Μετάβαση σε περιεχόμενο

Καισαρικη χωρις ιατρικό λογο

Recommended Posts

Κοριτσια γεια σας.την Τρίτη 10/1 μπαίνω για καισαρικη.και παρ´ολο που απο την αρχή της εγκυμοσύνης μου έλεγα ότι θα γεννουσα με ΚΤ (λόγω της άσχημης εμπειρίας που είχα στην προηγούμενη αποτυχημένη εγκυμοσύνη, λόγω του ότι φοβάμαι το ΦΤ,το μωρο είναι μεγαλουτσικο και λόγω του ότι δεν αντέχω αυτη την κατάσταση ακόμα δυο βδομάδες) τώρα που έφτασαν οι μέρες και είναι όλα έτοιμα, σκέφτομαι μήπως και εκανα βλακωδη επιλογή χωρις οι λόγοι που προαναφερα να είναι και τόσο σημαντικοί ή απλά επειδή έφτασε η ώρα να γέννησω, φοβάμαι και ασυνείδητα μου φταίει η ΚΤ.????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα ευη......

να σου πω την αληθεια μου ποτε δεν θα εκανα καισαρικη απλα και μονο επειδη θα φοβομουνα να γεννησω φυσιολογικα.....

η καισαρικη πρεπει να γινεται εκει που χρειαζεται....

δεν ξερω τι εχεις περασει....αλλα για μενα ξανασκεψου το......

πολλα φιλια και με το καλο. :)

Εχω κανει 2 καισαρικες, στη δευτερη προσπαθησα για VBAC η πρωτη εγινε προγραμματισμενα για λογους τους οποιους μετα αμφισβητησα σθεναρα, στη δευτερη απλα απετυχα, ενω αρχησαν πονοι συσπασεις κλπ κλπ απο καποια στιγμη και μετα δεν εκανα συσπασεις οποτε και προχωρησαμε ξανα σε καισαρικη.

Οταν περιμενα στη δευτερη καισαρικη μπας και γεννησω, υπηρχε εκει μια κοπελα η οποια ειχε επιλεξει να γεννησει το πρωτο της παιδι με καισαρικη χωρις κανενα ιατρικο λογο παρα μονο επειδη φοβοταν τους πονους της γεννας.

Δυστυχως γι'αυτην οι πονοι της καισαρικης ηταν πιο ανυπφοροι και ειχε παθει κριση ιστεριας και φωναζε ωσπου της εκαναν ενδοφλεβια ηρεμιστικη ενεση.

Δεν ξερω ποιοι ειναι οι λογοι που οδηγησαν σε δυσαρεστες καταστασεις στην πρωτη σου γεννα και δεν ειμαι ουτε εγω ουτε κανενας αλλος αρμοδιοι να εκφερουμε την παραμικρη αποψη γιατι ειναι εντελως προσωπικο το πως βιωνει καθε γυναικα τον τοκετο με οποιον τροπο και εαν γινετε.

Αγχος και αγωνια θα ειχες σε οποιαδηποτε περιπτωση ποσο μαλλων οταν υπαρχει ηδη μια δυσαρεστη κατασταση στο παρελθον.

Μονο εσυ εισαι σε θεση να αποφασισεις τι θα κανεις, αυτο που σε κανει να αισθανεσε μεγαλυτερη ασφαλεια για σενα και για το μωρακι σου

Ευχομαι ολα να πανε κατ'ευχην

Καλημέρα κ απο εμένα εύη,

εγώ νομίζω πως είμαι στην ακριβώς αντίθετη θέση απο εσένα!

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη είχα επιλέξει γιατρό για τον οποίο είχα ακούσει ότι "ειδικεύεται" στις καισαρικές..Φοβόμουν κ εγώ τους πόνους κ ειδικότερα την όλη διαδικασία όπως τουλάχιστον μέχρι τότε νόμιζα πως θα είναι!

