Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
Καλημερα!!

Μολις τωρα..ελπιζωω..να κοιμηθηκε ο δικος μου!Παλι τη μιση νυχτα με ειχε στο ποδι!αφου το πρωι δεν αντεξα και οταν το πηρε ο υπνος στην αγκαλια μου να ρεφτει..με πηρε κι εμενα ο υπνος απο τις 0830 μεχρι τις 1000!!Οπου παλι ξυπνησε και ηθελε να φαει!δεν μπορω να καταλαβω τι κανω λαθος και δε μπορω να το βαλω σε προγραμμα!κοιμαται αστατα..τρωει αστατα..και οι ποσοτητες που τρωει παλι αστατες ειναι!

Μπελλα για τις μυξουλες ..ορο βαλε..και υπαρχει και βρεφικος..ρινικος αναρροφητηρας!ετσι μου τοπε ο παιδιατρος!

α το διασκεδαζετε βλεπω!!!!!!!!μυξες δεν εχει μονο κακαδακια...

• Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

ο ορος θα μαλακωσει τα..κακαδακια....ειναι βαθυα στη μυτουλα του?Για τα αυτακια..πετσετουλα?συγνωμη..αλλα χωραει πετσετα στο αυτακι τους?δηλ.πως το κανετε?πειτε μου να ξερω!

Φουφου..τελικα μας ειπαν οτι μας συμφερει να τα παρουμε απο την ασφλιστικη στο χερι..παρα να τα βαλω στην εφορια!Ετσι ειπε ο αντρας μου χτες..

Δημοσίευση

α το διασκεδαζετε βλεπω!!!!!!!!μυξες δεν εχει μονο κακαδακια...

τελικα εκεινη την ωρα που μπηκα..ξαναξυπνησε..εκλαιγε..ηθελε γαλα..ετρωγε τα χερια του..Του φτιαχνω..κανονικα..100 και πινει 20μλ και μου κοιμαται στα χερια παλι!!τον βαζω κατω..και παλι κλαμα..ξανα στα χερια..πινει μια δυο γουλιες..ρευεται..και ξεραθηκε..Τωρα πιστευω κοιμηθηκε! :?

Δημοσίευση
ο ορος θα μαλακωσει τα..κακαδακια....ειναι βαθυα στη μυτουλα του?Για τα αυτακια..πετσετουλα?συγνωμη..αλλα χωραει πετσετα στο αυτακι τους?δηλ.πως το κανετε?πειτε μου να ξερω!

Φουφου..τελικα μας ειπαν οτι μας συμφερει να τα παρουμε απο την ασφλιστικη στο χερι..παρα να τα βαλω στην εφορια!Ετσι ειπε ο αντρας μου χτες..

ναι βαζουμε την πετσετα απο το ενα αυτακι και την βγαζουμε απο το αλλο....τι λες βρε τρελοκομειο; =))=))=))=))=))=)) με την πετσετουλα κανει το αυτακι του μεσα ,τα νερακια να φυγουνε απο το μπανακι.

και σενα ετσι κανει;;;;α καλα φιλαρακια θα γινουν με τον δικο μου 8-}

Δημοσίευση

δεν την παλευω :roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

ταιζω το ενα και με το ποδι κουναω στο ρηλαξ το αλλο για να μην κλαιει!!!!

παω να βαλω ενα ρουχαλακι στα απλυτα τους και βλεπω το καλαθι τους γεματο μυρμηγκια τα οποια μαζευτηκαν λογω του γαλατος στις λαβετες προφανως :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x

το βραδυ μου παιρνει 2 ωρες να τελειωσω ταισμα και με τα δυο!!!!

οχι μονο το βραδυ δηλαδη.... μετα απο μια ωρα ξυπναει το πρωτο... :roll::roll::roll::roll::roll::roll:

θα πηδηχτω και απο το παραθυρο και απο τη μπαλκονοπορτα :shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Δημοσίευση

κουκου!!!!

τι μου κάνετε κοριτσάκια???

πω πω, σταματήσαμε να γεμίζουμε τις σελίδες πλέον,μεγαλία!!!!!

καλέ μήπως πρέπει να ξαναμείνουμε έγκυες για να γεμνίζουμε σελίδες??? ( ή δεν θα γράφουμε καθολου πλέον :? )

εμείς πήγαμε σήμερα στο νοσοκομείο για επανέλεγχο,όλα καλά. τώρα πάλι όταν σαραντήσουμε με το καλό. στο ενδιάμεσο μου είπαν , θα πρέπει να βρω παιδίατρο (έχω ήδη) για να ξεκινήσουμε τα εμβόλια.

Καλέ τόσο νωρίς ξεκινάμε?? ακόμα μικρούλικα είναι :? ποια είναι τα πρώτα εμβόλια???γνωρίζεται? έχει ξεκινήσει καμιά σας???

