Μετάβαση σε περιεχόμενο

Φαγανούλικα μωρακια Νοεμβριου-Δεκεμβριου 2010

Recommended Posts

marinax εγώ του δίνω μητρικό γάλα που δεν είναι παχύρευστο.

και να σου πω τώρα διαπίστωσα κι εγω με αυτο που γράφεις πως καθε γάλα έχει διαφορετική πυκνότητα :| δεν θα ταίζω μητρικό συνέχεια ,οπότε όταν του δώσω σκόνη θα ξέρω.

σήμερα είμαι πτώμα,πόσο ανυπομονώ να έρθει η Παρασκευή που κλείνουν σχολεία κ ιεκ να κάθομαι όλη μέρα σπίτι με τον μπεμπούλη μου......κ μετά έρχεται Πάσχα, για εμένα είναι απο τις θρησκευτικές γιορτές η σπουδαιότερη. κ επίσης θέλω να βγάλω κάποια καλοκαιρινά ρούχα κ να βάλω μέσα κάποια πολύ χοντρά χειμωνιάτικα.τί ρούχα δηλ ,που τα περισσότερα δεν μου χωράνε ακόμη,όμως χάνω κιλάκια βλέπω κ χαίρομαι :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Geia sas koritsia ti kanete? Egw eimai ptoma....Exw na koimithw san anthrwpos meres giati o mikros thn exei dei kapos teleftea me ton upno kai ksipnaei klaigontas merika vradia mporei kai kathe 30 lepta :shock::shock: Afiste pou mexri na voleftei gia na koimithei rixnei poluuuuuuu klama milame, exoun spasei ta nevra mou giati kserw pos den exei kati apla thelei na voltaroume aggalia otan ton pianei h isteria. Koimate kalitera ta proina alla egw tote prepei na sikothw na etimasw thn alh gia to sxolio opote paei o dikos mou o upnos :roll:

Egw exw ta mpoukalia ths NUK me tis thiles 1 akomi kai parolo pou pinoume to HUMANA AR (antianagogiko kai pio paxireftsto) mia xara to katevazei kai den leronete kiolas.

Proxtes tou edwsa gia prwth fora rizalevro me mpanana kai axladi kai anatrixiaze sinexia molis tou akoumpousa sto stoma to koutalaki alla exthes mporw na pw pos efage kiolas opote nomizw pos einai thema xronou gia emas na sinithisoume thn kremoula..

Telika tou agorasa thn biologikh ths HOLLE apo magazi me biologika kai den exei ixnos zaxaris mesa (h ala glukantika) me ta froutakia ginete oso prepei glukia kai arketa nostimh tha elega alla gia viologika ftouta pou elega na pernw to exw idi ksegrapsei, 4 axladia ta eixe 4,59 euro :shock: Gia mpananes oute pou rotisa pira ta axladia mou kai efiga..

Elenh ides pou einai mia xara to koritsi mas kai se 3 mhnes tha einai akomi kalhtera na peis sthn mama sou....Kita na apolafseis autes tis stigmes me thn koroula sou twra pou einai mwraki akomi xoris anxoi giati tha sou megalosei kai meta tha les " pou pige to mpempaki mou den prolava na to xarw opos eprepe" kai egw etsi epatha me to prwto olo kati me anxone kai sto telos ksexnousa na apolfsw ta pio apla pragmata..

Natalaki euxaristw gia to link to diavasa kai kateliksa pos me ton ena h ton alon tropo oles exoun glukantika mesa giafto pira ths Holle..

Γειά σας κοριτσάρες!!!

Καλέ που είσαστε όλες?????

Σήμερα πήγαμε και είδαμε την νεότερη άφιξη στην παρέα μας...γέννησε η φίλη και γειτόνισσα μου ένα κοριτσάκι 3770 στην 37η εβδομάδα!! που να έφτανε την 40η εβδομάδα - για το σχολείο θα ήταν έτοιμη!! Τώρα περιμένουμε να γεννήσει και η νονά του Νώντα μας.. μεγαλώνει η παρέα μας και μέχρι στιγμής έχουμε μόνο κορίτσια για φίλες..ελπίζω η νονά του μπέμπη να μας φέρει αγοράκι - δεν ήθελαν να μάθουν το φύλο και έχουμε βάλει στοίχημα τι θα γεννηθεί..

Κατα τα άλλα είμαστε πολύ καλά και ο μικρός κάνει τρελά σχέδια και λιώνω στο γέλιο..έχει αρχίσει και μας κοροϊδεύει!!

Εγώ να δω τι γάλα θα του δώσω όταν ξεκινήσουμε τον απογαλακτισμό...δεν έχω ιδέα. Το ALMIRON είχα πάρει στην αρχή για να δώσω αν χρειαζόταν συμπλήρωμα αλλά ακόμα εκεί μέσα είναι και περιμένει κάποιος να το πιεί....για ρυζάευρο μου είπε να του δώσω FREZYLAC βιολογικό.

Εύη το ποιηματάκι είναι άψογο!! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!! Ελπίζω ο μικρός σου να έχει ηρεμήσει και να έχεις ξεκουραστεί και εσύ λιγάκι..μάλλον τα δοντάκια τους έχουν τα αγγελούδια μας και γκρινιάζουν καμιά φορά. Εμένα μέχρι στιγμής είναι ήρεμος αν και τα ούλα του είναι πολύ φουσκωμένα από ότι μου είπε και ο παιδίατρος. ΣΑς αφήνω να πάω για ύπνο και εγώ.

