Μετάβαση σε περιεχόμενο

Κατάτμηση DNA -τη γνώμη σας


Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα και καλή Ανάσταση σε όλο το φόρουμ,μαμάδες και μπαμπάδες και υποψήφιους γονείς! :)

Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με άλλο ιατρικό θέμα και ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες.Μάλιστα περνάω φάση αποτοξίνωσης και γιαυτό και θέλω να μου πείτε αν θεωρείτε οτι η απόφασή μου είναι ακραία.

Για όσους δεν ξέρουν, έχω μια παλίνδρομη στο ιστορικό μου κι έκτοτε έχουν περάσει δυο χρόνια και κάτι κι ακόμα παλεύουμε.Αφαίρεσα ινομύωμα που κατά τον γιατρό μου ευθυνόταν για την αποτυχία εμφύτευσης, ορμονικές καλές, σπερμοδιάγραμμα όχι σούπερ αλλά καλό,προβληματάκι θρομβοφιλίας που αντιμετωπίζεται σε ενδεχόμενη εγκυμοσύνη.Τον τελευταίο μήνα,για να μην πολυλογώ, πήγαμε σε κορυφαίο γιατρό :o) , φρικάραμε κι αποφασίσαμε να μην ξανασχοληθούμε γιατί είχαμε μεταλαχθεί δεν ξέρω κι εγώ σε τι.Έτσι αποφασίσαμε χαλαρά μέχρι το Σεπτέμβρη κι ακολουθούμε τις οδηγίες του πρώτου μας γιατρού που επιμένει οτι όλα είναι θέμα χρόνου(και να μην ήταν, πιστέψτε με, δεν αντέχαμε άλλο, θέλαμε φόρτιση-και δεν είναι ο μόνος που το έχει πει).Τέλεια θα μου πείτε.Βεβαίως αλλά έλα που πριν αποφασίσουμε να τα παρατήσουμε όλα είχαμε προλάβει να κάνουμε εκείνη την περίφημη κατάτμηση και την πληρώσαμε και χρυσή;Να την πάρω ή να μην την πάρω;Και την παίρνω, και την διαβάζω κρυφά γιατί ο άντρας μου δεν θέλει ο καημένος ακόμα να ξέρει και ψιλοέχασα την ψυχραιμία μου.Εξακολουθώ να είμαι υπεραισιόδοξη( :shock: )παρά την ψυχρή και απάνθρωπη έκφραση''μικρές πιθανότητες γονιμοποίησης''που κουδουνίζει στο κεφάλι μου.Ο πρώτος μου γιατρός, τον οποίον και εμπιστεύομαι σαν άνθρωπο(κι έχω γνωρίσει μεγαλογιατρούς που κι αύριο να μου έταζαν παιδί δεν τους θέλω, απορώ πώς τέτοια εκθείαση στα φόρουμ!)επιμένει(όπως και άλλοι δυο που είχαμε ρωτήσει κι έκανα και την ερευνούλα μου στο ίντερνετ)πως είναι μια ανούσια εξέταση.Ανάθεμα την ώρα που την έκανα γιατί φοβάμαι μην επανέλθω στην αρχική μου απογοήτευση ενώ ήμουν μια χαρά.Δεν ξέρω αν είναι χειρότερα έτσι αλλά κατάλαβα οτι όσο ψάχνεις τόσο βρίσκεις.Θα προσέξουμε διατροφή και θα ξαναρωτήσουμε τη γνώμη του γιατρού μας μήπως χρειάζονται βιταμίνες.Δεν ξέρω τι παίζει με τα εργαστήρια και τα πειράματά τους, δεν αρνούμαι την πραγματικότητα(χίλιοι γιατροί, χίλιες διαφορετικές πραγματικότητες) αλλά κάτι δεν μου πάει καλά.Συγγνώμη τέτοιες μέρες για τη ζαλάδα :) αλλά είμαι τόσο καλά ψυχολογικά τελευταία που δεν θα αντέξω άλλα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αγγελα μου γεια και καλη ανασταση! σου εγραψα μια τεραστια απαντηση και μετα χαθηκε :oops: οποτε θα τα ξαναγραψω με συντομια!!νευρα....

