Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΦΛΕΒΑΡΗ - ΜΑΡΤΗ 2010 !!!

Recommended Posts

Καλημέρα μανούλες!! Τι κάνετε; Χθες δεν κατάφερα να μπω καθόλου και μου λείψατε κιόλας!!!

Τζενούλα (Ανθρωπάκι) πότε θα βρούμε ξανά κοινή ώρα στο mammy να τα πούμε απευθείας;;;

Γωγώ τι κούκλος ο γιος σου!!! Τέλεια φωτό με την πιπίλα...πιάνει το μισό προσωπάκι!!! Και μεις έτσι ήμαστν τις πρώτες μέρες!

Νίκη μου μη στεναχωριέσαι για τον θηλασμό. Σημασία έχει ότι προσπάθησες. Σίγουρα κάνεις το καλύτερο για το μωράκι σου, το πιστεύω! Μη νομίζεις ότι και μεις τα παμε άψογα... έχουμε μικροδυσκολίες αλλά προσπαθούμε και όσο πάει. Εγώ είχα βγάλει επιχείλιο έρπη από τη στεναχώρια... και όταν πήγε να φύγει από το πάνω χείλος, βγήκε άλλο από κάτω!

Στάσα μου ούτε εμείς έχουμε πρόγραμμα. Τον βάζω στο στήθος όποτε το ζητάει, τυχαίνει και ανά μια ώρα. Μόνο όταν πονάνε πολύ οι θηλές μου ή δεν χορταίνει από το στήθος, του δίνω και ξένο. Εννοείται πως δεν αντέχω να τον βλέπω να κλαίει σπαρακτικά από την πείνα, έχοντας πρώτα εξουθενωθεί να τραβάει το στήθος!

Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Γιατί κάποιες φορές έχει πιο πολύ γάλα και άλλες δεν του φτάνει;;; Δεν γεμίζει κατευθείαν μετά τον θηλασμό το στήθος;;

Αγνούλα φαντάζομαι τι ζουζουνιές θα σας κάνει τώρα η μικρή... Ανυπομονώ να δω το πραγματικό του χαμόγελο αλλά και τώρα ακόμα που χαμογελά ασυναίσθητα, μας έχει τρελάνει!!!

Χαρούλα ούτε εγώ έχω πόνο στα έντερα, ούτε με ενοχλούν τροφές. Όπως είπε και η Μαρία 76, μόνο ένα μούδιασμα νιώθω από τον αφαλό και κάτω. Να φανταστείς τσιμπούσα την κοιλιά μου και δεν ένιωθα τίποτα! Φοβήθηκα είναι η αλήθεια γαιτί δεν ήξερα αν είναι φυσιολογικό. Ρωτήσαμε τον γιατρό και είπε ότι είναι φυσιολογικό και μπορεί να το έχω για αρκετούς μήνες...

Αυτά προς το παρόν... ο μπουμπούκος με καλεί!!! Πάμε για μαμ!!!

Σας φιλώ όλες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 970
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γεια σας και από εμένα!

Τι κάνετε όμορφες μανούλες με τα όμορφα μπεμπάκια σας??

Κουκλιά είναι όλα!! :):)

Εμείς πήγαμε στην παιδίατρο εχθές 35 ημερών είμαστε και δυστυχώς βάλαμε μόνο 350 γραμ. :(:( , από 3200 που βγήκαμε απο το νοσοκομείο είναι μόνο 3550 :( , βέβαια στο νοσοκομείο έχασε μόνο 80γρ. είναι δυνατόν?? Επίσης βάλαμε και 3 πόντους, από 52 γίναμε 55 παρόλο τα λίγα γραμμάρια που έβαλε.Θα ξαναπάμε να ζυγιστούμε σε μια εβδομάδα και μου είπε να του δίνω δώσω λίγο παραπάνω συμπλήρωμα 110ml και σίγουρα θα στριμώξω ένα γεύμα παραπάνω, με το θηλασμό συνεχίζω κανονικά στα 3 γεύματα όπως πριν. Έχω μια αγωνία αν θα βάλει κιλάκια ο μπεμπούλης μου :unsure: , αν και μου είπε πως μερικά παιδιά είναι το σκαρί τους να είναι ψιλόλιγνα. θα δείξει δεν θέλω να αγχώνομαι, αν ήταν κάτι ανησυχητικό πιστεύω θα μου το έλεγε...

Ρε κορίτσια εμένα κοιμάται στην αγκαλιά και μόλις τον βάλω στο λίκνο μετά απο κανα 5λεπτο ξυπνάει ο άτιμος! θέλει αγκαλιές μονίμως εκτός του βραδυνού ύπνου που κοιμάται ένα 5ωρο με 6ωρο ΕΥΤΥΧΩΣ!!! εσάς τι κάνει? πως κοιμάται? Μόνο ο δικός μου είναι αγκαλίτσας?

Χαρά για αυτό που ρωτάς για την καισαρική, δεν έχω πόνο στα έντερα, ούτε κάποια διαφορά στα φαγητά, βέβαια η παιδίατρος μου είπε αμα δω δυσκοιλιότητα να φάω δαμάσκηνα κτλ κτλ, μήπως έγινες λίγο δυσκοίλια? συμβαίνει πολλές φορές για αυτό να σου πονάνε τα έντερα.

Για αυτό το μούδιασμα επίσης που λένε και τα κορίτσια είναι εντελως φυσιολογικό, γιατί μου εξήγησε ο γυναικολόγος ενώ η τομή της καισαρικής είναι κάτω, εσωτερικά είμαστε ραμένες στην μήτρα από την τομή ως τον αφαλό μας, οπότε και για αυτό είναι μουδιασμένο εκείνο το σημείο.

Αυτα τα νεάκια μας!!

Πολλά φιλάκια σε όλα τα πατουσάκια!!!

