αλλα παλι ισως να εχει και παλινδρομηση...

Το οτι δεν κοιμαται μεσα στη μερα εμενα μου δειχνει οτι κατι την ενοχλει...ισως ποναει καπου και ηρεμει στην αγκαλια...

Μετα το θηλασμο δεν ειναι απαραιτητο να ρευτει, μονο μετα το μπιμπερο που παιρνει και αερα.

Δεν ξερω αν σε βοηθησα να ψιλιαστεις κατι, ο γιατρος ειναι ο πιο ειδικος να σου πει παντως...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Όχι κούκλα μου ανάμεσα σας...αν είναι δυνατόν......μην το βάζεις από τώρα ανάμεσα γιατί θα μάθει κιόλας κ μετά δεν θα ξεκολλαει...αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι είναι πολύ επικίνδυνο...αλλαξτε το...

Όσο για τις αναγωγες ψάξτε το λίγο γιατί παρά πολλά μωρακια έχουν παλινδρόμηση....

Το ότι δεν πήρε 200 γραμμάρια αυτή τη βδομάδα δεν πιστεύω πως θα πρέπει να σε ανησυχεί..απλά παρατηρησε το κ την άλλη βδομάδα..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας κοριτσια! Οταν κοιμαται αναμεσα μας κοιμαμαι με το ενα ματι ανοιχτο δηλαδη δεν κοιμαμαι :? απο το αγχος αλλα δεν καθεται στην κουνια της..Ξυπναει και μετα παλι απ την αρχη για να κοιμηθει. Θα προσπαθησω να επιμεινω...

Πως να το ψαξω για τις αναγωγες?Θα κοιταξω και το βαρος της αυτη την εβδομαδα και οταν θα παμε στο γιατρο θα του το πω.Απ το τηλ μου ειπε οτι αν δεν παιρνει βαρος θα δωσουμε λεει συμπληρωμα αντιαναγωγικο γαλα. Μα ειναι δυνατον να εχει προβλημα με το μητρικο γαλατακι? :cry:Στενοχωριεμαι πολυ...Δεν αντεχω να την βλεπω να ταλαιπωρειται..Βεβαια δεν το κανει σε καθε γευμα και δεν ειναι παντα "ρουκετες"

Ειναι δυνατον ομως να ειναι επειδη πινει πολυ γαλα λογω του οτι ζητα στηθος συνεχεια?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Περασα ένα από τα χειροτερα πρωινα της ζωης μου σημερα. Ξυπνησε το πουλακι μου να φαει κατα τις 6.30 και την θηλασα ξαπλωμενη ελπιζοντας οτι θα ξανακοιμηθουμε αγκαλια οπως σχεδον καθε πρωι. Ελα ομως που εφαγε πολυ λαιμαργα και για πολυ ωρα και δεν την διεκοψα για να ρευτει ουτε την σηκωσα στο τελος. Αποτελεσμα? Τουλαχιστον 5 φορες συνεχομενες μεγαλες γουλιες! :cry::cry:

Ειμαι πολυ στεναχωρημενη. Με κοιταει και με αυτο το βλεμμα πριν βγαλει γουλια πως γινεται ρε κοριτσια και το μητρικο μου γαλα δεν το αντεχει? Ετσι μου ρχεται να κοψω το θηλασμο και να ξεκινησω αντιαναγωγικο γαλα...Δεν αντεχω αλλο Μου χουν σπασει τα νευρα Τοσο μωρο να ταλαιπωρειται

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα

καταρχας οταν τη θηλαζεις ξαπλωμενη να προσεχεις να ειναι στο πλαι ολο το κορμακι, αυτι-ωμος-γοφος στην ιδια ευθεια. θα κρατας την πλατουλα της με το χερι σου η θα βαλεις ενα μαξιλαρι να τη στηριζει

δε χρειαζεται να τη σηκωσεις για να ρευτει.

