Μετάβαση σε περιεχόμενο

Κατι που δεν το εχω πει πουθενα..

Recommended Posts

ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΛΕΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ....ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΗ ΠΡΑΞΗ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ αν το θες πραγματικα μπορεις να το κανεις

να το θες ομως κ οχι να αλλαξεις γνωμη αργοτερα

οπως λεει κ η αδερφη σου

απο την αλλη ομως συμφωνω κ γω με την αδερφη σου κ τα λεγομενα

της

δ ξερω τι θα εκανα στην θεση σου πραγματικα

δ το εχω σκεφτει ποτε μου !!!!!

σορυ που δ μπορω να σε βοηθησω :(

Καλημέρα Franita!

Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος καλή μου σε μία τέτοια απόφαση. Είναι καθαρά θέμα του πώς αισθάνεστε εσύ και ο σύζυγός σου για την υιοθεσία ενός τέτοιου παιδιού και πόσο έτοιμοι είστε για κάτι τέτοιο. Η αδελφή σου έχει δίκιο ως προς το ότι θα πρέπει να το συζητήσετε με το σύζυγό σου για ν' αντιμετωπίσετε τυχόν ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα του παιδιού και λόγω της διαφορετικότητάς του και λόγω των εμπειριών του και για τυχόν αλλαγή στο μέλλον της απόφασής σας ν' αποκτήσετε κι άλλο παιδί, αλλά εάν και εφόσον αισθάνεστε ώριμοι για κάτι τέτοιο, δε βλέπω το λόγο να μην υλοποίησετε την απόφασή σας. Είναι κάτι που θα το αποφασίσετε από κοινού εσείς οι γονείς, εν ανάγκη και με τη συμβουλευτική συνδρομή ψυχολόγου ώστε να είστε 100% σίγουροι για τα αισθήματά σας. Εάν η τελική απόφασή σας είναι θετική, τότε οι απόψεις των τρίτων περισσεύουν! Άλλωστε και μόνο που σκεφτήκατε κάτι τέτοιο σας αξίζουν πολλά μπράβο, γιατί γονείς ουσιαστικά είναι αυτοί που έχουν αρκετά αποθέματα αγάπης και ψυχικής αντοχής για να αγκαλιάσουν και να μεγαλώσουν ένα παιδί έστω κι αν δε το έφεραν αυτοί στον κόσμο!

Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να σκεφτείς κυρίως είναι αν θες να υιοθετήσεις ένα παιδί, για το οποίο δεν θα γνωρίζεις τίποτα ούτε το ιατρικό ιστορικό του. Να το δεις δηλαδή αρχικά σαν να πρόκειται για μια υιοθεσία ενός λευκού παιδιού.

Αν ζεις μόνιμα στην Ελλάδα είναι πολύ πιθανό το παιδί να αντιμετωπίσει ρατσιστικές συμπεριφορές. Επειδή όμως γράφεις ότι ο άνδρας σου είναι Δανός πιστεύω ότι αν ζήσετε εκεί δεν θα έχει τέτοια προβλήματα.

Συνάντησα κάποτε μία κοπέλα που έλεγε ότι ήταν από τη Δανία και όμως ήταν κατάμαυρη. Μετά από τις έντονες ερωτήσεις όλων μας απάντησε ότι ήταν υιοθετημένη από το Μπαγκλαντές.

Αν αγαπάτε το παιδάκι και μάθετε και στα δυο παιδιά σας ότι δεν παίζει ρόλο το χρώμα του δέρματος, πιστεύω ότι θα είστε μία ευτυχισμένη οικογένεια.

Franita καλημερα.

Εγω θα το εκανα και ζω και στη Ελλαδα οπου δυστυχως ειμαστε ακομα ρατσιστες.Επειδη ξερω ομως οτι υπαρχει πολλη δυστυχια εκει κατω και αν μπορουσα να προσφερω οτιδηποτε σε αυτα τα παιδια ΝΑΙ θα το υιοθετουσα.Τουλαχιστον εμεις, η γενια μας, ας μαθει στα παιδια μας οτι δεν υπαρχουν διαφορετικοι ανθρωποι αλλα διαφορετικα μυαλα.

Τον αντρα σου που το σκεφτηκε, μονο και μονο τον θεωρω οτι εχει μεγαλη ψυχη.Μπραβο του.

