Μετάβαση σε περιεχόμενο

Βλαστοκύταρρα!!!

Recommended Posts

γιωργια έγραψε:

ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΜΟΥ, ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΓΝΩΡΙΖΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΨΑΞΙΜΟ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΞΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΡΟ ΠΑΘΟΛΟΓΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΦΥΛΑΞΩ ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΑΡΑ!

ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΓΕΝΙΚΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΔΩΡΙΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΛΑ ΕΝΩ ΕΣΤΕΙΛΑ MAIL ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΠΟΤΕ! ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΜΕΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΩΡΕΑΣ?

Κι εμείς στην Ακαδημία Αθηνών θα τα δώσουμε. Εγώ μέχρι χτες είχα και κάποιες αμφιβολίες για το αν κάνουμε το σωστό αλλά μετά την εκπομπή που είδα χτες δεν έχω καμία! Το ντοκιμαντέρ ήταν αποκαλυπτικότατο!

Σήμερα μίλησα μαζί τους τηλεφωνικά για να συνεννοηθώ πώς θα παραλάβω τον ασκό συλλογής γιατί μάλλον την άλλη βδομάδα γεννάω.

Φυσικά και δέχονται από επαρχία, απλά σου κάνουν ενημέρωση τηλεφωνικά και σου στέλνουν τον ασκό συλλογής μέσω courier. Αυτά τα γράφει λεπτομερώς και η ιστοσελίδα τους και το φυλλάδιό τους που μπορείς να κατεβάσεις από την σελίδα.

Η διεύθυνσή τους είναι: www.hcbb.gr

Τηλέφωνο: 210-6597697

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΘΕΣΠΙΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ του Εξάντα "Το Πολύτιμο Κύτταρο" που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, προωθείται από το υπουργείο Υγείας κοινή υπουργική απόφαση η οποία θα ρυθμίζει το νομικό πλαίσιο κάτω από το οποίο θα λειτουργούν από δω και στο εξής οι τράπεζες φύλαξης βλαστοκυττάρων στην Ελλάδα, ιδιωτικές και δημόσιας πρόσβασης. «Έχουμε δώσει ήδη εντολή στον ΕΟΜ (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων) να γνωμοδοτήσει επί του θέματος,» είπε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Δημόπουλος σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Γιώργο Αυγερόπουλο χαρακτηρίζοντας το ντοκιμαντέρ του Εξάντα ως «μια έγκυρη και πρωτοπόρο δουλειά πάνω σε αυτό το φλέγον ζήτημα». «Πιστεύουμε» συνέχισε, «ότι σε ένα με δύο μήνες θα είμαστε έτοιμοι για μια κοινή υπουργική απόφαση που θα καθορίζει για πρώτη φορά το πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών.»

Θυμίζουμε ότι ο κ. Δημόπουλος στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Εξάντα για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ, παραδέχθηκε ότι το υπουργείο του δεν γνωρίζει ούτε καν τον ακριβή αριθμό των ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης βλαστοκυττάρων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι «αφέθηκαν επί χρόνια να λειτουργούν εν κενώ.» Επισήμανε επίσης ότι «πρέπει να υπάρξει ένας γρήγορος εξορθολογισμός και πάνω απ’ όλα να καθοριστούν όροι λειτουργίας των τραπεζών από εδώ και πέρα. Και για τον κόσμο να μην ταλαιπωρείται, να μην καταξοδεύεται, να μην μπαίνει σε διαδικασίες που δεν τον οδηγούν εκεί που θέλει, αλλά και για το γενικότερο όφελος και το δημόσιο συμφέρον το οποίο προκύπτει από τη χρήση των βλαστοκυττάρων τα επόμενα χρόνια.»

Η Ελλάδα έχει τις περισσότερες ιδιωτικές τράπεζες φύλαξης ομφαλοπλακουντιακού αίματος σε όλο τον κόσμο σε σχέση με τον πληθυσμό της, (υπολογίζεται ότι είναι 21 στον αριθμό), ενώ λειτουργούν και δύο τράπεζες δημόσιας πρόσβασης μία στην Αθήνα και μια στην Θεσσαλονίκη.

Πάρτε μέρος στον δημόσιο διάλογο που γίνεται εδώ http://exandas.ert.gr/el/geografika/eyr ... qus_thread και καταθέστε την άποψή σας.

Τα παραπάνω είναι από το FB του Εξάντα.

Πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή πράγματι και καλογυρισμένη, όπως πάντα. ΟΚ, παραθέτει τα γνωστά επιχειρήματα υπέρ και κατά, όμως τα έχει "τακτοποιήσει" έτσι ώστε να γίνονται απολύτως κατανοητά.

Απλώς για μένα παραμένει ένα ερώτημα: κι αν μια μέρα αποδειχθούν σωτήρια; :dry:

Κuo28

και γω την ίδια απορία έχω...είναι νωρίς ακόμα μάλλον και οι απόψεις διίστανται .