τελικα ειναι εθισμος το mammy :unsure: εβαλα τα μωρα μου για υπνο και αντι να σιδερωσω την στιβα ρουχα που με περιμενουν καθησα στον υπολογιστη :blush::blush:

Για τις πανες να κοιταζετε να ειστε στο ενδιαμεσο πχ εμενα ο μεγαλος ειναι 14κιλα και περνω το νουμερο 5 απο 12 εως 18 ενω ο μικρος ειναι 6200 κιλα και περνω απο 4 εως 9 (απλα τα σφιγγω λιγο περισοτερο στη μεσουλα για να μην εχει διαρροες)

Ποπη και γω την ιδια απορια ειχα γιατι καποιες ωρες ιδιως αργα το απογευμα φαινεται οτι δεν του φτανει και ειναι κολλημενος στο στηθος για πολυ ωρα, τελικα κατεληξα οτι καποιες ωρες εχουν περισσοτερες απαιτησεις σε γαλα ή μπορει να εχουν ενοχλησεις και απλα θελουν να ειναι στο στηθος!!!Παντως το στηθος εχει γαλα συνεχως, απο την παραγωγη στην καταναλωση αρκει να ρουφαει καλα και να μην πιπιλαει τη θηλη ( η αληθεια ειναι οτι εγω απο αβεβαιοτητα στην αρχη για το αν του φτανει το γαλα εκανα μαλαξεις στο στηθος την ωρα που επινε σαν να το αρμεγα με αποτελεσμα να πινει μαλλον περισσοτερο απο οσο ηθελε με αποτελεσμα να περνει 50 με 60 γρ την ημερα, βεβαια αυτο μαλλον δεν συστηνεται και ειναι δικη μου πατεντα αλλα θα το κοψω και γω σιγα σιγα ειναι πλεον αρκετα μεγαλος)

Serene γιατι δεν περνεις μια ζυγαρια να το ελεγχεις μονη σου? Εγω εχω νοικιασει απο μαγαζι μεσα σε μεγαλο μαιευτηριο της Αθηνας και κοστιζει 30 ευρω το 3μηνο, ετσι θα ξεαγχωθεις και δεν θα περιμενεις τον παιδιατρο, θα ζυγιζεις καθε τρεις μερες ή μια φορα την εβδομαδα

:kiss::kiss::kiss:

γειααααααααααα!!!

καταφερνω να μπωωωωω....

λοιπον θα ειμαι βιαστικη, δεν νομιζω να αντεξει αρκετη ωρα η μικρουλα...

τηλεφωνησα του γιατρου μου και τελικα δεν ειναι τιπότα, απλα θα πιω κατι που βοηθαει για τη χλωριδα του εντερου... κατι τετοιο.... περιμενω να μου το φερει ο αντρουλης μου τωρα...

το μουδιασμα απο τον ομφαλο μεχρι την τομη ειναι φυσιολογικο για την καισαρικη και οσο περναει ο καιρος θα χανεται... σιγα-σιγα βεβαια εννοειται!

σας ευχαριστω ολες που ανταποκριθηκατε στην ερωτηση μου ΑΜΕΣΩΣ!!!

Νικη μου σαραντησατε και μεγαλωσατε! αντε καλες βολτες και ποιος σας πιανει!!!

serene μην ανησυχεις για το βαρος και μεις τις πρωτες 10 μερες δεν εβαλε τιποτα και μετα μεσα σε 1 βδομαδα εβαλε 420 γρ!!! βεβαια ο λογος ηταν οι εμετοι που τους ελεγξαμε οσο μπορουσαμε...

ισως μετα σου αλλαξει τη μαρκα του συμπληρωματος ειτε ισως μετα τον θηλασμο να του δινεις αμεσως συμπληρωμα και οσο φαει παλι... υπομονη και για ολα υπαρχει λυση!

και η δικια μου ειναι της αγκαλιτσας και της παρεας!!! απο τη μερα που μας ειπε ο γιατρος να την κραταμε λιγο μετα το φαγητο πριν την βαλουμε στο κρεβατακι|!

Αγνη μου δεν θυμαμαι να σε ρωτησα για τις πανες, αλλα σ'ευχαριστω ετσι κι αλλιως!

Μαρια εξαρτηση το μαμμυ δεν λεει τιποτα!

λοιπον σας αφηνω! φιλακια!!!

Γειαααα σας ζουζουνάκια!!!

εχθές γίναμε 1 μηνός!σήμερα θα κόψουμε τουρτίτσα!!πως είστε???επιτέλους ξεπερνάω τα άγχη μου!!μόλις γέννησα τον μπέμπη μου αγχώθηκα παααρα πολύ..γιατί δεν ξυπνάει?γιατί κοιμάται?γιατί κάνει κακά?τώρα ηρέμησα κάπως!περιμένω να 40ήσω για να βγαίνω βόλτες με τον μπέμπη και τον άντρα μου!

με τον θηλασμό συνεχίζω..το πάσχα μία γυναίκα με ειρωνεύτηκε βλεποντάς με να θηλάζω λέγοντας "τι παιδεύεσαι κοπέλα μου με το βυζί?δωστου μπουκάλι να τελειώνεις τσάκα τσάκα" ουφ!!anyway..σας αφήνω και σας στέλνω πολλά πολλά πολλά φιλιά! :kiss::kiss::kiss:

geia sas manoyles pws ta pame ? mera me thn mera nomizw oti kai ta ninakia mas alla kai emeis mpenoyme se ena rytho , moy aresei poy elega mia kai kanw texniko thylasmo oti otan saranthso kai paw ston giatro na to stgamathso to eixa parei apofash alla koritsia shmera poy prospathisa apo to proi mexri twra exw bgalei mono 70gr kai meta tipota den kserw ti me epiase kai evala ta klamata moy kakofenetai arketa den thelw poy moy kovetai tha to palepsw kai tha prospathnsw mhn me parei apo katw pali ekana pws kai pws na synelthw mhn me piasei twra pali den tha to anteksw

Haroullini mia xara ta nea ths mhkroyla soy xarhka poly

serene mhn axonese thn allh vdomada mporei na exei parei ta diplasia, to idio provlhma exw kai egw me to lykno kai genika otan ton afhno ektos agkalias

agnoula grhgora kai eyxarista poy perna twra o kairos e? na thn xeresai

Tzenaki νομιζω οτι πρεπει να σταματησεις να στεναχωριεσαι δεν εχει νοημα, δεν σε κανει ο θηλασμος καλυτερη μανα,προσπαθησες οσο μπορουσες σταματα να τιμωρεις τον ευατο σου!!! το μωρο σου σε θελει δυνατη!!! Τα λεω αυτα και για τις υπολοιπες!!! Και γω τον πρωτο μου γιο δεν τον θηλασα, εβγαζα με θηλαστρο,σταδιακα μειωνονταν η ποσοτητα ωσπου πριν καν σαραντησω εβγαζα γυρω στα 60 μλ ολο το 24ωρο ενω αντλουσα καθε 3ωρο και το βραδυ :dry: οποτε το πηρα αποφαση και σταματησα δεν ειχε νοημα να ειμαι καθε μερα χαλια γι αυτο το θεμα!! σας πληροφορω μια χαρα μεγαλωσε και με το ξενο!!!

