Μετάβαση σε περιεχόμενο

Φαγανούλικα μωρακια Νοεμβριου-Δεκεμβριου 2010

Recommended Posts

Αναστασια το μαλλι ειναι super!!!! σου παει πολυ κι ετσι να το κανεις απο δω και περα...μεχρι να το βαρεθεις...ρε συ!! ποσα κιλα εισαι;πωπω!!εμενα μου εχει μεινει κοιλια ακομα και δε μπορω να την ριξω με τιποτα...εχω φτασει στα κιλα μου πριν εγκυμοσυνης,αλλα η κοιλια ειναι ακομα εκει..μη φανταστειτε τεραστια,αλλα!! :x

Εnina καμια φορα οταν ο μπεμπης παιζει με τον μπαμπα του κι επειδη ο Μανος εχει γενια,βλεπω τα μαγουλακια του αρκετα κοκκινα..του βαζω την κρεμα bepanthol ultra και ηρεμει το προσωπακι του..δεν το εχω ψαξει βεβαια,αλλα υποψιαζομαι οτι ειναι απο τα γενια...τι να πω!!

εμεις Πασχα θα μεινουμε Αθηνα οικογενειακα..του χρονου θα βαλουμε τον μπεμπη να σουβλισει :lol:

σημερα ειχα παρει το μωρο και πηγα στο πατρικο μου,φτιαξαμε κουλουρια με την μητερα μου,τα φορτωθηκαμε και γυρισαμε πισω..

φιλια κοριτσια,τα λεμε αυριο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα κορίτσια...

Είμαι ένα πτώμα...όλη μέρα τρέχω και έχει και συνέχεια αύριο..το πρωί έφτιαξα τα κουλουράκια, μετά πήγα με την κουμπάρα μου και πήρα δώρα για την κορούλα της, που θα την βαπτίσω και μετά πήγαμε στα ΛΗΤΩ να αλλάξω ένα δώρο και μετά στο ΡΕΑ γιατί γέννησε και η τελευταία της παρεάς έναν κούκλο 2480 γρ. Είναι μικρούλης πολύ αλλά και πανέμορφος!!! Επιτέλους θα έχουμε και ένα ακόμα αγοράκι στην παρέα μας - 3 τσούπρες, 2 αγοράκια μέχρι στιγμης... αααα και μέσα σε όλα αυτά είχα και τον θηλασμό!! Αύριο έχω να βάψω αυγά - θα μου τα έχει ήδη βράσει η μητέρα μου - έχω να πάω στο ΙΚΑ και μετά jumbo για δώρα...Πρέπει να ετοιμάζω και τα πράγματα μας σιγά σιγά γιατί Παρασκευή πρωί θα πάμε στο εξοχικό μας και ούτε ξέρω τι πρέπει να πάρω μαζί μου..ξεκινάμε και στερεά τροφή!! Πρέπει να πάμε και μέστ στο τριήμερο να δούμε μαγαζί για την βάπτιση.

Ο μπέμπης σήμερα μου πήρε τα αυτιά...από το πρωί είχε αρχίσει να ουρλιάζει - έκανε τεστ στις φωνητικές του ικανότητες.Το τι γέλιο έριξα...είχε όρεξη για πολλά παιχνίδια αλλά δεν είχα χρόνο για να τον παίξω.Τον ανέλαβε η γιαγιά του σήμερα..

Αυτά - πάω να βάλω για υπνο το μεγάλο μωρό τώρα γιατί κοιμήθηκε στον καναπέ και θα μου κρυώσει..κάθε βράδυ ρίχνει εναν υπνο στον καναπέ και μετά ρίχνουμε έναν τσακωμό για να έρθει για ύπνο μέσα αφού κάνει μπάνιο....

Καληνύχτααααααααααα

Γεια σας κοριτσια.

Λιπον σας γραφω την σινταγη που εχω για τσουρεκια.

200 γρα. μαγια

1,5 ποτιρι χλιαρο νερο, 37 βαθμους περιπου.

Αλευρι 2,5 κιλα

Λιγο αλατι

Ανακατεβουμε την μαγια με το νερο το αλατι και λιγο απο το αλευρι (να γινει σαν ενας αρις χυλος) και αφινουμε να φουσκοσει η μαγια. Σε ζεστο μερος παντα αλλα οχι πανο σε καλοριφερ...

300 γραμ. βουτυρο αγελαδινο

750 γραμ. ζαχαρη

600 γραμ. γαλα

6 αβγα

Ξιζμα απο 2 πορτοκαλια

Μαχλεπι, μαστιχα και καρδαμο(η αλιος λεγετε και κακουλε) απο αυτα βαζουμε οτι μας αρεσει και αναλογος με το ποσο εντονη μιροδια θελουμε να δοσουμε στα τσουρεκια μας.

Εγω βαζω και απο τα 3 αλλα προσεχω λιγακι με την μαστιχα να μην ιπερησχισει..

Κτιπαμε στο μιξερ τα αβγα με την ζαχαρη μεχρι να ασπρισουν.

