Μετάβαση σε περιεχόμενο

Έπαθα εξάρτηση!!!

Recommended Posts

Τι να κανω Φωτεινη μου....

ειναι χαρακτηριστηκα ομως...δεν μπορεις να πεις!!!!!!

λετε γι'αυτο να εγιναν τοσο βαρβαροι;;;;

επειδη θηλασαν 3-4 χρονια;;;; :lol::lol::lol::lol:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μου φαίνεται με αυτά τα παραδείγματα πάλι θα βρουν πάτημα οι του ξένου γάλατος να πουν "Είδες τι μπορεί να σου βγει το μωρό;;γι'αυτό δώσε ξένο, για να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου!!!!" =))=))=))=))=))=))=))=))=))

Σήμερα διάβαζα αυτό

http://www.enet.gr/?i=news.el.ygeia&id=260522

Είναι για μια μελέτη που σχετίζει το θηλασμό με μειωμένες πιθανότητες επιληψίας.

Τα νούμερα

Τα παιδιά που είχαν θηλάσει για τουλάχιστον 5 μήνες είχαν 26% λιγότερες πιθανότητες για εμφάνιση επιληψίας μετά τον πρώτο χρόνο της ζωής, όσα είχαν θηλάσει για τουλάχιστον 8 μήνες είχαν 39% λιγότερο κίνδυνο για επιληψία. Οσα είχαν θηλάσει για τουλάχιστον 12 μήνες είχαν 50% μικρότερο κίνδυνο για επιληψία, και τέλος, όσα είχαν θηλάσει για παραπάνω από 12 μήνες είχαν 59% λιγότερες πιθανότητες για επιληψία κατά την παιδική ηλικία.

Και αντεστραμένα, που αποκτούν άλλη βαρύτητα ;)

Τις μελέτες αυτές πρέπει ακόμα να μάθουμε να τις διαβάζουμε αντίστροφα: αυτό που πραγματικά λέει η παραπάνω δανέζικη μελέτη είναι ότι ένα παιδί που δεν θήλασε καθόλου έχει διπλάσια πιθανότητα για επιληψία κατά τα επόμενα χρόνια της ζωής του, συγκρινόμενο με το παιδί που θήλασε 12 μήνες.

Από το ίδιο άρθρο

Υπάρχουν δεκάδες μελέτες των τελευταίων ετών που αφορούν διάφορες σωματικές και ψυχικές παθήσεις παιδιών και μητέρων και που καταλήγουν σε αξιοσημείωτα όμοια συμπεράσματα: η σχέση του θηλασμού με την υγεία είναι δοσο-εξαρτώμενη. Τα οφέλη του θηλασμού δεν σταματούν ούτε στους τρεις ούτε στους έξι ούτε στους δώδεκα μήνες, αλλά αθροίζονται τόσο πιο έντονα και περισσότερα όσο μεγαλύτερη είναι η χρονική διάρκειά του, χωρίς ανώτερο όριο

Μη μασάτε και μην ακούτε τις εξυπνάδες κανενός άσχετου! Το πώς και πόσο θηλάζει ένα παιδί είναι καθαρά θέμα δικό του και της μαμάς του!

Τα οφέλη συνεχίζονται και για τις δυο πλευρές για όοοοοοσο διαρκεί ο θηλασμός! ;)

Κορίτσια μου σας ευχαριστώ πραγματικά...

Οι εμπειρίες και οι απόψεις σας ειλικρινά με βοηθούν πολύ!

Cesilia πραγματικά φανταστικά τα παραδείγματα και οι περιγραφές σου!!

gerani και μένα με κοιτάζει με αυτό το βλέμμα και λιώνω..και καμιά φορά (παρόλο που είναι πολύ κοινωνικό παιδί και γελάει με όλους και πάει σε όλες τις αγκαλιές άνετα) όταν του απλώσουν τα χέρια γυρνάει να με βρει και με κοιτάζει.."σαν να μου λεέι "μαμά εντάξει να πάω?""

pebii τί να πώ? Συγχαρητήρια!!Σκέτη μαγεία η σκηνή που περιέγραψες με τη μικρούλα να κάνει ότι θηλάζει!!

fotini μου άρεσε όπως ξεκίνησες! Ε κάπως έτσι θα καταλήξουμε οι θηλάζουσες!!! :lol::lol: Με λένε Μαρία και θηλάζω ακόμα το γιο μου!!! :lol:

cesilia και snowgirl πολύ καλά τα άρθρα σας..ευχαριστώ...

Σήμερα είχαμε κάτσει αναπαυτικά σε μια πολυθρόνα,εγώ,και το μωρό να θηλάζει,είχα κλείσει τα φώτα και είχα αφήσει μόνο το φως από το ενυδρείο που έχουμε και ο μικρούλης χάζευε πού και πού τα ψαράκια,εγώ άκουγα και μουσική και σιγοτραγουδούσα...μαγικές στιγμές!!!

Αχ θα το ζήσω τώρα και θα αφήσω το άγχος του αποθηλασμού για όταν έρθει η ώρα του..όπως είπε και η fotini..

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...