Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΦΛΕΒΑΡΗ - ΜΑΡΤΗ 2010 !!!


Recommended Posts

Κοριτσάκια μου,

είπα να ανοίξω αυτό το θέμα έτσι ώστε η παρεούλα μας να συνεχιστεί και μετά τα γεννητούρια μας!!!!

Ήδη τα περισσότερα μωράκια του Φεβρουαρίου κατέφτασαν όπως και μερικά βιαστικούλια μωράκια του Μάρτη!

Λοιπόν, γράφουμε εμπειρίες, απορίες και ότι άλλο μπορεί να αφορά τα μωρούλια μας και όχι μόνο!!!!

Ας συστήσουμε αρχικά τα νινάκια μας:

maryloo28: 29/01/2010 αγορακι (Χριστόφορος) 3.830γρ και 53εκ.

Γέννησα 38εβδ + 4ημ με φυσιολογικό τοκετό (πρόκληση λόγω μη εμπέδοσης του μωρού στην λεκάνη)

Κάνω αποκλειστικό θηλασμό, είναι ζωηρούλης αλλά καλό παιδάκι! :silly:

Περιμένω και τις υπόλοιπες φίλες της παρέας!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις 970
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα maryloo!!!!Να συστήσω και εγώ την κόρη μου!!!

agnoula:09/01/2010 κοριτσακι η μικρή Ειρήνη 2.670 και 47εκ.

Ξεκινήσαμε φυσιολογικό τοκετό αλλά κατα τη διαρκεια έπεσαν απότομα οι παλμοί του μωρού και κάναμε καισαρική!!!!

Θηλάζουμε αποκλειστικά και είμαστε πολύ ήσυχα κορίτσια!!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σας και απο μενα!!

Γεννησα 10-2-2010 αγορακι, 3870 και54 εκ υψος!!!

Σας θαυμαζω που θηλαζετε αποκλειστικα, εγω θελω,στο μαιευτηριο διναμε καμια φορα ξενο γιατι το δικο μου δεν ειχε ερθει ακομα και το μωρο ηταν μεγαλο για να συντηρειται με σταγονες, επισης καναμε και ικτερο!!

Οταν ηρθα σπιτι αρχισα σιγα σιγα να ελαττωνω το συμπληρωμα και εφτασα να εχω 5 μερες χωρις ξενο γαλα!!! εχθες το βραδυ ομως γκρινιαζε επι 2 ωρες, εγω τον εβαζα καθε λιγο και λιγακι στο στηθος με αποτελεσμα ουτε γαλα να εχω αρκετο ουτε αυτος να ειναι χορτατος για να κοιμηθει!! επιπλεον ο μεγαλος μου γιος γκρινιαζε επισης γιατι δεν ασχολιομουν μαζι του!!! οποτε εδωσα στο μωρο 50 μλ γαλα και κοι μηθηκε σερι για 4 ωρες!!

εσεις πως αντιμετωπιζεται αντιστοιχες καταστασεις?

Δεν βρηκα χρονο να αλλαξω το τικερακι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πολύ ωραία ιδέα maryloo μου, να συνεχιστεί εδω η παρεούλα μας!!!

Σας εύχομαι τα καλύτερα με τον θηλασμό και τα μωράκια σας, οι συμβουλές σας και οι εμπειρίες σας μας είναι απαραίτητες!!!

ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕΙΡΑΑΑΑ ΛΕΕΕΕΜΜΕΕΕΕΕΕΕΕ :laugh: :laugh: :laugh:

:kiss::kiss::kiss::kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεία σας κοριτσάκια και ... μωράκια!!!!!!!!

agnoula μου χαίρομαι που θηλάζεις και εσύ και σου είναι ήσυχη η μικρή σου!!!!! εμένα είναι ζωηρός και όποτε είναι ξύπνιος πρέπει να είναι ή κρεμασμένος στο βυζί μου ή να τον χορεύω και να του τραγουδάω!

maria 76 μου μεγάλο μπέμπαρο έκανες και εσύ ε;;; Πω πω!!! με δυο πιτσιρίκια πρέπει να είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα ε;

Όσο για τον θηλασμό, δεν του έδωσα καθόλου συμπλήρωμα και όταν γκρινιάζει απλά τον εχω συνέχεια στο στήθος.... μπορεί και επί 1 ώρα συνεχόμενα :blink: Υπομονή και επιμονή θέλει... κουράγιο καλή μου!

