Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημερα κοριτσια.

Εσεις ποτε πηγατε το ζουζουνι σας στο δωματιο του?

Εμενα η κορουλα μου ειναι 5 μηνων και σκεφτομαι να την παω στο δωματιακι της οταν κλεισει και τον 6ο. Και παλι θα νιωθω ανασφαλης πιστευω αλλα καποια στιγμη πρεπει να γινει.

Εσεις τι λετε???

Δημοσίευση

Καλημέρα Αλεξάνδρα!

Καταρχάς να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου! Εμένα ο γιος μου είναι επίσης 5 μηνών και στο δωμάτιο του τον πήγαμε 15 ημερών :P !!! Από τότε δεν έχει ξαναέρθει κανένα βράδυ στο δωμάτιο μας...αν είναι ανήσυχος ή χρειαστεί οτιδήποτε πάμε εμείς στο δικό του.

Εμείς επιλέξαμε να τον πάμε τόσο νωρίς γιατί πιστεύουμε οτι όσο πιο αργά τόσο μεγαλύτερη ανασφάλεια θα είχαμε. Ευτυχώς η μετάβαση ήταν πολύ καλύτερη απ' οτι την περιμέναμε και μετά το δεύτερο βράδυ ήταν λες και δεν τον είχαμε ποτέ δίπλα μας. Τώρα πια, στις 8 το βράδυ που κοιμάται απλά τον βάζουμε στο κρεβάτι του, του λέμε καληνύχτα και μετά από κανένα 10λεπτό έχει κοιμηθεί (μέχρι τότε ακούμε οτι είναι ξύπνιος απο την ενδοεπικοινωνία γιατί κουνάει πόδια χέρια αλλά ουτε παραπονιέται ουτε κλαίει).

Θα σου έλεγα να μην το καθυστερήσεις πολύ ακόμα...νομίζω οτι για τους γονείς είναι πιο δύσκολο απ' οτι για τα παιδιά.

Φιλικά

Μαρία

Δημοσίευση

Συμφωνώ με την mdion ότι για τους γονείς είναι δύσκολο!!! ;) Κι ο δικός μου 5 μηνών είναι και τον βάλαμε στο κρεβατάκι του από την πρώτη μέρα που γυρίσαμε από το μαιευτήριο! Βέβαια, αρχικά κοιμόμουν εγώ μαζί του στο δωμάτιο πιο πολύ επειδή εγώ φοβόμουν. Στους 3,5 μήνες τον άφηνα μόνο του αλλά επειδή ο δικός μου σβουρίζει πολύ στον ύπνο του και κρεμιόταν από τα κάγκελα κι έκλαιγε ξαναπήγα μαζί του και μοιμόμουν. Τελικά του φτιάξαμε μια πατέντα με μια κουβέρτα που τυλίγουμε από τη μεριά της κούνιας που δεν έχει πάντα και μια χαρά βολεύτηκε, οπότε κοιμάται μόνος του από το βράδυ στις 9-10 μέχρι το πρωί 9-10 :P:P:P:P

Δημοσίευση

Καλημέρα...Εμείς τον πήγαμε στο δωμάτιό του 3 μηνών και 1 εβδομάδας ακριβώς. Κοιμόμουν κι εγώ τον πρώτο μήνα σε ένα μονό κρεβάτι στο ίδιο δωμάτιο και μετά τέρμα. Όχι ότι είχε πρόβλημα μόνος του, εγώ είχα ανασφάλεια. Μια χαρά κοιμάται. Είμαι υπέρ της άποψης ότι όσο καθυστερεί να πάει το παιδί στο δωμάτιό του (μιλάμε βέβαια για περιπτώσεις > 6-8 μηνών), τόσο πιο δύσκολη είναι η μετάβαση.

Δημοσίευση

Pepita, εμένα δεν κοιμάται ακόμα τόσες ώρες νυστικός αλλά του δίνω ένα γάλα γύρω στις 11 και τον κρατάει μέχρι τις 6 το πρωι! Νομίζω οτι μόλις πάρει λίγο βάρος ακόμα (είναι γύρω στα 5800gr) θα κοιμάται και ο δικός μου σερί!

Να χαίρεσαι τον Σταματάκο σου!

