Μετάβαση σε περιεχόμενο

Το εξπρες του βυζονυχτιου νο45!! το καλοκαιρι εφτασεεεεε

Recommended Posts

αφρο καλε δε μπριζωσα!!! κ πραγματικα δεν πιστευω να το ειπε για σενα...

απλα επειδη το βλεπω συνεχεια γραμμενο, ισς γιαυτο σου φανηκε εντονος ο τονος μου...

αλλα πραγματικα δε μπριζωσα!

πω πω θουλη ιου ιου ιου1!!!!! τριψτα καλα τα μπουτια σου μη μου μυριζεις!!

εκσταση περαστικα βρε!!! κ ναι ειμαι σιγουρη εσυ τον κολλησες τον γιωργο!! φτου σου κακουργα!

ιουλια τι ειναι αυτη η λιστα με τους εφημερευοντες γιατρους που λες??? πρωτη φορα το ακουω!

περαστικα σας!!!

ρεσυ τονια αυτα σε σιροπι σας τα εδωσε? αυτα ειναι φαρμακα για το ασθμα, εχει τπτ ο μικρος?

γιατι σας τα εδωσε?

δηλ τα δινουν κ σε παιδια που δεν εχουν ασθμα?????

αχ πρεπει να τον παω επειγοντως στον παιδοπενυμονολογο να σιγουρευτω!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 986
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Θουλη εσυ δε με διαβαζεις!! :lol::lol: Ειπα ερχομαι Ελλαδα 15 κ θα φυγουμε για κρητη μαλλον 23 ή 25 Ιουλιου!! Θα κατεβω με μαμα, μπαμπα, αδερφη κ ανιψιο..Ο Κ θα φυγει μια εβδομαδα μετα απο εμενα κ θα παει Δανια κ θα ξανασυναντηθουμε στο αεροπλανο για Ουγκαντα σις 15 αυγουστου...εμεις διακοπες οι τρεις, Κ, εγω κ Σεμπ θα κανουμε αρχες σεπτεμβριου κ μαλλον θα παμε Ν. Αφρικη (παιζει κ ΖΑνζιβαρη αλλα μαλλον θα το αφησουμε λογω αυξημενου κινδυνου ελονοσιας εκει για το σεμπινι)

Αναστασια ειναι δυο διαφορετικοι κοσμοι...Διαβασε εδω που το περιγραφω (καπως ποιητικα, η πραγματικοτητα ειναι πιο ωμη!!) http://franmeg.blogspot.com/2011/05/blog-post_22.html

Οι λογοι ειναι πολλοι για να τους αναλυσω...Η φτωχεια ειναι πρωτιστως πολιτικο θεμα κ καθολου ανθρωπιστικο ή οργη Θεου...Με καταλαβαινεις...Προσωπικα δεν πιστευω οτι υπαρχει Θεος...πιστευω πως υπαρχει μια κοσμικη δυναμη αλλα οχι Θεος που κανει θαυματα κλπ κλπ κλπ..Νομιζω πως ολα ειναι θεμα τυχης κ γεωγραφιας...Ισως αυτη η τυχη να ειναι αυτο που ονομαζουμε θεος..δεν ξερω...ισως παλι αν παθει το σεμπινι κατι σοβαρο να μου βγει η θρησκευτικοτητα κ να το ριξω στα ευχελαια...η απελπισια καμια φορα δεν ξερεις σε τι δρομους θα σε βγαλει!

Αυτο που θα πω ειναι πως τουλαχιστον στο θεμα της βρωμας δεν φταιει μονο η φτωχεια..ειναι κ η κουλτουρα τετοια εδω..πχ αν πας ΝΑ Ασια, κ κει εχει πολυ φτωχεια αλλα οι ανθρωποι ειναι καθαροι...Το χειροτερο μου εδω ειναι το γαλα..Το φρεσκο (πατστεριωμενο) γαλα δεν το βαζουν σε μπουκαλι αλλα σε μια πλαστικη σακουλα κλειστη...κ ειναι μια αηδια...καθε φορα πρεπει να κοψω την ακρη κ να το βάλω αμεσως σε μπουκαλι...κ δεν κραταει κ πανω απο 2 μερες...