Εμένα το μωρούλι μου μάλλον έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα και έτσι έκοψα όλα τα γαλακτοκομικά αλλά και τροφές που περιέχουν γάλα ή ίχνη γάλακτος (πχ φρυγανιές, ψωμί τόστ, αλλαντικά, κουφό έ;)

Επίσης μετά από καθε γευμα μετά που θα ρευτεί θα βγάλει γουλίτσες ή καμια φορά θα κάνει εμετό... :( η παιδίατρος μου είπε πως κάνει παλλινδρόμηση και ίσως οταν αποτοξινοθεί ο οργανισμός μου από τα γαλακτοκομικά (χρειαζεται περίπου 20 μέρες) θα ελλατωθούν οι αναγωγές. Εχεις καθόλου στα υπόψιν αν ισχύει κάτι τέτοιο καθότι είσαι διπλομανούλα; ;)

serene και Haroullini σας περιμένουμε στην παρέα των μαμάδων!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

να συστηθουμε κ μεις....

ο μικρος παντελακος γεννηθηκε με φτ στισ 16/01...3100,και 52 ποντους.στις 36 εβδομαδες και 6 μερες...

απο την πρωτη μερα θηλαζουμε αποκλειστικα,τωρα τελευταια εχουμε βρει το ρυθμο μας και κοιμομαστε το βραδυ σερι..ολη μερα λυσσαμε για γαλα..και πινουμε με τις ωρες..!!!!

το καλο ειναι οτι τις τελευταιες μερες κοιμομαστε στις 11 και ξυπναμε στις 6!!!μπηκαμε σε προγραμμα...!!! :):):):)

πολυ χαρηκα που ανοιξατε το θεμα!!!!μαριλου μου να σου ζησει και σενα το μωρακι σου!!!!!τι ωραια που θα τα λεμε απο δω!!!!! :P:P:P

φιλακιαααααααααααααααααααα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Mαριλου ο πρωτος μου γιος ειχε και ΓΟΠ και αλλεργεια στο γαλα αγελαδας!! Η αλλεργεια εμφανιστηκε οταν σταματησα να του δινω το δικο μου γαλα στις 40 μερες περιπου με αιμα και βλεννη στα κακα του. Αρχισαμε το πιο υποαλλεργικο γαλα που κυκλοφορει στο εμποριο (neocate) γιατι τα αλλα δεν αρκουσαν το περναμε μεχρι 1,5 χρονων οπου και καναμε δερματικα τεστ για να διαπιστωσουμε οτι περασε η αλλεργεια!! Για την ΓΟΠ περναμε δυο φαρμακα μεχρι 6 μηνωνκαι τα συντηρητικα μετρα! Εκανε εμετο τουλαχιστον μια φορα την ημερα καναμε συχνα μικρα γευματα και υπνο σε 35 μοιρες κληση, παρολα αυτα επιδεινωθηκε και χρειαστηκε ενα αλλο φαρμακο που φεραμε απο αμερικη γιατι ηταν μικρουλης και δεν μπορουσε να παρει τα σκευασματα που κυκλοφορουσαν στην Ελλαδα. τελος καλο ολα καλλα, οπως εχω μαθει να λεω!!!!!! εσυ εισαι σιγουρα καλυτερα γιατι το μητρικο γαλα ειναι πιο ελαφρη και ευπεπτο :) :) :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

manm μου, καλωσήρθατε και εσείς!!!!!!!!

