Μετάβαση σε περιεχόμενο

Kορίτσια έχω φτάσει στα όριά μου...

Recommended Posts

Εισαι δασκαλα?? Εμ γιαυτο ειναι σερπαντινες τα νευρα σου!Ουτε εγκυμοσυνη ουτε τιποτα!Και εγω καθηγητρια Αγγλικων ειμαι....ξερω!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 143
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλα εγω ειμαι πολυ νευρικη γενικα...αμα ημουν δασκαλα νομιζω οτι θα ειχα κανει χαρακιρι....

στο γιο μου ειμαι αλλος ανθρωπος...δεν φωναζω ή τουλαχιστον προσπαθω αρκετα...αμα δειτε τι γινετε στο δωματιο αυτη την στιγμη θα φρικαρετε....χαχαχαχα μεχρι το βραδυ θα τα μαζεψω 30 φορες....σημερα λεω να τ αφησω ετσι μεχρι το βραδυ...

Φρανι θα σου κατεβασω το καρμα ΤΩΡΑ!!!! Πλακα κανω!!!!

Κακα τα ψεμματα ειναι η αληθεια αυτο που λες....εγω δεν μπορω να φανταστω καμια μαμα να ειναι ενα τερας ηρεμιασ με μονιμο χαμογελο κολγκειτ να μηλαει γλυκα στα "τερατακια" παιδια της, τα οποια φυσικα συμμπρφονονται με την πρωτη- ΔΕΝ υπαρχουν τετποιες μητερες.

Συμφωνω οτι καποιες μητερες και ενα μεγαλο τους μπραβο ειναι περισσοτερο υπομονετικες και διαχειρηζονται καλυτερα τετοιες καταστασει- η κουμπαρα μου ειναι ετσι, δεν ξερω πωα τα καταφερνει και με τα δυο που ειναι απιστευτα ζωηρα!!!!

Εγω δεν μηλαω για τον εαυτο μου...δεν ξερω τι θα κανω. Τωρα δεν μπορω να κανω τιποτα γιατι απλα δεν καταλαβαινει..αλλα αυτη η μονιμη κλαψα που εχει ο δικος μου μου τι δινει απιστευτα στα νευρα...

Δεν ξερω πραγματικα πως θα αντιδρω στο μελλον, πως θα διαπαιδαγωγησω το παιδι μου, τωρα το μοπνο που μπορω να κανω ειναι να τον παρω αγκαλια, να παρατησω αυτο που κανω και να παιξω μαζι του .η να το θηλασω η δεν ξερω και εγω τι...μελλοντικα ομως;;;;;;

ax koritsia ftou ftou mou...(den 3erw pws 8a einai to 2o otan me to kalo er8ei...)pantws allo paidi san th korh mou ...10 na eixa!!! ;)

den akousthke pote...para mono tote ..otan gennh8hke..pou eklaige kai sparaze to kaimenouli apo kolikous!eklaige auto..eklaiga kai egw!!apo tote pote den 3anakousthke!twra 9.5etwn exei arxisei kai ginetai ligo zwhroula alla xairomai giati den einai mamouxalo!!exoume tis egwistikes antidrasoules alla to paleuw!!eyxomai kai se sas na einai toso kala ta paidakia sas!

Φρανιτα μια από τα ίδια!!:) Όλα όσα περασες τα πέρασα και τα περνάω όλα μα όλα..!! Και το χαμογελο της κολγκέιτ όποια το έχει να μας πει τη συνταγή!!Πλένω πλένω και μια αποχρωση ζαχαρί την έχουν!!

Κιμον...εμείς δεν τα βγάζουμε πέρα με 1-2 παιδιά..αλλά με 20 το μινιμουμ!! Αντε μετά να έχεις ηρεμία!!!Αλλά εντάξει..δυο χρόνια κάθομαι..και άλλα τόσα θα κατσω..οπότε τα νεύρα αδικαιολόγητα!!!!!

