Μετάβαση σε περιεχόμενο

Xamilo spermodiagramma-Ti na kanoume?


agapaki83

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα! Είμαι καινούρια στο φόρουμ, αλλά παρακολουθώ τις συζητήσεις σας εδώ και 3 μήνες. Με τον άνδρα μου έχουμε ελεύθερη επαφή εδώ και τρείς μήνες. Το κάναμε χαλαρά κ όποτε έρθει... Είχα όμως κάποια σχετική αγωνία. Εδώ και 3 μέρες άλλαξαν τα πράγματα όμως. Κάναμε σπερμοδιάγραμμα λόγω παλιάς επέμβασης για κιρσοκήλη κ τα αποτελέσματα τραγικά. Χαμηλός ολικός αριθμός σπερματοζωαρίων-ολικος 8.000.000 και ανά μλ 2.000.000. Κινητικότητα 20%. Ταχεία 0%, μέτρια 10% και επί τόπου 10%. Τα άλλα είναι φυσιολογικά. Τί λέτε να κάνουμε? Ξέρω ότι δεν προσπαθούμε καιρό, αλλά μπορεί να γίνει φυσιολογική σύλληψη ή θα πρέπει να προσπαθήσουμε με άλλες μεθόδους. Εγώ όλα δείχνουν φυσιολογικά, μόνο που δεν έχω πολύ σταθερό κύκλο.

Παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας. Ευχαριστώ. Α, οι ηλίκίες μας 26 -27 ετών!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καταρχην καλημερα! Μερικα πραγματακια να σου πω.

1. Απεβαλλε το αγχος! Ειναι ακρως σημαντικο!

2. Ο καιρος που προσπαθειτε, οπως εχεις καταλαβει και εσυ, ειναι πααααααρα πολυ λιγος!

3. Οι ηλικιες και των δυο βοηθανε πολυ, ειστε πολυ νεοι και οι δυο.

4. Το γεγονος οτι ο συζυγος ειχε προβλημα κιρσοκηλης σιγουρα δεν ειναι καλο, απο τη στιγμη ομως που εγινε η επεμβαση αυτο σιγουρα βοηθαει.

5. Ξεκινηστε, αν δεν το εχετε κανει ηδη, σωστη διατροφη, υγιεινη ζωη, μειωση του καπνισματος αν καπνιζετε και βιταμινες στο συζυγο για ενδυναμωση του σπερματος (Ε και C). Α, και πολυ-πολυ ΣΕΞ!!!(ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΑΓΧΟΣ Ε?).