Να χαιρεσαι το ζουζούνι σου! Με χαροποιεί το γεγονός πως όλο και περισσότερες μανούλες θηλάζουν αποκλειστικά! Εμένα ο δικός μου απο την μέρα που γεννήθηκε μέχρι και σήμερα ξυπνάει 1 φορά την νύχτα για φαγητό. Τον βάζω στις 11 και θα ξυπνήσει γύρω στις 4 και μετά πάλι το πρωί κατά τις 8. Ελπίζω μετά που θα σαραντήσουμε να ξυπνάει μια και καλή το πρωί.

maria 76 μου, το έχετε περάσει και εσείς αυτό το μανίκι ε;

Εγώ θέλω να τον θηλάζω μέχρι να βγάλει δοντάκια. Οπότε πρέπει να προσέχω την διατροφή μου για να είναι καλά το παιδάκι μου. Και εμένα μου είπε η παιδίατρος να ανασηκώσω λίγο το στρώμα του κρεβατιού του ετσι ωστε να έχει κλήση και να μην επιστρεφει το γάλα. Για φάρμακα δεν μου ανέφερε τίποτα. Κάνει σε τόσο μικρή ηλικία; Τα έπαιρνε ο δικός σου κάθε μέρα;;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα μανουλες και μωρακια!!!

Μαριλου οπως εχω ξαναπει στο αλλο ποστ ο μεγαλος μου ηταν προωρος και με χαμηλο βαρος γεννησης ειχαμε μεινει στην μοναδα 23 μερες :( οπως φανταζεσαι εκει πειραμε αρκετα φαρμακα!!! Για την ΓΟΠ περναμε cirloton kai akineton ή καπως ετσι τεςπα, το πρωτο μας ελεγε η γαστρεντερολογος οτι καλο ειναι να το σταματησουμε οσο μπορουμε πιο γρηγορα, αναλογα βεβαια και με την εικονα του μωρου!! και maalox εχει παρει κτλ..κτλ!! εσενα το αγορακι σου ειναι τελειομηνο οποτε μην αγχωνεσαι θα ειναι πολυ πιο απλα τα πραγματα, γιατι στις περισσοτερες περιπτωσεις μονο τα συντηρητικα μετρα αρκουν :) :Οσο για τον μικρο και το θεμα του θηλασμου νομιζω οτι ειναι θεμα εμπιστοσυνης στον εαυτο σου απο τοτε που ειδα οτι τα παμε καλα με το βαρος και την αναπτυξη γενικοτερα, εχω θετικη ενεργεια και ολα πανε καλα!!! ειμαι και λιγο πεισματαρα και παντα ηθελα να θηλασω για οσο πιο πολυ μπορω οποτε τωρα ελπιζω να τα καταφερω!!!

ΦΙΛΑΚΙΑ!!!! Τα λεμε συντομααααα!!!!!( οπως λεει και ο φιλος μας ο μικυ μαους)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σας κουκλίτσες! ;)

Πριν λίγο γυρίσαμε από τον γιατρό.

Είμαστε 1 μήνα και φτάσαμε τα 5.050γρ και τους 57 πόντους!!! :woohoo:

Είναι σε αριστη κατάσταση και όσον αφορά την παλλινδρόμηση είπε πως δεν θα δώσουμε φαρμακα. Απλά θα προσέχουμε την στάση του σωματος.

Επίσης για την αλλεργία του μωρού στο αγελαδινό γάλα μου είπε η παιδίατρος πως όταν πάει 1 έτους ο μικρός θα φύγει η αλλεργία. Οταν θα ξεκινήσει τις τροφές στον 5ο μήνα θα τρώει μόνο φρουτόκρεμα και φαγάκι. Κρέμες και γιαουρτακια δεν θα έχει η διατροφή του :( .

Το θέμα είναι πως θα πρέπει να συνεχίσω το θηλασμό μέχρι τότε διαφορετικά θα πρέπει να τον σταματήσω τώρα έτσι ώστε να πάρουμε το ειδικό γάλα για να το συνηθήσει, διαφορετικά αν περιμένω να πάει 5 μηνών δεν θα το θέλει καθόλου γιατί έχει άσχημη γεύση. Εννοείται πως δεν το διαπραγματεύτηκα καθόλου.... συνεχίζω τον θηλασμο για όσο χρειαστει! :cheer:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαριλου χαιρομαι που ολα πανε καλα!!! Σουπερ το γαλα σου, καλα ποσο πηρε μεσα σε ενα μηνα?