Ραφαέλ..αστα κορίτσι μου εκεί μέχρι το βράδυ..κοροιδο είσαι να τα μαζεύεις όλη μέρα;;;Αντε δυο φορές την ημέρα και καλά είναι!!Οσο για το σκηνικό με το χυμο....αααχχ..πόση υπομονή και αυτοσυγκράτηση να έχει κάποιος!!! Εμενα προχθές ο μικρός μου ζητησε φαγητό...του έβαλα..μολις είδε το πιάτο ήθελε άλλο..φωναζε όλη την ώρα..<<άλλο...άλλο>> του λεω "<<έλα αγοράκι μου..κοιτα τι όμορφο πιάτο είναι αυτό!!!>> όχι!!!Εκεί!!!! Πάει λοιπόν στο συρτάρι με τα πιάτα..πιάνει αυτό που του άρεσε αλλά αφήνει ένα πάνω πάνω..και όπως κλείνει το συρτάρι....πάρτο κάτω το πιάτο...έμεινε κοκκαλο...του μιλησα αυστήρα αλλά όχι νευρικά του στιλ<<είδες λοιπον τι έκανες;πάει το πιάτο..τώρα Δημητράκη;κοιτα ποσα κομμάτια έγινε>>..κουβέντα δεν είπε..καθόταν εκεί να τα κοιτάει με σκυμμένο το κεφάλι..τον λυπήθηκα :)..μοηυ λέει λοιπόν..<<κουπα μαμα!!>>και χαμογέλασε!!!:) Αντε του λέω πήγαινε να φέρεις τη σκουπα να τα μαζέψουμε!!:) Και κρατουσε μαζί μου τη σκουπα κι έκανε πως σκουπιζε!!:)Το γλυκό μου μωρεεεεεεεε....:)

Κατρινα έγραψε:

ax koritsia ftou ftou mou...(den 3erw pws 8a einai to 2o otan me to kalo er8ei...)pantws allo paidi san th korh mou ...10 na eixa!!! ;)

den akousthke pote...para mono tote ..otan gennh8hke..pou eklaige kai sparaze to kaimenouli apo kolikous!eklaige auto..eklaiga kai egw!!apo tote pote den 3anakousthke!twra 9.5etwn exei arxisei kai ginetai ligo zwhroula alla xairomai giati den einai mamouxalo!!exoume tis egwistikes antidrasoules alla to paleuw!!eyxomai kai se sas na einai toso kala ta paidakia sas!

Τώρα αυτό γιατί μας το λες;;; Για να ζηλέψουμε;; Ε;;;;;; :P Μπράβο...κάνε κορη να δεις καλό δε λένε;;; Ορίστε..κι εγώ με δυο γιους..δεν μπορεί..θα την έχω κάνει την αμαρτία μου και το πληρώνω!!!! :P :silly:

ΔΕΝ ξερω αν ειναι το κοριτσι η το αγορι..Φανουλα μου!!!παντως ζωη να εχουνε τα μικρουλια μας...οταν τα βλεπω και κανουν σκανταλιες σου ερχεται να τα πνιξεις...οταν ομως το μαλλωσεις και σε κοιταει απο εκει κατω με εκεινα τα θλιμμενα ματακια και τα χειλακια κατεβασμενα (το βλεμμα του ροφου)λοιωνεις!!!!και σουρχεται να το βουτηξεις και να το πνιξεις στην αγκαλια σου στα φιλια!!Εκει ομως πρεπει να κρατησεις χαρακτηρα και να μην χαμογελασεις!γιατι ετσι ..βρισκουν και τα κανουν!!!Ειναι ΠΑΝΕΞΥΠΝΑ!!!

