Μετάβαση σε περιεχόμενο

Συνταγή για μιλφειγ. HELP!!!!!

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα Καλή Μεγάλη Εβδομάδα να έχουμε! Ξέρετε μια πετυχημένη καλή συνταγή για τo γνωστό σε όλες μας μιλφειγ; Είναι το αγαπημένο γλυκό του καλού μου και τοσο καιρό το απέφευγα να το φτιάξω για να μην τα κάνω σαλάτα. Περιμένω απο τις Βέφες του φόρουμ την βοήθεια τους. Thanks!!! :):):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω κανω αυτη τη συνταγη και ειναι πολυ νοστιμο

Υλικά:

1 λίτρο γάλα

7 κουταλιές κορν-φλάουρ

2 ποτήρια ζάχαρη

1 βιτάμ (χαρτί)

1 αυγό

2 πακέτα σφολιατίνια

λίγη κανέλα

500 γραμ. σαντιγύ

λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, το κορν φλάουρ και την ζάχαρη. Την βάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να βράσει και να πήξει.

Όταν βράσει, κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βιτάμ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπωλ, και το ρίχνοιυμε στην κρέμα. Ανακατεύω καλά. Απλώνω στο ταψί μία στρώση σφολιατίνια και ρίχνω την μισή κρέμα. Πασπαλίζω με κανέλα.

Στρώνουμε άλλη μία στρώση σφολιατίνια και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα.

Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Κατόπιν βάζουμε την σαντιγύ, τρίβουμε μερικά σφολιατίνια από πάνω και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη.

να ενα link που εχει πολλες συνταγες μιλφειγ

http://www.sintagespareas.gr/sintages/m ... teiou.html

δεν το εχω δοκιμασει αλλα αυτο το site γενικα εχει καλες προτασεις :)

http://www.sintagespareas.gr/sintages/m ... ntiko.html

ΤΕΛΕΙΟ!!! ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ 2-3 ΜΕΡΕΣ ΗΤΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟ!!!!

Α!! ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΣΤΙΣ ΣΤΡΩΣΕΙΣ!!! ΟΧΙ ΜΙΣΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ!

καλη επιτυχια!!!

(τα κεφαλαια ητανε επιτηδες!!! :laugh: :laugh: ενθουσιασμος!!!! :laugh: :laugh: :laugh: )

ακουστε λοιπον και 1 ερασιτεχνικη..τησ θειασ..τηε γειτονισσας..της μαπακαλισσας..χαχα

ΜΕΙΜΑ 1

- 3 ανθος αραβοσιτου στιγμης βανιλια

- 1 λιτρο γαλα

ΜΕΙΓΜΑ 2

- 1 ζαχαρουχο

- 1 σαντιγυ(τενεκεδακι)κονσερβα εννοω

και τα 2 μειγματα μαζι..

σαβαγιαρ..και το γνωστο.μπισκοτα,μειγμα,μπισκοτα..κτλ

Ρε κοριτσια τι ειναι αυτα που κανετε Μεγαλη Βδομαδα :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: ????

Εχω κ εγω μια συνταγη αλλα ειναι πολυ τεμπελικη...των κοριτσιων ειναι καλυτερες!!Good luck!!!

Kimon έγραψε:

Μμμμμ με σπιτικη κρεμουλα!!Τι καλυτερο...και για παιδακια!Θα το φτιαξω και εγω!!

Κίμον, εσύ μη χάσεις. Μόλις δεις συνταγή! Χα χα χα χα!!!

little-angel έγραψε:

Χαχαχα Σωσω την ιδια τεμπελικη εχουμε :P !!!Τωρα ειδα την απαντηση σου!

nai kale..eimaste emeis gia taλαιπωριες;;;;απαπαπα....και του ζαχαροπλαστειου ακομα καλυτερες.......... :S:S:S:S:S:S

Παντως το μιλφειγ της maggy το εχω φτιαξει προχτες..το εχω στο ψηγειο και πριν καμια ωρα τσακισα ενα κομματι..ειναι δε πιο ωραιο απο του ζαχαροπλαστειου, δεν ειναι τοσο βουτυρομενο.

Ευγε μαργαρητα..σε βαθμολογω με 5 σκουφους!!!

Καλησπερα Αννουλα,

Το μιλφειγ που φτιαχνω εγω, ειναι απλη κρεμα ζαχαροπλαστικης την οποια αναμειγνυω με σαντιγυ...