Δημοσίευση

Γειά σας κ απο μένα!Εχω κ γω μεγαλη ανασφαλεια το ποτε θα τον βαλω στο δωματιάκι του κ να φανταστήτε οτι είναι πανεμορφο δωματιάκι με όλα του τα κομφορ!!εχω παθει ομως μεγαλη εξαρτηση κ μου είναι παν δυσκολο να τον αποχωρηστώ..το ξερω οτι πρεπει αλλα αγχονομαι πολύ αν θα μπορεσει να κοιμηθει (γιατί ξυπναει στον υπνο του κ κλαιει) αν θα προλαβαινω να του βαζω πιπιλιτσα οταν ξυπνάει ή θα μου ξαγρυπνάει κλπ κλπ κλπ ουφ ουφ όλο αγχοτικα σκέφτομαι..συγνωμη αν σας ζάλισα

Μεχρι κ η παιδιατρος μας ειπε εφόσον κοιμαται σερί απο τον 4ο μήνα τα βράδια να τον έβαζα απο τοτε όμως εγώ δισταζα κ ο αντρας μου επίσης ακομη πιο πολυ αφήστε κ η πεθερά μου!!!αν γινοτανε για κεινη μεχρι τα 18να τον είχα δίπλα μου αυτό θα ήθελε!!χαχαχαχα

Δημοσίευση

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.

Αν και συνεχιζω να νιωθω την ιδια ανασφαλεια. Εχει και παλινδρομηση η μικρουλα μου ρε γμτ. Με αποτελεσμα να της γυριζουν γουλιες και να πνιγεται. Εχω κι αυτο το αγχος. Αχ βρε ilioulina κι εγω δεν μπορω να την αποχωριστωωωωωωω!!!

Δημοσίευση

τα κοριτσακια μας ειναι τριων μηνων.

πριν γεννηθουν λεω θα παρουμε δυο καλαθουνες για να τα εχουμε στο δωματιο μας τους πρωτους μηνες κ μετα να πανε στο δωματιο τους.

πραγματικα πηραμε τα καλαθια,τα βαλαμε στην κρεβατοκαμαρα κ με το καλο ηρθαν τα μωρακια μας στο σπιτι.

εμειναν στο δωματιο μας.....ενα βραδυ!

δεν ξερω ...ειχα τετοιο αγχος ακομα κ που τα ακουγα να αναπνεουν ελεγα κατι εχουν!!!!τρελαθηκα.φυσικα δεν κοιμηθηκα δευτερολεπτο.την αλλη μερα λεω θα της βαλουμε στο δωματιο τους που ειναι διπλα απο το δικο μας κ θα εχω τις πορτες ανοιχτες.

ε απο τοτε κοιμουνται μια χαρα εκει,τους πηραμε κ τις κουνιες τους κ το δωματιακι τους ειναι τελειο...

κ εχουμε την κρεβατοκαμαρα για μας γιατι πιστευω ακραδαντα πως το ζευγαρι πρεπει να εχει το χωρο του κ για τις προσωπικες τους στιγμες κ να μην εχει το αγχος του μωρου απο διπλα

Δημοσίευση

Καλησπέρα και από εμένα!

Κι εγώ αυτό σκέφτομαι ρε κορίτσια... Πριν γεννηθεί έλεγα ότι 6 μηνών θα τον πάω στο δωμάτιό του... Τώρα που είναι 3,5 το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να τον πάω νωρίτερα... Νομίζω ότι όσο πιο πολύ τον κρατάω τόσο πιο δύσκολο θα είναι να τον αποχωριστώ...

Δημοσίευση

εμεις φεραμε τον μικρο μας στο σπιτι οταν ηταν ενος μηνων....και απο τοτε κοιμαται στο δικο του δωματιο

εμεινα μαζι του μια εβδομαδα και δεν εκλεισα ματι....μετα μετακομισα στο δωματιο μου,εβαλα και την ενδοεπικοινωνια και ολα ηταν μια χαρα!!!

Δημοσίευση

Καλημέρα!Το πήρα απόφαση, την άλλη βδομάδα θα τον βάλουμε στο δωμάτιό του...κ αυτό τότε γιατί πρέπει να ξεσυναρμολογήσει ο άντρας μου τη κουνια κ θελω βοήθεια οπότε στο ρεπό του το αποφασίσαμε απο κοινού να το κανουμε...εξάλου κοντευει 6 μηνών κ πρεπει όπωσδηποτε να μπει στο δωματιάκη του ....αχ βαχ είναι δύσκολο το ξέρω..........επισης ξέρω οτι τα πρώτα βράδια θα έχω ολονυχτία γιαυτό προετοιμάζομαι απο τώρα.....μωρέ μου ξυπνάει τις νύχτες κ κλαίει έτσι στα ξαφνικά όχι κάθε βράδυ αλλά 4-5 φορες τη βδομάδα νομίζω...μολις του χαιδεψω το κεφαλάκι ξανακοιμάται..λιγες φορές του εδωσα πιπιλιτσα για να κοιμηθεί...μάλλον όνειρα θα βλεπει το πουλακι μου γιαυτό...ουφ ουφ ουφ αγχοθηκα πάλι!!

Δημοσίευση

Καλημέρα σας!