σε καταλαβαίνω, και εγώ όταν ήμουν έγκυος στο 2ο, ο γιος μου, μου έσπαζε τα νεύρα πολύ συχνά!!! αλλά τι φταίει και αυτός? δεν ξέρω αν ήταν οι ορμόνες της εγκυμοσύνης - όπως λένε - αλλά, ενώ στην 1η εγκυμοσύνη δεν είχα ποτέ νεύρα, στην 2η είχα πάρα πολλά, έτσι 2 μήνες πριν γεννήσω τον πήγαμε στον παιδικό σταθμό και έτσι ηρέμησα και εγώ ηρέμησε και αυτός!!!

και τώρα μας σπάει τα νεύρα αλλά, αν και του έχω δώσει μερικές στον πωπό του, το μετανοιώνω αμέσως γιατί στα μάτια τους εμείς είμαστε σαν γίγαντες και βιαιοπραγούμε σε ένα πλασματάκι που δεν έχει κάποιο τρόπο για να αμυνθεί παρά μόνο με τις φωνές του.....έτσι όταν με νευριάζει απλά τον βάζω στο δωμάτιό του και του λέω να έρθει πάλι κάτω μόνο αν δεν κάνει αταξίες!!!!

μπουκάλι με νερό δεν τους έχω δώσει ακριβώς για να μην το ρίξουν κάτω, αν του δώσω θα είναι κλειστό!!!!

τώρα αυτό με το πιάτο που έσπασε ήταν καθαρό ατύχημα!!!!

σήμερα για παράδειγμα με νευρίασε γιατί ενώ του έδωσα να φορέσει ένα παντελόνι κοτλέ για να πάει στο σχολείο, αυτός επέμενε να φορέσει το τζιν (που ήταν βρώμικο) και για 1 ώρα γκρίνιαζε!!!! απαθέστατη εγώ απλά του είπα: δεν πας σχολείο!!!! και επειδή του αρέσει το σχολείο αποφάσισε να φορέσει το κοτλέ!!!!

Θέλει πολύ υπομονή και γερά νεύρα....όταν με το καλό γεννήσεις όλα θα ξεπεραστούν και θα απολαύσετε όμορφες οικογενειακές στιγμές!!! :)

ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΟΥ ΕΓΡΑΦΑ ΤΥΡΟΓΑΡΙΔΑΚΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ "COOL" K ΧΘΕΣ ΞΕΦΥΓΑ ΕΓΩ ΤΕΛΕΙΩΣ.. :(:(:(

ΘΑ ΗΘΕΛΑ Κ ΕΓΩ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΛΟΙΠΟΝ(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΩ ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΟ ΘΕΜΑ)...

ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΜΟΥ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ..ΕΝΝΟΩ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ??ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΩ ΜΟΝΟ ΤΟΥ Η ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΞΥΠΝΙΟΣ??

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΕ ΜΟΝΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΟΤΑΝ ΠΑΩ WC Κ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΤΑ ΜΙΣΑΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ..

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΩ ΤΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΣΥΧΟΣ Η ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ..ΕΧΩ Κ ΕΓΩ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΠΟΛΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ Κ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟ "ΔΟΥΛΕΨΩ"ΜΕ ΝΥΧΙΑ Κ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΑΜΑ..

ΕΙΝΑΙ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ ΣΑ ΜΑΜΑ ΑΛΛΑ ΟΣΟ Κ ΑΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΔΕ ΦΕΥΓΕΙ..

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΜΑΙ ΧΑΛΙΑ..ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΤΡΟΜΑΞΑ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΞΥΠΝΗΣΑ ΤΟ ΠΡΩΙ Κ ΟΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟ ΜΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ ΕΝΙΩΣΑ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗ,ΤΟΣΟ ΝΤΡΟΠΙΑΣΜΕΝΗ,ΤΟΣΟ ΑΘΛΙΑ... :(:(:(:blush: ΤΟΝ ΠΗΡΑ ΑΓΚΑΛΙΑ Κ ΔΕ ΗΞΕΡΑ ΠΩΣ ΝΑ ΦΕΡΘΩ..

ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΑ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥ..ΜΠΑΣ Κ ΑΥΤΟ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΗΡΕΜΗ,ΜΠΑΣ Κ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ "ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ"Κ ΟΧΙ ΝΑ ΥΣΤΕΡΙΑΖΩ..

ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ??ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ??ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ Η ΘΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ??

den kserw ti akribos theleis na peis me to "ligo mono tou"

tha sou pw ti ekana egw .

mporeis na ton afiseis ligo sto gymnastirio tou h sto rilax,katw sto xali ,na paiksei kai na kaneis kati esu .

alla tha exeis tha ton elenxeis sixna kai tha pas otan akougete kati periergo .

den kserw an o dikos sou kouniete poli monos tou .emena htan san toublo kai den kouniotan katholou .opou ton ebaza ekei kathotan den kouniotan oute xiliosto !!! :woohoo:

psixologika oxi den nomizw na pathei tipota me liges stigmes monaksias ...o dikos mou mia xara einai :silly:

apla mhn uperbaleis sthn wra kai na exeis to nousou gia an einai kala .

ΕΓΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΑΝ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΜΟΥΝΑ.ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΧΟΝΤΡΗ ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ.Κ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑ ΜΕΤΑ ΟΤΑΝ ΚΟΙΜΟΤΑΝΕ...ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ...

Ντίνα δεν είμαι υπέρ του να αφήνουμε τα μωρά μόνα τους... :dry: Ούτε τα μεγαλύτερα παιδάκια.

Την μπέμπα μου την έχω αφήσει μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού φορές και αυτό για πολύ λίγο.

Είναι λογικό να αισθάνεσαι κούραση,ολες μας άλλωστε το έχουμε νιώσει,το νιώθουμε και θα το νιώθουμε.Δεν νομίζω να αφήσει κάποια ανασφάλεια στο μωρό το να μείνει για 5 10λεπτα μόνο του(όχι κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας).Δεν ξέρω κιόλας... :dry:

Για 'μενα είναι αρκετές οι ώρες μοναξιάς,όταν κοιμάται η μικρή μου ή όταν την απασχολεί κάποιος άλλος.Φοβάμαι να την αφήσω μόνη ή να ξέρω οτι είναι στο διπλανό δωμάτιο μοναχούλα της :( Την παίρνω μαζί μου όπου κι αν πάω... ;)

Υπομονή!!!!

Μονο του τελειως δεν μπορεις να το αφησεις σ'αυτην την ηλικια...!!!

Εγω θυμαμαι τον εβαζα στο relax πανω στον καναπε και πηγαινοερχομουνα... καθομουν μαζι του και οταν κοιμοτανε εκανα καποιες δουλειες... τοσο μικρα αλλωστε κοιμουνται αρκετα...!

Αργοτερα τον εβαζα στο παρκο του και εκει μπορουσα και ξυπνιο να τον αφησω για να παω στην τουαλετα η για να μαγειρεψω... αλλα τον ειχα σε σημειο που να μπορω να τον βλεπω η αλλιως του εβαζα μια καμερουλα και τον παρακολουθουσα γιατι εγω μενω και σε μεζονετα...!!!

Απο την στιγμη που περπατησε διαμορφωσαμε ετσι το σπιτι ωστε να μην φοβαμαι μηπως χτυπησει και μαζεψα ολα τα επικινδυνα αντικειμενα ωστε να μπορω να τον αφηνω εστω για να παω τουαλετα... πανω απο 1-2 λεπτα δεν τον αφηνω ακομα μονο του... εκτος αν τον βαλω στο δωματιο του οπου του εχουμε βαλει μια χαμηλη καγκελοπορτα απο τα jumbo και μπορω να τον παρακολουθω απο το απεναντι δωματιο που κανω δουλειες...!!!