Ελπιζω να βοηθησα και καλη επιτυχια ευχομαι!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ πόλύ για τις συμβουλές! Ελπίζω να μας φύγει σύντομα το άγχος. Θα το παλέψουμε πού θα πάει. Απλώς φόβάμαι... δεν περίμεναμε να μην είχε πετύχει η επέμβαση. Απ'ότι φαίνεται είχε προλάβει να κάνει τη ζημιά. Θ'ακολουθήσουμε τις συμβουλές σου (και όλων των άλλων λογικών και ψύχραιμων ανθρώπων) και ο Θεός βοηθός! Θα πάμε κ σε ειδικό για περιπτώσεις υπογονιμότητας γυναικολόγο και θα δούμε κ τι θα μας πει. Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου... πραγματικά με βοήθησες να χαλαρώσω. Ευτυχώς ο ανδρούλης μου το πήρε ψύχραιμα. Νομίζω ότι αυτή η δοκιμασία μας έχει ήδη φέρει πιο κοντά...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοιτα, στα λεω ολα αυτα ως εμπειρη επι του θεματος. Οπως καταλαβες, εχει κανει και ο δικος μου αντρουλης επεμβαση κιρσοκηλης και μαλιστα και στους 2 ορχεις. Δεν υπαρχει ζημια που να μην ειναι αναστρεψιμη, πιστεψε το αυτο. Ο δικος μου μετα την επεμβαση εκανε καποια θεραπεια με βιταμινες και χαπακια (κατοπιν συμβουλης ουρολογου), μειωσε πολυ το καπνισμα και ετρωγε πιο σωστα. Να σου πω το αποτελεσμα? Ειμαι ηδη μαμα ενος αγοριου και περιμενω το δευτερο μωρακι μου τον Αυγουστο!!! Γι αυτο σου λεω, μην το βαζεις κατω, παλεψε το, ακολουθηστε υγιεινη ζωη, δειτε και καποιον ειδικο στην αναγκη και το αποτελεσμα δεν θα αργησει να ερθει, θα το δεις!Να σκεφτεσαι θετικα και οχι αγχος, ειναι δυσκολο αλλα τα εχω περασει και ξερω! Απλα θελει λιγο υπομονη ακομα!Βγαλτο και λιγο απο το μυαλο σου, ασχολεισου και με κατι αλλο και θα ερθει! Και εγω ετσι εκανα και σου ειπα το αποτελεσμα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αγαπακι,καλησπερα!οταν διαβασα το μηνυμα σου ενιωθα σαν να το εχω γραψει εγω...ο αντρουλης μου εχει κανει πριν 3 χρονια κιρσοκυλη..πριν 2 ωρες πηραμε τα αποτελεσματα του σπερμοδιαγραμματος και ειναι της απελπισιας..2.000.000/ml καλη μετακινηση 25% και 75% ακινητα η κινουνται επι τοπου...περιμεναμε πως θα ειχε βελτιωθει..ο αντρας μου το εχει παρει πολυ στραβα και δεν μιλιεται καν..εχει ξεγραψει πως θα μπορεσουμε να τα καταφερουμε...σε ποιο γυναικολογο θα πας?α!εχουμε και ιδιες ηλικιες.. ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μανούλα,όντως ο άνδρας μου καπνίζει και δεν είμαστε κ πολύ της υγιεινής διατροφής. Ευτυχώς το μάθαμε νωρίς κ θα το αντιμετωπίσουμε. Συγχαρητήρια, να χαίρεσαι το παιδάκι σου κ μ'ένα πόνο!

Λιτσάκι, τώρα τι να πω... νομίζω πως μόλις μαθαίνεις κάτι τέτοιο σοκάρεσαι. Εμείς τρεις μέρες τώρα το ξέρουμε κ προσπαθούμε ακόμη να το χωνέψουμε. Είναι φυσιολογικό να κλάψεις κ να αντιδράσεις άσχημα. Να στηρίξεις κ εσύ τον καλό σου, να του τονίσεις ότι δε φταίει αυτός κ πως όλα θα πάνε καλά. Εμάς ο μικροβιολόγος αλλά κ ο γυναικολόγος μας είπαν ότι και σύλληψη με φυσιολογικό τρόπο είναι πιθανή. Απλώς τώρα που το ξέρουμε θα μπούμε σε μια άλλη διαδικασία. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ζευγάρια με τέτοια προβλήματα κάνουν παιδί και ανακαλύπτουν το πρόβλημα όταν προσπαθούν για δεύτερο. Όπως κ να χει μέθοδοι υπάρχουν πολλοί κ έχουμε καιρό ακόμη. Το ξέρω, αλλιώς τα ονειρευόμασταν αλλά Γονείς θα γίνουμε είτε το 2010 είτε στο 2011 είτε στο 2012. Επίσης για να σε παρηγορήσω, άκουσα ότι οι εξωσωματικές σε έτσι περιπτώσεις έχουν περισσότερη επιτυχία, απ' ότι αν έχει η γυναίκα καποιο πρόβλημα. Καλό κουράγιο πάντως κ μην ανησυχείς θα ηρεμήσετε. Μένω εκτός Ελλάδος κ δε μπορώ να σε βοηθήσω σε θέμα γιατρού.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σκεφτεστε να περιμενετε λιγο καιρο ακομη μηπως ερθει φυσικη συλληψη?οσον αφορα την εξωσωματικη φοβαμαι πολυ και τος παρενεργειες των φαρμακων...ειστε καιρο παντρεμενοι?που μενετε?χαιρομαι που θα τα λεμε :):blink:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Είμαστε παντρεμένοι εδώ και ένα χρόνο σχεδόν. Μένουμε Κύπρο. Εσείς? Ο γυναικολόγος μας μας σύστησε ψυχραιμία, πολύ σεξ και να περιμένουμε λίγο. Θα πάμε όμως κ σε ειδικό, απλώς μας είπε να μη βιαστούμε. Το πιστεύεις ότι ανακουφίστηκα λίγο με αυτές τις συζητήσεις και με σένα κ με τη Μανούλα. Ειλικρινά, έχω ήδη πάρει κουράγιο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αν γνωρίζετε, ο ειδικός τί θα μας συμβουλεύσει? θα μας δώσει θεραπεία? θα μου ρυθμίσει τον κύκλο? βασικά έχει 3 μήνες που σταμάτησα τα χάπια κ η πρώτη μου περίοδος ήρθε στις 29 μέρες, η δεύτερη στις 34 κ τώρα είμαι στη 30η μέρα κ περιμένω. Εκανα σημερα το πρωι τεστ κ εδειξε αρνητικό. Μάλλον θα ρθει στις 35 μέρες, αφού ο κύκλος μου πριν τα χάπια ήταν γύρω στις 35-40 μέρες. Αχ Παναγία μου βοήθα μας.... :dry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα Αγαπακι!

