Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Έλα βρε Τόνια κακώς δεν ήρθες στο τρενάκι, το ξέρεις ότι είσαι ευπρόσδεκτη :D:D

Αν τηρείς το πρωτόκολλο αντλήσεων λογικά η γαλουχία θα διατηρηθεί και θα συνεχιστεί κανονικά. Καλύτερα να στείλεις πμ στην Λάλα. Νομίζω πάντως ότι το πρωτόκολλο λέει 8 αντλήσεις από 10 λεπτά σε κάθε στήθος. Εσύ πως έχεις φτιάξει το πρόγραμμα άντλησης?

Δες επίσης αυτό αν δεν το ξέρεις ήδη και ρώτα την Λάλα μήπως μπορεί να σε βοηθήσει

http://www.anatello.gr/cart/product.php ... t=5&page=1

Φιλιά στα ζουζούνια σου. Ο Άλεξ πως τα πάει με την μικρή?

• Απαντήσεις 94
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Αθηνουλα μου οι πληγες μου εχουν κλεισει φυσικα αν και το θηλαστρο με ποναει λιγακι...μαλλον εχω πολυ ευαισθητο στηθος.. :? Απο ψυχολογικης αποψης,να σου πω με πηρε αρκετα απο κατω γιατι ημουν αποφασισμενη , ελεγα οτι σιγουρα θα τα καταφερω κι ετσι που δε μου εκατσε στεναχωρηθηκα πολυ! :cry:

Προσπαθω να βλεπω τη θετικη πλευρα..οτι πχ ξερω ποσο τρωει(170 σχεδον η φαγανα!!!) κοιμαται πολλες ωρες τη νυχτα(προχθες εκανε σερι 11-6:30!!!) ομως ακομη με τρωει το γιατι! :?

Νατασουλα μου το ξερω αυτο το μπιμπερο αλλα πρεπει να παρω πολλα τετοια και ειναι πολυ ακριβα...αλλωστε δε θηλαζει απο το στηθος οποτε δεν εχω λογο να αγχωνομαι πλεον για συγχιση..αυτο το παιδι μαλλον γεννηθηκε με συγχιση! :roll:

Αντλω καθε 2-3 ωρες απο 15-20 λεπτα,αλλα το βραδυ κανω και 5-6 ωρες γιατι δε τη παλευω απο τη νυστα!

Σ'ευχαριστω που με κανεις να νιωθω ευπροσδεκτη!!! :D το ξερω μωρε αλλα λεω να μπω και να πω μονο τα δικα μου σα τη πορδη χωρις να σας εχω διαβασει;;;δε μου πηγαινε.. :oops: μπαινω ποτε ποτε και προσπαθω να σας διαβασω αλλα ειστε γλωσσοκοπανες και δε προλαβαινω στα 15-20 λεπτα που αρμεγομαι! :P

Ο Αλεξ το εχει παρει πολυ ασχημα δυστυχως...εχει φαει η καημενη τρελες σφαλιαρες και μερικα παιχνιδια στο κεφαλι!!!:cry: Προσπαθω να μη τον μαλωνω καθολου και να του εξηγω με ομορφο τροπο,αλλα προχθες που της την επαιξε με δυναμη μες τα μουτρα και ειδε η καημενη αστερακια,τον μαλωσα..

Ναn εισαι πολυ τυχερη που καταφερες 6 μηνες και χωρις νοσοκομειακο θηλαστρο!!!!! πρεπει να ειχες παρα πολυ γαλα!!!! ;) κι εγω ειχα το μινι ελεκτρικ αλλα σε καμια περιπτωση δεν εβγαζα τοσο γαλα οπως με το symphony! Μακαρι να τα καταφερω 6 μηνες κι εγω! Και μετα που μπαινουν και οι στεραιες και μειωνονται τα γευματα σε πρωι-βραδυ νομιζω θα ειναι πιο ευκολο γιατι θα χρειαζονται λιγοτερες αντλησεις..

Δημοσίευση

Ελα ρε Τονια..και αναρωτιομουν που χαθηκες.....κακως δεν ηρθες απο το τρενακη...να μας πεις τα νεα σου!!!!

ελα οποτε θες!!!!

Στο θεμα αντλησεις....ειναι εξαιρετικα ψυχοφθορο να αντλεις συνεχεια..σε καταλαβαινω απολυτα..

