Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΜΥΩΠΙΑ: ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ Ή ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ?

samantha

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια,

ήθελα την γνώμη και τις εμπειρίες σας σχετικά με το αν μπορεί μια κοπέλα που έχει μυωπία να γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό.

Το συζήτησα στα γρήγορα με τον γιατρό μου και μου είπε ότι μόλις μπω στον 9ο μήνα θα κάνω βυθοσκόπηση (νομίζω :? ) για να δούμε εάν ενδείκνυται ο Φ.Τ.

Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι θα πάμε για Φ.Τ. (το οποίο και επιθυμώ πολύ)...Δηλαδή και το μωράκι μου έχει γυρίσει, πολλά κιλά και πίεση δεν έχω ...οπότε....ελπίζω για Φ.Τ.

όχι ότι θα στενοχωρηθώ εάν κάνουμε Κ.Τ. απλώς φοβάμαι λίγο παραπάνω :shock::shock:

Η μυωπία που έχω είναι 4 βαθμοί και στα 2 μάτια (αν και τώρα στην εγκυμοσύνη δεν βλέπω και πολύ καλά με φακούς ίδιας μυωπίας...) και φοράω αποκλειστικά φακούς επαφης....(δεν έχω καν γυαλιά...)

Επίσης, αυξήθηκε σε καμιά κοπέλα η μυωπία κατά την εγκυμοσύνη? Εαν ναι, επανήλθε μετά στα προ εγκυμοσύνης επίπεδα? Α και τέλος, να υποθέσω ότι στον τοκετό δεν επιτρέπονται οι φακοί επαφής? Πρέπει να πάω να αγοράσω γυαλια??

Ευχαριστώ πολύ πολύ εκ των προτέρων !!! :D:D:D:D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα!!

λοιπον εγω εχω 4.5 βαθμους μυωπια κ στα 2 ματια.. φοραω παντα φακους επαφης, μονο οταν ειχα μπει στο μηνα μου φορουσα τα γυαλια, γιατι μετην κοιλουμπα δε βολευομουν να τος βαλω!

μπορει να μη βλεπεις καλα με τους φακους γιατι πολλες φορες κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης τα ματια παρουσιαζουν καποια ξηροτητα.

ο γυναικολογος μου μου ειχε πει οτι η βυθοσκοπηση ειναι απαραιτητη αν εχεις απο 5 βαθμους κ ανω.. οποτε εγω δε θεωρησα σκοπιμο να την κανω..

οταν πηγα να γεννησω φορουσα γυαλια και οι μαιες μου ειπαν οταν εσπρωχνα να εχω κλειστα τα ματια μου..

απλα ισως τα χρειαστεις τα γυαλια.. τον πρωτο καιρο ετσι οπως ετρεχα κ κουραζομουν με τον μικρο δεν ειχα διαθεση να βαλω φακους... αλλα αυτο θα το δεις εσυ!!

με το καλο!!!! φυσα λιγο κ προς τα εδω που προσπαθουμε τοσο καιρο!!!

Ναι δενκανει λει να υπαρχει ξενο σωμα στον οργανισμο...τα γιαλια παλη σου τα επιτρεπουν..γιατι ξες εγω το ψωνιο πηγα να γεννησω με τους φακους..και με βαλαν να τους βγαλλω

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΙΡΓΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ .ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΡΚΕΤΗ ΜΥΩΠΙΑ 6.5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΒΥΘΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΕΓΩ ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΣΑ ΠΡΩΡΟΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ Ο ΑΣΤΗΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΑΠΟ0.75 ΜΟΥ ΠΗΓΕ 1.5ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΙ ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΓΥΑΛΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΝΟ

Κορίτσια συμφωνώ με τη cesilia γιατί κ εγώ με γυαλιά γέννησα κ έκανα καισαρική!

Εχω μυωπία 4,5 στο κάθε μάτι κ φοράω απόκλειστικά φακούς! :o:o:o

Ο γιατρός μου το είχε ξεκαθαρίσει ότι οι φακοι απαγορεύονται σε περιπτωση καισαρικής κ πήγαινα προετεοιμασμένη με τα γυαλακια μου!!! :shock::shock::shock:

Σου εύχομαι κ εγώ με το καλό κ ρώτα το γιατρό σου για όλα αυτά! :roll::roll::roll:

Σαμάνθα με το καλό!