1. να σου πω επισης οτι οι γουλιτσες, ακομα κ οι λιγο πιο μεγαλες, σε τοσο μικρο μωρο ειναι φυσιολογικες. το γαστροοισοφαγικο τους ειναι πολυ πολυ ανωριμο κ πολυ ευκολα ανεβαινει το γαλα προς τα πανω. ακομα κ καποια παλινδρομηση να ειναι το γαλα σου θα την βοηθησει πολυ περισσοτερο σε σχεση με το αντιαναγωγικο-αντιαλλεργικο κ εγω δεν ξερω τι γαλα (για ολα υπαρχει κ αλλο γαλα). ποση ωρα την κρατας μεχρι να ρευτει? ο δικος μου μπορει να ρευτει κ μετα απο 10 λεπτα.

2. πολλα αερια εχουν ολα τα μικρα μωρακια, μη σε ανησυχει αυτο. δειχνει οτι το εντερακι λειτουργει καλα ;)

3. μια χαρα ειναι το βαρος που πηρε, μην αγχωνεσαι, δεν παιρνουν ολα το ιδιο

4. ποσο ξενο πινει? εχεις προσεξει αντις γουλιες τις βγαζει ολη μερα? μηπως την πειραζει το γαλα-σκονη? μηπως εχεις αρχισει κ τρως κατι διαφορετικο η σε μεγαλυτερη ποσοτητα τις τελευταιες μερες (που λες οτι εχει ενταθει το φαινομενο) κ την πειραζει?

5. το συμπληρωμα να το αποφυγεις. τιποτα δε θα βοηθησει τη μικρη σου περισσοτερο απο το δικο σου το γαλα. οτι γαλα σε σκονη υπαρχει δε μπορει σε τιποτα να φτασει κ να συγκριθει με το μητρικο, για οτι εχει κ ταλαιπωρει ενα μωρακι το μητρικο ειναι η καλυτερη λυση.

εσυ κανεις παρα πολυ σωστα αυτα που πρεπει να κανεις, να δινεις στηθος καθε φορα που ζηταει η μικρη σου. κ ετσι να συνεχισεις! κ αν μειωσεις-κοψεις το συμπληρωμα ακομα καλυτερα! το μητρικο δεν υπαρχει περιπτωση να τη βαρυστομαχιαζει, το ξενο ομως ναι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σου!

Δεν προλαβαίνω να διαβάσω τι έγραψαν τα άλλα κορίτσια. Σου γράφω τι έμαθα από την πολύ μικρή μου πείρα.

Ο δικός μου ο Αντρίκος είναι τριών μηνών. Αναγωγές δεν είχε ιδιαίτερα, αν και μου βγάζει πού και πού γουλίτσες ή μπορεί να κάνει και εμετό ακόμα. Είναι φυσιολογικό πιστεύω.

Το να δίνεις στήθος όποτε το ζητά είναι απ' όσο ξέρω ο καλύτερος τρόπος για να εδραιωθεί η γαλουχία. Αυτό διάβασα, αυτό μου είπε ο παιδίατρος, κι αυτό έκανα.

Για τα αέρια δεν ξέρω αν συνδέονται με τις αναγωγές, πάντως κι ο δικός μου είχε αρκετά.

Ούτε κι ο δικός μου ρεύεται εύκολα, και γενικώς δεν ασχολούμαι και πολύ με το ρέψιμο, αφού από το στήθος δεν τραβά αέρα για να πρέπει ντε και καλά να ρευτεί.

Για την αγκαλιά που λες, ο γιατρός σου έχει δίκιο. Δεν κακομαθαίνουν τα μωρά με την αγκαλιά! Και μάλιστα τόσο μικρά. Ο Αντρίκος στην αρχή όλο αγκαλιές ήθελε και μάλιστα, ήθελε να τον κρατάμε και να χορεύουμε!

