Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΙΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ? ΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ?

Recommended Posts

rebbeka όταν έγραφα αυτά στα οποία απαντάς σκεφτόμουν καθαρά τους Αλβανούς στην Ελλάδα, τίποτε άλλο. Επίσης συμφωνώ με τη φράση σου: ότι είμαστε ρατσιστές κοινωνικής τάξης όχι αλλοδαπών, ειλικρινά δεν το είχα σκεφτεί.

AFRODITH σχετικά με την Ολλανδία απλά ανέφερα το παράδειγμα για αν δείξω την διαφορά με την Ελλάδα. Όσο για την αδερφή μου η αλήθεια είναι ότι έχει δεχθεί ρατσισμό κυρίως στην εξεύρεση εργασίας. Μου είπε ότι εκεί τους αποκαλούν ¨μετανάστες γνώσης"(είχε πάει για μεταπτυχιακό και έμεινε). Αλλά τουλάχιστον στην Ολλανδία κανείς δεν ενοχλείται με την ανέγερση τζαμιού

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 155
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πρώτη φορά έγραψα κάτι και το είδα να επιβεβαιώνεται τόσο απόλυτα!

Θα συμφωνήσω με τη Ρεβέκκα που μιλάει για ρατσιστές κοινωνικής τάξης και όχι φυλετικούς ρατσιστές!

Όλοι έχουμε αντιπάθειες, είτε πρόκειται για συγκεκριμένα πρόσωπα (γενικά, όχι απαραίτητα ξένους, κ.λπ.) είτε για λαούς. Εγώ, π.χ. δεν μπορώ να πω ότι συμπαθώ τους Άγγλους, τους Γάλλους και τους Αμερικανούς. Δε μου αρέσουν ως λαοί, αλλά δε σημαίνει ότι τους μισώ κιόλας.

Δε με πειράζει καθόλου που έρχονται ξένοι στην Κύπρο και δουλεύουν. Άλλωστε, σε αγγελίες για σερβιτόρους και καθαρίστριες, μόνο ξένοι απαντάνε. Οι Κύπριοι είναι υπεράνω. Αυτό που με ενοχλεί αφάνταστα, σε σημείο να βγάζω αφρούς από τα νεύρα μου, είναι όταν πηγαίνω σε μια καφετέρια, έρχεται η σερβιτόρα, της λέω "θέλω ένα παγωτό" και μου απαντά "only engilish". Υπάρχει και σχετική ομάδα στο facebook για να μιλάμε Ελληνικά στην Κύπρο, όπου μπαίνουν διάφοροι "προοδευτικοί" και μας χαρακτηρίζουν ρατσιστές, επειδή θέλουμε να μιλάμε τη γλώσσα μας στον τόπο μας. Είναι αυτό ρατσισμός ή το αυτονόητο;

Με ενοχλεί επίσης η λεγόμενη "πολιτική ορθότητα". Γινόμαστε χαλί να μας πατήσουν όλοι, φοβούμενοι μήπως χαρακτηριστούμε ρατσιστές και χάνουμε ό,τι είχαμε αποκτήσει. Στην Αγγλία, π.χ., απαγορεύεται η χρήση της λέξης "μαύρος" επειδή είναι ρατσιστική! Οι μόνοι που τη χρησιμοποιούν είναι οι ίδιοι οι μαύροι, γιατί έχουν αυτογνωσία, και ξέρουν ότι οι λέξεις δεν έχουν και τόσο νόημα.

