Μετάβαση σε περιεχόμενο

Γεννήθηκε το μελομακαρονάκι μου!!!


Recommended Posts

Εννέα μήνες πριν δεν πίστευα με τίποτα ότι σήμερα θα ερχόταν και η δική μου η σειρά να μοιραστώ μαζί σας την δική μου εμπειρία τοκετού! Μετά από σχεδόν 2 χρόνια προσπαθειών και ενώ προέκυψαν ένα σωρό προβλήματα υπογονιμότητας σε εμένα και τον άντρα μου, τελικά ήρθε έτσι απλά και όμορφα η θετική χοριακή στις 28/03/11, ενώ μας έδιναν ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας!

Μετά από 9 μήνες γλυκιάς αναμονής και με κάποιες μικρές δυσκολίες που ευτυχώς ξεπεράστηκαν έφτασε η μέρα της προγραμματισμένης καισαρικής τη Δευτέρα 19/12/11!

Δευτέρα πρωί λοιπόν στις 8 μπήκαμε στο νοσοκομείο και αφού περάσαμε εξετάσεις και όλα τα διαδικαστικά μας βάλαν σε δωμάτιο όπου και θα περιμέναμε να έρθει η σειρά μου για την καισαρική. Μας είχαν πει ότι θα μπω γύρω στη 1-2 το μεσημέρι. Είχε πολλά χειρουργεία εκείνη τη μέρα και μας καθυστέρησαν πάρα πολύ. Τελικά κατά τις 7 αφού είχαν σπάσει τα νεύρα μας από την αναμονή με πήρανε. Ευτυχώς μέσα στο χειρουργείο είχα μια φίλη γιατρό και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ φιλική και μου λέγανε αστεία συνεχώς. Μου κάνανε την ραχιαία αναισθησία, δεν κουνήθηκα, δεν πόνεσα, με έπιασε και όλα καλά. Στις 8.25 μετά από αρκετή αγωνία άκουσα επιτέλους το πρώτο κλάμα της μικρής μου, που ήταν ότι πιο όμορφο έχω ακούσει στην ζωή μου, και αμέσως την σήκωσε ψηλά ο γιατρός από τα ποδαράκια και μου την έδειξε! Τα δάκρυα έτρεχαν ποτάμι! Έκλαιγα με αναφιλυτά! Δεν το πίστευα ότι αυτό ήταν το δικό μου μωράκι! Μετά μου την ξαναδείξανε μόλις την ντύσανε αλλά από τα πολλά δάκρυα δεν μπόρεσα να την δω καλά!

Σε ένα πράγμα που παραδέχθηκα το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης είναι ότι όχι απλά προωθούν τον θηλασμό αλλά σχεδόν σε πιέζουν να θηλάσεις το παιδί από την πρώτη στιγμή. Με το που με μεταφέρανε στο δωμάτιο και ενώ ήμουν ακόμη μέσα στην ζαλάδα και την θολούρα μου βάλανε το μωρό στο στήθος κατευθείαν! Και αυτό το ζουζουνάκι σαν να ήξερε από πριν, το έπιασε με την πρώτη! Την έβλεπα να θηλάζει και δε το πίστευα ότι ούτε μια ώρα μετά την καισαρική θα είχα γάλα που θα μπορούσε να χορτάσει αυτό το μικρό πλασματάκι. Κατά τα άλλα από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αν και πανεπιστημειακό έμεινα πλήρως απογοητευμένη! Το μπάνιο από καθαριότητα χάλια, ούτε χαρτί είχε, ούτε κουρτίνα στο ντουζ και ήταν μέσα στα νερά το πάτωμα συνεχώς. Το δωμάτιο 4κλινο και είχε μόνο μια διαχωριστική κουρτίνα. Αναγκαζόμουνα να θηλάζω μπροστά στον κάθε άσχετο που ερχόταν για επισκεπτήριο. Όσο για το επισκεπτήριο φυσικά και δεν το τηρούσαν και καθημερινά γινόταν πανικός όλη τη μέρα.

Την επόμενη μέρα την έβγαλα ξάπλα με το μωρό στο στήθος. Ταλαιπωρήθηκα μέχρι να καταφέρω να σηκωθώ με πολλές ζαλάδες. Τελικά αφού κατάφερα να σηκωθώ ξεκίνησαν οι πονοκέφαλοι! Τέτοιο πόνο ρε κορίτσια δεν έχω ξαναζήσει. Μόλις σηκωνόμουνα νόμιζα ότι το κεφάλι μου θα σπάσει. Δεν μπορούσα ούτε την μικρή να πάρω αγκαλιά. Το μόνο που κατάφερνα είναι να την θηλάζω σε ξαπλωτή στάση. Στην τουαλέτα με χίλια ζόρια πήγαινα. Έκλαιγα από τον πόνο. Μου είπαν ότι ήταν από τις σπάνιες παρενέργειες που έχει η ραχιαία αναισθησία και ότι μάλλον ενώ μου είχαν πει τις πρώτες 10 ώρες να μην σηκώσω το κεφάλι προς τα πάνω εγώ το σήκωσα ασυναίσθητα και προχώρησε το υγρό προς τα πάνω στο κεφάλι. Να μην πολυλογώ για μια εβδομάδα οι πονοκέφαλοι ήταν σχεδόν συνεχόμενοι και αφόρητοι. Η ψυχολογία μου στα πατώματα. Έκλαιγα συνεχώς και από τον πόνο αλλά κυρίως επειδή δε μπορούσα να χαρώ αυτές τις πρωτες μέρες του μωρού μου. Ήταν άλλα τα όνειρα που είχα κάνει για αυτές τις πρώτες μέρες. Βγάλαμε ελάχιστες φωτογραφίες και βίντεο. Και το μικρό μου ζουζουνάκι σαν να καταλάβαινε τον πόνο μου, ήταν τόσο καλό παιδάκι! Το μόνο που ήθελε το καημένο ήταν να θηλάζει. Έτρωγε και κοιμόταν. Έρωτας μεγάλος με το βυζί μου η μικρή! Βυζοέρωτας λέμε! Ευτυχώς από τη στιγμή που ήρθαμε στο σπίτι όλο και καλυτέρευα και πλέον μου έχει σχεδόν φύγει εντελώς ο παλιοπονοκέφαλος.