Τελικά βρέθηκε πολύ σοβαρό πρόβλημα στο μωράκι μου κ χωρίς καν να μου δώσουν άλλη επιλογή με βαλανε αμέσως για Φτ στην 24η εβδομάδα!Έκανα 19 ώρες να γεννήσω κ παρόλο που ήταν η χειρότερη εμπειρία της ζωής μου,λόγω του ότι γέννησα αλλά έμεινα με άδεια αγκαλιά,άλλαξα τελείως γνώμη για την γέννα!!Είδα κάποιες κοπέλες πως ήταν μετά απο την καισαρική κ είδα άλλες μετά απο ΦΤ,καθώς κ εμένα(βεβαια χωρις ραμματα) που σηκώθηκα αμέσως κ πήγα να βρω τους γονείς μου!΄

Όλα αυτά είναι κ πάλι αντικειμενικά όμως..Ο κάθε άνθρωπος βιώνει διαφορετικά ορισμένες καταστάσεις!

Αυτην την φορά όλα φαίνονται να πηγαίνουν καλά με την εγκυμοσύνη μου,δόξα τον Θεό κ έχω επιλέξει για γιατρό μου μία καταπληκτική κοπέλα που ξέρω πως κάνει τα πάντα για να ξεγεννήσει με ΦΤ!Εαν κριθεί απαραίτητο να γίνει καισαρική δεν θα φέρω σε καμία περίπτωση αντίρρηση απλά θεωρώ πως απο την στιγμή που άντεξα έναν ΦΤ 19 ωρών για ένα μωράκι που δεν θα έβλεπα ποτέ,μπορώ να αντέξω κ έναν ΦΤ 25 ωρών για το μωράκι που πρώτα ο Θεός θα μου αλλάξει την ζωή!!

Εύχομαι όλα να πάνε καλά κ να κρατήσεις με το καλό ένα γερό μωράκι στην αγκαλιά σου!!

Το τι νοιωθεις μονο εσυ μπορεις να το ξερεις. Ισως ναι να ειναι ο φοβος της ΚΤ....

προσωπικα, αν θελεις να ακουσεις γνωμες, δεν θα εκανα ποτε καισαρικη επειδη απλα και μονο φοβαμαι τον ΦΤ. Καισαρικη πρεπει κατα τη γνωμη μου να γινετε οταν και εφοσον υπαρχει λογος. Γεννησα το πρωτο μου παιδακι με ΦΤ και πρωτα ο Θεος ετσι θα γεννησω και το δευτερο. Αλλωστε το λεει και η λεξη ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ.

Φυσικα αυτη ειναι γνωμη μου και δεν μπορει να αλλαξει για καμοια που πιστευει το αντιθετο... η καθε κοπελα ξερει το καλυτερο για αυτη και το μωρακι της. :) Καλη γεννα με ενα υγιεστατο μωρακι!!

Καλησπέρα και απο εμενα. γννωριζομαστε και απο το ποστάκι για μανουλες ιανουαρίου φεβρουαριου. Ο γιατρός σου τι λεει? δεν σου ειπε βρε κοριτσι μου γιατι θες καισαρική χωρίς να υπαρχει ιατρικός λόγος? Εσυ ξερεις καλύτερα αλλα γιατι να μην αφησεις την φυση να κανει την δουλεια της? Στο κατω κατω ζήτω η επισκληρίδιος χωρια που μετα με φτ θα φας αμεσως θα κανεις το μπανιο σου δεν θα αισθανεσαι αρρωστη τελος παντων. ξαναρωτα το γιατρό σου, συζητησε τους φοβους και τις ανασφαλειες σου με δικους σου ανθρωπους και τελικά πραξε αυτό που θα σε κάνει να αισθανθεις καλύτερα. Φιλάκια και καλη γεννα απο μια συμπασχουσα!

καλησπέρα εγώ γέννησα "αναγκαστικά" με καισαρική το πρώτο μου παιδί αλλά θα ήθελα αν μπορούσα να γεννήσω φυσιολογικά το δεύτερο μου.Βέβαια δεν ξέρουμε πόσο δραματικό ήταν για σένα αυτό που βίωσες στην πρώτη αλλά θέλω απλά να σου πω ότι μιλώντας τώρα με τον καινούριο μου γιατρό ανακάλυψα πόσους πολλούς κινδύνους κρύβει μια καισαρική και τυχόν προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει σε προσπάθεια επόμενης σύλληψης.Και τέλος πως όταν γεννάς με προγραμματισμένη καισαρική είναι τόσο ψυχρό (πάντα δική μου άποψη όπως το βίωσα εγώ) και επειδή δεν έχει ξεκινήσει από μόνη της η φυσιολογική διαδικασία τοκετού που σίγουρα εκκρίνονται κάποιες ορμόνες που προετοιμάζουν την μάνα για την στιγμή που θα κρατήσει αγκαλιά το μωράκι της χάνεις απίστευτα συναισθήματα.Το μόνο όμως σημαντικό τελικά είναι αυτό που θα επιλέξεις , να σε κάνει να αισθάνεσαι εσύ άνετα και ωραία και να απολαύσεις τις στιγμές .Με το καλό να κρατήσεις το ζουζουνάκι σου.

