Μετάβαση σε περιεχόμενο

SOS !ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΡΙΠΗΣ Η1Ν1

TEO COOL

Recommended Posts

barbie δεν ξέρω να σου πω ποιος κίνδυνος υπάρχει για τα μωρό αν κολλήσουν. Αυτό που ξέρω είναι ότι αν δεν αντιμετωπιστεί η γρίππη έγκαιρα, υπάρχει περίπτωση να οδηγήσει σε πνευμονία η οποία δεν αντιμετωπίζεται χωρίς αντιβίωση, που όμως οι έγκυες δεν μπορούν να πάρουν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 58
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυτό καλή μου crazy είναι το ζητούμενο, ότι κανείς δεν είναι κατηγορηματικός όσον αφορά την αναγκαιότητα ή μη χορήγησης του εμβολίου, ενώ θα έπρεπε, πολλώ δε μάλλον, όταν εμείς δεν έχουμε το γνωστικό background να αξιολογήσουμε σε βάθος όλες τις απόψεις.

Ειδικά εμείς που βρισκόμαστε σε κατάσταση προχωρημένης κυήσεως είμαστε ενώπιον ενός φοβερού διλήμματος: Ποιό ακριβώς είναι το εύρος προστασίας του νέου εμβολίου και πόσο ασφαλές είναι αυτό για το έμβρυο;Και αν εμμείνω στην επιφύλαξή μου και δεν το κάνω, ποιές θα είναι και πάλι οι συνέπειες για την υγεία του εμβρύου (άμεσα, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα),εφόσον τελικά αρρωστήσω;

Ουδέποτε υπήρξα υποχόνδρια και ούτε φοβάμαι τη γρίπη, άλλωστε έχω αρρωστήσει από αυτήν άπειρες φορές και μάλιστα έχω νοσήσει σοβαρά και από πνευμονία. Όλα στο πρόγραμμα είναι, αλίμονο αν μπούμε σε μια γυάλα και δεν κυκλοφορούμε καθόλου έξω...

Όμως εδώ παραθέτω αφενός τη συζήτηση με τον παιδίατρο του φόρουμ κ. Τζορμπατσάκη, ο οποίος όπως θα δείτε είναι επιφυλακτικός.

http://mammyland.com/index.php?option=c ... &id=231202

Επιφυλακτική είναι και η γυναικολόγος μου, ο θείος μου (ειδικός παθολόγος), η εξαδέλφη μου (αλλεργιολόγος) και η αδελφή μου (ακτινολόγος). Οι δύο τελευταίες έκαναν το εμβόλιο επειδή εργάζονται σε δημόσια νοσοκομεία, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρες για την επιλογή τους. Η αδελφή μου ΔΕΝ θα κάνει το εμβόλιο στον 3άχρονο γιο της. Η ενδοκρινολόγος μου, αντίθετα πίστεύει ότι το εμβόλιο είναι πιο ασφαλές απ' ό,τι το tamiflu αν τυχόν νοσήσω, τόσο για μένα όσο και για το έμβρυο.

Στη συνέχεια, αναζήτησα ενημέρωση από τα μμε

http://www.apogevmatini.gr/?p=53911

Κι εδώ πάλι η διχογνωμία καλά κρατεί και μάλιστα μεταξύ όσων υποστηρίζουν την ασφάλεια του εμβολίου. Ο καθηγητής Μαιευτικής,Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Γονιμότητας κ. Ταρλατζής λέει "να κάνετε το εμβόλιο όλες οι έγκυες", ενώ ο Πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμών κ. Κωσταντόπουλος λέει 'αφού δεν πρέπει να ερεθίζουμε με αντιγόνο βρέφη κάτω των 6 μηνών, γιατί να γίνει αυτό σε έμβρυα στην κοιλιά της μητέρας;'

Κι εγώ που είμαι έγκυος στην 20ή εβδομάδα, αναρωτιέμαι ποιός θα μου πει ΥΠΕΥΘΥΝΑ τί να κάνω;

Θέλω να γίνω μαμά! έγραψε:

Ρε κορίτσια, εγώ αρνούμαι να πάρω στα σοβαρά ένα κείμενο που μιλά για "Ιλλουμινάτι" και για "σκοτεινές δυνάμεις". Δε ζούμε στον "Άρχοντα των δαχτυλιδιών", ούτε σε μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν. Τις ξέρω πολύ καλά αυτές τις συνομωσιολογίες, συγκατοικούσα μαζί τους, και δεν έχουν καμία λογική.