Από δύο-δυόμιση μηνών περίπου, άρχισε να κάθεται μόνος του στο ριλάξ του, και να ηρεμεί όταν του παίζουμε με κάποιο παιχνιδάκι ή όταν του τραγουδάμε. Τώρα που είναι τριών μηνών, μπορεί να καθίσει για αρκετή ώρα στο ριλάξ παίζοντας μόνος του και πλέον, αποκοιμιέται μόνος του! Οπότε, δεν την έχεις κακομάθει με τις αγκαλιές!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ρε κοριτσια πως εξηγειτε το εξης: σημερα ειχε γκρινια κ την ειχα ολη μερα στο στηθος αφου οποτε ζηταει το δινω, και εκανε ολη τη μερα μεγαλες γουλιες. αρα προφανως εχει να κανει και με την ποσοτητα του γαλακτος αφου εφαγε πολυ βγαζει κ πολυ ετσι δεν ειναι? Πειτε μου πως να το χειριστω? Εξαντληθηκε η υπομονη μου σημερα κ εκλαιγα με λυγμους εκλαιγε κ η μπεμπα οποτε την εβγαζα απο το στηθος.Δεν εχω προβλημα να χρησιμοποιει το στηθος σαν παρηγορια σαν πιπιλα αλλα δε μπορω να τη βλεπω να βγαζει γουλιες μετα!! εστω να μαθαινε λιγο να απασχολειτο με την πιπιλα αλλα ουτε αυτη την δεχεται..που πηγε το ηρεμο μωρακι που πηρα απο το μαιευτηριο..?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καταρχήν να σου ζήσει και μπράβο που θηλάζεις! Ψυχραιμία!!! Όπως κάθε φρέσκια μανούλα ανησυχείς, είναι και οι ορμόνες λίγο τρελαμένες ακόμα, μη σε παίρνει από κάτω!! Το μωρό σου είναι καλά, μια χαρά βάρος παίρνει, άλλωστε από εδώ και πέρα θα το αξιολογείς ανά μήνα και όχι ανά βδομάδα. ΔΕΝ την έχεις κακομάθει, είναι στη φάση που θέλει την αγκαλιά σου, νιώθει ασφάλεια εκεί, θα θηλάζει συχνά, θα κάνει μαραθώνιους θηλασμούς για ώρες, όλα αυτά είναι πολύ φυσιολογικά και αναγκαία! Επίσης δεν είναι καθόλου κακό να κοιμόσαστε μαζί αρκεί να προσέχεις κάποια πράγματα.

Τώρα για τις γουλιές... είναι πάρα πολύ πιθανό το μωρό σου να έχει Γαστρο-Οισοφαγική Παλλινδρόμηση (ΓΟΠ), φαινόμενο πολύ συνηθισμένο. Συνήθως περνάει σταδιακά μέχρι το χρόνο. Το καλύτερο για τη ΓΟΠ είναι το μητρικό γάλα!! Επίσης είναι σημαντικό να ρεύεται, να τη κρατάς λίγη ώρα σε όρθια θέση μετά το φαγητό και να κοιμάται με ελαφριά κλίση στο κρεβάτι έτσι ώστε να είναι λίγο πιο ψηλά το κεφάλι. Κάποιες φορές η ΓΟΠ συνδέεται και με αλλεργία (που επίσης υποχωρεί αργότερα) στα αγελαδινά γαλακτοκομικά (που καταναλώνεις εσύ). Έχεις δει ποτέ βλέννες ή κόκκινες κλωστούλες (αίμα) στα κακά της? Σε κάθε περίπτωση συνέχισε να θηλάζεις όποτε ζητάει το μωρό.

Η γκρίνια και τα αέρια μπορεί να είναι και σύμπτωμα κολικών...

Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω, θα σε βοηθήσουν:

Τι είναι γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση;

Στη γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) οξύ του στομάχου ή το φαγητό από το στομάχι ανεβαίνει πίσω στον οισοφάγο (αναγωγή). Αυτό είναι πολύ συχνό στα βρέφη γιατί ο μυς πάνω από το στομάχι δεν είναι ακόμα καλά αναπτυγμένος.

Η ΓΟΠ είναι το συχνότερο αίτιο εμέτων στη βρεφική ηλικία.Όλοι μας έχουμε επεισόδια αναγωγών από καιρό σε καιρό. Στη ΓΟΠ όμως το πρόβλημα είναι συχνό και προκαλεί πόνο και εμετούς.

Ποια είναι τα συμπτώματα της ΓΟΠ;

Το πιο συχνό είναι πόνος από το οξύ του στομάχου. Το μωρό μπορεί να είναι ανήσυχο και να κλαίει στο φαγητό ή μετά. Το μωρό χειροτερεύει ανάσκελα και ανακουφίζεται όταν κρατιέται όρθιο. Συχνά ταλαιπωρείται από εμετούς ή αναγωγές. Άλλα συμπτώματα μπορεί να είναι βήχας, ρινική συμφόρηση. θορυβώδης αναπνοή και σε βαριές περιπτώσεις κακή ανάπτυξη.