Επίσης, στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια, έχουν έρθει πάρα πολλοί πολιτικοί πρόσφυγες από την Παλαιστίνη. Η Κυπριακή Δημοκρατία τους έχει δεχτεί και τους δίνει επίδομα, το οποίο είναι το μεγαλύτερο επίδομα νομίζω σε όλη την ΕΕ. Όλοι οι Κύπριοι παραπονιούνται ότι τα λεφτά μας πηγαίνουν στους Παλαιστίνιους. Αν, όμως, έπεφτε σε μας ο κλήρος να φύγουμε απ' την πατρίδα μας, δε θα θέλαμε η χώρα υποδοχής να μας αντιμετωπίσει με τόση αγάπη και τόση φροντίδα; Εγώ προσωπικά είμαι περήφανη που η χώρα μου φροντίζει τόσο πολύ τους ανθρώπους που της ζητούν προστασία και χαίρομαι που τα λεφτά που δίνω για φόρους πηγαίνουν- και- σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Όσο για τα δέκα χρόνια που ζούσα στη Θεσσαλονίκη, όποτε είχα γείτονες ξένους, κοιμόμουν ήσυχη. Όποτε είχα γείτονες Έλληνες, μα φοιτητές, μα οικογένειες, είχαμε πάντα, μα πάντα προβλήματα... Στο τελευταίο μου σπίτι έμενε από κάτω ένας Ρώσος. Μια φορά είχαν έρθει φίλοι του, πήγε μία η ώρα και έκαναν πολλή φασαρία. Νομίζω είχα εξέταση την επόμενη μέρα, και τους χτύπησα το πάτωμα. Σε δύο λεπτά είχαν διαλυθεί. Από πάνω μου έμενε μια Ελληνίδα. Κάθε βδομάδα έκανε πάρτι, κι όποτε της χτυπούσαμε τον τοίχο, μας τον χτυπούσε πίσω, και έκαναν επίτηδες περισσότερη φασαρία. Και μία φορά που με κλέψανε ήταν στο Πανεπιστήμιο, και ήταν Έλληνες. Μη βάζουμε ταμπέλες και γενικεύουμε τα πράγματα...

Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ.

Αννα- Μαρια, εγω λογ δουλειας συναναστρεφομαι πολυ με κυπριους.

Με εκνευριζει αφανταστα που πολοι μηλανε σχεδον Αγγλικα.

Προσφατα ειχε ερθει και ενας ορκοτως λογιστης και μιλουσε με την συναδελφο του του γραφειου μας στα αγγλικα.

Οταν τον σερβηρα τσαι ειχα εκνευριστει αφανταστα γιατι πιστευα οτι ειδικα η Κυπρος που τοσα εχει τραβηξει θα ηταν πιο συντιριτικη στην διαφυλαξη της γλωσσας,

Αλλα επισης η συντριπτικη πλειοψιφια εχει οχι Κυπριακη προφορα αλλα Αγγλικη.

Αυτό πάλι που το πας .το σύνταγμα μας υποστηρίζει την ανεξιθρησκία και ώμος μόνο αυτό δεν βλέπω!!!

Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες και δημοκρατικές υπάρχουν ναοί όλων των θρησκειών γιατί ο κάθε άνθρωπος εχει δικαίωμα να πάει κάπου να προσεύχεται σε όποια θρησκεία και αν ανήκει …..μόνο στην Ελλάδα απαγορεύετε!!!

Και δεν μιλάω για υποανάπτυκτες χώρες και με παράνομα καθεστώτα αλλά όπως είπα δημοκρατικές και του αναπτυγμένου κόσμου χώρες …..

ζούμε σε να κράτος που η εκάστοτε κυβέρνηση φοβάται την ορθόδοξη εκκλησία και τους πωρωμένους και φανατικούς πιστούς της ......

άρα η εκκλησία δεν είναι ξεχωριστή από την πολιτεία όπως ορίζει το σύνταγμα αλλά επηρεάζει την διακυβερνήση της χώρας μας ουσιαστικά τόσο που θα μπορούσα άνετα να την παρομοιάσω με το Βατικανό .

Και απο την Αλλη εχουμε την απαιτηση να υπαρχουν- και πιστεψτε με υπαρχουν - και στις Αλπεις και στην Φινλανδια ορθοδοξοι ναοι

Ρεββέκα σε ευχαριστώ που μου έδωσες χωρίς να γνωριζόμαστε μια γνώση που δεν την είχα. Ειδικά για τους Τούρκους πιστεύω ότι αυτό που ίσως νιώθουμε αρκετοί Ελληνες δεν είναι ρατσισμός αλλά ένας αρνητισμός που έχει να κάνει με την ιστορία μας και τον τρόπο που την έχουμε διδαχθεί. Υπήρχε μίσος, υπήρχε έχθρα, σκλαβιά, πόλεμος κλπ μας τα μάθαν αυτά στο σχολείο και ίσως όλοι μέσα μας είμαστε λίγο επηρεασμένοι έστω και υποσυνείδητα - ενώ με τους πακιστανούς, τους πολωνούς και τους Αλβανούς η αφετηρία των προβλημάτων είναι τελείως διαφορετική, εκεί είναι καθαρός ρατσισμός.