Δημοσίευση

δεν προλαβαίνω να πω πολλά οπότε περνάω στο ψητό

για τον καθαρισμό της μύτης, υπάρχει στο φαρμακείο μία φούσκα που ονομάζεται πουάρ. την πατάς πριν τη βάλεις μέσα στη μύτη του παιδιού και την αφήνεις για να ρουφήξει τις μυξούλες. καλύτερα λειτουργεί μετά το μπάνιο που είναι υγρές και ρουφιουνται καλύτερα. μην σας τρομάζει είναι μαλακό το εξάρτημα και δεν πονάει. όσο για τα αυτάκια, με τις ειδικές μπατονέτες για μωρά γίνεται δουλειά. και δεν νομίζω ότι χρειάζεται καθάρισμα μέσα στα αυτάκια, εξωτερικά στο πτερύγιο και είναι αρκετό.

φιλιά. ελπίζω να μπω μετά.

p.s το πουάρ που έχω είναι chicco

Δημοσίευση

παω να βαλω ενα ρουχαλακι στα απλυτα τους και βλεπω το καλαθι τους γεματο μυρμηγκια τα οποια μαζευτηκαν λογω του γαλατος στις λαβετες προφανως :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x

οχι μονο το βραδυ δηλαδη.... μετα απο μια ωρα ξυπναει το πρωτο... :roll::roll::roll::roll::roll::roll:

θα πηδηχτω και απο το παραθυρο και απο τη μπαλκονοπορτα :shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

κουράγιο, τι να πω! θα μπεις σε μια σειρά, μην ανησυχείς! κάποια στιγμή θα μπορείς να τα ταϊζεις ταυτόχρονα και δεν θα κουράζεσαι τόσο. θυμάμαι τα δικά μου και τρελλαίνομαι! και μετά παραπονιέμαι για τη μπέμπα! φτου μου.

Δημοσίευση

αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλες τις μανούλες :mrgreen: κάποια στιγμή θα στρώσουν τα πράγματα και μετά θα ξεκινήσουν άλλα :!:

Τα νέα μας είναι ότι εχθές πήγαμε στην παιδίατρο και έχουμε φτάσει τα 4.300kg και 53cm! Είμαστε συμμετρικές σε όλα μας καθώς και στα κιλά και στο ύψος και στο κεφάλι είμαστε στην 75 καμπύλη.

Η γιατρός μας είπε ότι οι απογευματινές μας ανυσηχίες ωφείλονται σε κολικούς :twisted: Στις 11 Οκτωμβρίου θα κάνουμε και τα πρώτα μας εμβόλια, το Infarix Hexa και το Rotateq.

Έκανε και η Έλλη ένα εμβόλιο και το σακάτεψε το πουλάκι μου, πρώτη φορά την έκανε έτσι, της το κάρφωσε στο μπρατσάκι της στην κυριολεξία :cry::cry:

Για την μυτούλα το καλύτερο λένε είναι ο φυσιολογικός ορός (κατά την γνώμη πολλών παιδιατρών συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας -αν και εγώ δεν το ακολουθώ αυτό- πρέπει κάθε μέρα να την καθαρίζουμε με ορό την μυτούλα τους έχουν δεν έχουν πρόβλημα αλλά εγώ το θεωρώ ταλαιπώρια για το παιδί χωρίς λόγω, το ίδιο έκανα και στην Έλλη και ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα εκτός τις φορές που αρρώστεναι)

Για τα αυτάκια τώρα λένε ότι καλό είναι να τα σκουπίζουμε απαλά με την πετσετούλα μετά το μπάνιο και αν θέλουμε με μια μπατονετούλα μόνο εξωτερικά στο πτερύγιο, μέσα δεν τα πειράζουμε καθόλου, αυτό το κερί που δημιουργείται είναι καλό λένε γιατί λειτουργεί προστατευτικά για το αυτί.

Δημοσίευση

Βασιλικούλα, πώς τα καταφέρνεις με δύο???!!! Δεν έχεις καθόλου βοήθεια??? :roll: Εδώ με ένα και είναι δύσκολα, φαντάζομαι με δύο!

Ο δικός μου έχει γίνει πολύ απαιτητικός. Ξυπνάει και θέλει να φάει ΤΩΡΑ... Αν αργήσω 30 δευτερόλεπτα να βγάλω το στήθος έξω γκανιάζει στο κλάμα, ουρλιάζει, ξεσηκώνει την πολυκατοικία και έχει και δυνατή φωνή ο άτιμος... Αν δεν του φτάσει και πρέπει να φτιάξω συμπλήρωμα, εκεί είναι που δίνει ρεσιτάλ κραυγών και ουρλιαχτών... Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα κάθε ώρα και στιγμή! Ευτυχώς που δεν κλαίει για άλλο λόγο, μόνο για το φαί!

Εσείς το συμπλήρωμα πού το φτιάχνετε? Δεν κλαίει το μωρό που αργείτε?Ευτυχώς τώρα βάζω νερό σε θερμός και δεν βράζω κάθε φορά...

Δημοσίευση

βρε κορίτσια, κοντεύουμε δύο μηνών, είναι δυνατόν να ξεκινάνε τώρα οι κολλικοί? και τι κάνουμε για να περάσουν? Τελευταία δεν προλαβαίνω να κοιμηθώ καθόλου το βράδυ κι έχω αρχίσει και τα παίζω.

