Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΕΝΘΟΣ @ΚΟΥΜΠΑΡΙΑ ; ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Recommended Posts

Κοριτσια θελω τη γνωμη σας .Οπως ξερετε ο πατερας μου εφυγε απο τη ζωη πριν 2 μηνες συγκεκριμενα τη μεγαλη Παρασκευη ειναι πολυ προσφατο .Εγω με τον ανρα ου ειχαμε πει σ εενα φιλικο μας ζευγαρι οτι θα τους αντρεψουμε αυτο ειναι εδω καιχρονια την κοπελ αεγω την ξερω σχεδον 10 χρονια και μαλιστα τον ιουλιο του 2008 εκαναν το πολιτικο γαο και ειχαμε παει σνα μαρτυρες και τους ειχαμε πει οτι θα ειμαστε και κουμπαροι στο θρησκευτικο .Αρχικα ειχαν πει οτι ο θρησκευτικος θα γινει μεσα στο 2009 εως τελος αλλα τελικα επειδη ειχαν καποια προβληματα οικονομιακ το αφσαν με αγνωστη ημερομηνια και μαλιστα η κουμπαρα μου μου ειπε οτι απολεινανε το γεγνος για το ερχομενο ετος αν γινει το 2011 και εβλεπαν , σε κουβεντα που ειχαε της ειχα πει αφου εκανες το πολιτικο ασε το θρησκευτικο αργοτερα αν μεινεις εγκυς και ειναινα βαφτισουμε το μωρο τοτε με ενα σπαρο δυο τριγονια και λιγοτερα εξοδα αυτη βεβαια ηταν ανενδοτη καιμου ελεγε οτι εγω θα μεινω εγκυος μονο αν ειναι ο γαμος ευλογημενος αποτο Θεο και αν μεινω πριν θα παντρευτω πριν γεννησω .Αυτο ειναι δικο της κολλημα και δνε παινω σε αυτο το τριπακι .

Αν τω μεταξυ μεχρι και τα Χριστουγεννα μου ελεγε οτι δνε ειναι ετοιμη να γινει μανουλα οτι ειναι μικρη και αν μεινει θα τεειωσει η ζωη της ολ (αυτο μου το ειχε πει περσι ).Και ερχομαι στο επιμαχο θεμα .Πηγαμε τη αρασκευη απο το σπιτι τους και μου ανακοινωσε οτι εχει καθυσερηση και μαλλον ειναιεγκυος ετσι λεει νιωθει και βεβαια χαρηκα και της ειπα οτι ειναι γραφτο θα γινει.Εκεινη μου ειπε οτι αν ειναι θα φτοιαξουν καποιες εκρεμοτητες στο σπιτι που ηδη μενουν και θα παντρευτουν .Αλλα ρε κοριτσια εγω τωρα δνε μπορω και απο την αποψη οτι ο μπαμπας μου τωρα πεθανε δεν εχω την διαθεση για τετοια και συν της αλλης ειχαμε καποια χρηματα στην ακρη αλ εμ την κηδεια του μπαμπα μου τα βαλεμεμ εκει και τωα δνε θελω να πμω σε αλλ εξοδα εν μεσω οικονομικης κρισης , θελω χρονο για να μαζεψω τα χρηματα .

Δεν θελω αυτο να επηρεασει τη σχεση μας αλλα πολυφοβαμαι οτι θα γινει .Θεωρειετε οτι ειναι σωστο ; αν περιμενει μεχρι να γεννησει αν ειναι ππου μακαρι το ξαναλεω θα μπορεσ να εχω μαζψεικαποια χρηματα .Αυτη λεει να τοκανει σεπτεμβριο οκτωμβριο δηλαη αν γεννησει το Νοεμβριο καπου εκει και το κανουμε με την νεα χρονια κατα το Απριλη θα εχει περασει αι ο χρονος του πατεαρ μου αλαλ ακι οικονομικα θα ειμαικαλυτερα .Σορρυ που σας κουρασα θελω τη γνωμη σας πως να τοχειριστω .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοιταξε βανια μου!!! εγω θα της ελεγα το προβλημα μου...το πενθος για τον πατερα μου και το οικονομικο,ο,τι θελω παρα πολυ να τους παντρεψω κι αν συμφωνει να γινουν γαμος κα βαπτιση μαζι ωστε να μπορω να ανταπεξελθω...αν ειναι σωστη φιλη και σας θελει πραγματικα για κουμπαρους θα το δεχτει...στο κατω κατω πολιτικος γαμος υπαρχει για να παρει το μωρο το επιθετο και να μην ειναι εκτος γαμου....γνωμη μου.. :kiss:

