Μετάβαση σε περιεχόμενο

''ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΕΣ'' ΟΙ ΚΑΜΠΥΛΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ

juliax

Recommended Posts

ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΠΡΟΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ''ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ'' ΣΤΗΝ ΝΕΤ . ΚΑΝΩ ΕΚΚΛΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΣΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ON LINE .

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ 8ΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΕΣ ΚΑΜΠΥΛΕΣ ... ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΡ8ΡΟ

...............................................................................................

ΑΥΓΗ, 16/04/2010.

Πουλακίδας Κ.

Φαρμακοβιομηχανία "συνέγραψε" το βιβλιάριο υγείας παιδιού!

Η καταγγελία του Τάσου Κουράκη χθες στη Βουλή ότι φαρμακευτική εταιρεία και γαλακτοβιομηχανίες κρύβονται πίσω από το βιβλιάριο υγείας του παιδιού, που διανέμει από το 2009 το υπουργείο Υγείας, είναι πολύ σοβαρή για να μην απαντηθεί επί της ουσίας και να μην εξεταστεί από την υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι οι καμπύλες που προσδιορίζουν την ανάπτυξη των παιδιών και εντάχθηκαν στο βιβλιάριο το 2003, "προωθήθηκαν από εταιρεία που πουλούσε αυξητική ορμόνη"! Συμπλήρωσε μάλιστα ότι και οι εταιρείες γάλακτος έχουν συμφέρον να παραμείνουν αυτές οι καμπύλες, δημιουργώντας μία απίστευτη συμμαχία συμφερόντων εναντίον της υγείας των παιδιών.

Εξαιρετικά προσεκτική και ολιγόλογη η υπουργός Υγείας αρκέσθηκε να δηλώσει ότι "είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση που μπορεί να βελτιώσει το βιβλιάριο υγείας του παιδιού", σε συνεργασία με το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και τα πανεπιστήμια. Πρόσθεσε ακόμη ότι μέχρι τώρα "δεν έχει υπάρξει αντίδραση για το βιβλιάριο"…

Πλήττεται και ο μητρικός θηλασμός

Όμως ο Τ. Κουράκης υπογράμμισε ότι με τις καμπύλες που υπάρχουν στο βιβλιάριο για την ανάπτυξη των παιδιών ένα υπέρβαρο παιδί χαρακτηρίζεται ως κανονικό και ένα κανονικό παιδί ως αδύναμο. Κατήγγειλε ότι οι καμπύλες προωθήθηκαν από εταιρεία που πουλούσε αυξητική ορμόνη και ότι το 2005 το υπουργείο Υγείας υπέγραψε σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για νέες καμπύλες, το Πανεπιστήμιο τις κατέθεσε μετά από 3 μήνες, αλλά ακόμη δεν έγινε τίποτα. "Κάποιοι πλουτίζουν από αυτό το βιβλιάριο υγείας του παιδιού", τόνισε και πρόσθεσε ότι με το βιβλιάριο θίγεται και ο θηλασμός, καθώς τα παιδιά που θηλάζουν παίρνουν λιγότερο γάλα. Κατά συνέπεια, είπε, και οι εταιρείες γάλακτος έχουν λόγο να παραμείνουν αυτές οι καμπύλες.

Υπογραμμίζεται ότι και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Λεβέντης, μετερχόμενος την ιατρική του ιδιότητα, προειδοποίησε ότι η κατάχρηση της λήψης αυξητικής ορμόνης μπορεί να έχει καρκινογενέσεις και ζήτησε να διαφημιστεί ο μητρικός θηλασμός.

.......................................................................................................

:shock:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

juliax και μενα μου εκανε τεραστια εντυπωση.

να σου πω ο ανθρωπος που το καταγγελει δεν εχει κανενα συμφερον να πει 'ψεμματα' αντιθετα- αυτοι που εβαλαν τις καμπυλες στα βιβλιαρια ειναι θα ελεγα σε πιο δυσκολη θεση κ πρεπει να αιτιολογησουν την 'δημιουργία' ή ακομη κ την προσαρμογη αυτων των καμπυλων..

πολυ πολυ μεγαλη εντυπωση μου εκανε..

ειναι όλα αυτα στην ιδια γραμμη που αποτρεπει τον θηλασμό κ ευνοει τις εταιριες φαρμακων κ τροφίμων....

τα ματια μας 14 κ τα αυτια μας 34..!

