Μετάβαση σε περιεχόμενο

Kορίτσια έχω φτάσει στα όριά μου...

Recommended Posts

ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ

ΜΠΕΙΤΕ Κ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ

ΒΛΑΚΩΔΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟ ΚΑΡΜΑ Κ ΝΑ ΤΟ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΕΤΕ ΛΕΣ Κ ΕΙΝΑΙ ΑΣΑΝΣΕΡ.

ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΜΟΥΣΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΖΕΣ ΝΑ ΕΜΠΑΙΝΕΣ ΜΕΣΑ Κ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΓΑΜΕ ΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ Κ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΧΕΣ Κ ΔΙΚΙΟ Η

ΑΔΙΚΟ.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 143
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

yiotaki!!!! έγραψε:

ΜΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΟΥ.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΟΜΠΟΤ.Κ ΟΥΤΕ ΕΙΣΑΙ ΚΑΚΙΑ ΜΑΝΑ ΕΠΕΙΔΗ

ΦΩΝΑΞΕΣ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ Η ΤΟΥ ΕΧΩΣΕΣ ΚΑΝΑ 2 ΣΤΟ ΚΟΛΟ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

ΑΛΛΑ ΥΠΕΡ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝΕ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΕ

ΤΑ ΠΑΔΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ Κ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΕ,

Η Κ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟ ΜΟΝΙΜΟΣ ΑΠΑΝΩ ΜΟΥ ΣΚΑΡΦΑΛΩΜΕΝΟ

(ΑΓΚΑΛΙΑ) Η ΟΤΙ ΜΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΔΕΝ ΘΑ

ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΕΡΗΦΑΝΗ -ΓΙΑ ΜΕΝΑ!

ΕΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ Κ ΠΡΙΝ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 1.5 ΧΡΟΝΩΝ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΑΚΙΑ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΧΑΛΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΣΚΟΥΠΙΖΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Κ ΑΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ,ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΤΩ ΜΕ ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ Κ ΤΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ

ΜΑΖΙ ΤΑ ΨΥΧΟΥΛΑΚΙΑ.ΑΝΟΙΓΩ ΤΗ ΧΟΥΦΤΑ ΜΟΥ Κ ΤΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΕΚΕΙ

ΤΜΕΣΑ Κ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.ΕΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Κ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ,ΤΟΝ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ Κ ΤΟΥ ΕΙΠΑ

ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΝΑΚΙ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ Κ ΟΤΙ ΑΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΚΡΥΩΣΟΥΜΕ.

ΜΗ ΣΑΣ ΦΑΝΕΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ! ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΡΕ ΤΗ ΣΚΟΥΠΑ ΝΑ ΜΟΥ ΣΚΟΥΠΙΣΕΙ..ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΕΡΙΞΑ!

ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ,ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ Κ ΜΕΣΑ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΤΑΞΙΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ!

ΤΟΥ ΜΙΛΑΩ ΣΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΡΑ ΤΟΥ ΛΕΩ ΣΑΓΑΠΩ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ,ΠΑΡΑΚΑΛΩ Κ ΣΥΓΝΩΜΗ.ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΗΝ ΝΕΥΡΙΑΖΩ Κ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΝΕΥΡΑ,ΟΜΩΣ ΕΧΩ

ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ..Κ ΤΟΥ ΕΧΩ ΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ ΣΥΓΝΩΜΗ.

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΥΨΕΙΣ ΜΕΤΑ ΟΤΑΝ ΜΑΛΩΝΕΙΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ

ΑΤΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ!!!

ΕΙΠΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΡΟΜΠΟΤ.

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ!

Γιώτακι είναι πολύ όμορφος και σωστός,κατ'εμέ,ο τρόπος προσέγγισης που περιγράφεις.Έτσι πρέπει να μαθαίνουν τα παιδάκια.Έκανε κάτι λάθος;Του δείχνουμε το σωστό. :) Και η μαμά δεν εκνευρίζεται και το μωρό μαθαίνει τι είναι σωστό να κάνει σε μια ανάλογη περίπτωση.(όπως το παράδειγμα που έθεσες με το νερό ή τα ψιχουλάκια).Φαντάζομαι πόσο θα χαρείς αν τον δεις μα μέρα να το κάνει μόνος του ;) Θα ξεχάσεις ό,τι μπορεί να έχει προηγηθεί μόνο και μόνο απο την προσπάθεια που θα καταβάλει ο μικρός.Μπράβο σου που το εφαρμόζεις!!!

Διαφωνώ στο σημείο που λες οτι κακομαθαίνουν με την αγκαλιά.Πιστεύω οτι αν το μωρό θέλει τη μαμά μου συνέχεια μαζί του,είναι σκληρό η μαμά να το αφήνει μόνο του.Σίγουρα είναι δύσκολο αλλά εγώ προσωπικά όσες δουλειές και να είχα,δεν θα μπορούσα να αφήσω το παιδί μου ενώ με ήθελε δίπλα του ή ήθελε αγκαλίτσα... :)

sweetmammy έγραψε:

Δεν θεωρω βιαιη χειρονομια να του δωσω μια στον ποπο του... σιγα το πραγμα... ουτως η αλλως γελαει... τοσο πολυ βιαιη ειναι...!!! ;)

Εμεις δλδ που εχουμε φαει και κανα δυο απο τους γονεις μας δεν εχουμε αναπτυξει συγκτοτημενη προσωπικοτητα; ισα ισα που αν αφησεις το παιδι ανεξελεγκτο τοτε αποκταει προβλημα προσωπικοτητας...! :huh:

Και εννοειται πως ειμαι εναντιον της βιας... αλλα και φωνη θα του βαλεις οταν χρειαστει και τιμωρια...!!! Ο διαλογος ειναι οτι καλυτερο αλλα οταν τα πραγματα ξεφευγουν δεν αρκει...! :)

Μαθαινεις στο μωρο οτι οταν μαλωνουμε μπορουμε και να χτυπαμε . Αυριο που θα σηκωσει χερι εκεινο σε σενα ή σε αλλα παιδάκια (λογικο για την ηλικια των 2-3) τι επιχειρηματα θα εχεις να το πεισεις οτι δεν χτυπαμε τους αλλους ?

