Μετάβαση σε περιεχόμενο

Φρεσκα-καταψυγμενα φρουτα και λαχανικα!


Recommended Posts

Κοριτσια θελω να μου πειτε κατι που σκεφτηκα!

Τωρα,αυτην την εποχη βρισκουμε αφθονο το σπανακι!

Τι θα γινει αργοτερα που δεν θα υπαρχει?

Θα περνουμε καταψυγμενο?

Γινετε να παρω και να το καταψυξω?

Μπορει να γινει και με αλλα λαχανικα και φρουτα?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καντινου έγραψε:

Γινετε να παρω και να το καταψυξω?

Μπορει να γινει και με αλλα λαχανικα και φρουτα?

Ακριβώς... :) Στην κατάψυξη...

Σαφώς...Φασολάκια για παράδειγμα... :);)

Φρούτα δεν καταψύχω...δε γνωρίζω τί παίζει με αυτά...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τα φασολακια το σκεφτηκα και εγω!

Απο οτι εχω διαφασει εδω τα ζεματιζουν και μετα τα καταψυχουν!

Για φρουτα κυριως για χυμους οπως πορτοκαλι!

Γινεται? :dry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εξαρτατε απο τα φρουτα. ΠΧ η μαμα μου στυβει τα λεμονια, τα ωαζεισ ε παγοκυχελες και τα βαζεισ την καταψυξη. Καταψυχει κα κομματακια μηλο και αχλαδι, και φραουλες για να κανει ομως γλυκα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

φρουτα, δεν με απασχολει!

Ας φαει εποχης!

Κυριως χυμο πορτοκαλι ηθελα να μαθω διοτι τα εχουμε και τζαμπα και πολλα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Για φρούτα δεν το έχω σκεφτεί ποτέ.

Τα λαχανικά όμως μπορείς να τα καταψύξεις κανονικα.

Εγώ βάζω στην κατάψυξη:

φασολάκια

σπανάκι και διάφορα άλλα χόρτα

πράσα

αρακά

μπάμιες

κουνουπίδι

μπρόκολο

κολοκυθάκι και κολοκύθα

πιπιριές

και βάζω και ντοματοπολτό σε σακουλάκια για την μικρή

αλλιώς μπορείς να το βράσεις και να το αποθηκεύσεις σε βάζα αλλά εκεί βάζω και λίγο λάδι και αλάτι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

όταν λες σάλτσα Ελένη ποια λες απλά λειωμένη ντομάτα η όλη την διαδικασία ...λιαστή στον ήλιο ?

αν λες μόνο τριμμένη ντομάτα χωρίς καμία άλλη διαδικασία τότε μπαίνει στην κατάψυξη .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καντινου έγραψε:

πολτος ντοματας?

Αν εννοεις απο φρεσκες ντοματες δε χρειαζεται καταψυξη!

Τριψτες ή στο μουλτι.

Βαλτες να βρασουν για 5-10 λεπτα κ βαλε το χυμο σε αποστειρωμενα βαζα(βρασμενα για 10 λεπτα!).Ριξε αν θες μεσα λιγο αλατι.Κλεισε καλα και αποθηκευσε για μηνες σε ντουλαπι!

Ντοματα εχω ακουσει να βαζουν σε καταψυξη καθαρισμενες για γεμιστα!

Φασολακια,σπανακι οπως ειπατε!

Επισης πιπεριες-καροτα-σελινοροζα μπορεις!

Πορτοκαλι...Εχεις τοσο μεγαλη καταψυξη ωστε να αξιζει να στρογγυλοκαθεται :P ο χυμος???

Κ νομιζω πως δε θα ειναι ιδιος με φρεσκο!

Το λεμονι ειναι αλλο γτ ειναι μικρες ποσοτητες κ δεν το καταψυχουμε για να το δωσουμε στα παιδια μας!Απλα βαζουμε λιγο στο φαγητο ή στο ποτο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τριμενη ντοματα εννοω!

Τωρα θα μου πειτε ντοματες βρισκουμε ολλο τον χρονο!

Να ρωτησω κατι και μην πειροβολισετε! :P

Πουμαρο, δεν κανει? :blush:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ρε κορίτσια πολύ προκομμένες είσαστε ....εγώ τίποτα δεν αποθηκεύω :(

μήπως είμαι ντίπ ανοικοκύρευτη?????

μονο μαϊντανό ,σέλινο ,σπανάκι και άνηθο έχω αποθηκευμένο :(

και για να αποθηκεύσεις τόσα πράγματα θέλεις έναν καταψύκτη να αγοράσεις !!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

:laugh: και εγω το ιδιο!

Ειπα ομως να μην στερησω απο το μωρο το σπανακι και τα φασολακια!

Καταψυγμενα απο τα σουπερ, λεει?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγ ελενη παντα εχω φασολακια αρακα κ σπανακι κατεψυγμενα για μας

κ βαζω κ στο μωρο

δε εχουμε χωραφια με λαχανικα...