Ειναι κατι που δεν μπορεις να κανεις αλλιως μεχρι το παιδι να αρχισει ν'αντιλαμβανεται τον κινδυνο...!!! :)

Κορίτσια καλησπέρα και από εμενα...και εγώ πολλές φορες φτάνω στα όρια μου γιατί είμαι ολομόναχη, κάθομαι κλεισμένη σε 4 τοίχους εδώ και 19 μήνες σχεδόν δεν έχω που να πάω δεν έχω φίλους και βοήθεια από πουθενά εκτος από τον άντρα μου που βοηθάει στο σπίτι βεβαια φεύγει από της 7 το πρωί και επιστρέφει στης 6 το απόγευμα που ήδη ο μικρός κοιμάται αλλα τι να κάνουμε το μονο που μπορούμε είναι υπομονή θα μεγαλώσουν και αυτά και θα καταλαβαίνουν περισσότερα.

Mε της φωνές δεν βγαίνει τίποτε και με το ξύλο αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι αν φωνάξεις στο παιδί σου και του δόσης καισφαλιάρα 1 φορα ότι δεν είσαι καλή σαν μάνα (να μην διαβάζω χαζομάρες)...

Για μένα η τιμωρίες είναι ο ποιο αποτελεσματικός τρόπος. Τα παιδιά επίσης θέλουν επιβράβευση όταν κάνουν κάτι καλο όχι όμως υλικά αγάθα αλλα ένα μεγάλο μπράβο και μια ζεστη αγκαλιά είναι ότι καλύτερο !!

LaLa έγραψε:

sweetmammy έγραψε:

Μαθαινεις στο μωρο οτι οταν μαλωνουμε μπορουμε και να χτυπαμε . Αυριο που θα σηκωσει χερι εκεινο σε σενα ή σε αλλα παιδάκια (λογικο για την ηλικια των 2-3) τι επιχειρηματα θα εχεις να το πεισεις οτι δεν χτυπαμε τους αλλους ?

Εμεις που εχουμε φαει κανα δυο κανουμε τα ιδια στα παιδια μας . Οι μητέρες που δεχτηκαν βιαιη συμπεριφορα απο τους γονεις τους και ιδιαιτερα απο τη μητέρα , εγιναν και εκεινες βιαιες .

Βαζεις φωνη , βαζεις τιμωρια , εχεις το διαλογο θελεις και το ξυλο ? Σαν πολλα δεν ειναι τα οπλα μας βρε κοριτσια ?

Δηλ ορια στα παιδια μας θα βαλουμε μονο με τις φωνες και το ξυλο ?

Δεν βγαινω απο εξω , εχω κανει λαθη στη συμπεριφορα μου ως μητέρα και τα πιο πολλα πλεον το βλεπω οτι τα χω "κληρονομησει" απο τη δικη μου μητέρα . Παλευω καθε μερα ομως και δεν θελω κανεις να μου χαιδευει τα αυτια ουτε η ιδια προσπαθω να ωραιοποιήσω τις ασχημες συμπεριφορες !

Το ξυλο ειναι ΒΙΑ , οι ασχημες εκφρασεις ειναι ΒΙΑ , οι φωνες ειναι ΒΙΑ ![/quote:11xzhjvj]

Αχ LaLa πόσο δίκιο έχεις. Το παιδάκι μου είναι τόσο καλό και όταν το καημένο είπε καί αυτό σαν παιδί να κάνει μια αταξία (να πιάσει την μπρίζα που είναι ίσως το μόνο που με κάνει να τον μαλώνω) του είπα όχι και δεν άκουγε, ενώ συνήθως με υπακούει σε όλα. Πάνω στον πανικό μου τον παίρνω του δίνω μια στο χέρι και του λέω για πρώτη φορά "ντα" (παρόλο είναι απαγορευμένη λέξη μες το σπίτι για να μην μάθει στη βία). Αμέσως δαγκώθηκα αλλά ήταν αργά. Για 2 μήνες αν του έλεγα όχι σε κάτι χτυπούσε το χεράκι του και έλεγε "ντα". Δεν έδινα σημασία και ευτυχώς το ξέχασε τωρα πια. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το "κακό" παράδειγμά μου το μιμηθηκε με την πρώτη και ας το είδε και μια φορά μόνο. Θέλουν προσοχή τα νεύρα μας κορίτσια. Εγώ απλά φεύγω από το δωμάτιο αν είμαι εκνευρισμένη και γυρνάω μετά από λίγα λεπτά.

