Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Gia sas koritsakia ti mou kanete??? min apogoitebeste tha erthi to mpempaki gia esas !

otan arxisame tis prospathies me ton antra mou akomi kai prin arxisoume tis prospathies otan kathisterouse i periodos tis perisoteres fores tin baftiza egkimosini :) giati ixa sinexia kati perierga simptomata ti zalades ti ponakia ti anagoules ti ore3i gia fagito ! en teli otan emina egkios DEN IXA kanena simptoma apla ekana to test stin proti mera kathisterisi kai bgike thetiko ! mono prismeno stithos kai ligo argotera kai sixnouria pou kratisan tis protes ebdomades xoris KANENA allo simptoma .

Melipikto oso gia afto pou ipes gia tin diaria :) oso periergo kai astio k an akougete 10 - 15 meres prin tin anamenomeni periodo anakatebomoun kai ego k me ixe piasi kai emena diaria gia kana dio meres . tora den 3ero ean itan tixeo pantos mou thimises afto pou biosa k ego :)

Thetika apotelesmata se oles efxome

• Απαντήσεις 444
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

melipikto ευχομαι να ειναι η τυχερη σου φορα κ τα συμπτωματα σου να ειναι οντως συμπτωματα εγκυμοσυνης.

μετα απο αρκετο καιρο ανεπιτυχων προσπαθειων επισκεφθηκα τη γυναικολογο μου να δουμε τι γινεται κ δεν μενω εγκυος. μου βρηκε ενα μικρο πολυποδα στο ενδομητριο που οπως μου ειπε ισως εμποδιζει στη συλληψη. αποφασισαμε λοιπον να προχωρησουμε με σπερματεγχυση για να αυξησουμε καπως τις πιθανοτητες.

Δυστυχως δεν μας πετυχε :(

Δημοσίευση

μην στεναχωριέσαι Δημητρούλα μου! η επόμενη φορά θα είναι πιο τυχερή!!!

άσε που ο πολύποδας αφαιρείται (έτσι δεν ειναι;) οπότε αν βρεις τα σκούρα τον αφαιρείς και ξεκινάς προσπάθειες χωρίς άγχος και εμπόδια!!! ψηλά το κεφάλι και χαμόγελο και μην ξεχνάς τα μωρά μας είναι στον δρόμο και έρχονται... μπορέι να τα έπιασε κανένα φανάρι παραπάνω ή να βρήκαν κίνηση αλλά έρχονται!!! να το πιστέψεις και θα έρθει!!! σε ευχαριστώ για τις ευχούλες σου, μακάρι να πιάσουν!!! είμαι λίγο δύσπιστη και απαισιόδοξη πλέον, οπότε απλά αναμένω και βλέπουμε!!! λίγες μέρες έμειναν ακόμα (βουνό μου φαίνονται βέβαια!!!)

Βελουδένια μου λες η διάρροια να είναι από το σπορί και όχι από ίωση;;; δεν το πολυπιστεύω (για εμένα) αν και προσέυχομαι καθημερινά να είμαι... Σε ευχαριστούμε πολύ όπως και να έχει!!!!

Δημοσίευση

melipikto me ekanes kai gelasa!

Ourania ase, eidika ama pesei kata lathos kanenans antras edw mesa

tha ta paiksei entelws!!

Oi pio polloi antres einai entelws asxetoi, exw ena

filo pou nomize oti me tin prwti pou tha kanei eleuthera me ti gunaika tou tha

kanoune paidi kai tou fainetai adianoito oti tosa xronia pou prosexe mi ginei kanena

lathos oti mono merikes meres to mina mporeis na meineis agkuos kai auto me 30% pithanotites!

Kai allon ena filo pou otan emathe oti gennise mia gnwsti mas fusiologika, kai meta akouse kati gia

ramata, rwtise "ma afou gennise fusiologika, pou ta ekane ta ramata?" kai tou leei h gunaika tou (h opoia einai fili mou) "ma kala ti nonizes oti olokliro mwro bgainei apo auti tin tripoula etsi apla??

xaxaxa otan mou to eipe auto h fili mou eixame pethanei sta gelia! Giauto sas lew, an mpei edw kanenans asxetos tha ta paiksei!!