Αν αποφασίσετε να μεταφέρετε το μωρό στο δωμάτιο του, καλό είναι τα πρώτα βράδια να βάλετε μέσα στο κρεβατάκι του και μια μπλούζα δική σας φορεμένη για να έχει την μυρωδιά της μανούλας και να μην νιώθει μόνο του!! ;)

Μην ανησυχείτε θα δείτε ότι είναι πιο εύκολο απ'ότι φαίνετε :)

Δημοσίευση

Καραμελενια μου του έχω απο την ημέρα της γέννησης ένα πετσετάκι βαμβακερό που το βάζω πάνω συνέχεια κ μετά όταν κοιμάται το έχει κοντα στη μουρίτσα του..το ξέρω αυτό που μου λές είναι πραγματικα πολύ τρυφερό κ πολύ αποτελεσματικό...

Δημοσίευση

Ο γιός μου έχει ένα αρκουδάκι-πετσετάκι και ακόμα και τώρα είναι η παρηγοριά του και η παρέα του στν ύπνο :) Και στα μωρά μου έχω απο ένα

Μόνο φρόντισε να έχεις και ένα δευτερο ίδιο γιατί θα χρειάζεται το ένα πλύσιμο και θα ζορίζεσαι!!

Δημοσίευση

ναι αυτό μου το έχουν πει οτι πρεπει να έχω άλλο ένα, αλλά προς το παρόν βολεύεται με το πετσετάκι θα του πάρω 2 τετοιου τύπου που μου λές γιατί τα εχω δει για αργοτερα..αν κ εχει κ τον αγκαλίτσα του κοντα κ οταν κοιμαται τον εχω δίπλα του κ τον κοιτάζει...εχουν πλάκα όμως τα άτιμα!!

Δημοσίευση

Συμβουλή μου πάρε ένα-δύο ακριβώς τα ίδια με αυτό που έχει ήδη γιατί μπορεί να κολήσει και να μην θέλει άλλο.Είμαι παθούσα και ξέρω τι σου λέω!!!Όταν έπρεπε να το πλύνω γιατί βρομούσε είχαμε δράματα στο σπίτι!!!!

Δημοσίευση
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.

Αν και συνεχιζω να νιωθω την ιδια ανασφαλεια. Εχει και παλινδρομηση η μικρουλα μου ρε γμτ. Με αποτελεσμα να της γυριζουν γουλιες και να πνιγεται. Εχω κι αυτο το αγχος. Αχ βρε ilioulina κι εγω δεν μπορω να την αποχωριστωωωωωωω!!!

Να φροντίσεις να έχει κλίση η κούνια της και δεν θα χεις πρόβλημα με την παλινδρόμηση.

Δημοσίευση

εγω απο την πρωτη μερα που γεννησα τα παιδια μου κοιμοντουσαν στο κρεβατι τους και γω απλα για τον πρωτο καιρο κοιμομουνα σ ενα μονο κρεβατι μεσα στο δωματιο τους. Δε σκεφτηκα ουτε μια στιγμη να τα παρω στο κρεβατι μαζι μου, και βεβαια ουτε και αυτα το ζητησαν ποτε γιατι δεν το ηξεραν!

Αλλα σας παρακαλω λυστε μου μια απορια: πως κοιμαστε με τα παιδια στο ιδιο κρεβατι? πως χωρατε? πως ξεκουραζεστε? το μωρο πως κοιμαται? και εξηγουμαι.... 1 βραδυ ο μικρος ηταν πολυ ανησυχος και λεω...δε δοκιμαζω να τον παρω μαζι μας στο διπλο?....ε κατσαμε και γω και ο αντρας μου σε μια γωνια του κρεβατιου μπας και πλακωσουμε το παιδι στον υπνο μας, αυτος επειδη γυρναει σα σβουρα δε βολευοταν γιατι τρακαριζε επανω μας, και φυσικα το αποτελεσμα ηταν σε 1/2 ωρα να παει αυτος στο κρεβατι του και τελειωσε το θεμα

Και αντε πες οτι πχ ο συζυγος κοιματε στον καναπε και ειναι μονο η μαμα με το μωρο στο κρεβατι.... ναι αλλα πως διασφαλιζεις οτι στον υπνο σου το παιδι δε θα πεσει απο το κρεβατι?

Εξηγηστε μου σας παρακαλω, γιατι το χω μεγαλη απορια!!!!! :?::?::?::?::?:

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια,

Καραμελένια θα κάνω αυτό ακριβώς που μου λές γιατί εχεις δικιο το έχω ξανακούσει κ απο άλλες φίλες μου..

Αλεξάνδρα κάνε αυτό ακριβώς που σου λέει η kadath βάλε απο κάτω στο στρώμα μια κουβερτούλα ίσα ισα να εχει μια μικρή κλίση κ δε θα εχεις πρόβλημα , ετσι μου ειπε η γιατρός μας κ το εκανα κ γώ.

Φραπεδιά νομίζω οτι αναφερεται το θέμα μονο στο θέμα δωματίου οχι στο κρεββάτι δηλαδή εγώ εχω την κούνια του δίπλα απο το κρεββάτι μας κ αυτο με προβληματίζει πως θα το βγάλω να το πάω στο δωμάτιό του μόνο του...

