Μετάβαση σε περιεχόμενο

Κατι που δεν το εχω πει πουθενα..

Recommended Posts

Εγώ είμαι υπέρ.

Η μαμά μου ακόμα και τώρα που είναι στα 50, λέει «τώρα που μεγαλώσατε, μακάρι να είχα τον χρόνο και την οικονομική δυνατότητα να πάρω 2 παιδάκια από τρίτες χώρες».

Είναι θεάρεστο έργο!

Και μακάρι πολλοί από εμάς να είχαμε τα κότσια να το κάνουμε.

Δε νομίζω ένα παιδί να περάσει καλύτερα στη χώρα του και όχι μέσα στην οικογένεια σου.

Δεν θα απαιτήσει κανείς να αγαπήσεις ένα τέτοιο παιδάκι περισσότερο από το παιδί που εσύ γέννησες, όμως η αγάπη που θα του δείξεις θα είναι υπερβολικά περισσότερη από την αγάπη που θα μπορούσε να έχει στις σημερινές συνθήκες ζωής του!

Ελπίζω να το κάνετε και να δώσετε και το καλό παράδειγμα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Αν και δεν μπορώ να καταλάβω, το να μην θέλεις να κυοφορήσεις ένα δεύτερο παιδί θα ήθελα να σου πω την άποψή μου.

Νομίζω πώς το μόνο που πρέπει να σκεφτείς ΣΟΒΑΡΑ είναι η δική σου και του άντρα σου η ανάγκη να κάνετε κάτι τέτοιο. Στο λέω αυτό γιατί, πιστεύω για τον εαυτό μου, πως θα μπορούσα να μεγαλώσω ένα ¨ξένο¨ παιδί μαζί με τα δικά μου, με την ίδια αγάπη, σαν να το γέννησα εγώ. Νιώθω πως έχω πολύ χώρο στην καρδιά μου και δεν θα αισθανόταν ποτέ ξένο. Ο άντρας μου όμως δεν είναι σίγουρος για τον εαυτό του και είναι σεβαστό. .

Αν πιστεύεις πως και εσύ και ο άντρας σου, θα έχετε να του δώσετε πολλά και το νιώθετε πάνω από όλα στην καρδιά σας , να το κάνετε. Πρώτα από όλα πιστεύω πως πρέπει να το κάνεις από αγάπη.

Όσο για τον ρατσισμό που ειπώθηκε πώς ίσως βιώσει, δεν μπορώ να το καταλάβω ! ο ρατσισμός ξεκινάει από το σπίτι, αν εσύ το έχεις μεγαλώσει με αρχές και δεν το έχει αισθανθεί ποτέ, τότε θα είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει και τους έξω. Όλοι έχουμε βιώσει για κάποιο λόγο ρατσισμό, όχι απαραίτητα για το χρώμα μας, αλλά για κάτι άλλο διαφορετικό επάνω μας ή γιατί γεννηθήκαμε σε οικογένεια με ¨προβληματικό¨ παρελθόν και πολλά άλλα, έχω πάμπολλα παραδείγματα. Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά βγήκαν νικητές, γιατί μεγάλωσαν με αγάπη και έγιναν δυνατά

Αυτό που σκέπτεσαι να κάνεις όσο μεγαλόκαρδο, αξιοσέβαστο και υπέροχο είναι άλλο τόσο είναι ΣΟΒΑΡΟ και μεγάλη η ευθύνη, αλλά για σένα και τον άντρα σου και ΜΟΝΟ.

ΤΟ να κάνεις ένα παιδί απαιτεί μεγαλοψυχία και μεγάλη θυσία για τους γονείς, η οποία ανταμοίβεται βέβαια με μεγάλη χαρά.

Το να υιοθετήσεις ένα ξένο παιδί και δει από Τρίτη Χώρα, απαιτεί μεγαλείο ψυχής και μεγάλη αυταπάρνηση, γιατί ο κόπος και η θυσία θα είναι διπλάσιοι.