Μαλιστα...τωρα μπορω να καταλαβω γιατι η δικη μο παιδιατρος μου ειπε να μη κοιταζω τις καμπυλες οταν της παραπονεθηκα οτι θεορω τον μικρο λιγο κοντουλι..

Κορίτσια και πριν διαβάσω αυτό το άρθο θεωρούσα αυτές τις καμπύλες μια μεγάλη βλακεία.

πιο πολύ φομάμαι να μην είναι παχύσαρκο το παιδί παρά αν είναι μικροκαμομένο ή αδύνατο.

εντάξει ούτε εγώ ούτε ο άντρας μου είμαστε και πρωτο μπόϊ, δεν περιμένω την μαράννα μου να γίνει 1,80 σαν την zizel.

καλα ολα ειναι αναμμενομενα σε αυτη τη ζωη δεν εκπλησσομαι καθολου!κ γιατι να μην ειναι αλλωστε!

καλα ποτε μου δεν ασχοληθηκα με τις καμπυλες αναπτυξης ,τοσο εγω οσο κ η παιδιατρος μας,απλα τσεκαρε καθε φορα τα σημεια,αλλα χωρις να αναλυσει ποτε κ χωρις κ εμεις να εμμεινουμε σε αυτες

δεν περιμενα δηλ αυτες οι καμπυλωτες γραμμουλες να μου πουνε αν το παιδι μου αναπτυσσεται σωστα ,αν ειναι καλα στο βαρος της κ στο υψος της

Εβλεπα τα μαγουλακια της που φουσκωναν κ τα μπουτακια της που ητανε για δαγκωμα...

...τα παντελονακια κ τις φουστιτσες της που κονταιναν καθε τοσο...

κ ετσι ηξερα πολυ καλυτερα απο μια καμπυλη αν το παιδακι μου αναπτυσσεται σωστα

γιατι το ματι της μανας νομιζω ειναι η καλυτερη μεθοδος μετρησης ;)

εγω ηρεμισα οταν αλλαξα παιδιατρο (λογω μετακομισης) ο οποιος πολυ απλά δεν ασχολειται με καμπύλες...πθστευει οτι το καθε παιδι εχει την δικη του αναπτυξη...και εχει κ 4 παιδια δικα του ο ανθρωπος!!!

Oύτε εγώ εκπλήσσομαι... :?

Δυστυχώς... :(

Είχα διαβάσει κάπου ότι υπάρχουν διαφορετικές καμπύλες ανάπτυξης για τα παιδιά που θηλάζουν. (μήπως αυτές είναι και οι αληθείς;) Δυστυχώς δεν θυμάμαι που. Αν κάποια μανούλα τις έχει υπόψιν της, ας μου τις στείλει σας παρακαλώ!!! ;)

Δηλαδή η κόρη μου που είναι μέσα στις καμπύλες ανάπτυξης, δύο κάτω από το ανώτατο όριο στο βάρος και τρεις στο ύψος, πρέπει να ανησυχώ ότι είναι τέρας;;;;;;; :?:?:?:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Κάθε παιδί έχει τους δικούς τους ρυθμούς σίγουρα, αλλά ο πλέον κατάλληλος για να κρίνει την ανάπτυξη του παιδιού είναι ο παιδίατρος και φυσικά ο γονιός που το μεγαλώνει...

mitsakii εψαξα αστο google με το Growth Charts for Breastfed Babies--- κ εβγαλε το παρακατω αρθρο, αν θες ξεκίνα απο δω μπας κ βρεθει καμια άκρη!εχει καποια links

http://www.suite101.com/content/growth- ... ies-a65356

αυτο το εκανα μια φορα θεμα με τον γιατρο μας! αντιλαμβανομενη το γεγονοσ οτι οι καμπυλες του μικρουμου

σε συγκριση με του ανηψιου μου(15 ετων τωρα) ηταν πολλυ διαφορετικες!!!

ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΑΛΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΚΤΛ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ Κ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΠΑΝΙΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!! ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΜΠΥΛΕΣ!

ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΣΧΕΙΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΚΑΜΠΥΛΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΛΕΕΙ ΕΝΑ ΚΙΝΕΖΑΚΙ ΕΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ Κ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑΚΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΕΣ ΚΑΜΠΥΛΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ! ΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΕ!

ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ Κ ΕΓΩ ΕΝΑ ΣΟΚ!!!! ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ!

