Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΣΕ ΜΩΡΟ???

labrinip

Recommended Posts

Καλησπέρα έχω ένα κοριτσάκι 11 μηνών κι εδώ και 10 μερες βήχει αρκετά έχει μυξούλες και η μυτούλα της χουρχουρίζει οι μυξούλες ειναι αραιες και ασπρες αλλα ο βήχας βαθύς, πήγαμε σε παιδίατρο στην αρχή του βήχα δεν έδωσε τίποτα αλλα ξανάπήγα μετά απο 5 μέρες εφόσον το παιδί δεν σταμάτησε να βήχει και είμαι σε δίλλημα η μικρούλα δεν έχει ακροαστικά ή βροχιολίτιδα αλλα βήχει αρκετά και βαθιά η παιδίατρος μου έδωσε Amoxil για να περάσει πιο γρήγορα και για να μην κολήσουν οι μυξούλες και κάνουν πιο κακό αλλα δεν ξέρω να της την δώσω αφού ούτε πυρετό έχει ακόμη δεν της την έδωσα παρότι έχουν περάσει 3 μέρες απο την ημέρα που πήγαμε και η Σταυρούλα ενώ χθες ήταν πολύ καλήτερα σήμερα άρχισε πάλι να βήχει. Δεν ξέρω τι να κάνω να το παλέψω με ορούς ή να δώσω αντιβίωση είναι πολύ ελαφριά η Amoxil μου είπε. Ξέρω ότι οι πιο πολύ γιατροί δίνουν σπάνια αντιβίωση αλλα δεν ξερω μήπως κάνω κακο αν δεν δώσω.

Ευχαριστώ πολύ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοιτα εαν δεν υπαρχει μικροβιακη λοιμοξη η δικη μας παιδιατρος δε μας δινει καμια αντιβιωση

μας δινει ενα σιροπακι το μουκοσολβαν το οποιο ρευστοποιει τις μηξες γεννικοτερα και ειναι ευκολοτερος ο καθαρισμος τους.

Γεννικα μας δινει αντιβιωση μονο εαν κανουμε εξετασεις και δειξουν οτι δεν χρειαζετε.

Εμεις τωρα δεν μπορουμε να σου πουμε τι να κανεις..δεν ειμαστε γιατροι ..αλλα για να τσο δωσει ο γιατρος...δεν ξερω..συζητα τους ενδιασμους σου μαζι του

Οπως ειπε η Χρυσα αντιβιωση δινουν οταν υπαρχει μικροβιο. Παντως συχνα μπορει να ξεκινησει μια απλη ιωση, στην ιωση δεν δινουν αντιβιωση, εαν ομως ο βηχας συνεχιζεται για πολλες μερες, η κατασταση δεν καλυτερευει, κ εχει το παιδι δεκα μερες τωρα βηχα βαθυ ο οποιος δεν μιεωνεται, συνηθως δινουν αντιβιωση. Ο λογος ειναι οτι μπορει να εχει γινει κ δευτερη λομωξη απο μικροβιο.

Οντως πολλοι γιατροι δινουν ευκολα αντιβιωση αλλα δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες.Συζητησε το μαζι του να σου εξηγησει.

Από την αντιβίωση δεν θα πάθει τίποτα το μωρό.

Αν ο βήχας συνεχιστεί τότε θα πάθει σίγουρα.

Αφού επιμένει σημάινει ότι έχει κάποια λοίμωξη πού μόνο η αντιβίωση θα τη θεραπεύσει.

Δική σου η επιλογή. Εγώ πάντως δεν θα άφηνα το μωρό μου να ταλαιπωρείται.

Από την αντιβίωση δεν θα πάθει τίποτα το μωρό.

Αν ο βήχας συνεχιστεί τότε θα πάθει σίγουρα.

Αφού επιμένει σημάινει ότι έχει κάποια λοίμωξη πού μόνο η αντιβίωση θα τη θεραπεύσει.

Δική σου η επιλογή. Εγώ πάντως δεν θα άφηνα το μωρό μου να ταλαιπωρείται.

Πως εισαι σιγουρη οτι δεν θα παθει τιποτα ? Λιγα μωρα εχουν εμφανισει αλλεργια ?