Εμεις που εχουμε φαει κανα δυο κανουμε τα ιδια στα παιδια μας . Οι μητέρες που δεχτηκαν βιαιη συμπεριφορα απο τους γονεις τους και ιδιαιτερα απο τη μητέρα , εγιναν και εκεινες βιαιες .

Βαζεις φωνη , βαζεις τιμωρια , εχεις το διαλογο θελεις και το ξυλο ? Σαν πολλα δεν ειναι τα οπλα μας βρε κοριτσια ?

Δηλ ορια στα παιδια μας θα βαλουμε μονο με τις φωνες και το ξυλο ?

Δεν βγαινω απο εξω , εχω κανει λαθη στη συμπεριφορα μου ως μητέρα και τα πιο πολλα πλεον το βλεπω οτι τα χω "κληρονομησει" απο τη δικη μου μητέρα . Παλευω καθε μερα ομως και δεν θελω κανεις να μου χαιδευει τα αυτια ουτε η ιδια προσπαθω να ωραιοποιήσω τις ασχημες συμπεριφορες !

Το ξυλο ειναι ΒΙΑ , οι ασχημες εκφρασεις ειναι ΒΙΑ , οι φωνες ειναι ΒΙΑ !

LaLa ο δεύτερος ενικός απευθύνεται στη sweetmammy ή γενικά?

Και το Μαράκι έχει φάει 2 φορές ξυλιά στον ποπό και "μυαλό δεν έβαλε" οπότε δεν πρόκειται να το ξανακάνω.

Αλλά ΤΙΜΩΡΙΑ τη βάζω πάρα πολύ συχνά και δε θα σταματήσω!

LaLa έγραψε:

Βαζεις φωνη , βαζεις τιμωρια , εχεις το διαλογο θελεις και το ξυλο ? Σαν πολλα δεν ειναι τα οπλα μας βρε κοριτσια ?

Οκ, σε ρώτησα γιατί από τη μια κάνεις παράθεση σε κείμενο της sweetmammy και μιλάς σε δεύτερο ενικό και από την άλλη αναφέρεσαι στα κορίτσια..

Θα μου έκανε εντύπωση αν από όλα όσα γράφηκαν σε αυτό το θέμα είχες μείνει στο ποστ της Μαρίνας.

Δε συμφωνώ με τη μέθοδο αυτή γιατί δεν πιάνει στα παιδιά. Και αναφέρομαι στο 100% των παιδιών. Με το να δώσουμε ξυλιά στον ποπό δεν τα συνετίζουμε. Μα εξάλλου φαίνεται. Ο Μιχαλάκης γελάει, το Μαράκι προσπαθεί να ανταποδώσει, κάποιο άλλο κάνει τις ίδιες σκανταλιές και μετά τις ξυλιές.

Σφαλιάρες στο πρόσωπο όμως... Στο λαιμό μου κάθονται!

Έφηβη έφαγα 2-3 φορές από τη μαμά μου (γιατί με είδε καβάλα σε μηχανή μεγάλου κυβισμού) και ακόμα τις θυμάμαι και μου κακοφαίνεται.

Τελοσπάντων, πάλι ξέφυγα!

Μπορεί να φανεί σκληρό αυτό που θα γράψω, αλλά καμία εγκυμοσύνη και κανένα πάρτυ ορμονών και καμιά κλεισούρα δε δικαιολογεί τη χειροδικία απένταντι σε ένα παιδί. Και έξω και μέσα από το χορό, το ίδιο σκέφτομαι και μακάρι όταν καλό βρεθώ σε παρόμοια θέση, να έχω τη λογική και την ψυχραιμία να βγω έξω στο μπαλκόνι, να πάρω 1-2 ανάσες και να συνεχίσω με τη φροντίδα του παιδιού μου, παρά να σηκώσω χέρι.

Δεν ξέρω, μπορεί να μην έκανα πολλά καλά για το παιδί μου, μπορεί να μη θήλασα, μπορεί να μην το γέννησα φυσιολογικά, μπορεί για αυτούς τους λόγους να κρίθηκε το δέσιμο με το παιδί μου (για μένα αυτά είναι βλακείες), μπορεί να την έχω αποχωριστεί 2 φορές για 10 μέρες (όχι για διακοπές αλλά για δουλειά, στο ταξίδι του μέλιτος άντεξα μόλις 3), αλλά αυτό που περνάει άμεσα από το χέρι μου, να μην του φερθώ ποτέ βίαια, θα το κάνω! Η τιμωρία και οι φωνές για μένα όμως δεν είναι βία.

ιφιγενεια κ εγω με καισαρικη γεννησα αλλα ο γιος μου ειναι η ζωη μου....ειναι οντως βλακειες...σιγα μην υπηρχε διαφορετικο δεσιμο αμα το γεννουσα φυσιολογικα...δηλαδη ελεος αν υπαρχουν ανθρωποι που πιστευουν τετοια...ποσες γυναικες γεννανε φυσιολογικα κ μετα κακοποιουν τα παιδια τους?

Δεν προκειτε να σηκωσω χερι στο παιδι μου ποτε....ειμαι καθετη σε αυτο...το οτι του εχω φωναξει το εχω κανει αθελα μου κ μετα ειχα τυψεις...αλλα γενικοτερα δεν του φωναζω...θυμαμαι ηταν 15 μηνων μετα που εχασα το μωρο...πηγε να πιασει την μπριζα κ φωναξα δυνατα κ τον τρομαξα...την ιδια στιγμη πηγα κ καλυψα με προστατευτικα ολες τις μπριζες...αλλα παλι τα καταφερνε κ τις εβγαζε....τωρα εχω κ διαφορα αντικειμενα μπροστα για να μη μπορει να τις βγαζει.

Σε καμια περιπτωση δεν εφταιγε το παιδι..εγω εφταιγα που δεν ειχα καλυψει τις μπριζες...