Κατερινα το διαβασα...πιστευω πως θα επρεπε ο διαχειριστης του σαιτ να του κοψει αυτοματως την εγγραφη..απο τη στιγμη που δηλωνει ως τοπο κατοικιας αυτο που δηλωνει, δεν θα επρεπε καν να εχει προλαβει να γραψει εστω κ μια γραμμη..Θα επρεπε να ειχε αυτοματως διαγραφει...

Τονια τι εχει ο μικρος_?? Βρε παιδια σαν πολυ ευκολα δεν δινουν φλιξοταιντ κ αερολιν??? εγω εχω ασθμα κ παλι τοσα φαρμακα δεν εχω παρει ποτε μαζι!!

φρανιτα τα γραφεις πολυ ωραια παντως...

γιαυτο ρωταω την τονια, κ η δικη μας η παιδιατρος καθε φορα που ειχε βηχα μας εδινε φριξοταιντ κ αερολιν (εχουν κ κορτιζονη) σε εισπνεομενα βεβαια κ με διαρκεια γυρω στις 40 μερες καθε φορα!!

κ τωρα τον πηγα σε εναν αλλο παιδιατρο κ λογω ακροαστικων κ ιστορικου με τα εισπνεομενα διεγνωσε βρογχικο ασθμα.. κ θελω να τπν παω σε πνευμονολογο να σιγουρετυω..

εκσταση συμφωνω απολυτως μαζι συο σε αυτο το θεμα.. ετσι ειναι, ειναι θεμα "τυχης" η πιστη σου, τα πιστευω σου, οι ιδεολογιες που θα αποκτησεις τα παντα!!

πω πω φρανιτα αηδιασα με την περιγραφη σου για το γαλα :?

Φραγκισκα μου δε διαφωνω πουθενα!!!Συμφωνω απολυτα!Αυτα τα λιγα που εγραψα στην ουσια ειναι ιδια με αυτα που λες!

Βεβαια οκ..ειναι θεμα νοοτροπιας αλλα...σαμπως μπορουν να μαθουν αλλιως???οπως ειχες πει κανουν την αναγκη τους οπου βρουν,αυτο μαθαινουν κ στα μωρα τους κ παει λεγοντας σε τοοοσα κ τοοοσα καθημερινα θεματακια...Δε θελω να γραψω κατι παραπανω γτ δεν το εχω σκεφτει πολυ καλα ομως...Οπως για παραδειγμα κανω εγω κατι "λαθος" με το παιδι μου επειδη ετσι εμαθα απο τη μανα μου κ εσεις με βοηθατε να κανω το "σωστο"...μακαρι καπως ετσι να γινοταν κ με αυτους τους ανθρωπους!Αλλλα βεβαιως τα πραγματα δεν ειναι ετσι απλα!Δλδ δεν ειναι πως αυτοι εχουν την επιλογη να κανουν το "σωστο"!Που να βρουν την τουαλετα,το καθαρο νερο,τον γιατρο,την ενημερωση,τα φαρμακα κλπ...Λυπαμαι πολυ πολυ...

Αστα Τονακι!!!Μεχρι το μεσημερακι που ημουν καπως καλυτερα προσπαθουσα να την απασχολω(προσπαθω να μειωσουμε θηλασμους κ νομιζω τα καταφερνω καλα!) αλλα μετα???Σαν την αγελαδα στο λιβαδι απλωσα την αριδα μου! :P:lol:

Πωπω ελπιζω να μην κανει υψηλο πυρετο ο μικρος...ΚΟΥΡΑΓΙΟ αγαπητη μου...Μακαρι να τα καταφερετε οσο πιο ανωδυνα γινεται...Ο αντρας σου δουλευει σημερα?

Λενα θελεις να ρωτησω τον παιδιατρο μας?ή βρηκες παιδ.πνευμον???

εκσταση αν μπορεις ρωτησε τον... διαβασα στο παρεντς για καποιον τσανακα..

ειναι στην περιοχη του ιπποκρατειου κ δουλευει κ εκει κιολας..

ουφ!

ευχαριστωωωωωωωω αγαπη μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

αχ δε μπορω να φαω μοσχαρι... γαμωτο κ εχει τοσο σιδηρο...

απο την αρχη της εγκυμοσυνης με ενοχλουσε αλλα τωρα πλεον μου εχει δημιουργηθει απεχθεια!!

κ δεν παιρνω συμπληρωματα, θα αρχισω τις σταφιδες μου φαινεται! :lol:

αναστασια συμπτωματα:

εχθες μεσα στην ημερα ξεροεβηχε που κ που ,αλλα δεν εδωσα σημασια..το απογευμα μυξες,ασπρες..