Η υιοθεσία είναι μια πράξη αγάπης και ανιδιοτέλειας σε όποια χώρα και να γίνεται, από όποια χώρα και να κατάγεται το υιοθετημένο παιδάκι.

Η αλήθεια είναι όμως οτι θα συμφωνήσω με την αδερφή σου.

Δεν ξέρω σε ποια χώρα θα ζήσετε μετά την ενδεχόμενη υιοθεσία, αλλά σίγουρα στην Ελλάδα κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά πρωτοποριακό και γι' αυτό το λόγο μη αποδεκτό. (αναφέρομαι σε αυτό που είπε η αδερφή σου για το ρατσισμό που θα αντιμετωπίσει)

Αν το έχετε αποφασίσει καλό θα ήταν να συζητήσετε με ψυχολόγο, να προετοιμαστείτε, να συνειδητοποιήσετε πλήρως τις ευθύνες και τις συνέπειες που θα έχει η υιοθεσία. Να είστε απόλυτα βέβαιοι για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τις όποιες δυσκολίες.

Δεν ξέρω τί αλλό θα μπορούσα να πω. Το θέμα είναι πολύ λεπτό και σίγουρα χρήζει πολλή περισσότερη σκέψη και χρόνο από μια απάντηση λίγων γραμμών στο μαμμύλαντ.

Μακάρι να πάρετε τη σωστή για σας, αλλά προπάντων για το παιδάκι-ια σας αποφαση.

εγώ είμαι υπέρ .

Οποιος αγαπάει τα παιδία και ιδικά τα παιδία που μεγαλώνει δεν το μετανιώνει μετά .

η αγάπη δεν έρχεται μέσα από την εγκυμοσύνη και την γέννα ,η αγαπάς η δεν αγαπάς .

το βρίσκω πολύ τρυφερό και όμορφο να υιοθετήσετε ένα μωράκι και να το "σώσετε" από την άδικη μύρα του .

ένα φιλικό μου ζευγάρι θέλουν αν υιοθετήσουν μωράκι και δεν τους νοιάζει τι χρώμα θα είναι ...απλά θέλουν ένα μωράκι .

η κοπέλα μάλιστα επειδή αγαπάει πολύ τον Μανόλη με ρ"ρωτησε" αν θα εχουμε προβλημα να ειναι μαυρο η κινεζακι και αν θα εχει προβλημα στο μέλλων ο Μανόλης μας .φυσικά της είπα υιοθέτησε ότι θέλεις και ας ειναι και πράσινο με βούλες . :woohoo: :woohoo:

τι πάει να πει να μην μπλέκουμε τις φίλες .....κάπως μου ακούγεται και δεν θέλω να πω πως .

αν το θέλετε και οι δυο καντω θα το λατρέψεις το μωράκι δεν θα το ξεχωρίζεις από το παιδί σου και η οικογένεια σου θα το συνηθίσει και θα το αγαπήσει .

μακάρι να ήμασταν καλύτερα οικονομικά για να υιοθετούσαμε κι εμείς ένα μωράκι να δώσουμε ανιδιοτελή αγάπη σε ένα πλάσμα που μπορεί να μην ειναι "αίμα" μας αλλά θα ειναι παιδί μας .

το έχω συζητήσει με τον άντρα μου και θα συμφωνούσε και κείνος αν μπορούσαμε να μεγαλώσουμε άνετα 3 -4 παιδία .

ειναι κρίμα να πεθαίνουν η να μεγαλώνουν σε πανάθλιες συνθήκες μωράκια και να μην υιοθετούνται από ανθρώπους που θέλουν να δώσουν αγάπη γιατί δεν ταιριάζει το χρώμα .

Αν και οδεύουμε στο 2010 Ρατσισμός υπάρχει και

θα υπάρχει είτε έχει παιδάκι απο διαφορετική

χώρα, χρώματος, θρησκείας κλπ είτε έχεις

Ελληνάκι αλλά..... ειναι παιδάκι με ειδικές ανάγκες!

(προσωπική μαρτυρία)

Το πως θα το αντιμετωπίσουν οι άλλοι είναι

το λιγότερο...το θέμα είναι ανα ΕΣΕΙΣ

εχετε πληρη γνώση και επίγνωση του

τι μπορεί να σημαίνει ΥΙΟΘΕΣΙΑ!!!

