Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια ήθελα τη βοήθειά σας!

Η μικρή μου είναι 16 μηνών κ μασαει κανονικά απο 7 μηνων! Δηλαδή τα φρουτα τα τρωει σε κομματακια (φρουτόκρεμα αλεσμενη δεν έφαγε ποτέ!!), τοστ, μπιφτεκι κ οτιδηποτε άλλο. Όμως το μεσημεριανό της το αλεθω ακομη για να τρώει ποσότητα. Τρωει περιπου 300 γρ όσο δλδ κ ένα δικο μας πιατο. Επισης της μαγερεύω ακομη ξεχωριστα χωρίς αλατι. Παρολα αυτα δοκιμαζει μερικά απο τα δικά μας φαγητά. Άλλα της αρεσουν κ άλλα όχι!

Θέλω λοιπον να ρωτήσω τα εξής:

1) Μηπως είναι λάθος η τακτική να της αλεθω ακομη το μεσημεριανο της απο το άγχος μου μηπως δεν φαει τοση ποσοτητα?

2) Αν τρωει μη αλεσμένο ποση ποσοτητα περιπου τρωνε? Μισο πιατο δικό μας? Θα της φτανει?

3) Μηπως πρεπει να ξεκινησω να της δινω ότι τρωμε κι εμεις, με αλατι?

Δημοσίευση

Γειά σου!!!!!

Με τον παιδίατρο δεν το έχετε συζητήσει;

Εμας μας είχε πει και κόψαμε τα ...νερόβραστα μόλις χρόνησε. Από τότε του δίνω μη αλεσμένο δικό μας φαγητό με αλάτι και μπαχαρικά αλλά οχι πικάντικα. Μόνο σε περίπτωση που έχω κάτι το οποίο δεν θα φάει, όπως τηγανιτά και βαριά φαγητά, θα του κάνω χωριστα μακαρονάκια με σαλτσα ή με κιμά.

Εφόσον η μικρή σου μασάει από τόσο μικρή, δεν θα δυσκολευτεί στην αλλαγή αυτή. Για αρχή ίσως να τα πιέζεις λίγο με το πιρούνι και σιγά σιγά να το δίνεις κομματάκια. Μακαρόνια, ρυζάκι, γεμιστά, μπιφτέκια, πατατούλες, κλπ μαλακά φαγητά, είναι μια καλή αρχή για την μετάβαση στα μη αλεσμένα.

Ουτως ή άλλως πλεον οι ποσότητες θα μειωθούν. Δηλαδή εμάς μας είχε πει οταν αλεθαμε να τρώει 200-250γρ. Από όταν σταματήσαμε τρώει πολύυυυυ λιγότερο αλλά δεν νομίζω οτι είναι πρόβλημα.

Για παράδειγμα θα φάει μεσημεριανό 1 γεμιστή ντομάτα.... το οποίο σημαίνει λιγότερο από 200γρ. Αλλά θα μασουλήσει μέσα στην μέρα λίγο αγγουράκι, λίγο τυράκι, καποιο μπισκοτάκι, οπότε δεν μένει νηστικό. Αλλά την ποσότητα θα σου την καθορίσει η κουκλίτσα σου πλέον! Θα φάει όσο θέλει και όσο πεινάει. Μην την πιέσεις να φάει παραπάνω από οτι θέλει.

Μην το πολυαργήσεις να δίνεις δικά σας φαγητά γιατί τις γευσεις τις μαθαίνει τώρα. Καλό είναι να μάθει να τρώει τα πάντα για να μην έχετε προβλήματα επιλογής φαγητού οταν μεγαλώσει.... καλή ώρα τα ανήψια μου που δεν τρώνε με τίποτα, όσπρια, λαδερά και τελος πάντως ότι υγειινό!

Αντε και καλά μασουλήματα!!!!! ;)

Δημοσίευση

Νομιζω οτι αργησες κιόλας να δινεις μη αλεσμενα. ΑΠο τι στιγμη που αρχησε να τρωει φρουτα επρεπε σιγα σιγα να σταματησεις το αλεσμα. Σου εδειξε οτι ηταν ετοιμη γι'αυτο.

Σε αυτη την ηλικια τα παιδια μειωνουν την ποσοτητα του φαγητου...αλλα αυξανουν τη συχνοτητα( συνηθως) οποτε αν θα σου φαει λιγοτερο μη σε ανισυχει, ειναι λιγοτερες και οι αναγκες της .

Κοιτα το ποτε θα αρχισεις να δινεις δικο σας φαγητο εξαρταται απο πολλους παραγοντες που εχουν να κανουν με την οικογεννεια σου και τον τροπο που μαγειρευεις. Εγω πχ θελλω ο μεγαλος μου να τρωει καθε μερα αλλο φρεσκο φαγητο οποτε συχνα του μαγειρευω ξεχωρηστα. Επισης του δινω παρα πολυ συχνα δικο μας φαγητο γιατι ουτως η αλλως μαγειρευω με ελαχιστο αλατι και λιγα μπαχαρικα.