Ζεστενουμε σε χαμιλη φωτια το γαλα και ριχνουμε μεσα τα κτιπιμενα αβγα με την ζαχαρη ανακατεβοντας σινεχος με ενα σιρμα.

Κατεβαζουμε απο την φωτια και προσθετουμε το ξιζμα πορτοκαλιου.

Σε μια μεγαλη λεκανη ανακατεβουμε τα υγρα μαζι με το αλευρι και ζημονουμε + τον χυλο με την μαγια.

Προιγουμενος εχουμε προσθεσει ολα τα μπαχαρικα μεσα στο αλευρι.

Σε ενα αλο μπολ εχουμε λιοσει το βουτυρο. Βουταμε στο βουτυρο το χερι και ζημονουμε σινεχος μεχρι να μας τελιωσει ολο το βουτυρο. Ετσι αποκτα το τσουρεκι τις χαρακτιριστικες "κλοστες" οταν το σπας ψιμενο και δεν γινετε σαν ψωμι.

Το αφινουμε να ξεκουραστει σε ζεστο μερος περιπου 1 ωρα και μετα πλαθουμε τα τσουρεκια μας, αφινουμε παλι να φουσκοσουν.Μολισ ειναι ετιμα αλιφουμε με αβγο και ψινουμε στουσ 180 βαθμους.

κοριτσια ασχετο!! αλλα σημερα ειχα ολη την μερα στο μυαλο μου την crazy και σκεφτομουν οτι εχει τελειως εξαφανιστει...ειναι καποια κοπελα που επικοινωνει μαζι της,απλα να μας πει οτι ειναι καλα εκεινη και το μωρακι τους;

Γειά σας κούκλες!

Νατασούλα, το μαλλί είναι ΤΕΛΕΙΟ!! Σου πάει πάρα πολύ! η μπεμπούλα πως αντέδρασε; μου φαίνεται ότι στις σγουρομάλλες το κοντό μαλλί μας μικραίνει, συμφωνείς; όχι ότι έχουμε ανάγκη βέβαια να μικρύνουμε, ακόμα πιπινάκια είμαστε :lol::lol::lol:

Ευγενία και η δικιά μου τσιρίζει και μας παίρνει τα αυτιά! το έκανε και παλιότερα, το είχε σταματήσει και την τελευταία εβδομάδα πάλι δίνει ρεσιτάλ η μικρή Κάλας! Οπως το είπες πρέπει να είναι, δοκιμάζουν τη φωνή τους και τους αρέσει να την ακούν!

Της μπέμπας σήμερα είναι καλύτερα τα μαγουλάκια της. Θα της ξεκινήσω και την ενυδατική να δούμε (Αναστασία δεν έχω αυτό που λες αλλά έχω της frezyderm το γαλάκτωμα που κάνει και για το πρόσωπο, πιστεύω να κάνει. Pepanthol δεν έχω..). Σκέφτηκα εκτός από τα γένια ότι ίσως να ακούμπησε σε κανένα ρούχο του Στέλιου, φοράει κολώνιες τσακωνόμαστε συνέχεια για αυτό αλλά αυτός το δικό του! :evil:

Εύη παρόμοια συνταγή έχω κι εγώ, μου την έχει δώσει η γιαγιά μου. Δεν θυμάμαι ακριβώς τις δοσολογίες αλλά τα υλικά νομίζω ότι είναι τα ίδια. Μου αρέσει πολύ το άρωμα της μαστίχας και του μαχλεπιού!

Αύριο πρωί πρωί θα πάω να κοινωνήσω, θα κρατήσει το μωρό ο άντρας μου πριν φύγει για δουλειά. Γενική δεν ξεκίνησα τελικά σήμερα γιατί ήρθε το πρωί επίσκεψη η θεία του άντρα μου (με όμορφα ρουχαλάκια για την μπουμπού!). Ευελπιστώ αύριο να προλάβω...

Φιλάκια πολλά, τα λέμε αύριο!

Αναστασία μεγια το μαλί :D σε βλέπω ανανεωμένη,σου πάει κ πιστεύω σε δείχνει μικρότερη απ οτι πριν ;)

Ευη ευχαριστούμε για την συνταγή με τα τσουρέκια, δεν έχω φτιάξει ακόμη τσουρέκια,ελπίζω αύριο να κανω ή ίσως κ σήμερα ...

Ευγενία τί τρέξιμο είναι αυτό που έχεις?κ μόνο που τα διάβασα με έπιασε κάτι...και μετακόμιση στο εξοχικό για τις μερες αυτές?πότε θα ξεκουραστείς???πλακα πλάκα κορίτσια αν αναλωνόμαστε σε δουλειές,τέτοιες μέρες που είναι χάνουμε το νόημα του Πάσχα ...έτσι μου είπε μια γνωστή κ νομίζω έχει δίκιο τελικά :roll:

Εγώ σήμερα Μ.Παρασκευή λέω να μην κανω τίποτα ,σύμφωνα με το έθιμο δεν κανει ούτε να κανουμε μπάνιο ,είναι μερα πένθους.Έχω τοσες δουλειές να κάνω ,όμως για σήμερα θα σταματήσω.Ήθελα να κανω σήμερα τα τσουρέκια αλλά τα αναβάλω για αύριο.