Με τίποτα δε πρέπει να βάζουμε το μωρό στο κρεββάτι μας κ να κοιμάται (σε καθημερινή βάση), εκτός του οτι δεν μπορουμε να κοιμηθούμε με ασφάλεια με ενα μωρό δίπλα μας αλλά κ για εκείνο είναι δύσκολο μετά να αποχωρηστεί τη μυρωδιά μας..

Δημοσίευση
Καλημέρα κορίτσια,

Φραπεδιά νομίζω οτι αναφερεται το θέμα μονο στο θέμα δωματίου οχι στο κρεββάτι δηλαδή εγώ εχω την κούνια του δίπλα απο το κρεββάτι μας κ αυτο με προβληματίζει πως θα το βγάλω να το πάω στο δωμάτιό του μόνο του...

Με τίποτα δε πρέπει να βάζουμε το μωρό στο κρεββάτι μας κ να κοιμάται (σε καθημερινή βάση), εκτός του οτι δεν μπορουμε να κοιμηθούμε με ασφάλεια με ενα μωρό δίπλα μας αλλά κ για εκείνο είναι δύσκολο μετά να αποχωρηστεί τη μυρωδιά μας..

ναι καλη μου το καταλαβα αυτο, αλλα ειπα να κανω μια "ασχετη " ερωτηση που με καιει πραγματικα :):):):)

ξερεις παντως οτι ειναι πολλες οι μανουλες που κοιμουνται με τα παιδια τους στο ιδιο κρεβατι.....

• 3 weeks later...
Δημοσίευση

εμεις βαλαμε τον δικο μας στο δωματιο του απο 40 ημερων και μεχρι 7.5 μηνων κοιμοταν μια χαρα μονος του

ξαφνικα μετα απο 1-2 ωρες υπνου στην κουνια του μετα δε μπορουσε να ξανακοιμηθει

ε να μη σας τα παολυλογω σιγα σιγα καταληξαμε να κοιμομαστε και οι 3 μαζι

ηταν οι καλυτεροι υπνοι που καναμε ποτε

ο μικρος ουτε ξυπνουσε ουτε τιποτα μια χαρα κοιμομασταν ουτε μας ενοχλουσε ουτε εμεις αυτον

και το καλοκαιρι που μετακομισαμε μια χαρα κοιμαται μονος του στο κρεβατι του

ειχαμε πολυ λιγη γκρινια τις πρωτες μερες αλλα τωρα κοιματα πολυ καλα

ολα αυτα εξαρτωνται απο τους γονεις, τι αντοχες εχουν αλλα και απο το παιδι

εγω πχ δε μπορουσα να μην κοιμαμαι το βραδυ ε τον παιρναμε μαζι μας και ολα ηταν μια χαρα

και τωρα παλι μια χαρα κοιμαται μονος του, εμας μας λειπουν περισσοτερο οι αγκαλιτσες και τα χαδακια που μας εκανε οταν ξυπνουσε

το τι ειναι "λαθος" μερικες φορες δεν ειναι απολυτο..

Δημοσίευση

Εμείς τον δικό μας,τον βάλαμε πανω στο μήνα στο δωμάτιο του,ηθελε απλες,ξαπλες κ χωρο κ το πορτ-μπεμπε δεν του κανε!!Οπότε τον "ακουσα " κ τον πήγα στο δωμάτιο του.Ναι,ενταξει σηκωνομουν το βραδυ για θηλασμό,ειχα κ τη κάμερα δίπλα μου για να τον ελέγχο αλλά δεν δυσανασχέτησε καθόλου.Τωρα ειναι 5 μηνών,εχουμε συνηθίσει ετσι,αν κ πλεον οταν ειναι να σηκωθείσπάνια πια κατα τις 4.30 ή το πρωί κατα τις 06.30 τον φέρνω στο κρεββάτι μας κ ξαπλώνουμε ολη η οικογένεια!Ωστε κ γω να κοιμηθώ λίγο ακόμη κ ο μπαμπάς μας.Μια κοπελα που ρωτησε για το πώες γίνεται (συγγνωμη,δεν θυμάμαι ποιά),το δικό μας το κρεββάτι ειναι το μεγάλο διπλό,ο αντρας μου το λεει γήπεδο!,Ο ενας στη μια μεριά,ο αλλο στην αλλη κ το παιδί στη μέση,αν κ στη ουσία το χω σχεδόν "κολλημένο" πάνω μου με ενα μαλακό μαξιλάρι ανάμεσα σε εκείνον κ τον μπαμπά μας οπότε να πέσει δεν παίζει!!Α,κάπου διαβασα σημερα εδω μια φραση που μαρεσε,κ ειναι η σταση που περιγραφω παραπάνω πως εχω τον μικρό μου "κάτω απο τη φτερούγα μου"!Αυτό ακριβώς!