Εχω μια ερωτηση ,εσας τα μπεμπακια σας οταν ειναι να κανουν κακακια γκρινιαζουν αφηνουν το στηθος κοκκινιζουν????? ανησυχω μην τον ενοχλει κατι :(:( : α!! ειναι αραια δεν νομιζω να ειναι δυσκοιλιοτητα, τι να ειναι?( [*]

Καλησπερα στις πιο γλυκες φιλεναδες και στα πιο ομορφα μωρακια!!!!

Μολις κοιμηθηκε το αγγελουδακι μου και μπηκα να δω τα νεα σας!!! Βλεπω οτι ολα ειναι μια χαρούλα!!! Μεγαλωνουν τα μπεμπακια μας!!! Καλε και εμενα η μικρη μου την βλεπω να μεγαλωσε πολυ...ηδη βγαλαμε στην ακρη καποια φορμακια επειδη μας ειναι κοντα!!! Την πρωτη φορα που ειχε ερθει ο γιατρος στις 15 μερες ειχε βαλει 4 ποντους και τωρα μου φενεται οτι ψηλωσε κι'αλλο!!!

Για τον πονο που λες Χαρα στην κοιλια το εχω και εγω που και που. Εχω και ενα προβληματακι με την συχνοτητα της επισκεψης μου σε αυτην.... :blush: Ελπιζω να περασει συντομα!!

Μαρια μου και εμενα οταν θελει να κανει κακακια κοκκινιζει ολοκληρη και την βλεπω οτι ζοριζεται αρκετα! Η μορφη τους ειναι και εμενα κανονικη...κιτρινα και με σπορακια....νομιζω οτι ειναι λογικο...ελπιζω να μην υπαρχει προβλημα.

Φιλακια σε ολα τα γλυκα πατουσακια της παρεας...παω για νανι!!!!

καλημερουδιααααααααα

ψες πεθανα στον πονο απο τα εντερα μου! 2η φορα που το παθαινω αυτο! :(:(:(:(:(:(

χτυπιομουνα κατω στο πατωμα, διπλωμενη στα 2!!! ολο αυτο πηρε ακριβως 1 ωρα φρικτων πονων!!! :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

το ροφημα που μου'πε ο γυναικολογος να πινω ειναι καθε πρωι και το ξεκινησα σημερα... βοηθαει για τη χλωριδα του εντερου... για να δουμε...

αλλα επειδη δεν αντεχω να ξανα-περασω τους φρικτοτατους πονους που περασα 2η φορα ψες, δευτερα πρωι-πρωι παω γαστρεντερολογο...καλου-κακου κι αχρειαστος να'ναι!

μηπως να'ναι γιατι στην αρχη της εγκυμοσυνης που ειχα οοολους εκεινους τους εμετους... και στην συνεχεια ετρωγα πολυ απλα-σκετα φαγητα χωρις σος... λετε να συνηθισε ο οργανισμος μου?

αλλα ετσι κι αλλιως και τωρα δεν τρωω πικαντικα φαγητα...

για να δουμε!

Αγελαδακι μεγαλωνετε κι εσεις!

κι εμεις περιμενουμε να κλεισουμε τις 40 για τις βολτες!

Τζενακι κι εγω πλεον 60 μλ βγαζω με το θηλαστρο... ετσι ειναι οταν δεν θηλαζουμε τιποτα...και γω θα το παω οσο παει... να κοπει μονο του... ας ειναι ας πινει αυτο το 60 μλ....

τι να κανουμε.... εκανα τα παντα!

Μαρια76 οταν κανει κακακια καθως τρωει απο το μπιμπερο, σταματαει να ρουφαει γαλα, κοκκινιζει, σφιγγεται και συγκεντρωνεται στο... χεσιδι! :P δεν γινεται να τα κανει και τα 2 ταυτοχρονα! και μετα συνεχιζει με το γαλατακι της!!! :P

Αναστασια μου ο πονος που εχω δεν ειναι στην κοιλια αλλα στα εντερα!

οσο για σενα τρωε τροφες που θα σε βοηθησουν να πηγαινεις καθημερινα τουαλετα!

φιλακια σε ολες!

σχεδον παντα αραια ειναι....ετσι ειναι στα νεογεννητα! λογω διατροφης!

Καλημέρα σε όλες τις κούκλες και σε όλα τα ζουζούνια!!!!!!

Διάβασα τα νέα όλων σας και βλέπω πως είναι περίφημα!!!!! Χαίρομαι πολύ!!!

Εμείς είμαστε μια χαρά, πίνουμε ακόμα γάλα της μανούλας! Όσον αφορά τον θηλασμό σε δημόσιο χώρο... προχθές πήγαμε με 2 ζευγάρια φίλους μας σε ταβέρνα να φάμε και κάποια στιγμή το μωρό πείνασε. Σκέπασα λοιπόν με μια πάνα τον μπέμπη, έβγαλα το στήθος και έφαγε ωραιότατα!!! Ενώ θήλαζε εγώ συνέχιζα την κουβέντα και παραδόξως δεν είδα κανένα μάτι να με κοιτάει στραβά! :laugh: Νόμιζα πως έκανα το πιο φυσιολογικό πράγμα... να ταϊζω το παιδί μου. Οπότε πήρα το θάρρος και τώρα θα βγαίνω πιο συχνά! ;)