απ'την μιά και ποιός δεν θα ήθελε να κάνει αυτό -το απλούστατο για το καλό της οικογένειας του.

απ'την άλλη πως εξασφαλίζεις το οτι τα δικά σου θα χρησιμοποιηθούν -αν χρειαστεί.

Ισως ειναι πιο απλά τα πράγματα- όπως παλιά η αιμοδοσία φαντάζομαι στην αρχή αντιμετωπιζόταν με επιφύλαξη, και βλέπουμε πόσο σωτήρια είναι όταν χρειάζεται.

Υπάρχει όμως και η καχυποψία, και ως συνήθως ότι φέρνει κέρδος τελικά βιομηχανία γίνεται...τι να πω...

πραγματικά δεν έχω ακόμα άποψη...

ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΩΣ ΕΞΗΣ :ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ Η΄ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΝΟΣΟ ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΕΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΤΗΡΗΘΕΙ ΣΩΣΤΑ?ΑΚΟΜΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ!ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟ ΗΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ!ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ?ΠΟΙΑ ΜΑΝΑ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ!ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΥΠΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ.

ΕΓΩ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΩΡΕΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ.ΕΚΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΤΟ ΕΚΑΝΕ Η ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟ.ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΔΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ.ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΜΕΣΑ.

matinap το οτι δλδ τα χρησιμοποιούν άμεσα εκει που υπάρχει ανάγκη, και οτι δεν σου εξασφαλίζει κανείς ποιανού είναι και σε τι κατάσταση είναι το έχω διαβάσει και γω.

και να ρωτήσω και κάτι, αυτές οι κρέμες με βλαστοκύτταρα που διαφημίζουν στην TV... ποιανού είναι αυτά τα βλαστοκυτταρα ??τι συμβαίνει??

είναι πολύ αρχή ακόμα, όντως...

Αναμεσα σε αυτα που ειπατε θελω να προσθεσω και κατι αλλο

Στην Ελλαδα δεν υπαρχει κανενα νομικο πλαισιο που να προστατευει τα προσωπικα δεδομενα του παιδιου. οκ ακομα ειναι σε πειραματικο σταδιο. ποιος μου λεει ομως εμενα οτι μετα απο 5 10 15 χρονια που θα εχει προχωρησει η επιστημη και θα μπορουν να τα χρησιμοποιησουν για θεραπειες δε θα γινει κατι κακο? ποιος μου λεει οτι οταν ο χ ψ κυριος Υπουργοπουλος η εφοπλιστοπουλος παρουσιασει μια πολυ σοβαρη ασθενεια δε θα ψαξει στις ιδιωτικες τραπεζες βλαστοκυτταρων? ποιος μου λεει οτι δε θα ψαξει για ενα συμβατο δοτη? ποιος μου εγγυαται εφοσον δεν υπαρχει νομικο πλαισιο που να προστατευει εμενα και το παιδι μου οτι δε θα εξαφανιστει μια ωραια μερα ο γιος η η κορη μου που ειναι συμβατος/η με τον πιο πανω κυριο??

το θεμα ειναι παρα πολυ μεγαλο.. αν ειναι να δωθουν ας δοθουν εστω τη δημοσια τραπεζα που υπαρχει ανωνυμια...

ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ!ΣΟΒΑΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ!ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΡΑ!ΕΣΤΩ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!

ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ!ΠΑΤΑΝΕ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΓΟΝΙΟΣ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ!

Όλα είναι ύποπτα...γιατί απλά ξέρουμε πλέον με ποιους έχουμε να κάνουμε. Ο κόσμος είναι πολύ υποψιασμένος.

και να μην ξεχνάμε οτι το νομικό αυτό πλαίσιο που λείπει απτην χώρα μας έγκειται στα πλαίσια της ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ (Bioethics) μοντέρνο -ας πούμε είδος ηθικής- που ευτυχώς υπάρχει για να προλάβει το κακό στην χειρότερη μορφή του.

Εδω τώρα μας ξεφούρνισαν ότι έχουν φτιάξει τον πρώτο εργαστηριακό άνθρωπο....φανταστείτε στα εργαστήρια πόσο πιο μπροστά απ αυτο βρίσκονται...

Όσον αφορά την ποιότητα των βλαστοκυττάρων στις δημόσιες τράπεζες, στην εκπομπή αλλά και στο φυλλάδιο της Ακαδημίας Αθηνών αναφέρεται ότι γίνεται πολύ αυστηρή επιλογή προκειμένου να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που καθιστούν τα βλαστοκύτταρα κατάλληλα για χρήση, γι'αυτό το 65-70% αυτών που συλλέγονται απορρίπτονται λόγω μη καταλληλότητας. Στις ιδιωτικές τα κρατάνε όλα χωρίς να εγγυάται κανείς ότι είναι υγιή και κατάλληλα για χρήση.

Κάποια κοπέλα που ανέφερε περί αιμοδοσίας ότι είναι σωτήρια, θα συμφωνήσω. Και η δωρεά βλαστοκυττάρων στις δημόσιες τράπεζες είναι σαν την αιμοδοσία.