Τι επιπλοκές μπορεί να έχει η ΓΟΠ;

Τα περισσότερα μωρά σταδιακά σε μερικούς μήνες ξεπερνούν το πρόβλημα.

Σε μερικά μωρά με σοβαρή ΓΟΠ δημιουργείται φλεγμονή στον οισοφάγο (οισοφαγίτιδα), προκαλώντας έντονο πόνο. Αναιμία, κακή ανάπτυξη μπορεί να συμβούν. Τέλος η σοβαρή ΓΟΠ πιθανό να σχετίζεται με άσθμα και συχνές αναπνευστικές λοιμώξεις.

Πως γίνεται η διάγνωση της ΓΟΠ;

Στις περισσότερες περιπτώσεις ο παιδίατρος θα βασίσει τη διάγνωση στο ιστορικό και την κλινική εξέταση.

Σε βαριές, επίμονες ή αμφίβολες περιπτώσεις θα παραπέμψει στο νοσοκομείο για να γίνουν εξετάσεις όπως ειδική ακτινογραφία, μελέτη PH ή ενδοσκόπηση.

Πως θεραπεύεται η ΓΟΠ;

Οι επιλογές θεραπείας είναι οι εξής:

o Μη φαρμακευτική αντιμετώπιση στις ήπιες περιπτώσεις καθώς η ΓΟΠ θα περάσει από μόνη της. Το μωρό να κρατιέται στον ώμο για 20-30 λεπτά μετά το φαγητό. Μωρά που θηλάζουν έχουν λιγότερη ΓΟΠ. Τα γεύματα να δίνονται πιο συχνά και μικρά. Περιορίστε τον αέρα που παίρνει το μωρό και βγάλτε τον αέρα πολλές φορές κατά τη διάρκεια του φαγητού. Το μωρό να ξαπλώνει σε ημικληνή θέση. Τα μεγαλύτερα παιδιά να αποφεύγουν λιπαρά και τηγανιτά φαγητά, καφείνη, μέντα, σοκολάτα, χυμούς και ντομάτα. Να καταπολεμάται η παχυσαρκία.

o Φαρμακευτική θεραπεία. Δίνονται δύο κατηγορίες φαρμάκων: Ρανιτιδίνη και ανάλογα. Αυτά μειώνουν το οξύ του στομάχου. Δομπεριδόνη και ανάλογα. Αυτά καλυτερεύουν την προώθηση του φαγητού από το στομάχι προς τα κάτω στο έντερο.

o Ειδικά γάλατα. Αυτά είναι δύο κατηγορίες: Συμπυκνωμένα γάλατα για να μένουν στο στομάχι Γάλατα με περισσότερες θερμίδες για μωρά που δεν παίρνουν βάρος

o Χειρουργική επέμβαση στο σφιγκτήρα του οισοφάγου γίνεται σε βαριές περιπτώσεις ΓΟΠ.

Τι να περιμένω στο μέλλον;

Στα περισσότερα μωρά, ο σφιγκτήρας του οισοφάγου ωριμάζει και το πρόβλημα μέχρι 12-18 μηνών έχει εξαφανιστεί. Αν το παιδί παίρνει βάρος κάντε υπομονή, θα περάσει!

Μωρό και ασφαλές co-sleeping

O ύπνος κοντά στους γονείς – στο ίδιο δωμάτιο – κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού ενισχύει το μητρικό θηλασμό και προστατεύει ενάντια στο Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου (ΣΑΒΘ), την πιο συχνή αιτία θανάτου των βρεφών. Για αυτό, η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρία συνιστά το νεογέννητο να κοιμάται στο δωμάτιο των γονιών του.