Δημοσίευση

Κοριτσάκια μου όμορφα τι κάνετε; Δεν σας ξέχασα αλλά με τόσο τρέξιμο που είχα όλες αυτές τις μέρες δεν προλάβαινα ούτε να μπω να διαβάσω τα νέα σας!! Σας σκεφτόμουν όμως και αναρωτιόμουν τι κάνετε....

Βλέπω πάντως ότι το ηθικό είναι ανεβασμένο και πολύ με χαροποιεί!! :D:D

Το σημαντικό είναι να έχουμε υπομονή, πίστη και επιμονή (όπως είπε και η καλή μας Melipikto ;) ), καθώς το άγχος είναι πολύ κακός σύμβουλος και τρομάζει τα σποράκια μας και δεν έρχονται.

Nikolxx μου δεν ήξερα για το παιδάκι σου!! Να το χαίρεσαι και σύντομα να του χαρίσετε και αδερφάκι/-ια! Με δύο αυγουλάκια θα πάνε όλα καλά και πάτε κατευθείαν για επίδομα τρίτεκνου. :P

Δημητρούλα78 καλώς ήρθες στην παρέα μας! Τα χάπια τα είχα δοκιμάσει σε μια μεγάλη μου καθυστέρησή μου χωρίς εγκυμοσύνη δυστυχώς, απλή ανωμαλία του κύκλου. Μου τα είχε δώσει η γιατρός μου για να αδιαθετήσω μετά από 38 μέρες από την προηγούμενη περίοδο. Τα πήρα 4 μέρες και από τη μέρα που τα σταμάτησα μου ήρθε περίοδος σε 4-5 μέρες (δεν θυμάμαι ακριβώς). Δυστυχώς δεν ξέρω κάτι άλλο... :roll:

Σας φιλώ όλες και εύχομαι σύντομα ναμαστε όλες εγκυούλες!! :-*:-*:-*

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια γύρισα από τον γιατρό και τα νέα μας είναι τέλεια!!!!!Είδαμε ένα πολύ μικρό σποράκι 3,5mm και μια καρδούλα να αναβοσβήνει......Τελικά είχες δίκιο melipikto , το σποράκι αυτό ήρθε για να μείνει!!!!!!Μας είπε ο γιατρός ότι η εμφύτευση έχει γίνει βαθιά και αυτό είναι πολύ καλό.Τώρα μπορώ να σας φυσήξω :whistle::whistle::whistle::whistle: ...........φου .....πάρα πάρα πολύ και να σας στείλω και λίγη μπεμπεδόσκονη από αυτή που μου είχαν στείλει μαζί με τα τεστάκια ;) και να είστε σίγουρες ότι το σποράκι θα έρθει σύντομα κοντά σας.

Δημοσίευση

Καλημέρα... Είδες marianap μου που όλα είναι καλά... Τζάμπα το αγχος..

Melipikto αν το στήθος σου δεν πρίζετε και δεν πονάει στην περίοδο διόλου απίθανο να πέτυχε ο κολυμβητής το στόχο. Εμένα που ψιλοενοχλεί όταν είναι να αδιαθετήσω, 1 βδομάδα πριν βγει θετικό(στο περίπου, γιατί δεν έδινα σημασία) ούρλιαζα. ειδίκα όταν εβγαζα το σουτιεν ήθελα να κλαψω από τον πόνο και ήταν και τούμπανο. Δεν χωρούσε πουθενα.... Και το τουμπάνιασμα έμεινε και για 1 μήνα μετά... και επίσης το θεμα μυρωδιες είναι μούφα... εμένα τπτ δε μου μυριζε... Ασε που ήρθε η κολητή μου που παντρευόταν λίγες μέρες μετά και είπε για ένα γλυκό και είπα αχ να είχαμε ένα (γιατί είμαι και γουρούνα) και κόντεψε να πάθει εγκεφαλικο που μου μύρισε και δεν είχε σπιτι να μου φέρει. μόνο ξύλο δεν της έριξα...

Μακάρι κοριτσάκια να είναι ο τυχερός μας μήνας... Αλλιώς έχουμε ακόμα 3 μηνες... Η νέα χρονια θα μας βρει όλες διπλες και αντιρήσεις δεν θέλω....

Δημοσίευση

Καλημερααααα!!!!!

Μαριαννα μου συγχαρητηρια!! να εχεις μια τελεια εγκυμοσυνη!!! φυσα φυσα να ερθει κ κατα δω η μπεμπεδοσκονη.