Δημοσίευση
βρε κορίτσια, κοντεύουμε δύο μηνών, είναι δυνατόν να ξεκινάνε τώρα οι κολλικοί? και τι κάνουμε για να περάσουν? Τελευταία δεν προλαβαίνω να κοιμηθώ καθόλου το βράδυ κι έχω αρχίσει και τα παίζω.

Τι να πω, εγώ ξέρω ότι ξεκινάνε περίπου από την τρίτη εβδομάδα. Όσο για τα γιατροσόφια.....ζεστά μπανάκια, χαμομηλάκι, ασκησούλες με τα ποδαράκια στην κοιλίτσα και μασαζάκι και αγκαλίτσες και χαδάκια :P Αυτά μου είπε η παιδίατρος. Βέβαια ξέρω ότι αν η κατάσταση είναι πάαααρα πολύ δύσκολη υπάρχουν και κάποιες σταγονίτσες που δίνουν. Η παιδίατρος τι σου είπε?

Δημοσίευση

ti kanete manulitses?!!!!!!!!emeis edw sto saloni me ton mpempako!!!!gt mpampakas mas royxalizi :evil::evil: kai mas ksipnise :evil: .xtes ekei poy koimotan o mikros kai egw siderona,girnaw. na ton koitaksw kai ti vlepw................ena koynupi konda sto mati tou mikru :evil: .friki!!!!!!!!!!i xazi evgala ti kunupiera gt nomiza oti teliosane ta kunupia!!!!!!!!!!

koritsia o mikros tora mia vdomada peripu ,ka8e mera exei diaria..paidiatros moy lei oti mexri 3 minon eine fisiologiko na exei :( esas pws einai ta kakakia toys?!!!!ton 8ylazw +toy dinw kai xenw

Δημοσίευση

καλησπερα μανουλιτσες...τι κανετε?

χαθηκα λιγακι αλλα δοξα το θεο οχι λογο του μπεμπακου μου ακομα συνεχιζουμε να ειμαστε καλα ησυχα παιδακια κ αφηνουμε κ την μανουλα να κοιμαται κ να ξεκουραζεται απλα με την μετακομιση εχουνε βγει καποιες δουλειες καθε μερα τακτοποιουμε κ κατι αλλο...

ο μπεμπακος μου αρχισε κολοικους παρολα αυτα παλι δεν κλαιει αλλα βογκαει στον υπνο του κ στεναχωριεμαι απιστευτα πολυ :((:((:((:((:((:((:((:((

με την πεθερα μου τα νεα ειναι οτι μου εχει σπασει τα νευρα μην κανεις το ενα μην κανεις το αλλο στην αρχη δεν μιλαγα αλλα πλεον απανταω δικο μου ειναι οτι θελω το κανω... =))=))=))=))=))=))=))

ερχετε πανω που εχει φαει το μωρο κ εχει ζαβλακωθει κ ειναι ετοιμο για νανι το φιλαει στην κοιλια στο λαιμο κ το ταρακουναει οχι ηρεμα κ το ξυπναει κ μετα το μωρο ξαγριπναει κ δεν κοιμαται κ κοιμαται λιγο πριν την ωρα του να φαει κ δεν ξυπναει μετα το κακομοιρο κ μου χαλανε το προγραμμα του.... ~x(~x(~x(~x(~x(~x(~x(~x(~x(

Δημοσίευση

=))=))=))=))=))=))=))=))=)) κουραγιο Βασιλικουλα μου.....

δεν μπορεις να τα κανεις να τρωνε την ιδια ωρα?

δεν γινετε? :-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?

Δημοσίευση

γειά σας και από εμένα κοριτσάκια!!!!

κουράγιο σε όλες εύχομαι με τα ξενύχτια και τα κλάματα!!!δεν αναφέρω συγκεκριμένα ονόματα γιατί βλέπω οτι όλες τα περνάτε..... :shock::shock:

εμείς εχθές πήγαμε στη γιατρό μας η οποία μας είπε οτι τράχηλος είναι ακόμα εντελώς κλειστός(ευτυχώς που μαλάκωσε και λίγο) οπότε την Παρασκευή στις 1 το μεσημέρι θα μπούμε να ξεκινήσουμε την πρόκληση!!!!! :ymparty::ymparty::ymparty:

πώς και πώς το περιμένω!!!!τελευταία έμεινα από το γκρουπάκι, θα έχω μου φαίνεται τον Βενιαμίν της παρέας!!!!

ευτυχώς συνενοήθηκα και θα τα κάνω όλα μόνη μου(κλύσμα και ξύρισμα) οπότε με το που θα πάμε θα μου βάλουν το υποθετάκι και θα ξεκινήσουμε...