Ουτε μπορεις να ξερεις οτι θα παθει κατι αν εχει βηχα καθε περιπτωση ειναι διαφορετική . Η μικρη μου εβηχε σχεδον 1.5 μηνα , χωρις ακροαστικά , χωρις κανενα συμπτωμα (τις μυξες τις θεωρω φυσιολογικες) . Δεν πηρε ΤΙΠΟΤΑ , ουτε ορο δεν της βαζω .

Αλλα και συ βρε κοριτσι μου , πηγες στην γιατρο , σου εδωσε αντιβιωση και τωρα δεν εισαι σιγουρη . Θα πρεπε να το συζητησεις περισσοτερο μαζι της , να σου εξηγησει τους λογους που δινει αντιβιωση . Εμεις γιατροι δεν ειμαστε να σου πουμε τι να κανεις , καθε μητερα κρινει διαφορετικά τι ειναι το καλυτερο για το παιδι της . Στα θεματα με αρρωστιες πρεπει να μαστε προσεχτικοι .

Παντως η αντιβιωση δεν ειναι νερακι να το δινουμε προληπτικά !

Αχ Λαλα λαλα...

θυμασαι τωτε που ο μικρος ειχε λεκεδες στο σωμα που ηταν νεογεννητο και υποψιαζομασταν αλλεργιες στην πρωτεινη του γαλακτος κλπ κλπ κλπ...

απο την αντιβιωση που ειχα παρει απο την νεογνικη ωτιτιδα ηταν..

Τι μου θυμησε τωρα...10 μερες ενδοφλεβιες ανεσεις...10 μερες το παλιο σεφιξιμ μας εκανε ενα μωρο πουα και κανενς ηληθιος παιδιατρος δεν μου εδινε λυση...

ευτυχως η παιδιατρος μας η τωρινη μου ανοιξε τα ματια..και τυχαια το διαβασε στο βιβλιαριο του..

ακομα και τωρα στην αουγκμεντιν εκανε πιο μεγαλος βεβεια που ειχαμε μικροβιακη αμυγδαλιτιδα- καναμε επιχρισμα και πηραμε και το εγραψε με μεγαλα γραμματα στο βιβιαριο να μη του ξαναδωσουν τυχων σε καποιο νοσοκομειο

Thn antiviosh sthn edose h goatros gia prolipsh??? Giati an einai etsi tote kakos thn edose..Exei tosa siropakia gia ton vixa kai gia na areosoun oi miksoules,den pirate kanena tetio prhn ftasete sthn antiviosh???

Twra vevea mono auth kserei giati kai ti thelei na petixei sthn therapia tou mwrou sou einai diskolo na sou poume ti na kaneis...

αντιβίωση ένα παιδί παίρνει όταν έχει κάποια λοίμωξη η κάποιο μικρόβιο . Ότι το μωρό σου είχε βηχα ο οποίος επιδεινώθηκε σημαίνει ότι όλα όσα έκανες μέχρι τότε δεν είχαν αποτέλεσμα . Οι μύξουλες δνε είναι πάντα αθωές κυρίως σε ένα τόσομωρό που δεν ξέρει ν φυσάει τη μύτη του πολλές φορές δημιουργούν ωτίτιδες , παραρρινοκολπίτιδες και εκμορίτιδες και τότε η χρήση αντιβίωσης είναι υποχρεωτική . Όσο αφορά το amoxil είναι αντιβιωτικό ευρέως φάσματος και πολλοί παιδίατροι το δίνουν σε τέτοιες περιπτώσεις για να αποφύγουν χειρότερα. λαλα μου δνε βάζεις ορό ; μα ο ορός είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποφύγεις παράπανω πρόβληματα . Πάντως όπως και να έχει η αντιβίωση πρέπει να δίνετε μόνο απο γιατρό η αν το παιδί πονάει το αυτάκι του και μιλήσεις με παιδίατρο και σου πεί μου είχε τύχει εμένα να έχω το Σταύρο 2 χρονών πρωτομαγιά καινα κλαίει απο το πόνο η παιδιατρος έλειπε και τη θα έκαν θα άφηνα το παιδί έτσι ; του έδεινα πονσταν και ντεπον αλλά αυτό σύνεχιζε με το που μίλησα με τη παιδιατρο και της είπα αν το πάω στο παίδων μου είπε ενα μεγάλο ΟΧΙ για να μην κολλήγσει κάτι άλλο καινα του δώσω αντιβίωση amoxill επειδή μόλις του έπιανα το λοβό 'εβαζε τα κλάματα .

Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΧΩ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ 5 ΜΕΡΕΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΒΗΧΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟ,ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΕΒΕΣΑΙ??ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ,???ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΥΕΤΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ,ΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑΞΕ ΓΙΑΤΡΟ,ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ.

κοιτα την ευ8ηνη την εχει ο γιατρός σου . Μίλα μαζί του

Εμένα μια φόρα μου ειχε πει ότι αν η μυξα δεν ειναι δίαφανη υπάρχει μικρόβιο κ αν συνεχιζόταν 8α έβλεπε για αντιβίωση. Περίμενα 3 μέρες

Δεν συνεχίστηκε όποτε δεν πήραμε...

εμεις εχουμε παρει μεχρι τωρα 3 φορες αντιβιωση κ η μικρη μου ειναι 15 μηνων.περασε 2 φορες βρογχιολιτιδα κ 1 ωτιτιδα.ξεκιναει παντα με πολλη μυξα κ αν δεν της βαζω ολη μερα ορο κ να τραβαω μυξες με αναρροφοτηρα δεν αποφευγω τα χειροτερα..κ τις 3 φορες πηρε αμοξιλ.

εφοσον στο λεει ο γιατρος σου κ εφοσον τον εμπιστευεσαι θα παρεις την αντιβιωση.αν οχι το διακινδυνευεις να μην κανεις αυτο που σου λεει?ο βηχας δε θα φυγει μονο με ορο.η πρεπει να κανεις εισπνοες η αν υπαρχει μικροβιο να δωσεις αντιβιωση.

αν το μωρο εχει αλλεργια στην αντιβιωση αυτη θα βγαλει εξανθηματα οποτε θα καταλαβεις κ δεν θα του την ξαναδωσεις..αν δεν κανει αντιδραση την συνεχιζεις κανονικα.

Εμάς για το συνάχι μας δίνει ο γιατρός ένα σπρέυ, για τον βήχα ΤΙΠΟΤΑ. Αν ο βήχας είναι ξηρός, μας προτείνει να το βγάζουμε το παιδί το απόγευμα βόλτα στην υγρασία. Προληπτικά δεν μας δίνει ποτέ αντιβίωση.

Κορίτσια χίλια ευχαριστώ για την ανταπόκριση, η αλήθεια είναι πως δεν εμπιστεύομαι απολυτα κανένα γιατρό παρα μονο εαν είναι παρα πολύ έμπειρος η δικιά μου αν και δουλευει στο Παιδων είναι σχετικά μικρή αλλα πάντα προσπαθώ να διασταυρώνω την γνώμη της μεχρι σήμερα δεν αντιμετώπισα και αλλο θέμα με τη μικρή και δεν την έχω δοκιμάσει καλα. Πάντως έαν η μικρή συνεχίσει και αύριο θα της ξεκινήσω το πρωί την Amoxil σημερα απο το μεσημέρι και μετα έβηξε μόνο 2 φορές και με τον ορό βγάζει λίγες και πολύ αραιές διάφανες μύξες θα την πάρω τηλ να την ενημερώσω. Εχετε απόλυτο δίκιο πρέπει να εμπιστευόμαστε την παιδιατρο και να συζητάμε τα παντα μαζί της αλλα καμιά φορά νομίζω ότι και η γνωμη των μαμαδων ειναι πιο πολύτιμη.

Θα της πω πάντως και για το σιροπάκι που δεν μου συνέστησε.

Σας ευχαριστώ πολύ πολυ όλες!

Να χαίρεστε τα υπέροχα μωράκια σας και να είναι πάντα ΓΕΡΑ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ!!!

για το βηχα καλο ειναι να αποφυγεις καποιο σιροπι μεχρι την ηλικια των 5 ετων, αυτο μου ειπε ο γιατρος μου και το εχω ακουσει και απο αλλες μαμαδες.

κακως που δεν εχεις δωσει την αντιβιωση, κατι θα ξερει η παιδιατρος σου που ειδε το μωρο απο κοντα.