ειστε πολυ μικροι για να αρχισετε να αγωνιατε τοσο πολυ(ρωτα και εμας που ειμαστε ο συζυγος 40 και εγω 35) με το ιδιο ακριβως προβλημα κιρσοκηλης μονο που λογω ηλικιας ειναι αδυνατον να αποκατασταθει η βλαβη)

οπως ειπαν και τα κοριτσια πατε σε ουρολογο να σας δωσει καρνιτινη. ο δικος μου ξεκινησε με κινητικοτητα 10 % και μετα απο 1,5 μηνα ανεβηκε στο 55%!!! επισης εμας μας γραψανε Nolvadex -d ορμονη για τη ποσοτητα ανα Ml.

MHN ANHSYXEITE ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΕΟΙ ΚΑΙ σημαντικο να κοψει ο συζυγος το καπνισμα!!σος

καλη επιτυχια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σ'ευχαριστώ πολύ Καρκινάκι! Σου εύχομαι καλή επιτυχία κ στη δική σας προσπάθεια! Ο γυναικολόγος δεν μας σύνέστησε τπτ από αυτά. Προφανώς θα μας τα πει ο ειδικός για τις περιπτώσεις υπογονιμότητας. Είναι πολύ νωρίς να ανησυχούμε, το ξέρω. Γίνονται κ θαύματα κ εμείς πιστεύουμε σ'αυτά! Φιλια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα αγαπακι μου!εμεις ειμαστε απ'το καλοκαιρι του 2008 παντρεμενοι και απο τοτε δεν παιρνουμε προφυλαξεις!ξεραμε πριν το γαμο το θεμα με την κιρσοκυλη αλλα ειχαμε υην κρυφη ελπιδα οτι παιρνοντας ο καιρος θα φτιαξει...1 χρονο μετα το χειρουργειο ειχαμε δει μια καποια βελτιωση(8.000.000/ml)και 30% ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΑΝΑΜΕ ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ μεχρι χτεΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΜΕ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ :(:( ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΝΙΩΘΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΓΟΝΕΙΣ :(:( ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΘΗΝΑ<ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΟΙ 2?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καρκινακι,καλημερα!και μονο που νιωθεις πως δεν εισαι μονος σου σου δινει κουραγιο και δυναμη!!! ;)θα τα λεμε και θα εμψυχωνομαστε η μια με την αλλη γιατι η ψυχολογια παιζει καθοριστικο παραγοντα..για ολους εχει ο Θεος...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια να σας πω κατι....πιστευω οτι σε αυτες τις περπτωσεις, προσπαθεις με το γνωστο τροπο για οσο διαστημα αντεχεις κ μετα υπαρχει κ η επιλογη των αλλων βοηθητικων μεθοδων (προκληση ωορηξιας, σπερματεγχυση, εξωσωματικη, μικρογονιμοποιηση). Νομιζω υπαρχουν πολυ χειροτερα προβληματα απο τα δικα μας, τα οποια με αγωνα αντιμετωπιζονται. Βρε Λιτσακι, θα γινουμε γονεις... Πηγαινετε σε καπιο ειδικο, καντε τις απαραιτητες εξετασεις κ θα δεις ολα θα γινουν...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα και απο εμενα! Παρακολουθω το θεμα σας, που βεβαια πλεον δεν με αφορα αμεσα, για να δωσω κουραγιο και συγχαρητηρια στα κοριτσια που προσπαθουν για μωρακι και μια ανασα ελπιδας απο το παραδειγμα μου... Θα συμφωνησω με το agapaki οτι οοολοι γινονται καποια στιγμη γονεις ειτε με τον ενα τροπο ειτε με τον αλλο. Το αποτελεσμα μετραει και ειδικα στα κοριτσια που εχουν προσπαθησει λιγο πιο πολυ απο καποια αλλα (βαζω και τον εαυτο μου μεσα).

