Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Πηρα φορα και βαζω και αλλα :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

ΠΑΓΩΤΟ ΕΣΠΡΕΣΣΟ

Συστατικά

200 γρ. γάλα

300 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

100 γρ. ζάχαρη άχνη

5 δόσεις ζεστό εσπρέσο

Οδηγίες

Σ' ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μετά το γάλα.

Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε το μείγμα με τον αυγοδάρτη.

Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή* και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Το βγάζουμε από την παγωτομηχανή και το βάζουμε στην κατάψυξη, σ' ένα μπολ.

Σερβίρουμε το παγωτό σε μπολάκια ή σε ψηλά ποτήρια και περιχύνουμε κάθε μερίδα με 1 φλιτζανάκι ζεστό εσπρέσο.

Λίγα μυστικά ακόμα

*Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, σκεπάζουμε το μεταλλικό μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες. Ανά μισή ώρα, το βγάζουμε και το χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.

• Απαντήσεις 725
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Ερχεται και αλλο :woohoo: ακομα πιο ευκολο :)

ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑΣ

Συστατικά

1 κιλό μπανάνες

1/2 κούπα ζάχαρη (κατά προτίμηση ζάχαρη άχνη)

1 κούπα παγωμένο γάλα

1/3 κούπα χυμό λεμονιού

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε κομμάτια (ροδέλες).

Απλώνουμε τα κομμάτια σε ένα μικρό ταψάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη μερικές ώρες για να παγώσουν.

Μόλις παγώσουν τα κομμάτια, τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα βάζουμε στο μπλέντερ.

Τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να πολτοποιηθούν.

Ρίχνουμε λίγο-λίγο το παγωμένο γάλα και χτυπάμε (θα βοηθήσει πολύ αν το μπλέντερ μας έχει ειδική υποδοχή για ρίψη υλικών).

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν με το υπόλοιπο μείγμα.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες (ανάλογα το ψυγείο).

Για καλύτερα αποτελέσματα, κάθε μία ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με το κουτάλι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι ποσότητες αναφορικά με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού είναι ενδεικτικές, ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός. Μπορούμε κάλλιστα να βάλουμε λιγότερη ή και καθόλου ζάχαρη (αν θέλουμε το παγωτό μας πιο light). Καλό είναι να προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και να δοκιμάζουμε προτού προσθέσουμε κι άλλο. Επίσης, μπορούμε να βάλουμε λιγότερο ή και καθόλου γάλα (αν θέλουμε να κάνουμε γρανίτα αντί για παγωτό). Προσέτι, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με ένα κεσεδάκι γιαούρτι. Το τελευταίο βήμα του ανακατέματος ανά μία ώρα, μπορούμε να το παραλείψουμε αν θέλουμε. Προσωπικά, όσες φορές το έχω παραλείψει, το παγωτό δεν μου κρυστάλλιασε. Πιστεύω όμως ότι το παγωτό αποκτά καλύτερη υφή αν το ανακατέψουμε ενδιάμεσα έστω 1-2 φορές.

Δημοσίευση

καλημέρα σε όλες!Πάτσυ τον πείραξε το κρεμμυδι ε;εμάς μας έφαγε το κοτόπουλο και εσάς το κρεμμύδι χα,χα!Μπουρεκάκι ωραίες συνταγές αλλά μόνο με μεμεδογάλα μπορούν να γίνουν γιατί ποιος ξέρει πότε θα πιούμε το άλλο γάλα....τώρα φτιάχνουν στην tv μαρμελάδα φράουλα αχ,βαχ!!

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΣΤΟΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ.ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ?ΓΙΩΤΑΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.ΚΑΤΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ.ΣΚΕΤΟ ΓΑΛΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ.ΑΝΤΕ ΜΕ ΜΕΛΙ ΒΑΡΙΑ ΒΑΡΙΑ.ΕΜΑΣ Η ΜΙΚΡΗ ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΑΡΡΒΣΤΗΣΕ.ΕΧΕΙ ΠΥΡΕΤΟ 38 ΜΙΣΟ ΚΙ ΚΟΛΛΗΣΕ ΕΜΕΝΑ.ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΜΕ.ΠΟΝΑΕΙ ΤΟΣΟ Ο ΛΑΙΜΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΖΕΣΤΟ ΚΑΝΕΙ,ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ.ΣΚΑΤΑ ΝΑ ΦΑΩ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΩ ΤΟ ΜΩΡΟ.ΤΩΡΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚ ΠΙΝΩ ΕΝΑ ΧΑΜΟΜΗΛΙ.ΚΙ ΑΝ ΒΓΑΛΕΙ ΑΙΜΑ ΚΙ ΛΛΟ ΠΕΡΑ ΑΠ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ,ΕΒΓΑΛΕ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ....

