Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

• Απαντήσεις 984
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

nan μου μολις εκανα το γιατροσοφι σου,πολυ καλο και νοστιμο,θα το κανω 3 φορες τη μερα μπας και προλαβω τα χειροτερα... :oops: Για να δουμε πως θα ειμαι μεχρι αυριο!Παω να βαλω το σαργο στο φουρνο και να φτιαξω και μια νοστιμη σαλατα με βραστα λαχανικα,να παρω μερικες βιταμινες! :Dtwiggy μερικα απο τα site που εχω βρει ειναι: το mariaevita,mybabycenter,first time mommy,babycity αυτα θυμαμαι προς το παρων...εχουν πολυ ωραια και ξεχωριστα πραγματακια το καθε ενα αν τα ψαχουλεψεις!!! :P

Δημοσίευση

Κοριτσάκια πως είστε σήμερα;;;

Δεν πήγα δουλειά λόγω απεργίας των μέσων κι έτσι έκατσα σπίτι με τον Ν, το χάρηκε πολύ που με είχε μαζί του το μωρό μου :):):):) Μαγείρεψα, έκανα μικροδουλίτσες, τον τάισα και τον έβαλα για ύπνο. Τώρα θα ξαπλώσω λιγάκι κι εγώ γιατί τα βραδια δεν κοιμάμαι καλά... :(:(:( Συνέχεια ξυπνάω και μετά για να με πάρει ο ύπνος θέλω καμιά ώρα... :o:o:o Αφήστε που δεν βολεύομαι... :?:?:?

Καλό μεσημέρι σε όλες!!!

Δημοσίευση

Κοριτσακια γεια σας και απο εμενα!!!!!

Κοντεψα να παθω εγκεφαλικο σημερα, μου ηρθε να πληρωσω στην εφορια εκτακτη εισφορα 600 ευρω και κοντευω να σαλταρω!!!!!!!!Ολα τα ειχαμε αυτο μας ελειπε...δε μας φτανουν τα εξοδα που εχουμε, ειναι και οι εισφορες..... :evil::evil::evil::evil:

Τελικα ναι το αποφασισα!!!!!peg perego καροτσι δαγκωτο!!!!! Παρηγγειλα απο το site και ελπιζω να ερθει....... :lol::lol:

rose-d περαστικουλια, τωρα ειδα οτι ειστε οικογενειακως κρυωμενοι....θα περασει...οσο για Β επιπεδου εγω εχω αυριο κοριτσια πρωι πρωι και εχω ενα αγχος.. :?

Θα παω και στο γιατρο μετα και καλα που θεσατε το θεμα του εμβολιου γιατι κι εμενα μου περασε απο το μυαλο οποτε θα τον ρωτησω αυριο και για αυτο....του ετοιμαζω του γιατρου μια λιστα με ερωτησεις ΝΑ!!!!!!!!!!! :mrgreen::mrgreen:

ninaki δεν εισαι η μονη που δεν κοιμαται.....κι εγω εχω αυπνιες...εχω και τον αντρα μου να στιφογυριζει ολο το βραδυ..και ειμαι κυριολεκτικα αυπνη....

Σας φιλω προς το παρον!! :D;;)

Δημοσίευση

Ωχ Μαρια 600 ε??Εμας ειναι καπου 400 νομιζω...ναι,οικογενειακως αρρωστοι,χθες με τον αντρα μου ειχαμε πολλη πλακα,σηκωνομασταν,μοιραζομασταν το θερμομετρο,βηχαμε λιγο και παλι για υπνο για καμια ωρα και φτου κι απο την αρχη...Τουλαχιστον τον πυρετο τον ελεγχω,ανεβηκε μεχρι 37,8 χθες,πηρα ντεπον και ξαναπεσε,το μεγαλυτερο που πηγε σημερα ηταν 37,5 κι αυτο για λιγο.Οσο για το καροτσι,καλα εκανες!Εμας ηρθε και θα το παρουμε Τριτη μαλλον.Απο το ebaby το πηρες??Καλοριζικο,με το καλο να το γεμισετε σε λιγο καιρο :D Καλη επιτυχια και με τη β επιπεδου!

Δημοσίευση

Να μαι κι εγώ... να προστεθει κ ιαλλη μια αρρωστη στην παρέα..

