Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ...ΕΝΩ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΑ;;

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα! Διανύω την 38η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου με ΠΗΤ 31 Μαρτίου!

Θα ήθελα την γνώμη σας - εμπειρία σας σχετικά με το πόσο εύκολα μπορεί να γεννήσει κάποιος με δεδομένο ότι το παιδί είναι ακόμα ψηλά και η διαστολή μηδέν.

Το γεγονός δηλαδή ότι το μωράκι είναι ακόμα ψηλά, πόσο δύσκολο κάνει κάτι τέτοιο ένα φυσιολογικό τοκετό;;;

Kαι μπορεί αυτό να ανατραπεί π.χ. σε μια μέρα... ή από την στιγμή που το παιδί είναι ψηλά σημαίνει ότι ειναι και δύσκολο να κατέβει;;; (δεδομένου ότι και η διαστολή είναι μηδέν!)

Υπάρχει ίσως κάποιος τρόπος που θα βοηθούσε ώστε o μπέμπης μου να κατέβει;;;

Ευχαριστώ!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου!

Εγω ειχα παει στην κλινικη με διαστολη 8 και ο μικρος ηταν ακομα ψηλα. Δεν παιζει ρολο, μη σε ανησυχει. Εμεναμου εσπασαν τεχνητα τα νερα και οταν ειχα τις εντονες συσπασεις μου πιεζαν την κοιλια για να κατεβει το μωρο.

Ολα καλα θα πανε! Με το καλο!

Εγω γεννησα την 40 βδομαδα και το μωρο ηταν με την σπονδυκη στηλη στην δικια μου ετσι σκουντουσε η μια την αλλη και δεν μοπορουσε να μπει στο κοκκαλο να σκεφτεις οταν επσρωχνα να βγει το κεφαλι της ηταν στην λεκάνη μου ετσι μου ειχε πει η μαια :huh::huh:

Γεννησα μετα απο 1 μιση ωρα που εσπρωχνα η εμπειρια τελεια ο γιατρος μου μου ειπε αν δεν βαδιζα δεν θα γεννουσα φυσιολογικα. Βαδιζα περιπου 2 ωρες την μερα μη φανταστεις αποσταση αλλα βαδιζα και πολλες σκαλες ανεβαινα :blink::blink:

Αλλα να σου πω ειναι και λιγο θεμα γιατρου νομιζω ;)

Γέννησα στην 40η εβδομάδα και όταν με έπιασαν οι πόνοι το μωρό ήταν πολύ ψηλά και είχα διατολή 1. Ο τοκετός διήρκησε 9 ώρες αλλά γέννησα τελικά φυσιολογικά χάρη στη βοήθεια του γιατρού και κυρίως της μαίας που μου έκανε ασκήσεις και με έβαζε να σπρώχνω αρκετή ώρα πριν γεννήσω. Ξέρω και περιπτώσεις γυναικών που γέννησαν πολύ γρήγορα παρόλο που το παιδί ήταν ψηλά διότι κατέβηκε απότομα. Αν σε βοηθήσουν όσο πρέπει γιατρός και μαία θα γεννήσεις σίγουρα φυσιολογικά. Απλά οι περιπτώσεις αυτές θέλουν υπομονή. Με το καλό να κρατήσεις το μωράκι σου στην αγκλαλίτσα σου!!!!!

περπατουσα στην εβδομαδα σου 1 ωρα την ημερα αποκαι πριν την 30η 2 ωρες

η μικρη ηταν ψηλα ολοι μου ελεγαν να περπαταω

τελικα γεννησα 4 μερες μετα την 38η εβδομαδα φυσιολογικα με ηρεμια

αν εισαι ηρεμη εκεινες τις ωρες ολα θα πανε καλα!!!!!

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΝΟ!!!!!!!!!!!!!!!

Με το καλο το μωρακι σου! Εγω ειχα παει Δευτερα στο γιατρο, ψηλα μου λεει το μωρο,δεν γεννας ακομα. ελα την αλλη Δευτερα. Ξαναπαω, παλι τα ιδια, μου ειπε να παω την Τεταρτη. Την Τεταρτη παλι τα ιδια. Αντε παλι ξαναπαω την Παρασκευη (3/4 και ΠΗΤ ειχα 5/4). Ειναι ψηλα το μωρο μου λεει,διαστολη τιποτα, ελα παλι τη Δευτερα να σε δω και θα δουμε τι θα κανουμε. Γεννησα το Σαββατο το πρωι και μαλιστα παρα πολυ ευκολα! Οποτε μην ανησυχεις!

Καλημέρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Και βέβαια γίνεται φυσιολογικός τοκετός αν το μωρο είναι ψηλά!

Εγώ γέννησα πριν 1μισι μήνα έναν μπέμπαρο 3.830γρ και 53εκ!

Ο μπέμπης ήταν ψηλά και εννοείται πως δεν είχε εμπεδοθεί. Ο γιατρός μου είπε πως για μια πρωτοτοκο το παιδί πρέπει να έχει εμπεδοθεί το αργότερο μέχρι την 38 εβδομάδα. Μετά είναι αρκετα δύσκολο να εμπεδοθεί.

Εμένα επειδή βλέπαμε πως ήταν ήδη μεγάλο μωρό και για να αποφύγουμε την σίγουρη καισαρική αφήνοντας να πάρω όλο τον μήνα, στην 38εβδ + 4 ημ μου έκανε πρόκληση και μετά από 6 ώρες γεννήθηκε ο έρωτάς μου ο αγιάτρευτος!

Με την πρόκληση έχε υπόψιν πως οι ωδίνες είναι πολύ πιο δυνατές από οτι να σου έρθουν φυσιολογικά. Πόνεσα πολύ, φαντάσου πως οι πόνοι μου άρχισαν κατευθείαν 3λεπτοι για 2 ώρες και μετά έγιναν του 1 λεπτου για τις άλλες 4! :blink:

Βοήθησε άλλος ένας γιατρός και έσπρωξε την κοιλιά μου έτσι ώστε να κουμπώσει το μωρό στην λεκάνη, και όλα εξελήχθηκαν φυσιολογικά!

Μην αγχώνεσαι!

Εύχομαι καλή λευτεριά και με ένα υγιές μωρούλι!!!!!!!!!!!! :kiss:

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ!!!

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ν'ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ!!!ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ!!ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΜΠΑΙΝΑ ΣΤΗΝ 39η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΧΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΤΙ ΡΟΖ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΣΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗ...ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΔΙΑΤΟΛΗ 2 ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΗΤΑΝ ΨΗΛΑ ΑΚΟΜΗ!!ΣΤΙΣ 7 ΕΓΙΝΕ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΜΕ ΔΙΑΤΟΛΗ 3..ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΩΡΕΣ ΜΟΥ ΛΕΓΑΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΑΚΟΜΗ!!!ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ!!ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΜΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ!!ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΠΙΕΣΗ ΣΤΗ ΚΟΙΛΙΑ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ!!!

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!!ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ Ο ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ ΣΟΥ!!ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΓΕΝΝΑ!!!ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΑΤΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ!!!

Γειά σου Όλγα!!!

Με το καλό το μωράκι σου!!

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα προηγούμενα κορίτσια!

Και εμένα ο γιός μου ήταν ψηλα,από την 38η εβδομάδα

η μαία μου μου είχε πει να περπατάω πολύ και να κάνω βαθιά καθίσματα!

Ναι περπατούσα και έτυχε την προηγούμενη από τη μερα της γέννας να κάνω πολλά βαθιά καθίσματα γιατι έσκυβα να αγκαλιάσω τα ανηψάκια μου που είχα έρθει να με δουν!!!

Τι να σου πω,γέννησα πανευκολα σε 4 ώρες.

Κατά τη διάρκεια του τοκετού έκανα συγκεκριμένες ασκήσεις με τη βοήθεια

του άντρα μου και της μαίας μου και το μωρό εμπεδώθηκε αρκετά καλα στη λεκάνη.Με δύο σμπρωξίματα και πάτημα στην κοιλιά απο τη μαία , ήρθε στη ζωή....

Μην ανησυχείς , κάνε ολα όσα σου είπαμε,αφού συμβουλευτείς και τη μαία σου ή το γιατρό σου!!!

Ολα να πάνε καλα και να τα απολαυσεις!

