Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

οχι θα το αφήναμε το αρνάκι ...χιχιχιχι :lol: και βέβαια το ξεκοκκαλίσαμε !! :x

ψιλοτρώω καλέ τυράκι και γω ! λιγο στα μακαρόνια, λιγο σε τοστακι ...ετσι μικροποσότητες, αν και εμένα μου στοίχισε που εκοψα -προσωρινά- το γαλα γιατί εγώ επινα σχεδον ενα λίτρο την ημέρα (απο την εγκυμοσύνη !) και τωρα μου λείπει... :cry::cry: ειχα αντικαταστήσει ολα τα γλυκά με γαλα με κακαο σκόνη (nesquik) ! ε σε λιγο καιρό θα το αρχίσω σιγα σιγα παλι... ;)

η καφεϊνη (και των γλυκών) κλπ σιγουρα επιρρεάζουν τα μικρά μας (για οσες θηλάζουν) ... απο τον δικό τους οργανισμό φευγει σε 36 ώρες !!!!!!!!!!!!!! και αλλα φαγητά, σίγουρα τα πειραζουν...

ε γενικά καλό ειναι να τρωμε λιγο πιο προσεγμένα τωρα στην αρχή (κυρίως για τους κολικούς μωρέ...) και μετα να χαλαρώνει το διατροφολόγιο μας... εγώ τουλάχιστον αυτο ακολουθω και ηδη εχουμε βελτίωση με τους κολικούς... ισως να ειναι και τυχαίο; ...τι να πω :roll:

• Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

καλημερα κοριτσια! χριστος ανεστη, και του χρονου ναμαστε καλα κι εμεις και τα ζουζουνια μας!! τι κανετε? πως περασατε αυτες τις μερες? εμεις πηραμε τον παιδαρο και πηγαμε 3ημερη εκδρομη στο χωριο, τελεια περασαμε! αλλαξε και κλιμα ο μπεμπης και ευχαριστηθηκαμε υπνους οικογενειακως!! :D:D τωρα παλι ξανα σπιτι... :(

Δημοσίευση

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ Κ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Τωρα ετσι για να μπερδευτουμε τελειως- εμενα μου ειπαν οτι το γαλα ειναι απαραιτητο οταν θηλαζεις.

ξερετε τι καταλαβα? οτι μονες μας θα καταλαβουμε τι πειραζει το μωρο μας.

τις infacolic τις σταματησα κ αρχισα προβιοτικες σταγονες biogaia που προετοιμαζουν το πεπτικο του μωρου-βοηθαν κ στους κολικους.

χθες πηγαμε για ψησιμο. τετοια ταλαιπωρια δεν εχω ξαναπερασει-ματι δεν εκλεισε η κουκιδα-ολο να τρωει ηθελε οποτε την περασα μεσα με το μωρο αγκαλια...τι ωραια..τι να σου πω..

κ σημερα πρεπει να παμε καπου κ δεν εχω καμια ορεξη... :cry:

Δημοσίευση

καλημερα κοριτσια!εμενα μου φαινεται πως τον πειραξε η μαγειριτσα!εριξε ενα χεσιμο χτες βραδυ...περασε πανες,εσωρουχο και βγηκε το σκατο εξω απο το φορμακι!και αφου τον πλυναμε και τον πηρα αγκαλια να τον σκουπισω,με κατουρησε στο στομα!ευτυχως το ειχα κλειστο!κατα τα αλλα,χτες ηταν σχετικα ηρεμος,τωρα εχει γκρινιτσα παλι,μονο με αγκαλια ηρεμει...η τενοντιτιδα μου εχει επιδεινωθει τρελα.αυριο επειγοντως στο γιατρο..

τι ωραια που εχουν ξεπεταχτει τα μπεμπεκια σας και βγαινετε και βολτουλες..κι εγω περιμενω πως και πως να περασουν 2-3 βδομαδουλες ακομα να τον βγαζουμε καροτσαδα..