Diaz ευχαριστω για το καλωσορισμα!

αν και εχουν περασει 7 μερες απο τοτε που εκοψα τα utrogestan η αλεκα αφαντη. κ δεν νιωθω κ καμια ενοχληση που να δειχνει οτι θα μου ερθει συντομα. παρολαυτα το προχθεσινο τεστ αρνητικο. :(

Δημοσίευση

ΚΑλημέέέέέέέέέρα!!!!

Μαριάννα μου υπέροχα!!! την επόμενη εύχομαι και να ακούσεται την καρδούλα του, που είναι σίγουρο δηλαδή αφού αναβόσβηνε!!! το σκέφτομαι και ανατριχιάζω.... νομίζω ότι όταν με το καλό μας συμβεί θα κλαίω στον γιατρό!!! ευτυχώς με έχει ξαναδει να κλαίω (από στεναχώρια όμως :cry: )!!! ευχαριστούμε πολύ για την μπεμπεδόσκονη!!!!!

Ουρανία μου δυστυχώς από τότε που ξεκινήσαμε να προσπαθούμε και να ερχόμαστε ελεύθερα σε επαφή, το στήθος μου 7-8 μέρες πριν την περίοδο και πρήζεται και είναι πολύ ευαίσθητο και πονάει και έρχεται στα καλά του μόλις αδιαθετήσω... οπότε δεν παίζει για σύμπτωμα που θα μου δείξει εγκυμοσύνη σε εμένα μιας και έτσι κι αλλιώς το έχω κάθε μήνα!!!! όσο για τις μυρωδιές... τί να πω, ή χαζούς άντρες έχουν ή παραμυθιάζουν και τον εαυτό τους... πιο έντονη όσφρηση έχεις και μάλιστα σε ενοχλούν και μυρωδιές (συνήθως)... εδώ χωρίς να είσαι έγκυος σου μυρίζει το κέικ της απέναντι, τα σουβλάκια από το ψητοπωλείο και το ψωμί του φούρνου, όχι όμως ότι αν σου μυρίσει το αρνακι της γειτόνισσας και δεν φας θα γίνει κάτι.... σαν την πεθερά μου που είχε έρθει σε ένα τραπέζι μας και ήταν μία φίλη μου που μόλις είχε μάθει ότι είναι έγκυος και κάποια στιγμή λέγαμε για γλυκά και που είναι τα καλύτερα του κάθε είδους και ξαφνικάα λέει η πεθερά μου: σταματήστε να μιλάτε τώρα γιατί το κορίτσι είναι έγκυος και μπορεί να το επιθυμήσει... την κοιτάμε όλοι - μαζί και η φίλη - και λέμε: ε, και; και λέει η πεθερά μου: δεν κάνει, εσύ δεν ξέρεις γιατί δεν είσαι έγκυος και εσυ μόλις το έμαθες αλλά δεν κάνει ν σου μυρίσει και να μην το έχεις...

τι κουλά ρε παιδί μου........ :roll:

Δημητρούλα, δεν ρωτάς τον γιατρό σου ή να ξανακάνεις ένα τεστάκι ή μια χοριακή, μην τυχόν έγινε αργά η σύλληψη ή η εμφύτευση και για αυτό βγήκε αρνητικό το τεστ;;; :ympray:

Diazάκι μου φιλάκια καλή μου!!!!

αχ αυτές οι μέρες δεν περνάνε με τίποτα!!!!

Δημοσίευση

μελιπίκτο μακάρι να είσαι εγγυούλα,μην το αποκλείεις και μην σκέφτεσαι πάλι ότι θα απογοητευθείς!

δημητρούλα78 περίμενε λίγες μέρες και κάνε μια χοριακή

μαριάννα συγχαρητήρια γλυκιά μου...θα είναι τέλειο το μωράκι σου γερό και όμορφο

υπομονή σε όλες μας ...τα σουσαμάκια μας είναι στο δρόμο :x

Δημοσίευση

μαριαννακι μου συγχαρητηρια κοριτσακι μου!

ολα να πανε τελεια απο δω και περα!

να προσεχεις τωρα, μην κανεις βαρετες δουλειες κτλ!