Κι εμένα τα ίδια μου ειχε πει ο γιατρός, με τη μόνη διαφορά να πάω στον 8ο μήνα. :?

Εγώ ενδιαφερόμουν ακόμα περισσότερο γιατί είχα κανει πριν 5 χρόνια περιπου επεμβαση λειζερ.Ωστόσο δεν εχει σημασια αν εχεις κανει επεμβαση ή όχι, απότι μου πε ο γιατρός, αρκει να εισαι μυωψ.Γιατι το πρόβλημα ειναι να μην παθεις αποκόλληση αμφιβληστροειδους.Αυτό φαινεται εξεταζουν με τη βυθοσκόπηση.

Εμενα ολα καλα βγηκαν οταν πηγα στον 8ο μηνα να με δει η οφθαλμιατρος μου.Γεννησα φυσιολογικα, ολα καλα.Τωρα αν μου εχει ανεβει, δεν εχω παει ακόμα, πιθανον να εχει ανεβει λιγο, αλλα το αποδιδω στην ξηροφθαλμια που εχω γενικα.Γιατι και πριν τη γεννα, μετα την επεμβαση, λιγο μου ειχε ανεβει.Δε μου σταθεροποιούταν ποτέ βλεπεις η μυωπία-με 6,5 την εκανα την επεμβαση.Γιατι αν περιμενα να σταθεροποιηθει θα εφτανα 40 χρονων και θα αρχιζε η πρεσβυωπία. :shock: Ε!Ηθελα να το απολαυσω λιγα χρονια χωρις γυαλια.

Πολυ φλυαρισα ομως. :D Τωρα οσον αφορα τους φακους, καλυτερα παρε γυαλια οπως λενε και τα κοριτσια, ασχετου καισαρικης, πού να τρεχεις μες στο μαιευτηριο βρε Σαμανθα μου, να βαζεις και να βγαζεις τους φακους.Θα χεις τοσα στο κεφαλι σου, θα σαι τοσο κουρασμενη.Παρε τα γυαλια σου να εισαι ξεγνοιαστη σε αυτο τουλαχιστο.

αααααααααααααα!!!!!!!!!!!!σεσιλια τωρα ειδα την εγκυμοσυνη σου...εχω καμποσο καιρο να μπω :?

με το καλο,με καλο!!παντα γερη κ δυνατη

συγνωμη για το off topic αλλα επρπε να ευχηθω στη σεσιλια :D:D

λοιπον εγω γεννησα καισαρικη με 4.6 κ 4.5 με τα γυαλακια μου πηγα κ εγω..

η μυωπια παλι εμενα μου ανεβηκε με το που γεννησα :-?

λογω ορμονων τι να πω?

κ επανηλθα σχεδον ενα χρονο μετα

με το καλο να υποδεχτειτε να νεα μελη!!σιδερενια κ καλοτυχα

Egw gennaw ton Maio..Ekana vi8oskopisi k mou edwse to ok gia fisiologiko toketo..Exw para poli 4ili miwpia 8,5 & 7,00 peripou (exei kairo na tin ele3w)..Stin vi8oskopisi den ele3e to va8mo tis miwpias mou alla an exoun rwgmes oi amfivlistroeidis xitwnes..

Η βυθοσκόπηση είναι η λύση! Υπάρχουν γιατροί που σε πάνε κατευθείαν για καισαρική, αυτό είναι λάθος. Μόνο ο οφθαλμίατρος είναι αρμόδιος να πει αν μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά ή όχι.

Κι εγώ με μυωπία 4.50 και 7.00 και 1 βαθμό αστιγματισμό, θα κάνω βυθοσκόπηση τον Απρίλιο και θα πάω να γεννήσω με τα γυαλάκια μου. Φοράω φακούς γενικώς, αν και τώρα στη εγκυμοσύνη έχω αρκετή ξηρόφθαλμία και τους βγάζω όταν είμαι σπίτι. Η μυωπία δε μου έχει ανέβει προς το παρόν, ανέβηκε όμως ο αστιγματισμός...