Δημοσίευση

γεια σας και απο μενα και χριστος ανεστη! εμεις περασαμε και περναμε ακομα την βδομαδα των παθων στη μοναδα νεογνων στο νοσοκομειο... απο μεγαλη τριτη ημαστε μεσα γιατι το μωρο εκανε μια φλεγμωνη στο βυζακι και περνουμε αντιβιοση ενδοφλεβια... :(:(:(:(:(:(:(:( ευτυχως απο χθες την σταματησαν αλλα ημαστε ακομα μεσα γιατι περιμενουν μια επαναληπτικη καλιεργεια αιματος.. ελπιζω να βγει καλη γιατι αν δεν βγει θα ξαναπαρει αντιβιοση για λιγες μερες ακομα... περιττο να σας πως πως περασαν οι μερες......................... ελπιζω να επιστρεψουμε συντομα!!! τα μωρα σας και τα ματια σας!!!

Δημοσίευση

αχούυ περαστικά σας Σπιρτούλι!! το πουλάκι μου μωρε γρήγορα να γινει καλα να μην ανυσηχει η μανουλα αλλο :|

Ρανια κουραγιο- σε λιγο δεν θα μαζευεστε μέσα- ευτυχως γεννησαμε πολυ καλη περιοδο- πανω που ανοιγει ο καιρος- για φανταστειτε να ειχαμε ενα χειμωνα μπροστα μας! :shock:

εγω ανεβασα επισημως κ το καροτσι πανω- μονο εκει κοιμαται σχετικα ευκολα- κ προτιμω να κουναω το καροτσι παρα να ποναει το χερι μου απο το κρατημα...

Δημοσίευση

Περιμενω απαντηση!!!!

κοριτσια πειτε μου τι κανετε με την αποστειρωση? αφου τα αποστειρωσετε τα μπιμπερονια και τα σχετικά -που τα συντηρείτε και για ποσες ωρες?????

Δημοσίευση
Περιμενω απαντηση!!!!

κοριτσια πειτε μου τι κανετε με την αποστειρωση? αφου τα αποστειρωσετε τα μπιμπερονια και τα σχετικά -που τα συντηρείτε και για ποσες ωρες?????

τι εννοεις? εγω τα καπακωνω τα μπιμπερο κ τα χρησιμοποιω οποτε μου χρειαστουν... δλδ μπορει κ μετα απο 3 μερες...

Δημοσίευση

κι εγω κουκιδα η αληθεια ειναι πω δεν τρελαινομαι με την αποστειρωση.τα απο στειρωνω φυσικα ολα,αλλα τα χρησιμοποιω οποτε χρειαστουν.αν και επειδη εχω μονο 3 μπιμπερο(που συνηθως χρησιμοποιω τα 2),αποστειρωνω συνεχεια και τα εχω μονιμα μεσα.αλλιως τα κλεινω κι εγω και οποτε μου χρειαστουν.

αλλα κι ο γιατρος μου ειπε να μην ειμαι υστερικη με την αποστειρωση.χειροτερα ειναι..

το μωρουλι μου ποναει πολυ ρε γμτ..και θελαμε να παμε μια επισκεψη σημερα,να τον αφηναμε στη μανα μου,αλλα ετσι οπως κλαιει δεν ηθελα να τον αφησω με τπτ...το λυπαμαι το καημενουλι μου

Δημοσίευση

αα ενταξει! ουτε εγω ειμαι πολυ της 'αποστείρωσης' με την εννοια της υπερβολης εννοω- απλα ετυχε να διαβασω σε ενα αλλο φόρουμ για το πως αποστειρωνουν κ αυτα που διαβασα με εκαναν να νομιζω οτι δεν ειμαι καθολου 'σχολαστικη'.

και εγω ετσι κανω κοριτσια- ενταξει λοιπον ησυχασα!! ;)

Δημοσίευση

καλημερα κοριτσια!πολυ γκρινια εχει πεσει!μονο αγκαλια ηρεμει...το σκατουλι..εκει που νομιζω πως κατι εχει και τον σηκωνω για να δω,ησυχαζει..εχω και την κωλοτενοντιτιδα και δεν μπορω,ποναω..