Δημοσίευση

γιωτακι να χαίρεσαι τον Ταλιμπανάκο σου σήμερα!Πάτσυ περαστικά τι να πω;αν σου πω να τρως θα με κοροιδεύεις γιατί ούτε και εγώ τρώω καλά πεινάω συνέχεια αυτή είναι η αλήθεια.Φιλιά σε όλες!

Δημοσίευση

Πάτσυ περαστικά σας και πάλι και υπομονή θα περάσει,ίωση θα είναι αυτό τον καιρό κυκλοφορεί πολύ.Κορίτσια πεινάω τρελά συνέχεια....και το πρωί που ξυπνάω και θέλω να φάω κάτι για πρωινό δεν μπορώ να τρώω αρνί με πατάτες(το αρνί ευτυχώς δεν τον πείραξε)με αποτέλεσμα να είμαι έτοιμη να πέσω κάτω και όλο αδυνατίζω που θα φτάσω απορώ;;;;;περιμένω να πάω στην αλλεργιολόγο γιατί έχω φρικάρει γενικώς.Πολύ καλό το σύστημ ανα εισάγεις μια μια τις τροφές είσαι σίγουρη τι τον πειράζει αλλά η μαμά θα πέσει κάτω σε λίγο :huh::( Πάτσυ εσύ το πρωί τι τρώς;

Δημοσίευση

ΜΑΡΑΚΙ ΥΠΟΜΟΝΗ.ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΛΛΕΣ ΤΡΩΩ ΨΩΜΙ ΣΚΕΤΟ.Η ΜΕ ΜΕΛΙ.ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΧΤΕΣ Κ ΠΡΟΧΤΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΝΑ ΑΧΤΑΡΜΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΡΩΩ ΜΟΝΟ Π[ΑΤΑΤΕΣ Κ ΚΟΤΑ 2 ΜΕΡΕΣ.ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΡΟΤΟ.ΥΠΟΜΟΝΗ.ΠΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟ?ΕΜΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ 4 ΑΡΡΩΣΤΟΙ.ΣΚΑΤΑ....ΧΑΧΑΧΑ

Δημοσίευση

εγώ δεν έχω φτάσει στο ψωμί ακόμα μόνο αρνί και πατάτες και μετά θα φάω καρότο οπότε το πρωί δεν μπορώ να φάω κάτι.Γιατρό έχουμε την Τετάρτη και ανυπομονώ γιατί έχω αρχίσει να απελπίζομαι.Ευτυχώς ο μικρός είναι καλά απο βάρος αντιθέτως με εμένα χι,χι :( :laugh: περαστικά σας Πάτσυ μου και υπομονή

Δημοσίευση

Kαλησπερα!

Εντελως καθυστερημενα να πω Χρονια πολλα κ ευτυχισμενα στον Γιωργακη-ταλιμπανακι!!! :kiss:

Οτι επιθυμεις για το αντρακι σου Γιωτα μου!

Περαστικα στην οικογενεια της Πατσυ μας!Κουραγιο κ...Πολυ χιουμορ για να αντιμετωπισεις την κατασταση!

Μαρακι θυμισε μου...Ψωμι με αλευρι χωρις γλουτενη εφτιαξες???

Επισης...Ολα τα φρουτα τον πειραζουν??

Μα...Δε γινεται...Πραγματικα θα πεσεις κατω... :(

Μηπως να ετρωγες οτι ηταν σχετικα ελαφρυ??Εννοω αν σε καποια τροφη εβγαλε μονο λιγη βλεννη... :dry:

Γτ...Καλη κ η υπομονη που λεει η Πατσυ αλλα...πολυ ευκολοχωνευτη βρε αδερφε!!! :P

Ουφ!Σας εχω στο νου μου κ ξεφυσαω....

Κ απ'τη μια στενοχωριεμαι, απ'την αλλη νιωθω περηφανη για εσας!!!

Φιλια κ στα υπολοιπα κοριτσια!

Δημοσίευση

annoula εγώ θα αρχίσω το άρμεγμα μπας και φάω και κανένα γλυκάκι που παχαίνει ;) Πάτσυ και εγώ αύριο με βλέπω να τρώω για πρωινό αρνί με πατάτες μπεεεεε! :P Αναστασία μου την προηγούμενη φορά που έφαγα μήλο τον πείραξε,βλέννη αρκετή και εγώ παλιά που δεν το είχα καταλάβει είχα ταράξει τα μήλα :blush: οπότε τι άλλο φρούτο να δοκιμάσω υποτίθετε πως το μήλο είναι το πιο αθώο.Ψωμί χωρίς γλουτένη δεν κατάφερα να φτιάξω,ψήνετε απο έξω και μέσα είναι ωμό άσε που το ρυζάλευρο είναι πολύ πικρό θέλει ένα κιλό ζάχαρη για να γίνει ψωμί :blink: το βιολογικό αλεύρι που έβαζα τον πείραζε τι άλλο να κάνω και εγώ η έρημη; :S και δεν με νοιάζει τίποτα άλλο αλλά με το ψωμί έχω κόλλημα,πάντα ένα μυρωδιαστό,φρεσκοψημένο ψωμάκι το προτιμούσα απο οτιδήποτε άλλο αχ,βαχ!μπουρεκάκι τι κάνεις;πήγατε πάλι στον ομοιοπαθητικο;αρχίζω να το σκέπτομαι και εγώ αφού πάμε πρώτα στην αλλεργιολόγο

