Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Ενδομήτριοι θάνατοι εμβρύων από το εμβόλιο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010, 15:55

Μελά Ρίτα

Σαράντα μία επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ασθενών που εμφάνισαν σοβαρές παρενέργειες από το πανδημικό εμβόλιο κατά της νέας γρίπης έχει καταγράψει, έως σήμερα, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), ενώ μελετούνται και οι θάνατοι δύο εμβρύων. Την ίδια ώρα οι αναφορές για πιθανές παρενέργειες έφτασαν τις 1024, μεταξύ των οποίων είναι περιστατικά καρδιαγγειακών και νευρολογικών διαταραχών, όπως στηθάγχη, αστάθεια, αλλά και επιδείνωση διαβήτη, εγκεφαλίτιδα, αλλεργική αντίδραση.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα ο ΕΟΦ, μέχρι και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, κατεγράφησαν 1024 αναφορές για πιθανές παρενέργειες του εμβολίου σε σύνολο 356.436 εμβολιασμών.

Οι 801 προέρχονται από τους ίδιους τους εμβολιασθέντες ή την οικογένειά τους και αφορούν σε αναμενόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως μη σοβαρές.

Στο σύνολο των αναφορών που έχει λάβει ο ΕΟΦ από την έναρξη των εμβολιασμών έως σήμερα, οι 41 έχουν επιβεβαιωθεί και αφορούν σε σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες. Μόνο την τελευταία εβδομάδα προστέθηκαν 17 νέα σοβαρά περιστατικά παρενεργειών.

Δύο ενδομήτριοι θάνατοι εμβρύων

Τα δύο από τα 17 περιστατικά παρενεργειών αφορούσαν σε εγκύους 34 και 22 εβδομάδων. Και στις δύο περιπτώσεις υπήρξε ενδομήτριος θάνατος του εμβρύου, που διαπιστώθηκε έως και 16 μέρες μετά τον εμβολιασμό. Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, «τα μέχρι σήμερα στοιχεία δεν είναι επαρκή για την εξαγωγή κάποιου συμπεράσματος και βρίσκεται σε εξέλιξη η περαιτέρω διερεύνησή των περιστατικών αυτών».

Τα περιστατικά σοβαρών παρενεργειών κατανέμονται ως εξής:

-3 περιστατικά με καρδιαγγειακές διαταραχές (στηθάγχη, έκτοπες συστολές, αύξηση αρτηριακής πίεσης),

-1 περιστατικό με διαταραχή του γαστρεντερικού (έμετος),

-5 περιστατικά με γενικές διαταραχές και διαταραχές στο σημείο της ένεσης (πυρετός, αστάθεια στη βάδιση, ερεθισμός στο σημείο ένεσης),

-2 περιστατικά με διαταραχές του ανοσοποιητικού (αλλεργική αντίδραση, ερεθισμός γλώσσας, οίδημα στα χείλη, κνησμός παλαμών, εξάνθημα ποδιών, πομφός),

-2 περιστατικά με λοιμώξεις (συμπτώματα γρίπης, έρπης ζωστήρα),

-1 περιστατικό με μεταβολική διαταραχή (επιδείνωση διαβήτη),

-6 περιστατικά με διαταραχές από το νευρικό σύστημα (λιποθυμία, αιμωδίες άκρων, ζάλη, τάση για λιποθυμία, νευρίτιδα, έκπτωση εν τω βάθη αισθητικότητας, μείωση τενόντων αντανακλαστικών, αδυναμία κάτω άκρων, θάμβος όρασης, κεφαλαλγία τύπου ημικρανίας, καυσαλγία, εγκεφαλίτιδα),

-4 περιστατικά με διαταραχές του αναπνευστικού συστήματος (δύσπνοια, βήχας, λοίμωξη κατώτερου αναπνευστικού, παραγωγικός βήχας, επιδείνωση καμπύλης ροής-όγκου).

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=94483&cid=4

Δημοσίευση

Εγω δεν ειμαι υπερ η κατα του εμβολιου...ο καθε ανθρωπος περνει αποφασεις για το τι θα κανει συμφωνα με αυτα που γνωριζει ή κ που θα ενημερωθει αλλα παντα απο επιστημονικο προσωπικο...

εχω παρει αντιβιωση κ κοντεψα να πεθανω απο αλλεργικο σοκ δηλαδη καποιοι ανθρωποι ειναι αλλεργικη κ εχουν προβλημα...ολα τα φαρμακα εχουν παρενεργειες...μεχρι κ ασπιρινη να παρει ενας ανθρωπος μπορει να τον στειλει που λεμε.Δηλαδη αν πεθαινα εγω οταν πηρα την αντιβιωση θα ελεγα η εταιρεια φταιει που το δημιουργησε...οχι αλλα καποια στοιχεια που περιεχουν δεν ειναι για ολους τους ανθρωπους...