εύχομαι όλα να πάνε καλά κοριτσάκια μου και θα μππω με την πρώτη ευκαιρία να σας ενημερώσω!!!!! ;);)

Δημοσίευση

Τι να πω, εγώ ξέρω ότι ξεκινάνε περίπου από την τρίτη εβδομάδα. Όσο για τα γιατροσόφια.....ζεστά μπανάκια, χαμομηλάκι, ασκησούλες με τα ποδαράκια στην κοιλίτσα και μασαζάκι και αγκαλίτσες και χαδάκια :P Αυτά μου είπε η παιδίατρος. Βέβαια ξέρω ότι αν η κατάσταση είναι πάαααρα πολύ δύσκολη υπάρχουν και κάποιες σταγονίτσες που δίνουν. Η παιδίατρος τι σου είπε?

να σου πω την αλήθεια έχω να την πάω από όταν σαράντησε. θα την πάω στις 27 τώρα που κλείνει δύο μήνες για εμβόλιο. δυο μέρες έχει ξεκινήσει την γκρίνια και δεν μπήκα στη διαδικασία να πάρω την παιδίατρο. άλλωστε δεν παίρνει και φάρμακα αυτό το πράγμα. απλά μου κάνει εντυπωση που την πιάσανε τώρα που μεγάλωσε σχετικά. όχι τίποτε άλλο, ξυπνάει το βράδυ κάθε 3 και λιγο γιατί έχει αέρια και μετά θέλει να ξαναφάει με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνω να κοιμηθώ. σχεδόν κάθε 2 ώρες αυτή η δουλειά

Δημοσίευση
ti kanete manulitses?!!!!!!!!emeis edw sto saloni me ton mpempako!!!!gt mpampakas mas royxalizi :evil::evil: kai mas ksipnise :evil: .xtes ekei poy koimotan o mikros kai egw siderona,girnaw. na ton koitaksw kai ti vlepw................ena koynupi konda sto mati tou mikru :evil: .friki!!!!!!!!!!i xazi evgala ti kunupiera gt nomiza oti teliosane ta kunupia!!!!!!!!!!

koritsia o mikros tora mia vdomada peripu ,ka8e mera exei diaria..paidiatros moy lei oti mexri 3 minon eine fisiologiko na exei :( esas pws einai ta kakakia toys?!!!!ton 8ylazw +toy dinw kai xenw

είχε και η δικιά μου διάροια. η παιδίατρος μου συστησε αμέσως καλλιέργεια κοπράνων (παίρνεις το πάμπερ με τα κακά αμέσως και τα πηγαίνεις σε μικροβιολοβικό) κι επειδή της δίνω ξένο γάλα, μου είπε να το αραιώσω. μέσα σε λίγες μέρες σταμάτησε. πάντως φυσιολογικό δεν μου είπε ότι είναι.

Δημοσίευση

Του δικού μου τα κακάκια είναι σα μουστάρδα, άλλες φορές πιο αραιά, άλλες φορές πιο "σπυρωτή" (τι λέω βραδιάτικα!!).

Σία, με το καλό!!Όλα καλά θα πάνε! Παρασκευή θα έχεις αγκαλίτσα το μωράκι σου :ymapplause: Να περπατάς πολύ αυτές τις μέρες!!

Δημοσίευση

Καλησπέρα μανούλες!

Κι εμείς μια απ΄τα ίδια,δεν έχουμε καθόλου πρόγραμμα με το φαγητό,μπορεί να την έχω ταίσει κι εκεί που λέω τελειώσαμε,δεν θέλει άλλο,μετά από 10 λεπτά τρώει τα χέρια της κ κλαίει.Με τον ύπνο επίσης,ενώ έχει λιώσει στα χέρια μου,μόλις τη βάλω στη καλαθούνα της βάζει τα κλάματα,εκτός κι αν είμαστε έξω,στο καρότσι,εκεί κοιμάται κ ξυπνάει μόνο όταν είναι για μαμ.Πότε μπαίνουν σε πρόγραμμα και πώς?

Δημοσίευση

ΣΙΑ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΜΠΗΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΠΑΙΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΕΣΥ ΑΚΡΙΒΩΣ COPY PASTE ΣΟΥ ΛΕΩ.ΚΙ ΕΓΩ ΤΡΕΛΗ ΑΠΟ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΧΟΥΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΩ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ.ΣΤΟ ΓΑΙΑ ΕΣΥ???

Δημοσίευση

Σια με το καλό! Με έναν πόνο σου εύχομαι καλό μου!!!

Σουπίτσα μου τι κάνετε ? Για πές Λητώ γέννησες τελικά? Πως σου φάνηκε? ΦΤ ή καισαρική τελικά?Καλά ο υιός ίδιος εσύ??? Στον ύπνο τον έπιασες τον Αποστόλη!!! :lol:

Ντοράκι μου να σου ζήσει! Δεν έχω προλάβει να σου ευχηθώ νομίζω! Ησυχος ο δικός σου έτσι? Φτου φτου να συνεχίσει έτσι! Τον θηλάζεις ή οχι?

Δημοσίευση

Magykal, με το καλό!!!! Περιμένουμε νέα σας!