(το λεω για ολους μας ετσι?)

Για να το σκεφτείτε ομως

μαλλον ξερετε τι σημαινει ΥΙΟΘΕΣΙΑ

και αξιζετε 1000 ΜΠΡΑΒΟ!!!!

πολυ συγκινητικό!

Τι λέτε βρε κορίτσια..επειδή θα έχει άλλο χρώμα θα είναι πρόβλημα; Όχι δε θεωρώ ότι είναι κάτι επιπολαιο...ίσα ίσα πολύ όμορφο και μπράβο στον άντρα σου που θέλει κάτι τέοιο...εγώ όταν του το αναφέρω εκνευρίζεται γιατί δε θέλει ξένο παιδί..έχουμε τσακωθεί πολύ λες και είναι κάτι που πρλοκειται άμεσα να κάνουμε πράξη!!!

Απλώς θα σε συμβουλευα να το πάρεις όσο πιο μικρό γίνεται.Βρέφος δηλαδή για να σας νιώσει από πολύ νωρίς κοντά του και θα μειωθουν στο ελάχιστον τα τυχον προβλήματα ενταξης στην οικογένεια. Επισης από τη στιγμη που το έχετε συμφωνήσει με τον άντρα σου δεν έχει λόγο κανε΄νας άλλος να μπλέκεται στην απόφσή σας..όσο για τον αν κάνεις άλλο παι΄δί μετά δε σημαίνει ότι θα ακυρώσει την αγάπη σου γι αυτό . ΑΝ είναι έτσι τότε δεν πρόκεται από την αρχή να το αγαπήσεις..όχι όταν έρθει το 3ο παιδί...απαξ και το αγαπήσεις δεν υπάρχει επιστροφή!!:)

Franita έγραψε:

Τα επιχειρηματα ειναι οτι δεν ξερω απο που κραταει το παιδι, τι γονιδια εχει (!!!), θα ειναι μαυρο (!!!) η στην καλυτερη περιπτωση αχου το καημενο...ειναι μαυρο.....

Γι αυτο δεν θα ξεπερασουμε ποτε το θεμα του ρατσισμου στην ελλαδα.

Τι σημαινει ειναι μαυρο???Τι γονιδια εχει?Αν δηλαδη εβρισκε εναν αντρα χωρις ιδιαιτερο μορφωτικο επιπεδο δεν θα εκανε παιδια μαζι του?Εμεις οι γονεις καλλιεργουμε την παιδεια στα παιδια μας.

Στη παιδικη χαρα που παω ακουσα συζητηση μαμαδων και μονο που δεν τις δ@@@στειλα.Θελανε να φυγουν γιατι τα παιδια τους παιζανε με 2 πακιστανακια και φοβοντουσαν γιατι αυτοι λεγανε δεν εχουν στοιχειωδη υγιεινη και ειναι ανεμβολιαστα....

Σε θαυμάζω που σκέφτεσαι έτσι. Νομίζω οτί ο ρατσισμός είναι προτιμότερος από τις άθλιες συνθήκες που θα ζησει εκεί. Χώρια που σιγά σιγά οι νέες γεννιές είναι πολιτισμικές και δε νομίζω να είναι τόσο άγρια τα πράματα. Στη θέση σου θα το έκανα και θα αισθανόμουν και πολύ περήφανη. Μην ανησυχείς. Θα το αγαπάς αφού θα το μεγαλώσεις εσύ. Δε σε κάνει η γέννα μάνα, αλλά η καθημερινή τριβή.

Φρανιτα μου μια φιλη μου - τωρα μενει Αμερικη - εμενε ενα μεγαλο διαστημα στην Φινλάνδια. Εκει ειναι συνηθες φαινομενο οι οικογεννιες να εχουν παιδια δικα τους αλλα και υιοθετιμενα.

Οταν της ειχα κανει επιστεψη μου εκανε εντυπωση ουο πολλα απο τα υιοθετιμενα παιδια ηταν μαυρα. Παρόλο που και εκει υπαρχει εντονος ρατσισμος, στην μικρη πολη που εμενε ηταν ΟΚ.

Εγω θα σου ελεγα οτι αφου το θελετε και οι δυο πολυ και αφου το σκεφτηκες καλα και εισαι ενταξη με τον εαυτο σου να το κανεις.