Οσο για την διατροφη εμεις τρωγαμε κρεμα ρυζαλευρο χωρις προσθηκη γαλατος,ολα τα υπολοιπα γαλακτοκομικα μετα τον 1,5 χρονο!! επισης καθυστερησαμε αυγα ψαρια και ολες τις τροφες που εχουν πιθανοτητες να προκαλεσουν αλλεργεια!! οσο για το γαλα αν δεν θες να δωσεις ξενο γαλα θα πρεπει να θηλαζεις μεχρι τον χρονο!! Ειναι αληθεια οσο πιο υποαλλεργικο ειναι το γαλα τοσο πιο ασχημη γευση εχει ;) θυμαμαι μυριζε πυτουρα μπλιαχ... και ο καημενος δεν το ηθελε καθολου οποτε του το εδινα οταν κοιμοταν!! Ηταν ο μονος τροπος για να πινει γαλα!!!

Ο μικρος μου εχει νεογνικη ακμη ( τα σπυρακια με το λευκο κεφαλακι καρφιτσας στο προσωπο) εχει καμια απο σας το ιδιο προβλημα? Τι κανετε???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

maria 76 μου και εγώ πιστεύω πως τρεφεται καλά το βλαστάρι μου!

Πήρε 1.200γρ σε ενα μήνα!!!!! Φοβάμαι μην μου γίνει χοντρο... :(

Όσο για τα σπυράκια... βάλε μια μεριδα και από εμάς... ευτυχως δεν εχει πολλά αλλά έχει και στο λαιμουδακι του. Η γιατρός είπε να τον πλένω τακτικά με δροσερο νερό και να του βάζω ενυδατική κρεμα. Μιας ξαδερφης μου ο γιος ειχε πολλά και είχε και φαγούρα το καημένο υπέφερε...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΝΑ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ.....

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΙΣ 2/3/10 ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΛΟΓΩ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑΣ 3010 ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ 50 ΕΚ. ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΘΗΛΑΖΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΤΣΑ ΝΑ ΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!!!!!ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ ΕΣΚΑΣΕ ΜΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/02/2010 ΣΤΙΣ 22:30 ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ 3.920 ΚΙΛΑΚΙΑ, 51cm. ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ ΚΕΦΑΛΙΟΥ 34cm.ΗΜΟΥΝ 38 ΕΒΔ. ΚΑΙ 4 ΗΜΕΡΩΝ.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΣΠΡΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ ΣΤΗ ΜΥΤΟΥΛΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΟΝ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΔΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ.ΕΣΕΙΣ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΤΙ???

ΑΠΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ...ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ 22ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 4.600 ΚΙΛΑΚΙΑ,59 cm. ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ 36cm. ΛΙΓΟΥΣ ΚΟΛΙΚΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΚΑΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 3 weeks later...

Ηρθαμε και εμεις!!!!Το Μαρακι μας γεννηθηκε στις 18/3/2010 στις 14:45 βαρους 3200 και υψους 49cm διανυοντας την 5η μερα της 40ης εβδομαδας με καισαρικη λογω το οτι δεν κατεβαινε η μικρη μας!!!!!!

Θηλασαμε απο την πρωτη μερα αλλα δεν γλυτωσαμε στο μαιευτηριο το ξενο. :( Το καλο ειναι οτι απο τοτε που ηρθαμε σπιτι μας τρωμε μονο γαλατακι μανουλας και ειμαστε πολυ καλα κοριτσια!!! Ανυπομονουμε να σαραντισουμε για να κανουμε βολτιτσες!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σας και από μένα!

γεννησαμε στις 8/3 ένα στρουμπουλό αγοράκι βάρους 3900 και 56 εκ!γεννηθήκαμε στην 39η εβδομάδα με φυσιολογικό τοκετό χωρίς επισκληρίδιο!όχι -όχι μη σκεφτείτε ότι ήθελα να το παίξω ήρωας!!απλά δεν προλάβαμε!θηλάζουμε αποκλειστικά!εχω χάσει το μέτρημα βέβαια γιατί ο μπέμπης πότε θέλει γάλα ανά μία ώρα και πότε κοιμάται σερί 4ωρα!

