Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΔΩΡΕΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ


ΑΡΤΕΜΗ

Recommended Posts

Γεια σας! Άκουσα, αλλά δεν έχω ακόμη επαρκείς πληροφορίες στη διάθεσή μου, ότι υπάρχει η δυνατότητα να δωρίσεις τα βλαστοκύτταρα του παιδιού σου σε κρατικά νο-σοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Επίσης άκουσα από διακεκριμένο γιατρό ότι το να κρατάς τα βλαστοκύτταρα του παιδιού σου, μέχρι τα 18 όπως λένε, είναι εντελώς ανώφελο, δεν προσφέρει τίποτε και ότι γενικά τα όσα λέγονται για το θέμα είναι παραφι-λολογία που δημιουργούν και συντηρούν οι ιδιωτικές εταιρείες βλαστοκυττάρων. Γνωρίζε-τε κάτι σχετικά? Ποια είναι η γνώμη σας?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αρτεμης ναι μπορεις να τα δψρησεις..στην Αθηνα η τραπεζα βρισκετε στην Ακαδιμηα Αθηνων και στην Θεσσαλονικη στο νοσοκομειο Παπανικολαου. Αναλαμβανεις ομως εσυ και με δικα σου εξοδα την αποστολη τους.

Θα συνφωνησω με τον γιατρο σου.

Ειχα συζητησει το θεμα εκτενος με πολλους γιατρους ακομα και με την υπευθυνη του αιματολογικου στο Παπανικολαου- λεγετε κα Λαλαγιανη- γιατι η ξαδελφη μου εχει λεμφωμα και ειναι η θεραπως γιατρος της.

Η ποσοτητα που συλλεγετε ειναι αρκετη για ενα μικρο παιδακι και παλη μπορει να χρισημοποιηθει σε συγκεκριμες θεραπιες και παθησεις δεν επαρκει για εναν Ενηληκα, και παλη ειναι σχετικο γιατι το δειγμα μπορει να πορρηυθει, αλλα και το σοβαροτερο να μην εναι συνβατο μετα στο ιδιο το παιδι..πχ αν στο DNA του υπαρχουν πληροφοριες για καποια νοσηματα..τα συγκεκριμενα βλαστικυτταρα ειναι εντελως αχρηστα καθοτι ειναι και αυτα φορεις της ασθενιασ οποτε θα πρεπει να αναζητηθει αλλο συμβατο δειγμα.

Τελος παντως ειναι πολυ μεγαλη ιστορια..και ναι η Ελλαδα ειναι η μοναδικη χωρα που εχει τοσες πολλες Τραπεζες Βλαστοκυτταρων

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω εκανα δωρεα τα βλαστοκυτταρα του Χριστοφορου...βεβαια στην Αθηνα γιατι τοτε που γεννησα στο Παπανικολαου δεν λειτουργουσε ακομα.

Δεν θυμαμαι με ποια κουριερ γιατι το κανονισε ο συζηγος. Ειχαμε παρει τηλεφωνο μερικου ςμηνε ςπριν, μας εστειλαν το κιτ, μετα την γεννα- εμας ηταν προγραμματισμενη καισαρικη- συννενοηθηκαμε με την κουριερ ηρθαν τα πηραν και μετα απο μερικες ημερες μας ητρθε μια επιστολη οτι το δειγμα μας εγινε δεκτο.