Στελνω σε ολες σας την θετικη μου σκεψη και μια ευχουλα να πανε ολα καλα!

<div>http://www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/08/27/2010.png</a>

<a"]Make a pregnancy ticker</div>

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καταρχήν μην αγχώνεσαι (όσο δύσκολο κι αν ακούγεται) γιατί δεν βοηθάει σε τίποτα.

Δυστυχώς είμαι κι εγώ παθούσα! :S

Εμείς μετά από περίπου 1 χρόνο προσπαθειών ανακαλύψαμε ότι υπάρχει πρόβλημα στο σπέρμα. Τα νούμερα ήταν περίπου σαν τα δικά σας και χωρίς ο άντρας μου να έχει κιρσοκήλη ή άλλο ορμονολογικό πρόβλημα. Αφού έκανε μια 3μηνη θεραπεία με χάπια η οποία βελτίωσε ελάχιστα το σπέρμα μας πρότειναν κατευθείαν εξωσωματική σαν μοναδική λύση.

Το σοκ στην αρχή είναι μεγάλο αλλά σιγά σιγά αρχίζεις και το χωνεύεις και ψάχνεις να βρεις λύσεις. Εμείς προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούμε περιμένοντας, προχωρήσαμε σε εξωσωματική και μάλιστα μικρογονιμοποίση, που ενδείκνυται όταν το σπέρμα είναι τόσο χαμηλό και τον Ιούνιο καλώς εχόντων περιμένω το γιο μου!!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Οι ηλικίες μας είναι εγώ 30 (εδώ και λίγες μέρες!) και ο άντρας μου σε λίγους μήνες 32! Πιστεύω όσο νωρίτερα εντοπιστεί το πρόβλημα τόσο καλύτερα γιατί έχεις το χρόνο με το μέρος σου.

Εσείς προσπαθείτε πολύ λίγο καιρό οπότε ίσως μπορείτε να περιμένετε λίγο ακόμα. Σίγουρα ένας ειδικός θα σας καθοδηγήσει σχετικά με το πρέπει να κάνετε γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Πάντως εκ πείρας έχω να πω ότι μην σας τρομάζει η λέξη εξωσωματική. Τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο τα νομίζουμε. Μια απλή διαδικασία είναι η οποία με τη σωστή επιλογή γιατρού μπορεί να οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Και σίγουρα τα πράγματα είναι πάρα πολύ θετικά όταν η γυναίκα δεν έχει κάποιο πρόβλημα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Marygeo, ευχαριστούμε που μοιραστηκες αυτό μαζί μας... Απ'την αρχή των ελευθερων επαφών μας, πίστευα ότι δε θα μείνω έγκυος. Ένιωθα ότι το θέμα με τη κιρσοκήλη δεν είχε βελτιωθεί. Δεν θέλαμε να μείνω έγκυος αμέσως κ ο άνδρας μου ήθελε να προσπαθήσουμε για παιδί σε κάποιους μήνες. Όταν όμως μάθαμε το πρόβλημα, χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Πιστέψαμε ότι δε θα γίνουμε γονείς. Τώρα λέμε να προσπαθήσουμε κάποιο διάστημα, να κάνει κάποια θεραπεία και μετά δε νομίζω να καθυστερήσουμε στην επιλογή άλλων λύσεων για σύλληψη. Είναι ψυχοφθόρο και για τους 2 μας κ το τελευταίο που θέλω να ακούω τώρα είναι το ότι είναι όλα απλά, είμαστε νέοι, θα κάνουμε παιδάκια κ τα σχετικά. Το σκεφτόμαστε κ μας βασανίζει. Θέλουμε μεγάλη οικογένεια κ δεν θεωρώ ότι είμαι μικρή για να γίνω μάνα. Φοβάμαι, αλλά θα κάνω τα πάντα να στηρίξω τον άνδρα μου, τη σχέση μου μαζί του και να αποκτήσουμε το όνειρο. Απ'ότι έχω διαβάσει, το σπερμοδιάγραμμα μας είναι πολύ κακό κ οι πιθανότητες για φυσική σύλληψη ελάχιστες, η σπερματέγχυση με το παρόν σπέρμα μας δεν θα έχει πολλές πιθανότητες κ νομίζω, εάν προηγουμένως δε γίνει κάποιο θαύμα, θα κατευθυνθούμε προς μικρογονιμοποίηση. Αλήθεια, πόσο καιρό θέλει να προετοιμαστείς για αυτή τη διαδικασία? Αν για παράδειγμα αποφασίσουμε να προχωρήσουμε σε εξωσωματική σε 3 μήνες, πόσο καιρό θα μας πάρει? δεν έχω ιδέα. Ξέρεις ο κόσμος είναι πολύ επιφυλακτικός μ'αυτά, δεν μιλά κ η σκέψη κ μόνο της εξωσωματικής είναι τρομακτική. Αληθεια, πώς και δεν κυοφορείς δίδυμα, αφού με εξωσωματική έχω ακούσει ότι έχεις πολλές πιθανότητες για δίδυμα? αληθεύει η μηπως η μικρογονιμοποιηση ειναι διαφορετική? Α, ευχαριστώ που μου δίνεις την ευκαιρία να εκφράσω αυτά που σκέφτομαι κ ταυτόχρονα να ανακουφιστώ. Να έχεις μια πολύ καλή γεννα σου εύχομαι κ ένα υγιέστατο μωράκι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