Ειχαμε γεμισει ολο το σπιτι μακαρονι κοφτο, ρυζι κριθαρακι το καλοκαιρι για να προλαβαινω κ εγω τις δουλειες εγκυος γυναικα...ακομα βγαζω ρυζι οταν σκουπίζω...τον αφηνα να παιζει με νερο για να φαω....αλλα αυτα ηταν επιλογη μου...δεν υπηρχε περιπτωση να τον μαλωσω επειδη εριξε το ρυζι κ τα εκανε ολα χαλια....τα μαζευα...κ μαλλιστα επερνε κ αυτος την ηλεκτρικη κ σκουπιζε για να μην κουραζει την εγκυο μανουλα του...

ειναι ο θυσαυρος μου η ζωη μου.... κ 10 παιδια να ειχα δεν υπηρχε περιπτωση να σηκωσω ποτε το χερι μου...η μανα μου δεν με εδειρε ποτε...εγινα σωστος ανθρωπος παντως...

Εχουμε απώλεια μια φωτογραφικη, 2 κινητα κ ενα ασυρματο ποντικι...του τα δωσαμε γιατι δεν θελαμε να κλαιει κ του επεσαν...δεν φταιει ομως το ζουζουνι μου...επρεπε εκεινη την στιγμη να του αποσπασω την προσοχη με κατι αλλο...δεν περιμενα οτι θα χαλασουν..τωρα δεν ακουμαει το κινητο μου...το εχω ψηλα...φωτογραφικη εχει δικια του την σπσμενη κ ειμαστε ολοι καλα...χαχαχα...

Τον εβαλα μια φορα στην γωνια με τα ατακτα παιδια κ καθοταν για πλακα κ εκανε σπαγκατο...μετα απο αυτο δεν τον ξαναεβαλα του εξηγω κ κατι καταλαβαινει...οτι καταλαβει...εχει μαλιασει η γλωσσα μου...

αλλα κοριτσια δεν πειραζει τιποτα στο σπιτι μου...ντουλαπια ανοιχτα ειναι δεν τα ακουμπαει...με φωναζει κ μου ζηταει αν θελει κατι...

το μεγαλο μας προβλημα ειναι οτι τσακωνεται με τον μεγαλυτερο ξαδελφο του μιλαμε δερνονται...ειχε φαει ο δικος μου πολυ ξυλο...τωρα που καταλαβε ριχνει κ αυτος...εκει τον μαλωνω οχι με φωνες ομως...προσπαθω να του δειξω οτι αυτο που εκανε δεν ειναι σωστο κ οτι ο ξαδελφος τους ποναει...

εγω δεν μπορω να σας πω κατι αλλο..προσπαθω να ειμαι ηρεμη με τον γιο μου οσο μπορω αλλα ξυλο δεν υπαρχει περιπτωση ουτε στον ποπο....

LaLa έγραψε:

sweetmammy έγραψε:

Μαθαινεις στο μωρο οτι οταν μαλωνουμε μπορουμε και να χτυπαμε . Αυριο που θα σηκωσει χερι εκεινο σε σενα ή σε αλλα παιδάκια (λογικο για την ηλικια των 2-3) τι επιχειρηματα θα εχεις να το πεισεις οτι δεν χτυπαμε τους αλλους ?

Εμεις που εχουμε φαει κανα δυο κανουμε τα ιδια στα παιδια μας . Οι μητέρες που δεχτηκαν βιαιη συμπεριφορα απο τους γονεις τους και ιδιαιτερα απο τη μητέρα , εγιναν και εκεινες βιαιες .

Δεν βγαινω απο εξω , εχω κανει λαθη στη συμπεριφορα μου ως μητέρα και τα πιο πολλα πλεον το βλεπω οτι τα χω "κληρονομησει" απο τη δικη μου μητέρα . Παλευω καθε μερα ομως και δεν θελω κανεις να μου χαιδευει τα αυτια ουτε η ιδια προσπαθω να ωραιοποιήσω τις ασχημες συμπεριφορες !

Το ξυλο ειναι ΒΙΑ , οι ασχημες εκφρασεις ειναι ΒΙΑ , οι φωνες ειναι ΒΙΑ ![/quote:455mgxqq]

Να πω την αλήθεια κι εγώ αυτά έχω διαβάσει όμως δεν ξέρω αν είναι ευκολο..πάντως αν κι έχω φάει πολύ ξύλο δεν έγινα άνθρωπος που ξεσπάω με αυτό..όλες οι φορές που άγγιξα το γιο μου είναι 3-4 το πολύ ...παλεύω πολύ με τη χειρονομία αυτή και προχθές νικήθηκα απο το ξέσπασμά μου...αλλά και πάλι αναρωτιέμαι όσο μεγαλώνει το παιδί μπορείς να είσαι σίγουρος ότι χωρίς ξύλο μπορείς να πετύχεις..έρχεται μια ηλικία που όποια τιμωρία κι αν βάλεις θα σου πει..<<σιγά το πράγμα....>> και όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος..λέγανε οι παλιοι ..μήπως είχαν και δίκιο; Δεν ξέρω..θα προσπαθήσω να το αποφύγω..άλλωστε μου αρέσει που όσο μεγαλώνει το παιδί τόσο πιο πολύ μπορείς να το πείσεις με τα λόγια..μπορείς να του μιλήσεις με τις ώρες και να κουβεντιάσεις μαζί του κι αυτό μου αρέσει πολύ. Σίγουρα δεν μπορείς να βάλεις οριστικό όχι αλλά κάνεις ένα συμβιβασμό οπότε κάτι πιο ουσιαστικό και δημοκρατικό.

Παντως πιστευω ότι όλες λιγο ή πολύ με την κουβέντα προσπαθουμε να πλησιάσουμε τα παιδιά μας..δεν είμαστε δα και σαν μερικές που ουρλιάζουν και βρίζουν όλη μέρα...και εντάξει μια-δυο στον ποπο δεν είναι και κανένα έγκλημα..σας πληροφορώ ότι οι ανηψιες μου τρώνε εγκληματικό ξύλο από τη μάνα τους..κανένας δε μιλάει..κι αυτό το ξύλο ναι είναι καταδικαστέο..ναι καταστρέφει την ψυχολογία του παιδιου...αλλά η μια -δυο μπατσιές δεν είναι και τίποτα σοβαρό αλλά μπορεί να αποφευχθεί..