Ξεκινα σιγα σιγα να της δινεις φαγητα που ειναι απο μονα τους μαλακα πχ μακαρονια με κημα- τα παιδια τα λατρευουν- γεμυστα, αρακα, και θα δεις πως θα αντιδρασει- αν και δε νομιζω να εχεις προβλημα αφου μια χαρα τρωει φρουτα που ειναι πιο σκληρα.

Καλη επιτυχια και μην ανισυχεις, δε θα παθει τιποτα αμα φαει αλεσμενα για λιγο καιρο ακομα αν και δε νομιζω να εχεις θεμα..εμενα σταματησε απο μονος του τα αλεσμενα περιπου απο 10 μηνων - δεν ειχε καν δοντια τοτε αλλα δεν τα ετρωγε αλλιως- και ξανααπαιτησε αλεσμενα κυριως το κρεας οταν εγινε περιπου 1,5 χρονων..τωρα παλη τα τρωει κανονικα οπως και πριν

Δημοσίευση

Κορίτσια σας ευχαριστώ για τη βοήθεια! Προέκυψε άλλο προβλημα τωρα! Εδώ κ λιγες μερες έτρωγε με δυσκολια το (αλεσμένο) φαγητό της, δλδ με πολλα παιχνιδια! Σημερα δεν ήθελε καν να καθησει στο καρεκλακι φαγητου κ φυσικα ουτε να δει το κουταλι! Την εβαλα μαζι μας στο τραπεζι κ έφαγε μονο ψωμί κ μετα βίας 6 μπιλάκια αρακά απο τον δικο μας το οποιο ειχα μαγειρεψει με ελαχιστο αλατι. Δοκιμασα να της δωσω πατατουλα βραστη, κολοκυθακι, καροτο απο το δικο της (σε κομμματια) αλλα ουτε να τα δει!

Τι να συμβαινει? Εχω αγχωθει τοσο πολύ!!! Αν σταματησει να τρωει φαγητό τί θα γίνει?

Δημοσίευση

μην ανησυχείς θα ξανα αλλάξει....ξέρεις πόσες φορές θα περάσει από την φάση της αφαγίας? :roll::roll::roll:

ουυυυυ πάρα πολλές.....θέλει λίγη υπομονή.....και η δική μου κόρη πότε τρώει, πότε δεν τρώει....πότε την ταϊζω στα σκαλάκια, πότε την ανεβάζω στον πάγκο της κουζίνας και πότε τρώει μόνη της στην θέση της!!!.....σαφώς και πρέπει να επιμείνουμε στον σωστό τρόπο για να μάθει να τρώει, αλλά δεν μπορώ να αφήσω και το παιδί μου τελείως νηστικό μέχρι να μάθει!!!! :?

έτσι έχω εφεύρει κατά καιρούς διάφορες μεθόδους προκειμένου να φάει.........και η δικιά μου δεν τρώει όσπρια και με δυσκολία κοτόπ.!!!! :?

ΥΠΟΜΟΝΗ!!!! :roll::roll::roll::roll: ......μέχρι να πάει πανεπιστήμιο!!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

Δημοσίευση

Μην ανισυχεις καθολου, σημβαινει..ο δικος μου περασε μια παρομοια φαση αφαγιας απο λιγο πριν το Πασχα μεχρι τα μεσα Ιουλιου οποτε κατα καποιον τροπο επανηλθε..εκτοτε ομως τα περισσοτερα φαγητα μας συνοδευονται ειτε απο μακαρονια ειτε απο καλαμποκι...

Σημβαινει..και θα ξανασημβει και στο μελλων μην ανισυχεις

Δημοσίευση

Γεια σου Μαρουλι35... !! Μην ανησυχείς γιατί αυτές τις φάσεις "αφαγίας" οντως θα της περάσεις πολλές φορές...όπως σου λένε κι οι υπόλοιπες κοπέλες.