Maimoudaki να χαίρεσαι το ζουζουνάκι σου!!!!!!!! και σύντομα με ένα δεύτερο!!!!!!ΦΟΥΥΥΥΥΥΥ ΦΟΥΥΥΥΥΥΥ :lol::lol:

Σίγουρα θα φτιάξω γυαλιά είναι επιπολαιότητα που δεν το έχω κάνει ήδη!

Δεν το ήξερα αυτό που λες Cesilia για την καισαρική! Πίστευα ότι θα συνέβαινε το αντίθετο...Δεν πρέπει να έχεις ξένο σώμα σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνεις νάρκωση? Με το καλό το μωράκι σου :D:D Αλήθεια, έμαθες το φύλο?

Anna1975 καλωσήρθες να χαίρεσαι το μωράκι σου και σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και τις ευχές σου! Και εγώ αυτό σκεφτόμουν, αν τύχει και γεννήσω νωρίτερα (μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη για αυτό...), πώς θα ξέρουμε αν πρέπει να κανουμε καισαρική ή όχι...(σε σχέση με τα μάτια)...

Από την άλλη μήπως το αποτέλεσμα της βυθοσκόπησης αλλάζει από μήνα σε μήνα και καλό είναι να γίνεται προς το τέλος?

juliet κοντά είμαστε στην μυωπία! Εκανες προγραμματισμένη καισαρική ή σου προέκυψε? Να χαίρεσαι την ζουζούνα σου είναι μια κούκλα!

Dominique και εγώ ήθελα να κάνω λέιζερ και μου είπε ο γιατρός καλύτερα να κάνω πρώτα όσα παιδιά θέλω και μετά να το επιχειρήσω...Αλλά δεν ξέρω...λέω να ρωτήσω και οφθαλμίατρο περί αυτού....Να χαίρεσαι τον κολοσσο σου ;);)

ntina.ef περίεργο που σου ανέβηκε μετά!! Και εμένα έχει ανέβει σίγουρα ...αλλά αφού επανέρχεται δεν πειράζει :D:D

ρουλα και εσύ με γυαλιά γέννησες?

andrioula πρέπει να επαναλάβεις την εξέταση στον 8ο-9ο μήνα?

samarcande με το καλό! είδα και το ωραίο δωματιάκι σου :D:D:D Ο πίνακας πολύ ιδιαίτερος! Έχει ταλέντο το μικρούλι, αφού νόμιζα ότι ήταν τουλάχιστον 15-16 ετών....

Που θα κάνεις την βυθοσκόπηση?

πολλά φιλιά (θολά :?:?:?:D:D:D ) σε όλες και να χαίρεστε τα μωράκια σας!!!!!! Και στις υπόλοιπες από εμας: Με έναν πόνο!!!!!!!!!!!! :D:D:D

γεια σας κορίτσια!

samantha θίγεις ένα πολύ σημαντικό θέμα, μπράβο! έχει γίνει το άγχος μου, πώς θα καταφέρω - πρώτα ο Θεός - να δω καθαρά τον μπέμπη μου, όταν με το καλό γεννηθεί! έχω 4,5 και 4,75 βαθμούς μυωπία κ λίγο αστιγματισμό. ο γυναικολόγος μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για τον φ.τ.

Ωστόσο, φαντάζομαι ότι δεν μπορούμε βέβαια την ώρα του τοκετού με τόση ένταση, κόπωση και προσπάθεια να φοράμε τους φακούς επαφής, μπορούμε(???)..

Συνεπώς, είπα στον άντρα μου, που θα είναι μαζί μου (δεν έχω ρωτήσει ακόμη το γιατρό, αλλά θεωρώ αυτονόητο ότι στα ιδιωτικά μαιευτήρια είναι μέσα ο μπαμπάς, έτσι δεν είναι? Samantha εσύ που θα γεννήσεις επίσης στο Ιασώ, το ρώτησες??) να μου κρατάει τα γυαλάκια μου, ώστε όταν βγει ο μπεμπούλης να τον θαυμάσω κ εγώ καθαρά! :geek:

Εγώ γέννησα με καισαρική γιατί κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μου ξεχείλωσε ο κερατοειδής μου και ανέβηκε η μυωπία μου 2 βαθμούς!!! Ακόμα δυστηχώς δεν επέστρεψα στους παλιούς βαθμούς.

Demaki πλησιάζει ο καιρός!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D:D:D

Σχεδόν δεν το πιστεύω!!