Αααα να πω και το άλλο. Σε μένα κάνει θαύματα αλλά ομολογουμένος έχω πολύ ήσυχο παιδί. Αν κάτι δεν μαρέσει, πχ: έρχεται και μου τραβάει το καλώδιο την ώρα που σιδερώνω, τα σταματάω όλα, γονατίζω στο ύψος του και τον κοιτάω κατάματα και επίμονα με σοβαρό ύφος και του λέω ΟΧΙ. Εκείνος χαμογελάει αλλά εγώ παραμένω σοβαρή αν και κρατιέμαι μην γελάσω και γω. Το βλέμα μου όμως παραμένει καρφωμένο στα μάτια του. Κορίτσια πιάνει λέμε. Τον πιάνουν οι ντροπές και φεύγει. Αν είμαι όρθια και του λέω όχι δεν μ'ακούει σχεδόν ποτέ.

Παρόλα αυτά για να νιώσετε λίγο καλύτερα λένε ότι τα ζωηρά παιδιά είναι πιο έξυπνα από τα ήσυχα γιατί η ανήσυχη φύση τους τα κάνει να είναι πιο ερευνητικά. Οπότε αν δεν μπορείς να το αποφύγεις απόλαυσέ το τουλάχιστον.... :side:

ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥ...ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕ ΦΕΥΓΩ ΑΠΟ ΠΛΑΙ ΤΟΥ..

ΠΧ ΤΩΡΑ ΚΟΙΜΗΘΙΚΕ ΞΑΝΑ..ΟΣΗ ΩΡΑ ΗΤΑΝ ΞΥΠΝΙΟΣ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑ ΣΤΟ ΡΙΛΑΞ,ΕΒΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ Κ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ,ΕΠΛΥΝΑ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΤΛ..ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ Κ ΠΙΝΩ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΜΟΥ ;)ΑΛΛΙΩΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΤΡΕΧΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ Κ ΠΑΛΙ ΘΑ ΞΥΠΝΑΓΕ Κ ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑ.. :blink:

ΜΟΥ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ,ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ!ΤΟΝ ΛΥΠΑΜΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΑΝ "ΑΓΓΟΥΡΙ" Κ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ...

ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΥΠΑΜΑΙ ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΩ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΟΥ Κ Ο ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.. :(

ΒΛΕΠΩ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΛΕΠΤΟ Κ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ Κ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΧΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ

Τι θέμα και αυτό !!!!!!!!!!!!!!!

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΤΥΠΑΩ - ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΩΝΑΖΩ

Αλλά μπορώ πάντα :( ????????????????????? δεν μπορώ ……. Βέβαια είναι ελάχιστες οι φορές και σπάνιες ….. κλαίω όταν το κάνω …….. πως μπορείς να είσαι ήρεμη και χαλαρή όταν έχεις ένα μωρό να κλαίει και ένα μωρό επίσης ( σχεδόν 3 χρονών ) που θέλει αυτό πρώτο ¨τα πάντα¨ και φωνάζει και κλαίει και εκείνο ??? ποιόν να δώσεις να καταλάβει, τι πρέπει να γίνει????????

ΠΡΟΣΠΑΘΩ με πολύ διάλογο

Το παράξενο με εμάς είναι πως, όταν είμαστε οι τρείς μας ( εγώ – ο μπέμπης 6 μηνών – ο Χρήστος μου 3 χρονών σε 4 μήνες ) συνήθως περνάμε τέλεια, με ακούει, μιλάμε και παίζουμε και με το μωρό μας. Όταν είναι, είτε ο πατέρας του μαζί μας είτε φυσικά κάποιο συγγενικό πρόσωπο ( ήταν ο πρώτος και ο παραχαϊδεμένος ) , γίνετε άλλο παιδάκι, γκρινιάζει συνέχεια και είναι με ένα ¨θέλω¨ στο στόμα.