Χθε ομως του έδωσα κ κατάλαβε,μάζεψα τα βαριά χειμωνιάτικα ρούχα,πουλόβερ κτλ άφησα κάποια έξω κ έβγαλα κάποια ανοιξιάτικα,αύριο έχουν πλυντήριο όλα αυτά.Βέβαια έχω ένα θεματάκι με το τι με χωράει :lol: μάλλον θα φορέσω της εγκυμοσύνης τα ριχτά ρούχα που είχα :lol: είχα ξεκινήσει δίαιτα αλλά το γαλατάκι μου μειώθηκε κ την σταμάτησα.Ακολουθώ προσεχτική διατροφή,λίγη υπομονή ακόμη λέω μέχρι να κλείσει κ τον 6ο μήνα ο μικρός κ μετά δεν με νοιάζει και πολύ .

Ελένη μάλλον απο τα γένια του άντρα σου θα είναι η κοκκινίλα στην μπουμπού σου. Θυμάμαι όμως πριν δύο χρόνια είχα δει ένα μωρό,μηνών ήταν , τέτοια εποχή Απρίλιος,κ είχε κόκκινο μάγουλο με πετσούλα ,από έκζεμα όμως ,παρουσίασε κατι σαν αλλεργία στη φλις κουβερτούλα που είχε μου είπε η μαμά του κ του έβαζε κρεμούλα. Το γράφω όχι για να σε πανικοβάλω,αρκετά έχεις στο μυαλό σου ,αλλά για να το έχουμε κατα νου όλες οι μαμαδες,τώρα την άνοιξη το δέρμα έχει διάφορες αντιδράσεις.

Εμείς Πάσχα θα κάνουμε μοναχικά,στην Ανάσταση θα είμαστε σπίτι μας οι τρεις μας,αφου το μωρό κοιμάται τέτοια ώρα,την Κυριακή δουλεύει ο άντρας μου μέχρι το μεσημέρι ,οποτε θα φαμε το μεσημερι σπιτι μας κ το απόγευμα ίσως πάμε στα πεθερικά κ κάπως θα το συνδιάσω να πάμε εκκλησία στην δευτερη Ανάσταση .την Δευτέρα ή Τρίτη θα πάμε στη μαμά μου.

κοριτσια,οσες δηλαδη εχετε απομεινει Αθηνα κι εμεις μοναχικα θα περασουμε φετος το Πασχα,ολοι οι δικοι μας εχουν φυγει για επαρχια,αλλα εμεις θα μεινουμε εδω..οι τρεις μας οπως λες Μαιρουλα..παντως τα εχω παρει κι εγω με την μαμα του Μανου...εδω και τρεις μερες προσπαθει να κανονισει ποτε θα παει τον σκυλο της για φυλαξη για να φυγει αυριο για Ευβοια και να συνδυασει να δει και το μωρο :evil::evil: μας εχει μπιμπ το προγραμμα και αν την δω το λιγοτερο που θα κανω ειναι να την φτυσω....ημαρτον τετοια μερα,αλλα απο το πρωι με εχει πιασει απιστευτη ημικρανια εξαιτιας της...αντι να καταλαβει οτι το μωρο δεν ειναι παιχνιδι και δεν μπορει να εχει τελειο προγραμμα...αλλα εγω το απογευμα θα το ταισω και θα παρω το καροτσι και θα την κανω για Φλοισβο και μην ειδατε τον Παναηηηηηηη!!! τα θελει ολα και οπως θελει εκεινη,αλλα δε φταιει κανεις...ουτε ο γιος της που τον κανει ο,τι θελει..φταιω εγω που δεν βριζω!!! μονο απο μεσα μου....

τελος παντων,

Καλη Ανασταση κοριτσια να εχουμε....μερες αγαπης σου λεει μετα..... :lol:

Γειά σας κοριτσάρες! Τι κάνετε; Εμείς καλά είμαστε, βολτάραμε εχτές και σήμερα.

Ευάκι ευχαριστούμε για την συνταγή θα την τιμήσω και θα σου πω το αποτέλεσμα.

Ελενάκι ναι μας μικραίνει το κοντό μαλλί και πιστεύω ότι βολεύει και πιο πολύ πλέον. Το έχω καταβολευτεί. Δεν νομίζω ότι θα το ξαναφήσω μακρύ.