επειδή αναφέρθηκε το μουκοσολβαν απο κάποιες κοπέλες θα έλεγα ότι έμενα μου δημιούργησε πρόβλημα αντι να ηρεμήσει το παιδί είχε χειροτερέψει και τότε ήταν που άλλαξα οριστικά παιδίατρο και μέχρι να φτάσει στα 4 δνεπήραμε σιρόπι μέχρι τα 2 πέιναεμ ζιρτεκ σταγόνες για τη μυξούλα καιμπόλικο ορό και οντριβιν στταγόνες μετά τα 2 σταγόνες xozal και τωρα πίνουμε το σιρόπι το xozal κάπορε παιρναμε και το aerious αλλά το xozal μας βοηθαέι περισσότερο . Για τον έντονο βήχα αν έχουμε και βροχικά η ακροαστικά παιρνουμε αερολιν και fixodaint παντα μετά απο προτροπή του παιδιατρου . Μάλιστα όταν ο Σταύρος μου ήταν 4 και πήγαινε πρόνηπιο ήταν η πρώτη φορά που ήρθε σε επαφή με παιδάκια και η π΄ρωτη φορά που μπήκαμε σε νοσοκομείο με αφυδάτωση και πήρε μικρόβιο γαστρεντερίτδας και κάποιο άλλο μικρόβιο που μας έκανε βροχειολιτιδα τότε η παιδιατρος μας έδωσε τις καραμέλλες τις singulair να πινει μια κάθε βράδυ και αυτό τον βοηθάει να μην κολλάει έυκολα ιωσεις φέτος ξεκινησαμε αργά αυτές μας είπε να της πάιρνουμε απο σεπτέμβρη κάθε χρόνου μεχρι τον Μαίο και έχω δει αποτελέσματα .

Τελικά αρχίσαμε την Amoxil η κατάσταση της μικρής είναι πολύ καλα αλλα εφόσον το προτείνει ο γιατρός κατα παραπανω θα ξέρει κυρίως με ανησυχεί ο βηχας της και οι μυξουλες οποτε πιστεύω θα περάσει γρηγοροτερα πρωτα ο θεός!!!

Φιλια πολλα και πάλι ευχαριστω τις ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ!

• 2 weeks later...

http://www.babyspace.gr/Article/overdos ... -3076.html

Γράφει ο παιδίατρος

Στέλιος Παπαβέντσης

MRCPCH DCH IBCLC 2010

Τα αντιβιοτικά και η αλόγιστη χρήση τους από τον παιδίατρο Στέλιο Παπαβέντση.

Πριν μερικά χρόνια στο Λονδίνο έδινα εξετάσεις για να πάρω το Δίπλωμα του Βασιλικού Κολλεγίου Παιδιατρικής. Στις εξετάσεις αυτές, που γίνονταν σε νοσοκομείο με πραγματικά παιδιά – ασθενείς, έπρεπε επί τρεις ώρες να δω πάνω από δεκαπέντε νοσηλευόμενα παιδιά με διαφορετικά προβλήματα υγείας. Οι εξεταστές παιδίατροι ήταν παρόντες στο δωμάτιο όσο εγκαθιστούσα επαφή με τους γονείς, έπαιρνα ιστορικό, εξέταζα τον άρρωστο. Έπειτα εξηγούσα στους εξεταστές τα ευρήματά μου, περιέγραφα τις πιθανές διαγνώσεις, τι εξετάσεις θα πρότεινα να γίνουν στο παιδί και ποιο πλάνο θεραπευτικής αντιμετώπισης σκεφτόμουν. Τα πήγαινα σχετικά καλά σε αρκετά stations, ένιωθα από τα βλέμματα των αξιολογητών ότι ήμουν στο όριο να περάσω.

Κάποια στιγμή μπήκα σε περιστατικό από το αναπνευστικό σύστημα. Ένα κορίτσι 8 χρονών καθόταν ανασηκωμένο στο κρεβάτι με μάσκα οξυγόνου. Μετά από αναλυτική εκτίμηση έβγαλα το συμπέρασμα ότι ήταν ένα παιδί με χρόνιο άσθμα που βρισκόταν στο νοσοκομείο λόγω ασθματικής κρίσης. Είχε κάνει πυρετό, δύσπνοια και βήχα. Άρχισα να εξηγώ στους εξεταστές την διαγνωστική και θεραπευτική μου προσέγγιση για το παιδί. Στο κομμάτι της θεραπείας, αφού ανέφερα αυτά που νόμιζα ότι πρέπει να γίνουν, προβληματίστηκα γιατί μία από τις παιδιάτρους με ρωτούσε επίμονα: «Τι άλλο;» «Τι άλλο;». Στο τέλος σκέφτηκα να τις πω ότι θα ήταν καλό το παιδί να «καλυφθεί» με αντιβίωση. Είδα ένα μειδίαμα στην έκφραση της εξετάστριας, που σταμάτησε τις ερωτήσεις.