Καλήνύχτααααααααα

Καλημέρα κοριτσια!επιτέλους καταφερα και μπήκα!Ναταλακι μου λυπαμαι πολυ ....ζωη σε σας.δυστυχως ειναι και αυτα μέσα στη ζωη :( δε ξερω τι να σου πω να σε παρηγορησω..μονο οτι ο χρονος επουλωνει τις πληγες και θα εισαι ολο και καλυτερα σιγα σιγα κοπέλα μου.Σημερα εχω φωναξει τη μανα μου να μου κρατησει το μπέμπη για να κάνω γενική ,θα έρθει και ο παπας να κανει ευχελαιο στο σπιτι.κοριτσια αυτο με τις ρυθμιζόμενες θηλες το ειχα παρει στις αρχές γιατι ειχε κάνει λάθος η πωλήτρια και μου είχε πει οτι η ενδειξη 123 είναι για το πρωτο το δευτερο και το τριτο μήνα!πως δεν μου πνίγηκε το παιδι.γενικα νομιζω οτι για παχυρευστο γαλατακι(μιας και ο δικος μου παχυρευστο πίνει δεν θα σας βολέψουν έχουν τεραστια σχισμη,βεβαια το καθε παιδι ειναι διαφορετικο και μπορει τα δικα σας να πινουν ανετα δε ξερω!είναι πιο πιο πολυ για τροφη ετσι τουλαχιστον λεει το κουτι.Με εχουν βολεψει οι πιπιλες της chicco 0+ με τις 2 σταγονίτσες(για τα πιο φαρδια μπιμπερο)εμεις εχουμε αρκετη γκρινια αλλα κανω υπομονη!τα χερια μου απο τις αγκαλιες εχουν κάνει μπρατσα και η μεση μου εχει γίνει σμπαραλια.Ασε ευγενια και μας εχει αρχισει αρχισει να μας κοροιδευει ο μπεμπης και εχει πολυ γελιοξεκαρδιζομαστε κι εμεις και αυτος στα γελια!τελικα νονα δεν θα ειναι η παιδικη μου φιλη λογω οικονομικων...να δουμε τωρα τι θα γίνει..merula τι εννοεις οταν λες μακετα απο το χαμογελο του παιδιου?Σας φιλω!

ενινα μου χαιρομαι που όλα πηγαν καλα.τώρα σου ευχομαι να απολαυσεις τι μπεμπα σου χωρις αλλα αγχη πια!αναστασια μου λες πως καταφερνεις να κανεις τη μικρη σου να νανουριζεται μονη της πριν κοιμηθει?εμενα θελει τουλαχιστον μισαωρο αγκαλια με νανουρισμα για να κοιμηθει αλλιως εχουμε δραματα.

Kαλημέρα κορίτσια! Χαθηκα λίγο ε; Εχω πείξει λίγο στην δουλειά εν όψη Πάσχα και δεν προλάβαινα να σας γράψω. Όμως διάβαζα τα νέα σας.

Σήμερα είμαι σπίτι κάνω κάτι δουλίτσες χαλαρά και περιμένω την μητέρα μου να έρθει να κρατήσει την Σοφούλα για να πάω κομμωτήριο με την κουμπάρα μου και μετά για καφέ (γιιούπιιιιιι!!!!). Αύριο θα πάω τζάμπο!!!! Θα της ψωνίσω τα απαραίτητα ούτως ώστε να ξεκινήσουμε από βδομάδα τις φρουτόκρεμες καθώς την Δευτέρα έχουμε γιατρό - εμβόλιο (το πέμπο, επανάληψη του prevenal) και θα μας δώσει και πρόγραμμα διατροφής.

Ευγενία και Ευη σας ευχαριστώ για την βοήθεια στα καρεκλάκια. Κάτι τέτοιο είχα στο νου κι εγώ όποτε τώρα είμαι σίγουρη ότι αυτό θα πάρω σε τέτοιο στυλ.

Ελενάκι μου είδες που το κοριτσάκι σου είναι μια χαρά; Μην ανυσηχείς για τίποτα. Εμένα να δεις πως κάνει τώρα που γυρνάει μπρούμητα και πάλι ανάσκελα. Κοπανιέται σαν τρελή!

Κατερινάκι νανουρίζεται μόνη της γιατί πάντα μόλις ήταν η ώρα του ύπνου το βράδυ ή όταν την έβλεπα να τρίβει τα ματάκια της την έβαζα κατευθείαν στην κούνια της χωρίς να την κουνήσω, της έδινα την πιπίλα της (τώρα μερικές φορές δεν χρειάζεται ούτε κι αυτή) και της έβαζα τραγουδάκια από ένα παιχνιδάκι κρεμαστό που της έχω βάλει στην κούνια κι έτσι συνιθησε. Αυτό που μπορείς να κάνεις τώρα εσύ όσπου για να του κόψεις το νανούρισμα στην αγκαλιά είναι να δοκιμάσεις να τον κουνάς σε ένα ριλάξ ή στο καρότσι όσπου να αποκοιμηθεί και μετά να τον πηγαίνεις στην κούνια. Θα του κακοφανει πιστεύω να τον βάλεις κατευθείαν στην κούνια αν έχει μάθει με κούνημα οπότε δοκίμασε κάτι τέτοιο και σιγά σιγά δοκίμαζέ τον που και που και κατευθείαν στην κούνια με πιπίλα και τραγουδάκια. Πιστέυω να πετύχει.

καλημέρα και από εμένα

Αναστασία τυχερούλα με το νανούρισμα τα κατάφερες μια χαρά!και ξεκινατε κρεμες!!!!

εμένα ο δικός μου το νανούρισμα το κάνουμε στο ριλαξ!8 κιλά παιδί μου έχουν πέσει τα χέρια να τον σηκώνω ,οπότε έχω καθιερώσει το ριλαξ,του τραγουδάω τον κουνάω λίγο κ τον χαιδευω κ κοιμάται,μετά όταν ΄καταλάβω οτι κοιμάται για τα καλά τον βάζω στην κούνια κ όλα οκ :D μπορεί να ανοίξει στη μεταφορά λίγο κανένα ματάκι αλλά κοιμάται αμέσως.

μπεμπακο για τα μπουκαλια ακόμη δεν έχω αποφασίσει τι να πάρω.το σκέφτηκα κ αυτο που γραφεις για την τεραστια σχισμή που έχουν.σχετικά με την μακετα στο χαμογελο του παιδιου,ειναι στις οδηγιες παραγγελίας.έχω παραγγείλει με mail τι θέλω ,θα φτιάξει ο ειδικος για την εκτύπωση το προσχεδιο -μακετα θα μου το στειλει με Mail και πρέπει να το εγκρίνω για να το στείλει για εκτύπωση.