Για της frezyderm ξέρω ότι τα προϊόντα της είναι γενικά τα καλύτερα αλλά αυτή η σειρά που σου λέω είναι ειδική για ευαίσθητα δέρματα και για ξηροδερμία. Κι εγώ είχα μια άλλη της Frezyderm πρώτα και δεν άλλαζε την κοκκινίλα. Ενώ μόλις χρησιμοποίηση την amollient την επόμενη μέρα δεν υπήρχε. Βέβαια δεν ξέρω αν έχει το ίδιο και η μικρή σου ε; Τώρα είναι ακόμα κόκκινη;

Κι εγω αυτές τις μέρες εδώ Αθήνα θα είμαι οικογενειακά. Την Κυριακή του Πάσχα θα πάμε μόνο Καπανδρίτι σ' έναν θείο μου να φάμε με τα αδέρφια της μαμάς μου. Ελπίζω να έχει καλό καιρό για να ευχαρηστηθούμε την βόλτα μας.

Κορίτσια με την κρέμα βανίλια στο απογευματινό γεύμα που έχουμε βάλει στην διατροφή μας τα πάμε σούπερ. Την τρώει σαν τρελή! Και πίνουμε και νεράκι. Θα βάλω βίντεάκι κάποια στιγμή να γελάσετε.

Αυτα φιλενάδες προς το παρόν.

Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα. Να χαίρεστε τις οικογένειές σας και να περάσετε καλά. Πολλά φιλιά, Καληνύχτα.

Καλησπέρα!! τι κάνετε όσες ξεμείνατε στην Αθήνα; πάντως είναι τέλεια τώρα, έχουν φύγει πολλοί άδειασαν οι δρόμοι και το ευχαριστιέμαι!

Εμείς καλά είμαστε, από σήμερα θα ξεκινήσω να της δίνω υποαλλεργικό συμπλήρωμα να δούμε αν θα σταματήσουν οι βλένες στα κακάκια της. Ελπίζω να είναι απλή αλλεργία στο γαλα για να μην έχουμε άλλα, μας φτάνουν αυτά που έχουμε ήδη! τα μαγουλάκια της είναι πάλι κόκκινα, ρώτησα και τον παιδίατρο και είπε πιθανόν να είναι αλλεργία. Λες Μαιρούλα να την πειράζει και τη δικιά μου το φλις; σήμερα της φορούσα ένα ζακετάκι φλις με κουκουλίτσα και είχε αρχίσει τις κινήσεις πάλι δεξιά αριστερά με το κεφαλάκι της και ξανακοκκίνησαν... Για το άλλο θέμα του εγκεφαλογραφήματος, θα κλείσουμε από εβδομάδα να πάμε το ερχόμενο Σάββατο, αν γίνεται δηλαδή Σάββατο η εξέταση γιατί το κέντρο είναι μακριά και με την καθημερινή κίνηση στους δρόμους δεν θα καταφέρουμε να την κρατήσουμε ξύπνια ώστε να κοιμηθεί στην εξέταση, όπως πρέπει. Θα πάμε δηλαδή τελικά να σκάσουμε τα 150 €, προκειμένου να ησυχάσουμε και απο αυτό (ελπίζω!).

MarinaX υπομονή με την πεθερά σου, έχεις δίκιο! μου άρεσε η ατάκα "θα πάρω το καρότσι και θα την κάνω για Φλοίσβο" :lol::lol:

Αναστασία τι τέλεια φωτό;;; μεγάλωσε η κουκλίτσα σου, φτου φτου! είστε και οι δύο κούκλες! μάλλον θα την πάρω και την κρεμουλα που μου πρότεινες, κι εμένα μου αρέσουν τα προϊόντα της frezyderm και ας είναι λίγο τσιμπητά, χαλάλι τους!

Τελικά Ανάσταση θα κάνουμε σπίτι μου, είπα της μητέρας μου να φέρουν την κατσαρόλα με τη μαγειρίτσα ( :lol::lol: ), να φέρουν με το αμάξι και τη γιαγιά μου εδώ και να φάμε σε εμάς, γιατί που να κουβαλούσα το μωρό στις 2 το πρωί σπίτι! οπότε έτσι μας βόλεψε όλους. Αύριο μεσημέρι θα πάμε κανονικά σπίτι τους για το καθιερωμένο αρνάκι...

Εύχομαι σε όλες καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα, υγεία να έχουν τα μωράκια μας και εμείς για να τα φροντίζουμε όπως τους αξίζει. Πολλά φιλάκια, καλά να περάσουμε το πρώτο μας Πάσχα με τα νινάκια μας!

Χρονια πολλα σε ολες..............................

Υγεια για ολο τον κοσμο,καλα να περασουμε σημερα και το αρνακι με μετρο γιατι η χοληστερινη ανεβαινειιιιιιιι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Χρόνια πολλά!! Χριστός Ανέστη!!

Επιστρέψαμε!!! Αν και περάσαμε πολύ όμορφα..