δύσκολο πράγμα ο θηλασμός!ακούς και ένα σωρό συμβουλές και μπερδεύεσαι χειρότερα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ageladaki πραγματικα σε καταλαβαινω απολυτα...ειναι μπερδεμα ο θηλασμος αλλα νομιζω οτι καθε μανα ξερει καλυτερα τι θελει το παιδι της. Εγω θηλαζω περιπου ανα τρεις ωρες, τοτε γκρινιαζει,καποιες φορες δινω και απο τα δυο στηθη αλλες μονο απο το ενα, μερικες φορες διαρκει 15 λεπτα ο θηλασμος αλλες 40, καποιες φορες κοιματε 3 ωρες αλλες δυο και μετα απλα καθεται. Τιποτα δεν ειναι σταθερο. Μιλησα με αρκετες και εγω και μαλλον με μπερδεψαν πιο πολυ. Πραγματικα ακολουθω μονο το κλαμα της και οχι το τι λεει ο καθενας. Την Τεταρτη θα ερθει ο παιδιατρος οποτε θα δουμε και ποσο βαλαμε και ελπιζω να μου πει οτι ολα πανε καλα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σας και απο εμας!!!

Ονομαζομαι Νάγια! Γεννηθηκα 19/3 με καισαρικη, με ολικη αναισθησια στην μανουλα μου!

Βαρος 3 κιλακια και υψος 47 εκ (οταν γεννηθηκα)

Ο παιδιατρος μου ερχοταν καθημερινα στην κλινικη και με εξεταζε,.

την ερχομενη Τριτη (Μεγαλη Τριτη) εχω ραντεβουδακι στον παιδιατρο...

Η μανουλα μου προσπαθει πολυ-πολυ και πλεον τωρα αρχισε να με θηλαζει... επειτα απο καποιες τεχνικες δυσκολιες... μεχρι τωρα μου εδινε το γαλατακι της απο το θηλαστρο

Κοριτσια για αυτα τα σπυρακια τα μικρουλικα ασπρα που λετε.... εχει και η Ναγια μου 2-3 μετρημενα.... για να δουμε τι θα μας πει ο παιδιατρος την Τριτη!!!

εσας τι σας ειπαν να κανετε???

και ποσο βαρος και υψος πηραμε!!!

λοιπον σας αφηνω... φυσικα λογω ελλειψης χρονου και θα τα λεμε πλεον απο δω!!!

φιλακια σε οοοοοοολα μας τα μωρακια!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γειας σας νεες μανουλες :):) να σας ζησουν τα μωρακια σας!!! καλη λοχεια!!!

Χαιρομαι που μαζεβομαστε παλι με καινουργιες ανυσηχιες και αγχη!!!

Αυτα τα σπυρακια τα ειχαμε και μεις, λεγετε νεογνικη ακμη. Εγω δεν εκανα κατι ιδιαιτερο επλενα το προσωπακι του με μια γαζουλα με φυσιολογικο ορο και εβαζα ενυδατικη κρεμα ποθ βαζω και στο σωμα του (μου την συστησε ο παιδιατρος) και εχουν σχεδον εξαφανιστει!!!

Αγελαδακι ολα καλα με τον θηλασμο ακουω και χαιρομαι!! θα βρεις το ρυθμο σου, δεν χρειαζεται αγχος!!!

φιλακια :kiss::kiss::kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μαρια76 πραγματι ωραια ειναι που μαζευομαστε ολες σιγα-σιγα εδω περα!

ειμαι σιγουρη πως δεν θα μπορουμε πλεον να μπαινουμε τοοοοσο συχνα οσο παλια!!! χιιχιχι...

για πες, ποια μαρκα κρεμουλα εβαζες στο μωρακι σου για τα σπυρακια???

οσο για τον θηλασμο συνεχιζω να εχω καποια προβληματακια...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια πόσο χαίρομαι που σας ξαναβρίσκω και που όλες είστε καλά με τα μωράκια σας! Σας έχω πεθυμήσει όλες!

