Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γεια σας!!

Θα μπω κατευθειαν στο θεμα. Ο γιοκας μου γεννηθηκε στις 10-2-2010 3870 βαρος και 54 εκ υψος, την δευτερη μερα εμφανισε ικτερο εφτασε μεχρι 12,5 και την πεμπτη μερα το πρωι πριν την εξοδο απο το μαιευτηριο ηταν 10,5. Στο μαιευτηριο δοθηκε καποιες φορες συμπληρωμα ( λιγες μαλλον γιατι ειχα ζητησει αποκλειστικα μητρικο θηλασμο) παρολ΄αυτα επειδη το μωρο ηταν μεγαλο και ειχε και ικτερο και το γαλα μου λιγο δοσαμε :(:(

Ερχομενη στο σπιτι τις τεσσερις πρωτες μερες εδινα ξενογαλα σταδιακα μειουμενο ωστε απο την δεκατη μερα περιπου εια αποκλειστικα ΜΘ. Ο μικρουλης μου φαινοταν λιγο κιτρινος τον εβαζα στον ηλιο και ελεγα θα περασει, οποτε σημερα 48 ημερων εκανα εξεταση και ειδα οτι εχει εμμεση χολερυθρινη 7!!!!!!

εχει καμια σας παρομοια εμπειρια τι εκανε? αλλες εξετασεις? διεκοψε τον θηλασμο για 2 μερες να πεσει??? Η αληθεια ειναι οτι μου προταθηκε και εγω το αρνηθηκα. Εκανα καλα ή βλαπτω το μωρο μου?

Ευχαριστω εκ των προτερων!! :):)

Δημοσίευση

Καλησπερα.

Εμεις βγηκαμε απο το νοσοκομειο με ικτερο 9 και θηλαζα αποκλειστικα.

Δεν υπαρχει κατι καλυτερο για τον ικτερο απο τον θηλασμο.

Μην ανησυχεις απλα βαζε το μωρο στο στηθος συνεχεια και ξυπνα το καθε 2 ωρες αν κοιμαται.

Καλο ειναι να πηγαινεις να μετρας και τον ικτερο.

Ευχομαι να πανε ολα καλα.

Δημοσίευση

Καλησπερα,εγω γεννησα πριν απο 2 μηνες και το μωρο της διπλανης κοπελας στο δωματιο ειχε πολυ ικτερο να φανταστεις ειχε φτασει μεχρι 15 και της λεγαν πως ειναι καλυερο το ξενο γαλα οταν εχει ικτερο το μωρο.Τωρα τι να σου πω........

Δημοσίευση

Η μικρη μου εφτασε ικτερο 14 και βγηκαμε με 12

συνεχισαμε κανονικα τον θηλασμο χωρις καθολου ξενο

σε λιγεσ μερεσ εφυγε

τι να σου πω

αυτη η εξεταση εδειξε κατι ανησυχιτικο?

πιστευω ειναι οκ

γνωμη μου να μη δωσεις ξενο δεν χρειαζεται

απλα θηλαζε το αρκετα να φυγει ο ικτερος

αν και τωρα πιστευω μετα απο τοσες μερες ειναι οκ

Δημοσίευση

NA ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΡΑ Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 16 ΜΗΝΩΝ!!!!!!!ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΙΚΤΕΡΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΡΑ ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΤΗΛ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΙΧΕ ΙΚΤΕΡΟ 18.5 ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ.......ΕΓΩ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΗΡΕΜΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.....ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟ ΜΕΤΡΑΜΕ 19!!!!!!!!ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΛΑΜΠΑ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ 48 ΩΡΕΣ ,ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΓΥΜΝΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΛΑΜΠΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΑΝΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΝΑ ΤΟ ΞΥΠΝΑΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΥΛΑΖΩ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ,ΚΑΘΟΛΟΥ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ!!!!ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ Ο ΙΚΤΕΡΟΣ ΕΠΕΣΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 48 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΧΩ ΜΙΑ ΥΓΙΕΣΤΑΤΗ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑ!!!

Δημοσίευση

EMENA H MIKRH MOY EIXE 16 THN ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΦΥΓΑΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ 10,5. ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΔΙΝΩ Κ ΞΕΝΟ, ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΙΝΩ ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΟΥΡΕΙΟ ΜΩΡΟ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ.