ηρεμα:)

Τα υπολοιπα κοριτσακια που προσπαθειτε και αναμενετε αποτελεσματα, ευχομαι συντομα μα πολυ συντομα να χετε τα πιο θετικα νεα στην κοιλιτσα σας!:)

μην απογοητευεστε, να στε επιμονες στο στοχο σας και θα ρθει το σπορακι, να στε σιγουρες!

Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΣΑΣ!

Δημοσίευση

Μαριαννάκι σ' ευχαριστούμε για το φύσιμα και τη μπεμπεδόσκονη! Ανοιχτά έχω όλα τα παράθυρα... εύχομαι να πιάσει τόπο σύντομα για όλες μας! Πολύ χαίρομαι για σποράκι σας, βρήκε καλή θέση! ;) Εύχομαι μια ξεκούραστη εγκυμοσύνη κι ένα υγιέστατο μωράκι!

Δημητρούλα δεν ρωτάς καλύτερα με το γιατρό σου να δεις τι θα σου πει, αν είναι να κάνεις μια χοριακή να δεις μήπως το σποράκι εμποδίζει την αλέκα (και καλά θα κάνει, μακάρι να είναι έτσι και στο εύχομαι %%-%%-%%- )

melipikto μου θέλω να είσαι αισιόδοξη και να μην αποκλείεις τίποτα! Εύχομαι να είναι ήδη το σποράκι σας και να σας κάνει νάζια και να σας χαμογελάει πονηρά ! Στο εύχομαι ολόψυχα! :YMHUG:

Μακάρι να είμαστε όλες σύντομα εγκυούλες :ympray::ympray::ympray::ympray:

Σας φιλώ!!! :-*:-*:-*

Δημοσίευση

Καλημερα κοριτσακια... Τι κανετε??? Φουσκώνετε οι γκαστρούλες??

Σημερα ειδα κατι αχνο σαν αιμα αλλα ορκο δεν περνω (εντελως ξανθια) μωρε λέτε να μας εκατσε ή εχω παραισθήσεις..... Αρχιζω να πιστευω ότι επειδη το θελω τόσο φαντάζομαι και συμπτώματα... φουφ και παλι φουφ.. Δεν περναν και οι ρημαδομερες.....

Δημοσίευση

Καλημερα girls!

Ουρανια μακαρι να εισαι εγκυουλα κοριτσι μου. οσο το ευχομαι για εμενα, αλλο τοσο το ευχομαι κ για ολες οσες θελουν να μεινουν εγκυουλες!

για εμενα παντως η αναμονη τελειωσε. παω για Οκτωβρη δυναμικα! σημερα η ακατανομαστη εκανε την εμφανιση της κανονικοτατα.

Φιλια σε ολες!!

Δημοσίευση

κοριτσάκια μου καλησπέρα!!!

μακάρι ουρανία μου μακάρι να είσαι εγκυούλα!!!!

Δημητρούλα δεν πειράζει, τον Οκτώβριο θα έρθει το σπορί και όχι η περίοδος!!!!! θα πάτε για 2η;

εγώ δεν την περιμένω 1 ή 2 ή 3 του μήνα και πραγματικά τόσο ατελείωτες δεν μου έχουν φανεί ποτέ οι μέρες... βαρέθηκα να περιμένω, θέλω να ξέρω τώρα ρε γαμώτο, είμαι δεν είμαι... η αναμονή με τρελαίνει!

ας είναι θα περιμένω σαν τον Ιωβ να πάει 1 του μήνα κι αν δεν θα κάνω τεστάκι να μου φύγει η αγωνία τουλάχιστον και μετά αν δεν είμαι θα την περιμένω για να ξεκινήσουμε εξετάσεις και την εξωσωματική μόλις πάρουμε τα αποτελέσματα στα χέρια μας!!!!

Σας φιλώ όλες γλυκά γλυκά!!!! καλό βράδυ!!!

Δημοσίευση

Geia sas koritsia,

Ourania sou euxomai kai egw na eisai egkuoula!

Melipikto kai se esena to euxomai! To xeirotero einai h anamoni.

Oso kai an les de tha to skeftomai tha eimai xalari tha eimai aneti,

otan erxete ekeini i stigmi to skeftesai sunexeia!

Egw twra apla perimenw na perasoun oi meres na ksanaksekinisoume to ntoin ntoin!