βανια ειχα μια περιπτωση ακριβως σαν τι δικη σου πριν απο 12 Χρονια. Ηταν να γινω κουμπαρα της βαφτηστηρας της μαμα μου και πολυ καλης μου φιλης -τοτε- εχουμε διαφορα ηληκιας 2 μηνες. Την προπαραμονη του γαμου τους και ενω ετοιμαζομασταν να κετευουμε Αθηνα, παθαινει η γιαγια μου Εγκεφαλικο ΚΑΙ ανακοπη και την παραμονη του γαμου τους κατεληξε.

Φυσικα δεν γινοταν συζυτηση να κετευουμε Αθηνα αφενος λογο της εγγυτητας της ημερομηνιας και αφετερου η γιαγια μου με μεγαλωσε και την ειχα απιστευτη αδυναμια δεν υπηρχε περιπτοση να το κανω.

Τους πηραμε τηλεφωωνο ζητοντας συγνωμη και τους ειπα οτι θα τος στειλλω τα εξοδα που μας αναλογουν μολις γινει η κυδια και συνελθουμε λιγο αλλα θα επρεπε να παρει καποιος αλλος την θεση μου.

Την μεθεπομενη του γαμου η μαμα μου σαν Νονα πηρε να τους ευχηθει...δεν ειπαν ουτε συλληπητιρια ηταν η μητερα του νονου της ρε παιδι μου..και εκλεισαν και το τηλεφωνο στα μουτρα της μαμας μου και η βαφτηστηρα της ουτε να της μιλησει δεν ηθελε, ο αντρας της το σηκωσε.

Δεν μας μηλανε απο τοτε και εχουν περασει 12 χρονια.

Εγω δεν ηθελα να την καλεσω καν στον δικο μου γαμο γιατι τσατιστηκα απιστευτα απο την "γαηδουρινη" συμπεριφορα της.

Οποτε η θεση σου ειναι εξαιρετικα δυσκολη, γνωμη μου ειναι παντως οτι αφου δεν επιθμει να "προσαρμοστει" στα ομολογουμενος δυσκολα δεδομενα της ζωης σου, να κανεις πισω αφου το συζητησεις μαζη της βεβαια.

Οι κουμπαριες ειναι για μια ζωη και δεν αξιζει να χαλασετε την φιλι σας..τι να κανουμε τωρα δεν εγινε και επιτιδες..οφειλει να σεβαστει οτι ειναι ο πατερας σου

κοιτα στο πεν8ος σου δεν υπαρχουν περι8ωρια να σε παρεξηγησουν ακομα κ μετα απο 1 χρονο (λεγοντας οτι ψυχολογικα δεν σου βγαινει για μυστηριο κ γλεντι , δεν μπορει ο αλλος ντε κ καλα να επιμεινει!)

ΤΗΣ ΠΕΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ - ΓΙΑ ΕΛΑ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ 8ΕΣΗ ΜΟΥ...

και απο εκει κ περα αν παρεξηγη8ει sorry κιολας ΞΥΔΙ !

Και βουλα μου σου χα ξαναπει οτι δεν ειναι μονο η βαφτιση , ΠΑΣΧΑ , ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ , ΓΙΟΡΤΗ , ΓΕΝΕ8ΛΙΑ (ρωτα κ μενα με 2 που ξεπουπουλιαζομαι κ χω να παρω κ του μωρου μου , για φαντασου να χα κ κανα ανιψακι.... παπαα)

Βάνια θα το έλεγα φόρα παρτίδα και θα άφηνα την απόφαση πάνω της...