Ρατσισμο το παιδι σου μπορει να νιωσει- και το βιολογικο- απο απροβλεπτες πηγες. Αρκει να ειναι διαφορετικο. Στην Ελλαδα επειδη ειναι πχ κοκκινομαλλης στην Δανια επειδη ειναι σκουροχρομος κλπ κλπ. Ειναι στο χερι σου να το διαπαιδαγωγησεις να νιωσει ασφαλεια και να μην επιρρεαζετε απο την κακια των ανθρωπων

κοιτα να σου πω αφου οντως μετακομισετε

αφρικη κ μετα δανια οντως το παιδι

πιστευω πως δ θα αντιμετοπισει ρατσιστικο προβλημα

εγω νομιζα πως θα μενατε ελλαδα γιαυτο το ειπα

κ εκει που σου ειπα οτι θα το μετανιωσεις δ το ειπα σωστα

εννοουσα να νιωθεις ασχημα για το παιδακι σου με την συμπεριφορα των ξενων προσ εκεινο κ θα νιωθει εκεινο ασχημα

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΣΑΝ ΧΑΖΗ δ ηθελα ουτε να σε προσβαλω ουτε να σε πω κουτη

Δεν βλέπω για ποιο λόγο το παιδί θα μπορούσε να μην σας αγαπά. Αφού εσείς θα το μεγαλώσετε και εσείς θα είστε οι γονείς που θα γνωρίσει. Απλώς θα καταλάβει από πολύ νωρίς ότι είναι υιοθετημένο και αυτό δεν είναι κατ' ανάγκη κακό.

Τα παιδιά αγαπάνε αυτούς που τα αγαπάνε και δεν νομίζω ότι το χρώμα είναι εμπόδιο για τις ανθρώπινες σχέσεις.

μην το σκέφτεσαι καθόλου αυτό ,θες σας λατρέψει γιατί θα ήσαστε οι γονείς του .

έχω συγκινηθεί δεν το κρύβω .

μακάρι όλα τα εγκαταλελειμμένα μωράκια του κόσμου να βρίσκανε μια οικογένεια .

όπως είπε και το παπακι70 ειναι προτιμότερο να υποστεί κάποτε από μια μερίδα ανθρώπων τον ρατσισμό κι να το ξεπεράσει παρά να υποστεί τον ιδρυματισμό και μετέπειτα ,βιασμό ,πείνα ,πορνεία και χίλια άλλα .

ρατσισμό περνάμε όλοι μας ότι χρώμα και να εχουμε και ότι διαφορετικό και να εχουμε ,τον έχω υποστεί και ας είμαι άσπρη ελληνίδα στην Ελλάδα ...το ξεπέρασα και αυτό δίνει δύναμη το να ξεπερνάς κάτι τέτοιο .

καλημερα κορίτσια,

για μενα δεν υπαρχει μεγαλυτερη ευλογια απο τα παδια,

το ονειρο μου ειναι να κανουμε με τον αντρα μου μια μεγαλη οικογενεια,

να καθομαστε στο τραπεζι και γυρω μας να εχουμε πολλα παιδακια...

περυσι πηγαινα σε ενα ιδρυμα εθελοντικά και εκεινο το διαστημα μαθαμε με το συζηγο μου ότιθα κάνουμε εξωσωματική,μια μέρα που είχα πάει και έπαιζα με τα παιδιά σκεφτόμουν δλδ αν μου έλεγαν πάρε ένα παιδί,είναι δικό σας θα μπορούσα να διαλέξω ποιό;όχι!θα άφηνα ποτέ κανέναν να το πειράξει;όχι!αν έκανα και άλλο παιδί θα το κοιτούσα αυτό με μισό μάτι;;;όχι βέβαια!το παιδί γίνεται κομμάτι από σένα ,δικό σου,δημιουργείται μαζί ,μεγαλώνεται μαζί..

από τη στιγμή που και ο σύζηγος σου το θέλει,πάρτε μαζί την απόφαση και προχωρείστε...μην φοβάστε τίποτα ,ούτε να αφήνετε άλλους να σας επηρεάζουν..μόνο εσείς ξέρετε μέχρι που μπορείτε να φτάσετε και πώς θα μεγαλώσετε καλύτερα την οικογένεια σας...