Δημοσίευση

ρανια μου μην στεναχωριεσαι , ειναι μαλλον σταδιο που θα περασει. κ μεις καπως ετσι ειμασταν αλλα πλεον εχει ηρεμισει (φτου φτου μην τον ματιαξω)

κουκιδα απο υπνο πως πατε? εμενα εκει που μου κοιμοταν το βραδυ 5ωρα τοωρα ξανα αρχισε τα 3ωρα :cry::cry::cry: .. σκεφτομαι να βγαζω με το θηλαστρο κ να του δινω το τελευταιο γευμα το βραδυ μηπως κ χορταινει κ κοιμαται περισσοτερο....

Δημοσίευση

Καλημερα κοριτσια

Κωνσταντινε κοιμαται πια το βραδυ- και 5ωρα κανει- το θεμα ειναι οτι κατα τη διαρκεια της ημερας δεν κοιμαται καλα- ξυπναει κ κλαιει με το παραμικρο...με αποτελεσμα να περπαταω σαν τη γατα μεσα στο σπιτι(οσο κ αν ηθελα να το αποφυγω αυτο....)

ειναι παιδι που κοιμαται λιγο κ ειναι ζωηρη- η παιδιατρος μας ειπε να το παρουμε αποφαση..

αντε να μεγαλωσουμε λιγο...

Γιατι αραγε στο γυρισε στα 3ωρα παλι??μηπως πειναει?

Δημοσίευση

εγω κωνσταντινος,συνηθως βγαζω απτο θηλαστρο και του δινω μπιμπερο 90ml.μου ξαναπειναει μετα απο 4 ωρες συνηθως.εχει κρατησει και 5,30-6 ωρες,οπως και 2,30 βεβαια..οταν τρωει απο στηθος,επειδη μου αποκοιμιεται,ξυπναει πιο γρηγορα.οποτε το αποφευγω το στηθος.ειδικα το βραδυ..

αληθεια,θυμαστε ποσο τους δινατε στην αρχη?δηλαδη τα 90 ειναι πολλα?

Δημοσίευση

γεια σας κοριτσια χρονια πολλα και χριστος ανεστη,περαστικουλια κουκιδα στο νινακι σας και γρηγορα σπιτι,πως τα περασατε ?εγω οπως σας ειπα σαλαμινα πηγα και ηταν τελεια το καταευχαριστηθηκαμε ολοι μας κυριως ομως το μικρο μου αγορι που ξεσαλωσε ολο βολτες ητανε κωλο δεν εβαλε κατω αλλα και ημπουμπου μαζεψε αρκετο ηλιο αφου την ειχαμε στο καροτσι και πηγαινε ολο βολτες..να ρωτησω κατι κοριτσια σε οσες τους ηρθε περιοδος και δεν θηλαζουν ποσο κρατησε?και αν ειχαν καμμια ανωμαλια?γιατι εγω στης 30 μερες καθαρησα απο τα λοχεια στης 60 μου ηρθε περιοδος 8 μερες κρατησε με πολυ αιμα και ενω μου τελειωσανε στης 17 με 18 του μηνα απο χτες παλι περιοδος μου ηρθε :twisted::twisted: τι να πω!!!!ο γιατρος μου ειπε οτι σημβαινουν αυτα στην αρχη και οτι επειδη εκοψα το γαλα ισως να εχει μεινει λιγο στο στηθος και μπερδευτικε ο οργανισμος...μου τι εχει δωσει ολο αιματα και ξανα αιματα αμαν!!!!!! :twisted::twisted:

Δημοσίευση

γεια σας και παλι... αυτη τη φορα με πολυ χαρα γιατι πηρα το μπεμπακο σπιτι!!! δοξα το θεο, παει και αυτο... ελπιζω δηλαδη γιατι μας ειπαν πως δεν εχει ολοκληρωθει η καλλιεργεια αιματος αλλα μεχρι τωρα ειναι αρνητικη,αν βγαλει κατι θα μας ειδοποιησουν για εισαγωγη παλι.. :(:(:(:(:( αλλα δεν θελω ουτε να το σκεφτομαι...

