Μετάβαση σε περιεχόμενο

Γεια σας από ένα μπαμπά...

topet

Recommended Posts

Ξέχασα να πω την γνώμη μου για τα γάλατα καλέ...

Λοιπόν, συμφωνώ με την Χρύσα(Cecilia) γιατί άκρη ακόμη δεν έχω βγάλει... Ξεκίνησα με βιολογικό frezylac, το άλλαξα με aptamil σύμφωνα με την γνώμη του παιδίατρου μας, το άλλαξα ξανά με το βιολογικό και τώρα πια συνεχίζω το aptamil. Ας κάνουμε το σταυρό μας!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

επιτελους!!!!!!!!!!!!!!!!!

ενας μπαμπας στην παρεα μας!!!!!!

αποστολη καλως ορισες και να σου ζησουν τα παιδακια σου!!!

δεν ξερω για πιο λογω πινει αντιαναγωγικο γαλατακι ο τσαχπινουλης σας παντως εμενα ο δικος μου που ειχε ενα θεμα με παλινδρομιση του εδινα το frisolac comfort(ειχε και δυσκοιλιοτητα)

το θεωρω ενα απο τα καλυτερα γαλατα του εμποριου.

και ηταν και το μοναδικο που τελικα καταφερε και ηπιε.

γεια σου topet!!!

καλώς ήρθες στο mammyland...

μου άρεσε πολύ που έγραφες στον πληθυντικό, δείχνεις με αυτό τον τρόπο ότι δεν αφήνεις την γυναίκα σου να τα τραβάει όλα μόνη της αλλά συμμετέχεις ενεργά... ελπίζω όχι μόνο στα λόγια :laugh: :laugh: :laugh:

να σας ζήσουν τα 2 παιδάκια σας να είναι πάντα υγιή και ευτυχισμένα!!!

:):):)

Να είστε καλά και πάλι κορίτσια! :)

Αντιαναγωγικό του δίναμε γιατί έκανε παλινδρόμηση, αλλά όχι κάτι το υπερβολικό. Σε αυτό το θέμα δεν είχαμε συμφωνήσει ιδιαίτερα με το άλλο μου μισό, αλλά άμα σας μπει κάτι στο μυαλό άντε να σας το βγάλουμε!! :)

Μας το σύστησε ο παιδίατρος. Δεν την είχα ακούσει άλλη φορά αυτή τη μάρκα, αλλά ρωτώντας έμαθα ότι είναι πολύ καλή εταιρεία. Στην πορεία, από τον 1ο μήνα περίπου και μετά έπαιρνα* το κανονικό HUMANA, το οποίο και το αναμιγνύαμε στην αρχή σε δόση πχ. 4 αντιαναγωγικό και 1 κανονικό, στη συνέχεια σε περισσότερη αναλογία, μέχρι που κάποιες φορές δίναμε μόνο κανονικό. Επειδή όμως έκανε πάλι κάποιες μικροαναγωγές δεν του δίναμε συχνά σκέτο κανονικό. Σιγά-σιγά άρχισε να στρώνει το πράμα, μέχρι που το γυρίσαμε στο κανονικό.

Πριν από αυτό όμως ,τυχαία ανακάλυψα μάλλον εδώ στην παρέα σας, ότι δεν κάνει να δίνουμε αντιαναγωγικό γάλα, όπως και αντιαλεργικά (στα πλαίσια του δυνατού φυσικά) για μεγάλο χρονικό διάστημα-κάτι που δεν μας το είχε πει κανείς- εκτός της ομοιοπαθητικού γιατρού**, αφού το είχα ανακαλύψει από μόνος πριν-, γιατί ο οργανισμός του παιδιού έχει πολύ λιγότερη απορρόφηση βιταμινών κτλ από αυτό το γάλα σε σχέση με ένα κανονικό. Έλα όμως που του άρεζε το αντιαναγωγικό και με τα άλλα έπεσε από τα 200 γρ στα 100-120 γρ.. Δεν μας πείραξε όμως αυτό και αφού δοκιμάσαμε και άλλες μάρκες (ALMIRON 1) καταλήξαμε στα βιολογικά. Πάλι όμως δεν πίνει όπως πρώτα, αλλά θεωρώ ότι τα 140 γρ. μέσος όρος που πίνει στα 5 γεύματα την ημέρα είναι μια χαρά και ειδικά με το δεδομένο ότι το παιδί έχει ανάπτυξη μέχρι τώρα και με το παραπάνω.