Δημοσίευση

Koιτα κοπελα μου αν εχει 7 ικτερο δεν ειναι τιποτα αλλα θα πρεπει να ελενξετε το συκωτι του.

Παντως επειδη ειχα τον δισταγμο μου κι εγω για το αν πρεπει να δωσω σκονη πηρα τηλ τον συμβουλο θηλασμου και μου πε αυτο που σου πα παραπανω,δεν υπαρχει καλυτερο πραγμα απο το γαλα σου.

Ισως πρεπει να κανετε παραπανω εξετασεις γιατι περασαν πολλες μερες.

Δημοσίευση

Ειναι ανευ σημασιας μια τετοια τιμη!

Απορω γιατι ασχολειστε ακομα και κανετε εξετάσεις . Το μωρο παιρνει βαρος ολα βαινουν καλως αρα δεν υπάρχει λογος να ασχολειστε .

Οσο για διακοπη θηλασμου και ολα οσα διαβασα , αφορουν ικτερο ανω του 20 ο οποιος δεν πεφτει κλπ κλπ .

Ειναι τελειως λαθος το χαμομήλι ακομα και για μωρα που δεν θηλάζουν .

Δημοσίευση

θα συμφωνησω απολυτα με την λαλα!

εφοσον δεν ειναι παθολογικος ικτερος τοτε δεν βρισκω το λογο να ασχολεισαι με αυτο...

ο θηλασμος ακομα και στον ικτερο ειναι το καλυτερο φαρμακο αρκει παντα να μην αφυδατωνεται το μωρο!

Δημοσίευση

kalispera

gennisa prin 2,5 mines,kai emena anevase uktero.vgikame apo to maieutirio me 11,5.evlepa oti gia megalo diastima to moro itan kitrino,mas efyge meta tis 20 meres,den edosa katholou xeno,kane ypomoni kai tha fugei!

oso gia to xamomili den yparxei megaluteri vlakeia...kala yparxoun akoma paidiatroi pou dinoun xamomili;;polu skliro votano,adeies thermides,kai ousia kamia...

to galataki sou exei oti xreiazetai...!

na sou zisei to moraki sou!

Δημοσίευση

Α ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ!

απο την στιγμη που το μωρακι σου παιρνει βαρος αντιδρα και γενικα ειναι ζωηρουλη , τοτε ολα καλα!

εμεις φτασαμε 23,7 ικτερο... βγηκαμε απο το μαιευτηριο 11ημερων και καναμε εξετασεις μεχρι 2 μηνων!

ο μητρικος θηλασμος δεν ειναι αντενδειξη στον νεογνικο ικτερο, παλ με τον μητρκο θηλασμο ισως πεφτει λιγο πιο αργα!

αλλα οι τιμες σας ειναι ηδη πολυ χαμηλες!

η χλωμαδα οπως λες οτι εχει ειναι φυσιολογικη... εμεις την ειχαμε ως τον 4ο μηνα!

δεν σταματας τον θηλασμο...μετρας ποσες πανες βρεχει την ημερα πρεπει να ειναι 7-8 σιγουρα!

το μωρο να το βρισκεται σε φως!

εμεις σαραντησαμε μαιο και ξεκινησαμε τις βολτες μετο καροτσι!

θηλαζαμε και θηλαζουμε οπου κια να βρεθουμε κι ας ειμαστε 2 ετων!

Δημοσίευση

LaLa έγραψε:

Ειναι ανευ σημασιας μια τετοια τιμη!

Απορω γιατι ασχολειστε ακομα και κανετε εξετάσεις . Το μωρο παιρνει βαρος ολα βαινουν καλως αρα δεν υπάρχει λογος να ασχολειστε .

Οσο για διακοπη θηλασμου και ολα οσα διαβασα , αφορουν ικτερο ανω του 20 ο οποιος δεν πεφτει κλπ κλπ .

Ειναι τελειως λαθος το χαμομήλι ακομα και για μωρα που δεν θηλάζουν .

Να ρωτησω γιατι ειναι λαθος το χαμομηλι?Δεν εχει καθολου θερμιδες εχω ακουσει αλλα κανει καπου κακο?

Δημοσίευση

Ευχαριστω πολυ κοριτσια για τις αμεσες απαντησεις!!