απο φτωχη οικογενεια ειμαι :laugh: :laugh: :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φασολάκια, μπάμιες, αρακά και πιπεριες τα καταψύχεις όπως είναι, απλά τα καθαρίζεις πρώτα(φασολάκια και μπάμιες).

Το σπανάκι όμως, όπως και άλλα χόρτα, το καταψύχεις αφού το ζεματίσεις.

Και αυτό για να είναι άμεσα προς χρήση όταν το χρειαστείς, χωρίς να χρειαστεί κάποιες φορές να το ξεπαγώσεις(π.χ στο σπανακόρυζο).Επίσης έτσι δεν πιάνει χώρο!

Μπορείς επίσης να καταψύξεις πράσα, πιπεριές φλωρίνης (ψημένες), μελιτζάνες για σαλάτα(ψημένες),μαιντανο και άνιθο σε μικρά πακετάκια έτοιμα για το φαγητό,και πολλά άλλα!

Για σάλτσες τώρα θα σου πρότεινα την μέθοδο που ανέφεραν και άλλες φίλες,σε βάζα στο ντουλάπι.Είναι πιο νόστιμη η σάλτσα,αφού έχει ήδη βράσει μια φορά προκειμένου να διατηρηθεί,μπορείς να παίξεις φτιάχνοντας διαφορετικές(πχ με σκόρδο ή με κρεμμύδι),και τέλος δεν δεσμεύεις την καταψυξη με κάτι που μπορεί να είναι στο ντουλάπι!

Εύχομαι να βοήθησα..!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καντινου έγραψε:

Τριμενη ντοματα εννοω!

Τωρα θα μου πειτε ντοματες βρισκουμε ολλο τον χρονο!

Να ρωτησω κατι και μην πειροβολισετε! :P

Πουμαρο, δεν κανει? :blush:

Ελενη μου εννοεις...να βαλεις το πουμαρο στην καταψυξη ή να βαλεις πουμαρο στο φαγητο των παιδιων??? :laugh: :laugh: :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Anastacia έγραψε:

καντινου έγραψε:

Ελενη μου εννοεις...να βαλεις το πουμαρο στην καταψυξη ή να βαλεις πουμαρο στο φαγητο των παιδιων??? :laugh: :laugh: :laugh:[/quote:3h8aqd0q] :laugh: :laugh: :laugh: Στο φαγητο των παιδιων! :blush:

Καταψυγμενα μπαρμπασταθης, οχι, ε?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

"αναστακια" έγραψε:

καντινου έγραψε:

Ελενη μου εννοεις...να βαλεις το πουμαρο στην καταψυξη ή να βαλεις πουμαρο στο φαγητο των παιδιων??? :laugh: :laugh: :laugh:[/quote:3e24jhii]

βρε αναστασία η εσύ είσαι ξανθιά η η ελένη ..."πουμαρο" έχει όλο τον χρόνο στα ράφια των μαγαζιών....το ίδιο φρέσκο όλο τον χρόνο :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κανει, δηλαδη?

Δεν βλαπτει αν βαλω στο φαγητο της?

γόνα, ευχαριστω για τις πληροφορειες!

Βιολογικα κατεψυγμενα φασολακια της εχω δωσει και μπορω να πω οτι ηταν τελεια!!!

Μιλαω για τα συμβατηκα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Επειδή στη Γεωπονική διδάχτηκα το μάθημα "Συντήρηση και επεξεργασία τροφίμων" σας λέω ότι, το ζεμάτισμα προηγείται της κατάψυξης σε όλα τα είδη λαχανικών. Σκοπός του είναι να αδρανοποιήσει τα φυσικά ένζυμα των προϊόντων που θέλουμε να καταψύξουμε και να καταστρέψει τυχόν παθογόνους μικροοργανισμούς.

Ιφιγενεια και η δική μου μαμά το ίδιο κάνει!

Πέρυσι έφτιαξε 210 κιλά ντομάτα. (έδωσε κ σε μένα κ στη νύφη μου)

Σαν φρέσκια είναι! τέλεια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

bell έγραψε:

Επειδή στη Γεωπονική διδάχτηκα το μάθημα "Συντήρηση και επεξεργασία τροφίμων" σας λέω ότι, το ζεμάτισμα προηγείται της κατάψυξης σε όλα τα είδη λαχανικών. Σκοπός του είναι να αδρανοποιήσει τα φυσικά ένζυμα των προϊόντων που θέλουμε να καταψύξουμε. Και να κατασστρέψει τυχόν παθογόνους μικροοργανισμούς.

Μπέλλα έγραψες πάλι!!! Ευχαριστούμε για την πληροφορία!

Εγώ μία φορά ζεμάτισα τα φασολάκια για να μειωθεί ο όγκος τους! :P

Δεν είναι λόγος κι αυτός? :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...