Γυρίσαμε χθες το μεσημερι και από εκείνη την ώρα ο μικρός ρίχνει κάτι ύπνους...κουράστηκε το καμάρι μου. Είχαμε συνέχεια κόσμο ή ήμασταν επισκέψεις και κοιμόταν κάθε βράδυ στις 11..εγω 3 μέρες που ήμασταν στο νησί δεν τον κράτησα καθόλου. Μαλώνανε θειες, γνωστές, ξαδέρφες ποια θα τον κρατήσει - άλλο που δεν ήθελα και εγώ να ξεκουραστω λιγάκι. Αν και προσπαθούσα να βοηθήσω την μανούλα μου που ήταν συνέχεια στην κουζίνα. Πάσχα κάναμε με την πεθερά μου, τα πεθερικά του αδερφού μου και γονείς (σύνολο 10 άτομα) και μετά επισκέψεις σε συγγενείς του άντρα μου που ήθελαν να έρθουν επίσκεψη στο σπίτι μου απο τοτε που γέννησα., Τελικά πήγα εγώ και γλίτωσα τις επισκέψεις εδώ...

Κλείσαμε και μαγαζί για την βάπτιση,το οποίο μου άρεσε απίστευτα..Έχει γύρω γύρω τζαμαρία που βλέπει στην θάλασσα...οπότε και το θέμα την βάπτισης νομίζω ότι πρέπει να είναι σχετικό...

Και εγώ της frezyderm χρησιμοποιώ προϊόντα αλλά ό μικρός στην ενυδατική της frezyderm έχει αλλεργία. Μόλις του έβαλα γέμισε εκζέματα και την σταμάτησα. Τώρα αν χρειαστεί χρησιμοποιώ pepanthol.

Ξεκινήσαμε και φρουτόκρεμες το Σάββατο και από αύριο θα τρώι ολόκληρο γεύμα..του αρέσει αρκετά και νομίζω ότι δεν θα έχω πρόβλημα με το φαγητό. Σήμερα ειδικά που του έβαλα και μπανάνα ήθελε να την φάει όλη....Σε 10 μέρες ξεκινάει και ριζάλευρο και εγώ ξεκινάω τον αποθηλασμό..

Φιλάκια πολλά

Χριστός Ανέστη!Χρόνια Πολλά!

πώς τα περάσατε?

εγώ κούραση αρκετή κ όχι απο την ημερα του Πάσχα αλλά από τις επόμενες μέρες.πηγαμε στην πεθερά την επόμενη του Πασχα κ σήμερα πήγαμε στους δικούς μου ,οποτε είχα κουβάλημα όλη την προίκα του μωρού,συν την γκρίνια με τα ούλα του,θελω να καθισω μεσα στο σπιτακι μοθ κ να μην βγω εξω καθόλου να ξεκουραστω.......

κοριτσια ασχετο!! αλλα σημερα ειχα ολη την μερα στο μυαλο μου την crazy και σκεφτομουν οτι εχει τελειως εξαφανιστει...ειναι καποια κοπελα που επικοινωνει μαζι της,απλα να μας πει οτι ειναι καλα εκεινη και το μωρακι τους;

Μαρινάκι μου σ'ευχαριστώ που με σκέφτηκες!!

Γεια σας κορίτσια! Χριστός Ανέστη!

Χρόνια πολλά, με υγεία και κάθε καλό!

Ξέρω- ξέρω, έχω εξαφανιστεί..

Η αλήθεια είναι πως κάθομαι ελάχιστα πια στο κομπιούτερ μου, στο μάμι ούτε θυμάμαι από πότε είχα να μπω.. Περιορισμένος ο χρόνος και τόσα πράγματα να γίνουν μέσα στη μέρα, ούτε καταλαβαίνω πως περνάει!!

Ειμαστε καλά, γίναμε 5 μηνών το Σάββατο, σήμερα κάναμε άλλο ένα εμβόλιο και.. φάγαμε και την πρώτη μας κρεμούλα βανίλια!!! Κατενθουσιάστηκε, μου βούταγε το κουτάλι και το έχωνε στο στόμα! χαχαχαχα Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι! Σε 4-5 μέρες θα ξεκινήσουμε και με τα φρουτάκια!

Μέχρι τώρα έπινε κυρίως γαλατάκι μαμάς και λίγο συμπλήρωμα το βράδυ. Σε γενικές γραμμές, δόξα τω Θεώ, είναι ήσυχο και χαρούμενο παιδάκι.. και μας έχει ξετρελάνει όλους!! :)

Το Πάσχα είχαμε πάει στην Εύβοια, στα πάτρια εδάφη του μπαμπά μας. Ευτυχώς δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα προσαρμογής. Από αγκαλιά σε αγκαλιά, μοίραζε χαμόγελα σ' όλους!!!

Αυτά προς το παρόν τα νέα μας.. φιλάκια πολλά σε όλες και στα μπεμπάκια και θα προσπαθήσω να μπαίνω συχνότερα να τα λέμε!!