Εγώ όταν έκανα μεταπτυχιακό στην Αγγλία γνώρισα κάποιους Τούρκους, ήταν όλοι συμπαθητικοί και για να είμαι ειλικρινής, οι συγκεκριμένοι τουλάχιστον, είχαν και πολλές "ομοιότητες" με εμάς - πολύ περισσότερες πχ από τους βορειοευρωπαίους. Βέβαια μετά από χρόνια πλύσης εγκεφάλου στο σχολείο με περιγραφές των κάκών Τούρκων, ομολογώ ότι ένιωθα λίγο επιφυλακτική όταν τους πρωτογνώρισα και καχύποπτη για το τι νιώθουν αυτοί.

Αυτό που περιέγραψες όμως (μιλάς για την Κων/λη, γιατί δε σε παρακολούθησα από την αρχή;)δεν το φανταζόμουν. Τόσο καλή συμπεριφορά δεν την έχουμε από άλλους λαούς με τους οποίους δεν έχουμε τέτοια αρνητική προιστορία και υποτίθεται ότι μας συνδέει κοινή θρησκεία και παρόμοιος τρόπος ζωής. ΠΡαγματικά έχω εντυπωσιαστεί...

Πάντως, για να προσθέσω κάτι στη συζήτηση νομίζω ότι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό που θα έπρεπε να αναπτύξουμε όλοι είναι η αμφιβολία και η αυτοκριτική. Να κρατάμε δηλαδή και μια επιφύλαξη εάν αυτό που πιστεύουμε ή πράττουμε είναι απόλυτα σωστό και να είμαστε ανοιχτοί σε άλλες απο΄ψεις, και να μη διστάζουμε να αλλάζουμε γνώμη αν με κάποια αφορμή μάθουμε κάτι που δεν ξέραμε.

Τέλος, θέλω να παρατηρήσω ότι ήδη σε αυτη την ανεπίσημη και αυθόρμητη συζήτηση μεταξύ αγνώστων και μη ειδικών, αποκαλύφθηκε σε όλο του το μεγαλείο ο παραλογισμός του ρατσιμού, αφού πολλοί μίλησαν για αντιπάθεια προς συγκεκριμένους λαούς στηριζόμενη σε απολύτως υποκειμενικά κριτήρια - άλλος έχει πρόβλημα με τους Αλβανούς, άλλος με τους Πακιστανούς. Μα το ότι μας έκλεψε το κινητό ένας Εσκιμώος δεν σημαίνει ότι όλοι οι Εσκιμώοι είναι κλέφτες... Δεν είναι πολύ απλό αυτό; Οσο για το αν παρουσιάζεται αυξημένη εγκληματικότητα με δράστες αλλοδαπούς, αυτό ΄΄εχει να κάνει με το ότι γενικώς τις κλοπές κλπ τις κάνουν συνήθως οι οικονομικά ασθενέστεροι και οι μετανάστες, ειδικά οι λαθρομετανάστες, είναι συν΄θηως οικονομικά ασθενέστεροι -

AFRODITH έγραψε:

Αυτό πάλι που το πας .το σύνταγμα μας υποστηρίζει την ανεξιθρησκία και ώμος μόνο αυτό δεν βλέπω!!!

Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες και δημοκρατικές υπάρχουν ναοί όλων των θρησκειών γιατί ο κάθε άνθρωπος εχει δικαίωμα να πάει κάπου να προσεύχεται σε όποια θρησκεία και αν ανήκει …..μόνο στην Ελλάδα απαγορεύετε!!!

Και δεν μιλάω για υποανάπτυκτες χώρες και με παράνομα καθεστώτα αλλά όπως είπα δημοκρατικές και του αναπτυγμένου κόσμου χώρες …..

.

Αφροδίτη, υποστηρίζω την ανεξιθρησκεία αλλά προσωπικά δεν θα ήθελα να υπάρχει ένας μιναρές ή τζαμί στην γειτονιά μου και κάθε Παρασκευή να ακούω την προσευχή τους, οι υπόλοιποι χριστιανικοί ναοί, στους οποίους αναφέρεσαι, δεν ενοχλούν κανέναν.....όπως επίσης δεν υποστηρίζω και καμμιά θρησκεία η οποία υποστηρίζει τον πόλεμο ή τον ιερό πόλεμο όπως αυτή η μουσουλμανική....ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα....όταν συνταντιώνται και προσεύχονται και παρακαλάνε πώς θα καταστρέψουν τους ανθρώπους των άλλων θρησκειών ε τότε τα πράγματα λίγο αλλάζουν!!!!