Καλημέρα!!!και βέβαια γίνεται!!!το μωράκι μπορεί να γυρίσει μέχρι την τελευταία στιγμη.Της κουμπαρας μου να φανταστείς είχε πάρει θέση και στην τελευταία επίσκεψη,δυο μέρες πριν γεννήσει,είχε γυρίσει με τοκεφάλι πάνω!!!Εγώ μπήκα στο μαιευτήριο με διαστολή Ο.Πιο 0 δε γίνεται!!!Βέβαια ο μικρός είχε πάρει θέση.Γέννησα φυσιολογικά μετά απο 14 ώρες βέβαια.Μην στεναχωριέσαι..όλα γίνονται.Μια χαρά θα πάνε όλα!!Έφαγες το γάιδαρο και έμεινε η ουρά!!!Υπομονή!!!! :kiss:

DEN ΞΕΡΩ ΤΙ ΓΡΑΨΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΕΣ , ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΜΕ ΕΠΙΑΣΑΝ ΠΟΝΟΙ Κ ΠΗΓΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΗΤΑΝ ΨΗΛΑ (ΕΣΠΡΩΧΝΕ 1 ΤΡΟΦΑΝΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΜΟΥ) Κ ΒΟΗ8ΗΣΑ ΣΤΙΣ ΕΞΩ8ΗΣΕΙΣ Κ ΓΕΝΝΗΣΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ !

ΜΗΝ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΠΤ , ΜΕ 1 ΓΕΡΟ ΝΙΝΑΚΙ ΕΥΧΟΜΑΙ !!!

Αχ κοριτσάκια μου, σας ευχαριστώ όλες πάρα πολύ! Δεν ξέρετε τι κουράγιο μου δίνεται...

Αυτό όμως που με ανησυχεί, είναι ότι εκτός του ότι το μωρό είναι ψηλά, είναι και πολύ μεγαλο για 38η εβδομάδα! Ουσιαστικά αυτό που έγραψε και η Maryloo28!

Επειδή δηλαδή ο γιατρος, μου είπε να φτάσουμε αναγκαστικά μέχρι την ΠΗΤ αφού είναι ακόμα ψηλά... μήπως τότε αναπόφευκτα αφού θα έχει μεγαλώσει και άλλο, οδηγηθούμε στην καισαρική!

Πάντως να είστε καλά όλες! Σας ευχαριστώ πολύ! :-)

Το οτι είναι ψηλα δεν σημαίνει οτι ντε και καλά θα φτάσεις μέχρι την ΠΗΤ!!!!

Δεν εχει καμία σχέση...Αν το μωράκι αποφασίσει να έρθει νωρίτερα τι θα το πείτε????

Δε βγαίνεις άμα δεν κατέβεις???

Καλε μη σκέφτεσαι τίποτα,τόσες γεννήσαμε με τα παιδάκια μας ψηλα!!!

Και το οτι είναι μεγάλο δε μου λέει κάτι...

Είχα ρωτήσει σχετικα τη μαία μου γιατί είμαι πολύ μικροκαμωμένη και μου είπε επί λέξη:

To ότι είσαι στενή εξωτερικα , δεν δηλώνει το ίδιο και για το άνοιγμα της λεκ'ανης σου εσωτερικα...καταλαβαίνεις τι εννοω?Κανενας δεν μπορεί να ισχυριστεί τέτοιο λόγο για καισαρική, εκτός από τη στιγμη του τοκετού!Αλλο το μέσα!!!!! Θα τα καταφέρεις,ξέρεις τη στενή είμαι???

Το οτι ενα μηχανιμα σου λεει οτι ειναι μεγαλο..ειναι σχετικο...

και εμενα περιμενα να γεννηθει γυρω στα 3,5 κιλα..αλλα ηταν 3060..οποτε...μην ανισυχεις, ολα καλα θα πανε..ασε τις ασχημες σκεψεις για μετα

me to kalo to mwraki sou...na fantasteis oti kai egw pithani imerominia toketou eixa stis 31 martiou...alla gennisa 7!!!!!

sto prwto mou mwro..to prwi pou piga itan anapoda...alla to brady epeidi mou espasan ta nera kai girise kai katebike....perpata kai kane kai kamoia douleia...kana tzami..kamoia beranta:)

μην σε ανησυχεί κοριτσάκι το ότι το μωράκι είναι ψηλά. και εμένα η μπέμπα μου ήταν πολύ ψηλά 2-3 μέρες πριν γεννήσω που την είδαμε και τελικά με πιάνουν οι πόνοι και γέννησα φυσιολογικά μετά από 4,5 ώρες που έφτασα στο μαιευτήριο και χωρίς επισκληρίδιο.