To mono pou me agxwnei ligo einai oti twra etsi pou xalase o kuklos mou (adiathetisa 8 meres prin to kanoniko) den kserw pote na perimenw tis gonimes. Tin proigoumeni fora pantos ta testakia (auta apo to internet) den mou to edeiksan, ektos an isxuei auti h axni grammi.

Den exw alla nea pros to parwn!

Kali anamoni kai kala apotelesmata se oles!

Filakia!

Δημοσίευση

Καλημέρα! Εμείς γυρίσαμε χθες βράδυ απο Θεσσαλινίκη οπου περάσαμε υπέροχα! Ο μικρός ξεσάλωσε! Εγώ από Πέμπτη βράδυ εχω καφέ υγρά οπότε αυριο το πολύ μεθαύριο θα αδιαθετήσω!

Μαριάννα να σου πανε όλα τέλεια με το μπεμπέ! Με έναν πόνο!!!!

Ουρανία μακάρι να το τσακώσατε το μπεμπέ!

Ελενα, Melipikto και τα άλλα κορίτσια τι κάνετε?

Δημοσίευση

Kalimera koritsia, kalimera TGIF!

Wraia h Thessaloniki! Sigoura tha perasate teleia!

Min stenaxwriesai TGIF pame dunamika gia ton Oktwbrio!

Egw perimenw na perasoun oi meres gia ntoin ntoin!! xaxa

Lew auti ti fora na kanonisw mia bolta sto xwrio ekeines tis meres

gia na xalarwsoume kai na eimaste pio iremoi!!

Auta!!

Kali sas mera koritsia!