Όσο για την Τουρκία, φίλη Ρεβέκκα (μου αρέσει το όνομα, το ίδιο έχει και η κόρη μου!!!) αυτά που περιγράφεις συμβαίνουν στην Κων/πολη και ίσως στην ευρωπαϊκή πλευράς της, δεν νομίζω να συμβαίνει και στα βάθη της Ανατολής, στην Σμύρνη ή κάπου αλλού, έχω συναδέλφους που πήγαν να δουλέψουν στο Νατοϊκό Στρατηγείο της Σμύρνης και η κατάσταση μόνο έτσι όπως την περιγράφεις δεν ήταν!!! και επειδή έχω δουλέψει με Τούρκους συναδέλφους τα πισόπλατα μαχαίρια από την πλευρά τους ήταν αρκετά!!!!

ίσως να αναφέρεσαι στην μειονότητα των Τούρκων......γιατί είναι γνωστό παντού υπάρχουν καλοί, παντου υπάρχουν κακοί......

ΒΙΚΥ 2 έγραψε:

καλημερα σε ολες !!! αρτεμη εχω κουμπαρα αλαβανεζα ( ετσι την λεω για να γελαμε !!) δεν συγκρινεται η κουμπαρουλα μου και δεν μετανοιωνω αν και οοοοοοοολοι μου ελεγαν μα θα δσωσεις το παιδι σε αλαβανεζα;;;;;; τα θεωρω μ@@@@@@@ ες ολοι ανθρωποι ειμαστε !! και ο βερτης ΕΙΝΑΙ αλβανος ας γεννηθηκε στην ολανδια κλπ !!! σιγουρα πραγματα !!οπως και η μαρια σολωμου ειναι τσιγγανα και η ειρηνη μερκουρη και οκουρκουλης και πολλοι αλλοι !!

Ο ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΒΑΛΙΩΤΗΣ-ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!

Οσο για τους υπολοιπους αυτο τι σημαινει οτι επειδη αυτοι ειναι διασημοι πρεπει να ειναι αγαπητοι και αυτοι και οι φυλες τους?

(προσωπικα προβλημα δεν εχω με τσιγγανους ,κινεζους ,μαυρους )προβλημα εχω μονο με Ρωσους και Αλβανουςςςςςςςςςςςςςςςςςς :angry::angry::angry:

ΑΡΤΕΜΗ έγραψε:

Πιστεύω ότι ένας βασικός λόγος που μας ενοχλεί(με διάφορους τρόπους) η παρουσία του μετανά-στη στη χώρα μας είναι γιατί δεν αντέχουμε να τους βλέπουμε να προχωράνε όπως είπε και η Cesilia. Ναι υπήρχε ζήλια όταν μάθανε ότι ο άντρας μου έχει πτυχίο πολυτεχνείου, ναι ενοχλεί να τους βλέπουν να προοδεύουν ίσως επειδή οι ίδιοι δεν μπορούν να το κάνουν.Ο άριστος Αλβανος μαθητής που σηκώνει την σημαία γίνεται αντικείμενο προς συζήτηση από γονείς που ίσως θα ήθε-λαν τα παιδιά τους, που τους παρέχουν τόσα μέσα, να βρίσκονται σε αντίστοιχη θέση.

Επίσης πιστεύω ότι έχουμε την ανάγκη να δημιουργούμε εσωτερικούς εχθρούς γιατί πραγματικά αυτό μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα.

Σαφώς επίσης όποιος δεν έχει συναναστραφεί με ξένους δεν έχει αντικειμενική άποψη γι΄αυτούς απλώς κρίνει από αποσπασματικά γεγονότα που γνωρίζει ή υποπίπτουν στην αντίληψή του.

Καλα ,δεν σε παρεξηγω,αγαπας πολυ τον αντρα σου!

Γιατι ενας Αλβανος να σηκωνει τη σημαια την Ελληνικη???πολεμησε κανενας δικος του υπερ της Ελλαδας?εμεις γιατι δεν σηκωνουμε σημαιες αλλων λαων?

