Μετάβαση σε περιεχόμενο

Νεα Γριπη και Νεογεννητα Μωρακια

Stefi15

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες τις μαμαδες και τις μέλουσες μαμάδες.Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την αγωνία μου μιας και είστε η μόνη μου παρέα αυτό τον καιρό.Έχω ένα αγοράκι μόλις 20 ημερών και τις τελευταίες μέρες με έχω τρομερή αγωνία με το όλο θέμα της νέας γρίπης,αν και μέχρι να γεννήσω ήμουν πολύ ψύχραιμη. Φοβάμαι πάρα πολύ μην κολήσει το μωρό μου τώρα που είναι τόσο μικρό.Εγώ έχω αποφασίσει να παραμείνω στο σπίτι εσώκλειστη ωστέ να μην έχει φόβο να κολήσει κάτι από εμένα και απαγόρεψα και επισκέψεις στο σπίτι ακόμα και στους γονείς μου. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ποιος μπορεί να εχει κολήσει,ακόμα και για τον άντρα μου φοβάμαι αλλά σίγουρα δεν μπορώ να του πω να μην έρχεται στο σπίτι του χιχιχιχιχ...γιατί τότε θα διώξει εμένα.Το λέω ίσως είμαι υπερβολική αλλά το μωρό είναι πάρα πολύ μικρό.Ενώ μέχρι πριν γεννησω ήμουν αρνητική στο να κάνει κάποιος το εμβόλιο ομολογώ πως μετά τη γέννηση του γιου μου έχω αλλαξει γνώμη.Οι γονείς μου θα πάνε να το κάνουν και ο άντρας μου το σκέφτεται...δεν ξέρω πια έχω θολώσει.Είμαι όλη μέρα στο σπίτι μόνη μου,νυστάζω τρελά και όλη μέρα κλαίω από τα νεύρα μου και το άγχος μου (στα πρόθυρα της κατάθλιψης με βλέπω...αν δεν έχει φτάσει ήδη), με αποτέλεσμα να μην μπορώ να χαρώ επι της ουσίας το μωρό μου.Ελπίζω να μην σας κούρασα.Καλημέρα σε όλες!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα και να ζου ζησει το μωρακι σου.

Αυτα που αισθανεσαι για το μωρο ειναι φυσιολογικα και η φοβια για τη γριπη σου εχει επιδεινωθει απο αυτα που ακουμε καθημερινα απο το χαζοκουτι.Παντα υπηρχαν ιωσεις και παντα θα υπαρχουν.Εσυ το μονο που μπορεις αν κανεις περα απο αυτα που ηδη κανεις, ειναι να ειστε πολυ προσεκτικοι με την υγιεινη σας.Ο αντρας σου πχ οταν επιστρεφει να βγαζει τα ρουχα του να πλενεται καλα και μετα να πιανει το μωρο.

Εμεις κολλησαμε γαστρεντεριτιδα οταν ο μικρος ηταν35 ημερων απο το γραφειο του μπαμπα.

Οσο για σενα, επειδη σε βλεπω πολυ στρεσαρισμενη, μπορεις να πεις στη μαμα σου να ερθει, να σε βοηθαει και να ξεκουραστεις.Παλι με τις ιδιες προυποθεσεις, θα δεις πως θα ηρεμησεις.

Και μη φοβασαι, γριπη ειναι θα περασει.

Καλημέρα Στέφη.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Κι εμένα με ανησύχησε η παιδίατρος περισσότερο η οποία μου απαγόρευσε να έχω επισκέψεις, και όσοι έρχονται σε επαφή με το μωρό (μπαμπάς, γιαγιά, παππούς) να φορούν μάσκα. Από την άλλη, το εμβόλιο εκελινη δεν το συνιστά για εμάς :unsure:

Τι να πω δεν ξέρω... Με τέτοιο διχασμό που υπάρχει, είναι πολύ εκνευριστικό να πρέπει να πάρεις την απόφαση και την ευθύνη στην ουσία μόνος σου!

Πάντως να ξέρεις ότι η αυπνία και η κόπωση των πρώτων εβδομάδων δεν είναι και ο καλύτερος σύμβουλος. Σε επηρεάζουν και τα βλέπεις όλα μάυρα και απειλητικά. Και γω έτσι είμαι, αλλά σιγά σιγά περνάει-αλήθεια!

Ψυχραιμία, καλή συνέχεια και να χαίρεσαι το μωράκι σου :)

Λοιπον καταρχας κλεισε το χαζοκουτι. Πιστεψε με περισσοτερι ανθρωποι πεθαινουν απο τις επιπλοκες τις κοινης γρηπης παρα της νεας.