Αφού το αισθάνεσαι να το κάνεις κορίτσι μου και σου εύχομαι όλα κατ΄ευχήν.

Εγώ προσωπικά είναι κάτι που δεν θα μπορούσα ποτέ να το κάνω, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά για την δική μου προσωπική ανασφάλεια, ότι κάποια μέρα το παιδί θα μεγαλώσει και θα μου φύγει από την αγκαλιά μου, αναζητώντας τους βιολογικούς του γονείς.

Από εμενα ένα μεγάλο μπράβο και εύχομαι και σε άλλους γονείς , οι οποίοι είτε δεν μπορούν να κάνουν άλλα παιδιά, είτε μπορούν και επιθυμούν να υιοθετήσουν να το κάνουν.

ΦΡΑΝΙΤΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Κ ΑΠΟ ΜΕΝΑ....

ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ

ΠΟΣΤ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ Κ ΤΙ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΠΕΙ...

ΕΓΩ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ 1000% ΜΑΖΙ ΣΟΥ Κ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!

ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ Ο ΦΥΛΟ,ΤΟ ΧΡΩΜΑ ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ

ΑΣΠΡΟ ΚΙΝΕΖΑΚΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ....

ΕΙΝΑΙ Κ ΑΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Κ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ....

ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΓΟΝΕΙΣ,ΝΑ ΠΕΙΝΑΕΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ,ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ

ΕΝΑ ΦΙΛΑΚΙ,ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΣΑΓΑΠΩ....Κ ΟΧΙ ΑΝ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ....ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Κ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ,ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ

ΜΥΑΛΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΡΟΣ...

Κ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΣΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ

ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΟΥΣΑΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΑΚΟΜΑ Κ ΜΑΥΡΟ Κ ΕΙΧΕ

ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ...ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΒΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΓΥΟΣ

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ....

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Κ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!!!!

ΦΙΛΙΑ

Franita συγχαρητήρια!!!

Ξεκινάω έτσι το μήνυμα μου.

Για να θέλετε να υιοθετήσετε παιδάκι,πόσο μάλλον απο Αφρικανική χώρα,σημαίνει πως είστε απόλυτα συνειδητοποιημένοι,ευαισθητοποιημένοι,ανοιχτόμυαλοι,αλλά πάνω απ'όλα Άνθρωποι!

Μην ακούς κανέναν!!!Σίγουρα έχετε πολύ αγάπη για το παιδάκι και πίστεψε με όλα ξεπερνιούνται ;)

Αν ήμουν στην θέση της αδερφής σου,θα σε ενθάρυνα και δεν θα μίλγα τόσο ρατσιστικά...Τι θα πει δεν ξέρουμε απο πού ''κρατάει η σκούφια του'';

Δηλαδή έλεος!!! :blink: Εσείς θα μεγαλώσετε το παιδί,απο εσάς ''θα κρατάει'',αν το θέλει έτσι.Τι σημασία έχει το αίμα και τα γονίδια;

Πιστευω πως η κοινωνία δεν θα καταφέρει να πείσει με τη συμπεριφορά της το παιδάκι οτι είναι κάτι διαφορετικό,αν εσείς δεν το κάνετε ποτέ να νιώσει ''ξένο''

Με άλλα λόγια,όχι απλά το θεωρώ σωστό,αλλά είναι ό,τι ομορφότερο μπορείς να κάνεις!!! :)

Εύχομαι να τα καταφέρετε!

Δυστυχώς η ελληνική κοινωνία είναι πίσω και σε αυτό :( Μακάρι να αλλάξει αυτή η αισχρή νοοτροπία... :dry:

Υ.Γ:Δεν διάβασα όλα τα μηνύματα γιατί έχω την μικρή αγκαλιά και είναι,όπως καταλαβαίνετε,λιγάκι δύσκολο :blush:

μπραβο σου Φρανίτα!!!!!!!!!!!μακαρι να ειχαμε την οικονομική δυνατότητα και τη διάθεση (απο τη μερια του συζύγου ) να κάναμε και εμεις το ίδιο!!!!ειλικρινα σε ζηλεύω!!!