Καλησπέρα!!!

Θα σου πώ κ εγώ πως από επιλογή δεν θα γεννούσα με καισαρική αλλά εφόσον έχεις μία άσχημη εμπειρία ΦΤ δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη…. διότι κ εγώ δεν ξέρω τι θα έκανα σε αντίστοιχη περίπτωση!!!!

Ωστόσο γέννησα με καισαρική (όχι από επιλογή αλλά ούτε κ για πολύ σοβαρό λόγο) κ η εμπειρία μου ήταν πολύ πολύ καλή…. Καθόλου πόνος, γρήγορη ανάρρωση (σηκώθηκα την επόμενη μέρα το πρωί, θήλασα αμέσως από την πρώτη στιγμή χωρίς να νιώσω ενόχληση) κ γενικά όλα τέλεια χωρίς προβλήματα!!! Παραμένει βέβαια ένα χειρουργείο με τα κατά που μπορεί να έχει σε σχέση με τον ΦΤ ( 40 μέρες πρέπει να είσαι προσεκτική, περιποίηση της τομής, λίγο παίδεμα με το μπάνιο κτλ).

Το άγχος κ ο φόβος είναι φυσιολογικά κ εγώ έτσι ήμουν…. Πόσο μάλλον εσύ που έχεις μία κακή εμπειρία!!!! Θα αμφιβάλεις για πολύ καιρό αν η επιλογή σου αυτή ήταν σωστή αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι να είστε καλά κ οι δύο σας…. Θα το καταλάβεις αργότερα….

Πάντως έχεις καιρό αν θέλεις να αλλάξεις κάτι!!

Όλα καλά να σου πάνε κ να μην φοβάσαι όπως κ να γεννήσεις!!!!

Κι εγώ με καισαρική με ολική νάρκωση γέννησα, λόγω προεκλαμψίας. Μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθούσα να την αποφύγω, και ο γιατρός μας είχε αφήσει δικαίωμα επιλογής για φτ ή καισαρική, αλλά όπως είχαν τα πράγματα δεν μπορούσα να το διακινδυνεύσω.

Είναι σοβαρή εγχείρηση, και μόνο αν υπάρχει σοβαρός λόγος θα πρέπει να γίνεται.

Ο φυσικός τοκετός είναι καλύτερος όχι μόνο για τη γυναίκα, αλλά και για το μωρό από όλες τις απόψεις.

Όπως είπε και μια άλλη κοπέλα, στο φτ αμέσως σηκώνεσαι, τρως, κάνεις μπάνιο. Με την καισαρική πρέπει να περιμένεις την επόμενη μέρα για να φας αλλά και για να πιείς νερό. Εγώ είχα λυσσάξει στη δίψα, άσε που σε περιμένουν όλοι να αεριστείς... Εγώ είχα έντονους κολικούς και δυσκοιλιότητα για μια βδομάδα τουλάχιστον. Και ο πόνος συνεχίζεται για μια βδομάδα-δέκα μέρες. Στο φτ πονάς μεν, αλλά η δουλειά σου αυτή είναι. Αντίθετα, στην καισαρική πονάς μετά, και έχεις να φροντίσεις και το μωρό... Εγώ δυσκολεύτηκα πάρα πολύ. Όσο για τα συναισθήματα, άργησα πάρα πολύ να τα νιώσω, ούτε που καταλάβαινα τι συνέβαινε, ούτε με ένοιαζε.

Στην επόμενη γέννα, θα κάνω τα πάντα να γεννήσω φυσιολογικά και όχι με καισαρική.