Ευη διάβασα αυτα που γράφεις για τα βιολογικά αχλάδια κ γέλασα.Πάντως βρε κορίτσια τα αχλαδια εχουν τα πιο πολλα φαρμακα γιατι ειναι πολυ ευαισθητα κ ομως οι παδιατροι συστηνουν αχλαδι πρωτα :cry: δεν υπάρχει κανενα άλλο φρούτο να συστήσουν πρώτο???

Αντε καλη βολτουλα αναστασια!το παραξενο είναι οτι δεν τον ειχαμε μαθει στο νανουρισμα κι εγω το ιδιο με σενα εκανα ομως τωρα εχει παραπανω γκρινια ισως απο τα δοντια και δεν δεχεται με τιποτα τη κουνια του μεχρι να κοιμηθει,εκτος αμα τον ταισω μεσα στη νυχτα που ξανακοιμαται κατευθειαν (ειμαι τυχερη σε αυτο).και τις φρουτοκρεμες ξεκινατε βλεπω!εμεις αργουμε ακομα..

κοριτσια σημερα ειμαι χαλια!!

νομιζω οτι το γαλα μου τελειωσε για παντα!! του εδωσα το στηθος μου το πρωι,εκατσε 5' στο δεξι και απο το αριστερο ουτε να το ακουμπησει..το βαζει και το βγαζει,με κοιταει και γελαει..α! ρε μανα!! χαζη εισαι;δε το βλεπεις οτι ειναι αδειο;ετσι νιωθω σαν να μου λεει... :cry::cry: πηρα το θηλαστρο και ουτε 20ml δεν εβγαλα..αν καποιες φορες πειναει,τον βαζω στο στηθος πριν του δωσω το ξενο και τον ακουω να καταπινει γαμωτο και καθεται και 15'..αλλα σημερα γιοκ!!!

μηπως πρεπει να το παρω αποφαση και να σταματησω και τον γλυκανισο με το τιλιο και τις μπυρες χωρις αλκοολ;

τον αλλο μηνα αρχιζουμε κι εμεις τροφες αλλα ξεκιναμε με ρυζαλευρο και οχι με φρουτα που βλεπω εσας...μηπως παμε αναποδα;

φιλια σε ολες και θα ξαναμπω το βραδακι....

παω να κλαψω την μοιρα του γαλακτος μου!! :cry::cry::cry:

Μαρίνα δεν πειράζει που τελειώσε το γαλατάκι σου, και τόσο που το θήλασες είναι αρκετό. Και εγώ που του δίνω αποκλειστικά δικό μου γάλα τον επόμενο μήνα ξεκινάω απογαλακτισμό...αν και ξέρω ότι είναι από τις πιο δύσκολες στιγμές και για το παιδί και για την μαμά...θα δούμε...είσαι σίγουρη ότι τελειώσε όμως????Και εμένα 5 λεπτά πίνει από το κάθε στήθος γιατί πλέον ρουφάει σαν τρελός.

Σήμερα βαριέμαι απίστευτα...λέω να πάρω το παιδί μου και να παω στην πεθερά μου να δει και τον εγγονό της που της λείπει τόσο πολύ!!

Αύριο μαζεύω και τα χαλιά, το απόγευμα έχουμε πάρτυ...σήμερα η βαφτιστήρα μου γίνεται 1 έτους!!!

Κατερινάκι και εμένα αυτός που υπολόγιζα για νονός δεν έγινε λόγω οικονομικών(ο κουμπάρος μου που μας πάντρεψε)...τελικά θα γίνει ένας φίλος μου με την γυναίκα του. Να σας πω την αλήθεια είναι καλύτερα έτσι γιατί νιώθω ότι θα είναι πιο κοντα΄στο παιδί μου. Ο κουμπάρος μου είναι ακόμα σε φάση εργένη ενώ όλοι οι υπόλοιποι είμαστε σε φάση οικογένεια, παιδιά και νομίζω ότι δεν μπορεί να μας ακολουθήσει...

Πάσχα θα κάνουμε στο εξοχικό μας μαζί με όλους του συμπεθέρους, αδέρφια, κλπ και μάλλον θα φύγουμε από Παρασκευή..να δω που θα βάλω όλα τα τσουμπλέκια.Θα έχουμε και κοντά την άλλη μας γιαγιά (πεθερά μου) και θα κάνει πολλές χαρούλες που θα έχει και τις 2 γιαγιάδες μαζί!!!

Φιλάκια πολλά!!!!!!!!!!!

Hallo tsoupres, ti mavriles einai autes??? Marinaki giati toso apotoma sou teliwnei to galataki??? Mipos apla sou fenete pos teliwse???

Oso gia thn kremoula nomizw pos den paizei kai toso megalo rolo pio tha doseis prwto. Sthn Flwra thimame pos eixa arxisei me rizalevro kai meta me ta frouta, argotera ths erixna kai kanaduo koutalies rizalevro mesa sta frouta gia na thn kratane kalitera. Twra o mikros epidi troei idi olo to mpolaki :lol::lol: ( o fouskas mou) tou exw idi valei kai rizalevro sta frouta kai shmera antikathistisame ena gevma...

Eugenia mia xara tha perasete sto eksoxiko me to siggenoloi, egw fetos den tha paw pouthena para mono thn hmera tou pasxa tha pame na fame sto xwrio tou antra mou kai isos thn defterh mera na pame sthn theia mou alla gia upno thelw na eimai sto spiti mou. Edw exoume provlima sto spiti na ton koimisoume pou na alaksoume kai perivalon...

Καλησπέρα κορίτσια, τι κάνετε; μου λείψατε!