Να σου πω την αλήθεια αν τα είχα όλα κανονισμένα και ξαφνικά μου ανακοίνωνε η κουμπάρα ότι δεν μπορεί, θα στεναχωριόμουν, αλλά δε θα την περίμενα πότε θα μπορέσει! Θα έκανα το μυστήριο με άλλους κουμπάρους!! Δόξα Τω θεώ, φίλοι είναι πολλοί και καλοί, και τα έξοδα θα τα μοιραζόμουν αν γινόταν η αλλαγή τελευταία στιγμή κι ο άλλος δεν είχε κάνει το κουμάντο του. Ίσως να τα αναλάμβανα κι εγώ.

Αλλά από ότι κατάλαβα, αυτοί δεν έχουν κανονίσει τίποτα. Οπότε όλα συζητιούνται! Μπορεί αν το σκεφτεί καλύτερα να δει ότι είναι προτιμότερο να κάνει γαμοβάφτιση, δηλαδή σίγουρα μετά από 1,5 χρόνο (οπότε κι εσύ θα αισθάνεσαι καλύτερα και θα έχεις κάνει και το κουμάντο σου), παρά να κάνει το γάμο ενώ είναι έγκυος. Θα έχει να ετοιμάσει το σπίτι, θα έχει να ετοιμάσει και το γάμο? Είναι κουραστικό, πόσο πιο πολύ για μία έγκυο!

Cesilia η περίπτωσή σας είναι μανίκι!!! Πωπω!!! Και η αντιμετώπισή τους δε μου άρεσε καθόλου! Έπρεπε καλέ να πας να τους παντρέψεις και να σύρεις κι έναν χορό στο γλέντι!!! :unsure:

apo th meria sou exeis dikio kai na kaneis oti niotheis esy sosto...

den prepei omos na perimeneis na programmatistoun vash ths koumparas, an nomizoun oti prepei na ginei tora o gamos esto kai xoris esena koumbara prepei na to sebasteis kai na mhn to pareis katakarda as apofasisoun aytoi ti tha kanoun esy pesta na mhn agxonesai kai astus na to skeftoun......

βανια δεν σε γνωριζω προσωπικα και μπορει να μην εχουμε μιλησει ποτε και δεν θα ηθελα σε καμια περιπτωση να με παρεξηγησεις !! το πως νιωθεις εσυ μετα απο την απωλεια που ειχες ειναι κατι που πραγματικα δεν αφορα αυτο το ζευγαρι που μπροστα στην χαρα τους δεν μπορουν να σκεφτουν οπως εσυ !! απο την αλλη αν ησουν στην θεση τους θα εβλεπες οτι ειναι πιο ωραιο να σκεφτομαστε τα καλα που ερχονται και οχι τα κακα που εχουν συμβει !! θα σου κακοφανει αυτο που θα σου πω αλλα η ζωη συνεχιζεται !! εμενα πεθανε η μια γιαγια μου και σε 7 μηνες παντρευτηκα και εκανα την βαπτιση της μεγαλης μου κι μετα πεθανε η αλλη γιαγια μου και μετα απο 2,5 μηνες βαπτισα την αλλη μου κορη και ηταν νεοτατες !! 68 η μια και 72 η αλλη !!τι σημαινει οτι δεν τις αγαπουσα η οτι δεν θα ηθελα να ηταν εκει μαζι μας ;;;τωρα αν δεν θες για λογους οικονομικους απλα πες το αλλα νωρις για ν καμουν τα κουμαντα τους !! απλα θ σου πω κατι ακομα αγαπουσαμε παρα πολυ τον κουμαρουλη μας και επειδη δεν ηταν σε καλη οικ κατασταση του ειπαμε να παρει μονο τα στεφανα !! αν σε θελουν και αυτοι δεν θα ζητησουν την αρτα και τα γιαννενα !!

Εμένα ο κουμπάρος μου έχασε τον πατέρα του 4 μέρες πριν το γάμο μας. Ο γάμος έγινε κανονικά (άλλωστε ο γάμος είναι μυστήριο της εκκλησίας). Ο κουμπάρος μου μας είπε βέβαια ότι δεν θα μπορούσε να παραστεί σε κανένα γλέντι ή δεξιώση και το σεβαστήκαμε.

Εγώ νομίζω ότι το μυστήριο αν το θέλει το ζευγάρι θα μπορούσατε να το κάνετε. Αν ωστόσο υπάρχει οικονομικός λόγος τότε να τους εξηγηθείτε. Αν είναι πραγματικοί φίλοι τότε σίγουρα δεν θα σας παρεξηγήσουν.

ΠΡΙΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΡΕΨΕΙ,

ΩΡΑΙΑ Κ ΚΑΛΑ ΕΙΧΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ Κ ΓΩ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΡΕΑ,ΚΑΛΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ

ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ..ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕ Ο ΓΑΜΟΣ ΕΝΩ ΕΒΛΕΠΑ ΟΤΙ

ΕΙΧΕ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΟΥΜΕΠΟΛΛΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ Κ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ...ΣΠΑΣΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΣΙΓΑ

ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕ ΛΕΦΤΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ...Κ ΑΝ ΕΜΕΝΑ

ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΓΚΥΟΣ???ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ???ΠΟΥ Κ ΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΑΝΑ ΓΑΜΟ.

ΕΤΣΙ ΠΗΡΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ Κ ΤΙΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΡΕΨΕΙ Κ ΑΝ Κ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΠΕΙ...ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Κ ΑΝ ΕΙΝΑΙ

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΟ.ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΕΠΕΤΡΕΨΑ(ΝΑ ΜΟΥ ΧΤΥΠΑΓΕ Κ ΑΥΡΙΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΡΕΨΕΙ) ΚΕΤΣΙ 4 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΜΕΙΝΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ...Κ ΜΑΣ ΠΑΝΤΡΕΨΕ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΗΛΑΔΗ..ΑΚΟΜΑ ΕΧΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΚΛΑΙΓΕΤΑΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ.ΟΥΤΕ ΣΤΟΓΑΜΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΔΩΡΟΜΕ ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ ΗΡΘΕ.Κ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΤΙ ΜΕ ΧΑΛΑΣΕ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΣ ΤΟ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ!

ΕΣΥ ΛΟΓΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΝ Κ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ ΕΣΥ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΡΕΨΕΙΣ Κ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΟΡΕΨΕΙΣ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΣ ΠΕΙΣ ΠΟΣΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ Κ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ Κ ΕΚΕΙΝΗ.ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΙΣΤΕΥΩ...

ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟ....

ΜΙΛΗΣΕ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ...

Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ...

ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΒΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Κ ΟΧΙ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΑΡΩΝ!!ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΨΕΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΕΝΘΟΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ..ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ!!

Παντως αμα θα εισαι εσυ καλα ψυχολογικα..και η φιλοι σου πραγματικα θελλουν να σε κανουν κουμπαρα..αλλα και εσυ θελεις φυσικα γιατι ειπαι πολυπλοκο το θεμα.

Εμεις οταν παντρευτηκαμε αν και η κουμπαρα μας δεν μαει ειπε οτι ειχαν η οχι προβλημα..ηταν βασικα να μας παντρεψουν οι γονεις της γιατι ηταν αρρωστη αλλα τελικα μας παντρεψε αυτη, εμεις ξεραμε οτι η αρρωστια που εχει ειναι αρκετα σοβαρη..και πολυ προσφατα εμαθα τι ακροβως ειναι και δεν σα κριβω οτι στεναχωρηθηκα παρα πολυ αλλα ηθελε πολυ να μας παντρεψει αλλα και να βαφτησει το παιδι.

Εμεις της ειπαμε να πληρωσει μονο στεφανα λαμπαδες και εκκλισια ολα τα αλλα τα πληρωσαμε μονοι μας γιατι καταλαβαιναμε οτι με γιατρους νοσοκομει ακλπ οσο καλα και να ηταν οικονομικα δεν θα ηταν σωστο εκ μερους μας να του φορτωσουμε πολλα.

Και στην βαφτηση της ειπα ναπαει και να διαλεξει μονη της τα παντα αναλογα με το τι ποσο διαθετει χωρις να ανακατευτω καθολου.

ΟΚ δεν μπου αρεσαν δεν μπορω να πω αλλα αυτο μπορουσε και αυτο εκανε και την ευχαριστω πολυ γι'αυτο γιατι υπεραγαπαει το παιδι μου και τοεπισκεπτετε συχνα και αυτο πιστευω οτι εχει σημασια.

