Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ!!!!!!

Recommended Posts

κορίτσια και εγώ εχω αγχωθεί με όλα αυτά που ακούω και όλα όσα συμβαίνουν γύρω μου.εχουμε κρούσματα της νέας γρίπης στο φιλικό μας περιβάλλον και είμαστε 2 εγκυούλες στην παρέα.ο γιατρός μου είπε να μην το κάνω το εμβόλιο.αποφευγω τις συναντήσεις με τους φίλους που νοσούν και τις οικογενειες τους αλλα τι να κάνω που έχω μαμα φαρμακοποιο???δηλ.να μην την βλέπω??αποφέυγω τα μπαράκια,τα κλαμπάκια και τα σινεμα.αλλα δεν μπορώ να κλείσω και τον αντρα μου μεσα στο σπίτι για 8 μήνες!!!ω!!θεε μου έχω φρικάρει!!! :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 62
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΑΣΚΑ! ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΛΩΣ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ, ΟΧΙ ΚΟΥΤΟΥΚΙΑ.

ευχαριστώ πολύ xenianek :) ...

ειμαι στο πρώτο τρίμηνο και οπως καταλαβαίνεις εχω μεγάλη αγωνία!!πιστευω πολύ στη προστασία που παρέχει ο οργανισμός μιας εγκύου στο εμβρυο.εχω διαβάσει το σημαντικό ρόλο που έχει ο πλακούντας.ξέρω οτι η ίδια η φύση προνοεί αλλα...

βεβαια εχω τρανταχτό παραδειγμα απο την φίλη μου που εγκυμονεί και δεν νόσησε παρόλο που είχε την γρίπη Η1Ν1 το πρώτο της παιδάκι.μακάρι να μας προφυλάσει και ο ίδιος μας ο οργανισμός.μακάρι για όλες μας!!! :)

Κοριτσάκια μου γεια σας, είμαι και εγω απελπισμένη σχετικα με το θέμα. Ο γιατρός μεου συνέστησε να το κάνω αλλα εγω είμαι σκεφτική ακόμη. Δε δουλεύω και περιορ΄στηκα αρκετά αλλά ζω στο σπίτι με τους δικούς μου και το σύζυγο μου ο οποίος δουλε΄λυει στην Εθνικη Φρουρά και έρχεται σε επαφλη με πολλούς στρατιώτες και σκέφτηκα να κυκλοφορω με μάσκα στο σπίτι. Μέχρι και μια φίλη μου με αποκάλεσε σπαστικιά που δεν κυκλοφορώ και απορριπτώ συνεχως τις προσκλήσεις της για καφέ και ότι δε θα πάθω τίποτα μια απλή γριπουλα είναι λέει :angry: Ειλικρινα δεν ξέρω :(

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ MMOII3, ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΚΕΦΤΕΙ, ΑΛΛΑ ΦΥΛΑΓΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΜΙΣΑ. ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΟΥΤΕ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ. ΕΧΩ ΜΠΑΦΙΑΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΖΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΤΑ ΑΝΗΨΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΑ ΤΡΕΜΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ. ΤΟ ΕΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΙ Η ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ. ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ?

εγω δεν νομιζω οτι εισαι υπερβολικη.κι εγω οταν παω παρκο την μικρη μου και οταν ερχονται τα παιδακι που πανε παιδικο κατι παθαινω.τις προαλλες ηταν και ενα που εβηχε.ελεος.

ΑΧ, ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΜΙΑ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ...ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΜΟΥ... Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ, ΕΙΠΕ ΜΟΛΙΣ ΚΛΕΙΣΩ ΚΑΙ ΤΟΝ 4ο ΔΗΛ ΑΠΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ. ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ, ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΒΓΩ ΕΞΩ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΑΣΚΑ. ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ Σ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ??? ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ??? ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΛΑΙΓΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΩ, ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΠΑΘΑ....ΑΠ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ... ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ!!!!!!!! ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!

• 2 weeks later...

Καλησπέρα και χρόνια πολλα!

Πέρασα κι εγώ από τη φάση της υστερίας μέχρι της παράνοιας μπορώ να πω...