Διαβαστε το αρθρο του καθηγητη Αντώνη Καφάτου,Παν.Κρητης που μιλησε στο Ρεπορταζ χωρις Συνορα

ΕΔΩ:

http://www.patris.gr/articles/148230?PH ... 23aj7j7gf6

ή ΕΔΩ (όπου μπορειτε να δειτε κ την εκπομπη):

http://ariadni144.wordpress.com/2011/02 ... %85%CE%B3/

Ειναι σεντονι το κειμενο αλλα το βαζω οπου μπορω

αν κ θα επρεπε οι γιατροι που αναλαμβανουν τα παιδια μας να ειναι αυτοι που θα μας ενημερωνουν . σχετικα,ή εστω να εχουν τις σωστες καμπυλες στα ιατρεια τους κ να κοιτανε καθε παιδι εχοντας στο νου τους οτι ειναι μοναδικο,με δικο του ρυθμο...να μην οδηγουμαστε σε ουτε σε αγχη για την υγεια του παιδιου μας ουτε σε διακοπη του θηλασμου γιατι δεν παιρνουν 15 κιλα το μηνα τα μωρα μας...

WHO Growth Standards Are Recommended for Use in the U.S. for Infants and Children 0 to 2 Years of Age

The World Health Organization (WHO) released a new international growth standard statistical distribution in 2006, which describes the growth of children ages 0 to 59 months living in environments believed to support what WHO researchers view as optimal growth of children in six countries throughout the world, including the U.S. The distribution shows how infants and young children grow under these conditions, rather than how they do grow in environments that may not support optimal growth.

Recommendation

CDC recommends that health care providers:

•Use the WHO growth standards to monitor growth for infants and children ages 0 to 2 years of age in the U.S.

•Use the CDC growth charts to monitor growth for children age 2 years and older in the U.S.

Why use WHO growth standards for infants and children ages 0 to 2 years of age in the U.S?

•The WHO standards establish growth of the breastfed infant as the norm for growth.

Breastfeeding is the recommended standard for infant feeding. The WHO charts reflect growth patterns among children who were predominantly breastfed for at least 4 months and still breastfeeding at 12 months.

•The WHO standards provide a better description of physiological growth in infancy.

Clinicians often use the CDC growth charts as standards on how young children should grow. However the CDC growth charts are references; they identify how typical children in the US did grow during a specific time period. Typical growth patterns may not be ideal growth patterns. The WHO growth charts are standards; they identify how children should grow when provided optimal conditions.

•The WHO standards are based on a high-quality study designed explicitly for creating growth charts.

The WHO standards were constructed using longitudinal length and weight data measured at frequent intervals. For the CDC growth charts, weight data were not available between birth and 3 months of age and the sample sizes were small for sex and age groups during the first 6 months of age.

και εδω ειναι οι πινακες με τις καμπυλες

αγορια

http://www.cdc.gov/growthcharts/data/wh ... v90910.pdf

http://www.cdc.gov/growthcharts/data/wh ... W_9210.pdf

κοριτσια

κ εδω για περισσοτερες λεπτομερειες

http://www.cdc.gov/growthcharts/

ΟΚ ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ!!!!!ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ!!!!

ΜΗΛΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΟΡΜΟΝΗ!!!!!

ΕΧΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΥ ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΤΣΙ Κ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΔΕΧΟΤΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΟΡΜΟΝΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ....ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ Κ ΕΓΩ! ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΑΤΑ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΚΤΛ ΟΠΩΣ ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΗΝ ΑΡΧΗ Κ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΙΚΑΜΕ!!!!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΛΗΦΘΗΣΕ .....ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΣΕ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ ΕΣΤΩ Κ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΥΝΑΧΑΚΙ Η ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΜΒΟΛΕΙΟ....ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΩΣΤΟ ΔΕΙΓΜΑ!!!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ Κ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΖΥΓΗΣΟΥΝ ;) ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΕΣΤΑΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ!

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΟΙΟ ΠΡΙΝ ΒΑΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΜΕΕΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΙΕΣ ΚΑΜΠΥΛΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ! ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΕΝΕ!

Ναι αυτο ακριβως , τα βιβλιαρια μας αντιγραφουν λαν8ασμενα φυσικα τα αμερικανικα πρότυπα. Και ναι η αυξητικη ορμόνη κρυβεται πισω απο γάλατα και τροφές εν άγνοια μας , όπως και απο τον Σωλομο που έδειξε!!!