Πάντως,οσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα,επειδη η μητέρα εχει τη δυσκολία παιρνόντας ο καιρός να αφήσει το παιδί κ να παει να κοιμηθεί στο δωμάτιο του.Ο,τι νιώθει η κάθε μια μας,οποτε νι΄πωσει η καθε μια ασφάλεια οτι μπορεί να το κάνει!Τα φιλιά μου!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Τα διάβασα ρε κορίτσι..Πφφ τι να πω. Ετσι όπως τα λες φαίνεται σαν να θέλει να σε βάλει καισαρική στις 38 εβδομάδες. Γιατί να το δεχτείς; Αν υπάρχει κάποιο θέμα οκ, πχ με την πίεση κλπ δε ξέρω τι γίνεται, αλλά αν λέει μια το ένα μια το άλλο δε φαίνονται λίγο σαν δικαιολογίες; Δηλαδή κ η γιατρός σου η άλλη γιατί λέει ότι δεν υπάρχει θέμα να πας φυσιολογικά ; Δεν ξέρει αυτή; Αυτό για την προεκλαμψία νομίζω είναι πιο σοβαρό, αλλά είναι σίγουρο ότι έχεις; Ή το υποθέτει ο γιατρός επειδή έκανες πίεση 15; Επίσης δε γεννάς μόνο αν στις 39 εβδομάδες αρχίσει το κεφάλι να φαίνεται κ βγει με ένα σπρώξιμο. Γιατί μόνο τότε; Για να μη ζοριστείς το λέει κ ανεβάσεις πίεση; Γιατί αλλιώς μπορείς να γεννήσεις κ 41 εβδομάδες κ να κάνεις κ ώρες, να μη βγει με ένα σπρώξιμο. Τώρα αν όντως είναι υπέρ του φυσιολογικού και βλέπει κάτι, εννοείται να μην το ρισκάρεις κ να πας για καισαρική όποτε σου πει!! Δεν παίζουν μ αυτά!! Πάντως κ για το μικρόβιο κι εγώ έχω ακούσει ότι παίρνεις απλά μια αντιβίωση εκείνη την ώρα κ γεννάς κανονικά..τώρα δεν παίρνω κ όρκο, δεν είμαι γιατρός. Γενικά αυτόν σαν γιατρό τον ξέρεις; Είναι καλός; Αν τον εμπιστεύεσαι θα σου έλεγα άκου ό,τι σου πει κ καντο. Αν έχεις αμφιβολίες δε ξέρω, καλά κάνεις κ το ψάχνεις  Εγω δεν αμφισβήτησα ποτέ τον γιατρό μου, έχω καταλάβει όμως με 3 γέννες ότι είναι υπέρ του φυσιολογικού, είναι χαλαρός γενικα, ίσως παραπάνω αποσο θα’θελα, αλλά δε σε αγχώνει κ θα πάει καισαρική μόνο αν υπάρχει σοβαρός λόγος . Ποτε έχεις ΠΗΤ θύμισε μου; Κ πόσο χρονών είσαι αν επιτρέπεται;
    • Κορίτσια τι κάνετε? Πως είστε όσο περνάει ο καιρός? Εγω εχω αρχίσει και βαραίνω και δυσκολεύομαι σιγά σιγά.. Εχω κατι πόνους σαν μυϊκούς θα τους περιεγραφα, χαμηλα στην κοιλιά αριστερά μονο στις κινήσεις. Σκέφτομαι μηπως εχει σχέση με την τομη της προηγούμενης καισαρικής μου. Εαν καποια εχει ξανακάνει καισαρική, ειχε ποτέ τετοια ενόχληση? @Elk μου εσυ που εχεις κανει καισαρικες είχες ποτε κάτι παρόμοιο?
    • Τελεια, εγώ μένω Αιγάλεω και είμαι φιλόλογος χρόνια σε φροντιστήριο και ιδιαίτερα αλλά τώρα με κάλεσαν αναπληρώτρια στην Δ φάση και πηγαινοέρχομαι Θήβα!
    • Σήμερα είχα άλλη μια συνάντηση με το γιατρό του νοσοκομείο που θα με ξεγεννήσει... καλά που δεν παίξαμε ξύλο. Φίλε οι άνθρωποι εκεί μέσα πρέπει να κουβαλάνε πολλά κιλά κόμπλεξ.. γενικά οι γιατροί..    