Δυστυχώς θα συμμετάσχω κι εγώ στις μαυρίλες... το έχει η ημέρα φαίνεται! δεν μπήκα αυτες τις μέρες να σας γράψω γιατί είχαμε διάφορα... την Τρίτη το απόγευμα είχαμε διάφορες επισκέψεις και Τρίτη βράδυ πιάνει τη μικρή μια γκρίνια, άλλο πράγμα! να μη μπορώ να τη συνεφέρω με τίποτα, να κλαίει η κακομοίρα και να γίνεται κατακόκκινη. Τελικά ήταν πολύ ματιασμένη, την ξεμάτιασαν 3 άνθρωποι και οι 3 έκλαιγαν από το μάτι... και μετά σου λένε να μην πιστεύεις στο μάτι! την Τετάρτη το κλάμα συνεχίστηκε γιατί είχαμε ραντεβού στον παιδίατρο για το 3ο εμβολιάκι μας, που ήταν επανάληψη του πρώτου μαζί με το δεύτερο που είχε ξεχάσει η χαζογιατρός του ΙΚΑ να μου γράψει τον προηγούμενο μήνα, την τσίμπησε 2 φορές και μας άκουσε όλο το ιατρείο, ειδικά τη δεύτερη φορά! κατα τ'άλλα μας βρήκε καλά, είναι 6.650 και 61 πόντους. Το βραδάκι ανέβασε λίγο πυρετούλι και έκλαιγε πάλι απαρηγόρητα, της έβαλα λίγο ντεπόν στο βραδυνό γαλατάκι και την πήρα στο κρεβάτι μας για να την έχω στο νου μου, αυτή καλά κοιμήθηκε από τη 1 μέχρι τις 11 το πρωί, εμείς ξυπνήσαμε πιασμένοι γιατί φοβόμασταν να αλλάξουμε πλευρό μην την ξυπνήσουμε :lol: . Χθες το απόγευμα η μάνα μου ξαναπήγε στο νευρολόγο να του δείξει ένα βιντεάκι που τράβηξε την Τετάρτη και να του κάνει μερικές ακόμα ερωτήσεις να ηρεμήσει, και αυτή τη φορά της είπε να κάνουμε ένα εγκεφαλογράφημα και ίσως και μια μαγνητική για να αποκλείσουμε κάτι παθολογικό. Επίσης είπε ότι ίσως και να είναι τικ... δηλαδή θα το έχει μια ζωή; φαντάζεστε την ψυχολογία μου απο χθες το απόγευμα... είπα της μάνας μου να μην μου ξαναμιλήσει για αυτό γιατί δεν αντέχω ούτε να το σκέφτομαι, αλλά και δεν θέλω να μειωθεί κι άλλο το γάλα μου από το άγχος. Θέλω να πιστεύω ότι είναι καλά και θα είναι καλά, γιατί αλλιώς θα τρελαθώ.

Και έτσι πέσαμε πάλι στο μεγαλείο του ελληνικού δημοσίου!! παίρνει η μητέρα μου το πρωί στο Παίδων να κλείσει ραντεβού για εγκεφαλογράφημα, και πότε λέτε να ήταν το επόμενο διαθέσιμο;;; στις 22 Ιουλίου!!!! ήμαρτον βρε κορίτσια, που έχουμε καταντήσει; κάθε μέρα δηλαδή εγκεφαλογραφήματα γίνονται, τόσο κοινή εξέταση είναι;; την παρέπεμψε σε ιδιωτικό κέντρο, πήρε και ρώτησε και της είπαν 150 € η εξέταση... δεν ξέρω τι θα κάνουμε τελικά.

ΜαρίναΧ ίσως να μην τελείωσε το γαλατάκι σου αλλά ο μικρός να μην είχε όρεξη σήμερα, ή ίσως να έχει βολευτεί με την ευκολία του μπιμπερό όπως η δικιά μου! αλλά όπως είπε και η Ευγενία, και τόσο που του έδωσες πολύ καλό ήτανε, αυτό να σκέφτεσαι.

Μαιρούλα για μπιμπερό εγώ της έχω από όλες τις μάρκες και έχει μάθει να πίνει με όλα! της Avent έχω μόνο τα μικρά που πλέον τα χρησιμοποιώ μόνο για χαμομηλάκι και ακόμα δεν έχω αλλάξει θηλές. Της chicco έχω της θηλές που είναι για 2+, και κάνουν και στο μπιμπερό της Mum ;) . Αυτές της θηλές με τη ρυθμιζόμενη ροή δεν ξέρω γιατί αλλά τις φοβάμαι λίγο, για αυτό προτιμώ τις κανονικές. Γυάλινα θα σου πρότεινα να μην του πάρεις, γιατί σε λίγο καιρό θα θέλουν να πίνουν μόνα τους και είναι επικίνδυνα, καλύτερα πλαστικά.

Κορίτσια συγνώμη δεν προλαβαίνω να απαντήσω και στις υπόλοιπες, πάω να ταίσω τη μικρή και να ετοιμαστούμε για βόλτα στο τζάμπο (Αναστασία κρίμα που δεν μένουμε κοντά να πηγαίναμε παρέα!), πάω να πάρω λαμπάδα της βαφτιστήρας μου και παιχνιδάκια για την μπουμπού μου να ξεσπάσω... ίσως μπω αργότερα, σας φιλώ

καλό απόγευμα κ από εμένα

έχω αγκαλίτσα το καμάρι μου και χαίρομαι γιατι σήμερα σταματησαμε στο ιεκ για Πάσχα κ θα είμαστε για 2 εβδομάδες ΣΥΝΕΧΕΙΑ μαζί!!!!! :D:D:D

σωστο κ αυτο που λες ενινα οτι ειναι πιο ασφαλές τα πλαστικά μπουκάλια :roll:

για ψώνια βλέπω πάμε...κι εγω αύριο στα τζάμπο θα πάω για δώρα σε γνωστα μας παιδακια για τη βαφτηστήρα κ φυσικά για το αγόρι μου :D

τρίβει την μουρίτσα του στο στήθος μου τώρα πάω για γαλατάκι κ νανούρισμα σιγά σιγά,μόλις πέσει ο ήλιος ο δικός μου μπαίνει σε διαδικασία για ύπνο

Αντε καλη βολτουλα αναστασια!το παραξενο είναι οτι δεν τον ειχαμε μαθει στο νανουρισμα κι εγω το ιδιο με σενα εκανα ομως τωρα εχει παραπανω γκρινια ισως απο τα δοντια και δεν δεχεται με τιποτα τη κουνια του μεχρι να κοιμηθει,εκτος αμα τον ταισω μεσα στη νυχτα που ξανακοιμαται κατευθειαν (ειμαι τυχερη σε αυτο).και τις φρουτοκρεμες ξεκινατε βλεπω!εμεις αργουμε ακομα..