Δημοσίευση

κοριτσια ΓΕΙΑ ΣΑΣ !! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΑΡΑΝΤΙΣΑΜΕ και... ξεπορτίσαμε !! χιχιχι :lol:

πηγαμε πηραμε ευχουλα και μετα φυγαμε για βολτα με το αυτοκίνητο ! πηγαμε σε Jumbo, πηραμε καινούρια φορμακια γιατί ψηλώνουμε και μας ειναι μικρα τα προηγούμενα :D κατι αλλα σκατολοϊδια και μετά καταλήξαμε στο Καβουρι και απολαύσαμε ήλιο και θαλασσούλα ...

ο μικρουλακος μας εριξε κατι υπνους... ανεπανάληπτους ! :) εγκαινίασε και το σλίνγκ (γιούπιιιιιιιιιιιιιιιιιι) και το καροτσι του και το καθισματακι αυτοκινήτου !!! δυστυχως παλευα να βγαλω φωτογραφίες με το καρότσι αλλα ειχε τόσο ήλιο που ολες βγαίναν σχεδόν λευκές :cry:

ας ειναι... την επόμενη φορά !! ;);)

και το καλύτερο ;;; πρόλαβα να πάω ΚΑΙ κομμωτήριο ! κουρεψα λιγο το μαλλάκι μου που δεν ξεμπλεκε ΠΙΑ απο την ψαλίδα και ξαλάφρωσε το κεφάλι μου !!

τι να πω... μια ομορφιά η σημερινή μερα :x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x

ΥΓ: αγαπημένο Σπιρτουλακι περαστικα σας ! ευχομαι να ΜΗΝ εχετε συνεχεια με τα νοσοκομεία !

Κουκιδιτσα εγω δεν πολυχρησιμοποιω μπιμπερο, αλλα ΑΝ ειναι προτιμώ να τα αποστειρώσω λιγο πριν την χρήση (καυτο νερο απο τον βραστήρα και μπλουμ σε λεκανακι για κανα 5λεπτο) ...

Δημοσίευση

Γεια σας κοριτσια, μια χαρα περασατε ολες βλεπω , εκτος απο εσας βρε Σπιρτουλι.Ευχομαι να ειναι ολα καλα απο εδω κ περα!

Κουκιδα εγω αποστειρωνω οποτε λερωθουν πολλα μαζι και τα χρησιμοποιω οποτε τα χρειαστω. και εγω ακουσα κατι υστεριες με την αποστειρωση, αλλα η αληθεια ειναι πως ειμαι πολυ χαλχαρη. Και η πιπιλα ειναι μεσα στη καλαθουνα, πεφτει κ τη ξαναβάζω!

Εμας η μικρη κολικους ειχε 2-3 φορες και παρατηρησα οτι ειχα φαει σκορδο ή γαλα.

Το γαλα κανει καλο για το ασβεστιο αλλα προκαλει κλανιτσες κ κολικούς!Εμεις 5ωρο ακομα δεν κοιμηθηκαμε αλλα εχουμε ενα 4ωρο στανταρ το βραδυ.Αληθεια οι κολικοι ποτε σταματανε?

Δημοσίευση

καλησπερα κ χρονια πολλα σε ολες πως περασατε μανουλες ολες πλεον?εμεις ειμαστε καλα ειμαστε ησυχες ειμαστε καπως καλυτερα με τα εντερακια εχουμε ζορι με τα αερια με τα κακα μας τα παμε καλαενεργουμαστε καλα σαραντισαμε το μεγαλο σαββατο πηγαμε μια μικρη βολτουλα αλλα η μεγαλη πλεον κορη συναχωθηκε ποτε θα φτιαξει ο καιρος να βγουμε εξω δεν θα περασουν αυτες οι ιωσεις μου φαινεται αν δεν βγει ο ηλιος για τα καλα.τα πονακια μπορει να πανε κ 3 μηνες συνηθως στους 2 με 3 σταματανε επειδη μεγαλωνουν τα εντερακια κ να μπορουν να λειτουργουν κανονικα το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι υπομονη κ ολα θα τελειωσουν μετα θα βγουν αλλα φιλακια πολλα