βραδυ μετα τις 12 ξυπνησε εβηχε πνιχτα κ φωναζε"μπαμπακα",σαν να μην μπορουσε να ανασανει..ξεροεβηχε,αλλα σαν να μην μπορουσε ουτε να βηξει..

τον βγαλαμε μπαλκονι,δε παιρμ\νουσε..τον πηρα μετα μεσα,υστερα απο λιγο κοιμηθηκε..

σημερα βραχη φωνα,ξηρος βηχας που κ που..τωρα κοιμαται,δε βηχει..

ο παιδ. ειπε να δωσω soldesam\nil για 3 ημερες,ουτε δοση παραπανω,10 σταγονες,3 φορες την ημερα..

δε θελω να δωσω κορτιζονη ετσι..αλλα φοβαμαι μη τα κανω χειροτερα κ του γυρισει σε καμια βρογχιολυτιδα,ποτε δεν παθαμε τετοια,περα απο μια λαρυγγιτιδα το χειμωνα που περασε γρηγορα με σταγονες..

θα τον παμε τελικα νοσοκομειο οταν γυρισει ο χ. να σιγουρευτω..μηπως του κανουν κ καμια ακτινογραφια θωρακα..πολλα σκεφτομαι μηπως ειναι..

αλλα τρωει κανονικα,δε δειχνει να δυσκολευεται στην καταποση..

βρε καλο μου,τί αγχωνεσαι;;;δεν τον κολλησες εσυ,αλλα κ ετσι να ειναι,αυτα μεσα στο προγραμμα ειναι,δε θα βαλουσε σε γυαλα τα παιδια μας..

αντε να αναρρωσουμε ολοι,να το καψουμε το αλλο σαββατο!1 εβδομαδα περιθωριο εχουμε ολοι!σας θελω ετοιμοπολεμους!

φιλακια σε ολες!

Afro τι ειναι αυτα που λες?????? :shock: σιγα μην σου την ειπα!Ουτε καν το προσεξα αν το εγραψες....εγω απλα εγραψα μια λεξη κ μετα θυμηθηκα την "καινουργιου" που ειναι στοο δεστε τους...κ ειπα μια χαζοπλακιτσα...

απαπααα...

καλε πως κανεις ετσι ...δεν σε ειπα κ καμπουρα :lol::lol::lol::lol:

πραγματικα νομιζα οτι με πειραζες ....και γιαυτο σου απαντησα αμεσωσ με :P:P:P και γελακια .

καλησπερα

εχασαα πολλα επεισοδια

μπηκαμε και σε αλλο τρενο... :?:?:?

περαστικα στα αρρωστα μωρακια μας

εγω δεν ειμαι πολυ καλα ψυχολογικα παλι :roll::roll::roll: ρε μπας και εχω καταθληψη και δεν το πηρα πρεφα???

μερικες φορες νιωθω πως δεν με καταλαβαινει κανεις

ουτε ο αντρας μου και μου σπαει τα νευρα :evil::evil::evil::evil: και τοτε θελω να [smilie=banghead.gif] [smilie=violent1.gif] [smilie=violent1.gif] [smilie=violent1.gif] [smilie=violent1.gif] [smilie=violent1.gif] [smilie=violent1.gif] [smilie=violent1.gif] [smilie=violent1.gif] [smilie=violent1.gif] [smilie=violent1.gif] [smilie=violent1.gif] [smilie=banghead.gif] [smilie=banghead.gif] [smilie=banghead.gif] [smilie=banghead.gif] [smilie=banghead.gif] [smilie=banghead.gif] [smilie=banghead.gif] [smilie=banghead.gif]

Να 'μαι κι εγώ!

Καλά ε....έφτιαξα θεϊκό καφέ! Μέτριο... 2 καφέ, 2 αλάτι :shock::twisted:

Ο άντρας μου φταίει που είχε ανέκαθεν τη ζάχαρη και το αλατι σε δυο ίδια βαζάκια που είναι και δίπλα δίπλα :twisted: Δεύτερη φορά που την πατάω...

Μια φορά είχα φτιάξει φακές με ζάχαρη :mrgreen: χάλιααααααα :lol:

Πάω να σας διαβάσω - με τον καινούριο μου καφέ 8-)

Επιβιβ'άζομαι αλλά δεν προλαβαινω να σας διαβάσω..