Το μόνο που κάνω τότε και βλέπω ότι έχει αποτέλεσμα, είναι να τον παίρνω και να πηγαίνουμε ΜΑΖΙ σε ένα δωμάτιο και να περιμένω σιωπηλή να σταματήσει να γκρινιάζει και να κλαίει. Βγαίνουμε μόνο όταν μου υποσχεθεί ότι δεν θα ξανακλάψει. Ποτέ δεν το κλείνω μόνο του πουθενά, πιστεύω ότι είναι λάθος ( έτσι και είναι φοβητσιάρης ).

ΑΧ……ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΝΑ και ελπίζω να γίνουν καλά παιδάκια.

ntina.ef. έγραψε:

ΒΛΕΠΩ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΛΕΠΤΟ Κ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ Κ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΧΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ

ειλικρινά δεν ξέρω που βρίσκονται αυτές οι μαμάδες η τι παίρνουν :woohoo: για να ειναι όλη μέρα μεσ στο χαμόγελο και με το μικρό συνέχεια δίπλα τους .

εγώ τον μεγαλώνω εντελώς μόνη μου ,ούτε με τον μπαμπά καλά καλά γιατί η δουλειά του ειναι τέτοια που ειναι σπάνια σπίτι .ΔΕΝ γίνετε να είμαι όλη μέρα μαζί του και να παίζω ,όχι μόνο γιατί υπάρχουν δουλειές αλλά γιατί θέλω και εγώ τον χώρο μου λίγο και τον προσωπικό μου χρόνο .

εδώ και πολύ καιρό παίζει μόνος του μέσα στο πάρκο για ώρα ,ποτέ δεν τον πίεσα να μείνω μόνη μου ,ειναι και αυτός ανεξάρτητος θέλει και αυτός τον χρόνο του να παίξει μόνος του .

από μικρό δεν ήμουνα συνέχεια από πάνω του και να τον κοιτάζω και να παίζουμε ,τον έβαζα στο ριλαξ και κοιτούσε τα χεράκια του ,τα παιχνιδάκια του ,του έδειχνα τι κάνω (σιδέρωνα ,έπλενα κτλ)

όταν έβαλα το πάρκο στο σπίτι ,όταν έκατσε ,έμενε μόνος του χωρίς να με ψαχνει ,είχε κατά χαρεί .

ακόμα και τώρα το πρωί που ξυπνάει ξέρει ότι θα πάει κατευθείαν στο πάρκο .έτσι κάνω κάποια πράγματα και πίνω έναν καφέ της προκοπής .μετά φυσικά παίζουμε ώσπου να με ξανά βαρεθεί .

μην νιώθεις άσχημα ,δεν ξέρω που βρίσκονται αυτές οι "τέλειες" μαμάδες που αντέχουν αυτό που λες .

bre koritsia aytes oi manes...einai aytes pou asxolountai 1 wra me ta paidia tous kathe mera!!!!!!!!!!!!!!den ginete ..na kaneid douleies...na mageireueis.....na paizeis me ton mikro...na kaneis ola ayta pou apaitountai se ena spiti kai otan blepeis ton mikro...i tin mikri na trexoun na anebainoun panw ston kanape kai na petane ta maksilaria na pigainoun kai na patane ta koumpia apo tin kouzina...na anoigoun ta ntoulapia ..na xtipane portes..kai oti allo pou den mou erxetai twra ..kai na eisai mesa stin glika kai na les...oxi....glika...DEN GINETE!!!!!!!!!!kai egw ton malwnw kai egw tou dinw apo kamoia sto xeri...(e an pigainei sto tzaki kai xwnei ta moutra tou mesa...1-2-3 fores tou eipa oxi glika...afou den katalabaine efage kai mia!!!)

den ginete...einai akrws fisiologikes oi simperifores mas...egw to mono pou prospathw einai na min tsirizw...kai na min xtipisw ennoeite....alla oti ton exw malwsei kai apo kamoia sto xeri ENNOEITE!!!!