Δημοσίευση

γεια σας κοριτσακια μου πεινασμενα!!!!!! :(:(:(

καταρχην χιλια ευχαριστω για τις ευχες σας!!!!! :):):)

εμεις ειμαστε καλα! :) ειμαστε καθαροι :woohoo: :woohoo: :woohoo: :P:P:P:P:P

μπεμπινι μου δεν εχω ξαναπαει στον ομοιοπαθητικο...πας την πρωτη φορα σου περνει το ιστορικο και σου δινει την θεραπεια εμας ειναι για 20 μερες και μετα απλα μου ειπε να τον παρω τηλεφωνο...μετα βλεπουμε αναλογως το πως θα παει....

ρυζι τρως;;;;το uncle ben's που περνω δεν εχει γλουτενη...επισης περνω και ρυζοκοφρετες χωρις γλουτενη και αυτες...πρεπει να βρεις ενα μαγαζι με βιολογικα προιντα και να αρχισεις να ψαχνεις...ειμαι 100% σιγουρη οτι θα βρεις αρκετα πραγματα που θα μπορεις να φας ;) μερικα απο αυτα εχουν και ψωμια χωρις γλουτενη..αν θες μπορω να ρωτησω σε ενα που ξερω την γυναικα που δουλευει μεσα....

α!!!προσωπικα δεν πιστευω οτι αυτοι οι γιατροι αλλεργιολογοι και κ.α μπορουν να μας πουν κατι το ιδιαιτερο,για μενα πιο πολυ πηγαινω για τα πατσ...και τωρα που το λεω πρεπει να παω να του κανω παλι...

πατσουλινι περαστικα σας οικογενειακα!!!!!!!

αννουλα το γαλα καρυδας πωλειται σε καταστηματα με βιολογικα προιοντα ;);)

αναστασια μου ετσι για αυτο σε θελουμε...να μας λες οτι σε κανουμε περηφανη :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :P:P:P:P:P:P

φιλακια! :kiss::kiss::kiss::kiss::kiss:

Δημοσίευση

Kαλημερα μανουλες!

Μαρια συμφωνω με τη Γιωτα αλλα επειδη ειμαι λιγακι ασχετη φοβαμαι να προτεινω φαγητα-φρουτα κλπ... :huh:

Παντως αυτο που κανεις δεν ειναι απλα δυσκολο...Ειναι ΒΟΥΝΟ!

Ο θηλασμος θελει γερη μανουλα!Σε λιγο θα σε παιρνει ο μπεμπης αγκαλια!!!

Δοκιμασες αχλαδι???Ποτε δεν ξερεις...Μπορει στο μηλο να βγαζει κ πχ στη μπανανα να ειναι οκ...Δοκιμασε...Εγω τουλαχιστον αυτο θα εκανα...!

Κ πηγαινε κ σε βιολογικαδικο!Τι περιμενεις βρε πεινασμενο μου??? :):kiss:

Γιωτα ειστε καθαροι!!!!Μπραβο!!!Ποσο πιο ηρεμη νιωθεις,ε?!!!

Και ναι!!!Με κανεις περηφανη!χαχαχαχα :laugh: :laugh: :P:P

χωρις πλακα...Μεσα απο αυτο το φορουμ καταλαβα ποσο λιγες ειναι οι μανουλες που θηλαζουν(που θελουν κ κανουν τα παντα για να το καταφερουν!)...

Και επειδη το γουσταρω τρελλα το θεμα...Νιωθω μεγαλη χαρα που ξεπερνατε δυσκολιες κ συνεχιζετε!!!

Και να σταματουσατε-με παλι περιφανη θα ενιωθα για το διαστημα αυτο!!!

Α!Παω που λετε προχθες στο ζαχαροπλαστειο...Οχι για να φαω κατι! :woohoo:

Αλλα να παρω μια τουρτα για μια φιλη!!!

Η ζαχαροπλ. λοιπον...Αφου σφουγγαρισε 10 φορες το πατωμα γτ τρεχαν τα σαλια μου...Και αφου τη ρωτησα για οοοολες τις τουρτες τι εχουν κ ποσο νοστιμες ειναι :silly: :laugh: ...