Δεν ξέρω αν σας ενδιαφέρει και αν επιτρέπετε στο φόρουμ να το βάλω, αλλά μέχρι τώρα ανακάλυψα το παρακάτω site από Γερμανία, από όπου και παρήγγειλα ποσότητες γάλατος HOLLE και όχι μόνο, σε πολύ καλές τιμές. Είναι και στα Αγγλικά.

http://www.biologisch24.com/index.php/c ... Holle.html

Τέλος θα συμφωνήσω και εγώ εν μέρη με την CESILIA, ότι τίποτε δυστυχώς δεν είναι όπως παλιά και ότι και δηλητήρια θα φάνε τα παιδιά μας, αλλά και εμείς. Παρόλα αυτά καλά είναι να το ψάχνουμε στα πλαίσια του δυνατού, χωρίς όμως υστερίες όπως είπες CESILIA. Ένα 10% λέω εγώ, να καταφέρουμε να μειώσουμε την λήψη αυτών των δηλητηρίων στο κέρδος θα είναι πρώτα τα παιδιά μας και μετά εμείς!! Κατά τα άλλα ο Θεός να βάλει το χέρι του, γιατί δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από πουθενά!! :(

Ελπίζω να μην σας κούρασα με την πολυλογία μου!! :blush:

*Όποτε χρησιμοποιώ ενικό, είναι γιατί έπαιρνα από μόνος κάποιες αποφάσεις, με τις οποίες ήξερα ότι θα συμφωνούσε και η γυναίκα μου! Αυτό για τις μαμάδες που πρόσεξαν ότι χρησιμοποιώ κατά καιρούς και τα 2 πρόσωπα. Τίποτε δεν αφήνετε να πέσει βρε παιδί μου! :lol:

** Η ομοιοπαθητικός παιδίατρος άρχισε να παρακολουθεί το παιδί από τον 2ο μήνα.

καλημερα!!!!

δεν ειπαρχει προβλημα αν θα πιει ενα παιδι αντιαναγωγικο γαλα για αρκετο καιρο και αυτο το ξερω καλα μιας και ο μικρος μου ειχε κανονικη παλινδρομηση(ΓΟΠ)και νοσηλευτικαμε και στο παιδων γιαυτην..

η παλινδρομιση ειναι κατι που μπορει να φτιαξει αμεσως αλλα και σε 2 χρονια!!!

εμενα για παραδειγμα το στομαχι του εστρωσε τωρα που ειναι πλεον 18 μηνων!!!

τωρα πια πινει φρεσκο γαλα,τωρα πια μπορει να φαει γιαουρτακι χωρις να το κανει εμετο.

στο παιδων η διατροφολογος μας ειχε πει οτι οσα παιδακια εχουν γοπ πρεπει να πινουν πυκτο γαλα για να μην παλινδρομει και αυτο για οσο χρονικο διαστημα χρειαζεται.

τωρα οσον αφορα το τι υπαρχει σε καθε τροφιμο σιγουρα δεν μπορουμε να κανουμε και πολλα πραγματα ετσι οπως εχει γινει η ατμοσφαιρα και η ζωη μας πλεον.

το μονο που μπορουμε ειναι να προσφερουμε οτι πιο καλο βρουμε

ομως να σε ρωτησω κατι???? και συγνωμη κιολας!!

εχεις εμπιστοσυνη σε ομοιοπαθητικους παιδιατρους?? ειναι οπως και οι κλασσικοι???

Γεια σου και απο μένα Απόστολε!!!Καλώς ήρθες στην παρεα!!Ειμαι και εγω ..στην ιδια φαση με σας περιπου!Περιμενω 2ο νινι μετα απο αρκετα χρονια προσπαθειών.Η μεγαλη μου ειναι τωρα 9,5 και περίμενε πώς κ πώς για αδελφακι!Δηλώνει οτι θα το φροντίζει πολύ και το σίγουρο είναι οτι θα το λατρεύει!!!Ειχα παντα το αγχος (οσο δεν έμενα και τα χρονια περνούσαν)αν θα μπορουν τα παιδια να τα βρουν!!Χαίρομαι πάααρα πολυ που υπάρχουν αντρες σαν κι εσενα..οχι τόσο απο θέμα βοηθειας στις δουλειές, όσο για την ψυχολογικη υποστηριξη που εχει μια γυναικα..ετσι!ακομα και για το ΔΕΣΙΜΟ που δημιουργείται μεταξύ πατέρα και παιδιών που ειναι οτι πιο σημαντικο για μια οικογενεια!!Να συνεχισεις ετσι..

Για το γάλα εχω και εγω απορία ,οταν με το καλο γεννησω δεν ξερω τι θα κανω..λογικα οτι μας προτεινει ο παιδιατρος!!(εκτός κι αν καταφερω και θηλάσω πανω απο μηνα αυτή τη φορά)!!Τοτε θυμάμαι ΑLMYRON kai APTAMIL της δίναμε!!Τί να σου πω,απο τοτε εχουν αλλαξει οι εποχες!

Να σας Ζησουν τα παιδάκια σας και να τα χαίρεστε!!!

Χάρηκα ιδιαίτερα!

Γεια σου Απόστολε και από εμένα. Να σου πω την δική μου ιστορία πάνω σε αυτό. Το δεύτερό μου παιδί παρουσίασε ημερών δυσανεξία στο γάλα κι έτσι πήγαμε στο ALMIRON PEPTI. Από τότε τα υπόλοιπα 2 παιδιά που γεννήθηκαν έπειτα μεγάλωσαν με αυτό προληπτικά.

Το τρίτο μου παιδί λοιπόν είχε οισοφαγική παλλινδρόμιση, τρελή ταλαιπωρία. Όταν όμως ξεκινήσαμε στερεή τροφή το μαρτύριό του (γιατί περισσότερο υποφέρει το παιδί παρά εμείς) τελείωσε.