Ιουλία περαστικά ρε συ, ελπίζω να περάσει πολυ πολυ γρήγορα!

Αναστασια και σε σενα περαστικά και στο καραμελάκι σου!

Θα πάμε σε λίγο να τον κουρέψουμε...

Φιλάκιαα

Να 'μαι κι εγώ!

Ο άντρας μου φταίει που είχε ανέκαθεν τη ζάχαρη και το αλατι σε δυο ίδια βαζάκια που είναι και δίπλα δίπλα :twisted: Δεύτερη φορά που την πατάω...

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Την μανα μου μου θυμιζεις που έχει κάνει ουκ ολίγες φορες φραπέ με τσιπουρο γιατι το μπουκάλι με το τσιπουρο ειναι διπλα στο μπουκάλι με το νερο στο ψυγείο... :lol::lol::lol::lol:

ΕΥΗ!!! Μην πέφτεις! ΑΝΕΒΑ!!!! :YMHUG::YMHUG::YMHUG:

Να 'μαι κι εγώ!

=))=))=))=))=))=))=)):)):)):)):)):)):)):)) τελειος συνδιασμος

Καταρχήν περαστικά στα άρρωστα παιδάκια (και η Αναστασία παιδάκι είναι)!

Ιουλία εγώ ξέρω ότι σε αυτό το ξεροβηχάκι της λαρυγγίτιδας τα βάζουμε το μπάνιο και κάνουμε πολλούς υδρατμούς. Γεμίζουμε μπανιέρα μ καυτό νερό. Το πάθαινε πολύ συχνά η αδεφή μου τα βράδυα....δε θυμάμαι γιατί :? αλλά θυμάμαι αυτό τον περίεργο πνιχτο βήχα. Τη μέρα ήταν καλά. Μόνο νύχτα την έπιανε. Παντως κι εγώ θα τον πήγαινα νοσοκομείο να τον δει ένας γιατρός πριν του δώσω τόσο δυνατό φάρμακο.

Βένη πολύ γέλασα με την πιπίλα :lol::lol::lol: Εννοείται στα σκουπίδια κατευθείαν!

Ααααααα εγώ τον καινούριο μου καφέ τον έγραψα σωστά πάντως 8-):lol:

Ελευθερίαααα θα του κόψετε τα μπουκλάκια??? :( Όχι ρε συ, γιατί?

Τύφλα η μαμά σου κάθε πρωί ε?

Θάλασσα τι έπαθες? Έγινε κάτι?

Κατερινάκι ευχαριστούμε για τα δωμάτια! Να κανονίσεις να μας σερβίρουν και καλά φαγητά τώρα. Όχι για μας....για το παιδί σου που θα πίνει το γάλα μας! :lol:

Είδες που τελικά μια χαρά κοιμάται χωρίς εσένα η μικρή? Άντε μπράβο! Γιατί θες να κάνεις τράπεζα όμως? Για τις νύτες κυρίως ε? Γιατί φαντάζομαι ότι μες τη μέρα δε χρειάζεται να πιει γαλατάκι... ΕΓώ δεν της έδινα καθόλου όσο έλειπα...

Μαϊμουδάκι αν τι κάνεις κιμά? Κεφτεδάκια/μπιφτεκάκια/ γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο σαν της Ιουλίας που έφαγε κι η Άννυ? :D

Έχει πολύ πλάκα το τικεράκι με τα φρούτα :lol: Τι θα είναι τον επόμενο μήνα το ροδακινάκι σου? :P

Περιμένω τη Μαρκελλίτσα να ξυπνήσει να πάμε σε ένα γκάρντεν πάρτυ ενός καθηγητή από το πανεπιστήμιο.... Δηλαδή οι περισσότεροι θα είναι συνάδελφοι από το πανεπιστήμιο....τρελά γλέντια...θα βαρεθώ τη ζωή μου πάλι.

Ελπίζω να έχουν καλό φαί τουλάχιστον :P

Αναστασία η Άννυ συνεχίζει να θηλάζει πολύ ακόμα κι όταν είστε έξω? Θυμάμαι που είχε περάσει μια φάση που ήθελε συνέχεια...Το ξεπέρασε?