κοριτσαρες και μωρακια μου καλως σας βρηκααααααααααααααα :D:D:D:D:D:D:D ειμαι επιτελους εδωωωωωωωωωωωωω!!!!!!!!!!!!!!! :P:P:P:P:P:P χρονια σας πολλα χριστος ανεστη και του χρονου με υγεια. πωπω τι να πρωτοδιαβασω τι να σας πρωτοπω!!!!!! ευχομαι να ειστε ολοι καλα!!!!!!!!! επιτελους βρε κοριτσια μου λειψατε παρα πολυ!!!!! εμεις ειμαστε μια χαρα μεγαλωσαμε πολυ 5 μηνων, αρχισαμε και κρεμουλα και την τρωμε ολη!!!!!!! φιλακια κουκλες 8α τα ξαναπουμε ....αχ πολυ χαρικα που εισαστε ακομα εδω.......

Αντε να μαζευόμαστε πάλι μία μία!!!! Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία σε όλες και όλα τα μπεμπάκια!

Ρουλίτσα χαίρομαι που είστε καλά. Να μπαίνεις πιο συχνά να μαθαίνουμε νέα σας.

Βαγιούλα όλα καλά κι εσείς ε; Φαγανούλα και η δικιά σου σαν την δικιά μου, Δεν αφήνει τίποτα. Και γύρω απ' το στόμα που λερώνεται με την κρέμα μόλις τελειώνουμε το πιάτο βάζει τα χεράκια της στο προσωπάκι της και όπως λερώνονται που ακουμπάει την κρέμα μετά τα γλείφει. 'Εχει πολύ πλάκα!!!

Εμεις τρώμε και φρούτα στις 11 το πρωί μετά το γάλα και πρίν το μεσημεριανό που κι αυτό από Δευτέρα θα είναι χορτόσουπα. Για να δούμε πως θα τα πάμε και με τα λαχανικά. Μέχρι τώρα με την βανίλια και την κρέμα καλά τα πάμε δόξα το Θεο.

Ελενάκι που είσαι; Τι κάνει η μικρούλα σου; Σταμάτησε να έχει βλέννες στα κακάκια; Τι έκανες με την εξέταση τελικά;

Το κρητικο-μαράκι έχει καιρό να μας γράψει νέα τους. Για μαζευτείτε που σας λέω! Με τον ρυθμό που γράφουμε εμείς μου φαίνεται τις εκατό σελίδες (που όταν ήμασταν έγκυες τις πιάναμε για πλάκα) θέλουμε άλλους έξι μήνες. Θα χρονίσουν τα μπεμπάκια μας και μετά. Χαλάλι τους όμως που δεν έχουμε χρόνο πολύ παρά μόνο γι' αυτά ε;

Καλησπέρα!!

Ούτε σε ένα χρόνο δεν θα καταφέρουμε να πιασουμε τις 100 σελίδες....χάθηκαν όλες...μας εχουν πάρει το μυαλο τα αγγελούδια μας. Μάλλον όταν γυρίσουμε στις δουλειές μας θα μιλάμε.

Εμείς έχουμε πρόβλημα με το φαγητό. ίδια η μάνα του όταν ηταν μωράκι (γιατί τώρα έχουμε το ακριβώς αντίθετο πρόβλημα - τρώμε όλο μας το φαί και λίγο παραπάνω!! :roll::roll: ). Ο μικρός δεν θέλει με τίποτα την φρουτόκρεμα. Κλείνει το στόμα του και το ανοίγει μόνο για να κλάψει. Σήμερα έκανα μιαμιση ώρα για να την φάει. Ελπίζω με την κρέμα να τα πάμε καλύτερα - ξεκινάει την Τετάρτη. Πήρε και κάτι άλλο το καμάρι μου από εμένα - δυσκοιλιότητα. Δυο μέρες είχε να κάνει και σήμερα τρίτη μέρα ίσα ίσα που έκανε ενα μικρό κακάκι αφυδατωμένο και σκληρό.Μέχρι τώρα που θήλαζε δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα. Δεν μου πίνει και νερό απο το μπιμπερό. Δεν το έχει μάθει και του δίνω εγώ με το ζόρι λίγο. Σήμερα έκοψα την μπανάνα και το βράδυ αν δεν έχει κάνει άλλα θα του κάνω κλύσμα.

Χθες το απόγευμα δεν άντεξα άλλο στο σπίτι - πήρα τον μικρό και πήγαμε στο avenue να κάνω μια αλλαγή και φυσικά του ψώνισα. Πήγα στα H&M και του βρήκα πολύ φθηνά ρουχαλάκια και πανέμορφα. Σας αφήνω γιατί ήρθε η ώρα του μεμέ και ξύπνησε το καμάρι μου...Φιλάκια

Geia sas manoulitses mou...

Roulaki pou eisai vre psuxh kai xathikes toso kairo? polu xerome pou eiste kala, na mpeneis na mas les ta nea sas..

Vagia mhn mou peis pos epitelous sto perasan to diktio kai exeis internet??? Ante twra kai esu edw pali na dineis anafora kathimerhnh :lol::lol:

Eugenia ti mou thimises twra na kseres, ti traviksa egw me thn Flwra oson afora to fagito.....Tpt den etroge kai apo oti fenete kai esena o dikos sou gia ekei to paei, kouragio kai tha megalosei pou tha paei ;) Emena h paidiatros mou eipe pos an exei diskiliotita twra pou arxisame fagito na tou dino to giro giro apo to aktinidio (oxi ta sporia) alla emeis den xriastike kan na provlimatistoume giati twra ta gemizei pio sixna apo prhn :o:o ...