Κι εγώ είμαι κατά του εμβολίου, αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει μια "συνομωσία των σκοτεινών δυνάμεων" να μας σκοτώσουν όλους. Το σενάριο του κέρδους το πιστεύω και είναι και το πιο λογικό.

Άλλωστε, ο τύπος που το έγραψε δεν είναι καν γιατρός!!! Κι εγώ σε μερικούς μήνες που θα έχω πάρει το διδακτορικό μου, θα μπορώ να υπογράφω δρ. Δε σημαίνει ότι μπορώ να έχω άποψη για όλες τις επιστήμες!!!!!!!

Είμαι κατά των φαρμάκων γενικώς, από τα πιο απλά στα πιο σύνθετα. Αλλά πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει ένα μυστικό σχέδιο όπου το σύμπαν συνομωτεί για να με εξοντώσει!!!!!!!

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ!ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΕΜΒΟΛΙΟ,ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΖΩ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΟΥ!!!

Vivianka, συμφωνώ σε αυτά που λες. Εγώ απλώς ήθελα να επισημάνω πως πρέπει να'μαστε επιφυλακτικοί σε κείμενα αμφιβόλου αξιοπιστίας και προελεύσεως. Όχι ότι οι πιο έγκυρες πηγές μας έχουν διαφωτίσει... αλλά τουλάχιστον να μην "καταπίνουμε" οτιδήποτε ακούμε ή διαβάζουμε χωρίς επεξεργασία.

"σοσολατισα", ναι το ξερω αυτο για τις εγκυους,εμενα ο μικρος μου ειναι 6,5 μηνων κ αναρωτιεμαι τι να κανουμε.Εννοειται βεβαια οτι σ αυτον δεν προκειται να κανουμε το εμβολιο....

Μολις γυρισα απο τον παθολογο (ειμαι αρρωστη)/ Μου ειπε οτι αν εισαι υγιης αυτη την γριπη την περνας πολυ ελαφρια. Οσο για την εγκυμοσυνη μου ειπε και να νοσησω απο τη στιγμη που δεν υπαρχει ιστορικο βαριων ασθενειων μπορω να την περασω και χωρις φαρμακα. Στην εσχατη θα μου δοσει ταμιφλου το οποιο ειναι κατηγοριας c (δηλαδη οχι δοκιμασμενο). Για το παιδι μου ειπε οτι αργα η γρηγορα ολοι θα νοσησουμε και καλυτερα να νοσησουμε τωρα, παρα αργοτερα που ο ιος θα ειναι πιο δυνατος. Αυτο που φοβαμαι ειναι για το μωρακι μου οταν με το καλο γεννηθει. Ο παιδιατρος με πιεζει να εμβολιασθουμε ολοιοσοι θα ειμαστε σε επαφη με το μωρο. Ο γυναικολογος ειναι κατα. Τελικα τι ισχυει; Αυτο που με απασχολει περισσοτερο ειναι για το μωρακι που θα γεννηθε...

Happyland είμαστε στην ίδια φάση... Κι εγώ γιαυτό ανησυχώ, ειλικρινά εάν δεν ήμουν έγκυος, η γρίπη δε θα με φόβιζε.

Και προσπαθώ να βρω άκρη ενώ δεν είμαι γιατρός και ακούω ότι ούτε οι γιατροί είναι 100% σίγουροι για την α ή τη β επιλογή και τρελλαίνομαι.

Μετά την παρότρυνση του κ. Ταρλατζή να κάνουμε το εμβόλιο, η καθηγήτρια κ. Γιαμαρέλλου επανέλαβε ότι είναι απαραίτητο για τις εγκύους, καθώς όπως είπε: «Με τη χορήγηση του εμβολίου προστατεύονται από τις επιπλοκές της νέας γρίπης, ενώ με τα αντισώματα που αποκτά το έμβρυο είναι και αυτό προστατευμένο για 6 μήνες».