Franita έγραψε:

Εγω θελω και ενημερωνομαι και διαβαζω ολη τη νομοθεσια κ την ψυχολογια..εχουμε κ επαφη με κοινωνικη λειτουργο για εξεταση αλλα να πω την αληθεια φοβαμαι....μου λεει πολλα το περιβαλλον μου κ δεν το ειχα δει απο αυτη την οπτικη..ηδη απο στενο οικογενειακο προσωπο ειπωθηκε πως δεν θελει επαφες αν το εχω εδω το "μαυρακι" και οι γονεις μου ξεκαθαρισαν οτι δεν θα το θεωρησουν εγγονακι τους ποτε....ειμαστε κ μορφωμενη οικογενεια ρε κοριτσια....

Franita sugnomi den thelo na sas prosvalo (tin oikogeneia ennoo) alla stin periptosi auti i upervoliki morfosi mas marane.......apodukniete peritrana oti to morfotiko epipedo den paizei kanena rolo...ma kanena...me tlibei polu afto pou grafeis ...para polu....ntropi tous....ferto se mena ,tha to theoro ego anipsaki mou!!!!oti k na sou grapso den einai arketo g na diatuposo ortha afto pou noiotho!!mpravo sou !!!!!!!!!!!!!

Φρανιτα μου συγχαρητηρια!!!!

Δεν θα σου πω τιποτα αλλο απο το οτι ειμαι μαζι σου!!!Τον ρατσισμο τον δημιουργουμε εμεις και εμεις πρεπει να το σταματησουμε!!Εγω προσωπικα τρελενομαι οταν βλεπω μαυρακια ειναι κουκλακια και ποτε δεν τα χω κοιταξει αλλιως!!Ολα ειναι ψυχουλες αθωες απο οποια φυλη και να ειναι!!

Μπραβο σας!!!!!!!!!!!!

Στο σπιτικό σου εσύ και ο άντρας αποφασίζετε. Αν δεν μπορούν να σας δεχτούς όπως είστε, αυτό δεν είναι δικό σας πρόβλημα.

Franita μου, καλησπέρα κι από μένα! :)

Αρχικά θα ήθελα κι εγώ με την σειρά μου, να σε συγχαρώ... ;)

Στη συνέχεια θα ήθελα να σου καταθέσω τις σκέψεις μου, γιατί το θέμα σου είναι πολύ ενδιαφέρον. ;)

Η υιοθέσια είναι και για μένα μία σκέψη που φωλιάζει στην καρδιά μου από καιρό...

Κατ' αρχήν, καταλαβαίνω απόλυτα το να μην θέλεις να κάνεις άλλο παιδάκι, μιας και θυμάμαι πολύ καλά πόσο πολύ ταλαιπωρήθηκες. :( Εγώ, χωρίς να βιώσω τον ερχομό της κορούλας μου άσχημα -μιας και είχα καλή εγκυμοσύνη και "εύκολο" φυσιολογικό τοκετό- μπορώ να πω ότι δυσκολεύομαι πολύ στην σκέψη να το ξαναζήσω... :dry: ΦΥΣΙΚΑ και άξιζε κάθε θυσία για τον θησαυρό μου, αλλά δεν σου κρύβω, πως ακόμα δεν έχω ξεχάσει... :dry: Ίσως να φταίει και το ότι είμαι υπερβολικά ολιγόπιστη... :blush:;) Δεν είναι βέβαια αυτός ο λόγος για τον οποίο πέρασε απ' το μυαλό μου η υιοθεσία, μιας και ξέρω ότι θα καταφέρω ΠΑΛΙ να ξεπεράσω τις φοβίες μου και αν θέλει ο Θεός, να χαρίσω στην αγάπη μου, ένα ή και περισσότερα αδερφάκια! :) Προς το παρόν, ίσως τις χρησιμοποιώ και σαν άλλοθι, για τον άντρα μου που θέλει να γίνει άμεσα πολύτεκνος! :laugh:

Ούτε κι εγώ έχω καταθέσει τις σκέψεις μου πουθένα. Μόνο στον σύζυγο "πέταξα" κάποια στιγμή την ιδέα της υιοθεσίας και χωρίς να το πολυσκεφθεί μου απάντησε αρνητικά. Γνωρίζοντας όμως το μεγαλείο της ψυχής του -αυτός είναι και ο λόγος που μικροπαντρεύτηκα!- :laugh: νομίζω πως αργότερα, αν ευνοήσουν και οι συνθήκες, θα μπορούσα να τον κάνω να το σκεφθεί σοβαρά και ενδεχομένως να πειστεί... :) Προς το παρόν, ούτε εγώ είμαι έτοιμη για άλλο παιδάκι, βιολογικό ή "της καρδιάς".

Ζητώ συγγνώμη για την πολυλογία μου, με έπιασε οίστρος!! :laugh: :blush:

Έχει αποτυπωθεί στην μνήμη μου, ένα απόσπασμα από εκείνη την εκπομπή του Θεοδωράκη ("Πρωταγωνιστές) στην οποία είχε δείξει ένα ζευγάρι που υιοθέτησε ένα παιδάκι -νομίζω- από την Αφρική! 'Ελεγε λοιπόν ο "ξετρελαμένος" παππούς, ότι όταν πρωτο-ήρθε το παιδάκι στο σπίτι και το είδαν οι γείτονες, τον ρώτησαν "Καλέ γιατί το πήρατε μαύρο;;;" :angry: Και απάντησε ο αξιέπαινος κύριος, με εκπληκτικό χιούμορ: "Για να μην λερώνει!!!" :laugh:

Επίσης, έλεγαν οι γονείς του παιδιού, ότι πρίν πάρουν το παιδί απ' το ίδρυμα, πέρασαν ένα μεγάλο διάστημα, που πήγαιναν εκεί κι έβαζαν το παιδί στο αυτοκίνητο, να κάνει βόλτες μέσα στο προαύλιο, γιατί δεν είχε βγεί ποτέ από τον χώρο του ιδρύματος και φοβόταν ΤΑ ΠΑΝΤΑ!! :( Τα αυτοκίνητα, τον κόσμο... :unsure: Σ' αυτό το σημείο αναλογίστηκα, πόσες πολλές δυσκολίες και θυσίες απαιτούνται γι' αυτή την υπέροχη πράξη... Περισσότερες απ' όσες φανταζόμουν και φαντάζομαι, σίγουρα... :unsure:

Με όλα αυτά, θέλω να πω πως συμπέρανα ότι οι δυσκολίες θα είναι πολλές και πρωτόγνωρες σε σχέση με αυτές με αυτές που έχει το να φέρνεις στον κόσμο ένα παιδί (μιας και αυτό το μάθαμε, το μαθαίνουμε κι έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμα!!) :laugh:

Η γνώμη μου είναι ότι αξίζει 100000000000 φορές.... Γιατί το να "σώσεις" ένα παιδί από την "ορφάνια" και το ίδρυμα, είναι......... Δεν βρίσκω λόγια να το χαρακτηρίσω..... Αξιοθαύμαστο, αξιέπαινο, θεάρεστο........ Και πολύ λίγα λέω...