Το δόντι μου έκανε απόστημα απο χθες και αναγκαστικα μου εδωσε ο γιατρος αντιβίωση ... ποναει σαν τρελλο αλλα προσπαθω να αποφευγω τα παυσιπονα...

Περαστικά στις αρρωστούλες...πάω για ξάπλα... φιλάκιαααααααααα

Δημοσίευση

Συνονόματη περαστικά και γρήγορα!!!

Μαρια5 αστα κ κατούρατα..και εμείς σε αναμονή για τα καινούργια χαράτσια είμαστε...τι να πω???, χάλια τα έχουνε κάνει κ τα πληρώνουμε ολα εμείς.. Ολοι αυτοι που τα σκατόσ..νε μια χαρούλα την περνάνε..

Περαστικά στα αρρωστούλια φουσκωκοιλάκια

καλο βράδυ σε όλες !!!

Δημοσίευση

Καλημέρα κοριτσάκια. Και περαστικούλια... τι πάθαμε μωλέ και αρρωστήσαμε όλες;; Κι εμένα ο μικρός είναι με μπούκωμα και φτερνίσματα σε λίγο με βλέπω κι εμένα ξαπλα :shock::shock: .

Καλορίζικα τα καροτσάκια σας και καλές βόλτες να έχετε ;););) .

Για έκτακτη εισφορά ακούω... αφίστε κορίτσια εμας μας ήρθε όσο ακριβώς ηταν η επιστροφή... τα νεύρα μου, δεν προλαβαίνουμε να πάρουμε 2 ευρώ και μας τα πέρνουν πίσω :twisted::twisted::twisted: .

Αντε βρε καλημέρα και πάλι, παω να χωθώ στο χαρτοβασίλειό μου :twisted::twisted: .

Φιλάκια...

Δημοσίευση

καλημερα μελλουσες μανουλες μου, κι εγω αναμένεται να γεννησω τέλη Φεβρουαριου, εχω μπει στον Πέμπτο τωρα και αρχισα να φουσκώνω λιγακι. Ειμαι σε ασχημη ψυχολογικη κατασταση αλλα το παλεύω να συνέλθω. Ευχομαι σε όλες σας καλή εγκυμοσυνη και γερα μωράκια.

Δημοσίευση

Καλημερα Σοφια γιατι τοσο χαλια ψυχολογια??Μωρακι εχεις :) Με το καλο να γεννηθει το μωρακι σου..μαθατε το φυλο?Για τις αρρωστουλες,πρεπει να ειναι ιωση τελικα και μαλιστα ερχεται εντελως ξαφνικα,εγω μεχρι το μεσημερι ημουν καλα και με πιασε απογευμα αποτομα,κι ετσι αποτομα εφυγε σχεδον,σημερα δεν εχω σχεδον τιποτα..Μακρια απο το αντιγριπικο,κι εγω αυτο λεω..το κανε η μαμα μου περσι για να προφυλαχτει και καλα και περασε ολο το χειμωνα αρρωστη,που ζητημα να αρρωσταινε 1-2 φορες το χρονο..

Δημοσίευση

Καλημέρα σας κορίτσια!

Καλέ τι πάθατε όλες; :shock: Μήπως κανονίσατε καμιά κρυφή συνάντηση όλες μαζί και κολλήσατε η μιά την άλλη; :D Περαστικά να είναι βρε κορίτσια και εύχομαι να περάσει όσο δυνατόν πιο ανώδυνα! Εμένα ο λαιμός έχει στρώσει χαρακτήρα και πλέον βήχω ελάχιστα.

Ο γιατρός μας την έβγαλε τη μπέμπα πολύ ψηλή και μας είπε ότι είναι 1,5 εβδομάδα μεγαλύτερη. Και από 20 Δεκεμβρίου που μου είπε ότι θα γεννούσα τώρα μου το πάει 12-15 Δεκεμβρίου! Μόλις συνειδητοποίησα ότι σε 2,5 μήνες γεννάω και ανχώθηκα!

Σοφάκι καλως ήρθες στο παρεάκι μας. Γιατί βρε σε έχει πάρει από κάτω; Ότι και αν συμβαίνει προσπάθησε να σκέφτεσαι θετικά για το μωράκι σου! Καλή εγκυμοσύνη να έχεις και ένα υγιαίστατο μωράκι εύχομαι. Πες μας και το φύλο του μωρού (αν το ξέρεις), ΠΗΤ και νοσοκομείο για να σε προσθέσουμε στη λιστούλα μας.