Πάντως να ομολογήσω...δεν του τις έδωσα στον ποπο..αλλά στο πρόσωπο...ναι..το ξέρω ότι φέρθηκα απαισια..δεν είχα καν την ψυχραιμία να του τις δώσω στον ποπο...οφείλω να μην το επαναλάβω πιο πολύ για το ίδιο μου το γλυκό αγοράκι ...

Φανυλα μου πσο σε καταλαβαινω...εδω ειναι ενας...δεν ειμαι καν εγγυος και μερικες φορες αυτη η γκρινια, το καψουρισμα, η ζωηραδα του με φτανουν στα ορια μου. Ακομα δεν του εχω δοσει καμια στον ποπο..αλλα μια φορα τρομαξα παρα πολυ μα κατι που εκανε και του εβαλα τις φονες...σε 7 μηνων τοτε μωρο...μετα ειχα τις απιστευτες τυψεις...πιστευω οτι αν καμια φορα με βγαλει απο τα ρουχα μου...και τελικα φαει καμια στον πισινο- που κατα τα αλλα λατρευω να δαγκονω και να φιλαω- δεν θα το συγχωρισω στον εαυτο μου.

Εχεις πολλα, τις ορμονες, το μωρο που δειχνει χαρακτηρα κλπ κλπ...τι να πω Υπομονη...ποση πια...να κανεις γιογκα...δεν ξερω αν βοηθαει...απλα οταν νευριαζεις παρα πολυ- που το καταλαβαινω, προσπαθησε να σκευτεις ποσο πολυ αγαπας το μωρο σου, σκεψου αλλους τροπους πειθαρχιας...ειμαι σηγουρη θα βρεις...απλα πιστευω οτι δεν θα συμμορφοθει ουτε θα συνετηστει με ξυλο, οσο και ανα υτο σαν γονεις μας φαινετε αποτελεσματικο...καποια στιγμη μπορει να μην το παιρνει καν σοβαρα...θα λεει ε και...το πολυ πολυ να φαω καμια ξαναστροφη ε και τι εγινε...θα κανω αυτο που θελω μικρο το κακο...

Ενω αν τον φερεις αντιμετοπο με τις συνεπιες της αταξιας του με καποιον αλλο τοπο...ξερω και εγω...εσυ εισαι η δασκαλα...εσυ πρεπει να μας πεισ...

Τα φιλια μου...και στα δυο μωρακια...εχουν μια υπεροχη- αν και λιγο νευρικη- μαμα!!!!

Ifigeneia έγραψε:

Οκ, σε ρώτησα γιατί από τη μια κάνεις παράθεση σε κείμενο της sweetmammy και μιλάς σε δεύτερο ενικό και από την άλλη αναφέρεσαι στα κορίτσια..

Δε νομιζω να σου χω δειξει ποτε Ιφιγενεια οτι μασάω τα λογια μου ή οτι κρυβομαι . Οτι εχω να πω το λεω παντα ευθεως , το ξερεις καλα οτι δεν εχω το καλυτερο προφιλ εδω μεσα γιατι ποτε δεν εβαλα σαλτσα στα λογια μου και τα πα σταράτα .

Σχολιασα αυτα που ηθελα απευθειας και παρακατω μιλαω για ΟΛΕΣ γενικα . Δεν ξερω πως μου βγηκε ο δευτερος ενικος ...σα να εβλεπα ολες αυτες τις κοπελες που απευθυνομουν απεναντι μου .

Να σου λυσω και την απορια ΓΙΑΤΙ το κειμενο της sweetmammy ? ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ να βλεπω τι παθαμε εμεις που φαγαμε κρεμες , δεν θηλασαμε , μεγαλωσαμε με τον παππου και την γιαγια , φαγαμε ξυλο και λοιπα και λοιπα δεν τελειωνει ο κατάλογος . Με τρελαινει αυτη η λογικη !

Δεν ειναι κατι προσωπικο με την sweetmammy πως θα μπορουσα εξάλλου δεν την ξέρω καθολου .

κατι σχετικο απο ευγενιο τριβιζα:''Χτυπάμε πόρτα αν είμαστε ευγενικοί, χτυπάμε ξύλο αν είμαστε προληπτικοί, χτυπάμε μαγιονέζες και αυγά....ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ μα ποτε ΔΝ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! Επειδή το ξύλο τα βοηθά να γίνουν καλά, όσο ο άνεμος να σβήσει η πυρκαγιά!!''

Μπορω να καταλαβω γιατι η Φανη βγηκε απο τα ρουχα της, μπορω να "κατανοησω" το λογο που σηκωσε το χερι της αλλα δε μπορω να συμφωνησω. Και μπορω να καταλαβω ποσο δυσκολο ειναι για μια εκπαιδευτικο, που τα παιδια στο σχολειο σε βγαζουν εξω απο τα ρουχασου, ναθες να γυρισεις σπιτι σου να ηρεμησεις και να εχεις το δικο σου διαολακι να κανει τα δικα του. Τρελαινεσαι!!! Ναι ειναι πολυ δυσκολο και θελει τρομερη υπομονη. Ομως η Φανουλα ειναι μια εγκυος μανουλα και πολλα πραγματα της φαινονται βουνο.

Δεν ηταν καλο αυτο που εκανε, το καταλαβαινει κ η ιδια. Απλα Φανη χρειαζεσαι καποια βοηθεια παραπανω, το να πας για μια ωρα στο γυμναστηριο δε λεει κ τιποτα!! Τι να σου κανει απο την κουραση ολης της μερας? Να προσπαθεις να αφηνεις το παιδι, πανε μια βολτα με τον μικρο, μιλα με κοσμο, κανε καμια καινουρια γνωριμια (αν αυτο ειναι εφικτο).

Για την καθεμια μας ειναι δυσκολο οταν μενει στο σπιτι με το μωρο, απλα η καθεμια το αντιμετωπιζει με το δικο μας τροπο. Και επειδη το καθε παιδι ειναι διαφορετικο το καθε ενα θελει τη δικη του αντιμετωπιση. Αλλα δεν πρεπει σε καμια περιπτωση η συμπεριφορα μας να ειναι βιαιη!!!