το θηλαστρο σου ειναι νοσοκομειακο - και πολυ καλο αυτο ειχα και εγω μαζι με το σουινγκ και ενα αλλο της αμεντα- απο τη στιγμη που εχεις ικανοποιητικη ποσοτητα γαλακτος εισαι καλα..

Ενδεχομενος καποια στιγμη ισως και να μειωθει η ποσοτητα του γαλακτος που μπορεις να αντλησεις..οχι του γαλακτος που παραγεις..αυτο σημβαινει καμια φορα οχι παντα..

υπαρχει λυση ειναι τα χαπακια μαγιας μπυρας που υπαρχουν στα φαρμακεια τα οποια θα παιρνεις για 2 ευδομαδες θα κανεις μια ευδομαδα διαλειμμα και μετα θα ξαναπαρεις για δυο ευδομαδες..αλλα αυτο μονο εαν θα παρατηρησεις οτι μειωνετε η ποσοτητα που μπορεις να αντλησεις...μη παρεις προκαταβολικα.

Καλες αντλησεις και φιλακια πολλα!!!

Δημοσίευση

Τα συγκεκριμένα μπιμπερό ναι είναι αρκετά ακριβά..

Την νύχτα μεταξύ 12-6 πρέπει να κάνεις τουλάχιστον μια άντληση που απότι κατάλαβα κάνεις και οι υπόλοιπες ανά 2-3 ώρες νομίζω ότι είναι μια χαρά. Βγάζεις όσο γάλα πίνει η μικρή ή και παραπάνω?

Και φυσικά να μην νιώθεις τύψεις, προσπάθησες όσο μπορούσες και εννοείται ότι κάνεις το καλύτερο για το παιδί σου ;)

Στον Άλεξ δώσε λίγο χρόνο ακόμα αργά ή γρήγορα θα δείς βελτίωση

Δημοσίευση

Τονια τσακισου να πεταχτεις σαν πορδιτσα κ μην το σκεφτεσαι!!!!! :P:D

Εγω κοπελαρα μου δεν εχω εμπειρια αντλησεων ομως ΠΙΣΤΕΥΩ πως δεν εχεις χασει το παιχνιδι το φυσικου θηλασμου!!!!Συνεχισε με το θηλαστρο,ρωτα κ μαθε περισσοτερο για το τι κ πως πρεπει να κανεις κ εχε σαν επομενο στοχο(μετα τη διατηρηση της γαλουχιας) το φυσικο θηλασμο!Σιγουρα θα υπαρχει λυση! ;)

Καλο κουραγιο μανουλα!!!Φιλια στα παιδακια σου!

Δημοσίευση

Χρυσα μου τα χαπακια αυτα τα παιρνω ηδη γιατι σα να παρατηρησα μια μικρη μιωση και η αληθεια επανηλθα! Βγαζω παραπανω γαλα απο αυτο που χρειαζεται ημερησιως αλλα οχι πολυ για να καταψυξω ας πουμε..αν διατηρηθει σε αυτα τα επιπεδα,νομιζω θα καταφερω να τη καλυψω μεχρι το 6μηνο...

Αναστασι διαβασα πριν για το αχλαδι της Αννυ!!!!!! :lol: και εις ανωτερα!!! :D Θα ερθω κι απο το τρενακι μολις μπορεσω να σας πω ενα γεια!

Ρε συ πως δε το εχω χασει αφου ακομη και τωρα που προσπαθω να τη βαλω στο στηθος,πιανει(οπως πιανει τελος παντων) ρουφαει λιγο κι ενω γεμιζει το στομα της γαλα,τεντωνεται πισω σα το ξυλο και τραβιεται!!! :shock: Εχω προσπαθησει,οταν ειναι ηρεμη,μισοκοιμισμενη,πεινασμενη και δε το θελει με τιποτα!αν επιμεινω λιγο παραπανω αρχιζει και κλαιει...Μα αν εβλεπες με τι αγαλιαση επιασε το μπιμπερο οταν της το εδωσα πρωτη φορα,μετα απο 1 μηνα που ηξερε μονο το στηθος θα χαζεβες!!!! :shock: εγω περιμενα(κι ευχομουν καταβαθος) να το φτυσει κι αυτη το ρουφηξε και ξεραθηκε μακαριως!!! :?