Και εγώ το εμβόλιο δε θέλω να το κάνω! Με τόσα που έχω ακούσει το φοβάμαι πολύ. Εδώ ένα σιρόπι για το βήχα φοβήθηκα, το εμβόλιο θα κάνω;

Αυτά προς το παρόν κορίτσια σας αφήνω!

Δημοσίευση

γεια σας κοριτσακια.. καλε τι εγινε? τοσες αρρωστουλες??!! ευχομαι περαστικα σε ολες, να γινετε γρηγορα περδικια!! :)

σοφια καλως ηρθες, τωρα που μπηκες στο ποστ θα σε στρωσουμε!! χαζοχαρουμενη θα καταντησεις :lol: με εμας εδω... ευχομαι να νιωθεις ηδη καλυτερα!

μαντι εγω ελεγα για το απλο αντιγριπικο, οχι για αυτα τα νεα τα αμφιβολα τυπου Η1Ν1 που δεν τα ξερουμε. Παντως στα βιβλια εγκυμοσυνης λενε οτι ειναι ακινδυνο το αντιγριπικο και γενικα οτι ειναι πολυ χειροτερο να κολλησουμε γριπη στην κατασταση μας.. Θα ρωτησω και τη γιατρο μου να δουμε τι θα πει..

Καλε γεννας σε 2,5 μηνες??!!! πωπω θα κανεις και τη ψηλη τη γκομεναρα, χαμος θα γινει!! αντε με το καλο... εχεις αγχωθει με το θεμα τοκετος?

φιλια σε ολες..

Δημοσίευση
Καλημερα Σοφια γιατι τοσο χαλια ψυχολογια??Μωρακι εχεις :) Με το καλο να γεννηθει το μωρακι σου..μαθατε το φυλο?Για τις αρρωστουλες,πρεπει να ειναι ιωση τελικα και μαλιστα ερχεται εντελως ξαφνικα,εγω μεχρι το μεσημερι ημουν καλα και με πιασε απογευμα αποτομα,κι ετσι αποτομα εφυγε σχεδον,σημερα δεν εχω σχεδον τιποτα..Μακρια απο το αντιγριπικο,κι εγω αυτο λεω..το κανε η μαμα μου περσι για να προφυλαχτει και καλα και περασε ολο το χειμωνα αρρωστη,που ζητημα να αρρωσταινε 1-2 φορες το χρονο..

Δεν ξέρω γιατι παρόλο που ειμαι πολύ χαρουμενη που ολα πανε καλα με την εγκυμοσυνη μου εχω αναπτυξει πολλές μα παρα πολλές φοβίες. Δεν θέλω να σας επιβαρύνω με αυτά τα ασχημα και απαισιοδοξα που σκεφτομαι. Απλα εχω ταχυπαλμίες ,δυσπνιες ολη μέρα απο το αγχος μου δεν μπορω να κοιμηθω τα βράδια(παθαίνω κρίσεις πανικού) και όλα ξεκίνησαν απο τους εμετους μου στον τρίτο μήνα. Επιδη ειμαι πολύ αδυνατη 45 κιλα με τους εμετους εφτασα 43 και κατεβαινα ,ετσι αρχισα να φοβαμαι και για το μωρο και για μενα. Και απο τοτε με πήρε η κατρακύλα με καταθλιψη και κρισεις αγχους.....δεν πειναω καθόλου και πρεπει να παρω οποσδήποτε κιλα μου είπε ο γιατρός και αυτό με κρατάει σε συνεχόμενο αγχος (δεν το θέλω απλα μου συμβαίνει :-(( ). εχω αναιμία και αυτό κανει ακόμα χρειρότερα τα πράγματα γιατι νιωθω πολύ αδήναμη + εχω ενα συμπτωμα βουλώμένα αυτιά ολη μέρα οπου ακουω την ανασα μου σαν ανεμο ολη μέρα. τι να πω ισως ειμαι υπερβολική αλλα δεν μπορω να το ελενξω.......

Δημοσίευση

Twiggy μου κι εμενα ο τοκετός ναι με τρομάζει αρκετα !! Δεν είμουνα ποτε φοβιτσιάρα αλλα με την εγκυμοσύνη εχω αλλαξει γενικοτερα τελιως σαν ανθρωπος κλαιω χωρίς λόγο,αγχονομαι ακομα και να οδηγήσω να παω για καφε πφφφφ τι να πω με βαρεσε στον εγκεφαλο εμενα το ορμονικο !!