Οι δυσκολίες είναι σίγουρα πολλές και ο ρατσισμός για ένα παιδάκι από άλλη χώρα, προστίθεται σε αυτές... :( Όμως η άποψή μου είναι πως ΟΛΑ ξεκινούν από την οικογένεια... ;) Αν εσύ κι ο άντρας σου είστε αγαπημένοι και συνειδητοποιημένοι, μπορείτε να δώσετε σε ΟΛΑ τα παιδιά σας τα εφόδια να αντιμέτωπισουν ΣΩΣΤΑ την ζωή και τους ανθρώπους.... ;)

Αυτά από μένα! :) Ζητώ συγγνώμη για την φλυαρία μου... :blush:

ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΕ ΚΑΝ. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΑΡΕΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΝ!! ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΟΥΤΕ Η ΜΑΜΑ ΣΟΥ ΟΥΤΕ Η ΑΔΕΛΦΗ ΣΟΥ. ΕΣΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Η ΜΑΝΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ. ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ,ΑΣΠΡΟ,ΚΙΤΡΙΝΟ,ΜΠΛΕ? ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΠΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΟ 2010!!! ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΓΩΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΜΑ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΕΨΟΥΝ. ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ!! ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ!! Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΕ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥ. ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΑ ΠΟΛΥ!!

Δε διάβασα τα άλλα ποστ γιατί δεν έχω καθόλου χρόνο!!!!!

Εγώ είμαι μαζί σου 100% και μάλιστα, η υιοθεσία ή η αναδοχή (έτσι το λένε;) παιδιού είναι κάτι που το σκέφτομαι κι εγώ για καιρό.

Για μένα (που δεν έχω ζήσει την εμπειρία της γέννας και της μητρότητας) το να υιοθετήσεις ένα παιδάκι είναι έκφραση απόλυτης αγάπης (εκτός αν είσαι η Αντζελίνα Τζολί, οπότε είναι αποτέλεσμα μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων, αυτή την εντύπωση μου δίνει), με την προϋπόθεση, όμως, ότι θα το μεγαλώσεις όπως και το δικό σου παιδί.

βασικά μπράβο σας που έχετε πάρει μια τέτοια απόφαση...

και εγώ αυτό που έχω να πω και μη με παρεξηγήσετε πως ίσως εσείς θα πρέπει να συμφιλιωθείτε με την ιδέα ότι θα είναι άλλης φυλής το παιδάκι. προς θεού δε λέω ότι είστε ρατσιστές, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι μήπως θα πρέπει να αναρωτηθείτε αν μπορείτε να ανταπεξέλθετε σε αυτή τη κατάσταση δηλαδή στο γεγονός ότι θα αντιμετωπίσει κάποια στιγμή στη ζωή του το παιδάκι τον ρατσισμό και εκεί εσείς θα τα καταφέρετε να του σταθείτε επάξια και να το κάνετε να αισθανθεί ότι είναι στην οικογένειά του και ότι ουσιαστηκά δεν έχει καμία διαφορά με εσάς? και ύστερα το άλλο που έχω να πω είναι πως υπάρχουν και πολλά παιδάκια λευκά ή κινεζάκια ή άλλες φυλές που χρειάζονται και αυτά γονείς. θα μπορούσατε και εκεί με την πράξη σας να κάνετε καλό, αν έχετε αμφιβολίες για το μαυράκι που σκοπεύετε να υιοθετήσετε...

είμαι και γω υπέρ της υιοθεσίας και εύχομαι να πάρετε τη σωστή απόφαση και το παιδάκι που θα υιοθετήσετε να βρει κοντά σας τον παράδεισο, γιατί πραγματικά αυτά τα παιδάκια είτε ορφανά είτε εγκαταλελειμένα αξίζουν να ζήσουν μια ζωή ονειρεμένη... :):):)

Δυστυχώ δεν μπορώ να διαβάσω όλες τις απαντήσεις γιατί είμαι στην δουλειά.

Απαντάω στο πρώτο μήνυμα.

Μπράβο για τον τρόπο σκέψης σου.

Εφόσον έχεις αποφασίσει και δεν θέλεις να κάνει άλλο παιδί είμαι υπέρ της υιοθεσίας. Η χώρα και το χρώμα για μένα δεν παίζει κανένα ρόλο.

