Μετάβαση σε περιεχόμενο

Εκπαίδευση παιδιού 1ος έτους? πείτε μου τη συμβουλή σας!

Recommended Posts

Καλησπέρα και Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες! καταρχάς να σας ευχηθώ να είστε όλες καλά και να χαιρόμαστε όλοι τις οικογενειες μας! Εύχομαι το 2011 να είναι καλύτερο απο το 2010 γιατι με αυτά που γίνοντε γύρω μας αρχίσαμε να μιζεριάζουμε όλοι! Ας αφήσω λοιπόν το πρόλογο και ας μπω στο θεμα μου! Εχω μια κορούλα 1 έτους! Το πουλάκι μου είναι πολύ συνεργάσιμο παιδακι, ήσυχο και έχει και αυτό τις ώρες του όπως κάθε παιδάκι που κάποιες φορές το πιάνει η δική του ξεχωριστή τρέλλα! Η αγωνία μου και το ανγχος μου με έκανε να σας γράψω γιατι δεν έχω ιδέα πως να παίξω μαζί της κάποιες φορές, όπως επίσης δεν ξέρω τι να κάνω για να τη βοηθήσω στην ομιλία της!!το μονο που κάνω με επιτυχία είναι να τη διασκεδάζω τραγουδώντας, διαβάζοντας παραμυθάκια η δείχνοντας της κάποιο βιβλίο με εικόνες!

Θα ήθελα τη γνώμη σας να μου πείτε πως παίζετε εσεις με τα παιδάκια σας και τι βρίσκουν διασκεδαστικό η το βρήκατε εσείς πολυ εκπαιδευτικό? επίσης να ρωτησω κατι ακόμα!τους βάζετε βιντεακια με παιδικά στην τηλεώραση και ποσο σημαντικό είναι να βλέπουν?

σας ευχαριστώ πολύ εκ των προταίρων και αναμένω τις απαντήσεις σας!!!! Νομίζω οτι είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα να παρουμε όλες οι μανούλες ιδέες!

Καλό βράδυ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δημητρουλα μου,τι κανεις????χαθηκες...... ;)

εγω με τη μικρη διαβαζουμε παραμυθια,τραγουδαμε και κανουμε ολη τη μερα στρατα-στρατουλα!!!!!τη βοηθαω και σε διαφορα εκπαιδευτικα παιχνιδια,οπως αυτο που βαζεις διαφορα αντικειμενα σε συγκεκριμενη τρυπα κτλ.....για την ομιλια δεν κανω κατι συγκεκριμενο,απλα της μιλαω πολυ και οτι μου δειχνει με το δαχτυλο της λεω τι ειναι...προς το παρον εχει πετυχει τον γαιδαρο!!!!της αρεσει πολυ!!!! :lol::lol::lol::lol: βιντεακια δεν βλεπει γιατι δεν της αρεσει....τελος,οτι δεν πρεπει να κανει της λεω μη αυτο...οχι εκεινο για να αρχισει να καταλαβαινει οτι υπαρχουν και ορια.αυτα....μην αγχωνεσαι παντως!!!!!!μια χαρα την εχεις την μπουμπουκα σου!!!!!!!

καλησπερα κ να σου ζησει το κοριτσακι σου!

στην ομιλια μπορεις να τη βοηθας με το να της μιλας οσο μπορεις, να τις λες τις λεξεις κανονικα κ οχι μπεμπεδιστικα! αν αυτη λεει πχ τη βολτα ατα εσυ να τη λες βολτα! προς θεου δε θα τη μαλωνεις κ θα της λες ειναι βολτα οχι ατα! απλα εσυ θα τα λες κανονικα! θα της μιλας οπως μιλας σε μεγαλο ανθρωπο!