Παντως στην δικη μου περιπτωση πραγματικα δεν γινοταν να παραυρεθω στον γαμο..ειναι θεμα ψυχολογιας πιστευω του καθενος και εγω πραγματικα δεν ειχα ψηχολογια για κατι τετοιο, η γιαγια μου με μεγαλωσε μαση μας εμενε ημουν μαζη της οταν επαθε το εγκεφαλικο και γεννικα την αγαπουσα παρα πολυ..και ο δικςο μου γαμος να γινοταν..απλα δεν θα τον εκανα, η ξαδελφη παντως που ο δικος της γαμος ηταν ενα μηνα μετα μια χαρα και παντρευτηκε και χωρεψε. Δεν ειναι κατακριτεο ο καθενας οπως νιωθει κανει

Καλημέρα Βάνια, από ψυχολογικής πλευράς σε καταλαβαίνω και εγώ όταν έχασα την μαμά μου δεν είχα τη διάθεση να συμμετέχω σε τίποτα απολύτως!

όμως η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να συζητήσεις με την φίλη σου το πρόβλημά σου και να της πεις ότι ίσως θα πρέπει να βρει μια άλλη κουμπάρα γιατί - θα συμφωνήσω με μια φίλη πιο πάνω - το ζευγάρι προγραμματίζει τον γάμο του σύμφωνα με τις δικές του προτιμήσεις και ανάγκες και σίγουρα δεν θα μπορεί να περιμένει πότε εσύ θα έχεις τα χρήματα ή την καλή ψυχολογία για να τους παντρέψεις!

επίσης δεν μπορείς να την πιέσεις να κάνει και γάμο και βάφτιση μαζί επειδή είναι πιο βολικό σε σένα!!!

πες της τον προβληματισμό σου έτσι ώστε να αποφασίσει εκείνη αν θα το καθυστερήσει ή αν θα επιλέξει άλλον κουμπάρο!!! χωρίς παρεξηγήσεις χωρίς τίποτα!!!

βανια εγω θα σου πω την δηκη μου αποψη και μη με παρεξηγησεις.

Η φιλη σου ειπες οτι ειναι της θεωριας οτι το παιδι θελει να το κανει αφου ειναι παντρεμενη για ευλογια κτλ,και εγω αυτης της θεωριας ειμαι,και ουτε κομπλεξ ειναι ουτε κολημα οπως νομιζουν μερικοι,ειναι πως εχεις μεγαλωσει απο την οικογενεια σου,και απο θρησκευτικης αποψης το σωστο.(Τωρα αλλο αν η φιλη σου το κανει για τα ματια του κοσμου :angry::angry:,κατι τετοια με νευριαζουν πολυ,και οχι γιατι αυτο ειναι το σωστο απεναντι στο θεο).

Αυτο πρεπει να το σεβαστεις,αν βεβαια παρατηρεισης οτι δεν το κανει απο γινατι,αν ομως το κανει για τα ματια του κοσμου η απο γινατι τοτε θα σου θημωσει ετσι και αλλιως οτι και αν πεις-τις μιλησεις,πιστευω εγω.Αν ομως το κανει πραγματικα απο μεριας του θεου επιδη αυτο ειναι το σωστο οπως ειπα και πιο πανω πρεπει να το σεβαστεις.

ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΗ ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΣΟΥ,γιατι αν οντος το κανει απο θρησκευτικης αποψης και οχι απο εγωισμο ΑΡΑ θα ΞΕΡΕΙ και αυτη

οτι το πενθος του αλλου πρεπει να το σεβομαστε.

Πιαστην μιλα της και πες τις εγω νιωθω ετσι και ετσι(αν θες να την παντρεψεις,βασει του πενθους σου λεω) και μπορω μεχρι εκει να πληρωσω και να κανω αυτα και αυτα για το γαμο και αν ειναι δυνατον τα υπολυπα να τα κανει αυτη(για τον καιρο που θελει αυτη να παντρευτη λεμε) ΚΑΙ δεν πας στο γλεντι και αν πας δεν θα χωρεψεις,γιατι αυτο που πειραζει ειναι οι χοροι και τα πανιγηρια(γι΄αυτο λενε οχι γαμους μεσα σε πενθος,λογο γλεντιου).Ενας γαμος και μια βαφτιση ειναι μυστιρια και δεν ειναι ντροπη οπως και μια κηδεια,ολα τα αλλα ειναι περιτα για μενα.

ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ειναι ατομο του θεου θα σε καταλαβει και θα βρειτε μια λυση για ολα.

ΣΥΓΝΩΜΗ που σε επρηξα.

κοριτσια τωρα μιλησα με την κουμπαρα μου δυστυχως το τεστ ειαι αρνητικο βεβια επειδη ειναι πολυ ιγες οι ημερες καθυστερησης μπορει να μην εχει βγει ακομα , της προτεινα να κανει μια χοριακη .Την φιλη μο την ξερω απο κοριτσακι οταν τογνωρισα ημουν 29 και ηταν 17 ηταν μαθητρια συτη σχολη εχει περασει ασχημες οικογενειακες στιγμες ο πατερας της δνε ηταν ουποδειγματικος πατερας και η μανα οταν μαθηματικος της σχολης της ειεπ οτι η κορη σας ειναι πολυ καλη και πρπει να προχωρησει εννουσε να δωσει πανελληνιες η απαντηση της ηταν :ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΙΣΕΙ !Σκληρη γυναικα τελος παντων βρηκε αυτ το παλικαρι που ευτυχς ειχε την οικονομικη ευχερεια και την πηρε απο εκει μεσα .

Σημερα της ειπα να μην στεναχωριετε και να σκεφτει οτι απο τη στιγμη που θελουν να κανουν παιδακι να απολαμβανουν το ερωτα τους χωρις καμια προφυλαξη τοσο καιρο επειδη ηταν αρνητικη εκεινη προσεχαν τω ρα αφου το θελουν και οι δυο ολα καλα .

Της μιλησα ανοιχτα καιτης ειπα οτι εγω θελω να την παντρεψω και σαφως να της βαφτισω το παιδι που θα κανει αλλα της εξηγησα τη θεση μου και εκεινη μου ειπε α ακομα ακινα ημουν εγκυος η να μεινω δνε παιζει αν γιενι γαμος τωρα σεβομαι την κατασταση σου και να μην σκεφτεσε τιποτα άλλο εγω θελω να με παντρεψετε εσεις και κανεννας αλλος .Δεν ξερετε ποσο ηρεμησα τα αγαπω πολτυ αυτα τα παιδια και δνε ηθελα με τιποτα να της δημιουργησω θεμα .

Απο την αλλη Βικυ μου σαφως η ζωη συνεχιζετε και εγω οπαδος τη ιδιας αποψης ειμαι αλλα οταν κανεις κατι πρπεπει αν το κανεις καλα καιμε την καρδια καθαρη χωρις βαρος και ενοχες .Με καταλαβαινεις ;επισης θα ηθελα να σου πω yotaki οτι οταν ειναι να κανεις ενα γαμο απο τη στιγμη που δνε βαζεις ολα τα εξοδα μονος σου αλλα εξαρτασε και απο καποιους τριτους ανεξαρτητα αν αυτοι ειναι γνεις οι κουμπαροι πρεπει να ενημερωθουν σε ευλογο χρονικο διαστημα διαφορετικα το καθενα ζευγαρι θα παντρευοταν μονο του χωρις κανεναν . Σας ευχαριστω για τις αποψεις σας .

Μπραβο για την φιλη σου Βανια μου!!!Εδειξε πως πραγματικα σας αγαπαει και σας σεβεται!!!Κ γω στη θεση της την ιδια σταση θα κρατουσα!!!

Η κουμπαρια ειναι κατι σημαντικο και οι επιλογες μας πρεπει να ναι προσεκτικες..για να μην χαλασουν οι σχεσεις.

Εγω εχω παντρεψει μια φορα και εχω βαφτισει δυο ζουζουνια..

Με τους κουμπαρους που παντρεψα δεν μιλαμε.. ο λογος τωρα..

Εγω η αδεφη μου και μια φιλη μας η οποια κοινη φιλη της νυφης καναμε την γνωριμια με τον γαμπρο ο οποιος τυχαινει να ναι ο γιος της νονας της αδερφης μου...