Δημοσίευση

καλησπερα κοριτσακια!τωρα μαζευτηκαμε σπιτι..τον αφησα στη μανα μου και πηγαμε μια βολτουλα για ψιλοψωνια,περασαμε απτο γιατρο να τους αφησουμε κατι δωρακια(πολυ χαρηκα που τους ειδα-γιατρο και μαια,μου ειχαν λειψει)και μετα πηγαμε για καφεδακι!ο μικρος υυυπνο.λιγο ξυπνησε λεει η μανα μου,εκλαιγε,του εβαλε τα γιατροσοφια της για τους κολικους και ηρεμησε αμεσως.εχει να φαει απο τις 5 το παιδι,τον εβαλα μονο λιγο στο βυζι κατα τις 6 για να ηρεμησει απο τη γκρινια..παντως σημερα ανα 5ωρο τρωει το ψυχουλακι μου!μακαρι να συνεχισει ετσι!

Δημοσίευση

Γεια σας μανουλες!

Χρονια πολλα στις Γεωργιες και Χριστος Ανεστη (καλλιο αργα παρα ποτε).

Ελπιζω να περασατε καλα,γιατι εμεις ειχαμε συγχρονισμενους κολικους.Και οι 2 μαζι πονουσαν κ εκλαιγαν.Για 2 μερες ταλαιπωρηθηκαν παααρα πολυ τα καημενουλια μου :(:(:(:(:(:( .....

Η μεγαλη μπεμπουλα εκανε ομφαλοκηλη απο το σφιξιμο κ το ζορι στο κλαμμα.....Η παιδιατρος ειπε οτι συνηθως επανερχεται μονος του ο ομφαλουλης μεχρι τα 3 χρονια...αν δεν επανελθει ή γινει μπλε θα χρειαστει επεμβασουλα :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

Μακαρι να μην ταλαιπωρηθει η ζουζουνα μου.......

Χτες και σημερα ειμαστε πολυ καλυτερα!!!!

ΣΠΙΡΤΟΥΛΗ μου ευχομαι να τελειωσε η αγωνια σας κ η στεναχωρια σας!

ΜΑΡΙΑ+ΦΩΤΗΣ σαραντησατε και πηρε ο πωπουλης σας αερα;;; :lol::lol::lol: καλα κανατε μωρε,δεν παλευετε η κλεισουρα.

Παω να διαβασω κ τα υπολοιπα γιατι εχω μερες να μπω και εχω χασει τα νεα σας!

Δημοσίευση

Καλημερα , Λολλακι σε ευχαριστουμε (κι εγω Γιωργιτσα ειμαι)!!!

Κι εμας η παιδιατρος μας ειπε πως εμφανιζει ομφαλοκηλη, αλλα δεν ξερω τι ειναι ακριβως. Απλα μου ειπε πως το πιο πιθανο ειναι μεσα στο χρονο να υποχωρησει!!!

Γεωργια με εκανες να χαρω πολυ με τους κολικους που σιγα σιγα υποχωρουν!!

Δημοσίευση

καλημερα κοριτσια!να σας πω το γιατροσοφι της μανας μου για τους κολικους..ζεσταινουμε σε ενα τηγανι ενα κομματι μαλλινο υφασμα(ολομαλλο να ειναι) με λιιγο λαδακι και λιγο χαμομηλι τριμμενο.ελαφρως ζεστο ε,μη τα καψουμε.και το βαζουμε επανω στην κοιλιτσα τους μεσα απο τα ρουχαλακια.δεν ξερω αν ειναι τυχαιο,αλλα απο χτες το μεσημερι που του το εκανε,εχει ηρεμησει τρελα..