Kαι εγω με καισαρικη γεννησα,λογω προβληματων και παρολο που δεν ειχα τους φοβερους πονους και σηκωθηκα πανω το ιδιο απογευμα,δεν θα το προτιμουσα...Αν ειχα επιλογη...Δεν ειναι τοσο ο πονος εκεινες τις μερες οσο το μουδιασμα που νοιωθω τωρα και με ενοχλει και τα πονακια οταν αλλαζει ο καιρος.

Υπαρχουν περιπτωσεις γυναικων που αναρρωσαν πολυ πιο δυσκολα μετα απο Φ.Τ δεν ειναι απολυτο ποτε το αν θα πονεσεις με τον εναν η τον αλλο τροπο.Οπως και να εχει ομως η καισαρικη πρεπει να γινεται μονο αν υπαρχει σοβαρος λογος και οχι ετσι για πλακα...

Πολυ θα ηθελα να εχω ζησει την εμπειρια του φ.τ....

Με το καλό να έρθει στον κόσμο το μωράκι σου evinicolas!

Ενώ για εμένα όλα έβαιναν άκρως ικανοποιητικά, είχα μια τέλεια εγκυμοσύνη, έκανα το ντόπλερ μου κ.λπ.κ.λπ.... έσπασαν ξαφνικά τα νερά στην 35-αχνοφεγγιά 36ης :| κ χωρίς δεύτερη σκέψη εφόσον είχα μηδενική διαστολή κ κανέναν πόνο, με έβαλαν για καισαρική.. έπεσα σαφώς απο τα σύννεφα γιατί είχα μπει στο όλο κλίμα του φ.τ. καμία περίπτωση καισαρικής δεν υπήρχε μέσα στην οικογένειά μου κ ουδέποτε με απασχόλησε. να φανταστείς ούτε επισκληρίδιο θα έκανα.. το μωράκι μου ήταν κανονικό, άρα τι πιο φυσιολογικό?

εν πάση περιπτώσει, τίποτε δεν είναι ανυπέρβλητο. σίγουρα η κ.τ. θεωρείται χειρουργείο, όμως τα πράγματα έχουν βελτιωθεί, η ιατρική έχει προχωρήσει κ έτσι δεν είναι με τη στενή έννοια του όρου "χειρουργείο". για την τομή που ανέφερε μία κοπέλα δεν ξέρω τι χρειάστηκε να κάνει.. εμένα μου επέτρεψαν απο την 1η μέρα μπάνιο, την 2η πήγα κανονικά τουαλέτα (αλλιώς σου δίνουν το κατιτίς για να ενεργηθείς :? ) και γενικώς δεν είχα άκρως δυσάρεστη εμπειρία, ούτε κ την καλύτερη όμως. την 2η και 3η μέρα ήταν κάπως, αλλά έστω κ με κόπο, το μωρό μου το κρατούσα κ το θήλαζα.

αν είχα επιλογή θα πήγαινα φουλ για φυσιολογικό τοκετό, αλλά αν συντρέχει ο οποιοσδήποτε ιατρικός ή έκτακτος λόγος, η καισαρική δεν είναι κάτι τρομερό. ακόμη κ ο τρόπος που γίνεται πλέον η τομή, σου επιτρέπει κ περισσότερες γέννες σε σχέση με παλαιότερα.

απ'ό,τι μου είπε η γιατρός στην εξέταση, μετά απο 8 μήνες που πήγα, η μήτρα ήταν οκ κ μπορούσα να προχωρήσω σε 2η εγκυμοσύνη.

ζύγισε προσεκτικά τις επιλογές σου κ μην αποκλείεις ούτε να προκαθορίζεις. άσε τα πράγματα να κυλήσουν κ αν για οποιονδήποτε λόγο αισθανθείς κάπως, προχωρα για κ.τ. πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό σου.

πολυ ωραιο το θεματακι σου evinicolas1980, και πολυ επικαιρο για μενα σε λιγο θα παω στο γιατρο μου για να μου πει πως θα γεννησω...εχω καποια προβληματα στην εγκυμοσυνη μου,αλλα ποτε δεν ειχε γινει λογος για καισσαρικη αλλα την τελευταια φορα μου το πεταξε ο γιατρος...και παγωσα.....εγω ειχα διαλεξει το γιατρο μου με αυτο το κριτηριο να ειναι υπερ του Φ.τ.