Χωρις να βαζω ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ τη Φανη διπλα σε καποιες μαναδες, που ερχονταν στο σχολειο κ με ρωτουσαν αν τα παιδια τους ειναι ησυχα και ξερετε τι μου ελεγαν???? Να το βαρας, μη φοβασαι, χτυπα το στο κεφαλι που δεν αφηνει κ σημαδι για να μηνεχειςμετα προβληματα!!! Λογια μανας αυτα!!!

Απλα, επειση λεω πολλα, να μη σας κουραζω, οσο πιο μικρο ειναι το παιδι κεμφανιζουμε απεναντι του συμπεριφορα με μορφης βιας (οποιας και αν ειναι αυτη), οσο παιρνανε τα χρονια και η υπομονη μας μειωνεται και περιοριζεται, υπαρχει πιθανοτητα η συμπεριφορα μας να χειροτερευει και να γινεται ολο κ πιο βιαιη.

Τι να κανεις Φανουλα, τωρα οτι εγινε εγινε, απλα ναπροσπαθειςνα συγκρατεις λιγο τα νευρα σου και να μην το επαναλαβεις..

Ε ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΦΩΝΑΞΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ

ΤΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΜΑΛΩΣΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΝΤΑ ΣΤΟ ΠΟΠΟ..

ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΣΙΟΤΗΤΕΣ Κ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΟΛΕΣ

ΟΙ ΜΗΤΕΡΕΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ..

ΕΙΠΑΜΕ ΟΧΙ ΒΙΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ Κ ΟΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ.

ΤΟ ΟΤΙ Η ΦΑΝΗ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΗΣ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΒΙΑΣ Κ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ Κ ΤΟ ΑΛΛΟ ΟΛΕΣ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ Κ ΤΟΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΜΠΕΡΙΡΙΑ.

ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΗΡΕΜΟ,ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΖΗΜΙΕΣ Κ ΔΕΝ ΜΕ

ΤΡΕΛΕΝΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ???ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΙΣΩΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ??

ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΥΠΟΜΟΝΗ Κ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Κ ΕΞΗΓΗΣΗ..

yiotaki!!!! έγραψε:

Ε ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΦΩΝΑΞΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ

ΤΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΜΑΛΩΣΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΝΤΑ ΣΤΟ ΠΟΠΟ..

ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΣΙΟΤΗΤΕΣ Κ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΟΛΕΣ

ΟΙ ΜΗΤΕΡΕΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ..

ΕΙΠΑΜΕ ΟΧΙ ΒΙΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ Κ ΟΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ.

ΤΟ ΟΤΙ Η ΦΑΝΗ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΗΣ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΒΙΑΣ Κ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ Κ ΤΟ ΑΛΛΟ ΟΛΕΣ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ Κ ΤΟΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΜΠΕΡΙΡΙΑ.

ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΗΡΕΜΟ,ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΖΗΜΙΕΣ Κ ΔΕΝ ΜΕ

ΤΡΕΛΕΝΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ???ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΙΣΩΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ??

ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΥΠΟΜΟΝΗ Κ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Κ ΕΞΗΓΗΣΗ..

Γιωτακι συμφωνω απολυτα μαζι σου!!!

sweetmammy έγραψε:

Δεν θεωρω βιαιη χειρονομια να του δωσω μια στον ποπο του... σιγα το πραγμα... ουτως η αλλως γελαει... τοσο πολυ βιαιη ειναι...!!! ;)

Εμεις δλδ που εχουμε φαει και κανα δυο απο τους γονεις μας δεν εχουμε αναπτυξει συγκτοτημενη προσωπικοτητα; ισα ισα που αν αφησεις το παιδι ανεξελεγκτο τοτε αποκταει προβλημα προσωπικοτητας...! :huh:

Και εννοειται πως ειμαι εναντιον της βιας... αλλα και φωνη θα του βαλεις οταν χρειαστει και τιμωρια...!!! Ο διαλογος ειναι οτι καλυτερο αλλα οταν τα πραγματα ξεφευγουν δεν αρκει...! :)

Δε διάβασα τα ανωτέρω...

μόνο λίγα...

τιμωρία είναι στέρηση προνομίων...τίποτε άλλο...

και έχει αξία σε ηλικίες που αντιλαμβάνονται τα παιδιά...

η βία-βία θα γεννήσει...σωματική-λεκτική...

επίσης δημιουργεί προσωπικότητες με χαμηλή αυτοεκτίμηση...

Τα παιδιά δεν είναι κτήμα μας αλλά υποστάσεις ανεξάρτητες από την ώρα της σύλληψής τους!!!

pink έγραψε:

κατι σχετικο απο ευγενιο τριβιζα:''Χτυπάμε πόρτα αν είμαστε ευγενικοί, χτυπάμε ξύλο αν είμαστε προληπτικοί, χτυπάμε μαγιονέζες και αυγά....ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ μα ποτε ΔΝ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! Επειδή το ξύλο τα βοηθά να γίνουν καλά, όσο ο άνεμος να σβήσει η πυρκαγιά!!''

:):):)

Ευχαριστούμε!!!

Ελεος...!!!

Ποσο ευκολα κανουμε την τριχα τριχια...!!!

Την μια ξυλια στον ποπο την καναμε βια... Την φωνη την καναμε βια... Την τιμωρια την καναμε βια...!!!

Δηλαδη εμεις δεν θα μεγαλωσουμε ανθρωπους θα μεγαλωσουμε "χουλιγκανς"... γιατι ενα παιδι που δεν θα εχει ορια στην συμπεριφορα του ετσι θα καταντησει...!!!

Και γιατι δλδ ειναι κακο να αναφερομαστε στις γιαγιαδες και στις μαμαδες μας; γιατι οντως δεν παθαμε τιποτα... και μεγαλωσαμε φυσιολογικοτατα... γιατι θα πρεπει να το πνιξουμε; ισα ισα που ειναι δοκιμασμενα και ξερουμε τ'αποτελεσματα...!!!

Μην προσπαθουμε να δημιουργησουμε θεματα εκει που δεν υπαρχουν...!!!