Guest
Η συζήτηση έκλεισε, δεν μπορούν να γίνουν νέες απαντήσεις

• Απαντήσεις

• Εμεις πρώτα ο Θεός θα το ονομάσουμε Ελένη το παιδι 🌸
    • @ΜαρίαΔημήτρης και γω το ίδιο Μαρία μου , δεν έχω κάνει λίστα αλλά είναι και λίγα τα άτομα που έχουν προσφερθεί να παρουν κατι για το παιδι , το βλεπουμε τωρα πως θα παει και αν ξαναπροτεινουν  Όσο για την αρνητική ενέργεια, ουουουου αν μπορούσα αυτόματα με ένα κουμπί να κρύψω την εγκυμοσύνη θα το έκανα συνέχεια και γωω😇  Είμαι της γνώμης να τον ενοχλείτε τον γιατρό κορίτσια για το οτιδήποτε που θεωρείτε πως είναι ανησυχητικό και ας μην είναι,  συμφωνώ με την @Elenaki12🤞  
    • @Sotiria_94 κορίτσι μου λυπάμαι και γω για τον χαμο του μπαμπά σου , καταλαβαίνω το πένθος αυτό γιατί και μεις είχαμε χάσει ένα πολύ δικό μας πρόσωπο και τον επόμενο μήνα έμεινα εγκυουλα εγώ, θα είναι η λύτρωση αυτό το μωράκι και για σας 🫶
    • Ίσως εντάσσονται σε κάποιο σύνδρομο, ίσως όχι. Αν απευθυνθείτε σε έναν γενετιστή, θα σας καθοδηγήσει. Εμάς μας βοήθησε πολύ ο παιδοΩΡΛ, ο οποίος μας σύστησε μια σειρά από γονιδιακές εξετάσεις (κυρίως για μετάλλαξη στην περιοχή κονεξίνη), αιματολογικές και ανοσολογικές (για να φανεί αν είχα εκτεθεί ασυμπτωματικα σε κάποιον ιό στην εγκυμοσύνη),  και οφθαλμολογικές (υπάρχουν κάποια σύνδρομα που περιλαμβάνουν βαρηκοΐα και προβλήματα όρασης). Αυτός μας έβαλε σε μια σειρά. Θα δεις ότι τα περισσότερα θα λυθούν απλά. Αν τελικά επιβεβαιωθεί η βαρηκοΐα, στείλε μου για ο,τι πληροφορία χρειάζεσαι σε σχέση με ακουστικά, λογοθεραπείες κτλ. Όλα να πάνε τέλεια!
    • Καλή αρχή στο κοριτσάκι σου! Σημασία έχει ότι της αρεσει τα υπόλοιπα θα τα βρείτε! Κλαίω με την αθώα της σκέψη μωρέ, γλυκούλα μου 🥹🥹🥹🩷🩷🩷 Ναι, ο άντρας μου το ήθελε πάρα πολύ ένα κοριτσάκι ακόμα. Το ίδιο και εγώ να σου πω την αλήθεια. Εννοείται μετά από όσα έχουμε περάσει λέγαμε απλά να πάει καλά μέχρι τέλους αλλά μας έκανε τη χάρη δεύτερη φορά και μας ξαναήρθε κόρη και πετάμε στα σύννεφα. Έχουμε και τόση προίκα στα ροζ, μην πάει χαμένη 😋 Θέλω και εγώ να πιστεύω ότι με 19 μήνες διάφορα μόνο, θα γίνουν φίλες, θα παίζουν μαζί θα μεγαλώνουν μαζί και εγώ θα τις καμαρώνω και θα τις χαίρομαι 🥹🥹🩷🩷 Έχω κοιλίτσα ναι, είχα πετάξει και στην Λυδία από νωρίς, ενώ δεν είχα παραπάνω κιλά. Μάλιστα τότε ήμουν γυμνασμενη φουλ, και με καταλάβαιναν όλοι στη δουλειά γιατί ξαφνικά είχα μια μυτερή κοιλίτσα, από εκεί που είχα κοιλιακούς. Και είμαι και ψηλή, δεν ξέρω γιατί δείχνω τόσο γρήγορα την εγκυμοσύνη. Αλλά προσωπικά το χαίρομαι, μου αρέσει να φαίνεται η κοιλίτσα, θεωρώ ότι είναι μια πολύ γλυκιά και όμορφη εικόνα 🫄🫄 Πιστεύω θα στρώσει η περίοδος σου σιγά σιγά.. Ίσως ναι, επηρεάζει και ο θηλασμός, οι ορμόνες είναι άνω κάτω!!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...