Εσείς θα διαπεδαγωγήσετε το παιδί όπως πρέπει και νομίζω δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.

Τα παιδιά το μόνο που χρειάζονται είναι αγάπη.

Και νομίζω ότι τα ζευγάρια που αποφασίζουν να υιοθετήσουν παιδιά την δίνουν απλόχερα.

Βασικά μπράβο για την σκέψη, κάτι όμως που νομίζω ότι πρέπει να προσέξεις και μου φαίνεται αρκετά δύσκολο είναι να κρατήσεις τις ισορροπίες μέσα στο σπίτι σε σχέση με τα δύο παιδιά. Το βασικό είναι νομίζω να το δεις και το δεύτερο καθαρά σαν δικό σου παιδί-αυτό σημαίνει ότι μαλώνουμε και επαινούμαι και τα δύο εξίσου και δίκαια,. Όπως και να έχει σώζεις ένα παιδί! ;)

Με χιλια θα ηθελα ενα παιδακι απο εκει κατω(Αφρικη).

Μπραβο σας που εστω το σκεφτηκατε!!!!!!!

Εμεις το μονο που μπορουμε να κανουμε με τα οικονoμικα που εχουμε

ειναι να υιοθετησουμε ενα παιδακι απο την Actionaid :)

Θα το κανουμε πολυ συντομα :)

Νομιζω οτι πολλοι απο εμας μπορουμε να διαθεσουμε 22ευρω

το μηνα για να γινει καλυτερη η ζωη ενος παιδιου ;););)

και εγω συμφωνω με την υιοθεσια

σε καμια περιπτωση ομως το παιδακι που υιοθετηται δε πρεπει να νιωσει κατωτερο απο τα βιολογικα, οτι δε το αγαπουν ή οτι η υιοθεσια ηταν μονο μια πραξη φιλανθρωπιας.

πιστευω οτι πρεπει να εισαι ετοιμη ψυχολογικα και πολυ καλα ενημερωμενη πρωτου κανεις αυτο το βημα

απο οτι διαβασα ηδη το εχεις παρει πολυ σοβαρα οποτε σου ευχομαι να πανε ολα καλα και να κανεις αλλο ενα παιδακι χαρουμενο και ευτυχισμενο

οσον αφορα το ρατσισμο πιστευω οτι ενα λευκο παιδακι πχ με πεταχτα και μεγαλα αυτια εχει την ιδια αντιμετωπιση με ενα εγχρωμο παιδακι.

δυστυχως και το ενα θα κορόϊδεψουν και το αλλο

τα παιδακια σε μικρη ηλικια ειναι αθελα τους πολυ σκληρα.

ολα αντιμετωπιζονται ομως.

Franita έγραψε:

Εγω θελω και ενημερωνομαι και διαβαζω ολη τη νομοθεσια κ την ψυχολογια..εχουμε κ επαφη με κοινωνικη λειτουργο για εξεταση αλλα να πω την αληθεια φοβαμαι....μου λεει πολλα το περιβαλλον μου κ δεν το ειχα δει απο αυτη την οπτικη..ηδη απο στενο οικογενειακο προσωπο ειπωθηκε πως δεν θελει επαφες αν το εχω εδω το "μαυρακι" και οι γονεις μου ξεκαθαρισαν οτι δεν θα το θεωρησουν εγγονακι τους ποτε....ειμαστε κ μορφωμενη οικογενεια ρε κοριτσια....