Λοιπόν, συμφωνώ με τα κορίτσια ότι αρμόδιος είναι ο οφθαλμίατρος για να πει αν μπορύμε να κάνουμε ΦΤ ή όχι...Για αυτό θα σε συμβούλευα από την στιγμή που το έχουν πει 4-5 γιατροί (από ότι βλέπω εδώ), να επιμείνεις και στον δικό σου για την βυθοσκόπηση....Μα γιατί μας τα μπερδεύουν έτσι οι γιατροί και δεν συμφωνούν μεταξύ τους??

Πραγματικά σε όλη την εγκυμοσύνη έχω ακούσει τελειώς αντιφατικές απόψεις από γιατρούς...

Άλλοι λένε δεν χρειάζεται βυθοσκόπηση, άλλοι ότι είναι απολύτως απαραίτητη, άλλοι ότι δεν χρειάζεται μαγνήσιο, άλλοι ότι χρειάζεται...για τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού το ίδιο (ο γιατρός μου λέει να μην κάνω...)...Προχθές μια κοπέλα με 4 μυωπία της είπαν ότι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να γεννήσει φυσιολογικά για τον λόγο αυτό....ουφ βαρέθηκα!

Και η μαμά μου πριν από 25-30 χρόνια έκανε 3 παιδιά με ΦΤ με 4.5 μυωπία στο ένα μάτι και προφανώς δεν υπήρχε βυθοσκόπηση τότε... αλλά μου λέει ότι τώρα ο οφθαλμίατρος της λέει να προσέχει γενικά γιατί έχουν τυρανηθεί πολύ τα μάτια της (και από τον λόγο αυτό) και είναι υποψήφια για αποκόληση!!!

Λοιπόν ο μπαμπάς μπορεί να είναι μέσα στην αίθουσα τοκετού κανονικά και μάλιστα κάθεται στο κεφαλάρι και με διαβεβαίωσαν οι μαίες ότι ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να δει κάτι που δεν θέλουμε (εάν δεν θέλουμε :?:?:lol::lol: ) εγώ σίγουρα θα τον έχω μαζί μου στην αίθουσα ωδινών που είναι ακριβώς απέναντι από την αίθουσα τοκετού (στο Ιασώ) και στην συνέχεια μπορεί να μείνει έξω ακριβώς από την αίθουσα ή να μπει και μέσα...Δεν έχω αποφασίσει ακόμη για το αν τον θέλω μέσα...Πάντως μην γελάσετε...αλλά θα προτιμούσα την μαμά μου μέσα που έχει γεννήσει και 3 φορές και έχει εμπειρία...

Πάντως σχετικά με τους φακούς, μια φορά που αναγκάστηκα να νοσηλευτώ σε δημόσιο νοσοκομείο για 2 μέρες και ήμουν τελείως απροετοίμαστη, έμεινα με τους φακούς κανονικά και ας με είχαν με ορό και έτοιμη για ...εγχείρηση (λόγω της βλακείας τους με είχαν έτοιμη για εγχείρηση), και απλώς με ρωτήσαν εάν κοιμάμαι με φακούς (φαντάζομαι για την πιθανή...νάρκωση) και του είπα ότι ναι μου έχει τύχει...και έτσι με αφήσαν με τους φακούς...Τώρα με την πίεση του ΦΤ δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει αλλά σίγουρα θα ρωτήσω και τον οφθαλμίατρο!

twinky εσείς λογικά θα είχατε καταλάβει το 'πρόβλημα' από νωρίς έτσι δεν είναι?

samantha όπως πάντα είσαι πολύ κατατοπιστκή, σ'ευχαριστώ!

θα κλείσω ραντεβού με οφθαλμίατρο κ θα σε ενημερώσω. θα δημοσιεύσω εδώ αυτά που θα μου πει. τελικά αυτοί οι γιατροί θα μας κουφάνουν! εγώ όταν τον ρώτησα, μου είπε κανένα πρόβλημα, τώρα διαβάζω για την κοπέλα που είχε 4 βαθμούς ότι της απέκλεισαν τον φ.τ.! έλεος..... :|

επισκληρίδιο θα κάνεις?

samantha mou otan pira til ton of8almiatro gia na kleisw rantevou gia vi8oskopisi k ton rwtisa se poio mina na tin kanw mou eixe pei den exei sxesi opote 8elw egw k etsi piga ekeines tis meres gia na feugei k auto apo to kefali mou :)..