καταλαβαινω απολυτα πως νιωθεις γιατι κι εμεις εχουμε βαρεθει να ακουμε χιλιες διαφορετικες γνωμες απο διαφορους γιατρους που διαρκως διαφωνουν! αν και οι μισοι λενε πως πρεπει να χαλρωσουμε και να κανουμε υπομονη και θα γινει το θαυμα (ενω υπαρχουν προβληματα) οι αλλοι μισοι λενε να κανουμε εξωσωματικη αφου 2 χρονια προσπαθειων δεν εχουν φερει το επιθυμητο αποτελεσμα. Με απασχολει πολυ το θεμα, αρχικα ημουν απολυτη τωρα αποφασισαμε να προχωρησουμε στην εξωσωματικη πολυ απλα γιατι τη θεωρουμε πιο "σωστη" λυση τη δεδομενη στιγμη, με τη δεδομενη ψυχολογια που εχουμε και την πορεια μας ως εδω... Αυτο που θελω να πω ειναι οτι τελικα οι γιατροι μπορει να λενε οτι θελουν αλλα νομιζω σημασια εχει τι αισθανομαστε εμεις οτι τελικα πρεπει να γινει με τη ζωη μας, ποιες αποφασεις θεωρουμε εμεις σωστες!

Πες μου ομως γιατι δεν γνωριζω... τι ακριβως ειναι η κατατμηση dna και τι δειχνει? Τι σημαινει δηλαδη "μικρες πιθανοτητες γονιμοποιησης"? Ποσο σημασια αξιζει να του δωσουμε πραγματικα? Γιατι θα γνωριζεις κι εσυ πολλες περιπτωσεις εδω μεσα που ηταν αδυνατες και εγιναν δυνατες!! πολλα φιλια και καλη τυχη

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

twiggy μου καλή Ανάσταση :)

Εσύ με καταλαβαίνεις γιατί τα έχετε περάσει.Ούτε εγώ αποκλείω την εξωσωματική αλλά σκεφτόμαστε πρώτα σπερματέγχυση κι εξωσωματική με το νέο χρόνο.Αν έτσι νιώθετε-και ξέρω πώς νιώθετε- τότε πιστεύω ότι θα σας ανταμείψει.Τραβάτε μεγάλο ζόρι γιατί άλλο οι μισοί να λένε σπερματέγχυση κι οι άλλοι μισοί εξωσωματική κι άλλο οι μισοί δεν υπάρχει πρόβλημα κι οι άλλοι μισοί εξωσωματική!Αισθάνομαι αντικείμενο έρευνας και συμφωνώ μαζί σου σου στο ότι σωστή λύση είναι αυτή που σας συνιστά η ψυχολογία σας.

όσο για το dna, χονδρικά γιατί δεν είμαι και γιατρός(κι αυτοί που είναι διαφωνούν μεταξύ τους) κατάτμηση είναι οι φθορές, οι αλλοιώσεις σπέρματος κι αν έχεις μέχρι 15% είσαι σε πολύ καλή κατάσταση, μέχρι30% μέτρια και πάνω από 30% έχεις πρόβλημα.Εμείς έχουμε 33%.Δεν μου αρέσει αυτή η κατηγοριοποίηση, δεν είναι οι άνθρωποι μονάδες στατιστικής κι ούτε το ίδιο το σπέρμα δεν είναι πάντα σταθερό.Μου θυμίζει το επιτυχούσα, αποτυχούσα, αποτυχούσα μη διοριστέα του ΑΣΕΠ.Με ενόχλησε αυτό το ''μικρές πιθανότητες γονιμοποίησης'', δηλαδή τι με ενόχλησε, ένα ταβάνι το ένιωσα πάνω μου.Μπορεί και να χουμε πρόβλημα και να λεω βλακείες αλλά παραμένει γεγονός οτι δεν μπορείς να προσδιορίζεις τη γονιμότητα ενός ανθρώπου με μια εξέταση που βρίσκεται σε ερευνητικό στάδιο και αμφισβητείται από πολλούς γιατρούς.Ασε τα συμφέροντα...

Και ναι!μήπως δίνουμε περισσότερη σημασία από όσο αξίζει;κι απο δω κι από το περιβάλλον μου ξέρω περιπτώσεις ζευγαριών που δεν ήταν καλά πειραματόζωα κι έκαναν τα αδύνατα δυνατά.Άλλωστε έμεινα μια φορά, τι να πω;ό,τι θέλει ας γίνει.

Εύχομαι τα καλύτερα αποτελέσματα και στέλνω όλη μου την αγάπη στη νέα σας αρχή!!! :):):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ευχαριστω πολυ Αγγελα μου και σε εσας ευχομαι τα καλυτερα! να μην ταλαιπωρηθειτε αλλο και συντομα να γινει το θαυματακι!!!

