Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αλεσμένα ή όχι?


Recommended Posts

Κορίτσια ήθελα τη βοήθειά σας!

Η μικρή μου είναι 16 μηνών κ μασαει κανονικά απο 7 μηνων! Δηλαδή τα φρουτα τα τρωει σε κομματακια (φρουτόκρεμα αλεσμενη δεν έφαγε ποτέ!!), τοστ, μπιφτεκι κ οτιδηποτε άλλο. Όμως το μεσημεριανό της το αλεθω ακομη για να τρώει ποσότητα. Τρωει περιπου 300 γρ όσο δλδ κ ένα δικο μας πιατο. Επισης της μαγερεύω ακομη ξεχωριστα χωρίς αλατι. Παρολα αυτα δοκιμαζει μερικά απο τα δικά μας φαγητά. Άλλα της αρεσουν κ άλλα όχι!

Θέλω λοιπον να ρωτήσω τα εξής:

1) Μηπως είναι λάθος η τακτική να της αλεθω ακομη το μεσημεριανο της απο το άγχος μου μηπως δεν φαει τοση ποσοτητα?

2) Αν τρωει μη αλεσμένο ποση ποσοτητα περιπου τρωνε? Μισο πιατο δικό μας? Θα της φτανει?

3) Μηπως πρεπει να ξεκινησω να της δινω ότι τρωμε κι εμεις, με αλατι?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σου!!!!!

Με τον παιδίατρο δεν το έχετε συζητήσει;

Εμας μας είχε πει και κόψαμε τα ...νερόβραστα μόλις χρόνησε. Από τότε του δίνω μη αλεσμένο δικό μας φαγητό με αλάτι και μπαχαρικά αλλά οχι πικάντικα. Μόνο σε περίπτωση που έχω κάτι το οποίο δεν θα φάει, όπως τηγανιτά και βαριά φαγητά, θα του κάνω χωριστα μακαρονάκια με σαλτσα ή με κιμά.

Εφόσον η μικρή σου μασάει από τόσο μικρή, δεν θα δυσκολευτεί στην αλλαγή αυτή. Για αρχή ίσως να τα πιέζεις λίγο με το πιρούνι και σιγά σιγά να το δίνεις κομματάκια. Μακαρόνια, ρυζάκι, γεμιστά, μπιφτέκια, πατατούλες, κλπ μαλακά φαγητά, είναι μια καλή αρχή για την μετάβαση στα μη αλεσμένα.

Ουτως ή άλλως πλεον οι ποσότητες θα μειωθούν. Δηλαδή εμάς μας είχε πει οταν αλεθαμε να τρώει 200-250γρ. Από όταν σταματήσαμε τρώει πολύυυυυ λιγότερο αλλά δεν νομίζω οτι είναι πρόβλημα.

Για παράδειγμα θα φάει μεσημεριανό 1 γεμιστή ντομάτα.... το οποίο σημαίνει λιγότερο από 200γρ. Αλλά θα μασουλήσει μέσα στην μέρα λίγο αγγουράκι, λίγο τυράκι, καποιο μπισκοτάκι, οπότε δεν μένει νηστικό. Αλλά την ποσότητα θα σου την καθορίσει η κουκλίτσα σου πλέον! Θα φάει όσο θέλει και όσο πεινάει. Μην την πιέσεις να φάει παραπάνω από οτι θέλει.

Μην το πολυαργήσεις να δίνεις δικά σας φαγητά γιατί τις γευσεις τις μαθαίνει τώρα. Καλό είναι να μάθει να τρώει τα πάντα για να μην έχετε προβλήματα επιλογής φαγητού οταν μεγαλώσει.... καλή ώρα τα ανήψια μου που δεν τρώνε με τίποτα, όσπρια, λαδερά και τελος πάντως ότι υγειινό!

Αντε και καλά μασουλήματα!!!!! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νομιζω οτι αργησες κιόλας να δινεις μη αλεσμενα. ΑΠο τι στιγμη που αρχησε να τρωει φρουτα επρεπε σιγα σιγα να σταματησεις το αλεσμα. Σου εδειξε οτι ηταν ετοιμη γι'αυτο.

Σε αυτη την ηλικια τα παιδια μειωνουν την ποσοτητα του φαγητου...αλλα αυξανουν τη συχνοτητα( συνηθως) οποτε αν θα σου φαει λιγοτερο μη σε ανισυχει, ειναι λιγοτερες και οι αναγκες της .

Κοιτα το ποτε θα αρχισεις να δινεις δικο σας φαγητο εξαρταται απο πολλους παραγοντες που εχουν να κανουν με την οικογεννεια σου και τον τροπο που μαγειρευεις. Εγω πχ θελλω ο μεγαλος μου να τρωει καθε μερα αλλο φρεσκο φαγητο οποτε συχνα του μαγειρευω ξεχωρηστα. Επισης του δινω παρα πολυ συχνα δικο μας φαγητο γιατι ουτως η αλλως μαγειρευω με ελαχιστο αλατι και λιγα μπαχαρικα.