Πρεπει να ειναι ομως κουριερ που αναλαμβανει μεταφορα βιολογικου υλικου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σ΄ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση, θα το ψάξω κι εγώ, φαντάζομαι ότι όλα τα δείγματα γίνονται δεκτά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εξαρταται...καποιαα απορριπτονται δεν ξερω μαλλον για λογους λαθος συλλογης η μεταφορας..αλλα αν εχει γινει σωστη συλλογη κλπ γινονται δεκτα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η Ακαδημία Αθηνών λειτουργεί την εθνική τράπεζα βλαστοκυττάρων που συνεργάζεται με τις αντίστοιχες διεθνείς. Δωρεά μπορείς να κάνεις είτε γεννήσεις σε ιδιωτικό είτε σε δημόσιο νοσοκομείο, αφού έτσι και αλλίως το δείγμα μεταφέρεται σε αυτούς (εφόσον επιλέξεις τη δημόσια τράπεζα).

http://hcbb.bioacademy.gr/index.php?opt ... e&Itemid=1

Μπορείς να τους πάρεις και τηλέφωνο (210 6597697), είναι πολύ κατατοπιστικοί και ευγενικοί. Θα σου λύσουν οποιαδήποτε απορία :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Aρτεμης, κι εγω όπως και η Cesilia,

δώρισα τα βλαστοκύτταρα του γιου μου

στην Ακαδημία Αθηνών γιατί όταν γέννησα δεν υπήρχε δημόσια τράπεζα στην Θεσσαλονίκη.

Τότε το είχα κυριολεκτικά ξεσκονίσει το θεμα και΄η αλήθεια είναι

πως τίποτα δεν έχει τεκμηριωθεί για την χρησιμότητά τους όπως ήθελα να αναφέρω ότι οι ιδιωτικές τράπεζες φύλαξης στην Ελλάδα λειτουργούν χωρίς να υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο....Κάποιες κάνουν σωστή δουλεια,κάποιες σίγπυρα όχι.

Επειδή αυτή τη στιγμή δεν έχω τα τηλέφωνα ψάξε στο ιντερνετ την Ακαδημία Αθηνών και θα τα βρεις,αν όχι στείλε μου πμ αλλα θα έχεις απάντηση από την Τρίτη και μετα - δεν θα μπαίνω-και θα σου στείλω και τα τηλεφώνα για την κούριερ.Οπως είπε και η Cesilia σου στέλνει η Ακαδημία τον ασκό συλλογής-11 ευρώ στην κουριερ- και μετα τη γέννα καλείς την κουριερ που μεταφέρει γενετικό υλικο.Είχαμε πληρώσει πριν 2 χρόνια 130 ευρω αλλα όλα ήταν άψογα.Πως λεγόταν δε θυμάμαι....αλλα τα έχω!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμεις πληρωσαμε γυρω στο 1000 αλλα καναμε φυλαξη και κομματι απο τον λωρο για προσωπικη φυλαξη. Αυτα ομως τα πληρωνεις μια φορα εφαπαξ και τερμα ενω στις ιδιωτικες εκτος απο το εφαπαξ ποσο πληρωνεις και καθε χρονο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις κορίτσια και για την κατατόπιση σ΄ένα θέμα που τώρα αρχίζω να ψάχνω. Μ εβοηθήσατε πολύ! Κάτι που δεν κατάλαβα είναι το εξής: πέρα απ΄τη μεταφορά πληρώνεις κι άλλα χρήματα.

Cesilia: αυτά τα 1000 ευρώ τι ακριβώς είναι?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οχι δεν πληρωνεις τιποτα απολυτως. Μονο και ενα θελεις να κανεις φυλαξη των δεν θυμαμαι πως τα λενε αλλα ειναι κομματι του λωρου για δικη σου και οικογγειακη αποκλειστικη χρηση τοτε και μονο σε αυτην την περιπτωση πληρωνεις το 1000.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ κράτησα τα βλαστοκύτταρα σε μια ιδιωτική αγγλική τράπεζα, την Future Health. Δεν ξέρω για τα υπόλοιπα, αλλά σίγουρα δεν πληρώνεις κάθε χρόνο Cecilia μου..Εμείς δωσαμε 1800 ευρώ εφάπαξ, μου έστειλαν το κιτ με δικά τους έξοδα και ήρθαν το πήραν οι ίδιοι από το μαιευτήριο..