Η κ. Γιαμαρέλλου αναφέρθηκε και στο παράδειγμα της Ιταλίας, όπου έχουν εμβολιαστεί περίπου 8.800 έγκυοι. Οι παρενέργειες που εμφάνισαν ήταν ήπια συμπτώματα ψευδογρίπης, ενώ καταγράφηκαν 2 αποβολές, οι οποίες όμως το πιθανότερο είναι να μη σχετίζονται με τον εμβολιασμό.

http://www.apogevmatini.gr/?p=54252

Κι αναρωτιέμαι εγώ "το πιθανότερο είναι ότι το "pandermix" δεν ευθύνεται για τις αποβολές αυτές". Το ίδιο όμως συνέβη και στην Πορτογαλία

http://www.theflucase.com/index.php?opt ... 64〈=en

και όντως το ποσοστό αποβολών (χωρίς να υπολογίσουμε τυχόν άλλες παρενέργειες) είναι μικρό. Αλλά δε θέλω να μου πουν τί είναι ΠΙθΑΝΟΤΕΡΟ, θέλω να μου πουν τό ΣΙΓΟΥΡΟ ποιο είναι.

crazy, σε αυτό συμφωνούμε, άλλο η επιφυλακτικότητα, άλλο οι θεωρίες συνομωσίας πολλώ δε μάλλον όταν συνδέονται και με προώθηση προϊόντων. Γιατί εάν το εμβόλιο δεν είναι ασφαλές για το έμβρυο, γιατί να είναι το "oxysilver" που μας παροτρύνει ο κ. Κοεμτζόπουλος ν' αγοράσουμε;

Κοριτσια συμφωνω μαζι σας!Μπορει να πηρα το ρισκο να το κανω δεν σημαινει οτι δεν φοβαμαι αλλα δεν πιστευω και ολα αυτα τα κουλα που μας στελνουνε και μας βομβαρδιζουνε συνεχεια......

Vivianka ακριβώς!

Αλλά το θέμα είναι ότι κανένας από όλους αυτούς δε μπορούν να εγγυηθούν 100% για την βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ασφάλεια του εμβολίου! Και ρίχνουν το μπαλάκι σε μας - πάρτε εσείς την ευθύνη! Για να γυρίσουν μετά να μας πουν "ααα.. δε φταίμε εμείς, εσείς πήρατε την ευθύνη!".

Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι μέρα με τη μέρα, μπαίνουμε όλο και περισσότερο σ' ένα κλίμα τρομοκρατίας! Γιατί τρομοκρατία είναι!

Π.χ. κάποιοι γυναικολόγοι λένε στις πελάτισσές τους να μην επιδιώξουν εγκυμοσύνη και ότι αν τελικά μείνουν έγκυες, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να κλειστούν στο σπίτι τους!

maraki_1978 έγραψε:

Κοριτσια συμφωνω μαζι σας!Μπορει να πηρα το ρισκο να το κανω δεν σημαινει οτι δεν φοβαμαι αλλα δεν πιστευω και ολα αυτα τα κουλα που μας στελνουνε και μας βομβαρδιζουνε συνεχεια......

maraki_1978 εάν δεν είχα το μωρό στην κοιλιά, αλλά στην αγκαλιά μου όπως εσύ κι εγώ θα έπαιρνα το ρίσκο για να το προστατεύσω, δεν το συζητώ...

crazy έγραψε:

Vivianka ακριβώς!

Και ρίχνουν το μπαλάκι σε μας - πάρτε εσείς την ευθύνη! Για να γυρίσουν μετά να μας πουν "ααα.. δε φταίμε εμείς, εσείς πήρατε την ευθύνη!".

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ Μ' ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ!!! ΜΠΡΑΒΟ CRAZY ΤΟ ΣΥΝΟΨΙΣΕΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΕ 2 ΜΟΝΟ ΓΡΑΜΜΕΣ :)

ολο λενε ολο λενε και αν δεν πεθανουμε απο τον ιο της γριπης κα αν δνε μας καταστρεψει το εμβόλιο το σιγουρο ειναι οτι θα παμε απο καταθλιψη και απο εγω δεν ξερω τι άλλο με ολα αυτα που λεγονται.

Ε οχι δνε θα τους αφησω να με τρομαξουν μια ζωη υπαρχουν ιωσεις και μια ζωη θα υπαρχουν οκευ τωρα εβγαλαν καποιοι που εκαν τα πειραματακια τους για καποιους λογους εξω η τους εφτγε καταλαθος; και επειδη ηξεραν οτι ειναι πανικος σου λεει κατσε να εχουμε ακι ενα αντιδοτο και οι ιδιοι ετοιμασαν το αντιδοτο με τι κριτιρθα ενας Θεος ξερει .Παντως σκεφτητε ποσοι επιστημονες δεν το εχουν κανει; ποσοι αποτρεπουν τους ασθενεις να το κανουν μια ματια μονο εδω μεα να ριξουμε φτανει .