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο παιδίατρος σας έγραψε να κάνετε ένα πόσιμο εμβόλιο (ροτατεκ) για την γαστρεντερίτιδα; Εγώ είμαι σφαλισμένη στο ΤΕΒΕ και το ταμείο μου δεν το δικαιολογεί γιατί είναι ακόμα προαιρετικό εμβόλιο. Οπότε θα το πληρώσουμε κανοικά. Εκτός αυτό, η παιδίατρος μας, που είναι συμβεβλημένη στο ΤΕΒΕ μας είπε πως αν το κάνουμε θα της πληρώσω επίσκεψη. Εμένα μου φάνηκε παράξενο, πήγα χθες στα γραφεία του ΤΕΒΕ να ρωτήσω, και μου είπαν πως είναι παράνομο να μου πάρει επίσκεψη και έτσι αμέσως την έβγαλα από το βιβλιάριο και έβαλα κάποιαν άλλη. Με τσάτησε πολύ... :angry:

Νικη μου εσύ ποιόν παιδίατρο έχεις;;;

kalhmera koritsaskia moy ta kshmeromata to antraki moy eixe kefia kai den koimotan hthele na voltarei mallon :laugh: olo gelage kai moy ekane agkoy trelathika ksipnhsa ton antra moy kai to ksanaekane kai kathomastan kai ton xazevame kai ftasame sto shmeio na mhn exoyme koimhthn kaneis apo thn familia

maria 76 exeis dikio prepei na eimai dhnath giati kai me to gala kai me thn katathlipsoyla den eixa kai poly oreksh kai epatha afhdatosh kai den eixa dhnamhs alla twra kshpnisa kai eipa ti pragmata einai ayta to paidi se blepei kai tha toy metadoseis olo ayto to anxos kai eipa thetikh skepsh xamogelo na kanoyme to stayro mas kai na proxoreisoyme

xara moy an kai sthn arxh elaga tha to kopso otan saranthso ena apsixo pragma travaei, molis ligostepse trelathika kai symfono pleon apolhta me sena 60gr ti na kanoyme 60gr tha to krathso mexri na moy kopei teleios apo mono toy

maryloo28 loipon kai emas mas eipe na to kanoyme sths 45 meres kai egw eimai asfalismenh sto TEBE kai ontos den mas to dikeologoyn oso anafora thn paidiatro egw exw aneksarthta toy tameioy poy exw giati toy TEBE exei mono 1 paidiatro poy den moy epiane kai toso to mati moy .

eleos poso na dosoyme apo thn stigmh poy htan sto TEBE den prepei na parei fragko , den ftanei san tameio to TEBE dhnei kai ta pio liga leyta piso apo thn genna

ax ayta paw na bgalw galataki makia kalhmera sths manoyles kai sta ninakia :kiss::kiss::kiss::kiss:

καλημερα σε ολα τα κοριτσακια μου!!!!!!!!!!!

ταιζω τον μικρο και ευκαιρια να διαβασω τα νεακια σας....και να σας πω τα δικα μου!

εχοθμε μεγαλωσει αρκετα..γελαμε...φωναζουμε..λυσσαμε γενικα!οσες ειναι φιλες μου στο φεις σιγουρα τον εχουν δει...εχω παθει την πλακα της ζωης μου...εχω σαλταρει....

λοιπον..οσον αφορα το θεμα λυκνου..το ιδιο θεμα ειχα και εγω και η αγνουλα...ειναι πολυ μικρα τα μωρακια..μετα τον 2 μηνα σιγα σιγα θα μαθουνε!διαβαζω πολλα κοριτσακια εχετε θεμα με τα κιλακια!μην αγχωνεστε καθολου!και εμενα τον πρωτο καιρο...δεν επαιρνε..τωρα....χαμος!θηλαζουμε ακομα αποκλειστικα..και λυσσαμε!οταν πειναει ανοιγει το στομα!εχει πλακα...!χαρουλα πολυ χαιρομαι που ειναι οκ οι θηλες σου..!κοριτσια μην στεναχωριεστε με τον θηλασμο..και με το ξενο γαλατακι μια χαρα μεγαλωνουν τα μωρακια!και προς θεου μια μανουλα που δεν θηλαζει δεν στερει σε τιποτα απο μια που θηλαζει!

αυτα τα νεακια...σας φιλω ολες..και σας αγαπαω πολυ!

