Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γιατρέ καλησπέρα.

Ο γιός μου είναι 8 μηνών και το Σ/Κ που μας πέρασε το παιδί διαπιστώσαμε ότι έβγαλε στο κορμάκι του (μπουτάκια, κοιλιά, μάγουλα και πηγούνι) κατι κοκκινίλες οι οποίες του δημιουργούσαν φαγούρα και ξυνότανε.

Τον πήγαμε στην παιδίατρό μας και μας είπε ότι το παιδί έχει μια αλλεργία τύπου κνίδωσης και μας συνέστησε θεραπεία πρωί-βράδυ με κορτιζόνη (soldesanil σταγόνες)για 3 μέρες(ξεκινήσαμε από την Τρίτη) και αντιϊσταμινικό σε σιρόπι (atarax) πρωί-μεσημέρι-βράδυ. Στα σημεία δε που έχει βγάλει τις κοκκινίλες το παιδί να του βάλουμε κορτιζονούχα αλοιφή.

Τελος μας συνέστησε να κάνουμε μια ειδική εξέταση αίματος προκειμένου να διαπιστώσουμε τις ουσίες που κινητοποιούν αλλεργική αντίδραση στον οργανισμό του παιδιού όταν του περάσει εντελώς η αλλεργία που έχει τώρα και όπου και να πάμε να έχουμε μαζί μας μια ένεση αδρεναλίνης για μωρά(anapen) σε περίπτωση αλλεργικού σοκ.

Επειδή έχουμε ανησυχήσει πάρα πολύ δεδομένου ότι ο μικρός παρά τη φαρμακευτική αγωγή έχει κάνει μερικά "φουντώματα" από κοκκινίλες και το βράδυ ενώ κοιμόταν στο δωμάτιό του από 6 μηνών τον παίρνουμε στο κρεββάτι μας για να τον προσέχουμε όλη τη νύχτα μην τυχόν και το παιδί πάθει αλλεργικό σοκ, θα ήθελα να μου πείτε την άποψή σας και αν έχετε τη γνώμη να πάμε το παιδί και σε κάποιον ειδικό αλλεργιολόγο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσίευση

¨Λιλακη εγω λεω να πας οπωσδηποτε το παιδι σε αλλεργιολογο.

Γιατι και εμεις οταν παρουσιαστηκε αλλεργια στο παιδι μας εστειλε σφαιρα σε αλλργιολογο.

καναμε ολα τα τεστ και για ανοσοσφαιρινες και Ραστ τεστ, πατσ τεστ εδειξε αλλεργια μετριου βαθου (3) στο αγελαδινο γαλα και στη σκονη αλλα σε το σο μικρα παιδια δεν διει αξιοπιστα αποτελεσματα, οποτε θα τα επαναλαβουμε μετα τον χρονο.

Ο αλλεγιολογος θα εξετασει το παιδι και θα σπυ πει τι πρεπει να προσεχεις και γεννικα οδηγιες, ενας παιδιατρος οσο καλος και να ειναι κακα τα ψεμματα δεν ειναι ειδικος

  • 3 weeks later...
Δημοσίευση

Lilaki πως τα παει ο μπεμπης σου με την αλλεργια? Εχω το ιδιο προβλημα με τη μικρη μου και δεν ξερω αν υπαρχει κατι αλλο που θα μπορουσα να κανω, εχει τρελαθει στο ξυσιμο και κανει αμυχες με τα χερακια της....

Δημοσίευση
Lilaki :....και όπου και να πάμε να έχουμε μαζί μας μια ένεση αδρεναλίνης για μωρά(anapen) σε περίπτωση αλλεργικού σοκ

καλημερα Lilaki την ενεση αυτη σας ειπε ο παιδιατρος να την παρετε?

ή αλλεργιολογος?

εχουμε και εμεις καποια θεματα με αλλεργιες και ρωτησα την παιδιατρο μου αν πρεπει να εχουμε αυτη την ενεση μαζι μας και μου ειπε οχι

μαλιστα της ειπα οτι επειδη το καλοκαιρι θα ειναι στο εξοχικο με την πεθερα μου(η οποια δεν εχει αυτοκινητο) και φοβαμαι να μην συμβει τιποτα μου ειπε παρολα αυτα να μην την παρω δεν κανει..