Demie θα κάνω επισκληρίδιο με την 1η ευκαιρία! Θέλω να διευκολυνθώ όσο περισσότερο μπορώ! Από ότι γνωρίζω πλέον η επισκληρίδιος είναι διαδικασία ρουτίνας και ειδικά στο Ιασώ με τόσο έμπειρους αναισθησιολόγους....2-3 κοπέλες που έκαναν εκεί μου είπαν ότι είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη η επισκληρίδιος :lol::lol: και ότι δεν θα μπορούσαν διαφορετικά...Αυτό που ΔΕΝ θέλω με τίποτα είναι να κάνω πρόκληση τοκετού & τεχνητές ωδίνες (και ο γιατρός μου είναι κατά της πρόκλησης). Αλλά αν αναγκαστώ θα τα κάνω και αυτά τι να κάνω :?:?:?

Γενικά στο Ιασώ οι μαίες μου είπαν το εξής: "Δεν αφήνουμε καμία κοπέλα να πονάει (που να μην θέλει)"

και ήταν κατηγορηματικές σε αυτό...

Η μητέρα μου πάντως που δεν έκανε-γιατί τότε δεν είχαν-, πόνεσε πάρα πολύ και ο λόγος ήταν ότι της έβαλαν τις τεχνητές ωδίνες και αυτές την πέθαναν!!!! Αυτό ήταν το σύστημα τότε για να γεννήσουν πιο γρήγορα και να ξεμπερδεύουν! Στο Μητέρα είχε γεννήσει και στο Ήρα...Αφού να φανταστείς εκείνη στο 3ο παιδί για 2 μήνες πριν γεννήσει έκλαιγε κάθε βράδυ γιατί δεν άντεχε να ξαναπεράσει τις τεχνητές ωδίνες...

Επίσης ένα αλλο που φοβάμαι είναι η περινεοτομή που από ότι έχω καταλάβει γίνεται σχεδόν πάντα...Θα δούμε τώρα! η πρώτη φορά είναι και η πιο δύσκολη

andria σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία! Θα πάρω και εγώ μέσα στις ημέρες να ρωτήσω για να μην το έχω στο μυαλο μου!!!!! :):):)

Που θα κάνεις την βυθοσκόπηση?

Κι εγώ δε νομίζω πως αλλάζει κάτι με το μήνα αλλά καλού κακού θα κάνω την εξέταση στον όγδοο. Στην οφθαλμίατρό μου θα τη κάνω, της έχω εμπιστοσύνη κι είναι και συμβεβλημένη με το ταμείο μας. Θεωρώ πολύ καλούς και τους γιατρούς στο Οφθαλμιατρείο πάντως.

samarcande με το καλό! είδα και το ωραίο δωματιάκι σου :D:D:D Ο πίνακας πολύ ιδιαίτερος! Έχει ταλέντο το μικρούλι, αφού νόμιζα ότι ήταν τουλάχιστον 15-16 ετών....

Σ' ευχαριστώ! Ο πίνακας μ' έχει ενθουσιάσει και μένα και συγκινήθηκα με τη μικρή που τον έφτιαξε ειδικά για το μωρό μου!

Γεια σας κορίτσια! εγώ λέω να κλείσω ένα ραντεβού για βυθοσκόπηση κατά τις 26 που θα μπω στο μήνα μου :shock: (πω πω, το είπαμε κ αυτό!)

samantha νομίζω είναι καλό να υπάρχει αυτή η μέθοδος ανακούφισης από τους πόνους, ωστόσο φοβάμαι την επισκληρίδιο γιατί 3-4 φορές μ'έχει πιάσει η μέση μου κ δεν ξέρω μήπως έχω κάποια ευαισθησία στα νεύρα κ δεν το ξέρω....