Κατα δευτερον κανε αυτο που σου ειπε η Χαρα. Σχολαστικη υγηεινη. Αν μπορει ο αντρας σπυ να βγαζει τα ρουχα του πριν μπει στο σπιτι - εμενα ετσι κανει- εβαλα μια μικρι πλαστικη ντουλαπα στην εισοδο και τα αφινει εκει. Μετα να πλενει αμεσως τα χερια και το προσωπο του αν οχι να κανει αμεσως ενα μπανακι. Φροντιζε εκτος απο ολα τα αλλα να πλενεις τα χερουλια απο τις πορτες.

Οσο για τις επισκεψεις συμφωνο. Εμας η παιριατρος μας μεχρι 3 μηνων μας απαγορεψε επ[αφες ξενων με το μωρο

Κοριτσια αυτο με τα ρουχα πρεπει να γινεται οταν υπαρχει βρεφος στο σπιτι.Εγω το εμαθα οταν εγραψα τον θανο στο παιδικο και επειδη ημουν σιγουρη οτι θα κολλαει τον μικρο συζητησα με την παιδιατρο τι μπορω να κανω και τοτε μου το ειπε.Τα ρουχα κρατανε τον ιο 24 ωρες και αν τα φοραει το παιδι στο σπιτι και κατσει οπουδηποτε και ακουμπησει ο μικρος ειναι θεμα χρονου να κολλησει.Το εχω εφαρμοσει(πρωτη κινηση θανου πλενει χερια-προσωπο και δευτερη βγαζει ρουχα και πανε πλυντηριο) και ΕΥΤΥΧΩΣ ο μικρος δεν εχει κολλησει τιποτα εδω και 3 μηνες.

Νομίζω οτι πρέπει να χαλαρώσεις...

Δεν μπορούμε να βάλουμε τα μωρά μας σε γυάλα!!!

Το να μη δέχεσαι επισκέψεις μπορώ να το καταλάβω, όμως γιατί απαγόρευσες και τους γονείς;

Είναι καλό ννα έρχεταιη μανούλα σου και να σε βοηθάει.

&το να είσαι όλη μέρα μόνη δε βοηθάει στην ψυχολογία σου!

Μπορείς να πας και βολτίσες σε ανοιχτούς χώρους που δεν έχει πολύ κόσμο.

Stefi 15 καλημέρα και να σου ζήσει το μωράκι!μην ανησυχείς κοπέλα μου δεν χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε!εφόσον είσαι σπίτι εσύ και το μωράκι σου και εφόσον δεν έρχεται κανείς στο σπίτι δεν έχεις λόγο να ανησυχείς.Απο ποιόν θα κολλήσει το μωράκι;εγώ πέρασα με τον άντρα μου μια δύσκολη περιπέτεια υγείας και ακόμα την παιρνάω και χρειάστηκε να νοσηλευτεί με λοίμωξη.Οι γιατροί μας συνέστησαν ψυχραιμία,καθαριότητα στο σπίτι,αερισμός του σπιτιού,φυσικά να μην έχουμε επισκέψεις και τον κολλήσουν τίποτα και πέρασε!αν τα τηρείς αυτά δεν έχεις λόγο να ανησυχείς.Σε καταλαβαίνω όμως γιατί πολλές φορές η κούραση και η αυπνία μας δημιουργεί ανεξήγητα άγχη.Προσπάθησε να ξεκουραστείς έστω και λίγο και απόλαυσε το μωράκι σου! :)

ΛΟΙΠΟΝ ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ !

ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΕΜΒΟΛΙΟ (ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΑ Κ ΝΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ) ΟΜΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ , ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΠΛΟ ΠΑΛΙΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΓΡΙΠΠΗ , Κ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΛΕΝΟΥΝ ΧΕΡΑΚΙΑ Κ ΕΧΩ ΑΝΤΙΣΣΗΠΤΙΚΑ Κ ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΦΟΡΑΓΕ ΜΙΑ ΣΙΔΕΡΩΜΕΝΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ .

ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ !!!

ΥΣ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗ (ΣΑΝ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΤΟ ΕΔΙΝΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΡΧΟΤΑΝ Κ ΗΜΟΥΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΩ ΑΝΤΙΣΣΗΠΤΙΚΟ !!) :blink:

Διάβασε κοριτσάκι μου, αν θέλεις, τί έχω γράψει στο θέμα "Τα εμβόλια του Θανάτου"!!!!!!

Μην πανικοβάλλεσαι και μην κλείνεσαι μέσα στο σπίτι και μέσα σου......