Και μακαρι ολα τα παιδακια του κοσμου, η μοναδικη βια που θα υποστουν, να ειναι η ξυλια στον ποπο... γιατι οταν αυτα τα παιδακια τα πολυχαιδεμενα θα αντιμετωπισουν τη σκληρη πραγματικοτητα και φανε τα χαστουκια της ζωης τοτε θα καταλαβουν τι εστι βια...!!!

Υ.γ. Οχι βια στα γηπεδα...!!!

Μαρινάκι η μεσότητα, η υπερβολή και η έλλειψη διαφέρει από άτομο σε άτομο!!!

(Αριστοτέλης)

(δεν πιστεύω να ενοχλεί η αναφορά μου;;;λέω μήπως...μείωση κάρματος γρήγορα!!! :woohoo:

Οπότε σίγουρα θα υπάρξουν αντιθέσεις!!!

Για εμένα σκληρή μορφή βίας είναι η καταπίεση και η προσκόλληση στο παιδί!!!Ευνουχισμός!!!

Άλλος το θεωρεί αγάπη...

Οπότε άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε!!! :);)

:kiss::kiss::kiss:

Κατερινα μου... :)

Συμφωνω για τον ευνουχισμο... ειναι στ'αληθεια πολυ χειροτερος απο μια ξυλια στον ποπο...!!!

Δεν ειναι οτι το θεωρει αγαπη... απλα συμφερον και εγωισμος...!!! Για μενα...!!!

Ο παππούς μου σαν μπαμπάς ήταν του ξύλου! Η μαμά μου λοιπόν έλεγε: "Δείρτε με για να κοιμηθώ! Δείρτε με για να φάω!! Κ.ο.κ.!!" Σαν παιδάκι έφαγα ξύλο, όχι πολύ! Και μάλιστα πολλές φορές είναι που ακόμα και τώρα οι γονείς μου λένε ότι έπρεπε λέει να με δέρνουν πιο συχνά!! Ο μπαμπάς μου είναι ένας απίστευτα ήρεμος άνθρωπος! Η μαμά μου φωνακλού! Που δυστυχώς το μετέδωσε και σε μένα και στον αδερφό μου! Ο αδερφός μου κάνει τραγικά λάθη στο μεγάλωμα των κοριτσιών! Ντρέπομαι πολύ που το λέω αλλά είναι απότομος, φωνάζει και δέρνει!! Επίσης βρίζει οικτρά ώρες ώρες που μου ανάβουν τα λαμπάκια! Πολλές φορές σκέφτομαι ότι δεν τα θέλει τα παιδιά με την συμπεριφορά του!! :(

Όσον αφορά λοιπόν εμένα!! Ο άντρας μου μ'έμαθε τι θα πει σεβασμός! Ναι! Κοιμάται ο άλλος, κάνουμε λιγάκι ησυχία! Στο σπίτι μου μάταια προσπαθούσα να κοιμηθώ πριν τους άλλους! Άνοιγε η πόρτα του διαδρόμου κι άκουγες τηλεόραση δυνατά, ντουλάπια να χτυπάνε, ομιλίες δυνατά!! Έλεος! μέχρι που έβαλα ωτοασπίδες!Μ'έμαθε να μιλάω ήρεμα! Όταν θέλω κάτι να το ζητάω με όμορφο τρόπο κι όχι με φωνές! Η βία φέρνει βία! Δεν λέω ότι οι γονείς μου είναι πρωτόγονοι προς Θεού! Αλλά βρήκα την ηρεμία μου που παντρεύτηκα! Πάω καμιά φορά στην μάνα μου και της λέω πάω σπίτι μου δεν σας αντέχω! Δεν τσακώνονται! Απλά είναι πολύ φασαριόζοι!

Διάλογος!Είναι το παν! Κι υπομονή! Όσο γίνεται! Και φυσικά κατ'εμέ συμπεριφέρεσαι στο παιδί σαν μεγάλο! Να μην το μειώνουμε δήθεν ότι δεν καταλαβαίνει, ότι είναι ανίκανο, άχρηστο γιατί όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στο μέλλον! Μιλάω εκ πείρας! Οι γονείς μου είναι τέλειοι τους λατρεύω! Δεν σημαίνει όμως ότι δεν έκαναν τραγικά λάθη κάπου! Η υπερπροστασία της μάνας μου ακόμα και τώρα με πνίγει! Το τι πρέπει να κάνω με το μωρό μου σύμφωνα με τις δικές τους απόψεις! όχι ρε γαμώτο! Εγώ θα αποφασίσω κι ας είναι λάθος! Νομίζω ότι ξέφυγα από το θέμα!

Συνοψίζω: όχι συγκρίσεις σε ένα παιδί( η τάδε έκανε αυτό εσυ γιατί όχι; Δλδ αν η τάδε πέσει από το γκρεμό;;), όχι απειλές( αν δεν κάνεις αυτό αλοίμονο σου, ή αν δεν φέρεις 18 στον έλεγχο θα σε τσακίσω!! Δλδ με το φόβο; Με το στανιό;; Όχι!! ) Πολλά από αυτά που έκαναν οι γονείς μου μου έμειναν απωθημένα! Δεν θα τα επαναλάβω στο παιδί μου! Οι γονείς μου με σύγκριναν! Δεν με είχαν απειλήσει ποτέ για βαθμούς! Αλλά το ξέρω από άλλα παιδιά και δεν είναι ότι καλύτερο να σχεδιάζεις πως να το σκάσεις από το σπίτι επειδή έφερες 16 κι όχι 18!

Είναι σχεδόν 6 μηνών! Μπορεί να ακουστεί αστείο αλλά ναι!! Μ'έχει εκνευρίσει! Έχω πει πιο δυνάτα: Αμάν πια! Βούλωστο!Εννοείτε πως το σκυλομετάνιωσα! Γιατί; Μου θύμησα την μαμά μου και δεν μου άρεσε αυτή η εικόνα! Είναι μωρό! Πως θα το βουλώσει; Δεν έχει τρόπο να μου πει τι θέλει! Είναι ο μοναδικός τρόπος να επικοινωνήσει! Δεν ξέρει να μιλά! Και αντ'αυτού, όσο κούραση και νεύρα να έχω, τον παίρνω αγκαλιά, του μιλάω τρυφερά, προσπαθώ να τον ηρεμήσω! Προσπαθώ να μην ξεφεύγω από τα όρια μου κι εύχομαι όταν θα αρχίσει τα τρελά ζουζουνίσματα να έχω υπομονή και κουράγιο να ανταπεξέλθω! Και συμφωνώ με την Ιφιγένεια! Τα παιδιά θέλουν να ασχολείσαι μαζί τους! Βαριούνται μόνα τους! Πόσο θα παίξουν; Θέλουν την προσοχή μας και την αποσπάνε με όποιο τρόπο πιάνει! Ακόμα κι αν αυτός είναι να τα μαλώσουμε!