Δεν ξέρω αν στην δημόσια τράπεζα είναι υποχρεωτικό, αλλά εμένα τόσο πριν από τη γέννα όσο και 6 μήνες μετά μου ζήτησαν συγκεκριμένες εξετάσεις αίματος...

Δεν μπορώ να ξέρω κάτα πόσο μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά είναι τα μοναδικά χρήματα που δεν θέλω να κάνω απόσβεση...Και δεύτερο παιδάκι να κάνω, πάλι σε ιδιωτική θα φυλάξω βλαστοκύτταρα παρόλο μου δε μου περισσεύουν τα λεφτά...

Όσες φορές έχω ακούσει τη διευθύντρια της Ακαδημίας Αθηνών να μιλάει σε τηλεοράσεις ή έχω διαβάσει συνεντεύξεις της, δε με πείθει..Δε δίνει καμία σαφή απάντηση πάνω στο θέμα και καταφέρεται πάντα εναντίον των ιδιωτικών...Δηλαδή τα βλαστοκύτταρα που φυλλάσονται στη δημόσια τράπεζα μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ενώ των ιδιωτικών όχι;;;Και αν τα δωρίσω και (χτύπα ξύλο) κάποια στιγμή τα χρεισατώ και δεν βρίσκω συμβατό δότη τί γίνεται;;;; :dry::dry::dry::dry:

Αχρείαστα να είναι για όλα τα παιδάκια, αλλά να σας πω την αλήθεια εγώ νιώθω πιο ασφαλής ξέροντας ότι έχω φυλάξει τα βλαστοκύτταρα του παιδιού μου και μπορώ να τα πάρω όποτε κι αν τα χρειαστώ...Να χτυπήσω ξύλο.... :P:P:P

Προς Θεού δεν κατακρίνω καμία μανούλα ούτε διαφωνώ μαζί σας, απλώς λέω την άποψή μου... :P:P:P

Φιλιά σε όλες σας!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τα κύτταρα από το ομφαλοπλακουντιακό αίμα είναι όπως μας εξήγησαν άχρηστα για τον ίδιο το δότη, αλλά μπορεί να είναι συμβατά με κάποιον άλλο πάσχοντα, ενήλικα ή παιδί. Δωρίζοντάς τα εμπλουτίζεται η διεθνής τράπεζα στην οποία έχουν πρόσβαση όσοι χρειάζονατι μόσχευμα. Έτσι πρόκειται για ΔΩΡΕΑ και ΔΩΡΕΑΝ.

Εάν αποφασίσεις να φυλάξεις και τα μεσεγχυματικά κύτταρα από τον ομφάλιο λώρο για οικογενειακή χρήση (ο μη γενοιτο) πληρώνεις εφάπαξ 1000 ευρώ + ΦΠΑ= 1190. Στην ενημέρωση που είχα παρακολουθήσει μας είχαν πει πως οι θεραπείες με αυτά βρίσκονται σε ερευνητικό επίπεδο ακόμα, αλλά στο μέλλον είναι πιθανό να χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση ασθενειών του δότη.

Εμείς επιλέξαμε και τα δύο. :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοιτα οσα φυλασσονται στην Δημοσια Τραπεζα βλαστικυτταρων ειναι Δωρεα, μορουννα χρησιμοποιθουν για οποιον το εχει αναγκη και οχι απο την οικογεννεια, αυτα που φυλασσονται σε ιδιωτικες τραπεζες μπορουν να χρησιμοποιηθουν μονο απο την οικογεννεια, και κανες δεν εχει προσβαση στηνβαση τους. Δηλάδη κανεις δεν μπορει να ελεγξει την συμβατοτητα τους αρα ενα παιδι που κινδυνευει και χρηζει αμεσης μεταμοσχευσης περιορηξετε η αναζητηση στις δημοσιες τραπεζες ενω μπορει να υπαρχει συμβατο δειγμα στις ιδιωτικες και δεν υπαρχει προσβαση σε αυτα.