μην μασας με τα ποσοστα και τις βλακειες!! ειμαστε ανθρωποι τα νουμερα ειναι για τους επιστημονες... προσπαθησε να μην το αφησεις να σε επηρεασει.. ειναι δυσκολο το ξερω αλλα καταλαβαινω πως εχεις τη δυναμη να το προσπερασεις. Κι εμεις την πρωτη φορα που πηγαμε σε μια γιατρο με τις πρωτες εξετασεις στα χερια ,μου την ειπε σχεδον που αφησα τα χρονια να περασουν λεει και ξαφνικα θυμηθηκα οτι θελω παιδι (ημουν 32 τοτε!) και οτι δεν εχω καλα ωαρια! Τελικα μια χαρα ειναι τα ωαρια μου και το θεμα του σπερματος που ειναι στην ουσια το ζητουμενο το ειχε προσπερασει! Μας ειχε πει τοτε θυμαμαι οταν την ρωτησουμε τι πιθανοτητες εχουμε για φυσικη συλληψη "ε , μπορει να γινει τωρα, μπορει σε 2 χρονια μπορει και ποτε!!!!" το πιστευεις? να δεις ταβανι που μας ειχε πλακωσει κι εμας!!

πολυ καλα τα λες και θα τη βρειτε τη λυση!παντως πληροφοριακα απο ο,τι εχω καταλαβει οταν το σπερμα δεν εχει πολυ καλη κινητικοτητα η σπερματεγχυση ειναι τσαμπα κοπος και επιβαρυνση σε εμας με τα φαρμακα.. αυτο το ανακαλυψα μετα την αποτυχημενη μας σπερματεγχυση...οσο ζεις μαθαινεις!! ευχομαι ολα να πανε καλα και να εχετε ευχαριστα μεσα στους επομενους μηνες!

πολυ αγαπη κι απο μενα, καλη ανασταση! :x

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγγελα μου καταρχην Χρονια Πολλά! Η προσωπικη μου αποψη ειναι να μην δωσεις και απολυτη σημασια στην εξεταση αφου ειναι και σε πειραματικο σταδιο αλλά και παλι ειναι ποσοστα και πιθανοτητες δεν ειναι κατι απολυτο. Εφοσον ειχες μεινει ηδη μια φορα εγκυος γιατι να μην ξαναμεινεις.....

Θεωρώ βεβαια οτι η ψυχολογια παιζει πολυ σημαντικο ρολο και το αγχος επισης....ειναι τοσο πολλες οι περιπτωσεις που απο το αγχος ειναι παραγοντας που επιρεαζει τη μη συλληψη. Ενδεχομενως να ειναι πιο πολυ ψυχολογικο παρα σωματικο το θεμα.

Τωρα ο γιατρος ειναι τοσο προσωπικο θεμα που δεν εχει σημασια να εχει 100 πτυχια αλλα να μας επνεει εμπιστοσυνη. Εχω τυχει να παω και εγω σε μεγαλογιατρους οπως λες και να νιωσω σαν ενα κομματι κρεας.

Σου ευχομαι παντως οτι καλυτερο και συντομα να εχετε ενα μωρακι στην αγκαλια σας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γλυκιά μου maxιmammy, χρόνια πολλά κι ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Κι εγώ δεν δίνω σημασία, κρίμα τα λεφτά κι η αναστάτωση,είμαι πολύ αισιόδοξη κι ευτυχώς καθησύχασα και τον άντρα μου.Έχω ζήσει τρεις μεγαλογιατρούς κι αισθάνθηκα χάλια.Έχω καταλήξει οτι όλοι αυτοί εφαρμόζουν μια συγκεκριμένη μέθοδο ''προσέλκυσης''α)εκφοβισμό(δεν μιλάνε καθόλου, κουνάνε το κεφάλι κι εσύ παθαίνεις το εγκεφαλικό ή σου λένε το γνωστό ''ποπο, χάλια είναι η κατάσταση'') και β)εκβιασμό με την ηλικία(είσαι ήδη 37, πότε θα κάνεις παιδιά;άσε μας ρε μπάρμπα, έχω ήδη το άγχος μου...).Για μένα γιατρός που σε τρομοκρατεί και σου υπενθυμίζει την ηλικία σου είναι απαράδεκτος.Καλύτερα να μην κάνω παιδί παρά να μπλέξω στα δίχτυα τους...Ο γιατρούλης μου επιμένει οτι είναι ψυχολογικό.Τι να πω;μάλλον λειτουργεί υποσυνείδητα γιατί κι όταν είχα μείνει ήμουν στον κόσμο μου και δεν το περίμενα.