Μόνο που στην αιμοδοσία δεν κρατάμε το δικό μας αίμα ιδιωτικά για αποκλειστική χρήση δική μας. Δίνουμε αίμα γενικά και όταν χρειαστούμε μας βρίσκουν συμβατό από τις τράπεζες αίματος. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις δημόσιες τράπεζες βλαστοκυττάρων.

Και μην ξεχνάμε το σημαντικότερο που ειπώθηκε: Αν δίναμε όλοι και μαζεύονταν 10.000 μονάδες θα είχαμε όλοι οι Έλληνες συμβατό δότη για οτιδήποτε χρειαζόμασταν.

Eko έγραψε:

matinap το οτι δλδ τα χρησιμοποιούν άμεσα εκει που υπάρχει ανάγκη, και οτι δεν σου εξασφαλίζει κανείς ποιανού είναι και σε τι κατάσταση είναι το έχω διαβάσει και γω.

και να ρωτήσω και κάτι, αυτές οι κρέμες με βλαστοκύτταρα που διαφημίζουν στην TV... ποιανού είναι αυτά τα βλαστοκυτταρα ??τι συμβαίνει??

είναι πολύ αρχή ακόμα, όντως...

Είχα κι εγώ την ίδια απορία και κάποιος μου είπε (δεν θυμάμαι ποιος) ότι αυτά τα βλαστοκύτταρα είναι φυτικά.

καλημερα κ απο μενα.

εμεις εδω στην κυπρο στον γιο μου τα ειχαμε δωσει σε ιδιωτικη τραπεζα.

οταν τα στειλαμε με ειδικο βαλιτσακι στην ιδ.τραπεζα μας απαντησαν

μετα απο 10 μερες εαν μπορουν να τα κρατησουν.μας ειχαν εξηγησει οτι

σε περπτωση που δεν βρισκονοτυσαν υγιη λογικο δεν θα τα κραταγανε...

ετσι μας απαντησαν θετικα,μας εδωσαν ενα συμβολαιο κ ενα πιστοποιητικο

οτι ειναι υγιη..Τι να σας πω..εδω τα πραγματα δεν μου φαινοντε τοσο μουφα οσο εκει..τουλαχιστον θελω να ελπιζω οτι δεν μας δουλεψαν.παντως

τωρα τον ιουλιο που γενναω θα τα δωσουμε σε δημοσια τραπεζα..

εγω παντως σιγουρα θα τα δωρισω ειναι τοσο ομορφο και στην σκεψη οτι μπορει να βοηθησες ενα μπεμπακι να γινει καλα και πως αν χτυπα ξυλο κατι παθει το δικο σου μια αλλη μανα εκανε το ιδιο με σενα και βοηθησε το δικο σου παιδι...γιατι ρε κοριτσια σκεφτητε το λογικο δεν ειναι αν το παιδι αρρωστησει και τα κυτταρα του αρρωστα δεν ειναι???οποτε δωριστε τα και αχρειαστα ας ειναι...

Διαβάστε και αυτο , ισως αλλαξετε γνωμη σε καποια θεματα ;)

Δυστυχως βεβαια στην Ελλάδα οι γιατροι κοβουν πολυ γρήγορα τον λωρο . Ειναι ομως δικαιωμα μας να ζητήσουμε να γινει οταν πια παψει να παλεται !

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... z0pCw3FA9O

Καλησπέρα σε όλες σας. Γέννησα και εγώ πριν περιπου 5 μήνες και δεν έδωσα βλαστοκύτταρα. Αφενός γιατί το ποσό είναι εξωφρενικό και αφετέρου γιατί πραγματικά νιώθω ότι με αυτή την ενέργεια είναι σα να χρηματοδοτώ μια έρευνα που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και επειδή όντως χρειάζεται πολύ χρήμα για να διεκπαιρεωθεί, έχουν επινοήσει αυτές τις τράπεζες πατώντας πάνω στο ευαίσθητο σημείο του κάθε γονιού και την αγωνία του για το παιδί του. Πάντως θα ήθελα να τα δωρίσω σε δημόσια τράπεζα και ας τα χρησιμοποιήσουν οι επιστήμονες που ασχολούνται με αυτόν τον τομέα όπως θέλουν. Για έρευνα, για πείραμα, για να σώσουν ζωες...Γνωρίζει κάποια που το έκανε ποια ειναι η διαδικασία και πώς έρχεσαι σε επικοινωνία με μια τέτοια τράπεζα;

Όλα θα τα δεις εδώ

http://hcbb.bioacademy.gr/

και τηλέφωνα και τα πάντα. Εγώ αν και μένω Αθήνα μπήκα στο σάιτ, πήρα και τηλέφωνο και ζήτησα και μου έστειλαν τον ασκό και απλώς το έδωσα μετά στην κουνιάδα μου και το πήγε στην τράπεζα.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...