Co-sleeping είναι ο ύπνος του μωρού στο κρεβάτι των γονιών. Αποτελεί μια συχνή πρακτική την οποία οι επαγγελματίες υγείας έως πρόσφατα αποθάρρυναν. Νεότερες έρευνες όμως δείχνουν ότι ο ύπνος μαζί με την μαμά βοηθάει στην συνέχιση του αποκλειστικού θηλασμού και δεν συσχετίζεται με το ΣΑΒΘ, εφόσον τηρούνται συγκεκριμένοι κανόνες ασφαλείας. Ο ύπνος λοιπόν στο κρεβάτι της μαμάς δεν είναι περισσότερο επικίνδυνος από άλλες επιλογές, αρκεί οι γονείς να τηρούν ορισμένες προυποθέσεις ασφαλείας:

1. Να μην καπνίζουν. Έχει αποδειχθεί συσχέτιση ανάμεσα στον ύπνο μαζί με γονείς καπνιστές και το ΣΑΒΘ, αλλά όχι για γονείς μη καπνιστές.

2. Να μην πίνουν ποσότητες αλκοόλ (πάνω από ένα – δύο ποτά).

3. Να μη χρησιμοποιούν κατασταλτικά φάρμακα όπως αντιισταμινικά, αγχολυτικά κλπ.

4. Να μην παίρνουν ναρκωτικές ουσίες.

5. Η μητέρα να μην είναι υπερβολικά κουρασμένη, με μειωμένες αντιδράσεις.

6. Η μητέρα να θηλάζει. Το μωρό που πίνει μπιμπερό δεν πρέπει να κοιμάται μαζί με τη μητέρα του. Έχει βρεθεί ότι οι μητέρες που δεν θηλάζουν κοιμούνται με την πλάτη τους στο παιδί και αντιδρούν πολύ λιγότερο στις ανάγκες του κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αντίθετα η θηλάζουσα μητέρα κοιμάται σε μια στάση που προστατεύει το παιδί και γυρίζει συχνά προς το παιδί στον ύπνο της ώστε να το ταίσει ξαπλωτά. Ο θηλασμός προστατεύει από το ΣΑΒΘ.

7. Το μωρό να μην γεννήθηκε πρόωρο ή λιποβαρές.

8. Το μωρό να μην έχει πυρετό ή οξεία ασθένεια.

9. Να χρησιμοποιείται πλατύ κρεβάτι ενήλικα και όχι καναπές ή πολυθρόνα.

10. Το δωμάτιο να μην είναι πολύ κρύο. Να μη χρειάζεται βαρύ σκέπασμα που θα μπορούσε να ζεστάνει υπερβολικά το μωρό.

11. Το δωμάτιο να μην είναι υπερβολικά ζεστό. Θερμοκρασία 18-22 βαθμών Κελσίου είναι ιδανική.

12. Το μωρό να μη φοράει υπερβολικά πολλά ρούχα – όχι περισσότερα από όσα φορούν οι γονείς.

13. Το μωρό να τοποθετείται ανάσκελα, στη μέση του κρεβατιού, ανάμεσα στους γονείς ή με μαξιλάρια στις άκρες για να μην πέσει από το κρεβάτι.

14. Να μην έχει το παιδί από κάτω του μαξιλάρι.

15. Το στρώμα του κρεβατιού να μην είναι μαλακό, να μη βουλιάζει.

16. Να μην υπάρχουν επικίνδυνα για να παγιδευθεί το παιδί κενά ανάμεσα στο κρεβάτι και το στρώμα.

17. Να μην σκεπάζουν το μωρό ποτέ πάνω από το λαιμό. Τα σκεπάσματα να είναι στερεωμένα στα πόδια του κρεβατιού.

18. Να σκεπάζουν το μωρό με ελαφριά βρεφική κουβέρτα ή σε υπνόσακο. Έρευνες δείχνουν ότι τα μωρά που κοιμούνται με τους γονείς τους βιώνουν πιο ζεστές συνθήκες σε σύγκριση με εκείνα που κοιμούνται ξεχωριστά. Ωστόσο τα μωρά που κοιμούνται με τη μαμά τους μπορούν και διατηρούν επαρκή θερμορρύθμιση επιτυγχάνοντας ομαλή θερμοκρασία σώματος σε όλη τη διάρκεια της νύχτας.

19. Να μην κοιμάται άλλο παιδί ή κατοικίδιο στο ίδιο κρεβάτι.