τα βιβλια θεωρω οτι ειναι μια πολυ καλη ενασχοληση επισης! μπορεις σε λιγο καιρο να της παρεις κ αυτα τα παζλακια με τα ζωακια να της λες κ ηχους των ζωων κλπ

τηλεοραση δεν "πρεπει" να παρακολουθει, εξαλλο ειναι μικρουλα ακομα! τον δικο μου δεν τον αφηνα οταν ηταν πιο μικρος κ τωρα δε θελει απο μονος του να βλεπει! αν κ θα ηθελα να βλεπει που κ που κανενα dvd για να μπορω να κανω κ καμια δουλεια, αλλα δεν.. κανενα βιντεοκλιπ του βαζω που κ που στο λαπτοπ αλλα προτιμαει να χορευει!

κ τηλεοραση αν βλεπει μην την αφηνεις μονη της να κολλαει, μη γινεται παθητικος δεκτης! να εισαι διπλα της, να της λες τι βλεπει εκεινη τη στιγμη, να της μιλας..

ο δικος μου στο χρονο επαιζε πολυ με μπαλες, με χρωματιστα υφασματα, του αρεσαν πολυ τα βιβλια, χαζολογουσαμε με διαφορα φρουτα, με μπολακια, με κατσαρολες.. επισης επαιζε πολυ κρυφτο (ακομα κ τωρα τρελαινεται), μουτζουρωνε λιγο χαρτια με μαρκαδορους, καναμε πυργους με τουβλακια..

δε μου ερχεται κατι αλλο αυτη τη στιγμη, αν θυμηθω η σκεφτω κατι θα επανερθω!!

και μην αγχωνεσαι! μια χαρα ειναι ολα!

απο u τube βιντεακια mazoo n the zoo βλεπουμε .

μετρα μεχρι το 5 χαμογελωντας κ παιζοντας με την φωνη σου . επαναλαμβανε συχνα τραγουαδακια απλα (κουνια μπελα κλπ κλπ) , κανε ηχους απο ζωα

ποσο αγαπας την μαμα ? τοοοσοοο

επαναλαμβανε εντολες - ελά , όχι κουνοντας το δαχτυλο (προσοχη μη λες συνεχεια όχι γιατι μπερδευονται κ δεν ακουνε μετα !)

μιλα με συντομες φρασεις τυπου '' πάμε για μπαααννιοοο'' '' πουυυφ κακααα''

Αχ μωρε κοριτσακι 8α μπορουσα να γραφω με τις ωρες ... Καλη επιτυχια ευχομαι κ χωρις αγχός. Κανε κ έρευνα στο google , εχω διαβασει παααρααα πολλααα .

σημερα ακουσα την πρωτη του φραση '' μαμα πιπιλα που ?'' :mrgreen:

Γεια σου Δημητρα! :)

Να χαιρεσαι το παιδακι σου και παντα να ειναι ετσι καλοβολο και συνεργασιμο! :D

Γιατι βρε τετοιο αγχος με την εκπαιδευση;;;;μια χαρα σε βλεπω αλλωστε! ;)

Τι να κανεις με τη μικρη;;;;πολλα και πολυ απλα πραγματα που ηδη ειμαι σιγουρη οτι κανεις! Κατ'αρχην για την ομιλια δε χρειαζεται κατι παραπανω απο ατο που κανεις!!! Να της μιλας συνεχεια,να της εξηγεις τα παντα,να της τραγουδας,να της διαβαζεις...

Στο θεμα με τη τηλεοραση μονο θα πω οτι κατα τη γνωμη των ειδικων μονο κακο κανει σε τοσο μικρες ηλικιες...Μεχρι τα 2 λενε καλο ειναι να αποφευγεται...βεβαια το να δει για λιγο ενα πχ τραγουδακι απο τα ζουζουνια η κατι αλλο παιδικο δε νομιζω οτι θα κανει και ζημια,αλλα κι αυτο δε το χρειαζεται... :?