Αυτά ήθελα να πω... Συγνώμη για το μεγάλο ποστ... και εννοείτε πως δεν κρίνω καμιά κοπέλα εδώ!! Από καθαρά δική μου εμπειρία τα είπα!

Εχω απαντησει ηδη σε αυτο το θεμα που εθεσε το tyrogaridaki,(συγνωμη αλλα εχω προβλημα στο να συγκρατω ονοματα,ειμαστε κ τοσες εδω μεσα.. :blush: ),αλλα καθισα κ διαβασα ολες τις απαντησεις των κοριτσιων,απο αληθινο ενδιαφερον.

Εγω κοριτσια μου συμφωνω με ολες σας.Τι εννοω;;ειναι απλα τα πραγματα,πιστευω πως δεν μπορουμε να μπουμε σε καλουπια.Δηλ.δεν ειναι εφικτο να εισαι παντα μια ηρεμη κ ψυχραιμη μαμα,αλλα ειναι κ "αρρωστο"να εισαι μια νευρωτικη κ χωρις ισσοροπια κ ψυχραιμια μανα.Γενικα ειμαι κατα των ακρων.Οτι γινετε η οτι δινετε πολυ κ χωρις ορια δεν φερνει παντα καλο αποτελεσμα.

Πιστευω πως η μεση οδος ειναι η καλυτερη.Και θα φωναξεις κ τιμωρια θα βαλεις(αναλογως την ηλικια) κ ηρεμα θα μιλησεις κ καποιες φορες(τις περισσοτερες εδω που τα λεμε),θα κανεις κ λιγο οτι δεν βλεπεις η δεν ακους.

Δεν βγαινει περα αλλιως.Το να εισαι μανα ειναι οτι ωραιοτερο μπορει να συμβει στη ζωη μιας γυναικας,αλλα...και οτι δυσκολοτερο.Θελει αντοχες,πολλες αντοχες.

Η συμπεριφορα της καθεμιας μας,εξαρταται απο πολλα πραγματα.Απο τον χαρακτηρα μας,απο τα βιωματα μας,απο τον τροπο ζωης μας ακομα κ απο το λογο που αποφασισαμε να φερουμε ενα παιδι στον κοσμο.Επισης εξαρταται κ απο το χαρακτηρα του παιδιου που εχουμε.Αλλα παιδακια ειναι ησυχα κ συνεργασιμα,αλλα ειναι ζωηρα κ πεισματαρικα.

Πιστευω πως οταν μεγαλωνουμε τα παιδια μας με αγαπη κ ασφαλεια τιποτα,μα τιποτα δεν μπορει να μπει σαν εμποδιο στη σχεση μας μαζι τους.

Και να τους φωναξουμε κ να βγουμε εκτος εαυτου καποιες στιγμες κ τιμωρια να τους βαλουμε,αν νοιωθουν κ εισπρατουν την αγαπη μας κ τη θαλπωρη μας τοτε υπαρχει ισσοροπια κ ολα ξεχνιουνται κ ξεπερνιουνται.

Tyrogaridaki σιγουρα ακουσες πολλες αποψεις κ σιγουρα δεν περιμενες απο εμας να σου πουμε πως θα μεγαλωσεις τα παιδια σου,που αν θες την γνωμη μου ειμαι απολυτα σιγουρη πως θα τα μεγαλωσεις αψογα!Πιστευω πως εισαι σε μια φαση τωρα η οποια θα περασει.Ολες μας περασαμε απο αυτο η για να μην ειμαι απολυτη τουλαχιστον οι περισσοτερες.

Και στο κατω-κατω ναι, για μενα ειναι ζορι αυτο που περνας,αυτον τον καιρο κ εισαι απολυτα δικαιολογημενη στο πως νοιωθεις.Απο τη στιγμη ομως που το ελεγχεις δεν υπαρχει λογος ουτε να αμφιβαλλεις για τις ικανοτητες σου σαν μανα,ουτε για το αν θα τα βγαλεις περα στο ρολο που εχεις αναλαβει.Σου κανει καλο να ξεσπας(με την καλη εννοια),μπες μεσα εδω ανοιξε την ψυχη σου,ακουσε οτι εχουμε να σου πουμε εμεις κ προχωρα...

Σε λιγα χρονια,στο ορκιζομαι,οτι ολα αυτα ουτε που θα τα θυμασαι!Θα βλεπεις τα βκασταρακια σου να μεγαλωνουν κ θα νοιωθεις τετοια περηφανια για αυτο που εχεις δημιουργησει που στο μυαλο κ στην καρδια σου δεν θα υπαρχει χωρος για τις δυσκολιες που περνας τωρα.

Στο εγραψα την προηγουμενη φορα πως κ εγω (απο αλλη πλευρα),περασα δυσκολα οταν η κορη μου ηταν μικρουλα.Ομως τωρα ειναι 6 ετων,πηγαινει στην Α΄δημ.,κ οποτε πηγαινω στο σχολειο της φευγω τουλαχιστον 2 μετρα ψηλοτερη απο περηφανια (κουκουβαγιαααααααα) :P .απο αυτα που μου λενε οι δασκαλοι της.Οχι τοσο για το οτι ειναι εξυπνη η καλη μαθητρια,αλλα για το οτι ειναι ενα πολυ καλο παιδι,υπακουο κ συνεργασιμο....και σκεφτομαι φευγοντας...για την Ειρηνη μου τα λενε αυτα...;;;που καποτε στο σπιτι επικρατουσε "πολεμος"....;;;;;

Ολα θα πανε καλα! ;)