Λίγες εβδομάδες αργότερα έλαβα γραπτώς τα αποτελέσματα. Είχα κοπεί στο όριο και ο βασικός λόγος που κόπηκα ήταν το station του αναπνευστικού, όπου πήρα clear fail – καθαρή αποτυχία. Ο λόγος; Έδωσα αντιβίωση σε παιδί με άσθμα που εμφάνιζε κρίση λόγω ιογενούς λοίμωξης αναπνευστικού. Η εξετάστρια με είχε πιέσει επίτηδες για να διαπιστώσει πόσο «εύκολα» δίνω αντιβιώσεις. Ίσως να είδε την εθνικότητά μου και να γνώριζε εκ των προτέρων την κακή κουλτούρα των Ελλήνων παιδιάτρων στο χειρισμό των αντιβιοτικών.

Βρέφη με ιογενή βρογχιολίτιδα φεύγουν από τα επείγοντα κρατικών νοσοκομείων με αντιβίωση για δέκα μέρες στο σπίτι. Η βρογχιολίτιδα είναι ίωση που εμφανίζεται τις μέρες αυτές, Δεκέμβρη μήνα, σε μορφή πραγματικής επιδημίας. Μεγάλο ποσοστό βρεφών την περνούν, λίγα ξεφεύγουν την επιδημία και την ακόμα χειρότερη επιδημία των αντιβιοτικών που άσκοπα και επικίνδυνα την συνοδεύουν.

Μωρά έξι μηνών με δυσκολία στην αναπνοή λόγω ιογενούς λοίμωξης λαμβάνουν ισχυρά, διπλά και ενδοφλέβια σχήματα αντιβιοτικών για εβδομάδα μέσα σε ιδιωτικά νοσοκομεία και άλλες δέκα μέρες αντιβίωση από το στόμα για το σπίτι.

Νήπια με απλή ιογενή φαρυγγίτιδα και μυξούλες παίρνουν αντιβιοτικά δεύτερης και τρίτης γενιάς από τον παιδίατρό τους.

Μητέρες δέχονται τηλεφωνική οδηγία να αγοράσουν αντιβίωση από τον παιδίατρό τους, γιατί η θερμοκρασία του μικρού τους έφτασε το βράδυ στο 39 C.

Παιδιά με άσθμα λαμβάνουν μία φορά κάθε μήνα αντιβιώσεις για τις κρίσεις άσθματος που παθαίνουν ως αποτέλεσμα ιώσεων.

Ίωση περνάει μέσα σε λίγες ημέρες σε όλα τα μέλη της οικογένειας, η μαμά παθαίνει πονόλαιμο, τηλεφωνεί τον παθολόγο της που την παρακινεί να πάρει κεφαλοσπορίνη δεύτερης γενιάς. Εύλογα πηγαίνει ανήσυχη την επόμενη μέρα στον παιδίατρο για να δει μήπως η ρινική καταρροή των παιδιών της πρέπει κι αυτή να «αντιμετωπιστεί» με αντιβίωση.