Ας μην εντυπωσιαζομαστε , πισω απο τις φαρμακευτικές κρυβονται πολλά παιχνίδια και σιγα μην ρωτησουνε ΄΄ 8ελετε να δωσετε αυξ. ορμόνη'' ???

όσο για τις ετικετες στα τροφιμα ... δεν το συζητω... Ειναι όμως φρικιαστικο αν κάτσεις κ το σκεφτεις κ σε απασχολήσει το Σε τι κόσμο φέραμε τα παιδιά μας !

αχ ΒΡΕ ΤΖΟΥΛΙΑ ....ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΩ Κ ΕΓΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΑΥΤΑ!!!!

ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΕΙΧΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΩ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΤΛ!!!!

ΠΕΡΑΣΕ Κ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΜΟΥ! :lol:

ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΜΑΤΟΣ!!

ΚΑΘΟΜΟΥΝ ΔΙΑΒΑΖΑ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ GREENPEACE ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΤΟΝΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ!!!!! ΜΑΣ ΡΑΝΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Κ ΧΑΜΠΑΡΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΜΕ!

ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ Ε ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ!!!!

ΟΠΟΤΕ ΕΠΙΛΕΓΩ Η ΘΑ ΧΑΖΕΨΩ Κ ΘΑ ΚΛΕΙΣΤΩ ΣΕ ΕΝΑ ΓΙΑΛΙΝΟ ΚΛΟΥΒΙ Η ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΜΟΥ Κ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΩ ΤΙΠΟΤΑ.... ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΤΙΣΟΥΝ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΤΙΖΟΥΝ!

ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΕΛΟΝΤΑΣ Κ ΜΗ! ;)

ΟΠΟΤΕ ΤΖΟΥΛΙΑ ΜΟΥ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΘΑΝΟΥΛΗΣ ΣΟΥ Κ Ο ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΜΕΓΑΛΩΝ Κ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ! ;);)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• δεν πειράζει...ας το παιρνεις μαζι σου ..δεν ειναι κακό... είναι λιγο πιο κουραστικό βέβαια...αλλα και τι να κάνεις 🤷 και εγω που έχω τις γιαγιάδες στα 20λεπτα δεν έχω βοήθεια μην νομίζεις...η μόνη βοήθεια που έχω ειναι ότι μου μαγειρεύει η πεθερά και πάω και παίρνω φαγητό κάθε μέρα 🤷 απο την αρχή δεν με βοήθησαν.. μόνο την πρώτη εβδομάδα ερχόταν συνέχεια.. και η αλήθεια ειναι οτι το εχω παράπονο 🫣 @Elkναι ναι μικρή είμαι! η αλήθεια είναι ήθελα πολύ να γίνω μανούλα! και τα κατάφερα δόξα το Θεό! βεβαια ηθελα πέντε παιδιά...(οσα ειμαστε και εμεις) αλλά μετά απο αυτα που βλέπω με τον μπέμπη..δυσκολα να κάνω 5😂
    • Δυστυχώς οι γονείς μου είναι μακριά από εδώ που μένω...Ο μόνος που μπορεί να μας βοηθήσει είναι ο πεθερός μου ή να παίρνω το μωρό μαζί μου 🫤
    • Μμμ δύσκολο. Κ εγώ στο πρώτο παιδί που ήμουν αναπληρώτρια επέστρεψα στις 63 μέρες, αλλά μου την κρατούσαν οι γιαγιάδες. Επίσης μέχρι τις 1,30 το πολύ ακούν σπίτι. Τώρα που έγινα μόνιμη θα γυρίσω τον Σεπτέμβριο στη δουλειά. Είμαι δασκαλα όπως κατάλαβες. Εσύ δεν έχεις κάποιον να σε βοηθήσει?
    • Όχι,όχι. Από τις 20 μέρες πίνει ξένο. Κ μένα καλά μου είπε ο γιατρός ότι είναι οπότε δεν αγχώνομαι. 
    • Γίνεται αυτό; Το να το κάνεις σπίτι δεν προυποθέτει ότι ξέρεις και πότε θα πας μαιευτήριο; Ή είναι κάτι τόσο γρήγορο που με το που αρχίσουν οι συσπάσεις, κάνεις κατευθείαν τη διαδικασία; 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...