Ρώτησε σε παρακαλώ τη μητέρα σου έτσι στοάσχετο...πως θα σου φαινόταν αν υιοθετουσαμε ένα μικρό σκυλάκι;;; Αν απαντουσεθετικά και αγαπάει τα ζώα..ρώτησέ την λοιπόν αν το πρόβλημά της είναι να αγαπήσει ανθρώπους και όχι γατιά και σκυλιά..γιατί μας φαίνεται πολύ πιο φυσιολογικό να μαζεύουμε ένα αδέπσοτο ζώο , να του φοράμε ρουχα , να το ταίζυμε και να το βαζουμε μέσα στο σπίτι,να...και να...και να...για έναν άνθρωπο όμως αμέσως αποτραβιόμαστε;;; ΄Σε παρακαλώ...που θα δώσεις σημασία σε μικρότητες!!!!!!! Αν πιστεύεις ότι μπορείτε να το αγαπήσετε όπως το βιολογικό σας, γιατί εκεί έγκειται κυρίως το θέμα για μένα, τότε να το κ΄νεις χωρίς δέυτερη σκέψη.....η αγάπη όλα μπορεί να τα λύσει!!!!!!!!

Μη τους παρεξηγεις τους γονεις σου, επαθαν σοκ, θα το συνηθισουν και θα σας καμαρωνουν.

Μη ξεχνας οτι η γενια των γονιων μας δεν ειναι συνηθισμενοι σε τετοια, και τους νοιαζει(αν κρινω απο τους δικους μου) και τι θα πει ο κοσμος. :angry:

Γεια σου!Βασικα ηθελα πολυ να απαντησω αν και δεν εχω κοιταξει τις προηγουμενες απαντησεις και συγνωμη απλα ειναι ενα θεμα που με αγγιζει!Μακαρι να μπορουσα κι εγω!!!!!!!!Τι αλλο να πω δεν ξερω και τι δεν θα εδινα να ημουν στην θεση σου να ειχα μια ακρη!Το θεωρω υπεροχο!Δεν εχει σημασια το χρωμα η τι θα πουν οι αλλοι!!Εσεις πως νιωθετε γι αυτο!

Εδω που ζω δεν υπαρχουν εγχρωμοι εκτος απο οσους ειναι περαστικοι κυριως και που πουλανε τους καλοκαιρινους μηνες διαφορα οπως τσαντες κλπ....λοιπον και επειδη εγω παντα θα ηθελα να υιοθετησω εγχρωμο παιδακι το σκεφτομαι που και που...οποτε μια μερα περναγα απο μια περιοχη οπου κατευθυνομουν στο σπιτι μιας φιλης και δεν ειχα ξαναπερασει απο εκει....ξεφνικα εκει που οδηγαγα βλεπω ενα ομορφο μεγαλο σπιτι με 3 εγχρωμα παιδακια απ εξω!!!Τρελαθηκα μα λεω πως βρεθηκαν εδω,μου εκανε εντυπωση λογο του οτι ειναι επαρχια εδω και δεν θα μπορουσα να φανταστω καποιον να ειχε υιοθετησει....και ομως οπως εμαθα μετα αυτη η οικογενεια εκτος απο τα δικα της ειχε υιοθετησει και αυτα τα παιδακια!Γλυκητατα!!Και μοναδικα αλλα ειναι πανευτυχισμενα!Γιατι εμαθα απο γνωστους για την οικογενεια!Φαντασου επαρχια και ολα ειναι μια χαρα!Ολοι μαθαινουν να ζουν με ολους! :) Δλδ αισθανθηκα μεγαλη υπερηφανεια για αυτους τους ανθρωπους!Γενικα θεωρω την υιοθεσια υπεροχο πραγμα!! :)

Σας ευχομαι οτι καλυτερο!Οπως σας τα φερει η ζωη και να χαιρεσαι την οικογενεια σου!