Emeis perasame wraia to pasxa mas kai aurio pame pali gia souvla kai ta sxetika fagopotia. Mas exei kalesei enas filos tou antra mou sto spiti pou exoun sto xwrio. Tha eimaste vevea mpolikh parea giati exei kalesei kai alous filous. Shmera eftiaksa mia tarta lemoniou kai ena sokolatompiskotogluko me santigh apo pano gia na paw na mhn mas pesei to zaxaro meta to fagito :lol::lol::lol:

Kalhnuxta manoules , filia ........

Γεια σας κορίτσια!

Καλό μήνα, καλή Πρωτομαγιά!!

Είμαστε ψιλοχάλια.. Είμαι από την Παρασκεύη το βράδυ με γαστρεντερίτιδα.. απόψε εκδηλώθηκε κι ο άντρας μου.. ευτυχώς τα συμπτώματα σε μένα σταμάτησαν, αλλά νιώθω κομμάτια και το στομάχι μου είναι χάλια, μόνο λίγο νερό, τσάι ή κοκα κόλα αραιωμένη πίνω.. έφαγα μια φρυγανιά πριν και μου''κατσε σαν βόδι! Ουφ!

Μέχρι στιγμής ο μικρός δεν έχει παρουσιάσει τίποτα.. ευτυχώς!

Ελπίζω τα αντισώματα που παίρνει από μένα να τον προφυλάξουν...

Καλού κακού κυκλοφορώ και με μάσκα... αν και ο παιδίατρος μου'πε ότι δεν έχει και πολύ νόημα "αλλά φόρα τη"..

Αυτά... ελπίζω να συνέλθουμε γρήγορα και να μην κολλήσει ο μπεμπάκος μας...

Δε σας φιλώ, κολλάει!! :))))

Γεια σας κορίτσια!

Καλό μήνα, καλή Πρωτομαγιά!!

Είμαστε ψιλοχάλια.. Είμαι από την Παρασκεύη το βράδυ με γαστρεντερίτιδα.. απόψε εκδηλώθηκε κι ο άντρας μου.. ευτυχώς τα συμπτώματα σε μένα σταμάτησαν, αλλά νιώθω κομμάτια και το στομάχι μου είναι χάλια, μόνο λίγο νερό, τσάι ή κοκα κόλα αραιωμένη πίνω.. έφαγα μια φρυγανιά πριν και μου''κατσε σαν βόδι! Ουφ!

Μέχρι στιγμής ο μικρός δεν έχει παρουσιάσει τίποτα.. ευτυχώς!

Ελπίζω τα αντισώματα που παίρνει από μένα να τον προφυλάξουν...

Καλού κακού κυκλοφορώ και με μάσκα... αν και ο παιδίατρος μου'πε ότι δεν έχει και πολύ νόημα "αλλά φόρα τη"..

Αυτά... ελπίζω να συνέλθουμε γρήγορα και να μην κολλήσει ο μπεμπάκος μας...

Δε σας φιλώ, κολλάει!! :))))

γεια σου Ρούλα!! ο μικρος δεν προκειται να κολλησει γιατι τον θηλαζεις,οποτε ξεχνα το!! κι αν τυχον κολλησει,θα την περασει πιο ελαφρια απο εσας...ειχα κι εγω γαστρεντεριτιδα οταν ηταν ο μπεμπης δυο μηνων και τον θηλαζα κανονικα και φοραγα προληπτικα μασκα και τα χερια μου συνεχεια πλυσιμο..ειχαν σκασει εντελως...αν η διαρροια ειναι εντονη,εμενα ο παιδιατρος μου ειχε συστησει το σιροπι ercefuryl και ηταν ενα κι ενα...τα συμπτωματα σταματησαν σχεδον απο την επομενη μερα...

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!!!

Καλό μήνα!!

Περαστικά crazy Ρούλα σε εσένα και τον άντρα σου!!

Ο μικρός τελικά έκανε κακάκια του αφού το έκοψα την μπανάνα και άρχισε να μαθαίνει το μπιμπερό. Για την φρουτόκρεμα δεν αλλάζει τίποτα..με κλάμα τρώμε ακόμα απλά τρώμε λίγο πιο γρήγορα από τις αρχές. Μέχρι χθες ερχόταν και η γιαγιά να του μιλάει και να το κουνάει παιχνιδάκια για να ξεχαστεί αλλά από σήμερα είπα τέλος γιατί αν μάθει έτσι δεν θα μπορω να τον ταίσω σε ένα μήνα που θα φύγει η γιαγιά μας..

Σήμερα ήθελα να πάω βόλτα..θα πάρω μια φίλη μου μήπως πάω για καφέ μετά...έχει υπέροχη μέρα και δεν θέλω να την περάσω μέσα στο σπίτι.