ΟΧΙ ELDO ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΤΥΠΑΩ,ΟΥΤΕ ΦΩΝΑΖΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ...

ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΞΕΣΠΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ 1-2 ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΕΣΗ..Κ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΣΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ(ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ)

ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ..

ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ 4+ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ,ΕΧΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ Κ ΕΙΣΑΙ ΜΕ 2 ΩΡΕΣ ΥΠΝΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ..Κ ΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΟΣΟ Κ ΑΝ ΣΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ..

ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΛΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΜΑΣΤΕ...ΜΗΤΕΡΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ..

ΟΙ ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΕΣ Κ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΝΤΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΦΤΟΥΣΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ!!

ΤΩΝ ΜΑΛΩΣΕΣ???ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΗ ΛΕΚΤΙΚΗ ΒΙΑ...

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΝΑ ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ Κ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ Κ ΘΑ ΝΕΥΡΙΑΣΕΙΣ Κ ΘΑ ΦΩΝΑΞΕΙΣ Κ ΘΑ ΜΑΛΩΣΕΙΣ!!

ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ 1 ΩΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΟΠΟΤΕ ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΝΕΥΡΑ Κ ΜΟΝΟ ΝΑ ΗΘΙΚΟΛΟΓΕΙΣ!!!

ELDO έγραψε:

Τι θέμα και αυτό !!!!!!!!!!!!!!!

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΤΥΠΑΩ - ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΩΝΑΖΩ

Αλλά μπορώ πάντα :( ?????????????????????

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ(ΔΕ ΘΕΛΩ)ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΜΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΕΠΙΚΡΗΤΙΚΟ Κ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ...

ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΕΛΙΚΑ...Κ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ..ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ..

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ..

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ..ΡΙΛΑΞ,ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΚΤΛ..ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΙΣΑΩΡΟ Κ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ :)

ΕΝ ΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΘΑ ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Κ ΟΤΑΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΘΑ ΒΡΩ Κ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ,ΝΑ ΠΙΩ ΕΝΑ ΚΑΦΕ,ΝΑ ΛΟΥΣΤΩ ΚΟΚ

ΣΑΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΑ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΛΑ ;)

Κοριτσια, ειναι παρα πολυ δυσκολο να μεγαλωνεις οχι ενα παιδι αλλα δυο και περισσοτερα!

Οσο και να θελεις να εισαι μες την τρελη χαρα, οσο και να θελεις να εισαι γλυκια και να μην μαλωσεις δεν μπορεις!

Δεν ξερω αν υπαρχουν τετοιες μητερες αλλα εγω προσωπικα εχω προσπαθησει παρα πολυ να μην φωναξω, να μην δειρω!

Δεν γινετε ομως!

Δεν θελω να δικαιολογησω τον εαυτο μου γιατι μεγαλωσα σε σπιτι οπου ο πατερα μου μας εδερνε και το συχαινομαι!

Πιστευω(το ειχα ξαναπει και παρεξηγηθηκα) πως οταν σε ενα σπιτι υπαρχει η αγαπη και το παιδι την εχει εισπραξει αυτην την αγαπη, μια ξυλια στον πωπο, δεν "ποναει" οσο θα πονουσε οταν δεν υπαρχει αυτη η οικογενειακη αρμωνια!

Η βια, θα φερει βια!

Τα νευρα θα "γεννησουν" νευρικους ανθρωπους!

Ολλα αυτα τα ξερουμε, ποσες αντοχες μπορουμε να εχουμε ομως?

Ειναι πολυ ευκολο να μιλας και να δινεις συμβουλες!

Στην πραξη ειναι το θεμα!

Ας προσπαθησουμε!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...