Κατα τ'αλλα το τι ειναι εκπαιδευτικο για ενα παιδι....μπορει να ειναι ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! ;) και πραγματα που δε τα φανταζομαστε...πχ το να παιζει με τα ταπερ,να τα βαζει το ενα μεσα στο αλλο,να βαζει-βγαζει απο το ντουλαπι κτλ μπορει να ειναι πολυ πιο εκπαιδευτικο απο ενα πανακριβο παιχνιδι του εμποριου! ;)

Οποτε το καλυτερο που εχει να κανεις ειναι να την αφηνεις να εξερευνει και να ασχολειται με οτι της κινει το ενδιαφερον(εφοσον εννοειται οτι ειναι ασφαλη!)

Δωστης πχ εκει που φτιαχνεις κουλουρακια να παιξει με τη ζυμη...θα τρελαθει!!! ε καλα εχε το νου σου μη τη φαει και πνιγει,αλλα αστην να τη δοκιμασει!

Ή το καλοκαιρι γεμισε της μια λεκανιτσα νερο,βαλε μεσα αντικειμενα που επιπλεουν,βουλιαζουν,γεμιζουν κι αστην να δεις ποσο θα της αρεσει...πολυ απλα πραγματακια που γι αυτα ειναι θησαυρος! ;)

Επισης φροντιζε οταν της αγοραζεις παιχνιδια,να ειναι τετοια που θα δουλευει με τα χερια και το μυαλο,πχ κυβους,τουβλακια,εσφηνωσεις(ειναι για λιγο μεγαλυτερα) απο υλικα που θα διεγειρουν τις αισθησεις κτλ...δηλαδη τα ετοιμα με τις μπαταριες που απλως κινουνται μονα τους και κανουν ηχους δε προσφερουν και πολλα..

Ελπιζω να σε βοηθησα λιγακι! :)

Εγω του πηρα βιβλια με ζωα και με πραγματα, και κλασσικα παραμυθια τυπου 3 γουρουνακια 7 κατσικακια κλπ κλπ, εκει του δειχνω και του λεω τα ζωα μεχρι στιγμης τα αναγνωριζει ολα και με τον τροπο του τα λεει ολα οσα ξερει..πχ γεει γκαγκα την γατα και γκαβγκαβ το σκυλο.

Απο κει και περα παιζουμε με διαφορα παιχνιδια εχει τρενακι το σχολικο των λιτλ πιπολ μπαλες, κυβους παζλ ξυλινα μεγαλα- τα βαζει στη θεση τους- πιανακι στο οποιο παιζει μουσικη κλπ..

Τηλεοραση εγω δεν του βαζω αλλα δεν βλεπουμε ουτε εμεις τηλεοραση..βαζω ομως μουσικη πολυ, και ραδιοφωνο και baby radio του αρεσει πολυ.

Μην εχεις αγχος για την εκπαιδευση, προσφερε πολλα και διαφορετικα ερεθησματα ολα τα παιδια εχουν τους χρονους του που μαθαινουν

mhn αγχωνεσαι παντως..στο λεω κι γω..και στον αυοτματο λιγο και ολα θα τα μαουν..και γω δε βαζω τιβι..το βραδυ ισως λιγο γιατ βλεπω και γω..

βιβλιαρακια..

εμενα γενικα παιζει και μονη και δε με χαλαει καθολου..

και γω δε της μιλαω μπεμπεδιστικα..

το οχι δε μπορω να το αποφυγ.ω.καθοτι ειμαι και λιγο παραπανω νευρικη..

Χμμμμ...δηλ όλο το παιχνίδι βασίζετε στα ερεθίσματα λοιπόν!!!

Θα το επεξεργαστώ κορίτσια! Η αλήθεια είναι οτι μερικές φορές της μηλούσα μπεμπεκίστηκα γιατι νόμιζα οτι έτσι θα την διευκολήνω να μηλίσει ποιο γρήγορα! αλλα είχα ξαναδιαβάσει οτι είναι λάθος! Θα το χειριστώ διαφορετικά και αυτό!