όσο για τον ρατσισμό,τί να πώ μπορεί αύριο μεθαύριο ένας βαρεμένος να πεί ότι οι φυσιολογικοί είναι μόνο οι γαλανομάτες και να αρχίσουν όλους τους καστανούς να τους κατατρέχουν...πάντα κάτι θα βρίσκετε για να μας κάνει διαφορετικούς(ευτυχώς)το θέμα είναι να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας ελεύθερα,χωρίς να φοβούνται την σκιά τους!

φιλιά σε όλες!

Καλημέρα κι από μένα,

Σαφώς και το θέμα χρειάζεται πάρα πολύ και σοβαρή σκέψη δεδομένου ότι πρέπει να είστε απόλυτα σίγουροι πριν προχωρήσετε. Και αυτό δεν έχει καθόλου να κάνει με το χρώμα του δέρματος, αλλά με την ίδια την πράξη της υιοθεσίας που πραγματικά χρειάζεται μεγαλείο ψυχής και μεγάλα αποθέματα αγάπης!

Όσο για το ρατσισμό επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Ζούμε στον 21ο αιώνα, συμβιώνουμε με κάποια εκατομύρια μεταναστών από κάθε μέρος του πλανήτη και δε νομίζω ότι μας εντυπωσιάζει και τόσο πολύ πλέον το χρώμα του δέρματος! Επίσης θα σας πω ότι κατάγομαι από ένα χωριό της κεντρικής Ελλάδος και πριν από 25 περίπου χρόνια ένας συγχωριανός μου βρέθηκε για κάποια χρόνια σε χώρα της Αφρικής και όταν επέστρεψε είχε μαζί του και τη σύζυγό του, μία αφρικάνα κατάμαυρη! Σας πληροφορώ ότι κανείς μα κανείς ούτε από το χωριό ούτε από τη γύρω περιοχή εντυπωσιάστηκε από το γεγονός, ούτε το θεώρησε ιδιαίτερο και κυρίως η εν λογω κυρία η οποία σημειωτέον είναι συμπαθέστατη δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ με διάθεση ρατσισμού από κανέναν! Και μιλάμε για 25 χρόνια πριν σε κλειστή κοινωνία χωριού!!! Πριν από 2-3 χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι υιοθέτησαν ένα παιδάκι από την ίδια χώρα της Αφρικής, το οποίο πηγαίνει κανονικά στο σχολείο με τα υπόλοιπα λευκά παιδάκια του χωριού, αποτελεί μέλος στις παρέες τους και κανένα ποτέ δεν του φέρθηκε με άσχημο τρόπο ή το κοροϊδεψε με αφορμή το γεγονός ότι είναι "μαυράκι". Και ξέρουμε πάρα πολύ καλά όλοι μας πόσο σκληρά μπορεί να γίνουν τα παιδιά με αφορμή τη διαφορετικότητα!!

Franita είστε πραγματικά αξιοθαύμαστοι και μόνο που το σκεφτήκατε να δώσετε αγάπη, στοργή και μέλλον σε ένα παιδάκι που το χρειάζεται όσο τίποτα άλλο!!

Franita έγραψε:

....οσον αφορα την υγεια του παιδιου εχουμε πληρες ιστορικο αλλα φυσικα δε ξερεις την υγεια της οικογενειας του και την κληρονομικοτητα...αναρωτιεμαι ομως το παιδι το ιδιο θα μας αγαπησει?

Τα ερωτήματα αυτά θα τα είχες ακόμα κι αν επρόκειτο να υιοθετήσεις ένα παιδάκι από την Ελλάδα φίλη μου... Όλα είναι θέμα του πώς θα μεγαλώσεις εσύ το παιδί και πως θα το προετοιμάσεις για να ενταχθεί στην κοινωνία που θα ζήσει. Εάν εσύ και ο σύζυγός σου είστε απόλυτα σίγουροι για την απόφασή σας και έτοιμοι ν' αντιμετωπίσετε τις όποιες δυσκολίες παρουσιαστούν και κανένα πρόβλημα δε θα έχετε και το παιδί να είστε σίγουροι ότι θα σας λατρέψει... Εγώ εάν ήμουν στη θέση σου καθόλου δε θα με προβλημάτιζε το τί σκέπτεται η αδελφή μου, ο γείτονας, ο θείος μου ή οι συνομιλητές μου στο φόρουμ. Θα με προβλημάτιζε όμως τ' ότι τα λόγια της αδελφής κ.λ.π μου στάθηκαν αρκετά να με ταρακουνήσουν, κάτι που δε θα συνέβαινε εάν είχα σε βάθος επεξεργαστεί την απόφασή μου να προβώ σε μια τέτοια υιοθεσία (γιατί κακά τα ψέμματα ποτέ η υιοθεσία -η οποιαδήποτε υιοθεσία- δεν είναι εύκολη υπόθεση).