Καλημέρα! ... Είμαι πολύ προβλημάτισμένη..Αφου μπορώ κ βάζψω τη μικρή μου στο στήθος με αυτές τις ψευδοθηλες, είπα να μειώσω τις αντλήσεις με το θηλαστρο κ να την βάζω στο στήθος, αποφεύγοντας τελείως το ξένο γάλα. Ομως δεν χορταίνει οση ώρα κ να μείνει στο στήθος κ δείχνει πολύ αναστατωμένη μετά:( . Πως είναι δυνατόν, π.χ απο τις 5:00 το πρωί μέχρι τις 6:30 την θήλαζα ασταμάτητα κ μετά όταν σταματήσε, πεινούσε κ γρίνιαζε:( . Στις 7:00 τις έδωσα 120 μλ κ ύπιε 100.. Π ως είναι δυνατον? Μετά απο λίγο ηρέμησε κ κοιμήθηκε. Μετά στις 10:00 ξυπνησε κ την θήλασα μέχρι τις 11:50 :unsure: , με 5 λεπτά διάλειμμα, ( τότε αφησε λίγο το βυζι και κοιμήθηκε)μετά πήγα να την βάλω στο λίκνο της κ μετά κλάμμα κ να δείχνει οτι πειν΄΄αει. Στις 12:15 τις έδωσα 120μλ κ τα υπιε μονορούφη..Δεν ξέρω είμαι σε απόγνωση..είναι δυνατόν να την εχω τόση ώρα στο βυζι, να δειχνει οτι ρουφάει, να τρέχουν γαλατάκια απο το στοματάκι της όταν σταματάει η ψευδοθηλή να είναι γεμάτη γάλα κ μετα να είναι πεινασμένη? Νιώθω οτι την ταλαιπωρω :( . Ηρθε η αδερφη μου που ζει στην Αγγλία κ θηλασε κ τα 2 της παιδιά μέχρι 2 χρονων η οποία λεει οτι πίνει αρκετό η μικρή αλλά πως είναι δυνατον να πίνει κ να χορταίνει κ μετά να χαλάει το κόσμο απο την πεινα? :( . Όταν την ταιζα με το μπουκάλι το γαλατάκι απο το θηλαστρο, επινε κ μετά την άλλαζα κ τραγουδούσαμε κ μετά νανι της για 3 ωρίτσες κ ήταν ικανοποιημένη κ χαρούμενη. Δεν ξέρω τι θα κάνω..μέχρι τώρα είχαμε καταφέρει με το θηλαστρο, στήθος κ ξένο να εχει μεικτή διατροφή με περισσότερο απο το δικό μου γάλα. Τώρα δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω ..ο καθένας λεει τα δικά του..Δεν μπορώ να την βλέπω ετσι..Θα το προσπαθήσω να την βάζω με τις ώρες στο στήθος λίγο ακόμα, αλλά αμα δω οτι πεινάει το παιδί, σκέφτομαι να την βάζω κάποιες φορές στο στήθος απο 40 λεπτά , να πέρνει οτι πάρει απο γαλατάκι κ να ενεργοποιεί το στήθος με τις θηλαστικές κινήσεις, να βγάζω με το θηλαστρο κ να της δίνω κ συμπλήρωμα το υπολοιπο.. Αχ βαρέθηκα να ακούω το καθένα με απόλυτη βεβαιότητα να λεει τα δικά του..ειδικά η μια μου αδερφη που θηλασε κ η ξαδέρφη μου..μα είναι δυνατόν ??ξέρω ποτε πεινάει το παιδί μου, κοροιδευόμαστε τώρα αφου πίνει 120 μονορούφη μετά απο τους ατελείωτους θηλασμου..Αχ κορίτσια μου.. Την Δευτέρα έχουμε παιδίατρο, να δούμε τι θα μας πει.Σας φιλώ

Καλημέρα κοριτσάκια μου!!

Χαρά μου ο δικός μου γιατρός μου είχε πει πως το μούδιασμα στην κοιλιά είναι απόλυτα φυσιολογικό..και μπορεί να κρατήσει μέχρι 6 μήνες..σον αφορά τα έντερα...έχω και εγώ ενοχλήσεις...που σταδιακά υποχωρούν!!! καλά θα κάνεις να πας σε γαστρεντερολόγο για να ηρεμήσεις...

Όσο για το μπεμπάκι (επειδή δεν έχω προλάβει να διαβάσω) σου έχουν πει ότι πρέπει να υπάρχει κλίση στο κρεβατάκι της και σε πολλές περιπτώσεις το καλύτερο είναι το ρηλάξ.

Serene μου μην αγχώνεσαι καθόλου για τα κιλάκια...το κάθε μωρό λειτουργεί διαφορετικά...μπορεί να θέλει να είναι μοντέλο!!! Συμφωνώ να νοικιάσεις ζυγαριά...και εμείς αυτό κάναμε νοικιάσαμε και τη ζυγίζουμε 2 φορές την εβδομάδα...μόνο μην πέσεις στην παγίδα και το ζυγίζεις κάθε μέρα!!!!

Μαρία μου( αν θυμάμαι καλά) και εμείς όταν είναι να κάνουμε κακάκια...κοκκινίζουμε και άμα είναι λίγο σκληρά....τσιρίζουμε!!! ο παιδίατρος μου είπε οτι πρέπει να προσέξουμε άν τα κακάκια είναι δαν του προβάτου....μικ΄ρα και σκληρά..ή σαν πλαστελίνη......

Εμάς βρε κορίτσια ρεύεται συνέχεια..ακόμα και όταν είναι να φάει το επόμενο γεύμα..πολλές φορές όταν είναι στο κρεβάτι βγάζει γάλα από τη μύτη και την κρατάμε και μισή ώρα όταν έχει φάει...Ο παιδίατρος λέει ότι είναι φυσιολογικό..αλλά εμένα μου φαίνεται κάπως...

Κορίτσια με τα δικά σας κιλά πως πάτε.....εγώ χάλια!!!! Πρέπει να είμαι η μοναδική που όταν επιστρέψαμε στο σπιτι και ζυγίστηκα ήμουν -2 :woohoo: :woohoo: τώρα 36 μέρες μετά -6......μόνο και δεν τρώω....

Καλημέρα φιλενάδες! Πως είστε;;; Εμείς καλά... λίγο γκρινιάζουμε από το πρωί!

Ειρήνη μου κι εμένα είναι αγκαλίτσας και χαδιάρης! Κάποιες φορές θέλει να τον κρατάμε μέχρι να κοιμηθεί… άλλες πάλι θέλει την ησυχία του!! Όσο για τα κιλά, μην αγχώνεσαι θα τα καλύψει αυτά που πρέπει.

Μαρία 76 και γω το κάνω αυτό το... άρμεγμα!!! Νομίζω ότι το στήθος μου δεν έχει πολύ γάλα και το πατάω συνέχεια, κόκκινο γίνεται!!!

Όσο για τα κακά τους… ο μπέμπης κοκκινίζει και σφίγγεται παρόλο που βγαίνουν μαλακά όπως λες και δεν είναι από δυσκοιλιότητα. Παρόλα αυτά πάλι ζορίζεται και γκρινιάζει, ειδικά αν έχει ύπνο!

Τζενάκι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι όντως η θετική σκέψη. Μη σε παίρνει από κάτω το θέμα θηλασμός. Μόνο να είσαι καλά μετράει, το μωρό σου σε θέλει χαρούμενη. Ζούμε τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μας. Ας μη τις μαυρίζουμε… έτσι δεν είναι; Και γω δεν τα πάω και τέλεια με τον θηλασμό, δίνω και συμπλήρωμα. Με πείραζε στην αρχή αλλά το φιλοσόφησα και τώρα είμαι καλύτερα. Σου στέλνω και τη δική μου θετική σκέψη!!! :kiss:

Ανθρωπάκι μου γλυκό… γιατί σκοτίζεσαι για τις απόψεις των άλλων; Εσύ ξέρεις το παιδί σου, ούτε η αδερφή σου ούτε η ξαδέρφη σου. Μόνο εσύ! Αφού βλέπεις ότι πεινάει, γνώμη μου είναι να της δίνεις και ξένο. Και γω έτσι κάνω ότι Και να μου λένε. Και τόοοοση ώρα στο στήθος δεν σου κάνει καλό, πληγώνονται οι θηλές, έτσι ξέρω. Κάνε ότι σου λέει το ένστικτό σου, μην ακούς κανέναν. Δεν θα αφήσουμε και τα μωρά να σπαράζουν από το κλάμα και την πείνα, έλεος!