Ακούστε να δείτε τώρα.. την προηγούμενη Τρίτη που πήγα για καρδιοτοκογράφο άρχισε να μου λέει τι σκέφτομαι, και αν το σκέφτομαι καλά τι θέλω να κάνω, καισαρική ή φυσιολογικό τοκετό... του λέω γιατρέ τι να σου πω, δεν ξέρω.. εγώ άγνοια κινδύνου έχω, δεν έχω ξανά γεννήσει για να ξέρω τι θέλω, ότι μου πεις εσύ θα κάνουμε.. αν μπορούμε να το πάμε φυσιολογικά, θα το πάμε φυσιολογικά, αν πάλι όχι για το χ - ψ λόγο το πάμε καισαρική. Μου κάνει τον υπέρηχο μου λέει βλέπω τον λόρο γύρω στο λαιμό του μωρού, σου το είπε αυτό η γυναικολόγος σου; (έχω εξωτερικό γιατρό και συνεργάζονται αυτοί μεταξύ τους).. Λέω όχι, πριν δύο εβδομάδες που με είδε δεν μου είπε κάτι τέτοιο, ίσα ίσα ότι είναι όλα μια χαρά και η μικρή μεγαλώνει φυσιολογικά. Αααα μου λέει εδώ ο λόρος είναι μπερδεμένος.. εντάξει δεν είναι πρόβλημα αλλά σε περίπτωση φυσιολογικού τοκετού θα δούμε πως θα πράξουμε.. του λέω τι εννοείς γιατρέ; Του λέει ο άντρας μου, τι θες να πεις γιατρέ με αυτό; Υπάρχει κίνδυνος για το μωρό; Και λέει αυτός: Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος αλλά εκείνη την ώρα υπάρχει περίπτωση αν ο λόρος είναι κοντός να δυσκολευτεί στην έξοδο το μωρό αλλά αυτό θα το διαχειριστώ εγώ.. αν είναι μεγάλος ο λόρος είναι οκ! Και του λέει ο άντρας μου, αυτό πως μπορούμε να το γνωρίζουμε; Δεν μπορούμε του λέει ο γιατρός.. Άντε πάνε εσύ και βγάλε άκρη μετά..   Ακούω εγώ αυτά, με έχει αγχώσει καλά καλά και πάω να μου μετρήσει την πίεση η μαία. Μου βγάζει την πίεση 15 τη μεγάλη.. ααα μου λέει αυτός με τέτοια πίεση δεν πάμε με τπτ σε φυσιολογικό τοκετό, υπήρχει θέμα, έχεις χαμηλό ποσοστό για προεκλαμψία, συν ότι είσαι ηλικιακά μεγάλη, είσαι και από εξωσωματική.. Του λέω γιατρέ η πίεση μου καταρχάς δεν είναι αυτή.. η πίεση μου τόσο καιρό είναι στο 12 και τώρα την τελευταία εβδομάδα max 13.. δεν είναι με τπτ στο 15. Ααα μου λέει δεν ξέρεις εσύ.. η πίεση σου είναι αυτή που βλέπω εγώ τώρα.. γιατί όταν θα ρθει η ώρα του τοκετού στα ζόρια τέτοια πίεση θα ανεβάσεις μπορεί και πάρα πάνω.. λέω καλά.. εσύ ξέρεις. Κλείνουμε το επόμενο ραντεβού που ήταν το σημερινό και φεύγουμε.    Εντωμεταξύ με το που φεύγουμε από αυτόν πάμε καρφί στη εξωτερική γυναικολόγο μου γιατί ήθελε σώνει και ντε να βγάλει 3D φωτογραφίες τη μικρή.. τόσο καιρό δεν μπορούσε γιατί το σκατό είχε μονίμως τα χέρια και τα πόδια του μπροστά στα μούτρα της.! 🤣   Πάμε λοιπόν, της λέμε το και το έγινε στο γιατρό, μας είπε αυτά κι αυτά, μας άγχωσε για το λόρο, μιας και ήρθαμε για τις φωτογραφίες δες και για το λόρο ρε Μαρία. Κοιτάει η γυναίκα, όλα καλά, μπόρεσε επιτέλους την έβγαλε και κάνα δυο φωτογραφίες βλέπει και το λόρο, εννοείται μια χαρά, δεν ήταν τυλιγμένος πουθενά απλά ήταν μπροστά στο πρόσωπο και στο λαιμό του μωρού.. μου δίνει να κάνω καλλιέργεια κολπικού υγρού και φεύγουμε. Εντωμεταξύ πριν φύγουμε γυρίζει και μου λέει δεν υπάρχει πρόβλημα για φυσιολογικό τοκετό, η ηλικία σου είναι μια χαρά, εδώ την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος γιατρός ξεγέννησε φυσιολογικά κοπέλα 45 χρονών.. η εξωσωματική δεν παίζει ρόλο, η πίεση οκ! από τη στιγμή που δεν δείχνει να ανεβαίνει δεν υπάρχει θέμα, το παρακολουθείς αλλά μέχρι εκεί.. το μωρό έχει πάρει ήδη θέση, δεν βρίσκω το λόγο μου λέει γιατί να μη σε πάει φυσιολογικά. 