Γιαυτό θα επαναλάβω να το συζητήσετε με το σύζυγό σου καταγράφοντας όλες τις ερωτήσεις που τυχόν έχετε και τις αντίστοιχες απαντήσεις και θα καταλήξετε στη σωστή απόφαση.

Όσο γιαυτούς που κρίνουν τους ανθρώπους από το χρώμα των μαλλιών ή του δέρματος, δε νομίζω ότι η άποψή τους έπρεπε να σας ενδιαφέρει καν. Τέτοιοι υπάρχουν παντού! Και στις Σκανδιναβικές χώρες εξ όσων γνωρίζω κάποιοι έχουν πρόβλημα με τους νοτιοευρωπαίους τους 'μαυροκέφαλους'. Αυτό όμως δεν εμπόδισε πολλούς Έλληνες, Ισπανούς και Τούρκους να κάνουν οικογένεια εκεί και να είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στις τοπικές κοινωνίες που ζουν...

Η τελική απάντηση βρίσκεται μέσα σου φίλη μου. Συζήτησε με τον άντρα σου και θα την ανακαλύψετε μαζί!

ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΛΔ κουφια η ωρα

αν δ μπορουσες να κανεις παιδια κ υιοθετουσατε παλι τα ιδια θα ελεγαν?

την αποφαση την ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙ Κ ΜΟΝΟ

οι υπολοιποι αν θελουν ακολουθουν αν δ θελουν ομως

καλο θα ηταν να ειναι τυπικοι απεναντι στο παιδι

κ να μην το εχουν παραπεταμενο κ νιωθει ασχημα

Franita, μήπως οι δικοί σου έχουν πρόβλημα με το θεμα της υιοθεσίας γενικά και όχι με το ποιας φυλής θα είναι το παιδάκι?

Ξέρω πως δεν με πολυγνωρίζετε εδώ γιατί δεν συμμετέχω συχνά, αλλά διαβάζω καθημερινά τα θέματα και με έχετε βοηθήσει αρκετές φορές με απορίες και ανησυχίες μου.

Franita, εγώ επικροτώ την ιδέα σου (δεν μπαίνω στην διαδικασία του να το έχεις σκεφτεί καλα, προφανώς το έχεις!).

Σε ζηλεύω μάλιστα, καθώς κι εμείς με τον άντρα μου είχαμε από την αρχή συζητήσει την ιδέα και λέμε ακόμα και τώρα πως θέλουμε 3 παιδιά και το 3ο να είναι υιοθετημένο και μαυράκι. Απλά στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βγάλεις άκρη με το θέμα υιοθεσία.

Αν μπορείς κάντο!! Είναι υπέροχο συναίσθημα και αξιέπαινη κίνηση.

Όσο για τους άλλους, μην ακους τίποτα.. συνήθεια είναι όλα. Εμείς τους προετοιμάζουμε 3 χρόνια τώρα στην ιδέα και οι γονείς μας ακόμα νομίζουν πως αστειευόμαστε και φρικάρουν μόλις το συζητάμε.

Θα συνηθίσουν σιγά σιγά και θα το αγαπήσουν.

Το πρόβλημα του ρατσισμού είναι υπαρκτό και είναι θέμα. Δεν αφορά πάντα στο χρώμα, αλλά γενικά σε αυτό που θεωρείται διαφορετικό.

Κάτι που δεν έγραψα πριν είναι οτι είμαι φαν του μότο: "Το τί λένε οι άλλοι για μένα είναι δικό τους πρόβλημα και όχι δικό μου"

Για να ακολουθήσεις αυτή τη στάση ζωής όμως πρέπει να είσαι συνειδητοποιημένος.

Franita έγραψε:

...αναρωτιεμαι ομως το παιδι το ιδιο θα μας αγαπησει?