Νατασουλα μου ναι συνηθως κανω μια 12-6 αλλα οχι παντα..αν δε με ξυπνησει η μικρη εγω αφυνατω να ξυπνησω μονη μου.. :oops: απο τα νιατα μου εχω θεμα με τον υπνο! :P εχω χασει εξεταστικη και εφταιγε οτι ειχα ξενυχτησει και δε μπορουσα να σηκωθω το πρωι να παω να δωσω!!! :lol:

Δημοσίευση

Koritsaki μου πιθανον να μην της αρεσει το οτι θα πρεπει να καταβαλει προσπαθεια για να τραφει...Δεν ξερω..Ετσι θελω να πιστευω!Απλα παρε γνωμη μιας συμβουλου θηλασμου...και της Λαλα φυσικα!

Εγω δεν εχω κανει κατι τετοιο ομως σιγουρα καποιες αλλες μανουλες το καταφεραν!Ισως να μπορεσεις κ εσυ!

Και να το απολαυσεις οπως σας αξιζει!

Ευχομαι τα καλυτερα!!!!!

Δημοσίευση

Ναι ρε γαμωτο αλλα το στηθος ειναι το πρωτο πραμα που εμαθε και για 1 μηνα ετρωγε μονο απο εκει οποτε δεν ηξερε οτι υπαρχει και το μπουκαλι που ειναι πιο ευκολο...πως λοιπον εγινε αυτο;;;; :? συμβουλο θηλασμου εφερα 2-3 φορες και μιλησαμε αλλες τοσες στο τηλ αλλα ουτε κι αυτη μπορουσε να καταλαβει τι γινεται και γιατι ειχε αυτη τη συμπεριφορα στο στηθος...μονο αυτο για την υπερωα παρατηρησε,αλλα δε ξερει αν εχει καποια σχεση..

Αν το δει η Λαλα κι εχει ιδεα το τι μπορει να πηγε στραβα,θα μας γραψει..

Ευχαριστω Αναστασι μου κι εσενα για το ενδιαφερον! :-*

Δημοσίευση

Τόνια η Λάλα ήταν να κατέβει Ελλάδα νομίζω για το Πάσχα οπότε μπορεί να αργήσει να το δεί.

Τα χαπάκια μαγιάς πόσο καιρό τα παίρνεις? Δεν κάνει τα τα παίρνεις για μεγάλο διάστημα.

Για να ξαναγυρίσεις σε φυσικό θηλασμό σίγουρα θα υπάρχει κάποιος τρόπος αλλά θα είναι πολύ δύσκολος και όταν υπάρχει και άλλο παιδί στο σπίτι σίγουρα τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο.

Εγω αρχικά γιαυτό σου είπα για τα μπιμπερό τα calma σκέφτηκα ότι αν αντικαταστούσες τα κανονικά μπιμπερό με αυτά ίσως θα είχες περισότερες πιθανότητες να επαναφέρεις φυσικό θηλασμό και πάλι όμως δεν έχω εμπειρία γιαυτό και και σου είπα να ρωτήσεις την Λάλα ή κάποιον που να γνωρίζει περισσότερα

Δημοσίευση

Νατασουλα μου 1 εβδομαδα τα παιρνω μονο...λεω μηπως τα κοψω τωρα γιατι επανηλθε το γαλα στα προηγουμενα επιπεδα αν και ξερω για το προγραμμα 2 εβδομαδων και μετα διακοπη 1.. :roll:

Ναι κι εγω ειπα οτι αν δεν ειχα τον Αλεξ,που εκτως οτι ειναι φωτια ο κερατας :lol: εχουμε μεγαλο θεμα με τη ζηλια,ισως καταφερνα να το παλεψω κι αλλο...ομως οσο και να γυρναω πισω στο τι εχει συμβει,νομιζω οτι εκει θα με οδηγουσε παλι η μπεμπα...και σιγουρα ξερω οτι αν ημουν μονη,στην ερημο πχ και δεν ειχα αλλη επιλογη,θα συνεχιζα να τη θηλαζω με οποια δυσκολια και πονο και σιγουρα καποια στιγμη φανταζομαι θα βελτιωνοταν τα πραγματα...Τωρα ομως ενιωθα οτι ταλαιπορουμασταν και οι 2 χωρις τα επιθυμητα αποτελεσματα..Η μικρη ακομη και απο το μπουκαλι τρωει με ιδιαιτερο τροπο..κανει ενα περιεργο θορυβο καθως ρουφαει,σταματαει,πιπιλαει και θελει τουλαχιστον μιση ωρα με 40' για να πιει το γαλα!!! :shock: σκεψου στο βυζι ποσες ωρες εκανε!!! :?