Δημοσίευση

Καλημέρα Έλενα! Ωραία θα περάσετε, καλό θα σας κάνει! Εγώ τον Οκτωβριο θα απεχω λίγο απο το αθλημα γιατί εχουμε ενα μεγάλο ταξιδι στην Αμερική και οσο να πεις μια κουραση θα την εχω! Οποτε θέλει ας ερθει το σποράκι!!! Μέχρι τότε θα αφοσιωθώ αποκλειστικά στον γιο μου!!! χαχαχαχα!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• @giotoulini και εγω τα ίδια είμαι πονάει η πλάτη  είτε καθιστή είτε ξαπλα  είτε όρθια.. κάθε στιγμή.. έχω αϋπνίες εδώ κ 2 μήνες.. υπομονή πάει πέρασε ο 15αυγουστος.. προχωράμε ....
    • Καλησπέρα κορίτσια και πάλι! Τώρα κατάφερα να δω λίγο τι έχει συμβεί όλο αυτό τον καιρό με τη βοήθεια του chatgpt φυσικά 😅 @Kiddo συγγνώμη που επιστρέφω στο θέμα, λυπάμαι για το σκυλάκο σας 💔  Μιλήσατε για κιλά εγκυμοσύνης, εγώ κορίτσια μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευγνώμων με το πως διαχειρίστηκε το σώμα μου την εγκυμοσύνη και τη λοχεία ως προς τα κιλά - έβαλα 15/16 κιλά σύνολο, τα οποία έχασα σταδιακά τις πρώτες εβδομάδες χωρίς κάποια διατροφή, τουναντίον έτρωγα τον αγλέωρα λόγω μαραθώνιων θηλασμού, αλλά πιστεύω ότι ακρι΄βως αυτό συνέβαλε ο θηλασμός να συνεχιστούν οι συσπάσεις της μήτρας και το ότι έπινα πάρα πολύ νερό. Κάπου τον Μάιο ήμουν και 2 κιλά πιο κάτω από πέρυσι πριν μεινω έγκυος! Τα ξανάβαλα όμως όταν πήγαμε Ελλάδα τον Ιούλιο 🤭  🤭   🤭   🤭   🤭  Αχ ο ύπνος.... πονεμένη ιστορία...! εμάς ο μικρός μέχρι και τον 3, αρχές 4ου μήνα, σταδιακά αύξανε το σερί του. Θυμάμαι (σαν μια αιωνιότητα μου φαίνεται τώρα...) ότι έκανε 4/5 ώρες σερ΄ι, μετά πρώτη αφύπνιση,  μετά 3/2 σερί, αφύπνιση, και τέλος 1/2 ώρες πριν την τελική αφύπνιση το πρωί. Από την αρχή είχαμε βραδινή ρουτίνα 7-8μμ και συνήθως ξυπνούσε για πρωί 6-7πμ. Την οποία βραδινή ρουτίνα τη διατηρούμε μέχρι και σήμερα, με κάποιες διακυμάνσεις τώρα το καλοκαίρι που νυχτώνει πιο αργά, αλλά το τι συμβαίνει το βράδυ έιναι άλλη ιστορία 😅 Που λέτε εκείς κάπου τέλος 3ου αρχες 4ου μήνα, εκεί που βλέπαμε το βραδινό σερί ολοένα να αυξάνεται, μπαμ μας τα σκάει μια παλλινδρόμηση ύπνου, από την οποία δε ξέρω αν βγήκαμε και ποτέ 😅 θυμάμαι τον πρώτο καιρό που κράτητησε για κάνα μήνα, ξυπνούσε καθε 30/40 λεπτά! κορίτσια τα είχαμε δει όλα.... εν τω μεταξύ όχι απλά ξυπνούσε αλλά δεν ηρεμούσε καποιες φορές ούτε με θηλασμό, ούτε με λίκνισμα, ούτε με τίποτα....! ο σύζυξ κι εγώ τα είχαμε δει όλα! δραματικές καταστάσεις και φυσικά ήμασταν σα ζόμπι μονίμως... Ημερίσιους ύπνους κι εκεί παλλινδ΄ρομηση, από 1-1.5 ωρα περίπου ο καθένας, ξαφνικά 20/30 λεπτά με το ζόρι στο λίκνο του.... για να κοιμηθεί 1-2 ώρες μόνο πάνω μου κολλημένη στον καναπέ... Φτάσαμε μέσα Ιουνίου κι ήμασταν ακόμα έτσι και άρχισα να σκέφτομαι να απευθυνθώ σε κάποια ειδικό ύπνου που να είναι και παιδοψυχολόγος όπως με συμβούλευσαν εδώ. Βέβαια η παιδίατρός μας είπε ότι κάτω του έτους, η εκπαίδευση ύπνου είναι ανούσια... Κι είπα να την εμπιστευτω.... Απλά επειδή πλησίαζαν οι διακοπές εκτός έδρας άρχισα να αγχώνομαι για το πως θα την παλέψουμε σε διαφορετικές συνθήκες απ αυτές του σπιτιού μας... Εν τέλει να μη σας τα πολυλογώ, όσο ήμασταν εκτός σπιτιού, στα σπίτια παππούδων και