Με τάπες και κατσαρόλες έχει παίξει αρκετές φορές αλλα με νερο και παιχνίδια μόνο στο μπάνιο! Τραγουδάκια δεν ξέρω πολλά και μου τη δείνει γιατι έχω και μνήμη χρυσόψαρου!!!! Σήμερα προσπάθησα να της διαβάσω κανένα βιβλιαράκι και συννέχεια έφευγε και μου έφερνε άλλο , τα έχασα δεν ήξερα αν πρέπει να της διαβάσω το άλλο που μου έδωσε η να συννεχίσω στο πρώτο!

Αχ γιατι αγχώνομαι τόσο πολύ....μου τη δείνει γιατι νομίζω οτι δεν είμαι καλή σε αυτο που κάνω με το παιδί! Στο μόνο που είμαι σίγουρη είναι οτι πέρνει πολύυυυυ πολύυυυ αγάπη και τρυφερότητα. Υπήρξαν στιγμές που την μάλωσα με φωνή και την έβαλα στο πάρκο τιμωρία αλλα πρέπει να μάθει να με ακούει και να ακούει στα όχι . Ειδικά οταν έχουμε να κάνουμε με την ασφάλεια του παιδιού! Ακόμα και σ'αυτο όμως που θεώρησα οτι έπραξα σωστά, μετά πάλι με έπιασαν οι αμφιβολίες μου και θεωρούσα την πράξη μου ίσως όχι και την καλήτερη σε επιλογή! Δεν ξέρω....ουφφ...

στο μόνο που μετάνιωσα είναι οτι της φώναξα, αλλα τραβούσε συννέχεια το καλώδιο απο το σίδερο! και αυτό το ρημάδι δεν μπορω να το κάνω άλλη ώρα της ημέρας γιατι αφενώς το βράδυ που κοιμάται κάνει φασαρία το ατμοσίδερο και αφεταίρου τη μισή μέρα δουλεύω και την άλλη μισή είμαι με το παιδί!

Γκρόυσι μου είμαι σαν τον Βέγγο!τρέχω και δεν φτάνω. Το ζουζούνι σου καλα? Κατα τ'αλλα υπήρξαν φορές που ήθελα να μπω να σας στήλω αλλα λείπω καιρό απο την παρέα σας και αισθάνομαι πλέον άβολα! Φιλάκια πολλά!

κουκλιτσα,να μη νιωθεις αβολα βρε!!!!!!!!!!!!!θελουμε να μαθαινουμε νεα σου!!!!!!!εμενα η μικρη μια χαρα!!!!!!!ολο στη ζαβολια ειναι!!!!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol:παντως,μην αγχωνεσαι!!!!!ολα θα τα μαθει η κουκλιτσα σου!!!!!

επίσης να ρωτησω κατι ακόμα!τους βάζετε βιντεακια με παιδικά στην τηλεώραση και ποσο σημαντικό είναι να βλέπουν?

η τηλεόραση απαγορεύεται μέχρι και την ηλικία των 2 γιατί καθυστερεί την ομιλία, αυτό είχα διαβάσει σε πολλά άρθρα......αυτά που κάνεις είναι όλα καλά, εγώ αυτό που έκανα επιπλέον από σένα ήταν να εξηγώ κάθε τι που έκανα ή κάνω δλδ στο ντύσιμο έλεγα τι βάζουμε κάθε φορά π.χ. παντελόνι, φόρεμα κ.λπ. ή όταν μαγειρεύω ποιά υλικά χρησιμοποιώ και δεν χρησιμοποίησα ποτέ τα μπεμπεκίτσικα όπως άτα, τουτού κ.λπ.

γεια σου

βρε κοριτσια αυτα τα απολυτα σας μου αρεσουν πολυ ωρες ωρες

η καθε μανουλα κανει αυτο που βολευει την οικογενεια της

εγω ποτε δεν τους μιλησα μωρουδιακα αντιθετως παντα τους μιλαγα σαν να ηταν ενηλικες

την τηλεοραση την εχω ολο το απογευμα ανοιχτη γιατι ετσι εχω μαθει

η μουσικη μου τσιτωνει το νευρικο μου συστημα δεν μου αρεσει καθολου εμενα προσωπικα - οποτε δεν τους βαζω καθολου - παρα μονο το ακαντου και αυτα τα παιδικουλια μονο εαν τα δω οτι εχουν ανυσηχια