Ξεκινα σιγα σιγα να της δινεις φαγητα που ειναι απο μονα τους μαλακα πχ μακαρονια με κημα- τα παιδια τα λατρευουν- γεμυστα, αρακα, και θα δεις πως θα αντιδρασει- αν και δε νομιζω να εχεις προβλημα αφου μια χαρα τρωει φρουτα που ειναι πιο σκληρα.

Καλη επιτυχια και μην ανισυχεις, δε θα παθει τιποτα αμα φαει αλεσμενα για λιγο καιρο ακομα αν και δε νομιζω να εχεις θεμα..εμενα σταματησε απο μονος του τα αλεσμενα περιπου απο 10 μηνων - δεν ειχε καν δοντια τοτε αλλα δεν τα ετρωγε αλλιως- και ξανααπαιτησε αλεσμενα κυριως το κρεας οταν εγινε περιπου 1,5 χρονων..τωρα παλη τα τρωει κανονικα οπως και πριν

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια σας ευχαριστώ για τη βοήθεια! Προέκυψε άλλο προβλημα τωρα! Εδώ κ λιγες μερες έτρωγε με δυσκολια το (αλεσμένο) φαγητό της, δλδ με πολλα παιχνιδια! Σημερα δεν ήθελε καν να καθησει στο καρεκλακι φαγητου κ φυσικα ουτε να δει το κουταλι! Την εβαλα μαζι μας στο τραπεζι κ έφαγε μονο ψωμί κ μετα βίας 6 μπιλάκια αρακά απο τον δικο μας το οποιο ειχα μαγειρεψει με ελαχιστο αλατι. Δοκιμασα να της δωσω πατατουλα βραστη, κολοκυθακι, καροτο απο το δικο της (σε κομμματια) αλλα ουτε να τα δει!

Τι να συμβαινει? Εχω αγχωθει τοσο πολύ!!! Αν σταματησει να τρωει φαγητό τί θα γίνει?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μην ανησυχείς θα ξανα αλλάξει....ξέρεις πόσες φορές θα περάσει από την φάση της αφαγίας? :roll::roll::roll:

ουυυυυ πάρα πολλές.....θέλει λίγη υπομονή.....και η δική μου κόρη πότε τρώει, πότε δεν τρώει....πότε την ταϊζω στα σκαλάκια, πότε την ανεβάζω στον πάγκο της κουζίνας και πότε τρώει μόνη της στην θέση της!!!.....σαφώς και πρέπει να επιμείνουμε στον σωστό τρόπο για να μάθει να τρώει, αλλά δεν μπορώ να αφήσω και το παιδί μου τελείως νηστικό μέχρι να μάθει!!!! :?

έτσι έχω εφεύρει κατά καιρούς διάφορες μεθόδους προκειμένου να φάει.........και η δικιά μου δεν τρώει όσπρια και με δυσκολία κοτόπ.!!!! :?

ΥΠΟΜΟΝΗ!!!! :roll::roll::roll::roll: ......μέχρι να πάει πανεπιστήμιο!!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μην ανισυχεις καθολου, σημβαινει..ο δικος μου περασε μια παρομοια φαση αφαγιας απο λιγο πριν το Πασχα μεχρι τα μεσα Ιουλιου οποτε κατα καποιον τροπο επανηλθε..εκτοτε ομως τα περισσοτερα φαγητα μας συνοδευονται ειτε απο μακαρονια ειτε απο καλαμποκι...

Σημβαινει..και θα ξανασημβει και στο μελλων μην ανισυχεις

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου Μαρουλι35... !! Μην ανησυχείς γιατί αυτές τις φάσεις "αφαγίας" οντως θα της περάσεις πολλές φορές...όπως σου λένε κι οι υπόλοιπες κοπέλες.

Η πείρα μου είναι όμοια με τη δικιά σου καθώς εχω κι εγώ μια μικρούλα 16 μηνών. Μόνο που έχουμε εδώ και 4 μήνες αρχίσει σιγά σιγά να δοκιμάζουμε τα μη αλεσμένα. Σαφώς στην αρχή δεν τα δέχτηκε με μέγάλη χαρά αλλά σιγά σιγά τα συνήθισε. Εμεινε σίγουρα μερικές μέρες χωρίς να έχει φάει μεγάλη ποσότητα αλλά δεν χάλασε κι ο κόσμος. Ετρωγε ολα τα υπόλοιπα γεύματά της, δεν έμεινε ποτέ νηστική εντελώς. Θέλει υπομονή και νομίζω ότι όσο το αφήνεις τόσο δυσκολότερα θα δεχθεί όλες τις τροφές μεγαλώνοντας. Αυτό μας είχε συμβουλέψει ο παιδίατρος κι αυτό γνωρίζω από εμπειρίες φίλων και γνωστών. Κι επίσης δεν έχει σημασία το πόσα δοντάκια έχουν βγάλει. Οσο για το αλάτι ... μη το φοβάσαι τόσο πολύ .... λίγο αλάτι σε όλα τα δικά σας φαγητά και να αρχίσει να συνηθίζει σιγά σιγά .... !!! καλή προσπάθεια σου εύχομαι !!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...