Κοριτσακι μου τι λες τωρα?Ζωη κινηματογραφικη ταινια!!!Ουαου θα εχεις φοβερες εμπειριες....ξερεις δεν εχει σημασια τι ησουν η τι εισαι αλλα τι προσπαθεις να γινεις!Κανεις δεν ειναι τελειος!!Ολοι εχουμε τα ελλατωματα μας το θεμα ειναι να τα διορθωνουμε,να προσπαθουμε να γινομαστε καλυτεροι ανθρωποι :) ....Εφοσον η ζωη σου τα εχει φερει ετσι ωστε να εχεις την δυνατοτητα και φυσικα να το σκεφτεσαι καντο!Και παλι ευχομαι οτι καλυτερο για την ζωη σας οπως τα φερει!!!

franita μου εγώ θα σου πω μόνο ένα μεγάλο μπράβω που θα προβείται στην διαδικασία της υιοθεσίας και ειδικά ενός παιδιού απο τέτοιες χώρες που έχουν τεράστια προβλήματα και που πάρα πολλά παιδάκια μένουν ορφανά και υποφέρουν.Όσον αφορά τον ρατσισμό ένα παιδάκι δεν πρόκειται ποτέ να δει ρατσιστικά ένα άλλο αν οι γονείς του δεν του έχουν μάθει κάτι τέτοιο και αν κάποιοι το δουν ρατσιστικά βάζω στοίχημα ότι θα ξέρει πως να το αντιμετωπίσει γιατί θα του έχετε δείξει με το τρόπο σας πρώτα εσείς.Οι γονείς είναι πάντα οπισθοδρομικοί σε τέτοια θέματα αλλά θα το αγαπήσουν πιο πολύ και απο το άλλο σας μωράκι είμαι σίγουρη.Μακάρι να τα καταφέρετε να το υιοθετήσετε και η οικογενειά σας να αποκτήσει ένα νέο μέλος!καλή επιτυχία κοπέλα μου!

Franita καταρχήν μπράβο σας κ που το σκέφτεστε κ δείχνει ότι είστε άτομα με ενδιαφέρον για τα παιδιά που μεγαλώνουν μόνα.

Σε δεύτερη φάση πιστεύω ότι μπορείτε να τα καταφέρετε, δυσκολίες θα υπάρξουν σίγουρα πολλές όπως σε κάθε παιδί άλλωστε βιολογικό ή όχι, διαφορετικής φυλής ή όχι. Πρέπει να το σκεφτείτε αρκετά νομίζω πριν πάρετε κάποια απόφαση ώστε να είσαστε 100% σίγουροι.

Το ότι δεν θες να κάνεις άλλο παιδί ίσως , λέω ίσως να αλλάξεις γνώμη στο μέλλον. Αλλά ακόμα κ αυτό να συμβεί, έστω από "ατύχημα" δεν νομίζω ότι σταματάς να αγαπάς το θετό σου παιδί διότι μάνα είναι αυτή που μεγαλώνει κ όχι αυτή που γεννάει μόνο ένα παιδί, αρκέι βεβαίως η θιοθεσία να είναι μια συνειδητή απόφαση.

Έχετε ακόμα χρόνο, συζητήστε με τον σύζυγό σου κ καλύτερα να μην σκέφτεσαι τους τρίτους, αυτοί πάντα βρίσκουν κα΄τι να λένε.

Εύχομαι ότι καλύτερο κ να σας ζήσει το μωράκι σας!

Franita θέλω κ εγώ να σου πω ενα μεγάλο μπράβο για αυτό που θέλετε να κάνετε..σε ζηλεύω..Θυμάμαι απ'όταν ήμουν μικρή έλεγα οτι θέλω να υιοθετήσω ενα μαυράκι(δεν μ'αρέσει η λέξη αλλα έτσι το έλεγα..).Τελικά αντί να υιοθετήσω, βάφτισα το κοριτσάκι της κολλητής μου που ο άντρας της είναι απο Αφρική.Δεν ξέρω αν έχεις δει την εκπομπή Πρωταγωνιστές του Στ.Θεοδωράκη για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά του Αλεξάνδρας που δείχνει ενα ζευγάρι που υιοθέτησε ενα μιγαδάκι.Αν όχι μπορείς να τη δείς εδω..

Μπράβο κ πάλι..

http://www.megatv.com/articles.asp?catid=14693

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...