παμε παιδικο - βοηθαει απιστευτα

και πρεπει να σου πω οτι η κυρια ασχολια μας ειναι παιχνιδακια μεταξυ μας του τυπου αλογακι - βγαινει η βαρκουλα - με τα αμαξακια μας - με τα τουβλακια μας - τετοια

παραμυθια δοκιμασα μερικες φορες και μονο που δεν εφαγαν το βιβλιο και με εγραψαν κανονικα - οποτε γιοκ αυτο

και πρεπει να σου πω οτι γενικα περπατησαν πολυ γρηγορα και ηδη λενε αρκετες λεξεις πολυ καθαρα και καταλαβαινουν τα παντα

θελω να πω ειναι φυσικα το ποσο θα ασχοληθεις αλλα ειναι και στο παιδι

δλδ οσα δεν περπετανε γρηγορα θελετε να πειτε οτι φταινε οι γονεις που δεν ασχολούνται;

μην αγχωνεστε τοσο πολυ αφηστε την φυση και λιγουλακι μονη της

Δήμητρα μήπως έχεις άγχος με το πότε θα μιλήσει και σε έχει πιάσει μια αγωνία ; Πρόσεχε το κάθε παιδί έχει το δικό του χρόνο , μην ξεχνάμε σε μια σχέση υπάρχει ο πομπός και ο δέκτης αν ο πομπός δίνει συνέχεια πληροφορίες υπάρχει το ενδεχόμενο ο δέκτης να τα μπερδέψει και να μην κάνει το ζητούμενο . Θα σου πω ότι και το να μιλάς συνέχεια σε ένα παιδί δεν σημαίνει ότι θα μιλήσει γρήγορα αυτό στο λέω από πείρα στο Σταύρο μιλάγαμε συνέχεια δεν σταματάγαμε αλλά τελικά άργησε να μιλήσει .Εγώ πάντα έχω ανοιχτή τηλεόραση αλλά ο Σταύρος δνε έβλεπε στο μόνο που χάζευε ήταν στις διαφημίσεις , τα παιδιά συνήθως κολλάνε στην τηλεόραση γύρω στα 4 εκτός και να υπάρχουν αδερφάκια μεγαλύτερα που ξέρεις το ένα παρασέρνει το άλλο .

Σε αυτή την ηλικία μπορείς να ασχοληθείς με παιχνιδάκια όπως έλα να μαγειρέψουμε μαζι ; σίγουρα της έχεις αγοράσει κουζινικά αν όχι πάρε όπως επίσης τα ψεύτικα φρούτα -λαχανικά να κάνετε διάφορα , να βάλετε στο παιχνίδι ακιτο μπαμπά η κάποια γιαγιά . Μετά το κουκλοθέατρο είναι μια καλή λύση υπάρχουν μαριονέτες. .Οσο για τα όρια θα της τα ές χωβρίς φωνές θα σκύβεις στο ίδιο επίπεδο με αυτή και θα μιλα΄ς ήρεμα καικαθαρά ότι αυτο δεν το κάνουμε επειδή θα χτυπήσουμε γενικά λέμε το λόγο. Τη πρώτη φορά το λές τη δεύτερη προειδοπειίς ότι αν το κάνει θα μπει τιμωρία και τη τρίτη χωρίς προειδοποίηση τη βάζεις τιμωρία σε αυτή την ηλικία βάλε την μέσα στο πάρκο για 5 λεπτ'α το πολύ η αν ππαίζει με κάτι εκείνη την ώρα το παίρνεις και της το δίνεις μετά . Πάντα εξηγούμε για ποιο λόγο έγινε αυτό δνε το άφηνουμε σε εκρέμοτητα , στόχος μας είναι να βάλουμε όρια για να μάθει και όχ για αντίποινα . Πάντως να ξέρετε αν δεν μπούν σε αυτ'η τη ηλικία τα όρια δεν μπαίνουν ποτέ μετά είναι δύσκολα . Επίσης πάντα παίζουμε με ένα παιχνίδι όταν το βαρεθούμε το βάζουμε στη θέση του και παίρνουμε άλλο . όταν είχα πάει το ταύρο για αξιολόγηση για εργοθεραπία η κοπέλα μου είχε πει ότι τα πολλά παιχνίδια στα παιδιά δημιουργούν πρόβλημα επειδή έχουν τόσα πολλά και δνε ξέρουν με ποιό να ασχοληθούν επίσης βάζπουμε τα παιχνίδια εμ κατηγορίες και όχι όλα μαζί σ εένα παιχνιδόκουτο . Καλό είναι να είναι φυλαγμένα και όταν θέλουμε να βγάζουμε . Και εγω στη πορεία τα έμαθα και ευτυχώς με βοήθησαν πολύ .