έπειτα στις διακοπές, ο ύπνος βελτιώθηκε! κι όταν λέω βελτιώθηκε, μη νομίζετε ότι επιστρέψαμε ποτέ σ αυτό που τώρα φαντάζει σουπερ λουξ ΄φαση 4/5 σερί, αλλά τλχ κάνει 3 ώρες μέχρι την πρώτη αφύπνιση 🤪 το λες και πολυτελεια χαχαχα πλέον, στις περιόδους ηρεμίας, εκτός αλμάτων/οδοντοφυιας/κτλ δλδ, θα κάνει 2-3 αφυπνίσεις κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου και κοιμάται 2-3 ημερίσιους, στο σύνολό τους 3 με 3.5 ώρες. Θεωρώ ότι είμαστε καλά, αλλά σίγουρα θέλουμε και το καλύτερο γιατί η εξάντληση έχει χτυπήσει κόκκινο! Ειδικά σε συνδυασμό με τη δουλειά..... Τώρα έχουμε επιστρεψει στο σπίτι μας και είπαμε με το συζυξ οτι θα κοιμαται στο δωματιο του, στο κρεβάτι του, γιατί 1) ούτως η αλλως δε χωράει στο λίκνο πλεον, 2) κατα τη διάρκεια της διαμονής μας εκτός σπιτιού άλλαξε πάρα πολλά κρεβάτια και παρκοκρέβατα, οπότε είδαμε ότι μπορεί να προσαρμοστεί, άλλες φορε΄ς πετυχημένα κι άλλες καταστροφικές χαχαχαχα, και 3) ε θέλουμε κι εμείς το κρεβάτι μας πίσω 😅 δλδ είμαστε οκ να κοιμάται μαζί μας απ τις 5πμ και μετά, αλλά όλο το βράδυ είναι δύσκολη πίστα.... έτσι ήμασταν μέχρι πρότινος, τώρα έχει 5 μέρες που κάνουμε αυτή την πρόσπαθεια στο δωμάτιό του. Οι πρώτες 2 μέρες ήταν χαλια, ξυπνούσε κάθε 30/40 λεπτά όπως εκείνη η περίοδος που σας έγραψα πιο πάνω.... Ζόμπι mode ξανά και ξανά... Μετά την 3η μέρα ξύπνησε μόνο 1 φορά, ΜΙΑ ΦΟΡΑ, δε ξαναγινε τούτο κυρίες και κύριοι!! Αλλά χθες που ήταν η 4η βραδιά, ξύπνησε 4 φορές. Απόψε, κοιμάτια ήδη 2 ώρες, δε ξέρω πως θα πάει, αλλά έχουμε πει με το συζυξ να το παλέψουμε 10 μέρες για να εδραιωθεί η συνήθεια. Επίσης, σ όλο αυτό ήθελα να σας γράψω και μια ακόμα σημαντική απόφαση που πήρα γιατί θεωρω ότι επηρεάζει πολύ τον ύπνο... ο θηλασμός! Δε ξέρω για σας κορίτσια, εγώ ευτυχώς από την αρχή το βρήκαμε πάρα πολυ καλα με τον μικρό μου, δε δυσκολευτηκα, παραμένει μια όμροφη εμπειρία, αλλά πιστεύω ότι λόγω του ότι τον κοιμιζα με το θηλασμό, τον άφηνα στο στήθος όλη νύχτα (open bar που λέω κι εγώ!), κάπως εδραιώθηκε γι αυτόν και έγινε ο μονος τροπος για να κοιμηθεί. Σε κάποια φάση δε μπορούσε να τον κοιμησει ο μπαμπας του γιατί έψαχνε το στήθος μόνιμα. Οπότε άρχισα στις διακοπές να εισάγω κι άλλους τρόπους, όπως το πατ πατ στον πωπό, φιλάκια στο κεφαλάκι και σσσσσ, να μου κρατάει το χέρι καθώς κουρνιάζει στο πλάι (το οποίο μου το "έδειξε" ο ίδιος) και άρχισα να "αφαιρώ" το θηλασμό σαν μέθοδο κοιμισης, με εξαιρέση τις νύχτες που είχε κανει εμβόλιο και ανέβασε πυρετό κι όταν τον πονούσαν τα δοντα΄κια. Φτάνοντας στο σήμερα, αποφάσισα να κάνω κυρίως άντληση από εδώ και πέρα, και θηλασμό 1-2 φορές τη μέρα. Ο στόχος μου είναι να αποθηλάσω πλήρως γιατί θα πάει και βρεφικό το Σεπτέμβρη, οπότε θα αρχίσουμε και τη φόρμουλα από βδομάδα. Έχω πολύ ανάμεικτα συναισθήματα γι αυτη μου την απόφαση, γιατί πραγματικά ο θηλασμός πηγε πάρα πολύ καλά, και παρα τους μαραθωνιους, τα δαγκώματα τους τελευταιούς μηνες λογω δοντιών, και κυρίως το δέσιμο με το μωράκι μου, πιστεύω οτι έκανε τον κύκλο του για εμάς. Στον αντίποδα, αυτό που με χαροποιεί είναι να βλέπω τον μικρό φουλ περηφανο όταν πίνει το γάλα απ το