Μετάβαση σε περιεχόμενο

Η μυστική συνταγή της Coca Cola!!!!...τι πίνουμε!!!!

Argi

Recommended Posts

αυτή είναι η μυστική συνταγή της Coca Cola....ό,τι πιο υγιεινό δλδ!!!! :shock::shock::shock::shock::?:?:?:?

και η ιστορία της:

"Ο Πέμπερτον, φαρμακοποιός και βετεράνος του εμφυλίου που είχε εθιστεί στη μορφίνη, σκέφτηκε να ξεπεράσει μόνος του το πρόβλημά του με ένα αλκοολούχο ποτό που περιείχε κρασί από κόκα και χυμό από τον καρπό του φυτού κόλα.

Όταν η Ατλάντα επέβαλε ποτοαπαγόρευση το 1886, ο Πέμπερτον άλλαξε τη συνταγή του, ονόμασε το ποτό Coca-Cola και άρχισε να το διαθέτει μέσω φαρμακείων.

Η φόρμουλα αγοράστηκε το 1889 από τον Άσα Κάντλερ, που έγινε πρόεδρος της Coca-Cola Company και αντιλήφθηκε αμέσως ότι η συνταγή θα ήταν το μεγάλο εταιρικό μυστικό. Επέμεινε ότι κανείς δεν έπρεπε να αντιγράψει τη συνταγή σε χαρτί και αφαίρεσε μάλιστα όλες τις ετικέτες από τις φιάλες με τις πρώτες ύλες.

Φαίνεται όμως ότι ήταν ήδη αργά: ένας γνωστός του Πέμπερτον, και φίλος του δημοσιογράφου της Atlanta Journal-Constitution, είχε αντιγράψει τη φόρμουλα σε ένα προσωπικό, δερματόδετο σημειωματάριο με συνταγές για φάρμακα και αλοιφές."

προσωπικά δεν μου αρέσει, πίνω μόνο μια γουλιά!!!! :|

Η λίστα των συστατικών

Υγρό εκχύλισμα cola (11,1 ml)

Kιτρικό οξύ ( 85 γραμμάρια)

Καφεϊνη (28 γραμμάρια)

Ζάχαρη (30- δεν είναι ευδιάκριτη η μονάδα μέτρησης)

Νερό 9,4 λίτρα

Χυμός λεμονιού (0,9 λίτρα)

Βανίλια (28 γραμμάρια)

Καραμέλα (42 γραμμάρια)

και η μυστική γεύση 7Χ

Αλκοόλ 227 γρ

Ελαιο πορτοκαλιού 20 σταγόνες

Ελαιο λεμονιού 30 σταγόνες

Ελαιο μοσχοκάρυδου 10 σταγόνες

Κόλιανδρο 10 σταγόνες

Νερολί 10 σταγόνες

Κανέλα 10 σταγόνες

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καποτε επινα λητρα!!!

Τωρα ουτε να τη δω δεν θελλω..και οχι εξαιτιας της συνταγης..μετ ατη γεννα του Χ απλα τη συχαθηκε..δεν ξερω για ποιον λογο

Γιατί ρε δνε ξέρατε ότι έχει συντηριτικά ; επίσης η κοκακ κολα έχει κάλιο μέσα το οποιο κάνει καλό σε αφυδατωση απλά τα πάντα θέλουν χρήση και όχι καταχρηση

Moνο εγω δεν βρισκω κατι το τραγικο σε αυτη την συνταγη; :roll: Αφηστε που δεν πιστευω πως ειναι αυτη,μαλλον εχει πολλα αλλα προσθετα καρκινογονα συστατικα μεσα που δεν αναφερονται.Πινω και εγω 1-2 κουτακια την εβδομαδα,την Ζερο,που ειναι ακομα χειροτερη.Ολα αυτα προ εγκυμοσυνης γιατι τωρα δεν πινω καθολου αναψυκτικα.

σίγουρα με τα χρόνια προστέθηκαν και άλλες απαγορευμένες ουσίες!!!!

πάντως στην Ιαπωνία δεν εισάγεται επειδή δεν γνωρίζουν τα συστατικά της και δεν θα ησήγαγαν ούτε την Pepsi, αλλά η εταιρεία τελικά αποκάλυψε τα συστατικά της και έτσι έκανε εξαγωγή στην Ιαπωνία!!!

προ εγκυμοσυνης επινα 1,5 λιτρο τη μερα ,σα νερο την επινα..

με την εγκυμοσυνη εκοψα ολα τα αναψυκτικα ,

τωρα με τον θηλασμο παλι δεν πινω αναψυκτικα,

αλλα να σας πω την αληθεια ειχα δει εκεινη τη σειρα με τις 2 αγγλιδες που καθαριζουν σπιτια και την ειχαν χρησιμοποιησει σε λεκανη για να καθαρισουν το πουρι(δεν ειχαν δειξει τη μαρκα αλλα ειπαν για το αναψυκτικο-τωρα αληθεια ψεματα δεν ξερω αλλα και μονο στην σκεψη...ειπα να προσεχω λιγο περισσοτερο το τι καταλανωνω)

Εγώ είμαι εθισμένη στην κοκα λαιτ! :oops:

Και στην 1η εγκυμοσύνη δεν μπορούσα να χωνέψω χωρίς αυτήν.

Την κανονική την έπινα χρόνια, η οικογενεια μου ηταν και ειναι εθισμενη!

Στο σουπερ μαρκετ ρωτανε τον αδερφο μου αν θελει να του κοψουν τιμολογιο!Παιρνει τοσες που νομιζουν οτι εχει μαγαζί!

Ομως τα τελευταια χρόνια δεν μου αρεσει η κανονική, τη βρίσκω πολύ γλυκειά!

Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι τα συντηρητικά που έχει μέσα.

Σιγουρα καταλάβαινα πως έχει κατι από ΄ναρκωτικό΄γιατί σου προκαλέι εξάρτηση, όπως και να το κανουμε!

Ολα αυτά με τη χρήση της, για καθαριστικό κλπ κλπ τα ξέρω από χρόνια...

αλλά δυστυχώς ούτε στην εγκυμοσύνη δεν ιδρώνει το αυτί μου!Είμαι απαράδεκτη το ξέρω!

Αλλά υπάρχουν και χειρότερα!

Η αλήθεια όμως είναι οτι η coca cola πάει με όλα!! Για να την μειώσω εώς κόψω μου πήρε πολλά χρόνια..Eίχα αντικαταστήσει το νερό με αυτήν. Σίγουρα κάτι ναρκωτικό έχει αλλιώς δεν εξηγείται..

Η αλήθεια όμως είναι οτι η coca cola πάει με όλα!! Για να την μειώσω εώς κόψω μου πήρε πολλά χρόνια..Eίχα αντικαταστήσει το νερό με αυτήν. Σίγουρα κάτι ναρκωτικό έχει αλλιώς δεν εξηγείται..

κι εγω πριν μεινω εγκυος στη μπεμπα,κατεβαζα coca-cola αβερτα!!Στην εγκυμοσυνη τα εκοψα ολα (coca-cola,τσιγαρο) και τωρα πινω λιγο και σπανια.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...