Τώρα πλέον την περιποιούμαι μόνη μου την μικρή μου και είμαι πολύ ευτυχισμένη! Ο άντρας μου έχει χεστεί από την χαρά του και είναι εντελώς χαζομπαμπάς! Ενώ φοβόταν ακόμη και να την χαϊδέψει στην αρχή, τώρα έχει αλλάξει εντελώς και προχθες άλλαξε και την πρώτη της πάνα!

Κορίτσια εύχομαι σε όλες τις εγκυούλες που είναι στην αναμονή να πάρετε με το καλό τα λουλουδάκια σας στις αγκαλιές σας, υγιαίστατα και καλότυχα! Είναι η απόλυτη ευτυχία και πληρότητα για ένα ζευγάρι! ! Το πιο έντονο συναίσθημα που ένιωσα ποτέ! Θα το νιώσετε όλες και θα δείτε τι υπέροχο είναι! Όταν την έχω αγκαλιά και με κοιτάει με αυτά τα γκρίζα τα ματάκια της λιώνω!

Στις κοπέλες που είναι στην προσπάθεια εύχομαι σύντομα να έρθουν πολλά υγιαίστατα σποράκια στις κοιλίτσες τους και να νιώσουν αυτά τα μοναδικά συναισθήματα! Μην το βάζετε κάτω κορίτσια ποτέ! Συνεχίστε τις προσπάθειες όσο δύσκολο και αν είναι γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο!

Τα φιλιά μου σε όλες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

MaDi μου να σας ζήσει η ομορφούλα!

Να είναι πάντα γερή και καλότυχη και να σας γεμίζει πάντα χαρά και ευτυχία!!!!

Το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο δώρο της ζωής σας φαντάζομαι!!!!!

Καλή λοχεία γλυκιά μου!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

MaDi μου, να το χαίρεστε το πιο γλυκό μελομακάρονο του κόσμου!!!!!!!! Να απολαμβάνετε κάθε στιγμή της και να την καμαρώνετε! Καλή λοχεία κ θα δεις που όλο κ καλύτερα θα πηγαίνεις!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

να σας ζησει η μπουμπουκα σας!!!να ειναι παντα γερη,πολυ ευτυχισμενη και να σας κανει παντα περηφανους!!!!!!!!!!οσο γι'αυτο που γραφεις για τον θηλασμο,ειναι απο τα "καλα πραγματα" που εκανε η κριση!!ολα τα μαιευτηρια της χωρας,δημοσια κι ιδιωτικα προωθουν τον μητρικο θηλασμο πλεον γιατι μπαιναν μεσα με το ξενο γαλα που εδιναν στα μωρα.ετσι για καλη μας τυχη,εστω και γι αυτον τον λογο,εχουμε καποιον συμμαχο σε αυτο το "ταξιδι",του θηλασμου!!!!!!!

πολλα φιλακια στα ομορφα πατουσακια της κορουλας σου!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Madi μου να σας ζησει η κουκλιτσα σου!!!

Ευχομαι μονο υγεια και ευτυχια στη ζωουλα της!!!Να χαρειτε την καθε στιγμη μαζι της και απο εδω και περα μονο χαρες!Φιλακια πολλα!!! :-*

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μαντι μου μας συγκινησες πολυ!!! να σας ζησει και παλι και καλη λοχεια να εχεις.. τα κλαμματα ειναι μεσα στο προγραμμα!! πολλα φιλια!! :):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοπελαρα μου να σου ζεισει η κούκλα σου. Να είναι πάντα καλοτυχη και γερη. Συγχαρητήρια για τον θηλασμο καλή δύναμη στη συνέχεια. Ανυπομονω να κρατησω κι εγω τη μπαμπούλα μου στην αγκαλιά μου και να πλανταξω στο κλάμα!!!!!

Φιλακια Πολλά και καλή Χρόνια!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γλυκια μου μαντι να σου ζησει η απιστευτη φατσουλα σου.....το γλυκο σου μελομακαρονακι....να ειναι καλοτυχη σε ολη της τη ζωη.....

καλη λοχεια να εχεις και καλους και πολλους θηλασμους.....

οσο για τα μαιευτηρια,...εδω τα ιδιωτικα δεν εχουν παραβαν...και εκτειθεσαι σε ολους....θα εχει το δημοσιο;;;;και στα επισκεπτηρια το ιδιο χαλι παλι.....οτι ωρα θελανε μπαινοβγαινανε....ασε......

πολλα φιλακια........

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Madi τωρα μπηκα και διαβασα την περιγραφουλα σου,συγκινηθηκα πολυ,τοσο καιρο μοιραζομασταν τις ανησυχιες μας ολες μαζι στο αλλο τοπικ και τωρα γεννησες!Σου ευχομαι να ειστε παντα μια ευτυχισμενη οικογενεια!!Παντα υγιης να ειναι η μικρη σας και καλοτυχη!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

φιλενάδα να σου ζήσει το κοριτσάκι σου!!!!

να είναι γερή και καλότυχη!

καλή λοχεία!

καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία!!!!

φιλιάααα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...