Δημοσίευση

Τόνια κι εγώ 2 βδομάδες τα είχα πάρει τα χαπάκια και μετά τα σταμάτησα και δεν χρειάστηκε να ξαναπάρω.

Οστεοποθητικό βρήκατε τελικά ή όχι?

Πάντως αν κάνει και μια άντληση την νύχτα νομίζω ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να διατηρήσεις την γαλουχία.

Ξέρω πόσο δύσκολο είναι, για 4 μήνες το ρολόι χτυπούσα κάθε βράδυ στις 2 για άντληση #-o

Δημοσίευση

Τονια μου εαν μπορεις κατεψυξε μικρες μεριδες...των 50 πχ ανα ημερα...

εαν μαζευεις ολες τις παραπανω αντλησεις της ημερας σε ενα μπουκαλακι..προσοχι πριν τα αναμειξεις σε ενα να αφισεις το φρεσκοαντλημενο 1 διωρο στο ψυγειο για να εχουν την ιδια θερμοκρασια..

αυτες οι μεριδες ισως να σε σωσουν μελλοντικα...

Οσο για τις νυχτερινες ανπλησεις πρεπει να γινετε οπωσδηποτε μια αντληση τη νυχτα εφοσως θα κανεις αποκλειστικο καισμα με αντλημενο γαλα...δε θυμαμαι μεχρι πια ηλικια- εψαχνα χτες τις σημειωσεις μου επι του θεματος αλλα με τη μετατροπη του γραφειο σε δοματιο του φοφο..καπου τις καταχωνιασα..θα τις βρω και θα οσυ πω μεσα στο ΣΚ...

Ειναι μανικι κοριτσαρα σε καταλαβαινω..ενα διαστημα - γιατι οπως ξερεις το δικο μου το καμαρι ειχε γκουρμε ουρανισκο και δεν γουσταρε κατεψηγμενο γαλα- οταν ξυπναγε τη νυχτα για να φαει ταιζα απο το ενα στηθος και αντλουσα απο το αλλο για να εχω τα γευματα του.

Ειμαστεε δω για να σε στηριζουμε..

Οσο για τον Αλεξ τι να πω..πραγματικα καλο κουραγιο!!!!

Δημοσίευση

Και εγω περιπου ετσι θυμαμαι αλα θελλω να ειμαι σηγουρη...

ειχα τοτε ολες τις οδιγιες που μου ειχε δωσει η συμβουλος θηλασμου..ειχε πει σηγουρα μια νατληση τη νυχτα απλα δε θυμαμαι μεχρι ποτε..και φυσικα ετσι οπως θηλαζε ο Χριστοφορος θηλαζα και αντλουσα ταυτοχρονα και ειλικρινα δε θυμαμαι μεχρι ποτε....

Δημοσίευση

Αχ το ξερω αυτο για τη νυχτερινη αντληση και συνηθως το κανω,αλλα ειναι καποιες μερες που κουραζομαι τοσο πολυ,πεφτω σα το τουβλο στο κρεβατι στις 12 μετα τη τελευταια αντληση και δεν εχω τη δυναμη με τιποτα να σηκωθω σε 3 ωρες για να αρμεχτω!!! :?

Βρε Χρυσα μου εσυ αφου θηλαζες κανονικα γιατι ξυπνουσες το βραδυ για να αντλησεις;;;;έκτως κι αν σε ξυπνουσε ουτως ή αλλιως ο φοφος οποτε εβγαζες και γαλα.. :roll:

Προς το παρον δε καταψυχω ανκαι η αληθεια θα μπορουσα γιατι βγαζω λιγο παραπανω...λες να παω να παρω σακουλακια;;;φοβαμαι βεβαια μηπως δε το πινει και η δικια μου γιατι εχω ακουσει για πολλα μωρα που δε γουσταρουν αποψυγμενο γαλα! Και ειναι μωρε το ιδιο θρεπτικο το γαλα που εχει καταψυχθει;;;δεν εχουν παθει κοκομπλοκο τα κυτταρα που εχει το φρεσκο μητρικο;;;; :?