Τωρα οσο αφορα για την εγκυμοσυνη εγω το εψαξα λιγο το θεμα...με εναν φιλο γιατρο που εχω, μου ειπε τα εμβολια απαγορευοντε γενικοτερα στις εγκυμοσυνες...ειναι ρισκο...

βεβαια μια κοπελα πεθανε απο την γριπη κ της πηραν το μωρο στον 6ο μηνα κυησεως νομιζω θα το γνωριζετε γιατι αυτα ειναι τροφη για τα ΜΜΕ...αλλη κοπελα απεβαλλε το μωρο απο την νεα γριπη,αλλη εκανε διακοπη, για μια εποχη στον Ροδο ηταν καποιες κοπελες σοβαρα...κ δεν ξερω τι απεγιναν...

Οι παραπανω ενδομητριοι θανατοι νομιζω ακομα δεν εχουν διερευνηθει τα αιτια...δηλαδη μπορει να υπηρξε ενδομητριος θανατος απο θρομβοφιλια...δεν γνωριζει κανεις ακομα...

ελπιζω να σταματησει αυτη η γριπη κ να εχουμε την υγεια μας γιατι απο το τοσο αγχος πια, ποιο ευκολο ειναι να αρρωστησουμε απο αγχος παρα απο την γριπη κ το εμβολιο...

Δημοσίευση

κοριτσια εμενα ο χαρακης μου κατα 95% πέρασε τη καινούργια γριπη πολύς χαμός για το τιποτα ξεκινησε με πυρετό κ αφου ειπαμε τελος αρχισαν τα βροχηκα αλλα το παλεψαμε κ ηδη ειναι πολυ καλυτερα αυριο θα παμε κ στη γιατρο για να μας ξαναδει δεν το ειχα σκεφτει ουτε μια στιγμη να το κανω κ ποσο μαλλον τωρα που τη περασε...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Τόσο όμορφο το Χαρά! Και η αλήθεια είναι ότι και εγώ κάπως κολλάω με ημερομηνίες και γιορτές! Εγώ έμαθα ότι είμαι έγκυος του Σταυρου και μου έχει χαραχθεί. Όνομα εμείς μάλλον βρήκαμε αλλά κάπως αποφεύγω να το κλείσω πριν γεννηθεί. Είπα θα του το δώσουμε αφού έρθει. Στον πρώτο δεν είχα τέτοια κολλήματα. Τώρα με έπιασε να είμαι προληπτική. 
    • Εύκολο να το λέω απ έξω αλλά πραγματικά νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Αφου ο γιατρός σου είναι ήρεμος όλα πάνε καλά. Κάνε τον επαναληπτικό έλεγχο σου και θα ηρεμισεις ακόμα παραπάνω. 
    • Γεια σας κορίτσια και από μένα! Τι όμορφα που κάνετε όλες προετοιμασία. Με βάλατε στο ρυθμό, καθώς ακόμα δεν ξεκίνησα! Αγχώθηκα βέβαια τώρα αν θα προλάβω. 😂   Εμεις πήραμε νέο καρότσι, γιατί το παλιό μας αποτελειώθηκε μετά από 2,5 χρόνια καθημερινής χρήσης σε κάμπους και βουνά. Κατά τα άλλα πρέπει να δω τι έχω από τον πρώτο μου γιο, αν και ήρθε χειμώνα και να τα πλύνω και τακτοποιήσω. Και να κάνω και βαλίτσα μέσα στον Απρίλη. Εχω και εγώ πονάκια χαμηλά και πίεση. Εχει γυρίσει και το μωρό από όσο είδαμε στο υπέρηχο. Με χτυπάει συνέχεια στα πλευρά και στο πάνω μέρος της κοιλιάς. Και νιώθω και συσπάσεις, ειδικά τα βράδια. Πια με ζορίζει να σηκώνω αγκαλιά τον μεγάλο μου, αλλά προσπαθώ να το. Παίρνω έστω καθιστή. Δεν θέλω να νιώσει ότι τον αποφεύγω. Κατα τα άλλα εγώ είχα μια ελιά στο στήθος και σήμερα να μου φάνηκε ότι έγινε πιο σκούρα. Ήταν κόκκινη και σαν να καφετισε. Σκέφτηκα μήπως είναι από εγκυμοσύνη αλλά με έπιασε ένα τρομερό άγχος και δεν μπορώ να ηρεμισω. Και όσο αγχώνομαι τόσο κλωτσάει και ο μικρός νιώθω.  
    • Καλά αποτελέσματα κορίτσι μου στην αυχενική σου, να πάνε όλα καλά!!!
    • Χαχαχα κι εγώ δεν τον άφηνα ούτε καν να πλησιάσει τα χέρια του εκεί εκείνη την περίοδο 😂 εύχομαι να φέρνουν καλά νέα τα πιο έντονα συμπτώματα αυτό το μήνα 🤞
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...