Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ακατάλληλη πιπίλα, θηλή μπιμπερό


ΒΙΚΥ

Recommended Posts

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας εντόπισαν πιπίλες οι οποίες περιέχουν πάνω από το επιτρεπτό όριο, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μιας ουσίας που λέγεται N-Nitrosamines. Οι ουσίες N-Nitrosamines και N-Nitrosatable substances περιέχονται σε οτιδήποτε κατασκευάζεται από τεχνητό καουτσούκ και είναι δυνητικά καρκινογόνες όταν «μεταναστεύουν» σε ποσότητες πάνω από το επιτρεπτό όριο στο ανθρώπινο σώμα. Υπάρχει μια τεράστια ομάδα προϊόντων που κατασκευάζονται από τεχνητό καουτσούκ μερικά από τα οποία είναι πιπίλες μωρών, θηλές μπιμπερό, προφυλακτικά, γάντια κτλ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου υγείας, πρόκειται για το εξής προϊόν:

Ονομασία: Θηλή Μπιμπερού, Εμπορική Επωνυμία : NUK First Choice, ΑΝΤΙ-ΚΟΛΙΚΗ ΦΑΡΔΥΛΑΙΜΗ ΘΗΛΗ, Μεγάλη Τρύπα Τροφής, Φυσικό Ελαστικό, 6+Μην. Νο 2, Παραγωγός : Mapa Gmbh, Γερμανία, Παρτίδα : 268246, Γραμμοκώδικας : 4008600070184, Συσκευασία : Χαρτόνι με διαφάνεια

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου υγείας, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία που διακινεί το πιο πάνω προϊόν. Δόθηκαν μάλιστα οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρση ολόκληρης της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά.

Επειδή όμως πολλές από αυτές έχουν ήδη πωληθεί παρακαλούνται οι γονείς να αποφύγουν να το χρησιμοποιήσουν και να επιστρέψουν τις θηλές στο κατάστημα από όπου τις αγόρασαν.

Επιπλέον οι υγειονομικές υπηρεσίες εντόπισαν επίσης παρόμοια περίπτωση που αφορά πιπίλα. Η πιπίλα διανέμεται από την Εταιρεία Jumbo Trading Ltd και έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

Ονομασία: ψευδοθήλαστρο, Πιπίλα Ορθοδοντική MAM Air, 6+ μηνών από φυσικό Latex, BPAfree, Εμπορικό όνομα: MAM, Παραγωγός: BAMED AE Ουγγαρία, Αρ. Παρτίδας / LOT:LC 77183, Γραμμοκώδικας: 9001616665653, Συσκευασία: Πλαστική διαφανής θήκη (2 τεμάχια).

Η εταιρεία έχει ήδη εκδώσει σχετική ανακοίνωση με το πιο κάτω περιεχόμενο: “To προϊόν δεν συνάδει προς τις απαιτήσεις που καθορίζονται στους Περί Υλικών και Αντικειμένων για Επαφή με Τρόφιμα Κανονισμούς (2004 – 2009) και την οδηγία 93/11/ΕΟΚ, όσον αφορά τις ολικές απελευθερούμενες Ν-Νιτροζώσιμες ουσίες.”

Στην εταιρεία έχουν δοθεί οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρση ολόκληρης της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά.

Η εταιρεία έχει ήδη προβεί σε απόσυρση του προϊόντος. Επειδή όμως είναι δυνατό κάποια ποσότητα να βρίσκεται στην κατοχή των καταναλωτών, προτρέπονται οι γονείς που κατέχουν τέτοιο προϊόν να το επιστρέψουν στα καταστήματα για αντικατάσταση.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 5 months later...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...