🤓   Βγαίνουν τα αποτελέσματα της καλλιέργειας, στρεπτόκοκκος β θετική.. Μιλάω με τη Μαρία μου λέει θα πάρεις κολπική κρέμα απλά, δεν θα σου δώσω αντιβίωση, δεν είναι κάτι ανησυχητικό που θα πρέπει να πανικοβληθείς, υπάρχει στη χλωρίδα του κόλπου, απλά και αντιβίωση να σου δώσω τώρα μέχρι τη γέννα μπορεί να ξανά εμφανιστεί, να ξέρεις μόνο ότι σε περίπτωση που σπάσουν τα νερά θα πρέπει να πάρεις αμέσως ενδοφλέβια αντιβίωση. Της λέω οκ! και κλείνω το τηλέφωνο.    Πάμε στο σήμερα.. Πάω στο νοσοκομείο, ο γιατρός με "μούτρα" παρεξηγημένος...   Μου λέει πως είσαι, εεε λέω γιατρέ καλά, αλλά είναι πρωί ακόμα δεν έχει αρχίσει αυτή να κουνιέται και ανησυχώ.. μου λέει θα βάλουμε τον καρδιοτοκογράφο θα τα δούμε όλα, μην ανησυχείς.. Μου βάζει τον καρδιοτοκογράφο με το που ακούω καρδούλα ησυχάζω, του λέω τώρα που ακούω καρδούλα όλα καλά.. Μου λέει γιατί αγχώνεσαι.. εεε λέω γιατρέ λίγα γίνονται κάθε μέρα, τόσα ακούμε.. μου λέει πότε θα ξεαγχωθείς εσύ.. λέω όταν θα πάρω τη μικρή στα χέρια μου.. Εεε μου λέει πολύ αγχώνεσαι.. λέω γιατρέ εσύ με αγχώνεις, εγώ μου λέει γιατί, γιατί του λέω την προηγούμενη φορά με τις πιέσεις και το λόρο με άγχωσες.. εεε μου λέει μια μπούρδα είπα κι εγώ για το λόρο μην το δένεις κόμπο, άλλο ο 2D υπέρηχος άλλο ο 3D της Μαρίας.. Μου ήρθε να του πω μωρέ μαλάκα, αν είναι έτσι τότε τι την λες την παπαριά και τζάμπα τον άλλο τον αγχώνεις. 🤯   Έρχετε και ο άντρας μου μέσα, τελειώνει με τον υπέρηχο που μου έκανε, μου μετράει και την πίεση και μας λέει πάμε στο γραφείο. Λέει ραντεβού την άλλη Τρίτη τι ώρα;; Λέω γιατρέ ότι ώρα σε βολεύει.. Όλα καλά;;; Και λέει αυτός ναι όλα καλά, ο καρδιοτοκογράφος οκ! η πίεση καλούτσικη, το αμνιακό εντάξει.. Λέω γιατρέ τι θα κάνουμε με το θέμα του τοκετού;; Και αρχίζει αυτός.. πήγες λέει στη Μαρία και την είπες για το λόρο και καλά ότι παίρνω λόγια από αυτόν και τα μεταφέρω στη Μαρία.. Του λέω καταρχάς στη Μαρία δεν πήγα για το λόρο αλλά για τις φωτογραφίες.. και μιας και πήγα είπα να δει και το λόρο.. σου είπε μου λέει η Μαρία ότι με το μικρόβιο που έχεις δεν μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά; Λέω όχι, το μόνο που μου είπε ήταν να πάρω την κολπική κρέμα και αν σπάσουν τα νερά να πάρω ενδοφλέβια αντιβίωση αυτό.. Του λέω γιατρέ δεν θα με ξεγεννήσει η Μαρία, εσύ θα με ξεγεννήσεις, εγώ από σένα περιμένω να μου πεις τι θα κάνουμε, εγώ δεν ξέρω, ούτε αποφασίζω μόνη μου. Μου λέει αυτός δεν σου είπε η Μαρία ότι με τόσους σοβαρούς παράγοντες που έχεις δεν μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά; Του λέω όχι, δεν μου το ανέφερε ποτέ αυτό. Πετάγεται ο άντρας μου και λέει η Μαρία σε τέτοια βγάζει τον κώλο της απ' έξω, δεν είναι αυτή που ξεγεννάει αλλά εσύ. Λέει αυτός εγώ νόμιζα ότι γνώριζες τους κινδύνους, του λέω όχι.. γι' αυτό περιμένω εσένα να μου πεις.. Αρχίζει αυτός να λέει σε αυτό το σημείο, ότι δεν έχει ανάγκη από πελατολόγιο, ότι και καλά αν θέλουμε να πάμε σε άλλο γιατρό μπορούμε, ότι αυτός είναι υπερ του φυσιολογικού τοκετού και τα ποσοστά του είναι υψηλά οπότε δεν τρελένεται να τα χαλάει με καισαρικές, σαν να λέει ότι εμείς υπαινισώμαστε ότι μας πάει για καισαρική καθαρά για χρηματικό σκοπό.. καμία σχέση