Τονιζω ξανα οτι στην δημοσια φυλαξαμε κομματι του λωρου και οχι βλαστοκυτταρα τα οποια καναμε δωρεα. Το κομματι ειναι για χριση δικη μας και αυτο το κανεις αμα θελεις.

Μεσα στο κουτι υπαρχουν και φιαλιδια για συλλογη αιματος και του μωρου αλλα και την μητερας για αναλυσεις και εφοσον θελεις να φυλλαξεις κομματι του λωρου συμπληρωνεις καποια εγγραφα κλπ οπως και στις ιδιωτικες τραπεζες

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ακριοβως Φρωσακι με καλυψες..αυτα ειναι τα κυτταρα που φυλλαξαμε και καναμε δωρεα το υπολοιπο. ΤΟ ΦΠΑ το ξεχασα θυμομουν το χιλιαρικο

Δεν ξερω κοριτσια αλλα εγω ενιωσα καλα που ισσος καποια στιγμη χαρη στο δικο μου παιδακι μπορει να σωθει ενα αλλο παιδακι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ναι Cesilia και μεις αισθανθήκαμε το ίδιο! Το είδαμε κάτι σαν δωρεά οργάνων. Τόσο πολύτιμο για κάποιον άλλο, και τόσο ανώδυνο για εμάς...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Frosaki: η εκτενής σου ενημέρωση καθώς και οι συγκεκριμένες πληροφορίες που μου έδωσες ήταν πολύ κατατοπιστικές.

Cesilia: αυτή η επισήμανση μεταξύ ιδιωτικών και δημοσίων τραπεζών ήταν σημα-ντική. Βέβαια υπάρχει και η άλλη άποψη της mpempoula16 .

Όπως και να έχει η πολύπλευρη τοποθέτηση πάνω στο θέμα βοηθάει!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοιταξε ολες ειμαστε μαμαδες που θελουμε το καλυτερο για το παιδι μας. Με ποιον τροπο θα το κανουμε ειναι προσωοικο θεμα της καθε μητερας. Δεν σημαινει οτι καποια ειναι απαραιτητα λαθος.

Ευτιχως υπαρχουν πλεων πολλες επιλογες. Διαλεγεις και παιρνεις

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αλοίμονο, είματε εδώ για να ενημερωνόμαστε όχι για να κατακρίνουμε τις επιλογές του καθενός :)

Άρτεμη με το καλό το μωράκι σου! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ακόμα δεν έχω καταλήξει σε απόφαση για το τι θα κάνω, αλλά αξίζει να περιήγηση στο site της Ακαδημιας Αθηνών.Με νομίζω οτι με πείθει περισσότερο η αξιοπιστία που προσφέρει η συνεργασία του με παγκόσμιους αναγνωρισμένους οργανισμούς και τράπεζες βλαστοκυττάρων και με προβληματισε αυτό που ανέφερε στη αρχή και κάποια κοπέλα οτι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα (νομίζω πάνω από 60%) το υλικό του μωρού σε μελλοντική περίπτωση που χρειαστεί(φτου!φτου!) να μην είναι συμβατό με το ίδιο και η δημόσια τράπεζα σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις χρήση βλαστοκυττάρων άλλου ατόμου που είναι συμβατο! Θέλει ψάξιμο και σκέψη... :dry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εγώ σήμερα που το συζήτησα με τον άντρα μου για πρώτη φορά είναι αρνητικός. Θέλω όμως να κάνω τη δωρεά. Θέλει ψάξιμο όντως,αν και πιστεύω πως γενικά η Ελλάδα είναι πίσω και σ΄αυτό το θέμα. Για παράδειγμα εγώ που είμαι από Γιάννενα δεν γνώριζα ότι μπορώ να κάνω δωρεά, μια φίλη μου απ΄την Αθήναμου είπε, αλλά κι αυτή δεν ήξερε βασικά πράγματα και έτσι έβαλα το θέμα στο φορουμ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...