Αυτά εφαρμόζονται από τους Έλληνες παιδιάτρους στη χώρα μας. Όταν όμως κάποιοι αναφέρονται στο πρόβλημα της πολυφαρμακίας, της υπερσυνταγογράφησης και της κατάχρησης αντιβιοτικών, σπεύδουν αμέσως να ρίξουν τις ευθύνες στους ίδιους τους γονείς – «Μην παίρνετε αντιβίωση μόνοι σας,» κλπ - , μεριμνώντας ώστε να μην «θίξουν» και πολύ τα κακώς κείμενα των επαγγελματιών. Η αλήθεια είναι ότι η κουλτούρα υγείας που αφορά τα αντιβιοτικά στην Ελλάδα ξεκινάει από τις λανθασμένες νοοτροπίες, την ανεπαρκή εκπαίδευση των ίδιων των γιατρών. Μην κατηγορούμε τους γονείς για τα δικά μας συστηματικά λάθη. Μην κατηγορούμε τους γονείς γιατί ποτέ δεν τους εξηγήσαμε τι σημαίνει ίωση, τι σημαίνει μικροβιακή λοίμωξη, τι σημαίνει μικροβιακή επιμόλυνση σε προηγηθείσα ίωση. Μην κατηγορούμε τους γονείς γιατί νομίζουν ότι τα φάρμακα είναι καραμέλες, εφόσον ποτέ δεν επισημάναμε τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες παρενέργειες των αντιβιοτικών από την αλόγιστη χρήση τους – ανάπτυξη ανθεκτικών μικροβίων, διάρροια, πονόκοιλος, αλλεργίες άμεσες και χρόνιες, ανθεκτικά στελέχη μικροβίων στην κοινότητα και στο νοσοκομείο κλπ.

• 4 weeks later...

Δεν ξερω τι να πω ρε κοριτσια με τις αντιβιωσεις.Εχω φιλη που το παιδακι της 2 και κατι εχει πιει τοση αντιβιωση που εγω 32 δεν εχω πιει.Εχει η φιλη μου μια γιατρο που της δινει κ απο το τηλεφωνο αντιβιωση!!

Το θεμα ειναι οτι κ εμεις οι μαμαδες να μην εχουμε παρωπιδες νομιζωντας οτι επειδη ο γιατρος μας ειναι στο ικα η στο παιδων ειναι ο καλυτερος..

pote sthn zwh mou den exw parei antibiosh ,panta otan arostena eperna depon gia ton pireto kai mono ante kai se epimono bixa ena siropaki ....pisteuw oti ta teleutea xronia exei para ginei to kano me thn antibiosh .....me bazei se skepseis kata poso kerdizoun oi paidiatroi apo tis farmakobiomixanies gia tis sintagografiseis ......

ton mikro se pireto tou exw dosei depon kai se mpoukoma ton ksempoukonw bixa pote den kaname .

kalimera.egw exo ena koritsaki 19 minwn...exei enan periergo vixa edo k 1 misi mina peripou xoris akroastika k pyreto..vixei 1-2 fores mono ti mera k 1 fora otan koimatai!!otan tis ksekinise o vixas ti piga sto paidiatro pou ti parakolouthouse k mou grapse kortizoni- antiviosi k 1 siropi prospan...ti piga fysika k see allous giatrous apo tous opoious kaneis de mou pe na parw ta sygekrimena farmaka kai malista mia giatros mou pe oti o vixas eine allergikos apo tin ygrasia kai pos prepi na rythmisw ti thermokrasia sto spiti!!egw fysika akousa ti gnvmi twn perissoterwn giatrwn k den tis edosa tipota..alla vlepw oti synexizei xwris na epidinonetai vevaia alla twra exei 2 meres peripou pou voulose k i mytoula tis ligo k otan lagokoimatai akougetai kati san vroxos stin anapnoi tis!!sas exei symvei kati analogo vre koritsia??mipws prepei na ti p aw se paidopneymonologo?

Ριτακη οχι..δεν ειναι τιποτα..θελει απλα ππολυυυ καλο καθαρισμο με φυσιολογικο ορο η μυτη.

Θα πας τι παιδι να το δει ξανα γιατρος μην εκανε τιποτα ακροαστηκα..αλαλ δ ενομιζω...

ο Βηχας μπορει οντως να ειναι αλλεργικος..σε παιδια με ιστορικο αλλεργιων επιεδηνωνετε τον χειμωνα επειδη εχουμε χαλια στο σπιτι και βαρια ρουχα τα οποια βγαζουν πολυ χνουδι..