Ελπιδάκι, στο Λητώ γέννησα τελικά με φυσιολογικό τοκετό (ευτυχώς πήρα τη μαία τελικά αλλιώς θα έκανα σίγουρα καισαρική-το μωρό ήταν ψηλά και πλάγια). Πέθανα στον πόνο γιατί έκανα μια μικρή δόση επισκληριδίου που έφυγε και μετά δεν προλάβαιναν να μου κάνουν άλλη και γέννησα με τρελά ουρλιαχτά... Από το μαιευτήριο έχω τις καλύτερες εντυπώσεις! Έμεινα σύνολο 5 βράδια (το πρώτο ήταν που πονούσα μέχρι να πάω στο δωμάτιο ωδυνών) εκ των οποίων τα 3 ήμουν μόνη μου στο δωμάτιο. Διάλεξα rooming-in και τον είχα δίπλα μου όλο το 24ωρο... Τελικά μείωσε και άλλο τις τιμές το Λητώ: Για 5 βράδια και για αρκετές έξτρα εξετάσεις που έκανα πλήρωσα 3.200 σε δίκλινο...

Εσένα πώς σου φάνηκε??

Guest
Η συζήτηση έκλεισε, δεν μπορούν να γίνουν νέες απαντήσεις

• Απαντήσεις

• Τα διάβασα ρε κορίτσι..Πφφ τι να πω. Ετσι όπως τα λες φαίνεται σαν να θέλει να σε βάλει καισαρική στις 38 εβδομάδες. Γιατί να το δεχτείς; Αν υπάρχει κάποιο θέμα οκ, πχ με την πίεση κλπ δε ξέρω τι γίνεται, αλλά αν λέει μια το ένα μια το άλλο δε φαίνονται λίγο σαν δικαιολογίες; Δηλαδή κ η γιατρός σου η άλλη γιατί λέει ότι δεν υπάρχει θέμα να πας φυσιολογικά ; Δεν ξέρει αυτή; Αυτό για την προεκλαμψία νομίζω είναι πιο σοβαρό, αλλά είναι σίγουρο ότι έχεις; Ή το υποθέτει ο γιατρός επειδή έκανες πίεση 15; Επίσης δε γεννάς μόνο αν στις 39 εβδομάδες αρχίσει το κεφάλι να φαίνεται κ βγει με ένα σπρώξιμο. Γιατί μόνο τότε; Για να μη ζοριστείς το λέει κ ανεβάσεις πίεση; Γιατί αλλιώς μπορείς να γεννήσεις κ 41 εβδομάδες κ να κάνεις κ ώρες, να μη βγει με ένα σπρώξιμο. Τώρα αν όντως είναι υπέρ του φυσιολογικού και βλέπει κάτι, εννοείται να μην το ρισκάρεις κ να πας για καισαρική όποτε σου πει!! Δεν παίζουν μ αυτά!! Πάντως κ για το μικρόβιο κι εγώ έχω ακούσει ότι παίρνεις απλά μια αντιβίωση εκείνη την ώρα κ γεννάς κανονικά..τώρα δεν παίρνω κ όρκο, δεν είμαι γιατρός. Γενικά αυτόν σαν γιατρό τον ξέρεις; Είναι καλός; Αν τον εμπιστεύεσαι θα σου έλεγα άκου ό,τι σου πει κ καντο. Αν έχεις αμφιβολίες δε ξέρω, καλά κάνεις κ το ψάχνεις  Εγω δεν αμφισβήτησα ποτέ τον γιατρό μου, έχω καταλάβει όμως με 3 γέννες ότι είναι υπέρ του φυσιολογικού, είναι χαλαρός γενικα, ίσως παραπάνω αποσο θα’θελα, αλλά δε σε αγχώνει κ θα πάει καισαρική μόνο αν υπάρχει σοβαρός λόγος . Ποτε έχεις ΠΗΤ θύμισε μου; Κ πόσο χρονών είσαι αν επιτρέπεται;
    • Κορίτσια τι κάνετε? Πως είστε όσο περνάει ο καιρός? Εγω εχω αρχίσει και βαραίνω και δυσκολεύομαι σιγά σιγά.. Εχω κατι πόνους σαν μυϊκούς θα τους περιεγραφα, χαμηλα στην κοιλιά αριστερά μονο στις κινήσεις. Σκέφτομαι μηπως εχει σχέση με την τομη της προηγούμενης καισαρικής μου. Εαν καποια εχει ξανακάνει καισαρική, ειχε ποτέ τετοια ενόχληση? @Elk μου εσυ που εχεις κανει καισαρικες είχες ποτε κάτι παρόμοιο?
    • Τελεια, εγώ μένω Αιγάλεω και είμαι φιλόλογος χρόνια σε φροντιστήριο και ιδιαίτερα αλλά τώρα με κάλεσαν αναπληρώτρια στην Δ φάση και πηγαινοέρχομαι Θήβα!