Κατερινάκι τότε άμα είναι θέμα δοντιών βρίσκει παρηγοριά στην αγκαλίτσα σου μωρέ. Δυστυχως από εδώ και στο εξής με τα δόντια μας περιμένουν αναγκαστηκά ξενύχτια μάλλον όλες μας λίγο ή πολύ. Πρέπει να τα βοηθήσουμε να μην υποφέρουν και παράλληλα να μην τα κακομάθουμε. Πως θα το πετύχουμε βέβαια αυτό ε; Με υπομονή!

Κορίτσια γύρισα απ' το κομμωτήρο μετά από 4 ώρες! Πολύ ταλαιπωρία αυτό το μαλλί μου! Μετά την εγκυμοσύνη δεν πιάνει η βαφη ρε κορίτσια, τι είναι αυτό το πράγμα! Δύο φορές μου περάσανε. Στο τσακ ήμουνα να το κόψω κοντό να υσηχάσω. Αμ την επόμενη φορά μου φαίνεται ότι θα το κάνω.

Μαιρούλα και Ελενάκι κι εσείς Τζάμπο ε; Ωραία θα 'ταν να πηγαίναμε όλες μαζί.

Μαιρούλα να χαρείς το γιόκα σου αυτές τις μέρες και να ξεκουραστείς.

Ελενάκι κι εγώ πιστεύω στο μάτι. Όσο για το κοριτσάκι σου επιμένω να πιστεύω ότι δεν θα έχει κάτι.

Αλλά ξέρω ότι τώρα αν σου λέει έτσι ένας γιατρός δεν υσηχάζεις. Αλλά κι αυτός με την σειρά του πιστεύω ότι αν βλέπει ότι επιμένετε να ανυσηχειτε οφείλει να εξαντλήσει και να εξαλήψει την κάθε αμφιβολία. Γι' αυτό και σας βάζει να κάνετε αυτές τις εξετάσεις. Αν ήταν κάτι ανυσηχιτικό που έκανε μπαμ δεν θα το έβλεπε απ' την αρχή; Μην πανικοβάλεσαι και ανχώνεσαι. Αν όμως δεν μπορείς να ηρεμήσεις χαλάλι τα λεφτά να τις κάνεις τις εξετάσεις αλλά και τόση ακτινοβολία στο παιδί ρε γαμώτο μήπως δεν κάνει; Σκεφτείτε το με ψυχραιμία.

Μαρινάκι συμφωνώ με τα κορίτσια ότι και τόσο που θύλασες είναι ευτύχημα και μπράβο σου οπότε μην στεναχωριέσαι. Αν έχεις λίγο να το θυλάσεις ακόμα έχει καλώς, αν τελείωσε πάλι έχει καλώς.

Πάω κι εγώ να ξεκινήσω την προετοιμασία ύπνου της μικρής μου γιατί δεν κρατιέται. Μου κοιμήθηκε στο ριλάξ ενώ έπαιζε η γλυκιά μου όσο εγώ σας έγραφα τώρα.

καλημερεεες καλημεερες

η καλη μερα απο το πρωι φαινεται δεν λενε? μπορει να μην εχει τελειο καιρο αλλα μολις εμαθα πως η αδερφη μου περιμενει κοριτσακι, τους ταλαιπωρησε πολυ γιατι ποτε δεν την πετυχαινανε σε καλη θεση και εχει φτασει τις 29 βδομαδες τωρα :)

ειμαι καλυτερα οσο αναφορα το θεμα του μπαμπα μου, τον σκευτομαι βεβαι πολυ συχνα αλλα το ελεγχνω οσο μπορω..

θα πατε jumbo κυριες μου? αααχ θελω και εγω αλλα και με τα τεσσερα δεν μπορω οποτε μαλλον θα παρω καμια μερα τα μεγαλα και θα παμε και εμεις :D

εχω και εγω μια βαφτηστήρα και θα την παρω να την ρωτησω τη λαμπαδουλα θελει? βεβεια δεν περιμενω κατι διαφορετικο απο BARBIE :lol::D

αναστασακι με γεια το μαλλιιιιιιι :D

μαιρουλα καλες διακοπεεες και σε εσας οσο καιρο δεν εχεις μαθηματαα :)

λενιω μου τι θα κανεις τελικα με την εξεταση? οντως ειναι πολλα τα λευτα, εγω θα σου ελεγα να συμβουλευτεις και εναν δευτερο γιατρο η ιδια, και να σου πει κατα ποσο επείγει να πας..

ευγενια μου οντως μια χαρα θα ειστε ολοι μαζι. καλα να περασετε :)

ευη ουτε εμεις θα παμε πουθενα για πασχα και πολυ λυπαμαι.. δεν λεει στην αθηνα μωρε :?

εκει πανω τουλαχιστον που ειστε εσεις νομιζω ειναι καπως καλυτερα!

Ναταλάκι ευχάριστα τα νέα σου για την αδερφούλα σου,τι καλά!!!!κ εσύ είσαι καλύτερα,χαίρομαι

Ελενίτσα θα μπεις στη διαδικασία να ταλαιπωρήσεις το μωράκι με τόσες εξετάσεις???Βέβαια θέλεις κ να ηρεμήσεις με το θέμα αυτό ,οπότε μάλλον τα ίδια θα έκανα κι εγώ στη θέση σου....

Αναστασία πάλι καλά που δεν τα κούρεψες τα μαλάκια σου :shock: έχεις υπέροχο μαλί βλέπω στη φώτο ,αλλά λιγάκι μπελαλίδικο ε???