20. Να μην αφήνουν το μεγαλύτερο μωρό μόνο του σε κρεβάτι ενήλικα.

Τέλος, υπάρχει πρόσφατα διεθνώς ένα ερευνητικό ενδιαφέρον για την πρακτική του co-bedding. Σύμφωνα με αυτήν, το μωρό κοιμάται στο δικό του κρεβατάκι, μόνο που αυτό βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κρεβάτι των γονιών, στο ύψος του κεφαλιού. Η κούνια του μωρού περιβάλλεται από κάγκελα, εκτός από την πλευρά προς το κρεβάτι της μαμάς, η οποία είναι χωρίς κάγκελο, ώστε να είναι συνεχόμενη με το στρώμα των γονιών. Με αυτόν τον τρόπο, γονείς και παιδί έχουν τον δικό τους χώρο, αλλά ταυτόχρονα κοιμούνται μαζί, ώστε εύκολα, σε περίπτωση που το μωρό θέλει να θηλάσει ή ξυπνάει, η μαμά να ανταποκρίνεται κατάλληλα φέρνοντάς το κοντά της και χωρίς να χρειάζεται να σηκωθεί.

Τα παραπάνω είναι από την ιστοσελίδα http://pediatros-thes.gr/ στην οποία θα βρεις πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για το θηλασμό, για την ανάπτυξη και την υγεία του μωρού σου. Επίσης στο http://www.mitrikosthilasmos.com/

Να σου πω ότι ο μικρός μου είχε ΓΟΠ, κάποια στιγμή υπέφερε πολύ με τις γουλιές, με κλάμα μετά από κάθε γεύμα και πήραμε για κάποιο διάστημα λίγο σιρόπι epadoren, άρχισε να υποχωρεί γύρω στον 6ο μήνα και πέρασε τελείως στο 7ο.

Ότι άλλο θες, είμαι εδώ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Α και για τον πόνο σε μέση, μπράτσα κλπ. θα βοηθούσε πολύ ένα sling! Έτσι θα την έχεις αγκαλίτσα αλλά με πολύ πιο βολικό τρόπο και με τα χέρια ελεύθερα! Εμένα μ' έχει σώσει, μέσα κι έξω από το σπίτι!

http://www.babywearing.gr/

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου κ απο μενα

δεν θα σουπω κατι καινουργιο

και μενα εβγαζε γουλιες και ο γιατρος μου πει να συνεχιζω θηλασμο

(εννοειται οτι τιποτα δεν ειναι καλυτερο απο γαλα μανουλας-πως θα μπορουσε αλλωστε;)

μουχε πει να την κοιμιζω ανασκελα και να σηκωσω την κουνια της στο μερος του κεφαλιου περιπου 30 μοιρες να εχει κλιση

ετσι ημουν και γω πιο ηρεμη

βεβαια στην συνεχεια ξεκινησαμε cosleeping γιατι δεν αντεχα τα ξενυχτια!

το οποιο στην συνεχεια εξελιχθηκε σε cobedding γιατι η κυρια με στριμωχνε ελεεινα :D:oops:

το οποιο ειναι ιδανιο για μενα!

στο επομενο απο την αρχη cobedding!

για το πως λειτουργει το αρθρο της samarcande ειναι κατατοπιστικοτατο..

α οσο για το ρεψιμο τα μωρα που θηλαζουν δεν ειναι απαραιτητο να ρευονται σε καθε γευμα

εγω την ερευα οποτε το θυμομουν απο ενα σημειο και μετα γιατι στην αρχη την εβαζα να ρευτει και τιποτα ρευοταν σε ασχετους χρονους!

καλους θηλασμους!

ολα θα πανε καλα! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια το ευτυχες ειναι οτι πηραμε 200γρ αυτη την εβδομαδα! δεν το περιμενα γιατι ειχε πολλες αναγωγες...Τι ξερετε για το σιροπι epadoren? μου το προτεινε ο γιατρος μας για να μην εχει καουρες το μωρακι μου..παντως ρε κοριτσια εχω καταλαβει οτι ειναι με τις μερες της αλλες μερες εχουμε τρελο προβλημα αλλες μερες ειναι ηρεμη κ δε βγαζει πολυ πως γινεται αυτο?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...