    • Σήμερα είχα άλλη μια συνάντηση με το γιατρό του νοσοκομείο που θα με ξεγεννήσει... καλά που δεν παίξαμε ξύλο. Φίλε οι άνθρωποι εκεί μέσα πρέπει να κουβαλάνε πολλά κιλά κόμπλεξ.. γενικά οι γιατροί..    Ακούστε να δείτε τώρα.. την προηγούμενη Τρίτη που πήγα για καρδιοτοκογράφο άρχισε να μου λέει τι σκέφτομαι, και αν το σκέφτομαι καλά τι θέλω να κάνω, καισαρική ή φυσιολογικό τοκετό... του λέω γιατρέ τι να σου πω, δεν ξέρω.. εγώ άγνοια κινδύνου έχω, δεν έχω ξανά γεννήσει για να ξέρω τι θέλω, ότι μου πεις εσύ θα κάνουμε.. αν μπορούμε να το πάμε φυσιολογικά, θα το πάμε φυσιολογικά, αν πάλι όχι για το χ - ψ λόγο το πάμε καισαρική. Μου κάνει τον υπέρηχο μου λέει βλέπω τον λόρο γύρω στο λαιμό του μωρού, σου το είπε αυτό η γυναικολόγος σου; (έχω εξωτερικό γιατρό και συνεργάζονται αυτοί μεταξύ τους).. Λέω όχι, πριν δύο εβδομάδες που με είδε δεν μου είπε κάτι τέτοιο, ίσα ίσα ότι είναι όλα μια χαρά και η μικρή μεγαλώνει φυσιολογικά. Αααα μου λέει εδώ ο λόρος είναι μπερδεμένος.. εντάξει δεν είναι πρόβλημα αλλά σε περίπτωση φυσιολογικού τοκετού θα δούμε πως θα πράξουμε.. του λέω τι εννοείς γιατρέ; Του λέει ο άντρας μου, τι θες να πεις γιατρέ με αυτό; Υπάρχει κίνδυνος για το μωρό; Και λέει αυτός: Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος αλλά εκείνη την ώρα υπάρχει περίπτωση αν ο λόρος είναι κοντός να δυσκολευτεί στην έξοδο το μωρό αλλά αυτό θα το διαχειριστώ εγώ.. αν είναι μεγάλος ο λόρος είναι οκ! Και του λέει ο άντρας μου, αυτό πως μπορούμε να το γνωρίζουμε; Δεν μπορούμε του λέει ο γιατρός.. Άντε πάνε εσύ και βγάλε άκρη μετά..   Ακούω εγώ αυτά, με έχει αγχώσει καλά καλά και πάω να μου μετρήσει την πίεση η μαία. Μου βγάζει την πίεση 15 τη μεγάλη.. ααα μου λέει αυτός με τέτοια πίεση δεν πάμε με τπτ σε φυσιολογικό τοκετό, υπήρχει θέμα, έχεις χαμηλό ποσοστό για προεκλαμψία, συν ότι είσαι ηλικιακά μεγάλη, είσαι και από εξωσωματική.. Του λέω γιατρέ η πίεση μου καταρχάς δεν είναι αυτή.. η πίεση μου τόσο καιρό είναι στο 12 και τώρα την τελευταία εβδομάδα max 13.. δεν είναι με τπτ στο 15. Ααα μου λέει δεν ξέρεις εσύ.. η πίεση σου είναι αυτή που βλέπω εγώ τώρα.. γιατί όταν θα ρθει η ώρα του τοκετού στα ζόρια τέτοια πίεση θα ανεβάσεις μπορεί και πάρα πάνω.. λέω καλά.. εσύ ξέρεις. Κλείνουμε το επόμενο ραντεβού που ήταν το σημερινό και φεύγουμε.    Εντωμεταξύ με το που φεύγουμε από αυτόν πάμε καρφί στη εξωτερική γυναικολόγο μου γιατί ήθελε σώνει και ντε να βγάλει 3D φωτογραφίες τη μικρή.. τόσο καιρό δεν μπορούσε γιατί το σκατό είχε μονίμως τα χέρια και τα πόδια του μπροστά στα μούτρα της.! 🤣   Πάμε λοιπόν, της λέμε το και το έγινε στο γιατρό, μας είπε αυτά κι αυτά, μας άγχωσε για το λόρο, μιας και ήρθαμε για τις φωτογραφίες δες και για το λόρο ρε Μαρία. Κοιτάει η γυναίκα, όλα καλά, μπόρεσε επιτέλους την έβγαλε και κάνα δυο φωτογραφίες βλέπει και το λόρο, εννοείται μια χαρά, δεν ήταν τυλιγμένος πουθενά απλά ήταν μπροστά στο πρόσωπο και στο λαιμό του μωρού.. μου δίνει να κάνω καλλιέργεια κολπικού υγρού και φεύγουμε. Εντωμεταξύ πριν φύγουμε γυρίζει και μου λέει δεν υπάρχει πρόβλημα για φυσιολογικό τοκετό, η ηλικία σου είναι μια χαρά, εδώ την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος γιατρός ξεγέννησε φυσιολογικά κοπέλα 45 χρονών.. η εξωσωματική δεν παίζει ρόλο, η πίεση οκ! από τη στιγμή που δεν δείχνει να ανεβαίνει δεν υπάρχει θέμα, το παρακολουθείς αλλά μέχρι εκεί.. το μωρό έχει πάρει ήδη θέση, δεν βρίσκω το λόγο μου λέει γιατί να μη σε πάει φυσιολογικά. 