Κοριτσια γεια σας και απο μενα.

Διαβαζω τα νεα σας παντα αλλα που χρονος να γραψω!!!!

Εχετε αρχισει φαγητα βλεπω!!!Πω πω πολυ ωραια.

Εμεις εχουμε ακομη.Αρχες Ιουνη θα αρχισουμε φρουτα.

Ευγενια μη στενοχωριεσαι βρε.Και ο Νικολας μου ετσι εκανε.3 τεταρτα για να φαει και να το δακρυ κορομηλο!!!Αλλα μετα τους 2 μηνες ετρωγε κανονικα και τα πάντα.

Ρουλα φιλακια βρε!!!Περαστικα σας.

Ρε κοριτσια με την τριχοπτωση πως πατε;;;Εγω πηγα στο δερματολογο και μου ειπε οτι επαθα αλωπεκεια λοχειας. :(:( Εχω και πολυ χαμηλη φεριτινη.

Κατα τα αλλα μια χαρα.Ο μπεμπης μεγαλωνει και ειναι γυρω στους 68 ποντους και 7,5 κιλα.

Καλησπέρα!

Παναγιώτα σήμερα πήγαμε καλύτερα στο θέμα φαγητού - πάλι καλά γιατί αύριο ξεκινάμε και την κρέμα το απόγευμα. Μακάρι να του αρέσει και να την τρώμε πιο εύκολα. Να σας ρωτήσω? Τι κρέμα θα δίνετε στο παιδί σας. Ο παιδίατρος μου είπε την βιολογική της frezylac αλλά νομίζω ότι είναι αρκετά ακριβή και δεν ξέρω αν αξίζει τα λεφτά της. Ξέρω ότι προωθεί την frezyderm γενικά όπως και όλοι οι γιατροί γιατί έχουν περίπου κέρδος 50% απο τις πωλήσεις.

Την Πέμπτη θα πάμε και για εμβόλιο. Άλλη ερωτηση. Το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας το έχετε κάνει? Ο παιδιατρος μου μου λέει ότι στο εξωτερικό το κάνουνε μετά τον πρώτο χρόνο και μόνο στην Ελλάδα που είμαστε 100 χρόνια πίσω το κάνουν από τον 2ο μήνα. Όταν πήγα στο ΙΚΑ για να γράψω το εμβόλιο του και είδε ο παιδίατρος του ΙΚΑ ότι δεν το έχει κάνει μου τα έχωσε..και μου το έγραψε για να το κάνω στον Νώντα. Ο δικός μου παιδίατρος αρνείτε.

Εγω είχα τα τελευταία 5 χρόνια αλεπωκεια. Τα μαλλιά μετά από 6 μήνες πέριπου ξαναφύτρωναν αλλά τώρα με την εγκυμοσύνη δεν έχουν ξαναβγεί και δυστυχώς έπεσαν και άλλο. Δεν ξέρω Παναγιώτα αν σου έπεσαν τοπικά ή γενικά αλλά εγώ έχω και τοπικό πρόβλημα. Μου έχουν πέσει τα μαλλιά κατά τόπους (κενό από τρίχες περίπου σε μέγεθος 2ευρου). Και εγώ είχα πρόβλημα με την φεριτίνη μου και δεν έχω ξανακάνει εξετάσεις αφού γέννησα. Περιμένω να τελειώσω τον θηλασμό για να πάρω φαρμακευτική αγωγή. Ξεκίνησε το πρόβλημα πριν κάποια χρόνια που πέρασα μια πολύ άσχημη περίοδο στην ζωή μου και δεν μπορούσα να φάω τίποτα. Είχα χάσει 7 κιλά σε ενα μήνα και μαζί με αυτά έπαθα αλωπεκεια και κολπική αιμοραγια.

Μπραβο Ευγενια μου για το φαγητο!!!! :D:D

Εγω κρεμες δε θα δωσω καθολου.Ουτε στο Νικολα εδωσα.Γενικως ειναι πολυ καλα στα κιλα τους και τα 2 παιδια οποτε δεν υπαρχει λογος.

Αχ Ευγενια μου καταλαβα οτι εχεις γυροειδής αλωπεκία ε;;;Εγω δεν εχω τετοια.Εχω γενικη.Σε όλο το κεφαλι.

Θεραπεια κανονικη με κορτιζονη και εγω δεν μπορω να κανω λόγω θηλασμου.Βεβαια η δερματολογος μου ειπε να θηλασω οσο θελω και μετα να κανω τη θεραπεια.Να μη διακοψω δηλαδη το θηλασμο.

Θα δω τι θα κανω.Αν δω οτι και μετα τον 6ο το φαινομενο αυξανεται μαλλον θα αποθηλασω. :(:(

Κριμα βεβαια γιατι αυτο το παιδι ηθελα να το θηλασω παραπανω απο χρονο.

Guest
Η συζήτηση έκλεισε, δεν μπορούν να γίνουν νέες απαντήσεις

• Προσθήκη...