Δημοσίευση

Βρε Σοφάκι μου η αλήθεια είναι ότι με τόσες ορμόνες που μας έχουν περικυκλώσει όλες μας έχουμε τις φοβίες μας, ή τα νεύρα μας, ή τα ψυχοπλακώματά μας. Και εγώ τους πρώτους μήνες φοβόμουνα μέχρι και να φτερνιστώ! Απλά δεν πρέπει να το αφήνουμε να μας παίνρει από κάτω. Πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά ότι όλα θα πάνε καλά για να το μεταδίδουμε και στα μικρούλια μας. Προσπάθησε να βάλεις τη διατροφή σου σε ένα πρόγραμμα και να τρως έστω και λίγο κάθε πχ 4-5 ώρες. Δεν χρειάζεται να τρως τεράστιες ποσότητες, έστω λίγες κουταλιές. Ο μικρός σου τώρα χρειάζεται το πολύ 200-300 θερμίδες τη μέρα. Μην τρελένεσαι με τα κιλά. Μερικές γυναίκες λόγω εμετών κτλ παίρνουν ελάχιστα κιλά αλλά τα μωράκια τους γεννιούνται υγιαίστατα. Το μωρό τις θερμίδες που είναι να πάρει θα τις πάρει, απλά το θέμα είναι να μείνει και κάτι και για σένα. Τουλάχιστον εσύ μετά τη γέννα θα είσαι στυλάκι ενώ οι περισσότερες από μας θα πρέπει να περάσουμε αρκετούς μήνες στέρησης και δίαιτας για φτάσουμε στα επιθυμιτά κιλά. Ασχολήσου με ευχάριστα πράγματα, όπως άρχισε να οργανώνεις τις αγορές για τον μικρό σου, τη διακόσμηση στο δωμάτιό του, μήπως και σου αλλάξει τη διάθεση. Και σκέψου πόσες γυναίκες εκει έξω ταλαιπωρούντε χρόνια με εξωσωματικές κτλ και παρακαλάνε κάθε μερα να βρήσκοντε στη δική μας θέση.

Πρέπει να πείσεις τον εαυτό σου ότι όλα θα πάνε καλά και το Φεβρουάριο θα έχεις στην αγκαλιά σου ένα υγιαίστατο αγοράκι που θα είναι το πιο γλυκό πλασματάκι του κόσμου!

Τwiggy δεν είναι ότι φοβάμαι τον τοκετό σαν διαδικασία, απλά ανχωνομαι μερικές φορές ιδιαίτερα λόγω των συσπάσεων αν θα γεννηθεί στην ώρα της και αν θα είναι υγιής. Η καισαρική δεν με τρομάζει ιδιαίτερα. Ο γιατρός είναι έμπειρος, όπως και ο αναισθησιολόγος οπότε νιώθω εμπιστοσύνη. Απλά πρέπει να φτιάξουμε το δωμάτιο να καταλήξουμε σε έπιπλα και να αρχίσω να ψωνίζω όλα τα μικροαντικείμενα που θα χρειαστούν. Νομίζω πρέπει σιγά σιγά να αρχίσω να αγοράζω πράγματα και για τη βαλίτσα στο νοσοκομείο γιατί όσο βαραίνω τόσο πιο δύσκολες θα είναι οι μετακινήσεις από εδώ και πέρα. Ήδη ο γιατρός μου είπε ξεκούραση και όχι πολύ περπάτημα, φαντάζομαι όσο περνάει ο καιρός όλο και πιο δύσκολα θα είναι.

Φιλιά σε όλες!

Δημοσίευση

σοφακι μην ανησυχεις για τιποτα! ολες τα περναμε, ειναι ορμονικο, ειναι και μεγαλη αλλαγη να φερνεις ενα παιδι στον κοσμο.. απλα εισαι λιγο πιο ευαισθητη, δεν χαθηκε ο κοσμος!! συμφωνω σε ολα οσα λεει η μαντι, μην αγχωνεσαι με τα κιλα σου κλπ.. ακου το σωμα σου βασικα, εγω αυτο προσπαθω να κανω.. οταν ανησυχω για κατι παιρνω 2 λεπτα και προσπαθω να καταλαβω τι μου λεει εκεινο .. Θα τον βρεις τον τροπο και τον ρυθμο σου, απο εδω και περα θα εισαι πολυ καλυτερα!! Ασε που εχεις φοβερη ημερομηνια τοκετου... γουρικη!!!