:laugh: :laugh:

χρυσα κ σενα πιο αδυνατο σε βγηκε?

κ εμνα εμ ειχε πει 3150 κ βγηκε 3030 :P

κοπελα μου ολα γινονται..

κ μενα ψηλα ηταν κ σε μια βδομαδα κατεβηκε...

κ σε μια μερα κατεβαινουν...

κ γω περπατουσα παααααρα πολυ...

γενικα κ τωρα περπαταω..ειμαι φαν. :)

με το καλο ;)

Από ότι ξέρω όμως ένα μωρό αν είναι μεγάλο ή όχι, δεν φαίνεται μόνο από τα κιλά του, αλλά και από τις υπόλοιπες μετρήσεις! Εμένα π.χ. εχει μεγάλο κεφάλι! :-)

Evipapa και εγώ είμαι μικροκαμωμένη, αλλα σε αυτό που λες έχεις δίκιο! Δεν έχει σημασία πώς είμαστε απέξω, αλλά πως είναι η λεκάνη μέσα!

Σας ευχαριστώ πολύ όλες σας για τις απαντήσεις!!! :-)

Άρα η λύση είναι να περπατάω, σωστά;;;

γεια και από μένα

επειδή νομίζω ότι είναι πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα, και για να ξε-αγχωθείς, θα σου πω την δική μου ιστορία

ήμουνα 38 συν 4 ημερών και πήγα για υπέρηχο στο ιασώ γιατί ήταν 2 ιανουαρίου και ο δικός μου γιατρός έλειπε εκτός.

μου λέει ο γιατρός του ιασώ ότι είναι πάρα πολύ ψηλά το παιδί, αργούμε ακόμη. αυτά στις 8 το απόγευμα. φεύγω με τον άντρα μου πάμε στο αγαπημένο μας ιταλικό εστιατόριο, ξεκοιλιαζόμαστε στο φαί, γυρνάμε σπίτι, βλέπω ρόζ υγρά, 2 το πρωί μπαίνω ιασώ, είχα ήδη διαστολή 3, και 7μισι το πρωί γέννησα φυσιολογικότατα με επισκληρίδιο.

Άρα.... τι ψηλά και τί χαμηλά και αηδίες, όλα θα γίνουνε, εσύ να μην μας αγχώνεσαι....

αμα δεν βαριεσαι μπορεις να διαβάσεις όλη την ιστορία της γέννας σε ένα παλιό θέμα

http://www.mammyland.com/index.php?opti ... 4&id=51705

αχ, συγκινήθηκα τώρα που έψαχνα το παλιό ποστ

38+4 ημερών ημέρα Πέμπτη πάω στη γιατρό μου να με δεί...Ψηλα μου λέει το παιδί και μεγάλο αν περιμένουμε και άλλο δεν θα μπορείς να γεννησεις φυσιολογικά κάνε εξετάσεις για λεύκωμα (είχα πρηστεί) και αν είναι καλές Δευτέρα θα σε βάλω με τεχνητούς αλλιώς Σάββατο περπάτα όμως μου είπε και ανέβαινε σκάλες μήπως κατέβει. Παρασκεύη πρωί δίνω ούρα για εξετάσεις και ανεβαίνω 5 ορόφους με τα πόδια να θεωρήσω την εξέταση στη Νομαρχία. 15 και πέντε το μεσημέρι είχα γεννήσει!!! το μόνο κακό επειδή ήταν ψηλά δεν μου έκανα επισκληρήδιο παρά μόνο όταν η διαστολή είχε φτάσει στο 9 και αυτό γιατί παρακάλαγα... Ηθελαν λέει να έχω τις αισθήσεις μου καλά για να κατεβάσω το μωρό! Σου εύχομαι με ένα πόνο και μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...