Προχωρησε λοιπον αμεσα η γνωριμια και ειπαμ κ μεις αντε κ μεις κουμπαρες!!!Στους 3 μηνες σχεσης μας ειπαν πως αραβωνιαζονται κ πως θα κανουν κουμπαρους εναν φιλο απο το στρατο με τη γυναικα του,τα κλασσικα των αντρων!Εμεις ειπαμε οκ μια χαρα!!!

Ολα αυτα 6/03 απο τοτε ηρθαν στη γιορτη μου 11/03 και μας ειπαν οτο 2/04 παντρευονται και πως θελουν να τους παντρεψουμε εμεις..

Εμεις εντωμεταξυ δεν ειχαμε φραγκο στ(εγω κ η αδερφη μου δηλ)αλλα επειδη ειχαμε πει εκεινη την κουβεντα δεχτηκαμε!!!!Και τους καναμε ενα γαμο παρα πολυ ομορφο με οτι καλυτερο υπηρχε και συμμετεχαμε και στον στολισμο μισα μισα..

Το ευχαριστω??

Στους 4 μηνες εμεινε εγκυος!!!Χαρηκαμε πραγματικα πολυ!!!Εμεις ειχαμε ηδη βαφτισει κοριτσακι..και της ειπαμε πως αν με το καλο ειναι κοριτσακι θα της το βαφτισουμε αλλα τουλαχιστον σε εναμιση χρονο διοτι και η αδερφη μου ετοιμαζοταν να παντρευτει και υπηρχαν πολλα εξοδα αλλα και γιατι δεν υπηρχαν αυτα τα χρηματα..Ηρθε η ωρα και εφερε στο κοσμο αγορακι..

Εκεινη σωνει κ καλα να της το βαφτισουμε και μεσα σε 6-7 μηνες..της ειπα πως δεν μπορω και πως και η αδερφη μου ηταν εγκυος και δεν θα μπορουσε ουτε εκεινη οποτε μονη ηταν δυσκολο!!

Το αποτελεσμα με πηρε μια Παρασκευη βραδυ να μου πει πως την Κυριακη τοο πρωι βαφτιζει το παιδι..και καλεσε μονο εμενα ουτε την αδερφη μου ουτε τους γονεις μου!!Που με τα πεθερικα της ειναι ηδη κουμπαροι..

Φυσικα δεν πηγα κα απο τοτε δεν εχουμε ξαναμιλησει!!Παρολο που τους εστειλα προσκλητηριο 2 μηνες πριν το γαμο,δεν ηρθαν..ουτε οτανεμαθαν πως χασαμε τον κουνιαδο μου πηραν ενα τηλ!!Καλα δεν με ενοιαξε κιολας αλλα η γαιδουροσυνη των ανθρωπων που μπορει να φτασει!!!

Εγω πιστευω πως οταν αποφασιζουμε να προχωρησουμε σε μια κουμπαρια σημαινει πως θελουμε μια παραπανω επαφη με αυτους τους ανθρωπους και σε μια δυσκολια τους σεβομαστε και το προγραμματιζουμε μαζι!!

Φιλια

• 2 months later...

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν κάποιος ξέρει.Εγώ ζήτησα από μια φίλη μου να μου βαπτίσει παιδί σε κανένα χρόνο. Ομως πριν από λίγες μέρες έχασε τον ξαδελφό της κ έχει κάποιες επιφυλάξεις γιατί ακούει από την μάνα της ότι για τρία χρόνια δεν θα πρέπει να κάνει μυστήριο. Εγώ ξέρω μόνο για ένα χρόνο δεν μπορείς.Αν μπορείτε να με διαφωτήσετε θα μας βοηθούσατε πολύ!!!! :huh:

Κατά τη γνώμη μου και συ έχεις δίκιο και εκείνη που έχει τα πιστεύω της. Οπότε βάζετε τα πράματα κάτω και αποφασίζετε χωρίς να χρειαστεί να χαλάσετε τη φιλία σας. Και εκείνη πρέπει να καταλάβει τη δική σου θέση και εσύ να σεβαστείς την απόφασή της αν θέλει να παντρευτεί πριν γεννήσει για θρησκευτικούς λόγους. Καλά ξεμπερδέματα.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...