Η Μαρκέλλα τελευταία δε ζητάει να θηλάσει όταν είματε έξω. Ή και αν ζητήσει είναι πολύ εύκολο να της αποσπάσω την προσοχή και τελκά να μην της δώσω. Έχει αρχίσει να αλλάζει το μωρό μου :x

Θούλη δεν ο Παντελάκος στο αυτοκίνητο? Ή δεν έχεις δοκιμάει να τον βάλεις για τόση ώρα? Καλά δε θυμάμαι τώρα το αποφάσισες να κάνεις....εγώ μάλλον θα τον έπαιρνα και θα προσπαθούσα να οδηγήσουμε ώρα που να κοιμάται.

Φιλιά σε όλεεεες

Δε με αφηνει το σκατο να τα διαβασω ολα θελει το λυκοκο!!!! :evil:

Θουλακι ναι το βραδυ κοιμαται 10-9 και το μεσημερι αναλογα 1-2 ωρες! ;)

Λενακι δε τα δινουν μονο για ασθμα..απλως στο ασθμα νομιζω τα παιρνεις για περισσοτερο καιρο.εμενα ετσι που τον ακουσε εχει δυσπνοια και γι αυτο...τωρα βεβαια το εχουν λιγο ψωμοτυρι το αερολιν φλιξοταιντ! :roll: αλλα τι να του δωσω;;τα σιροπια ειναι αχρηστα! το προσπα το εχω δοσει κι εγω πολλες φορες αλλα ειναι για πολυ ελαφριες περιπτωσεις..

Φρανι θα ερθεις Κρητη!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D Καλε τελικα θα ερθετε πολλες!!!!! :P Να μου το θυμισεις οταν ειναι να βρεθουμε!!!!!!!! ;)

Αναστασι αυτοι οι ανθρωποι φανταζομαι δεν εχουν και προσβαση οπως εμεις πχ σε τηλεοραση,ιντερνετ κτλ για να δουν και να μαθουν οτι υπαρχει και καποιος αλλος τροπος ζωης.. :roll:

Δε με αφηνει να γραψω αλλο!!!! :twisted::twisted:

Α ηθελα να πω και στη Νατασα απο πριν και το ξεχασα το ιδιο με τη Θουλη!!γιατι πετας τα βρακια καλε;;;;;;πλυντηριο δεν εχετε στο χωριο σας;;;; :lol:

Α ηθελα να πω και στη Νατασα απο πριν και το ξεχασα το ιδιο με τη Θουλη!!γιατι πετας τα βρακια καλε;;;;;;πλυντηριο δεν εχετε στο χωριο σας;;;; :lol:

Μήπως θέλετε να σας τα στέλνω πακετάκι? :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Την 1η φορά έκανε αυτό που έγραψε η Μάρθα αλλά παρότι το έπλυνα στου 90 και έβαλε και χλωρίνη έμεινε μια σκιά από τα υπέροχα μυρωδάτα κακάκια μας :shock::shock::shock::shock::shock:

και μετά αποφάσισα να τα πετάω :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen: έχω εφοδιαστεί με πολλά γύρω στα 35 έχω τώρα, να δώ με πόσες απώλειες θα τελειώσει η εκπαίδευση :roll::roll::roll::roll::roll:

Μάρθα όχι δεν μου τα είπε τα τσίσα έτυχε και τα έκανε μετά από 3 φορές που την είχα πάει.

Να ρωτήσεις στον παιδικό και αν δεν έχουν πρόβλημα να μην του φοράς ούτε εκεί πάνα

εμείς πήγαμε και αφήσαμε τον Λ. στο πάρτυ, είναι σε ένα μέρος μέσα στο δάσος, πολύ ωραίο, έχει και κούνιες, αλλά έβρεξε καρεκλοπόδαρα για 15 λεπτά και σίγουρα τους το χάλασε :( .... τώρα έχει ήλιο πάλι :D .....εμείς φύγαμε γιατί μάλλον ήταν καλεσμένα μόνο τα παιδιά, δεν ξέρω, δεν μας είπε κανείς να μείνουμε και έτσι θα πάμε σε μία ώρα να τον πάρουμε, θα μείνει το σύνολο 3,5 ώρες!!! :)

Την Δευτ. θα πάμε τελικά με το ποταμόπλοιο γιατί αύριο έχει τρίαθλο στην Βόννη και θα χρησιμοποιήσουν και το ποτάμι, οπότε θα γίνεται πανικό!!!