agapaki moy den ksero tipota gia na se boithiso se ayta poy rotas.thelo omos na ekfraso tin simparastasi moy.einai akomi poli noris.mono treis mines.emeis prospathoyme ennia me to sizigo moy, i fili moy 5 xronia, oxi mines.ksereis tipota den einai akatorthoto kai tipota den prepei na fernei ti sintelia.prosfata perasa ena gero patatrak, to test edeikse egkimosini eno den imoyn.stenaxorethika poli, ta ebapsa mayra, meta omos thimosa me ton eayto moy.exo katalabei oti prepei na iremiso , na ziso me ton antra moy, kai na to bgalo apo to mialo moy kai apo tin kathimerinotita moy,eimaste akomi mikres,apo oti eida esy akomi pio mikri, 27, exeis tin ilikia me to meros soy.simboyleysoy giatroys enimerosoy alla perimene ligo kai min analoneis tis meres soy kai tros tin psixi soy.pisteyo oti oles tha ginoyme manoyles arga i grigora kai meta tha mas piasoyn ta gera agxi kai tha milame gia paidikes astheneies,ksenixtia , skandalies klp.min to bazeis kato.ola tha pane mia xara.filia

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

marygeo,σ'ευχαριστουμε για τα λογια σου..πραγματικα οταν ακους τετοιες ιστοριες παιρνεις κουραγιο!!με το καλο ο πριγκηπας σου!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γιαννα μου, παρακολουθούσα το θέμα σου κ πραγματικά σοκαρίστηκα. Ολα θα πανε καλά πρεπει να λέμε. Δυναμη κ προσοχή να δίνουμε στην υγεία μας κ στο συντροφο μας κ ολα θα ρθουν στην ωρα τους. Απλως, ειναι στιγμες που λυγιζεις. Το θεμα ειναι να βρεις τη δυναμη να ξανασηκωθεις :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

agapaki83 έγραψε:

Απ'ότι έχω διαβάσει, το σπερμοδιάγραμμα μας είναι πολύ κακό κ οι πιθανότητες για φυσική σύλληψη ελάχιστες, η σπερματέγχυση με το παρόν σπέρμα μας δεν θα έχει πολλές πιθανότητες κ νομίζω, εάν προηγουμένως δε γίνει κάποιο θαύμα, θα κατευθυνθούμε προς μικρογονιμοποίηση. Αλήθεια, πόσο καιρό θέλει να προετοιμαστείς για αυτή τη διαδικασία? Αν για παράδειγμα αποφασίσουμε να προχωρήσουμε σε εξωσωματική σε 3 μήνες, πόσο καιρό θα μας πάρει? δεν έχω ιδέα. Ξέρεις ο κόσμος είναι πολύ επιφυλακτικός μ'αυτά, δεν μιλά κ η σκέψη κ μόνο της εξωσωματικής είναι τρομακτική. Αληθεια, πώς και δεν κυοφορείς δίδυμα, αφού με εξωσωματική έχω ακούσει ότι έχεις πολλές πιθανότητες για δίδυμα? αληθεύει η μηπως η μικρογονιμοποιηση ειναι διαφορετική? Α, ευχαριστώ που μου δίνεις την ευκαιρία να εκφράσω αυτά που σκέφτομαι κ ταυτόχρονα να ανακουφιστώ. Να έχεις μια πολύ καλή γεννα σου εύχομαι κ ένα υγιέστατο μωράκι!

Σχετικά με την σπερματέγχυση και σε εμάς οι γιατροί σχεδόν μας το ξέκοψαν ότι δεν θα είχαμε αποτέλεσμα λόγω χαμηλού αριθμού σπέρματος. Μας πρότειναν να δοκιμάσουμε μόνο για μία φορά αλλά θεωρήσαμε ότι δεν είχε νόημα να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία με τόσο ελάχιστες πιθανότητες και μετά να έχουμε μια αποτυχία στο ιστορικό μας. Οπότε προχωρήσαμε κατευθείαν σε εξωσωματική κυρίως για ψυχολογικούς και οικονομικούς λόγους.

Από τη στιγμή που ξεκινάς τις ενέσεις (εγώ ξεκίνησα 21η μέρα κύκλου) η διαδιακασία κρατάει περίπου 1μιση μήνα μέχρι να γίνει και η εμβρυομεταφορά. Δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία νωρίτερα, πέρα από τις απαραίτητες εξετάσεις που προηγούνται (π.χ. σαλπιγγογραφία, ορμονολογικές, ηπατίτιδα κ.λ.π.) προκειμένου να αποκλειστεί οποιοδήποτε πρόβλημα πριν ξεκινήσει η διαδικασία.

Αυτό που μπορεί να σας πάρει περισσότερο χρόνο (αν και δεν ξέρω τι ισχύει στην Κύπρο) είναι τα γραφειοκρατικά με το ασφαλιστικό σας ταμείο αν θελήσετε να σας καλύψουν τα φάρμακα, γιατί το κόστος είναι αρκετό. Εγώ για παράδειγμα τα πήρα δωρεάν από το ΙΚΑ.

Με την εξωσωματική όντως έχεις πολλές πιθανότητες για δίδυμα και τρίδυμα αλλά αυτό είναι θέμα τύχης και οργανισμού κάθε γυναίκας υποθέτω. Εμένα μου έβαλαν 4 έμβρυα αλλά έπιασε μόνο το ένα. Αυτά τα κανονίζει Άλλος από ψηλά!!! :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμενα τωρα εχει κινητικοτητα 24% και φυσιολογικα τη πρωτη ωρα μολις 6%!εχει κυρσοκηλη ,θα την αφαιρεσουμε .παντωσ απο οτι γνωριζω η κυρσοκηλη μπορει να ξανα διημιουργηθει.να πανε σε καποιον γιατρο ουρολογο ν σας ενημερωσει .εμας μασ ειχε πει να κανουμε υπερηχο.ισως και εσεις να πρεπει να επαναλαβετε μια τετοια εξεταση για να δειτε αν υπαρχει καποια κυρσοκηλη.ευχομαι ειλικρινα τα καλυτερα γιατι και εμεις στην ιδια φαση ειμαστε απλα τωρα θα κανουμε το χειρουργειο (και ΤΟ περιμενουμε με λαχταρα να γινει,-ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ ΠΗΡΑΜΕ ΔΥΝΑΜΗ!!!!- )για να αποκτησουμε επιτελους ενα μωρακι.μη στεναχωριεσαι στις μερες μας ολα γινονται.....θα αποκτησετε μωρακι απλα να πατε σε καποιο γιατρο και βασει αυτων που εχω περσει να πατε σε καποιον ουρολογο,εμας μας τρεχαν απο εδω και απο εκει.φιλακια......και γρηγορα με τα πιο ευχαριστα νεα!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...