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • @το χοντρό μπιζέλι τι να σου πω ρε κορίτσι! Δεν ξέρω τη φάση αυτοί οι γιατροί.. αν και με είχε προειδοποιήσει η γυναικολόγος μου για το τι μέλη γενέσθαι ο συγκεκριμένος πάλι δεν είναι το ίδιο.. όσο προετοιμασμένος και να είσαι όταν ακούς διάφορα δεν παύουν να σε επηρεάζουν.!!! Και εγώ σήμερα κλείνω αισίως την 37η εβδομάδα και η μικρούλα μας είναι μια χαρά.! Ελπίζω κι εγώ να κρατήσει μέχρι το τέλος του μήνα γιατί θέλω να γεννηθεί αφού βγει και ο Φεβρουάριος.. να είναι ανοιξιάτικο μωρό.. και εννοείται να πάρει όλες τις εβδομάδες της. Βέβαια με αυτό το γιατρό που έχουμε θα δίξει πως θα πορευθούμε.. ελπίζω να μας διαψεύσει όλους η μπουμπού και να κρατήσει μέχρι το τέλος και να ρθει τόσο φυσικά και ανόδυνα που θέλω έτσι να του μπω στο μάτι.. 😅 Εννοείται να είμαι οκ εγώ και να μην έχω κάποιο θέμα με την πίεση, οπότε οι αριθμοί της αυχενικής και μόνο να αποδειχθούν μια μπούρδα για την προεκλαμψία.  Και εγώ έχω αρχίσει να βαραίνω αρκετά πλέον.. δεν κάνω απολύτως τπτ όλη τη μέρα και παρ' όλα αυτά είναι σαν να έσκαβα 10 στρέμματα βαμβάκι. Ξυπνάω το πρωί και είμαι πιο κουρασμένη από ποτέ.. φαντάσου να είχα και ένα ακόμη μωρό στο σπίτι που θα έπρεπε να φροντίσω.. δεν ξέρω πως θα την πάλευα, αλήθεια. Όσο σκέφτομαι ότι έχω άλλα τόσα εμβρυάκια στην κατάψυξη που με περιμένουν και έχω σκοπό κάποια στιγμή στο μέλλον να τα αξιοποιήσω με πιάνει τρόμος.. 🤣 Λέω εδώ τώρα χωρίς παιδί στο σπίτι και με πλήρη φροντίδα της μάνας μου πως είμαι.. όχι να έχω και ένα μωρό ακόμη... αλλά έχει ο Θεός! Ας έρθει η μικρή με το καλό, να αρχίσουμε σιγά σιγά να βρίσκουμε τα πατήματα μας, να κάνουμε και την μετακόμιση μας με την ησυχία μας και όλα θα ρθουν. 
    • Από τότε που πήραμε την αντιβίωση ναι εμεινα γρήγορα έγκυος  αλλα είχα θέμα και εγώ με την προλακτινη εκτός από το μικρόβιο που βρέθηκε στο σπερμα Οπότε κάναμε θεραπεία και για τα δυο μετά από 1,5 μήνα τα καταφέραμε.. και προσπαθούσαμε 1,5 χρόνο μέχρι τότε.. τώρα τι έφταιγε από τα δύο δεν ξέρω.. μπορεί και τα δύο  τωρα ειμαι έγκυος στο τρίτο μου παιδάκι.. οι επόμενες 2 εγκυμοσύνες ήρθαν από τον πρώτο μήνα προσπαθειών χωρίς να πάρουμε κάποια άλλη θεραπεία 🤷🏻‍♀️
    • Εμένα αναγκαστικά μου είπαν λάμπα όλη τη μέρα.. δεν την είδα καθόλου και δεν μπορούσα να θηλάσω 😢 οπότε και συνεχίσαμε σπίτι με δύο μπουκάλια τη μέρα μετά από τον θηλασμό μέχρι να το κόψουμε σιγά σιγά το ξένο. Όμως μου κοιμάται καλά μόνο με αυτό.. με τον θηλασμό είναι δύσκολα! Τρώει συνεχώς και δεν κοιμάται στο λίκνο της σχεδόν καθόλου. Μόνο το βράδυ ένα τρίωρο που δίνω το ξένο μήπως και ξεκουραστώ και όλη μέρα γκρίνια! Ρε κορίτσια έτσι θα είναι;;;;😢🫣
    • Ναι θα εισαι πιο ήσυχη..αλλο κιολας να προσέχεις γενικα απο μονη σου κ αλλο να έχεις το διαβήτη να σε πιέζει πολυ, να υπάρχουν πολλες απαγορευμένες τροφές κλπ.. ολα καλα τωρα, θα προσέχεις σε νορμάλ πλαίσιο κ θα σαι πιο χαλαρή κατά τ άλλα σ αυτη την εγκυμοσύνη 🙂
    • Καλησπέρα!! Εγώ απ ότι έχω δει 2 μήνες που χρησιμοποιώ τεστ ωορρηξίας,  την επόμενη μέρα εξασθενεί η γραμμή.  Και ανεβαίνει απότομα η ορμόνη και πέφτει μετά το ίδιο. 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...