Καλή μου εγκυούλα εύχομαι καλό υπόλοιπο κι όπως βλέπω είσαι κοντά στο όνειρο!φιλάκια στο μπεμπάκι!!! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Σπέρμα έχετε ελέγξει?  Πιστεύω πως το θέμα σας είναι είτε κακής ποιότητας ωαρίων, είτε σπέρματος.. Το λέω γιατί δεν είναι μόνο η δυσκολία σύλληψης αλλά και οι παλίνδρομες και η βιοχημική που υποδηλώνουν κάποιο θέμα... Εφόσον έχεις καλές ορμονολογικές, σταθερό κύκλο, κάνεις ωορρηξίαμ έκανες σαλπιγγογραφία, τότε συνήθως μιλάμε για θέμα στην ποιότητα στο σπέρμα ή στα ωάρια.  Τα ωάρια δεν μπορείς να τα ελέγξεις,  μόνο εκ του αποτελέσματος.. Αλλά το σπέρμα είναι εύκολο. Και με μερικές βιταμίνες μπορείς να λύσεις το πρόβλημα. ή επίσης αν πχ υπάρχει θέμα στην κινητικότητα τότε με μια απλή σπερματέγχυση το λύνεις γρήγορα.. Ξέρω πως δεν θέλεις να μπεις σε περαιτέρω διαδικασίες, αλλά γνώμη μου είναι, εφόσον είναι να το προσπαθείς κάνε ένα μπαμ δυνατά και γερά, προσπάθησε το και με διαφορετικό τρόπο και αν δεν κάτσει οκ το αφήνεις. Εφόσον το θέλεις τοσο πολύ δικαιούσαι να το προσπαθήσεις και πιο εντατικά.. Και ας είναι και για 3ο.. τι σημασία έχει εφόσον το θέλεις τοσο πολύ! Για  εξετάσεις σπέρματος (με κατακερματισμό μαζί) αν μένεις θεσσαλονίκη να πας στην Λυμπέρη (https://spermogene.com/team-member/στεφανία-λυμπέρη/ πραγματικά θα σε βοηθήσει και θα σου πει τι να κάνεις.. Επίσης να ξέρεις πως δεν χρειάζεται να έρθει και ο άντρας σου μαζί.. Μπορείς απλά να πας το σπέρμα από το σπίτι μέσα σε ουροσυλλέκτη  μέσα σε 45λεπτά με 1 ώρα..  (Εγώ έτσι είχα κάνει) Από εκεί θα ξεκινούσα στη θέση σου..  Καλή επιτυχία εύχομαι!  
    • Περιμένουμε να μας πεις! Τελική ευθεία νομίζω πως έχουμε μπει κορίτσια μου όλες!!! Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε!
    • Καλημέρα κορίτσια!  Κι εγώ το νιώθω από πολύ νωρίς το μωρό, από αρχές της 16ης εβδομάδας! Είναι ανακουφιστικο, ειδικά άμα σε βάζει ο γιατρός μια φορά το μήνα για υπέρηχο. Στη πρώτη μου εγκυμοσύνη είχα κλείσει τις 22 εβδομάδες και δεν το είχα νιώσει καθόλου! Είχε να κάνει η θέση του πλακούντα πολύ που ήταν πρόσθιος. Τώρα είναι οπίσθιος και δεν απορροφάει τις κλωτσιές 😊
    • Καλημερα κορίτσια μου! Τελικα με πήρε τηλ κ θα παω 12:40. Ναι θα σας ενημερώσω!    εγω αρρώστησα κιολας! Κρύωσα, με πονούσε κατω απο το στήθος, ο λαιμός.. δεν κοιμήθηκα καλα.. σημερα ειμαι Κάπως καλυτερα.  Εγω αντι λίκνο πήρα καλαθουνα με την βάση της γιατι είναι πανω κατω το σπιτι και θελω να την εχω κατω να μην ανεβοκατεβαίνω και στην αρχή λεω να την εχω εκεί αντι στην κούνια, αν και πήρα κ εγω φωλιά. Είναι το πρώτο μας παιδί ίσως να κανουμε κ υπερβολές.. θα δείξει..  @Elkκοριτσι μου αναμένουμε και τα δικά σου νέα! 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...