Η πείρα μου είναι όμοια με τη δικιά σου καθώς εχω κι εγώ μια μικρούλα 16 μηνών. Μόνο που έχουμε εδώ και 4 μήνες αρχίσει σιγά σιγά να δοκιμάζουμε τα μη αλεσμένα. Σαφώς στην αρχή δεν τα δέχτηκε με μέγάλη χαρά αλλά σιγά σιγά τα συνήθισε. Εμεινε σίγουρα μερικές μέρες χωρίς να έχει φάει μεγάλη ποσότητα αλλά δεν χάλασε κι ο κόσμος. Ετρωγε ολα τα υπόλοιπα γεύματά της, δεν έμεινε ποτέ νηστική εντελώς. Θέλει υπομονή και νομίζω ότι όσο το αφήνεις τόσο δυσκολότερα θα δεχθεί όλες τις τροφές μεγαλώνοντας. Αυτό μας είχε συμβουλέψει ο παιδίατρος κι αυτό γνωρίζω από εμπειρίες φίλων και γνωστών. Κι επίσης δεν έχει σημασία το πόσα δοντάκια έχουν βγάλει. Οσο για το αλάτι ... μη το φοβάσαι τόσο πολύ .... λίγο αλάτι σε όλα τα δικά σας φαγητά και να αρχίσει να συνηθίζει σιγά σιγά .... !!! καλή προσπάθεια σου εύχομαι !!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλησπέρα Ιωάννα!!! Έχει πλέον 6 δόντια, τα δύο κάτω που φαίνονται από μακριά πλέον και τα 4 πάνω που επίσης όταν χαμογελάει φαίνονται κι αυτά. Ξεκίνησε κι αυτός να στέκεται όρθιος στον καναπέ και στο πάτωμα χωρίς να τον πιάνουμε. Και βάζει δύναμη στα χέρια του για να σηκωθεί από τις λαβές που τον έχω στο παρκοκρεβατο όταν τον βάζω να παίξει εκεί και χρειάζεται να φύγω να πάω σε άλλο δωμάτιο στο σπίτι. Εμείς να σου πω την αλήθεια λίκνο δεν πήραμε. Άσε που θα πήγαινε χαμένο με το ύψος που έχει. Έφτασε 80 εκατοστά. Αν κάνω ένα δεύτερο μωρό εκεί αναγκαστικά θα πάρω, γιατί θα φτιάξω ντουλάπα στην κρεβατοκάμαρα και μετά το κρεβάτι του μωρού δεν θα χωράει.
    • Δεν υπάρχει πιο ψυχοφθορο πράγμα σε μια εγκυμοσύνη να  κάνεις μόνο αυχενική κ Β επιπέδου. Όταν έμεινα έγκυος έκανα ένα τεστ κ πήγα στο νοσοκομείο πιστεύοντας ότι θα έκανα χοριακη. Μου έκλεισαν το ραντεβού μου πήραν ιστορικό και μου είπαν ποσα τεστ έκανες? Λέω ένα κάνε κ ένα δεύτερο για επιβεβαίωση ειπε η μαια...το πρώτο ραντεβού λοιπον Ήταν κατευθειαν στην αυχενική. Δεν κάναμε ένα υπέρηχο να επιβεβαιώσουμε ότι είναι ενδομητριο κάτι τέλος πάντων. Αν είναι να πάει καλά η εγκυμοσύνη θα πάει  αλλά από ψυχολογικής άποψης δεν παλεύεται. Μου λένε γιατί αγχώνεσαι το μωρο μεγαλώνει..ήταν η χειρότερη εμπειρία μια εγκυμοσύνη μέσα στο άγχος και φυσικά αν κάναμε υπέρηχο ίσως να μάθαινα νωρίτερα ότι κάτι δε πάει καλά κ να μην περιμένω τη Β επιπέδου όπου εν τέλη έκανα διακοπή στις 24 εβδομάδες. Ελλαδιτσα κοριτσια ότι γιατρό θες τον βρίσκεις του στέλνεις μήνυμα στο βαιμπερ.. πολυτέλειες...εξωτερικό κάνεις το σταυρό σου μη σε βρει τίποτα. 
    • Αχ ειναι οι μέρες αυτές! Ισως κάτι την ενοχλεί την καημένη. 
    • Γεια σας κορίτσια !!Εμεις την Τέταρτη γινόμαστε 40 ημερών και θα ξεπορτισουμε  για τα καλά .Αν και τώρα είχαμε βγει τρεις φορές και ήταν πολύ ήσυχος . Εγω δυστυχώς με τον θηλασμό δε τα κατάφερα αν και ήθελα πολύ να θηλάζω .Επαθα μαστίτιδα μετά επειδή είναι λαίμαργος μάτωσαν οι θηλές μου κάποια στιγμή να πω εδώ ότι με ψευδοθηλες τον θηλάζω .Ακομη προσπαθώ έστω και ότι έχω να του δίνω αυτό το λίγο.Κ όσο παει .   @Diwni Nα σου ζήσει να είναι γερή και καλό τύχη η μικρούλα 😊😊😊
    • Βγηκα σημερα περπάτησα το πρωι 40 λεπτα και αλλά 40 το απόγευμα. Σημερα πιο ησυχα απο χθες. Λιγοτερες συσπάσεις και πόνος αλλά ‘χω σαν να με τρυπας στη κλείδωση λεκάνης με μπούτι. Εκει πεθαίνω απο τον πόνο ώρες ωρες! Για να δούμε!
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...