εμείς εντωμεταξύ.. και κάθομαι και σκέφτομαι εγώ εκείνη την ώρα.. τι λέει ο άνθρωπος;;; 🤯🤯🤯   Του λέω γιατρέ, ούτε εχθρό σε βλέπω, ούτε κόντρα θέλω να σου πάω.. Δυστυχώς εδώ το ξέρεις πολύ καλά ότι δεν υπάρχει γυναικολόγος που θα σε αναλάβει από την αρχή της εγκυμοσύνης μέχρι τη γέννα, αναγκαστικά πας αλλού. Εγώ εσένα διάλεξα και δεν έχω θέμα μαζί σου, ίσα ίσα, απλά περιμένω ξεκάθαρες κουβέντες, να ξέρω εξ αρχής πως θα πορευθούμε, δεν είμαι εγώ γιατρός, εσύ είσαι, εσύ ξέρεις καλύτερα. Κσι μου λέει θα μπορούσα τώρα να σου βάλω προγραμματισμένη καισαρική στις 38 εβδομάδες αλλά δεν σε βάζω ακόμη γιατί θέλω να το δούμε πως θα πάει βδομάδα με τη βδομάδα.. αν δούμε ότι όλα πάνε καλά και φτάσεις 39 εβδομάδες και το κεφάλι έχει αρχίσει και φαίνεται και με ένα σπρώξιμο βγει το μωρό εννοείται δεν σε βάζω στο μαχαίρι.. Εεε λέω πες με έτσι να καταλάβω, εξηγημένες κουβέντες..    Με έσκασε κορίτσια.. όχι τπτ άλλο, τώρα ξέρω ότι περιμένει τουλάχιστον να πάμε 38 εβδομάδες, ότι έχει σκοπό να με πάει με καισαρική, αλλά αυτό θα το δούμε ανάλογα με την υγεία μου και την υγεία του μωρού.. Δηλαδή τόσο δύσκολο τους είναι να μιλήσουν νορμάλ αυτοί οι άνθρωποι;;;   Sorry για το σεντόνι.. 😅
    • Ναι ρε γαμώτο! Εδώ στο τέρμα Θεού, αρχές Αλάχ που ζω.. δεν υπάρχει γυναικολόγος που ταυτόχρονα να είναι και μαιευτήρας. Οπότε έχεις άλλον έξω που σε παρακολουθεί και τον πληρώνεις αδρά.. ιδιώτη.... και πας σε άλλον προς το τέλος της εγκυμοσύνης στο νοσοκομείο για να σε ξεγεννήσει.  Εγώ αυτή η γιατρός που έχω γενικά, η γυναικολόγος μου, ασχολείται κυρίως με εγκυμοσύνες και ότι αφορά τους μεγάλους υπερήχους, αυτόν τον γιατρό που είναι στο νοσοκομείο τον ξέρει γιατί ήταν συμφοιτητές στην ιατρική. Οπότε την αρχή της εγκυμοσύνης την αναλαμβάνει αυτή και το τέλος, τη γέννα δηλαδή την αναλαμβάνει αυτός. Εννοείται ότι στο νοσοκομείο υπάρχουν και άλλοι γιατροί, απλά αυτός είναι το όνομα και ο καλύτερος εκεί μέσα. Αυτός είναι ο μόνος που είναι υπέρ του φυσιολογικού τοκετού, αλλά είναι δυστυχώς λίγο παρμένος από ότι καταλάβατε.. δηλαδή θέλεις διερμηνέα για να καταλάβεις τι θέλει να πει ο ποιητής κάθε φορά. Δεν μιλάει ξεκάθαρα. Είναι πολύ παρεξηγήσημος, δεν είμαι η μόνη δηλαδή που έχω θέματα μαζί του, οι περισσότερες κοπέλες είναι.. και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ακούσει είτε άντρες είτε γυναίκες να είναι στα πρόθυρα τσακωμού μαζί του. Ναι! η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε εξ αρχής να μου πει σε πάω σε καισαρική, κάτι το οποίο δεν κάνει.. θέλει να δει πως θα ανταποκριθεί το σώμα μου στις εβδομάδες που έρχονται και ανάλογα θα πράξει. Εντάξει σε αυτό του βγάζω το καπέλο, απλά το θέμα είναι ότι πρέπει όπως είπα να μυρίζεις τα νύχια σου για να καταλάβεις τι θέλει να πει ο ποιητής. Την απόξεση που χρειάστηκε να κάνω στην πρώτη εγκυμοσύνη αυτός μου την έκανε, και έκανε πολύ καλή δουλειά, γι' αυτό και τον εμπιστεύομαι, γι' αυτό και τον επέλεξα, αλλά ξέρω ότι είναι ιδιάζουσα περίπτωση.. 😅
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...