Εγω κοριτσια τον τοκετο ακομα δεν τον σκεφτομαι και πολυ, θα προτιμουσα φυσικα να γεννησω φυσιολογικα και αν γινονταν και χωρις φαρμακα (λεμε τωρα) αλλα ειναι νομιζω νωρις,θα αρχισω να τα μελετω ολα λιγο αργοτερα.. σιγορα μετα τη β΄επιπεδου! Να σας πω την αληθεια πιο πολυ με φοβιζουν οι πρωτες μερες μετα, πως θα το θηλασω, θα το φροντισω κλπ παρα πως θα βγει!! :?

τι κανουν οι αρρωστουλες, ειστε καπως καλυτερα?!!

μαντι καλες ετοιμασιες.. τελειο θα γινει το δωματιο!

φιλια σε ολες

Δημοσίευση

Κορίτσια προσθέστε άλλη μια αρρωστούλα στην παρέα. Μάλλον με κόλησε ο άντρας μου αλλά απ' ότι φαίνεται αυτή η ίωση είναι ελαφριά. Λίγος πονόλαιμος, λίγο συνάχι και δέκατα. Η γιατρός μου μου είπε πως ντεπόν και παναντόλ είναι ακίνδυνα και μπορούμε να τα παίρνουμε ακόμα και κάθε 3 ώρες. Αλλά μόνο αν ανέβει ο πυρετός 38, πιο πριν δεν χρειάζεται.

Σοφία καλώς ήρθες στην παρέα μας και με το καλό το αγοράκι σου!! Όπως είπαν και τα κορίτσια φοβίες έχουμε όλες μας, απλά κάποιες τις βιώνουν πιο έντονα. Αυτό που σου συνέβη είναι ευλογία και να το πιστέψεις πως όλα θα πάνε καλά. Επικεντρώσου στα θετικά και αν μπορείς κάθε φορά που πάει να σε πάρει από κάτω να μιλάς σε κάποιον δικό σου, μαμά, φίλη, αδερφή κτλ. Βοηθάει να εξωτερικεύεις αυτά που νοιώθεις. Πάντως τρώγε έστω και με το ζόρι, όχι για το μωρό, αλλά για να μην εξαντληθείς εσύ. Και όσο για τα θέματα υγείας, εδώ κάθε μία έχει και το δικό της γολγοθά. Εμένα ο αιματοκρίτης έχει φτάσει στο 27 με αποτέλεσμα να είμαι συνέχεια εξαντλημένη. Επίσης έχω υπερθυρεοειδισμό με αποτέλεσμα να παίρνω φάρμακα από την αρχή της εγκυμοσύνης (δεν είναι ότι καλύτερο για το μωρό, αλλά θα ήταν χειρότερα αν δεν τα έπαιρνα). Και αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα...

Σκέψου επίσης πως η διάθεσή μας επηρεάζει και τα μωράκια μας, τα οποία δέχονται τα συναισθήματά μας χωρίς να μπορούν να τα φιλτράρουν. Βγαίνε λοιπόν έξω (πολύ συμαντικό, εγώ όταν μένω σπίτι συνεχόμενες μέρες πέφτω ψυχολογικά) κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν και κάνε παρέα με ανθρώπους που σε κάνουν να νοιώθεις όμορφα.

Πολλά φιλιά!!

Δημοσίευση

κορινα μου περαστικα, ελπιζω να γινεις καλα συντομα!!

να σε ρωτησω με τον αιματοκριτη σου τι εχεις κανει? Εμενα τον προηγουμενο μηνα με κραξανε γιατι ειχα 32.9 και τωρα τρωω καθε μερα κρεας (ευτυχως σταματησε καπως να μου βρωμαει πια) και 2 χαπακια φεοφολ τη μερα.. Ελπιζω να ανεβει μεχρι την επομενη επισκεψη στη γιατρο, εσυ εχεις καταφερει να βελτιωσεις την κατασταση? πολλα φιλια

υ.γ. σημερα εκανα την πρωτη μου αγορα! πηρα ενα τζιν εγκυμοσυνης και πολυ το χαρηκα!! :)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...