Όσο για το καινούργιο / ιο....εγώ θυμάμαι όταν πήγαινα σχολείο μας το είχαν μάθει ότι και οι 2 τρόποι είναι σωστοί, όπως π.χ. το αυγό και το αβγό!!!..........και όχι δεν το είδα από δημοσ. ή στην τιβι, αλλά στο σχολείο, όσο για το "βηχάς" (πρώτη φορά το ακούω) μήπως απλά είναι ο τρόπος που μιλάνε σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας? τοπική διάλεκτος?!

ας πει και η Ιουλία...Ιουλία φιλόλογος δεν είσαι? ή κατάλαβα λάθος?

Ιουλία περαστικά βρε στον Γιώργη φτου τον ματιάσαμε :x

περαστικά και στα υπόλοιπα μωράκια :x

και εδώ υπάρχουν εφημερεύοντες ιατροί....τηλεφωνείς και έρχεται όποιος είναι εκεί.....

δεν θυμάμαι τι άλλο ήθελα να πω!!!

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ:

"Οι δύο τρόποι γραφής αυτής της λέξης δεν είναι τόσο εύκολο να διακριθούν. Η διαφορά τους είναι φυσικά το ‘γ’, το οποίο ακούγεται και στις δύο περιπτώσεις στην προφορά της λέξης [kenurjos], αλλά στην πρώτη περίπτωση γράφεται κιόλας, ενώ στη δεύτερη όχι. Η λέξη προέρχεται από το καινουργής (καινός + έργο) της αρχαίας ελληνικής· αυτή ακριβώς η ετυμολογία υποστηρίζει τη γραφή με ‘γ’. (λεξικό Μπαμπινιώτη). Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες λέξεις της νέας ελληνικής που προφέρονται με ένα ‘γ’ όταν το ‘ι’ τους προφέρεται ως ημίφωνο και όχι ως φωνήεν, γι’ αυτό και το λεξικό Τριανταφυλλίδη υποστηρίζει τη γραφή χωρίς ‘γ’ (όπως και το καθάριος γράφεται χωρίς ‘γ’ και όχι ως καθάργιος). Για να πάρουμε και μια τρίτη γνώμη (μήπως και καταλήξουμε κάπου), το λεξικό Κριαρά προτιμά τη γραφή ‘καινούργιος’ και πάλι λόγω της ετυμολογίας της λέξης.

Συνοψίζοντας: Επιλέγετε όποια γραφή επιθυμείτε εφόσον ξέρετε τα επιχειρήματα υπέρ της μιας ή της άλλης γραφής, όμως σας προτείνω τη γραφή με ‘γ’, για να θυμόμαστε και την προέλευση της λέξης."

Ουρανία Κατσαμάκα - Φιλόλογος

α επίσης και το φίλαγα, μίλαγα δεν είναι λάθος!!!...έτσι θυμάμαι εγώ από το σχολείο!!!

"Και οι δύο τύποι είναι σωστοί και αποδεκτοί. Δηλαδή:

ΠΑΡΑΤΑΤΙΚΟΣ

μιλούσα μίλαγα

μιλούσες μίλαγες

μιλούσε μίλαγε

μιλούσαμε μιλάγαμε

μιλούσατε μιλάγατε

μιλούσαν(ε) μίλαγαν ή μιλάγανε

Παλιότερα οι τύποι σε -ούσα, -ούσες, -ούσε κ.λπ. θεωρούνταν οι ‘κανονικοί’ και οι τύποι σε -αγα κ.λπ. παρέπεμπαν σε λογοτεχνική (δηλαδή πιο ελεύθερη) χρήση της γλώσσας· έτσι τους αναφέρει και η Νεοελληνική Γραμματική της δημοτικής του Ιδρύματος Μανόλη Τριανταφυλλίδη. Η γραμματική της Νέας Ελληνικής των Κλαίρη-Μπαμπινιώτη που κυκλοφόρησε πρόσφατα αναφέρει και τους δύο τύπους χωρίς πια να σχολιάζει τυχόν διαφορά τους.

Ας σημειωθεί ότι υπάρχουν και άλλοι διπλοί τύποι ρημάτων που είναι εξίσου σωστοί, όπως ντύνεστε-ντυνόσαστε, φιλιούνταν-φιλιόντουσαν κ.ά."

της ίδιας φιλολόγου!!!!

Guest
Η συζήτηση έκλεισε, δεν μπορούν να γίνουν νέες απαντήσεις

• Προσθήκη...