Μου επιασε την κουβεντα για το θηλασμο!(αφου της ειπα πως εγω δε θα φαω τουρτα λογω αλλεργιας!)..

Και οταν μου ειπε πως κ αυτη θηλαζει τον 2ο γιο της(10,5) αρχισαμε να λεμε τα ποοοσα ακουει εκει μεσα που ΑΚΟΜΑ θηλαζει το μωρο!!! :laugh: :woohoo:(σαν δεν ντρεπεται!)

Τελικα κατεληξα πως ξεφυτρωνουν σαν τα μανιταρια τα βυζανιαρικα! :laugh:

Φιλακια!

Δημοσίευση

γεια σας!!!!!!!!!!!!!!!

λοιπον σημερα δοκιμασα σουσαμι...για την ακριβεια εφαγα παστελι...τι να κανω ρε κοριτσια με κοιταγε και μου ελεγε φαε με φαε με :P:P:P ε!!το εφαγα και εγω :blush::blush::blush: :laugh: :laugh: :laugh: πιστευω οτι δεν θα τον πειραξει...ειδωμεν...εις αυριον τα νεωτεραν... B)

αναστασια μονο ηρεμη;;;;...ειμαι πολυ περηφανη για τον εαυτο μου :woohoo: :woohoo: :woohoo: ,οχι γιατι δεν τρωω πολλες τροφες και θηλαζω αλλα γιατι πλεον τρωω σχετικα καλα και δεν ενοχλειται...πριν ενιωθα ολο ενοχες..τον ταιζα και ελεγα τωρα αυτο που του δινω ειναι καλο;;;;η θα τον ταλαιπωρησει;;;...αλλα ολα αυτα προ στιγμην τουλαχιστον εχουν ξεπεραστει... :)

....αυτα...........φιλακια :kiss::kiss::kiss:

Δημοσίευση

κοριτσια γεια σας.τι να πω δεν ξερω.δεν ειμαι καλα ψυχολογικα.το μωρο χτες ουρλιαζε.ξαφνικα αρχισε να βγαζει σπυρια στα μουτρα και γινοταν κοκκινα.χτες δεν εφαγα τιποτα εκτος απο ενα μπουτι και πατατες.και ενα ντεπον.δεν ξερω.σημερα ειχε αιμα.εκλαιγε ατελειωτες ωρες.σημερα πηγαμε να κανει εξετασεις αιματος.και τον τρυπουσαν μια ωρα κ τελικα δεν του πηραν αιμα γιατι δεν βρηκαν φλεβα.κ εκλαιγε το καημενο.αχ....δεν ξερω.κουραστηκα.γιωτακι ελπιζω να μην σε πειραξει το σουσαμι.

Δημοσίευση

πατσυ μου τι να πω ρε γαμωτο.... :( κριμα το μαναρακι μου!!!!!!!!

πριν απο ποσες μερες ειχες φαει το ψωμι αυτο που ειχε γαλα;;;;;συνηθως δεν τα πειραζει αυτο που φαγαμε σημερα αλλα αυτα που εχουμε φαει τις προηγουμενες μερες....

καλα τι ηλιθιοι ειναι αυτοι που δεν μπορουσαν να βρουν φλεβα;;; :blink::huh::ohmy: τι ειναι το μωρακι 100 χρονων παππους για να μην μπορουν;;;;τι να πω!!!!!ειναι και πολυ μ....... :angry::angry::angry:

πατσυ βαστα γερα....μη μου στεναχωριεσαι...θα δεις ολα θα περασουν.. :)

Δημοσίευση

ΓΙΩΤΑΚΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΣ ΑΝΕΤΑ ΠΑΣΤΕΛΙ.ΜΙΑΜ ΜΙΑ.ΓΙΩΤΑΚΙ 20 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΤΟ ΦΑΓΑ.ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΙΑ ΤΙ ΝΑ ΦΑΩ.ΑΛΗΘΕΙΑ.ΚΟΥΡΣΤΗΚΑ.ΧΤΕΣ ΕΦΑΓΑ ΚΟΤΑ,ΠΑΤΑΤΕΣ,ΝΤΕΠΟΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΣΑΙ ΣΚΕΤΟ.ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΨΩΜΑΚΙ.ΣΗΜΕΡΑ ΑΙΜΑ.ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΝΑΙ ΓΙΩΤΑΚΙ.ΑΣΕ.ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ.ΤΟ ΤΡΥΠΟΥΣΑΝ ΞΑΝΑ Κ ΞΑΝΑ.3 ΗΤΑΝ.Κ ΜΟΥ ΠΑΝ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΠΑΛΙ/ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ..ΔΕΝ ΞΕΡΩ....ΓΙΩΤΑΚΙ ΠΗΓΑΙΝΕ Κ ΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ...ΚΛΑΣΙΚΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΣΚΑΣΩ.ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΧΡΕΩΝΕΙΣ.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...