Μαρινάκι μαγιά μπύρας δοκίμασες να αυξήσεις την ποσότητα γάλατος????τριγωνέλα ή αλλιώς fenugrek??τσαγάκι της weleda???υπάρχουν τόσα συμπληρώματα για να αυξήσεις το γαλατάκι σου,αν έχεις την υπομονή ψάξε το!!!

πήγαμε και τζάμπο χθες και πήραμε λαμπάδα για την βαφτιστήρα.....εγώ να λέω αυτή..., ο άντρας μου όχι αυτή ...την μπαρμπη να της πάρουμε ..κρανίο εγώ....της μπάρμπη η λαμπάδα έχει την κούκλα που είναι σούπερ ΆΛΛΑ η λαμπάδα είναι σκέτη ,μονόχρωμη,χωρίς μία κορδελίτσα,κάτι τελοσπαντων ζουζουνιάρικο(η μικρή είναι 6 χρονών)....τελικά πήραμε μπάρμπη γιατι πάτησε πόδι ο σύζηγος ,λέει αυτός την βάφτισε....οπότε τώρα την έχω σπίτι κ έχω επιστρατεύσει την φαντασία μου να την γεμίσω με κορδέλες..πείτε καμιά ιδέα τί να κάνω?.....

Μαιρούλα κι εγώ αυτό το πρόβλημα είχα εχτές με τις λαμπάδες. Βέβαια δεν πήγα μαζί με τον άντρα μου (για να έχω το κεφάλι μου ύσηχο). Πήγα με μια φίλη μου. Εγώ ψώνισα για αγοράκι 2 ετών που έχουμε βαφτήσει με τον άντρα μου μαζί (της κουδιάδας μου γιος) και δεν έβρισκα κι εγώ ρε παιδί μου κάτι να έχει απάνω ζουζουνιάρικο, λίγο χρώμα, ένα σχέδιο. Με τα πολλά βρήκα μία που έχει πάνω ένα μπρελόκ αγοράκι ελατήριο και το κερί έχει στο κάτω μέρος κάτι λεπτές κορδελίτσες χρωματιστές γύρω απ' το κερί.

Προτείνω αν μπορείς να κάνεις κι εσύ κατί τέτοιο. Να πάρεις δηλαδή κορδέλες σαν σκοινάκι (τόσο λεπτές δηλαδή)ρόζ, μωβ και λιλά και να τις στριφογιρίσεις εναλλάξ γύρω απ' το κερί.

Όσο για το μαλλί μου μπορεί να είναι ωραίο αλλά πολύ κουραστικό πλέον και κυρίως τώρα με την μικρή που και δεν προλαβάινω να το φτιάξω (ούτε και να λουστώ δεν προλαβαίνω δηλαδή με την υσηχία μου) αλλά και που το πιάνει και το τραβάει. κόβονται τρίχες στα χέρια της και φοβάμαι μην τις καταπιεί. Άστα να πάνε!

Δεν υπάρχει περίπτωση, θα φάει κόψιμο μετά το πάσχα μη σου πω ότι θα πάω μέσα στην εβδομάδα... Έχω βρει και το στυλ που θέλω. Θα σας βάλω φωτό μόλις το κάνω με το πριν και το μετά να μου πείτε την γνώμη σας για να ξέρω αν είναι ωραίο ή θα πρέπει να το αφήσω να ξαναμακρύνει.

Geia sas koritsia.

Piga kai egw sta JUMBO to Savvato, ti to ithela???? Pata me na se pataw htan sta rafia me tis lampades kai to xirotero einai pos exoun polu stenous diadromous kai den xorane 2 karotsia mazi, eutuxos pou htan isixo to mwro. Emeis pali exoume thn Flwra pou eksafanizete anamesa stous diadromous opote o mpampas mas htan apasxolimenos me to na kinigaei authn kai egw psonisa oti ithela...Lampada Barbie fisika, pali prototipisa h nona :lol::lol::lol:

Aurio perimenoume ton nono mas na erthei na mas ferei thn dikia mas lampada, fetos h paraggelia htan mia lampada Path, kserete afthn thn xazo sira pou paizei sto mega alla toses diafimisois pou exei sthn tv ta trelenoun ta paidia sto telos..

Exthes pigame voltoula sto xwrio mou, mas filepse h ksaderfh mou freskes pestrofes apo ena ixthiotrofio pou exei enas pano sto vouno. Tis epsisan sta karvouna kai eginan mourlia..

Pigame kai sthn taverna pou theloume na klisoume gia thn vaftish to kalokairi alla o idioktiths eixe figei kai prepei na ksanapame..

Telika tha mazeftoume sths theias mou to spiti ola ta ksaderfakia me tous sizigous kai ta paidia mas thn defterh mera tou pasxa kai opos panta tha perasoume telia, exoume aristes sxesois me ta ksaderfia apo ths mamas mou thn meria. Eutuxos teriazoun kai oi antres mas opote kanoume sinexia pareoula..

Mono na mas kanei kalo kairo kai na eimaste olh mera sthn aulh na xaroume kai ligo ton hlio.

Anastasia etsi opos se vlepw tha sou elega na kaneis to malaki sou ligaki pio konto kai me pio entono filarizma gia na to stroneis pio efkola me to pistolaki, exeis kai sgouro malaki apo oti vlepw tha mporouses na isioneis frantza kai plaina elafros kai na eisai mia xara...Exeis efkolo sxima prosopou kai sou pigenoun sxedon ta panta, oute perierges gonies den vlepw oute megala magoula gia na se periorizoun...

Elenh Egw nomizw (opos sou eipe kai h Anastasia) pos epidi esois epimenete toso sou eipe o anthwpos na kanete toses eksetasois gia na exei eksantlisei oles tis pithanotites kai na mhn tou rixnete euthines aurio methaurio pos den ekane sosth diagnosh..