🤓   Βγαίνουν τα αποτελέσματα της καλλιέργειας, στρεπτόκοκκος β θετική.. Μιλάω με τη Μαρία μου λέει θα πάρεις κολπική κρέμα απλά, δεν θα σου δώσω αντιβίωση, δεν είναι κάτι ανησυχητικό που θα πρέπει να πανικοβληθείς, υπάρχει στη χλωρίδα του κόλπου, απλά και αντιβίωση να σου δώσω τώρα μέχρι τη γέννα μπορεί να ξανά εμφανιστεί, να ξέρεις μόνο ότι σε περίπτωση που σπάσουν τα νερά θα πρέπει να πάρεις αμέσως ενδοφλέβια αντιβίωση. Της λέω οκ! και κλείνω το τηλέφωνο.    Πάμε στο σήμερα.. Πάω στο νοσοκομείο, ο γιατρός με "μούτρα" παρεξηγημένος...   Μου λέει πως είσαι, εεε λέω γιατρέ καλά, αλλά είναι πρωί ακόμα δεν έχει αρχίσει αυτή να κουνιέται και ανησυχώ.. μου λέει θα βάλουμε τον καρδιοτοκογράφο θα τα δούμε όλα, μην ανησυχείς.. Μου βάζει τον καρδιοτοκογράφο με το που ακούω καρδούλα ησυχάζω, του λέω τώρα που ακούω καρδούλα όλα καλά.. Μου λέει γιατί αγχώνεσαι.. εεε λέω γιατρέ λίγα γίνονται κάθε μέρα, τόσα ακούμε.. μου λέει πότε θα ξεαγχωθείς εσύ.. λέω όταν θα πάρω τη μικρή στα χέρια μου.. Εεε μου λέει πολύ αγχώνεσαι.. λέω γιατρέ εσύ με αγχώνεις, εγώ μου λέει γιατί, γιατί του λέω την προηγούμενη φορά με τις πιέσεις και το λόρο με άγχωσες.. εεε μου λέει μια μπούρδα είπα κι εγώ για το λόρο μην το δένεις κόμπο, άλλο ο 2D υπέρηχος άλλο ο 3D της Μαρίας.. Μου ήρθε να του πω μωρέ μαλάκα, αν είναι έτσι τότε τι την λες την παπαριά και τζάμπα τον άλλο τον αγχώνεις. 🤯   Έρχετε και ο άντρας μου μέσα, τελειώνει με τον υπέρηχο που μου έκανε, μου μετράει και την πίεση και μας λέει πάμε στο γραφείο. Λέει ραντεβού την άλλη Τρίτη τι ώρα;; Λέω γιατρέ ότι ώρα σε βολεύει.. Όλα καλά;;; Και λέει αυτός ναι όλα καλά, ο καρδιοτοκογράφος οκ! η πίεση καλούτσικη, το αμνιακό εντάξει.. Λέω γιατρέ τι θα κάνουμε με το θέμα του τοκετού;; Και αρχίζει αυτός.. πήγες λέει στη Μαρία και την είπες για το λόρο και καλά ότι παίρνω λόγια από αυτόν και τα μεταφέρω στη Μαρία.. Του λέω καταρχάς στη Μαρία δεν πήγα για το λόρο αλλά για τις φωτογραφίες.. και μιας και πήγα είπα να δει και το λόρο.. σου είπε μου λέει η Μαρία ότι με το μικρόβιο που έχεις δεν μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά; Λέω όχι, το μόνο που μου είπε ήταν να πάρω την κολπική κρέμα και αν σπάσουν τα νερά να πάρω ενδοφλέβια αντιβίωση αυτό.. Του λέω γιατρέ δεν θα με ξεγεννήσει η Μαρία, εσύ θα με ξεγεννήσεις, εγώ από σένα περιμένω να μου πεις τι θα κάνουμε, εγώ δεν ξέρω, ούτε αποφασίζω μόνη μου. Μου λέει αυτός δεν σου είπε η Μαρία ότι με τόσους σοβαρούς παράγοντες που έχεις δεν μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά; Του λέω όχι, δεν μου το ανέφερε ποτέ αυτό. Πετάγεται ο άντρας μου και λέει η Μαρία σε τέτοια βγάζει τον κώλο της απ' έξω, δεν είναι αυτή που ξεγεννάει αλλά εσύ. Λέει αυτός εγώ νόμιζα ότι γνώριζες τους κινδύνους, του λέω όχι.. γι' αυτό περιμένω εσένα να μου πεις.. Αρχίζει αυτός να λέει σε αυτό το σημείο, ότι δεν έχει ανάγκη από πελατολόγιο, ότι και καλά αν θέλουμε να πάμε σε άλλο γιατρό μπορούμε, ότι αυτός είναι υπερ του φυσιολογικού τοκετού και τα ποσοστά του είναι υψηλά οπότε δεν τρελένεται να τα χαλάει με