Φτιαχνω την κρεμα ζαχαροπλαστικης:

- 500ml γαλα

- 4 κουταλιες ζαχαρη

- 4 κροκοι αβγων

- 3 κουταλιες αλευρι

- 2 κουταλιες κορν φλαουερ

- 2 κουταλιες βουτυρο

Η διαδικασια γνωστη..χτυπαμε κροκαδια με ζαχαρη να αφρατεψουν, προσθετουμε αλευρι κ κορν φλαουερ κ αραιωνουμε με λιγο κρυο γαλα. Το υπολοιπο γαλα το βαζουμε σε κατσαρολακι να παρει μια βραση. Επειτα το ριχνουμε στο μιγμα, με τη ζαχαρη, λιγο λιγο. Σιγοβραζουμε μεχρι να πηξει. Επειτα αποσυρουμε απο τη φωτια κ προσθετουμε το βουτυρο, ανακατευοντας καλα. Την αφηνουμε να κρυωσει πριν την χρησιμοποιησουμε (σκεπαζοντας την με μεμβρανη για να μην πετσιασει)

Ψηνουμε τη σφολιατα (η γνωστη διαδικασια) αφου την κοψουμε στο μεγεθος κ σχημα που θελουμε

Ετοιμαζουμε τη σαντιγυ χτυπωντας 500gr κρεμα γαλακτος(35%) με λιγη ζαχαρη αχνη

Τελος αναμειγνυουμε την κρεμα ζαχαροπλαστικης με τη σαντιγυ κ συναρμολογουμε το μιλφειγ...(φυλαω λιγη σαντιγυ για να τη βαλω απο πανω - την υπολοιπη μεσα)

Εγω παιρνω τετραγωνα σφολιατακια κ τα ψηνω....κ κανω ατομικα μιλφειγ...

Καλη επιτυχια :kiss::kiss:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• ΚΟΡΊΤΣΙΑ ΜΟΥ!!! ΈΣΚΑΣΕ ΤΟ 1ο ΔΌΝΤΙ! Δεν το πιστεύω!!! Πως είναι δυνατόν τόσο γρήγορα;;; 4,5 μηνών είναι ακόμα!!!
    • Μακάρι να βγουν καθαρες οι εξετασεις κοριτσι μου να μην ταλαιπωρηθεί άλλο η μικρή Ωωω 14 χρόνια ;;; Μπράβο σας κορίτσι μου πάντα ευτυχισμένοι να είστε !!! Όλα τα δεκαρια Μαζεμένα 😂 εύκολη ημερομηνία την θυμάσαι 
    • Ναι είναι δύσκολο όντως! Ευχομαι κ να μην χρειαστεί να το κανεις πραγματικά!! Πολύ εύκολα μπορεί να επιμολυνθει το δείγμα είναι η αλήθεια γι'αυτο ζήτησε κ με κουτάκι τώρα. Αντε να δούμε πως🙄 Ας είναι βέβαια αρνητική η καλλιέργεια ναι χαλάλι ο κόπος που θα κάνουμε! Ευχαριστουμε πολυ πολύ! Παντρεμένοι κλείσαμε 8 χρόνια φέτος, μαζί όμως είμαστε 14. 10/10/10 κάναμε σχέση!!
    • Μερικες φορες βγάζω λίγα υγρά , λέω λες να έρθει ; αλλά μπα τίποτα ακόμα  Στην πρωτη μου ήρθε μέσα Ιανουαρίου στους 4,5 μήνες μετά την γέννα τώρα δεν ξέρω θα φανεί  εγω να πω την αλήθεια θέλω να έρθει θέλω να μπω λίγο σε μια σειρά να κάνω και τις εξετάσεις μου.. (παπ αίματος ) με τις επαφές έτσι και έτσι και εγώ πιστεύω αν έρθει η περίοδος κάπως θα αυξηθεί και η όρεξη 🫣
    • Ωχ να πάρει είναι δύσκολο να συλλέγεις ούρα από μωρό δεν το έχω δοκιμάσει αλλα φαντάζομαι κάτι να μην κάνεις σωστά δεν θέλει πολύ για να μην βγουν σωστά τα αποτελέσματα των εξετασεων ευτυχως δεν σου έκανε πυρετό το εμβόλιο  κάνε μια επανάληψη μήπως και βγουν καθαρές οι εξετάσεις της ποτε δεν ξέρεις  να ζήσετε κορίτσι μου πάντα ευτυχισμένοι και χαρούμενοι να είστε αγαπημένοι με υγεία να χαίρεστε την οικογένεια σας πόσα χρόνια μετράτε ; 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...