μπουκάλι, πλεον το κραταει μονος του και τα βράδια πριν παει για ύπνο, πινει το γαλα του ενώ διαβάζουμε βιβλίο αγκαλιά και μου χαμογελάει και λιώνω! Νιώθω δλδ, ότι παρα του ότι μιεώνεται ο θηλασμός, διατηρούμε με αυτό τον τρόπο την επαφή με αγκαλιά και φιλάκια, ενώ ο ίδιος χτιζει την ανεξαρτησία και τη λεπτή κινητικότητα πίνοντας το γαλα του "μόνος" του 💙  Σε άλλα νεα, με την τριχόπτωση πως τα πατε;; Κορίτσια εγώ από τον 5ο μήνα μαζεύω κουβάρια μαλλιά απ το πάτωμα.... πολύ με ανησυχεί αυτή η κατάσταση... έχω μαλλιά στο κεφαλι μου παραδόξως, αλλά πεφτουν πολλά. Παίρνω ακόμα σιδήρο και βαζω κι ενα σερουμ, αλλά βελτίωση δε βλέπω.  Επίσης έχετε αδιαθετήσει; Ξέρω ότι γενικά όσο θηλάζουμε καθυστερεί να επανέλθει και το σύστημα, αλλά βλέπω και κάποιες κοπέλες που τους ήρθε στο 2ο μήνα πχ... 😬 δε περίμενα ότι θα το πω ποτέ αυτό, αλλά θα ήθελα να μου έρθει γιατί η ορμονική τρέλα του postpartum δεν αστειεύεται! έχω γενικά πολλή οργή κι ανυπομονησία προς τους ανθρώπους, πολλές φορές και προς το σύζυγο, αλλά τλχ τα συζητάμε μαζί και το βρίσκουμε. Δε μ αναγνωρίζω! 😭  Τελος, επειδή έγραψα ήδη παρα πολλά, να μη σας κουράζω, σ΄υντομο update για το μωράκι μου: Αισίως 7,5 μηνών! Με βάση τις μετρήσεις της παιδιάτρου την περασμένη βδομα΄δα: 8.700 κιλά και 76εκ. Έβγαλε τα 2 κάτω δοντάκια 5.5 μηνών, κι από τότε φαίνεται ότι τον ζορίζουν τα πάνω, οπότε μαλλον τα περιμένουμε κι αυτά. Γυρνάει απο μπρουμυτα ανασκελα και τουμπαλιν, σαν τον Τομ Κρουζ στις επικυνδυνες αποστολες 🤣🤣 Δε μπουσουλάει ακόμα, αλλά σηκώνει τον πωπό του και στην προσπάθεια του να μπουσουλήσει εμπρός, πάει με την όπισθεν χαχαχα είναι πολύ αστείο, αλλα΄ο γλυκούλης νευριάζει γιατί προφανώς άλλη κατεύθυνση θέλει να πάρει! Αυτά κορίτσια μου, σας καληνυχτω, πάω να εκμεταλευτώ τον χρόνο που απομένει μέχρι την πρώτη αφύπνιση! 🙏🤞
    • Ααα @ΜαρίαΔημήτρης οπως λενε και οι μεγαλυτεροι τα καλοκαιρινα μωρα μεγαλωνουν πιο γρηγορα και ξεπεταγονται πριν το καταλαβεις. Μαλλον εχουν δικιο γιατι ολες το παρατηρουμε. 
    • @Diwni μου να δεις που στις διακοπες θα ηρεμησει και στο ευχομαι ολοψυχα για να περασετε καλα. Ειναι του εξω και της βολτας η μπεμπας σου πιστευω θα κοιμαται αρκετα και θα ειναι ηρεμη. Αχου ψυχουλα μου δυσκολευεται ν κοιμηθει ισως και κλαιει. Πως την ηρεμεις την βαζεις στο στηθος;; Ρε σεις δεν ειναι υπεροχο που προσπαθουν τα μικρουλικα ολο κατι να κανουν. Να γυρισουν να πιασουν να μιλησουν κλπ. Πριν κιγους μηνες αναρωτιομασταν τι κανανε μεσα στην κοιλια ακομα και τωρα κανουν χαμο. Το αστειο της υποθεσης ο μπεμπεκος μ χθες το βραδυ κατα τις 4 ξυπνησε για γαλα, σταυροκοπιομασταν με τον αντρα μου ειχε να το κανει απο νεογεννητο. Ευτυχως ξανακοιμηθηκε αφου χλαπακιασε. 
    • Πάλι καλά που το νιώθεις! Κουράγιο θα πω. Εγώ αν και δεν το παθαίνω αυτό, με βολεύει γενικά να κάθομαι στο πλάι. Ξεκουράζεται καλύτερα έτσι η κοιλιά. 23η εγώ και έχω αρχίσει και ζοριζομαι για τα καλά 😕 Πως θα αντέξουμε μέχρι το τέλος; 😅 Στην πρώτη εγκυμοσύνη δεν θυμάμαι να είχα τόσο θέμα, αλλά τότε αραζα με τις ώρες στον καναπέ, τώρα όλο στο πόδι είμαι 😅
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...