Η ζηλια που λες??? :blink: θα με τρελανεις!!!εχω φιλο Βορειοηπειρωτη και μορφωμενο και τον αγαπω και πολυ και μιλαει αψογα ελληνικα!αλλα δεν θα ζηλευα ποτε αυτον τον ανθρωπο επειδη σπουδασε!δεν θελω ομως να ερχονται εδω ,να διαλαλουν οτι δεν ειναι καλη χωρα η Ελλαδαρα μας,ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ,ΝΑ ΕΚΦΟΒΙΖΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕς ΤΙς ΜΑΜΑΔΕς ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ...να κλεβουν και να σκοτωνουν ...κι εγω να ειμαι κουλ :angry::angry::angry::angry:

ελεος!!!ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝ ΑΛΛΟΥ!!!!!! :P

ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ (;;;) ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ... (ΜΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΜΟΥ)

Εάν διασχίσετε

> > ΠΑΡΑΝΟΜΑ

> > ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Βόρειας

> > Κορέας, .

> > . .

> > τρώτε

> > 12 χρόνια σκληρής εργασίας.

> >

> >

> >

> > Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ

> > ΣΥΝΟΡΑ

> > του Ιράν, .

> > . . .

> > . . .

> > κρατείστε

> > επ'αόριστον.

> >

> >

> >

> > ΣΥΝΟΡΑ

> > του

> > Αφγανισταν,

> > .

> > . . .

> >

> > τρως

> > σφαιρα.

> >

> >

> >

> > ΣΥΝΟΡΑ

> > της Σαουδικής Αραβίας, .

> > θα

> > πρέπει να φυλακιστείτε.

> >

> >

> >

> > ΣΥΝΟΡΑ

> > των ΗΠΑ, . . . .

> > . . . ΘΑ υποστείτε

> > ξυλοδαρμό από την τοπική

> > αστυνομία.

> >

> >

> >

> > ΣΥΝΟΡΑ

> > της Κίνας, . .

> > . . . . .

> > ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ

> > ακουστείτε ποτέ ξανά.

> >

> >

> >

> > ΣΥΝΟΡΑ

> > της Βενεζουέλας, .

> > . . .

> > ΘΑ

> > περαστείτε

> > για κατάσκοπος και θα

> > σφραγιστείτε σε κάνα

> > κελί.

> >

> >

> >

> > ΣΥΝΟΡΑ

> > της Κούβας, .

> > . . . . .

> > θα

> > σαπίσετε

> > σε πολιτική φυλακή.

> >

> >

> >

> >

> >

> > Εάν διασχίσετε παράνομα τα

> > ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ,

> > .

> > . . . . .

> > ΠΑΙΡΝΕΤΕ:

> >

> >

> >

> >

> > - Μια θέση

> > εργασίας,

> >

> > - Μια άδεια οδήγησης,

> >

> > - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ,

> >

> > - Πρόνοια,

> >

> > - κουπόνια συσσιτίου,

> >

> > - ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ,

> >

> > - ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ενοικίου ή δάνειο

> > για να αγοράσετε

> > ένα σπίτι,

> >

> > - ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ,

> >

> > - ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ,

> >

> > - Δωρεάν εξόδους απ? τις φυλακές

> > και σε πολλές

> > περιπτώσεις ...

> >

> > - Μπορείτε ακόμη και να ψηφίσετε.

> >

> >

> >

> >

> >

> >

> >

> >

> >

> >

> >

> >

> >

> >

> > - ΑΝ ΠΑΡΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

> > ΔΩΡΟ Η

> > ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

> >

>

>

>

>

ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Εγώ από μικρή δεν είχα ρατσισμό για κανένα ξένο.Απλά διαπίστωσα με το πέρασμα των χρόνων ότι όσο πιο πολύ σημασία δίνεις σε κάποιον από αυτούς τόσο πιο πολύ σε πατάει,παίρνει απίστευτο θάρρος μάλλον θράσος!Άσε που σε κοροϊδεύει από πίσω σου!

Αργυρω 27 έγραψε:

ΑΡΤΕΜΗ έγραψε:

Καλα ,δεν σε παρεξηγω,αγαπας πολυ τον αντρα σου!

Γιατι ενας Αλβανος να σηκωνει τη σημαια την Ελληνικη???πολεμησε κανενας δικος του υπερ της Ελλαδας?εμεις γιατι δεν σηκωνουμε σημαιες αλλων λαων?