Ιωάννα μου εμένα τα κιλά μου σχεδόν επανήλθαν σ'αυτά που είχα πριν την εγκυμοσύνη. Μόνο 2,5 μου έμειναν αλλά… η λεκάνη μου έχει ανοίξει!! Δεν ξέρω αν λέω βλακεία αλλά κορίτσια τα τζιν μου με το ζόρι μου μπαίνουν μέχρι πάνω. Τα μπούτια ξεπρήστηκαν, η κοιλίτσα ζελεδάκι αλλά οκ… η λεκάνη όμως μου φαίνεται πιο φαρδιά! Αλλιώς θα μου έκλειναν τα παντελόνια, έτσι δεν είναι;;; :unsure: Τι να πω. Ποτέ δεν θα είμαστε όπως πριν πιστεύω. Αφήστε που οι ραγάδες κάνουν πάρτυ στην κοιλιά μου, από τον αφαλό και κάτω! :( Θα κάνω πλαστική (αφού πρώτα κάνω 2-3 παιδιά!). Στεναχωριέμαι αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι... δυστυχώς!

Καλησπέρα μανούλες!!!!Τι κάνετε???

Λοιπόν θα ήθελα να πω κάτι για το θηλασμό αλλά προς Θεού δεν θέλω να δώσω συμβουλή σε καμία,η κάθε μια ακολουθεί το ένστικτό της απλά θα σας αναφέρω την δικιά μου εμπειρία για να πάρετε κουράγιο οι μανούλες που προσπαθείτε και να σας φύγει το άγχος!!!

Λοιπον για να πληγώνονται οι θηλες σημαίνει οτι το μωρό δεν πιανει καλά σωστά το στήθος και μενα στην αρχη οι θηλες μου ειχαν πληγωθει μεχρι που μου εδειξαν τη σωστη σταση και απο τοτε δεν ειχα κανενα προβλημα οσες ωρες και να ειχα το μωρο στο στηθος και πιστεψτε με εχω κλεισει 6ωρο με το μωρο στο στηθος χωρις να παθουν το παραμικρο οι θηλες μου!!!!

Τα μωρα κανουν μαραθωνιους θηλασμους για να αυξησουν την παραγωγη γαλακτος δεν σημαινει οτι επειδη κλαινε απαραιτητα δεν εχουν χορτασει μπορει απλα να θελουν να ειναι στο στηθος γιατι νιωθουν ασφαλεια και οπως προειπα για να αυξησουν την παραγωγη γαλακτος!!!Ναι υπηρχαν παρα πολλες φορες που αναρωτηθηκα μηπως δεν της φτανει και για αυτο κλαιει αλλα με το που την εβαζα ξανα στο στηθος το στοματακι της πλυμμηριζε με γαλα παρολο που ετρωγε τοσες ωρες αρα μου λυθηκε η απορια μηπως δεν εχω γαλα και μετα εβλεπα τις πανες τις που ηταν γεματες και την ζυγαρια καθε βδομαδα να δειχνει πολυ καλη αυξηση βαρους και ετσι επαψα να εχω αμφιβολιες απλα το μονο που κανω οταν κλαιει συνεχεια ειναι να τη βαζω στο στηθος και να την αφηνω για οση ωρα θελει η ιδια!!!!!!!!!

Συγνωμη για το μεγαλο κειμενο δεν θελω να παρεξηγηθει καμια απλα παρεθεσα την εμπειρια μου!!!!!!!

Σας φιλώ όλες γλυκά να ειστε παντα καλα και να ξερετε οτι είστε υπεροχες μανούλες!!!!!! :kiss::kiss::kiss::kiss:

Γεία σας μανούλες και απο εμένα.!!!!Το Σταυρουλάκι μου είναι πολύ γκρινιάρικο και δυστηχώς εξαρτάται πάρα πολύ απο εμένα...Εχτές βγήκα με τον άντρα μου και τον άφησα για ούτε δυο ώρες στη πεθέρα μου.Ε,με το που κατ΄λαβε μετά απο δέκα λεπτά ότι λείπω, πλάνταψε στο κλάμα!!!!Ότι και αν του έκανε η πέθερα μου δεν σταμάταγε με τίποτα!!!! Τ α έπαιξε η πεθερά μου και μου λέει,γύρνα πίσω δεν γίνεται τίποτα!!!!Δεν σταμάταγε το κλάμα για μιάμιση ώρα.!!!!!!!!!Ε, ώσπου κουράστηκε και κοιμήθηκε μετά σερί πέντε ώρες!!!!!!! Τ ι να κάνω βρε μάνουλες???Ούτε στον μπαμπά του δεν κάθεται!!!?Μάμακιας απο τόσο νωρις μπορεί να γίνει????

Για τα κακάκια και εμείς δύσκολα τα κάνουμε...σφίγγεται.κοκκινίζει και τσιρίζει και στο τέλος δεν έχει κάνει τίποτα!!!Του ανοίγω και εγώ το μπεμπιλίνο, του σηκώνω ψηλά τα ποδαράκια και σφίγγεται και τα κάνει... Έχει δυστηχώς και πολλά αέρια και μπορεί να ξυπνήσει απο τον ύπνο και να κλαίει γιατί δεν μπορεί να αεριστεί και μετα απο λίγο ξανακοιμάται.

Αύτα τα νέα μασ.Σε λίγες μέρες γινεται δύο μηνών και θα τα ξαναπούμε τότε..

Φιλάκια στα ωραία και γλυκά μωράκια σας!!! :kiss::kiss:

γεια σας κοριτσια τι γινεται?