τεσπα... το πρόβλημα, όπως έχω ξαναγράψει κ όπως λες κι εσύ, προκύπτει από την ουσία που χορηγούν στον ορό (οξυτοσίνη) για να κάνουμε γρήγορα-γρήγορα τις συσπάσεις κ τη διαστολή, να γεννήσουμε, να τελειώνουν κ οι γιατροί μάνι-μάνι [smilie=cwm21.gif]

Πάνω απ'όλα να μας πάνε όλα καλά!!! κ ο όποιος πόνος θα ξεχαστεί. η αδερφή μου γέννησε και τα 2 παιδιά (4250 και 4030 κιλά) μια χαρά, με αναπνοές κ χωρίς επισκληρίδιο στο Ιασώ (το 1ο). το μόνο που της έμεινε ήταν η απόλυτη δίψα που ένιωθε μετά τον τοκετό κ με το χαμό που γινόταν στην ανάνηψη, την είχαν ξεχάσει (ο άντρας ήταν μόνο στις ωδίνες). Γι'αυτό εμάς που θα είναι γενικώς μέσα (ωδίνες-τοκετός-ανάνηψη) θα τους πούμε να κρατάνε (εκτός απο τα γυαλιά μας :D:D:D ) και ένα μπουκάλι νερό!

αχ ναι πλησιάζει ο ΜΗΝΑΣ μας!!! ούτε που κατάλαβα πώς πέρασε ο καιρός μετά το 1ο τρίμηνο το οποίο πραγματικά ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΓΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ :lol::lol::lol:

Ντέμη ηρωίδα η αδερφή σου με τόσο μεγάλα παιδιά και δίχως επισκληρίδιο! να σας ζήσουν :D:D:D

θα κρατάνε τα γυαλιά μας, το νερό ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ!!! :D:D:D μην την ξεχάσεις!

τα κορίτσια που έκαναν βυθοσκόπηση μπορούν να μας πουν την διαδικασία και αν πονάει?

ευχαριστώ!

Δε έχεις ξανακάνει ποτέ? Αποτελεί μέρος μιας ολοκληρωμένης οφθαλμολογικής εξέτασης. Δεν πονάει, ούτε είναι κάτι ιδιαίτερο, μόνο σου βάζουν ένα κολλύριο και μεγαλώνει το κέντρο των ματιών σου (το μαύρο μέρος τους, αυτός είναι ο βυθός).

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• δεν πειράζει...ας το παιρνεις μαζι σου ..δεν ειναι κακό... είναι λιγο πιο κουραστικό βέβαια...αλλα και τι να κάνεις 🤷 και εγω που έχω τις γιαγιάδες στα 20λεπτα δεν έχω βοήθεια μην νομίζεις...η μόνη βοήθεια που έχω ειναι ότι μου μαγειρεύει η πεθερά και πάω και παίρνω φαγητό κάθε μέρα 🤷 απο την αρχή δεν με βοήθησαν.. μόνο την πρώτη εβδομάδα ερχόταν συνέχεια.. και η αλήθεια ειναι οτι το εχω παράπονο 🫣 @Elkναι ναι μικρή είμαι! η αλήθεια είναι ήθελα πολύ να γίνω μανούλα! και τα κατάφερα δόξα το Θεό! βεβαια ηθελα πέντε παιδιά...(οσα ειμαστε και εμεις) αλλά μετά απο αυτα που βλέπω με τον μπέμπη..δυσκολα να κάνω 5😂
    • Δυστυχώς οι γονείς μου είναι μακριά από εδώ που μένω...Ο μόνος που μπορεί να μας βοηθήσει είναι ο πεθερός μου ή να παίρνω το μωρό μαζί μου 🫤
    • Μμμ δύσκολο. Κ εγώ στο πρώτο παιδί που ήμουν αναπληρώτρια επέστρεψα στις 63 μέρες, αλλά μου την κρατούσαν οι γιαγιάδες. Επίσης μέχρι τις 1,30 το πολύ ακούν σπίτι. Τώρα που έγινα μόνιμη θα γυρίσω τον Σεπτέμβριο στη δουλειά. Είμαι δασκαλα όπως κατάλαβες. Εσύ δεν έχεις κάποιον να σε βοηθήσει?
    • Όχι,όχι. Από τις 20 μέρες πίνει ξένο. Κ μένα καλά μου είπε ο γιατρός ότι είναι οπότε δεν αγχώνομαι. 
    • Γίνεται αυτό; Το να το κάνεις σπίτι δεν προυποθέτει ότι ξέρεις και πότε θα πας μαιευτήριο; Ή είναι κάτι τόσο γρήγορο που με το που αρχίσουν οι συσπάσεις, κάνεις κατευθείαν τη διαδικασία; 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...