Όσον αφορά την ερώτησή σου για τους ομοιοπαθητικούς, δεν μπορώ να πω ότι δεν τους εμπιστεύομαι, δεν γνωρίζω καθόλου το αντικείμενό τους, απλά δεν θα επέλεγα όμως... Ίσως αν μας έλεγες που μένεις να σου συστήναμε εμείς τους δικούς μας δοκιμασμένους πια παιδιάτρους.

Κατρίνα μου το γάλα που δίνει ο παιδίατρος εξαρτάται από... τον ίδιο τον παιδίατρο. Ο δικός μου σε όλα δίνει ΑΛΜΙΡΟΝ... Κάτι συμβαίνει με τις εταιρείες μάλλον, ποσοστά προφανώς; δεν ξέρω. Το ΑΛΜΙΡΟΝ λένε ότι πλησιάζει περισσότερο το μητρικό γάλα γιατί είναι αλμυρό όπως το μητρικό, είναι όμως δύσπεπτο.

‘Μπεμπούλης’ και Cherry-75 ακριβώς για αυτό προτιμώ τους ομοιοπαθητικούς γιατί δεν είναι σαν τους κλασικούς. Παντού όμως υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί επιστήμονες. Αυτό όμως σηκώνει κουβέντα και πολλοί δεν τα δέχονται. Εγώ έχω κάποιες απόψεις πλέον από αυτά που ανακάλυψα ψάχνοντας και δεν γυρνώ ξανά σε κλασικό γιατρό, εκτός και αν δεν έχω άλλη επιλογή, κάτι που δεν το εύχομαι! Ένα πράμα θα σας πω, ότι τίποτε δεν είναι όπως μας το λένε. Πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας, να μη δεχόμαστε κυριολεκτικά ΤΙΠΟΤΕ από αυτά που μας λένε, να προσπαθούμε να βλέπουμε και την άλλη πλευρά και μετά να αποφασίζουμε πλέον τι θα κάνουμε, χωρίς να πηγαίνουμε σαν πρόβατα στην σφαγή. Το ξέρω ότι ακούγονται κάπως αυτά που λέω και δεν θα πω άλλα.

Κατρίνα με το καλό να αποκτήστε το 2ο μέλος της οικογένειάς σου. Είναι σαν να ξεκινάτε πάλι από την αρχή, σχεδόν στα πάντα! Εμείς πάντως δεν περιμέναμε με τίποτε ότι θα παίρναμε τέτοια χαρά!! Ελπίζω να νοιώστε και εσείς το ίδιο, κάτι για το οποίο δεν αμφιβάλλω.

Topet θα ήθελα να μάθω ποια είναι η διαφορά τους. Σίγουρα δεν αλλάζω τον παιδίατρό μου πια μετά από 4 παιδιά αλλά θα ήθελα να ξέρω τί κάνουν διαφορετικά οι ομοιοπαθητικοί. Αν θέλεις βέβαια...

Cherry-75 με 2 κουβέντες θα έλεγα ότι η κλασική ιατρική κουκουλώνει την αιτία, ενώ η ομοιοπαθητική την ξηλώνει. Μπορείς να γράψεις στο GOOGLE την λέξη και να βρεις πολλές πληροφορίες σχετικά, οι οποίες μπορεί να μην σε πείσουν απαραίτητα, αλλά σίγουρα θα σε προβληματίσουν. Το κυριότερο είναι ότι τα φάρμακά τους είναι εντελώς ακίνδυνα σε σχέση με ΟΛΑ της κλασικής ιατρικής.

Και εμείς με την άφιξη του μωρού μπήκαμε σε αυτόν τον χώρο και μετανιώσαμε πραγματικά για λάθος κινήσεις που κάναμε με το 1ο μας παιδί, κατά την άποψή μας πάντα. Οπότε δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προσωπική εμπειρία. Το μόνο που έχω προς το παρόν είναι ότι κάποια στιγμή το μωρό κόλλησε από της αδερφής μου την κόρη συνάχι και μετά από 1 μέρα ομοιοπαθητικού φαρμάκου πέρασε κατευθείαν. Του κολλητού μου η κόρη έβγαλε εξέματα 2,5 μηνών και ενώ ο κλασικός παιδίατρος ήθελε να τους δώσει κορτιζονούχες αλοιφές με αμφίβολο αποτέλεσμα, πήγαν σε ομοιοπαθητικό και σιγά-σιγά πέρασε ανώδυνα.

Το μειονέκτημα της ομοιοπαθητικής είναι ότι θέλει λίγο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να θεραπεύσει και στην αρχή συνήθως της θεραπείας εντείνει τα συμπτώματα.

Σ' ευχαριστώ topet για την απάντηση. Ναι θα το ψάξω και ίσως να με πείσει. Το καλό με τον παιδίατρό μου είναι ότι αποφεύγει γενικώς τα φάρμακα γι' αυτό και με έχει καλύψει κάπως. Λοιπόν για να μην φεύγουμε από το θέμα, σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...