Το καλύτερο θα ήταν να αναρωτιέσαι γιατί να μη σε αγαπήσει;

Δε θα το αγαπας εσυ; Δε θα κάνεις ό,τι κάνει μια μαμά για το βιολογικό της παιδί; Δε θα του δίνεις την προσοχή και τη στοργή που χρειάζεται;

Δε θα το μεγαλώνεις σαν αναπόσταστο μέλος της οικογένειας;

Βέβαια ένα υιοθετημένο παιδί θέλει σε μερικά θέματα ειδική μεταχείριση προτίστως για να καταλάβει την κατάσταση που βιώνει, αλλά νομίζω οτι αν μεγαλώσει με αγάπη θα δώσει και αγάπη.

Δεν έχω διαβάσει τια απαντήσεις των κοριτσιών.

Και εμείς το εχουμε συζητήσει για υιοθεσία τρίτου παιδιού, αλλά δεν το έχουμε κοιτάξει περισσότερο.

Πιστεύετε ότι ένα παιδάκι που του λείπει η αγάπη, η στοργή, η ασφάλεια και η φροντίδα θα πει ΟΧΙ σε μια νέα οικογένεια για να μην πέσει αργότερα θύμα ρατσισμού;;;

Όταν η αδερφή σου το αγαπήσει, θα βλέπει το παιδί και όχι το χρώμα του. Και θα πρέπει εσυ να φροντίσεις για τις ισορροπίες μέσα και έξω από το σπίτι. Ρατσισμός δεν υπάρχει μόνο στο χρώμα. Υπάρχει και στην ασχημια, στο πάχος, στο κουσούρι και στην ασθένεια.

Το να υιοθετήσεις ένα ορφανό εγκαταλειμένο παιδάκι δείχνει μεγαλείο ψυχής. Η προσφορά ανιδιοτελούς αγάπης σε μια ψυχούλα που δεν έχει καμία σχέση με σένα είναι... τί να πω? Μεγάλη υπόθεση!

Όταν το μωρό αυτό γνωρίσει θαλπωρή,αγάπη και φροντίδα απο εσάς, γιατί να μη σας αγαπάει? Στο κάτω κάτω εσείς θα το μεγαλώσετε. Εσείς θα είστε οι γονείς του. Θα πρέπει λοιπόν,για να προχωρήσετε σε μια τέτοια υιοθεσία, να αποβάλλετε εσείς πρώτα τους φόβους σας, για να μη τους μεταφέρετε και στο παιδάκι!

Άσε που εγώ είμαι αισιόδοξη και θέλω να πιστεύω πως προχωρά η κοινωνία μας. Όταν ήμουν στο δημοτικό (29 χρονών τώρα, για φαντάσου!) είχα 2 μαυράκια συμμαθητές. Σε πληροφορώ πως ήταν τα πιο δημοφιλή παιδιά στο σχολείο και όχι λόγω ρατσισμού. Ξεχώριζαν, ναι, με την κοινωνικότητά τους, τις επιδόσεις τους και την καλοσύνη τους. Εμείς βλέπαμε μεν το χρώμα του δέρματός τους, αλλά για μας ήταν η Ελένη και ο ... αχ το αγοράκι είχε ξένο όνομα,δεν το θυμάμαι.

Μπράβο σας και πάλι! Καλές γιορτές!

Υπό αυτή την έννοια όλοι είμαστε ρατσιστές! Αλήθεια ρατσισμός δεν είναι να αποκαλείς κάποιον χοντρό ή στραβούλιακα ή φαλακρό?? Και μένα με αποκαλούσαν "όρθιο χιλιόμετρο" στο σχολείο επειδή ήμουν ψηλότερη από όλους και "ξεπλυμα" επειδή ήμουν ξανθιά με γαλανά μάτια και πολύ άσπρη! Αυτό όμως δεν με εμπόδισε απ' το έχω πολλούς φίλους και να κάνω παρέα με όλους, ούτε μου δημιούργησε κανένα απολύτως ψυχολογικό ή άλλο πρόβλημα! Θέλω να πω ότι αναξάρτητα από το αν είμαστε μαύροι ή άσπροι, ψηλοί ή κοντοί κλπ. σε κάποιους σίγουρα δε θα αρέσουμε! Αυτό όμως δε σημαίνει απολυτως τίποτα!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...