εχει οοοολη μερα η μικρουλα μου ειναι ιδιοτροπη.... ειμαι κι εγω αύπνη απο ψες με την ταλαιπωρια με τα εντερα μου.... επαθε εξαρτηση και με θελει απο πανω της συνεχεια! μαλλον να την κραταω συνεχεια! μπορει να κοιμηθει στην αγκαλια μου και μολις την βαλω στο κρεβατακι ή στο ριλαξ της να ξυπνησει και να αρχισει κλαμα μεχρι να την παρω παλι αγκαλια...

της δινω πιπιλα και οταν αποκοιμηθει της πεφτει απο το στομα και φυσικα και δεν μπορει να την βαλει στο στομα της μονη της και κλεει συνεχως....

Μαριλου να μην σε ανησυχει ο θηλασμος δημοσιως... να θηλαζεις...οπως λες κι εσυ με μια πανα απο πανω και η φαση ειναι τελεια!

Τζενακι ετσι μπραβο θετικη σκεψη!

οσο για το αγκου κι εμενα το ειπε 2 φορες, οχι πεντακαθαρα βεβαια αλλα ημουνα μονη στο σπιτι και τις 2 φορες!

Ανθρωπακι μου γλυκο να ξερεις πως οσους πιο πολλους ρωτας τοσο πιο πολυ σε ανακατευουν! για πες μου,... ξερει περισσοτερο η αδελφη σου απο εσενα το μωρο σου?'ειτε η ξαδελφη σου???

αφου καταλαβαινεις κι εσυ πως πειναει μετα απο το στηθος τοτε βαζε το πρωτα στο στηθος και μετα δινε του συμπληρωμα! και μην αφηνεις εσυ τους αλλους να ανακατευονται! μην τους δινεις δικαιωματα! σιγουρα συμβουλες εψαχνες... αλλα ως εκει!!!

imanth μου χαιρομαι για τα νεακια σου! σ'ευχαριστω για την απαντηση σου! θα παω σιγουρα γαστρεντερολογο...

κι εμενα ειχε η μικρουλα μου πριν παααρα πολλους εμετους και μια φορα την ειδα στον υπνο της που εβγαζε τον εμετο απο την μυτη μιας και φορουσε πιπιλα.... τα εκανα πανω μου εννοειται!

τελικα επειδη εχει παλινδρομηση εξου και οι εμετοι, αλλαξα γαλατακι και πινουμε ενα ειδικο το οποιο δεν κανει εμετους και ησυχασα!

οσο για τα κιλα σου τελεια φαση βρε αφου πηγες και -6! εκτος βεβαια αν ησουν απο πριν πολυ λεπτη!

εγω τα εχασα ολα τα κιλα της εγκυμοσυνης 7-8 κιλα εβαλα, αλλα εχω καποια παραπανισια απο πριν!

Ποπη μου η λεκανη θα "κλεισει" και θα παει οπως ηταν πριν, αλλα σταδιακα,...σιγα-σιγα!

μονο οι ραγαδες φυσικα δεν θα φυγουν!

μακαρι να'ναι αυτα τα προβληματα μας!!!!

Αγνη μου ωραια αυτα που εγραψες για τον θηλασμο! φανταζομαι θα ειναι σημαντικη συμβουλη για οσες θηλαζουν!

Μαρια86 μαμαλακιας απο τωρα εεε? κι ομως φυσικα και γινεται!

εμενα θελει συνεχως αγκαλιτσες... ηταν που μας ειπε ο παιδιατρος να την κραταμε πανω μας μετα το φαγητο για λιγο και να τα αποτελεσματα!!!

οσο για τα κακακια που δυσκολευεται το μωρακι σου.... να του δινεις 1 τσάι την μερα...βοηθαει πααααρα πολυ...και για τα κακακια, και τα αερια και τους κολικους! εγω ειδα μεγαλη διαφορα!

manoyles kai ninakia kaname mpanaki fagame reytikame kai xoyzoyrevoyme

otan efhga apo to maieythrio moy edosan ena vivlio poy leei to mwro sas apo th gennhsh mexri ta prwta toy gennethlia kai to exei grapsei o kathighths paidiatrikhs kwstantopoulos anaferetai gia ths goylies kai grafei oti to mwro mporei na bgalei goylitses amesos meta thn lhpsh toy galatos alla kai 2-3 wres meta mporei na leronei olo to mployzaki toy alla tha prepei na kseroyme oti den bgazei panw apo 1-2 koytalakia toy glykoy kai oti mhn anhshxoyme an pernei to mwro mas to varos toy kai na mhn anhshxoyme tha stamathsoyn mexri ton ekto mhna kai ana 50gr na ta vazoyme na reytoyn .

oso gia ta kakakia toy nai ontos kai se mena sfigketai arketa melaniazei tentonetai to kefali to paei pros sta piso otan to vastaw kai merikes fores ksespaei se klama kai niotho oti to antraki moy ypoferei kai oti einai dyskilio alla kai se mena h paidiatros moy eipe gia na poyme oti beinai diskilio prepei na kanei 4 meres na kenosei kai otan to kanei na einai mikra kai sfikta os wras den to exw dei eytixos .

xara moy kai poy na mas pei mama kai mpampa tha liosoyme

popi moy ase ayto einai ena allo thema kai egw exw arketes ragades poy moy efanisthkan otan mphka sto mhna moy twra einai katakokines sto plai kai katw apo ton omfalo aytes kserw den bgenoyn kai prospathw na mhn ths blepw oso gia ta kila gia na epanelthoyme as skeytoyme oti kaname 9 mhnes na alaksh to soma mas den mporei apo thn mia stigmh sthn allh egw prosopika phra thl ton diaitologo moy giati an den kraththo tha parw eykola kil kai prin thn egkymoshnh kai toy lew thelw epigontos diaita kai moy eipe oti prota prepei na stamathso na thnlazw kai an mexri kai aythn thn bdomada moy stamathsh tha prepei na kleiso 2 mhnes kai meta na ksekinhsoyme giati h ormones mas akoma rithmizontai

Γειά σας κορίτσια, διαβάζω τα νέα σας αλλά δεν βρίσκω χρόνο να σας απαντάω όπως θα ήθελα..θυμάστε που μιλάγαμε ατελείωτες ώρες όταν είμασταν εγκυούλες? Μου φαίνεται αιώνες πρίν..