Δεν εχω σκοπο να διακοψω τον θηλασμο, τακαταφερα με κοπο και για ενα ειμαι σιγουρη οτι δεν υπαρχει περιπτωση να κανει κακο στο μωρο μου!!

Ο παιδιατρος ειπε να κανουμε καποιες συμπληρωματικες εξετασεις, ζητησα και δευτερη γνωμη και ο αλλος μου ειπε να το ξεχασω (οι εξετασεις που εχω κανει ως τωρα και η κλινικη εικονα του μωρου αποκλειουν κατι αλλο)!!!

Θα δουμε τι θα κανουμε προς το παρων τον εχω στο παραθυρο να μαζεψει φως!!!

θα σας ενημερωνω..

φιλια

:kiss::kiss::kiss:

Δημοσίευση

Καλημέρα, εμείς βγήκαμε από την κλινική με ίκτερο 18

Με το θηλασμό απλά αργεί περισσότερο να πέσει ο ίκτερος

Αυτό τουλάχιστον μου είπε η παιδίατρος

Ήταν κίτρινη για 2 σχεδόν μήνες

Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας με τόσο χαμηλή τιμή

Το βάρος του μωρόυ είναι απίστευτα καλό για την ηλικία του

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ! Σου βάζω λινκ από το μαρσιπο. Είναι ακριβός αλλά είναι εργονομικος και παρά πολύ βολικός. Νομίζω αξίζει τα λεφτά του ειδικά αν έχεις σκοπό να κανεις κιαλλα παιδιά όποτε θα χρησιμοποιηθεί ακόμα παραπάνω!! https://www.babywearing365.com/product/one-organic-baby-carrier-leo/?
    • Καλησπέρα κορίτσια μου.... Εχθές το βράδυ είχα περιπέτεια! Ενώ είχε φάει πολύ καλά η Ισμήνη-Μαρία μέσα στην ημέρα, την πίεσα να θηλάσει πριν τον ύπνο. Λίγο μετά που κοιμήθηκε, έκανε έναν εμετό ΌΛΟ δικό μου... Την άλλαξα, άλλαξα και κλινοσκεπάσματα στην κούνια της και έκανε σχεδόν μια ώρα να κοιμηθεί πάλι. Μετά ξύπνησε στις 2:40 με έντονο κλάμα και κατάφερα να την ξανακοιμήσω στις 3:50!!! Σήμερα έχει γκρίνια και είναι λίγο ανόρεκτη γενικά αλλά είναι και από το άλμα που περνάει πιστεύω! Τουλάχιστον κάτι έφαγε και σήμερα. Αλλά δεν την πίεσα καθόλου για τίποτα σήμερα. Εντωμεταξύ είναι η φάση που τραβάει τα πάντα κι ότι κρατάει, ειδικά όταν είναι στο καρέκλακι της, το πετάει κάτω επιδεικτικά κιόλας! Πλάκα έχει... Απο προχθές στέκεται και όρθια κανονικά μόνη της αλλά ευτυχώς κρατιέται από όπου μπορεί!
    • Την φατσουλα της την είδαμε και την Κυριακή που με είδαν στο Ρεα με την αιμοραγια και την πετύχαμε με το ένα χέρι στο μάτι και να γελάει με ανοιχτό στόμα κιόλας.   Τελικά τα τσιμπήματα μου πέρασαν,ήταν το μωρό από ότι κατάλαβα εκεί και με πιέζε.
    • Εμεις πρώτα ο Θεός θα το ονομάσουμε Ελένη το παιδι 🌸
    • @ΜαρίαΔημήτρης και γω το ίδιο Μαρία μου , δεν έχω κάνει λίστα αλλά είναι και λίγα τα άτομα που έχουν προσφερθεί να παρουν κατι για το παιδι , το βλεπουμε τωρα πως θα παει και αν ξαναπροτεινουν  Όσο για την αρνητική ενέργεια, ουουουου αν μπορούσα αυτόματα με ένα κουμπί να κρύψω την εγκυμοσύνη θα το έκανα συνέχεια και γωω😇  Είμαι της γνώμης να τον ενοχλείτε τον γιατρό κορίτσια για το οτιδήποτε που θεωρείτε πως είναι ανησυχητικό και ας μην είναι,  συμφωνώ με την @Elenaki12🤞  
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...