Νατασα 4 μηνες ε;;;; Μεγαλο παλουκι ρε γαμωτο! :(

Σας χιλιοευχαριστω κοριτσακια μου για τις συμβουλες και τη στηριξη!!!! :x:x:YMHUG::YMHUG:

Δημοσίευση

Τόνια κατέψυξε μόνο 1 μερίδα και μετά από μερικές μέρες βγάλτην για να δοκιμάσεις αν θα το πιεί. Μην τα μαζεύεις τζάμπα και μετά τα πετάς κρίμα είναι.......

Εγώ πάντως κατέψυχα σε γυάλινα βαζάκια τα οποία πρώτα αποστείρωνα γιατί τα σακουλάκια ήταν πολύ ακριβά και μιας χρήσεως ενώ τα βαζάκια να αποστειρώνεις και τα ξαναχρησιμοποιείς

Απότι ξέρω αν το γάλα καταψυχθεί και αποψυχθεί σωστά δεν χάθει καμιά θρεπτική ουσία, άλλωστε για ώρα ανάγκης θα τα έχεις ;)

Δημοσίευση

Εγω τονια μου δεν μπορουσα να αντλισω μεταγες ποσοτητες γαλακτος..50-75 και απο τα δυο στηθη ανα αντληση..οποτε αναγκαστηκα "αρμεγομουν" συνεχεια..

τη νυχτα ξυπνουσε που ξυπνουσε..ετρωγε απο το ενα στηθος και εγω ταυτοχρονα αντλουσα απο το αλλο για να σημπληροσω τα γευματα του..

ασε...ολη αυτη η ιστορια με ειχε εξαντλησει...αντλησε- αποθυκευσε- κουβαλα μπουκαλακια- αποστειρωνε...ουτε να τα βλεπω δεν θελλω..

δεν ξερω τι θα κανω με το δευτερο..να γεννηθει πρωτα ο θεος...αλλα ειλικρινα δεν ξερω εαν θα ξαναεχω το κουραγιο να αντλω...και ειδικα αμα θα εχω εναν Χριστοφορο να γυρναει μεσα στα ποδια μου.

Οσο για την καταψυξη, αυτο που σου λεει η νατασα...

και εγω τα ειχα σε μπουκαλακια..πλαστικα ειδικα της κικο στην καταψυξη..οταν διαπιστωσα οτι δεν το πινει..καπως αργα ομολογω και πεταξα πολλες μεριδες..τα αποθηκευα σε κανονικα μικρ αμπιμπερο γυαλινα στο ψυγειο τα οποια οταν ερχοταν η ωρα να τον ταισει η μαμα μου ανακατευε σε μεγαλα..

Δημοσίευση

Οχι καλε..φυσικα και κανει ..το γυαλι ειναι η ασφαλεστερη μεθοδος αποθηκευσης..αμεσως μετα ερχετε το ανοξειδωτο ατσαλι.

Φυσικα παντα μα παντα παιρνεςι γιαλι που να αντεχει σε θερμοκρασιες..ειδικα γιαλια δηλαδη..

εγω για την καταψυξη του σπιτιου εχω της frigovere.

Τοτε ομως με βολεψαν πολυτα ειδικα μπουκαλακια της κικο..και μετα τα ειχα στο ψυγειο σε γυαλινα μπουκαλακια...

το μονο κακο με τα γυαλινα ηταν οτι μια φορα ειχα παει στη μαμα μου και ενα επεσε απο την τσαντα γιατι ηταν δευτερα..και ειχα να κουβαλισω πολυ πραμα..ρουχα πανες κλπ..και ηταν και γεμματο..πωπω..μονο τα κλαμματα που δεν ειχα βαλει εκεινη την ημερα

Δημοσίευση

Κι εγω θα ειχα θα βαλει τα κλαματα στη θεση σου Χρυσακι με τετοιο κοπο που κανουμε να το μαζεψουμε!!!!Εδω ταιζω τη μπεμπα κι αν αφησει λιγο λυπαμαι να το χυσω!!! :lol:

Αυτο παντως με τα γυαλινα το ειχα διαβασει εδω καπου ή στο παρεντς που λεγανε για κατι αναλογο και μαλιστα το καινουριο μπιμπερο της μεντελα που ειναι μονο για μητρικο,ειναι πλαστικο... :roll:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...