και εγω θα σου ελεγα να το ξανα σκεφτεις...αν και δεν εχω καμμια εμπειρια απο γεννες νομιζω οτι πρεπει να αφηνουμε τη φυση να κανει τα δικα της...ειμαστε γυναικες και ειμαστε φτιαγμενες για να γενναμε με φυσιολογικο τοκετο ας μην πηγαινουμε κοντρα στη φυση μας

(εγω σκοπευω να ξανα συζητησω με το γιατρο μου για το πως θα γεννησω...απο εκεινη την ημερα που μου το ειπε κλαιω...)

καλησπερα!κ εγω θα συμφωνησω με τα περισσοτερα κοριτσια.ειμαι πλεον φανατικη υπερ του φυσιολογικου τοκετου.εννοειται αν δεν συντρεχει λογος υγειας της μανας η του μωρου.εγω γεννησα φυσιολογικοτατα χωρις επισκληριδιο με τεχνητους πονους αφου ο καιρος ειχε περασει (41 εβδομ κ 1 ημερα),ειχα ενα τοκετο 5,5 ωρων(υποτιθεται με τεχνητους μεσα σε ενα διωρο εχεις γεννησει).δεν εκανα διαστολη καθολου,με ππαιδεψε αρκετα,αλλα με το που βγηκε το μωρο μου,ολα ως δια μαγειας περασαν.κ πιστεψε με,οχι επειδη βλεπεις το μωρο που λενε,αλλα επειδη οντως δεν εχεις απολυτως καμια ενοχληση πια.ημουν τυχερη γιατι ο γιατρος μου γενικα δεν κανει καθολου ραμματα κ ετσι σηκωθηκα 5 λεπτα αφου βγηκε ο μικρος μου.η μανα μου που εχει γεννησει φυσιολογικα 3 παιδια δεν το πιστευε οταν με ειδε.δεν πονουσα καθολου,εκανα κατευθειαν το μπανιο μου,με περιμενε μια ζεστη μακαροναδα με κιμα κ βολταρα συνεχως στους διαδρομους της κλινικης δειχνοντας το μωρο!!

στη θεση σου θα το ξανασκεφτομουν για Φ.Τ.ειναι μοναδικη εμπειρια να εχεις συναισθηση του τι γινεται.επειδη ηταν κ ο αντρας μου μεσα στον τοκετο,συζηταμε συχνα το ποσο μαγικο ηταν οταν τραβηξα το μωρακι μας με τα χερια μου κ το ακουμπησα στο στηθος..αχχχ,το εκανα καθε μερα αυτο!

κι εγω νομιζω κοριτσακι να το τολμισεις να γεννησεις τελικα φυσιολογικα.μην ξεχνας οτι αφου εχεις μια καλη εγκυμοσυνη η φυση ξερει πολυ καλυτερα απο σενα ποτε το μωρακι σου θα ειναι ωριμο να βγει.κι εγω παρολο που ειμαι 1.60 αδυνατη (στο πρωτο μου,τωρα εχω πολλα παραπανισια :lol: ) εβγαλα ενα παιδι 4 κιλα.εξαλλου υπαρχει και η επισκληριδιος.ασε που θα ταλαιπωρηθεις πολυ με τη καισαρικη.

κι εγω σα και σενα παρακαλουσα το γιατρο απο νωρις να με βαλει για καισαρικη γιατι ειχα κι εγω ασχημη εμπειρια...αλλα εκεινος ως σωστος γιατρος φυσικα μου αρνηθηκε.οταν με πιασανε οι πονοι τελικα μου ειπε οτι επειδη το παιδι κατεβαινει λιγο λοξα μαλλον θα μου κανει καισαρικη.αμα σου πω οτι εκεινη τη στιγμη παρολο που σφαδαζα στους πονους του ειπα να προσπαθησει να μη μου κανει καισαρικη θα το πιστεψεις???οταν φτασει η ωρα που σε πιανουν οι πονοι η καθε γυναικα παρακαλαει να γεννησει φυσιολογικα θα το δεις.

οτι κι αν επιλεξεις να ειναι δικη σου επιλογη και να εισαι σιγουρη.με το καλο το μωρακι σου!!!!περιμενουμε νεα!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...