Η ζηλια που λες??? :blink: θα με τρελανεις!!!εχω φιλο Βορειοηπειρωτη και μορφωμενο και τον αγαπω και πολυ και μιλαει αψογα ελληνικα!αλλα δεν θα ζηλευα ποτε αυτον τον ανθρωπο επειδη σπουδασε!δεν θελω ομως να ερχονται εδω ,να διαλαλουν οτι δεν ειναι καλη χωρα η Ελλαδαρα μας,ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ,ΝΑ ΕΚΦΟΒΙΖΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕς ΤΙς ΜΑΜΑΔΕς ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ...να κλεβουν και να σκοτωνουν ...κι εγω να ειμαι κουλ :angry::angry::angry::angry:

ελεος!!!ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝ ΑΛΛΟΥ!!!!!! :P[/quote:2qerzg75]

Ο νόμος λέει οτι τη σημαια την κρατάει ο μαθητης με την υψηλότερη βαθμολογία. Εφ όσον ειναι αλβανός ο καλύτερος, ε... αλβανός θα την κρατήσει. Στην προκειμένη περίπτωση η Σημαία (ναι με σ κεφαλαιο)είναι απλά ένα έπαθλο και μόνο. Καμία εθνική υπερηφάνια δεν αισθάνεται αυτός που την κραταει. Κρατάει απλά ένα βραβείο και παρελαύνει. (αυτό σημαίνει για αυτόν)

Τώρα το πόσο σωστός είναι ο νόμος αυτός, είναι άλλο θεμα, που αν συζητηθεί θα βγούμε εκτός θέματος.

Αρτεμη σε παω ;)

Argi έγραψε:

AFRODITH έγραψε:

Αφροδίτη, υποστηρίζω την ανεξιθρησκεία αλλά προσωπικά δεν θα ήθελα να υπάρχει ένας μιναρές ή τζαμί στην γειτονιά μου και κάθε Παρασκευή να ακούω την προσευχή τους, οι υπόλοιποι χριστιανικοί ναοί, στους οποίους αναφέρεσαι, δεν ενοχλούν κανέναν.....όπως επίσης δεν υποστηρίζω και καμμιά θρησκεία η οποία υποστηρίζει τον πόλεμο ή τον ιερό πόλεμο όπως αυτή η μουσουλμανική....ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα....όταν συνταντιώνται και προσεύχονται και παρακαλάνε πώς θα καταστρέψουν τους ανθρώπους των άλλων θρησκειών ε τότε τα πράγματα λίγο αλλάζουν!!!!

Όσο για την Τουρκία, φίλη Ρεβέκκα (μου αρέσει το όνομα, το ίδιο έχει και η κόρη μου!!!) αυτά που περιγράφεις συμβαίνουν στην Κων/πολη και ίσως στην ευρωπαϊκή πλευράς της, δεν νομίζω να συμβαίνει και στα βάθη της Ανατολής, στην Σμύρνη ή κάπου αλλού, έχω συναδέλφους που πήγαν να δουλέψουν στο Νατοϊκό Στρατηγείο της Σμύρνης και η κατάσταση μόνο έτσι όπως την περιγράφεις δεν ήταν!!! και επειδή έχω δουλέψει με Τούρκους συναδέλφους τα πισόπλατα μαχαίρια από την πλευρά τους ήταν αρκετά!!!!

ίσως να αναφέρεσαι στην μειονότητα των Τούρκων......γιατί είναι γνωστό παντού υπάρχουν καλοί, παντου υπάρχουν κακοί......[/quote:19d01tsg]

καλη μου μενω στην ανατολικη μερια και οχι ευρωπαικη,εχω ταξιδεψει ατελειωτες ωρες μεσα στην τουρκια εχω παει σμυρνη ατταλια αιβαλι παντου εχω μεινει εκει και τα πραγματα τα λεω οπως τα βλεπω και δεν προσπαθω να αλαξω την γνωμη κανενος,επισης μην μπερδευετε τον ισλαμισμο με τους απλους μουσουλμανους,διαβαστε ποσα κοινα εχει η θρησκεια μας με τους μουσουλμανους εγω με τον θυσαυρο μου καθε μερα ανακαλυπτουμε κοινα στοιχεια.και τελος ακουσες απο που εχεις πληροφοριες ??απο το νατοικο στρατηγειο της σμυρνης!!!!!!φυσηκα!!!!και οι γαμπροι μου που ειναι στο πολεμικο ναυτικο και ειναι συνεχως στα συνορα τα ιδια εχουν να πουν(οι οποιοι λατρευουν τον αντρα μου),εδω μιλαμε για τον απλο κοσμο,ανοιχτε λιγο τα ματια σας κοιταξτε πιο μακρια μην βλεπετε μονο την κακη πλευρα.