Σχολαστική υγιεινή....... μασκούλα..... καλός αερισμός στο σπίτι...... και φυσικά λιγάκι πιο περιορισμένες συναναστροφές....... κι αποφυγή κλειστών χώρων..... Επιπλέον, πολλά φρούτα!!!!!!

Και κάτι άλλο που άκουσα το πρωϊ στο ραδιόφωνο...... σωστός κι αρκετός ύπνος...... το 7ωρο-8ωρο θεωρείται ασπίδα για τον οργανισμό......

Γρίπη είναι..... θα περάσει.....

Κι όσο για το εμβόλιο....... διάβασε τη γνώμη μου και πες μου......

Να στε καλα για τις απαντήσεις στο θέμα μου,ευτυχώς είστε και εσείς και δεν αισθάνομαι μόνη.Ο λογος που απαγόρρεψα και στους γονείς μου είναι όχι γιατί είμαι υπερβολική αλλα για το λόγο ότι κρατάνε το κοριτσάκι της αδερφής μου κάποιες ώρες μέσα στην ημέρα και επειδή στον παιδικό σταθμό που πάει η μικρή παρουσιάστηκε κρούσμα και είμαστε τώρα στην αναμονή για να δούμε αν έχει κολήσει και το δικό μας κοριτσάκι,μπορείτε να φανταστείτε αγωνία...Ευχαριστώ πολύ όλες σας

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΛΑ Η ΟΧΙ ,ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΩ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 2 ΜΗΝΩΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ , ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ. Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΛΥ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ , ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΛΟΙΜΟΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΜΩΡΑΚΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 6 ΜΗΝΩΝ.ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ!!!

Τελικά ο μπαμπάς μου το έκανε το εμβόλιο και αυριο θα παει η μαμά μου, το αποφάσισαν από μόνοι τους γιατί θέλουν να προστατέψουν το μικρό.Τώρα δεν ξέρω ο άντρας μου αν θα πάει να το κάνει...δεν ξέρω τι να πω πια

εμενα το εκανε ο συζηγος σημερα....εγω εκανα το απλο αντιγριπικο κ την αλλη εβδομαδα θα κανω κ το αλλο.δεν φοβαμαι καθολου να το κανω γιατι οτι παρενεργεια εχει εχουν κ τα αλλα αντιικα εμβολια (π.χ. ανεμοβλογιας, αντιγριπικο,ηπατιτιδας,nmr).

ο ιος δεν ειναι σαν τον πνευμονιοκοκκο που ζει 1 λεπτο...ζει τωρα τι χειμωνα 7 ημερες οσο κ να σας φαινετε παραξενο ζει τοσο πολυ...ακομα κ στον αερα, μονο αμα βρεχει καθετε στη γη αλλιως αιωρειται...αυτα μου τα ειπε ο παιδιατρος κ σε ενα σεμιναριο λογω της δουλειας που κανει η μητερα μου τους μιλησε λοιμωξιολογος (ο οποιος μιλησε μονο για την υγιεινη κ οχι για εμβολιο).Ο παιδιατρος μας το εκανε και απο το συγγενικο μας περιβαλλον 5 ατομα.αλλα παλι δεν προστατευουμε τα μωρα μας ετσι μονο, χρειαζεται επισης πολυ καθαριοτητα...μπορει να βρισκετε στα μαλλια μας, στα παπουτσια μας, στον αερα που θα βγουμε βολτα.

Δεν μπορουμε να κλειστουμε σε γυαλα αλλα καθαριοτητα οσο το δυνατον μπορουμε.

Αλλα βρε κοριτσια οσες φορες παω σε σουπερ μαρκετ ή τζαμπο θα δω μωρα νεογεννητα μεσα...ειναι ωραιο αυτο?

εχω δουλεψει σε μεγαλη φαρμακοβιομηχανια κ εχω δει χειροτερα να γινοντε ενδοφλεβια...

εαν δεν ειχα την κορουλα μου που ειναι 2+ μηνων ουτε θα το σκεφτομουν να κανω το εμβολιο αλλα απο σημερα πρωι πρωι μπηκα στην λιστα με τα πειραματοζωα.. τωρα θα στειλω και τις γιαγιαδες που σε λιγες μερες θα αναλαβουν το babysiting.. και λογικα και την γυναικα μου....

το θεμα ειναι οτι απ τους 4-5 γιατρους (φιλοι) που ρωτησαμε συμπερασμα δεν βγαλαμε... οποτε η αποφαση ειναι αποκλειστικα προσωπικη...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...