Συμφωνώ με πολλά...ότι ναι φέρθηκα πολύνευρικά..αλλά χωρίς ΄να θέλω να δώσω άλλοθι στον εαυτό μου, όντως η εγκυμοσύνη ώρες ώρες με κάνει υπερβολική..το θυμάμαι και από την προηγουμενη..είμαι που είμαι ώρες ώρες, έχω και την εγκυμοσύνη και το ποτήρι ξεχείλισε. Ευτυχώς για το παιδί μου αλλά και για μένα, δεν είναι κάτι που συμβαίνει καθημερινά (το να χάσω την υπομονήμου όχι να δείρω)..Επίσης συμφωνώ πως δεν πάθαμε και τίποτα όσοι φάγαμε ξύλο αν και όποτε θυμάμαι μια συγκεκριμένη μέρα όπου ο ποπος μου ειχε μελανιάσει μου έρχεται να βάλω τα κλάματα και να αναρωτηθώ τι ένιωθε εκείνη την ώρα η μαμά μου που με έβλεπε να σπαράζω από τον πόνο..δε θα μπορουσα να το κάνω ουδέποτε στο παιδί μου!! Συμφωνώ όμως και με την αντίθετη άποψη ότι η βία φερνει βία, πως να το κάνουμε; Τρανταχτό παράδειγμα; Όλες εμείς που δίνουμε μια ξυλιά στα παιδιά μας όταν φτάσουμε στα όριά μας...αν μας είχαν διδάξει την ψυχραιμία και την αυτοσυγκράτηση το ίδιο θα κάναμε!! Το ότι δε γίναμε ιδιαίτερα βίαιες μαμάδες οφείλεται πιστεύω περισσότερο σε δική μας επιλογή να βάλουμε όρια στο θυμο μας και να αντιταθουμε στο ξύλο..αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν ξεφεύγουμε που και που..εγώ πιστεύω πως ουτε τη σφαλιάρα του έπρεπε να φάει ο Δημητράκης μου , ουτε τηνξυλιά στον ποπο πρέπει να δίνουμε..αυτά είναι τα πρέπει..το τι κάνουμε εμείς απο κει και πέρα είναι δικό μας θέμα...εξάλλου..τι κατάλαβε ο μικρός μου σκανταλιάρης; Αλλαξε συμπεριφορά; Δε νομίζω!!χεχεχεχεχεχε..εγώ παίρνω περισσότερες ανάσες!!!:)

Και πιστεύω πως παρόλο που είμαι δασκάλα δεν παύω να είμαι και άνθρωπος...και όσο μεγαλώνω μαθαίνω από τους αλλους αλλά και απο τα λάθη μου..και μπορώ να πω πως το επάγγελμα μου έκανε ένα πολύ μεγάλο καλό!! Δεν μπορείς να χτυπήσεις παιδάκι..αυτό είναι δεδομένο!! Οπότε ακόμη κι αν σε φέρει εκτός εαυτού δεν μπορείς να δείρεις..τι κάνεις;; Ψυχραιμία, καμιά φωνή παραπάνω(αν και προσπαθώ να το μειώσω..δε θέλω να ΄γίνομαι υστερική!!) , εξηγηση πολύ γιατί τα πλησιάζεις περισσότερο..γενικά βρήκα εναλλακτικές οταν νιώθω ότι φτάνω στο τέλμα..έχουν μεγαλώσει λιγο οι αντοιχές μου εξ αιτίας της δουλειάς μου..΄και θεωρώ σωστό άνθρωπο εκείνον που καθημερινά ψάχνει μέσα του να βρει το λάθος που έκανε και να το διορθώσει..παράδειγμα; Ο μπαμπάς μου..πρέπει να δειτε πως μεγαλωνει το Δημητράκη!! Ζηλεύωωω!!!:) Ακολουθεί το δικό μου τρόπο της ομιλίας παρά την ξυλιά...βέβαια φωνάζει ακόμη πολύ και εκνευρίζεται εύκολα αλλά σημασία έχει ότι σαν άνθρωπος βελτιώνεται...Όπως και να το κάνουμε δε μεγαλώσαμε με τους τέλειους γονείς..όλοι κάτι κουβαλάμε...σημασία έχει πόσο προσπαθουμε να μην το μεταφέρουμε κι εμείς το ίδιο στο ρόλο μας σαν γονείς...να μην γινόμαστε αντιγραφές αλλά να βελτιωνόμαστε..όσ μπορουμε να φτάσουμε το τέλειο αν γίνεται..εμείς εξάλλου λέμε τη φράση..<<μέχρι εκεί μπορω..>>δοκίμασες όμως και παραπάνω;;;

καλημερα κοριτσια...εγω δεν εχω φαει ξυλο ποτε...εγινα σωστη...τωρα μην με ρωτησετε πως το ξερω αλλα κολωπαιδο δεν ειμαι...χαχαχαχαχα....

2 δικα μου ατομα φάγαν το ξυλο της ζωης τους σαν μικρα παιδια...πεφταν ξυλο τρωγαν μετα...καναν κατι κ τονιζω οχι ζημια,(π.χ. να μην αφηνεις το μεσημερι να κοιμηθουν οι γονεις) ξυλο παλι....κ αυτα κολωπαιδα δεν εγιναν....μια χαρα ανθρωποι ειναι

θελω να πω γιατι να φανε ξυλο τα παιδακια αφου υπάρχουν κ αλλοι τροποι...συζηταμε αλλα κ παλι δεν ακουνε...θα μαλιασει η γλώσσα μας...

γιαυτο τον λογο την εχουμε αλλωστε...να μιλαμε....

το κορυφαιο χτες το μαναρι μου 11 το βραδυ μου ζητησε χυμό....του εδωσε ο συζηγος κ οπως του τον εδωσε το εριξε ολο πανω στην πολυθρονα....εγω ψυχραιμη οπως ειμαι μου γυρισαν τα ματια εβγαζα καπνους απο τ αυτια...αλλα δεν ειπα τιποτα...εβγαλα το ριχταρι κ δεν εδωσα σημασια...του ειπα αυτο που εκανε ηταν λαθος...κ μου ελεγε μετα λαθος κ ποτε...εδω εμεις κανουμε ζημιες...

ηρεμια πανω απ ολα....

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...