ο δικος μου βηχει και εχει μηξα κυρως το πρωη εδω και ενα διμηνο σηγουρα- χωρις απολυτως τιποτα

Θελει απλα καλο αερισμο στο σπιτι ηλεκρτικη αν γινετε καθ εμερα να αφαιρουνται τα χνουδια απο τα χαλια.και εαν το σκεπαζεις με μαλλινη κουβερτα φτιαξε μια αυτοσχεδια παπλοματοθηκη με ενα σεντονακη

se eyxaristw poly cesilia gia tin apantisi...istoriko allergiwn den exei k oute kaneis apo tin oikogeneia exei..ti thilazw akoma k ypotithetai ti prostateyw apo tyxon allergies alla apoti fenetai...kati de paei kala..peritto na sou pw oti stis giortes to ferame to paidi se epafi me kapnistes k se kleistous xorous opou kapnizan anagastika giati den eixame kanenan na mas ti kratisei kai vgikame k emeis 1 fora sta 2 xronia!!!kai oso to skeftomai oti mporei na nai kai apo ayto me pianoun polles typseis!!!!!!!!fysika 1-2 fores egine mono ayto!!sto spiti de kapnizei kaneis mesa paramono sto mpalkoni!!!!konteyw na trellathw oso skeftomai oti estw k aytes oi 2 fores mporei na evlapsan to paidi mou!!!!!!

Οχι καλη μου φυσικα και δεν μπορει μια δυο φορες να καναν ζημια..μη το σκεφτεσαι καν...

απλα ισως να την ενοχλει η η ξυρη η η πολυ υγρη ατμοσφαιρα..θα δειξει..θα δεις παντως οτι με το θα μαζεψεις χαλια και χνουδια θα βελιωθει πολυ η κατασταση.

Αυτο σημβαινει σ επολλου ςκαι νομιζουν οτι εχουν κρυομα κλπ κλπ.

Δεν ειναικατι σοβαρο

ο βηχας ειναι συμπτωμα και οταν καποιος βηζει πολυ και ειναι αρρωστος μετα απο μερικες μερες θα κανει και πηρετο και θα εμφανησει και αλλα συμποματα.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Ωω μικρούλα μικρούλα! Μπράβο, αφού ήξερες τι θέλεις!! Εγώ στα 26 ήμουν παιδάκι εντελώς ακόμη, όχι να φροντίσω άλλον άνθρωπο 😀 Εγώ 34 πήγα τώρα!  Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις αμέσως άλλο παιδί, προλαβαίνεις άνετα με διαλείμματα να κάνεις και τα άλλα 4 που θες! Άσε που αν έχουν διαφορά, τα μεγάλα μετά θα σε βοηθάνε με τα μικρότερα 😊
    • δεν πειράζει...ας το παιρνεις μαζι σου ..δεν ειναι κακό... είναι λιγο πιο κουραστικό βέβαια...αλλα και τι να κάνεις 🤷 και εγω που έχω τις γιαγιάδες στα 20λεπτα δεν έχω βοήθεια μην νομίζεις...η μόνη βοήθεια που έχω ειναι ότι μου μαγειρεύει η πεθερά και πάω και παίρνω φαγητό κάθε μέρα 🤷 απο την αρχή δεν με βοήθησαν.. μόνο την πρώτη εβδομάδα ερχόταν συνέχεια.. και η αλήθεια ειναι οτι το εχω παράπονο 🫣 @Elkναι ναι μικρή είμαι! η αλήθεια είναι ήθελα πολύ να γίνω μανούλα! και τα κατάφερα δόξα το Θεό! βεβαια ηθελα πέντε παιδιά...(οσα ειμαστε και εμεις) αλλά μετά απο αυτα που βλέπω με τον μπέμπη..δυσκολα να κάνω 5😂
    • Δυστυχώς οι γονείς μου είναι μακριά από εδώ που μένω...Ο μόνος που μπορεί να μας βοηθήσει είναι ο πεθερός μου ή να παίρνω το μωρό μαζί μου 🫤
    • Μμμ δύσκολο. Κ εγώ στο πρώτο παιδί που ήμουν αναπληρώτρια επέστρεψα στις 63 μέρες, αλλά μου την κρατούσαν οι γιαγιάδες. Επίσης μέχρι τις 1,30 το πολύ ακούν σπίτι. Τώρα που έγινα μόνιμη θα γυρίσω τον Σεπτέμβριο στη δουλειά. Είμαι δασκαλα όπως κατάλαβες. Εσύ δεν έχεις κάποιον να σε βοηθήσει?
    • Όχι,όχι. Από τις 20 μέρες πίνει ξένο. Κ μένα καλά μου είπε ο γιατρός ότι είναι οπότε δεν αγχώνομαι. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...