ααααα και οταν προσευχονται δεν παρακαλανε πως θα καταστρεψουν τις αλλες θρησκειες χαχαχα συγνωμη αλλα ειναι αστειο απλα προσευχονται στο θεο οπως εμεις.μπορω να σου δψσψ μεταφραση της προσευχης.

DeniM ευτυχώς που οι περισσότερες χώρες που ανέφερες σέβονται στο έπακρο τα δικαιώματα του δικού τους λαού και κατ΄επέκταση και των μεταναστών.

ΑΡΓΥΡΩ δεν ξέρω τι να σου απαντήσω, είσαι μάλλον τυφλωμένη και δεν θέλεις να δεις την άλλη πλευρά, άλλωστε φαντάζομαι δεν υπάρχει λόγος, το περιβάλλον σου, πέρα απ΄τον φίλο σου το βορειοηπειρώτη, είναι "καθαρό" από ξένους.

bell σ΄ευχαριστώ!!!

rebbeka ειλικρινά όπως είπε και η Λίζα, αν δεν κάνω λάθος το όνομα, με έκανες να δω πράγματα που δεν ήξερα.....

Στο λύκειο κάναμε στα θρησκευτικά μαθήματα για όλες τις επίσημες θρησκείες .

Ναι στο κοράνι υπάρχουν παρά πολλά κοινά στοιχεία .

Τώρα το πώς εχει μεταφραστεί και ερμηνευτεί σε κάποια σημεία είναι ένα μεγάλο θέμα .

Αιρέσεις υπάρχουν και τον χριστιανισμό ,παρερμηνείες υπάρχουν και στην δική μας θρησκεία .γενοκτονίες έχουν κάνει και χριστιανοί ...

Και μην ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της Τουρκίας είναι αγράμματο .

Έχω παλέψει πολύ για να μην αισθάνομαι μίσος για τους τούρκους …..τώρα πια το έχω περιορίσει στις ηγεσίες τους και στους φανατικούς τους ….

ΑΡΤΕΜΗ έγραψε:

rebbeka ειλικρινά όπως είπε και η Λίζα, αν δεν κάνω λάθος το όνομα, με έκανες να δω πράγματα που δεν ήξερα.....

αρτεμη μπορω να σου δωσω και αλλες πληροφοριες αν θελεις οχι για να υπερασπιστω την χωρα του αντρα μου δεν απολογουμε για την χωρα του ειμαι ελληνιδα και καμαρωνω,αλλα επειδη και γω πριν δεν ηξερα τωρα τα ζω τα εχω μπροστα μου.

Επειδή βλέπω ότι τα πράγματα "αγριεύουν", το θέμα ανοίχτηκε απλώς για να ανταλλάξουμε απόψεις..Έτσι νομίζω τουλάχιστον...Κι όχι για να αλλάξει η μια τη γνώμη της άλλης...Αυτό δεν μπορεί να συμβεί... :dry::dry:

Οπότε η καθεμία ας μείνει με τα πιστεύω της...Παντού υπάρχουν καλοί και κακοί...Απλώς κατά τη γνώμη μου είναι μερικοί λαοί που έχουν στο DNA τους την "εγκληματικότητα"..Αυτά από μενα...Ωστόσο, δε θα προσβάλλω και δε θα ενοχλήσω ποτέ κανέναν αν δεν με προκαλέσει και δε με ενοχλήσει..

rebbeka θα ήθελα να μάθω κι άλλα πράγματα όπως και να σε ρωτήσω. Αλλά τώρα πρέπει να φύγω, θα σου στείλω πμ.

mpempoula16 έγραψε:

Επειδή βλέπω ότι τα πράγματα "αγριεύουν", το θέμα ανοίχτηκε απλώς για να ανταλλάξουμε απόψεις..Έτσι νομίζω τουλάχιστον...Κι όχι για να αλλάξει η μια τη γνώμη της άλλης...Αυτό δεν μπορεί να συμβεί... :dry::dry:

Οπότε η καθεμία ας μείνει με τα πιστεύω της...Παντού υπάρχουν καλοί και κακοί...Απλώς κατά τη γνώμη μου είναι μερικοί λαοί που έχουν στο DNA τους την "εγκληματικότητα"..Αυτά από μενα...Ωστόσο, δε θα προσβάλλω και δε θα ενοχλήσω ποτέ κανέναν αν δεν με προκαλέσει και δε με ενοχλήσει..