Ο Δημήτρης είναι μεγάλο παιδί, 5.250 γραμ. και 60 εκατοστά σύμφωνα με τις μετρήσεις της προηγούμενης Κυριακής, κι εμείς κάθε Κυριακή τον ζυγίζουμε. Ηρθε ο παιδίατρος τη Πέμπτη και είπε ότι εφόσον έχει πάρει τόσο βάρος στο πρώτο μήνα δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίσουμε με το ζύγισμα..όλα έχουν πάρει το δρόμο τους..θα κάνουμε και το πρώτο εμβόλιο στις 10/5!

Σαραντίσαμε στις 7/4 και αλλάζει πολύ γρήγορα το μωρό μου..θηλάζω αποκλειστικά κάθε 2-3 ώρες, μέσος όρος 20 λεπτά κάθε στήθος, τόσο μου έχει πεί η μαία ότι έχει νόημα, μετά απλά κάθονται στο στήθος και το χρησιμοποιούνε σαν πιπίλα..συμφωνώ πως κάθε μία πρέπει να κάνει αυτό που αισθάνεται για το μωρό της..να μην ακούμε ο,τι μας λέει ο καθένας.

Μία ερώτηση: βγάζω ένα ή δύο μπουκάλια (110 μλ. το καθένα) από το γάλα μου για να τρώει ο Δημήτρης μου το βράδυ και τα υπόλοιπα γεύματα από το στήθος. Νομίζετε ότι μπορούν αυτές οι δύο φορές με το θήλαστρο να μου μειώσουν το γάλα? Ρωτώ γιατί αυτό κατάλαβα από κάποιες κοπέλες εδώ..

Σας φιλώ όλες και μην ανησυχείτε κορίτσια, καινούριες μαμάδες είμαστε, θα τα μάθουμε όλα στο σωστό χρόνο και πάνω από όλα να είμαστε ήρεμες γιατί αλλοιώς ανησυχούμε και τα μωράκια μας..κρίμα είναι!

Andriani έγραψε:

Μία ερώτηση: βγάζω ένα ή δύο μπουκάλια (110 μλ. το καθένα) από το γάλα μου για να τρώει ο Δημήτρης μου το βράδυ και τα υπόλοιπα γεύματα από το στήθος. Νομίζετε ότι μπορούν αυτές οι δύο φορές με το θήλαστρο να μου μειώσουν το γάλα? Ρωτώ γιατί αυτό κατάλαβα από κάποιες κοπέλες εδώ..

Ανδριανη και το αντιστροφο να ηταν, δηλ μονο μια φορα την μερα να θηλαζει το μωρο και ολες τις υπολοιπες να βγαζεις με το θηλαστρο,... παλι δεν θα μειωθει! σχεση εχει να ειναι στο στηθος 1 φορα την μερα! για να ρουφαει το μωρο απο το στηθος... ετσι ωστε μ'αυτο τον τροπο, δηλ το ρουφηγμα του μωρου δραστηριοποιειται μια ορμονη που παραγει και εκκρινει το γαλα...

για αυτο τον λογο οι κοπελες που βγαζουν το γαλα τους μονο απο το θηλαστρο, σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα δεν εχουν αλλο γαλα...

Εδω είμαι και πάλι..το παλεύω.. αντι να κάνω κανένα μπανάκι ή να φαω τώρα που ξεκόολησε το μικρό μου βαμπιράκι απο πάνω μου, εγω εδω πίστη στο mammy ...τα εχω παίξει λίγο, γιατί απο την μια πολύ αγχος απο την άλλη η μικρή στο στήθος αυτοκόλητη, εβγαλα κ με το θηλαστρο μια φορά για να της δώσω απο αυτό συμπλήρωμα, χορτασμένη δεν φαίνεται μετά και απο 2 ώρες συνεχόμενα στο στήθος κ εκει της δίνω συμπλήρωμα.. το απόγευμα εγινε κάτι που μου έδωσε περισσότερες ελπίδες οτι πίνει περισσότερο, εκει που την είχα στο βυζάκι, πνίγηκε και της βγήκε γα΄λατάκι απο την μυτούλα, λέτε μέρα με την μερα να πίνει πιο καλά απο το στήθος? Θα δείξει.. Πάντως είναι απλά υπέροχη και δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που νιώθω!

Πόπη μου, Χαρουλίνη κ Αγνούλα ευχαριστώ για την συμπαράσταση.φιλάκια πολλά

Χαρουλίνη υπομονή με τα εντεράκια..Εγω μετά απο την καισαρική το είχα για καμιά εβδομάδα την ώρα που πηγαινα στην τουαλέτα, (παρολο που δεν είχα δυσκοιλιότητα), ήταν ενας δυνατός πόνος στο εντερο που δεν είχα ξανα νιώσει.

φιλάκια σε όλες πάω να φάω κάτι :kiss:

Λοιπόν, κακάκια εμάς κάνει συνήθως γύρω στις 3 φορές την ημέρα κ είναι κιτρινα με σποράκια. Αλλα ναι, όταν θέλει ΄να κάνει παρόλο που είναι μαλακά σφίγγεται και κοκκινίζει η μουρίτσα της κ φυσικά αν θηλαζει εκείνη την ώρα αποσυντονίζεται :laugh:.

Andriani, αν βγάζεις με το θηλαστρο 1-2 φορές αλλά θηλάζεις κανονικά δεν νομίζω οτι μειώνεται το γάλα (αν βγάζεις μόνο με το θηλαστρο,χωρίς να θηλαζεις, τότε λένε οτι μειώνεται κ μετά σταματά). Η αδερφή μου που θηλαζε 2 χρόνια, απο τις 40 ημέρες κ μετά το νυχτερινο το γεύμα το εβγαζε με το θηλαστρο, επίσης αν χρειαστεί να λείψεις, λογικά θα βγάλεις.

Guest
Η συζήτηση έκλεισε, δεν μπορούν να γίνουν νέες απαντήσεις

• Προσθήκη...