Αχ Βάνια η αλήθεια είναι οτι αγχώθηκα με το θέμα της ομιλίας αλλα ξέρω οτι το κάθε παιδάκι έχει το χρόνο του! Η αλήθεια είναι οτι έχει αρκετά παιχνίδια και μπορεί να παθαίνει αυτο που είπες! θα χωρίσω τα μισά αν της τα βάλω στην αποθηκη και μετα απο ενα μήνα θα της τα βγάζω και θα μαζεύω τα άλλα να υπάρχει και ενδιαφέρον!

Ενα αλλο λάθος που κάνω είναι οτι κάθε φορά που πειραματίζετε να κάνει κάτι τρέχω να της δείξω το σωστό για να μάθει πως γίνετε! Σε ένα βιβλίο που διάβασα εχθές έλεγε πως είναι λάθος αυτό! Πρέπει να πειραματίζετε μόνο του απο τη στιγμή που έχει καθοδηγησει μια δυο φορές ο γονιός!

Πάντως σας ευχαριστώ για όσες απαντήσατε! να είστε καλά!

Γκρούσι μου ελπίζω να σε πετύχω μέσα καμια μέρα να τα πούμε! Ας φύγουν οι γιορτές μόνο γιατι τρέχω και δεν φτάνω στο κομμωτήριο! φιλάκια πολλά σε όλες και να έχουμε καλη χρονιά!!!!!!!!!!!!!

Καλημέρα! Η μουσική και τα βιβλία βοηθάνε πάρα πολύ στην ανάπτυξη της επικοινωνίας και του λόγου. Επίσης κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε είναι να κρύβετε διάφορα αντικείμενα και μετά να τα βρίσκεται όπως για παράδειγμα να κρύψεις ένα παιχνιδάκι κάτω από ένα πανί (μπροστά της) και να ρωτήσεις "που είναι το παπάκι?" και στη συνέχεια να σηκώσεις το πανί και να πεις με ενθουσιασμό "να το το παπάκι!!". Μ' αυτό το τρόπο και θα μάθει ονομασίες αντικειμένων αλλά και θα συνειδητοποιήσει ότι τα αντικείμενα εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη κι όταν δε τα βλέπουμε που είναι πολύ σημαντικό γνωστικό στάδιο. Επίσης μπορείς μέσω του παιχνιδιού να της μάθεις τα μέρη του σώματος. Για παράδειγμα θα τη ρωτάς "που είναι τα ματάκια της μαμάς?" και θα πιάνεις τα χεράκια της να τα ακουμπάς στα μάτια σου και θα της λες "να τα τα ματάκια της μαμάς" και μετά θα επαναλαμβάνεις το ίδιο και πάνω της ώσπου σιγά-σιγά θ' αρχίσει να τα δείχνει μόνη της!

Καλή επιτυχία και καλή χρονιά να έχετε :)

δημητρα η μικρη σου ειναι 1 χρονων και 2 ευδομαδων ειναι δυνατον να ανχωνεσε απο τωρα για την ομιλια!!!!!ειναι πολυ μικρη ακομα χαλαρωσε .

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...