Ετσι ειναι! Η συμπεθερουλα μου εχει οπως παντα δικιο!! :kiss::kiss:

Αλλωστε ολοι επηρεαζομαστε απο τα βιωματα μας κ τις εμπειριες μας..

Και να τα παιρνουμε λιγο πιο χαλαρα τα πραγματα... ειναι δυσκολο να προσπαθεις να αλλαξεις την αποψη του αλλου. Εμενα δεν προκειται να μου αλλαξει κανεις την αποψη μου ΕΙΔΙΚΑ για τους Ρωσσους, οταν πηγαν 4 μαζι να με βιασουν. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ δεν αλλαζω γνωμη. Ειμαι πολυ επιφυλακτικη και εχω πολυ αρνητικη προδιαθεση απεναντι τους. Κοινως, ειναι ενοχοι μεχρι αποδειξεως του εναντιου χαχαχαχαχα :P:P

mpempoula16 έγραψε:

αποψεισ ανταλλάσσουμε καλέ που το είδες το αγρίεμα :P

η άποψη δεν αλλάζει εύκολα ,αλλά δεν κάνει κακό να ακούσουμε και να μάθουμε και άλλα πράγματα για να εμπλουτίζουμε τις γνώσης μας .

αυτό που λες για το ότι το έχουν στο αίμα τους φαντάζομε ότι εννοείς ότι έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές με κάποιες αρχές και κάποιες πεποίθησης και κάποιο ήθος που τους επιτρέπει πιο εύκολα να κάνουν κάποια πράγματα .....δεν μιλάς για κανένα συστατικό του αίματος :P :silly: :blink: :laugh: :kiss:

ναι πιστεύω ότι αυτό μπορεί να ισχύει σε κάποιο βαθμό .ανάλογα τις καταστάσεις επιβίωσης ενός λαού και πόλων άλλων παραγόντων τα ήθη ειναι διαφορετικά .αυτό πάλι δεν μπορεί να σημαίνει όλοι όλοι οι κάτοικοι μίας χώρας συμμερίζονται τα ίδια ήθη .αλλιώς όλη οι έλληνες θα έπρεπε να ειναι φιλότιμοι μίας και μόνο εμείς εχουμε αυτήν την λέξη και δεν μεταφράζετε σε άλλη γλώσσα αλλά δεν ειναι όλοι φιλότιμοι ....δυστυχώς .παράδειγμα έφερα .

Αυτό ακριβώς εννοώ Αφροδιτούλα μου... :):)

Όχι καλέ, δεν έχει τίποτα το αίμα τους...Μια χαρά είναι... :laugh: :laugh: :laugh:

Απλώς, είναι τέτοια τα βιώματά τους, το μεγάλωμά τους και οι νοοτροπίες τους που έχουν ένα λόγο παραπάνω να κάνουν ό,τι κάνουν...

Και όπως ακριβώς λες για το φιλότιμο των Ελλήνων έτσι λέω εγώ και για την "εγκληματική τους προδιάθεση"... :laugh: :laugh: :laugh: Δε σημαίνει ότι όλοι είναι έτσι...Απλώς οι περισσότεροι.. :laugh: :laugh:

όσο για το ότι έχει αρχίζει να "αγριεύει" το κλίμα, φαίνεται από κάποιες απαντήσεις..Γι'αυτό λέω εγώ peace... :laugh: :laugh:

Συμπεθερούλα μου γλυκιά δεν έχω πάντα δίκιο... :laugh: :laugh: :laugh: Σχεδόν πάντα ναι... :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Ακου εκεί που πήγαν να βιάσουν τη φιλεναδίτσα μου... :angry::angry::angry: Μην ανησυχείς...Θα στείλεις τον Αναστασάκο για μεταπτυχιακό στη Ρωσία και θα τους πηδ.......τις κόρες, για να μάθουν.. :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...