Kapos etsi egine kai me thn flwra otan arostise ton xumona, epemenan toso polu ta petherika mou pou sto telos mas estile gia aimatologikes kai aktinografia thorakos. Tsampa kai verese tripousame to paidi, pire kai aktinovolia xoris logo :evil::evil: An evlepe kati anisixitiko nomizw pos tha sas estelne apo monos tou thn proth fora pou pigate kai oxi meta pou ton episkefthike h mama sou kai pios kserei ti tou eipe h poso anxos evgale, anthrwpos einai kai autos epireastike.....

AAAA ksexasa na sas rotisw gia to dwro tou koumparou mou...

Ton koumparo mou ton lene Giwrgo kai giortazei thn defterh mera tou pasxa.

Ti dwro na tou parw re koritsia exei sterepsei to mialo mou fetos??? Sinexia poukamisa tou pernw ektos apo mia fora pou tou pira ena set kolonia kai apozmitiko mazi kai mia fora tou pira kati gia to spiti (alla den exei skopo na pantreftei o tipos) opote ksanagirizoumne sta prosopika dwra :roll::roll:

καλημερα κοριτσια...εμεις καλα ειμαστε,εχουμε μια μικρη ανησυχια με τα ουλα του..ο,τι βρει το βαζει στο στομα και το ξεσκιζει...τυλιγω το δαχτυλο μου με μια πετσετουλα του και του τριβω τα ουλα του..το ποσο το ευχαριστιεται!!!! γιατι το δαχτυλιδι οδοντοφυιας δεν το θελει και ιδιαιτερα...

οσες κοπελες θηλαζετε και πιθανον νηστευετε,τι τρωτε αυτες τις μερες;

κοριτσια το γαλα μου επανηλθε καπως..πινω συνεχεια τιλιο με γλυκανισο και κουτσα-στραβα εχω ακομα λιγο γαλατακι..

επανερχομαι!!!

Αναστασία τα χρώματα που μου πρότεινες έβαλα :D ! αλλά δεν τα τύλιξα γύρω γύρω,έκανα φιόγκους πολλούς κ το έδεσα στη μέση της λαμπάδας να κρέμονται.το αποτέλεσμα μου άρεσε αρκετά!

θα τα κόψεις τελικά τα μαλάκια ε? :cry:

Εύη τυχερή βλέπω ετοιμάζεστε για μεγάλο φαγοπότι την δεύτερη μερα του Πάσχα :P υπερπαραγωγή !σχετικά με τα προσωπικά δώρα προτείνω είδη για ξύρισμα,αξεσουαρ για κινητό,πετσετούλες για το μπάνιο,πυτζάμες,νεσεσερ για ταξίδια,παντοφλίτσες(όπως κανουν τους παπούδες,χι χι...)καμία ομπρελίτσα ιδιαίτερη τώρα που βρέχει,κανένα βιβλίο για διάβασμα ,αν ξέρεις τα γούστα του!

Μαρινακι είδες τελικά που έχεις γαλατάκι :) θα τα καταφέρεις μια χαρά!

σχετικά με την νηστεία ,δεν γνωρίζω...εγώ αυτη την εβδομάδα δεν θα φάω καθόλου κρέας,αλλά απο γαλα κτλ δεν κόβω,χρειάζεται γαλατάκι το μανάρι μου.έχω να σου προτείνω όμως προιόντα από σόγια,γάλα,τυρι κτλ,επίσης λαχανικά μπορείς να φας,φασολάκια,αρακά.όσπρια δεν θα το έλεγα.

εμένα όταν έχει ενόχληση με τα δόντια ο δικός μου πλένω τα χεράκια κ βάζω το μικρό δαχτυλάκι κ ανακουφίζεται μια χαρά κ μόλις του περάσει φτίνει το δάχτυλο ,καμιά φορά ξεχνιέται κ το τραβάει σαν να θηλάζει :lol: άλλες φορές το δαγκώνει με μανία.οτι μασητικό του έχω βάλει δεν το απολαμβάνει όσο το δαχτυλάκι γιατι του τρίβω τα ούλα και ξέρει πια πως θα ανακουφιστεί

παω να βγαλω γαλατακι κ επανερχομαι...

θελω να φτιαξω κανενα τσουρεκι να μυρίσει το σπιτι αλλά νιώθω κουρασμενη,πρέπει να βρω κ συνταγή...χθες έκανα νυστήσιμο κεικ σοκολάτα,το έστειλα στην πεθερα μου ,θα το ξανακάνω αύριο Τρίτη γιατι Τετάρτη περιμένουμε επισκέψεις,πού να βρω χρόνο για τσουρέκια....έχει καμία καλή συνταγή? :roll:

Meroula exw egw polu kalh sintagh gia tsourekia, dokimazmenh xronia twra..

Alla authn thn stigmh den exw xrono na sou thn grapsw giati malon exei fouskosei to diko mou to zimaraki kai paw gia na ta plasw, vlepete emeis exoume ethimo otan o nonos fernei ta dwra na tou dinoume tsoureki kai mono perisi den tou edosa giati eimoun egguos kai den antexa na kanw tpt.

An prolavw tha sou grapsw to vradaki....

Γειά σας φιλενάδες μου!!

Ωραία πράγματα διαβάζω, ψήνετε τσουρέκια, διακοσμείτε λαμπάδες, ετοιμάζεστε για φαγοπότια! μια χαρά! εμείς για Πάσχα δεν θα παμε φυσικά πουθενά, θα κάνουμε ανάσταση στο σπίτι των γονιών μου παρέα με τη γιαγιούλα μου που δεν μπορεί εδώ και χρόνια να μετακινείται εύκολα να πάει στην εκκλησία κι έτσι για πρώτη φορά θα της κάνουμε παρέα μιας και φοβάμαι να πάω την μικρή στην εκκλησία λόγω των κροτίδων, και θα φάμε την κλασική μαγειρίτσα! την ημερα του Πάσχα πάλι εκεί, θα ψήσουν οι άντρες κοκορέτσι και οι γυναίκες θα φτιάξουν αρνάκι στο φούρνο και θα ετοιμάσουν τραπέζι. Οπως και πέρσι δηλαδή, μόνο που φέτος θα έχουμε και ένα καινούριο μέλος! λέτε να βοηθήσει στο στρώσιμο του τραπεζιού; :lol::lol:

Αναστασία κι εγώ κουρεύτηκα πριν 1 μήνα περίπου, είμαι επίσης σγουρομάλλα και όντως στο θέμα λουσίματος θα σωθείς, αλλά και πάλι θα σου τραβάει η μικρή τα μαλλιά αυτό δεν το γλιτώνεις! κι εμένα της μένουν τρίχες στα χεράκια, τώρα ειδικά που πέφτουν πολύ.. όχι μόνο στα χεράκια, έχει στα ρούχα της, στα σεντόνια της, παντού! πόσο καιρό κρατάει πια αυτή η ορμονική τριχόπτωση;;

Συμπεθέρα για τις ιδέες δώρου με κάλυψε η Μαιρούλα! για το γιατρό ίσως έχεις δίκιο. Τώρα είμαστε σε φάση που ψάχνουμε αν υπάρχει άλλο διαγνωστικό που να κάνει ηλεκτροεγκεφαλογράφημα σε βρέφη γιατί αυτό που μας είπε το νοσοκομείο είναι μακριά, για να γίνει η εξέταση πρέπει το μωρό να είναι κοιμισμένο και μέχρι να φτάσουμε εκεί θα έχει ήδη κοιμηθεί στο αμάξι, σιγά μην ξανακοιμηθεί μετά! Τσουρέκι λέω να μην φτιάξω φέτος, έφτιαξα πέρσι και πρόπερσι αλλά είναι μπελαλίδικο, δεν έχω και μεγάλο μίξερ και ζύμωνα στο χέρι, που να το κάνω τώρα με το μωρό..

Μαριέττα χαίρομαι για το γαλατάκι σου!

Σας αφήνω γιατί άρχισε η μπουμπού την μουρμούρα... πολύ μουρμούρα βρε κορίτσια αυτές τις μέρες! άλλες φορές πρέπει να είναι από τα ούλα της, άλλες φορές μάλλον θέλει να τραβάει την προσοχή γιατί μόλις πάω κοντά της και της μιλήσω σκάει τα τεράστια χαμογελάκια της και με τρελαίνει! μεγαλώνουν και από δω και πέρα θα μας κάνουν ό,τι θέλουν (περισσότερο...)

Αλλα νέα δεν έχω, άντε να ξαναφτιάξει ο καιρός να πάμε καμιά βολτούλα... Α έστειλα σήμερα τη λαμπάδα της βαπτιστήρας μου με κούριερ, και μου ζήτησαν 25 €!! φρίκαρα!

Να ρωτήσω και κάτι: τις τελευταίες μέρες, κυρίως μετά το εμβόλιο, τα μαγουλάκια της μπέμπας ήταν κόκκινα αλλά σήμερα παρακοκκίνησε το ένα, είναι πως να το πω, σαν σύγκαμα κάπως... ξέρετε από τι μπορεί να είναι; σας έχει συμβεί; σκέφτηκα μήπως από τα γένια του άντρα μου, αλλά τόσο πολύ δεν έχει ξαναγίνει!

Γειά σας κορίτσια κι από μένα!!!! Τι κάνετε;;; Εγώ είμαι μια χαρά ανανεωμένη!!! Το κοψα τελικά το μαλλί μου και ξελάφρωσα! Μ' αρέσει κιόλας πολύ το νέο μου look.Θα σας βάλω φωτο να μου πείτε την γνώμη σας.

Ελενάκι το μαγουλάκι της μικρής σου ίσως να είναι από ξηροδερμία αν καταλαβαίνω καλά από την περιγραφή που λες έτσι είναι μερικές φορές και της δικιάς μου έτσι. Αν την βάζεις κάθε βράδυ μετά το μπανάκι της γαλάκτωμα ενυδάτωσης και κυρίως μια ειδική σειρά της frezyderm το emiollent (νομίζω κάπως έτσι λέγετε) περνάει δεν είναι τίποτα μην ανυσηχείς.

Μαιρούλα μια χαρά μου ακούγεται ο στολισμός της λαμπάδας. Μπράβο!

Ευάκι ωραίο έθιμο με το τσουρέκι δεν το είχα ξανακούσει. Αν προλαβαίνεις να μας γράψεις την συνταγή θα με ενδιέφερε και μένα να φτιάξω. Το πιστεύετε ότι δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να κάνω; Ήρθε ο καιρός να το δοκιμάσω κι αυτό λοιπόν!

Εχτές είχαμε παιδίατρο. Μας βρήκε μια χαρά! Η Σοφούλα είναι 7.100 kgr. και 66 πόντους.

Μας έδωσε οδηγίες με το πως θα τρώμε από εδώ και στο εξής και αρχίσαμε μια δοκιμή σήμερα το απόγευμα με κρέμα βανίλια. Φάνηκε να την απολαμβάνει η πεινάλω μου γιατί έπιανε το κουτάλι και το έσπρωχνε πιο μέσα στο στοματάκι της απ'όρι της το έβαζα εγώ. Μας είπε η γιατρός να φάμε μόνο δύο κουταλιές και μετά να πιούμε το γάλα μας όπως συνήθως και έτσι και κάναμε αλλά είμαι σίγουρη ότι αν της έδινα κι άλλη θα την έτρωγε. Δεν άφησε να της φύγει από το στόμα ούτε στάλα από την κρέμα οπότε ξεκινήσαμε καλά. Αύριο θα φάμε περισσότερες κουταλίτσες, την άλλη εβδομάδα θα φάμε φρούτα και την παράλη χορτόσουπα. Για να δούμε...

Αυτά φιλενάδες προς το παρόν. Σας βάζω φώτο και περιμένω τα σχολιά σας (Με το μαλακό το κράξιμο εεε;;;)

post-14103-13873936851499_thumb.jpg

Guest
Η συζήτηση έκλεισε, δεν μπορούν να γίνουν νέες απαντήσεις

• Προσθήκη...