Ο Δημήτρης μας ήρθε στις 27.2.10, 22:32, 3.700Kg, 52cm με φυσιολογικό τοκετό μέσα σε τέσσερις ώρες, θηλάζω αποκλειστικά χάρη στη καταπληκτική μαία που είχα και με βοήθησε φοβερά τις πρώτες 3 μέρες στο μαιευτήριο. Κατόπιν δικής της προτροπής τρώει όποτε και όσο θέλει και όντως μόνος του έχει αρχίσει και κάνει ψιλο-πρόγραμμα, το βράδυ τρώει 12-3-6 και μετά κοιμάται ακόμα λίγο..Βγαίνουμε και λίγο στον κήπο μας καθημερινά για κάνα μισάωρο με το καροτσάκι να παίρνουμε οξυγόνο. Βέβαια, περιμένουμε πώς και πώς να σαραντίσουμε για να αρχίσουμε τις κανονικές βόλτες.

Ζυγιζόμαστε κάθε Κυριακή και σήμερα είναι αισίως 5.040kg! maria76 κι εμείς έχουμε ακμή γαμώτο, ο γιατρός μας έδωσε μία κρέμα της Avene, η μαμά μου λέει χαμομήλι κι η πεθερά μου αλόε, τί να κάνω ρε κορίτσια????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ να μας ζήσουν τα μωράκια μας!!τι συγκηνιτικό..κάποτε λέγαμε για τις κοιλίτσες μας και τώρα ξαφνικά ξεχάσαμε την εγκυμοσήνη και μιλάμε για τα σπουργιτάκια μας!

τώρα , κατά την γνώμη μου ο θηλασμός τον πρώτο καιρό που η μητέρα διανύει την περίοδο της λοχείας είναι μία δύσκολη περίοδος!Προς Θεού για να μην παρεξηγηθώ σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ότι ο θηλασμός είναι δύσάρεστος!γενικά θεωρώ ότι στον θηλασμό δεν υπά΄ρχουν ΠΡΕΠΕΙ και επίσης δεν μπορούμε να απαιτήσουμε από τα μωράκια μας να μπουν σε πρόγραμμα τις πρώτες 40 μέρες τις ζωής τους,έτσι δεν είναι?

καλό είναι να ακούμε τον παιδίατρό μας άπαξ και τον εμπιστευόμαστε και φυσικά το ενστικτό μας!ας κλείσουμε τα αυτιά μας σε όλους αυτούς που κάνουν τους συμβουλάτορες και αρχίζουν "δώσε στο παιδί ξένο γάλα , δεν χορταίνει , θηλασέ το για 5 λεπτά ,θηλασέ το για 2 ώρες"

θα ήθελα πολύ να ακούσω την γνώμη σας αλλά και να μοιραστούμε τις απορίες μας σχετικά με τον θηλασμό!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kοριτσάκια μου,γεια σας κι από εμάς!!!

Τί κάνετε;Γεννήσαμε όλες;

Αγελαδάκι,εμένα ο παιδίατρος μου είπε για τον θηλασμό όσο θέλει η μικρή μου,κι όσες φορές θέλει!Δεν την έχω βάλει καθόλου σε ξένο,και για να σταματήσουν οι "διάφορες" φωνές που μου λένε ότι δεν την φτάνει ο θηλασμός,έκατσα και έβγαλα με θήλαστρο το γάλα,και έβγαλα 230 ml μόνο από το ένα στήθος!Δεν την φτάνει,τί λές; ;)

Αν μεγαλώνοντας θέλει η μπουμπούκα μου 1 λίτρο γάλα την ημέρα,θα της δώσω και ξένο!χαχαχαα...!

Εμένα κορίτσια όπως σας είπα η μικρή μου γεννήθηκε 21-2 κι ήταν 3130 γρ και 53 εκατοστά.Βγήκαμε από το μαιευτήριο 2980 γρ.Αισίως,είναι 4170 τώρα,πιστεύω καλά πάμε!

Κορίτσια μου,να μας ζήσουν τα λουλουδάκια μας,να είστε όλες καλά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Guest
Η συζήτηση έκλεισε, δεν μπορούν να γίνουν νέες απαντήσεις

×
×
  • Προσθήκη...