Οχι δνε κανω εμβολιο αν αρρωστησουμε θα κατσουμε σπιτι μας θα φτοιαξουε κοτοσουπα καιμετα θα δουμε ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗ! Ε ΟΧΙ θα με μουρλανουν αυτοι ΑΡΝΟΥΜΑΙ !ΜΕ ΛΕΝΕ ΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΑ!

Ευκαιρία να καθίσουμε και στο κρεβάτι να μας περιποιούνται αυτοί, αντί να ξαπλώνουν αυτοί και να τους περιποιούμαστε εμείς!

Αν και τώρα που το σκέπτομαι, ΠΟΙΟΣ θα τη φτιάξει την κοτόσουπα; Γιατί αν τη φτιάξει ο άντρας μου δε θα πάω από γρίπη, από δηλητηρίαση θα πάω.... :laugh:

vivianka έγραψε:

Αν και τώρα που το σκέπτομαι, ΠΟΙΟΣ θα τη φτιάξει την κοτόσουπα; Γιατί αν τη φτιάξει ο άντρας μου δε θα πάω από γρίπη, από δηλητηρίαση θα πάω.... :laugh:

Χα χα χα χα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εμένα ευτυχώς την κοτόσουπα την φτιάχνει πολύ καλύτερα από μένα!!!!! Είναι μια απ' τις σπεσιαλιτέ του!!! Χαίρεσαι να αρρωσταίνεις!!!!!!!

εδω κοριτσια με το Μπουγιουρη και εβαλα φωτια εκαψα την κουβερτα του Σταυρου καιμου ελεγε το παιδι αμμα ΦΩΤΙΑ και εγω ελεγα ναι Σταυρο μου σκετη φωτια ιναι ο ατιμος

Θέλω να γίνω μαμά! έγραψε:

Χα χα χα χα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εμένα ευτυχώς την κοτόσουπα την φτιάχνει πολύ καλύτερα από μένα!!!!! Είναι μια απ' τις σπεσιαλιτέ του!!! Χαίρεσαι να αρρωσταίνεις!!!!!!!

Είσαι τυχερή! Η σπεσιαλιτέ του δικού μου είναι να χαλάει τα υλικά -τίποτε από αυτά που φτιάχνει δεν τρώγεται! :blink:

Βάνια, παρά τρίχα το γλυτώσατε το παρανάλωμα! Κι εσύ κορίτσι μου, όταν έχει Μπουγιούρη μακριά από ηλεκτρικές συσκευές! Να τις έχεις όλες στο off εκτός από την TV :cheer:

Καλά ρε Βάνια, πώς τα κατάφερες κι έβαλες φωτιά; Καλός είναι ο Μπουγιούρης, όχι να αυτοπυρποληθούμε κιόλας!

Χα χα χα χα!!!!!!!

Βανια έγραψε:

εδω κοριτσια με το Μπουγιουρη και εβαλα φωτια εκαψα την κουβερτα του Σταυρου καιμου ελεγε το παιδι αμμα ΦΩΤΙΑ και εγω ελεγα ναι Σταυρο μου σκετη φωτια ιναι ο ατιμος

Απο μικρο και απο τρελο μαθαίνεις την αληθεια!Στην περιπτωση σου απο τον μικρο μας Σταυρονικολα! Αλλα εσυ το νου σου στον Μπουγιουρη! :P :laugh: Εγω θα σου πρότεινα για αρχη ενα καλο συστημα πυρασφάλειας! :P :laugh:

barbie έγραψε:

Ρε κοριτσια τελικα πειτε μου γιατι θα τρελλαθω μ ολα αυτα.....αν εγω κ ο αντρας μου δεν κανουμε το εμβολιο τι θα παθει το μωρο μας αν αρρωστησουμε εμεις κ το κολλησουμε;;;;;;;{κουφια η ωρα.........}

Κι εγώ αυτήν την ανησυχία έχω!!!!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ!!!!! ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗ, ΑΓΧΩΜΕΝΗ...ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΑΠ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΣΤΟΝ 5ο ΜΗΝΑ, ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ....ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ.ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ..Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΩ,ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!!!!!! ΦΙΛΙΑ! :)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...