καισαρικές, σαν να λέει ότι εμείς υπαινισώμαστε ότι μας πάει για καισαρική καθαρά για χρηματικό σκοπό.. καμία σχέση εμείς εντωμεταξύ.. και κάθομαι και σκέφτομαι εγώ εκείνη την ώρα.. τι λέει ο άνθρωπος;;; 🤯🤯🤯   Του λέω γιατρέ, ούτε εχθρό σε βλέπω, ούτε κόντρα θέλω να σου πάω.. Δυστυχώς εδώ το ξέρεις πολύ καλά ότι δεν υπάρχει γυναικολόγος που θα σε αναλάβει από την αρχή της εγκυμοσύνης μέχρι τη γέννα, αναγκαστικά πας αλλού. Εγώ εσένα διάλεξα και δεν έχω θέμα μαζί σου, ίσα ίσα, απλά περιμένω ξεκάθαρες κουβέντες, να ξέρω εξ αρχής πως θα πορευθούμε, δεν είμαι εγώ γιατρός, εσύ είσαι, εσύ ξέρεις καλύτερα. Κσι μου λέει θα μπορούσα τώρα να σου βάλω προγραμματισμένη καισαρική στις 38 εβδομάδες αλλά δεν σε βάζω ακόμη γιατί θέλω να το δούμε πως θα πάει βδομάδα με τη βδομάδα.. αν δούμε ότι όλα πάνε καλά και φτάσεις 39 εβδομάδες και το κεφάλι έχει αρχίσει και φαίνεται και με ένα σπρώξιμο βγει το μωρό εννοείται δεν σε βάζω στο μαχαίρι.. Εεε λέω πες με έτσι να καταλάβω, εξηγημένες κουβέντες..    Με έσκασε κορίτσια.. όχι τπτ άλλο, τώρα ξέρω ότι περιμένει τουλάχιστον να πάμε 38 εβδομάδες, ότι έχει σκοπό να με πάει με καισαρική, αλλά αυτό θα το δούμε ανάλογα με την υγεία μου και την υγεία του μωρού.. Δηλαδή τόσο δύσκολο τους είναι να μιλήσουν νορμάλ αυτοί οι άνθρωποι;;;   Sorry για το σεντόνι.. 😅
    • Ναι ρε γαμώτο! Εδώ στο τέρμα Θεού, αρχές Αλάχ που ζω.. δεν υπάρχει γυναικολόγος που ταυτόχρονα να είναι και μαιευτήρας. Οπότε έχεις άλλον έξω που σε παρακολουθεί και τον πληρώνεις αδρά.. ιδιώτη.... και πας σε άλλον προς το τέλος της εγκυμοσύνης στο νοσοκομείο για να σε ξεγεννήσει.  Εγώ αυτή η γιατρός που έχω γενικά, η γυναικολόγος μου, ασχολείται κυρίως με εγκυμοσύνες και ότι αφορά τους μεγάλους υπερήχους, αυτόν τον γιατρό που είναι στο νοσοκομείο τον ξέρει γιατί ήταν συμφοιτητές στην ιατρική. Οπότε την αρχή της εγκυμοσύνης την αναλαμβάνει αυτή και το τέλος, τη γέννα δηλαδή την αναλαμβάνει αυτός. Εννοείται ότι στο νοσοκομείο υπάρχουν και άλλοι γιατροί, απλά αυτός είναι το όνομα και ο καλύτερος εκεί μέσα. Αυτός είναι ο μόνος που είναι υπέρ του φυσιολογικού τοκετού, αλλά είναι δυστυχώς λίγο παρμένος από ότι καταλάβατε.. δηλαδή θέλεις διερμηνέα για να καταλάβεις τι θέλει να πει ο ποιητής κάθε φορά. Δεν μιλάει ξεκάθαρα. Είναι πολύ παρεξηγήσημος, δεν είμαι η μόνη δηλαδή που έχω θέματα μαζί του, οι περισσότερες κοπέλες είναι.. και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ακούσει είτε άντρες είτε γυναίκες να είναι στα πρόθυρα τσακωμού μαζί του. Ναι! η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε εξ αρχής να μου πει σε πάω σε καισαρική, κάτι το οποίο δεν κάνει.. θέλει να δει πως θα ανταποκριθεί το σώμα μου στις εβδομάδες που έρχονται και ανάλογα θα πράξει. Εντάξει σε αυτό του βγάζω το καπέλο, απλά το θέμα είναι ότι πρέπει όπως είπα να μυρίζεις τα νύχια σου για να καταλάβεις τι θέλει να πει ο ποιητής. Την απόξεση που χρειάστηκε να κάνω στην πρώτη εγκυμοσύνη αυτός μου την έκανε, και έκανε πολύ καλή δουλειά, γι' αυτό και τον εμπιστεύομαι, γι' αυτό και τον επέλεξα, αλλά ξέρω ότι είναι ιδιάζουσα περίπτωση.. 😅
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...