Το καλοκαίρι που έμαθα ότι είμαι έγκυος και πριν κάνω την πρώτη επίσκεψη στη γιατρό μου, βρέθηκα για διακοπές (τις είχαμε κανονίσει από πολύ νωρίς) στη Σκόπελο. ΤΙ ΤΟ ΗΘΕΛΑ! Είχα που είχα τρελή αυπνία από τις ορμόνες, άνοιγα τηλεόραση να χαζέψω και το μονο που κατάφερα ήταν να πάθω κάτι απανωτές κρίσεις πανικού... Τα καναλια με τρέλαναν. Και ακόμα τότε όχι εμβόλιο δεν υπήρχε, καλά καλά ούτε ότι είναι μια απλή γρίπη δεν ξέραμε. Ο Ευαγγελάτος πάντως ήταν σίγουρος ότι πολλοι από μας θα πεθάνουμε...

Και να οι ταχυκαρδίες, ο ιδρώτας, η συχνοουρία.... Ένα βράδυ, είχα πιστέψει πραγματικά ότι θα κολλήσω γρίπη και θα χάσω το παιδί, θυμάμαι η καρδιά μου είχε τρελαθεί και δεν μπορούσα να αναπνεύσω....

Δεν το πίστευα....

Φύγαμε όπως όπως το πρωί σαν κυνηγημένοι. Το διάστημα από τότε ως τώρα το περνάω με λιγότερο πανικό αλλά με πολύ προφύλαξη. Ο σύζυγος είναι δάσκαλος που σημαίνει ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ καθημερινά.... Μπαίνει σπίτι,μετά στο μπάνιο,μετά με πλησιάζει. Κάθε μέρα. Μπορώ να σας πω ότι παρόλο που αρρώστησαν σχεδον τα 2/3 των μαθητών του (το σχολείο δεν έκλεισε λόγω νοοτροπίας... άλλη ιστορία αυτή) και οι υπόλοιποι 4 δάσκαλοι ο σύζυγος κατάφερε να τηρεί ευλαβικά τα βασικά για να μας προστατέψει.(Παράθυρα ανοιχτά, οινοπνευμα στα χέρια, κλπ.)

Η γιατρος μου δεν πήρε την ευθύνη να μου πει όπως και οι περισσότεροι γιατροί, να κάνω ή όχι το εμβόλιο.

Εγώ πραγματικά ηρέμησα όταν έμαθα για μια φίλη μου που κόλλησε τη γρίπη στο 2ο μήνα και την πέρασε στο πόδι μαζί με τα άλλα 2 παιδιά της. Εξακριβωμένα κρούσματα. Με τόσα σκευασματα που παίρνουμε αυτή την περίοδο είναι λογικό ο οργανισμός να είναι πιο ισχυρός.Αλλιως από τις 50.000 εγκύους αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να ακούμε καθημερινά μόνο δυσάρεστα. Επομένως, κουράγιο. Ο πανικός έκανε πιθανόν πεισσότερο κακό στο μπέμπη μου από ότι ή γρίπη...αυτή καθαυτή.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΩΣΤΟΤΑΤΟ !!! ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ !!! ΧΩΡΙΣ ΥΣΤΕΡΙΕΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ. ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΑΝ.

ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!

εγώ πάντως κορίτσια την πέρασα την γρίπη, επιβεβαιωμένα καθωε έκανα το μοριακο τεστ στο Λαικό, αρκετά ελαφρια με 38,5 πυρετό για 2 μέρες και πήρα μόνο παναντόλ...βεβαια η παθολόγος μου στην αρχή με πίεζε για ταμιφλού, αλλά τελικά ο γυναικολόγος συνέστησε να μην πάρω τίποτα... και όντως πέρασε σε 3 μέρες... μετά κάθησα 7 μερες κλεισμενη στο σπίτι με πολλη ξεκουραση χυμούς και ζεστά και πάει... και τώρα είναι σαν να έχω κάνει το εμβόλιο... φυσική ανοσία...και το μπεμπάκι είναι μια χαρά όπως είδαμε στην αυχενική!!!! οπότε μην τρελλαινεστε τόσο πολύ... είναι μια ελαφριά γρίπη και αν προσέξετε πολύ και δεν κουραστήτε ή βγήτε έξω πριν περάσει τελείως... δεν υπάρχει κίνδυνος!!!!

Καλημέρα κορίτσια και καλή χρονιά! Εγώ είμαι στον 6ο μήνα και δεν με άφησε η γυναικολόγος μου να κάνω το εμβόλιο. Με δική μου ευθύνη μου είπε αν θέλω, οπότε δεν το έκανα. Γενικά δεν αρρωσταίνω εύκολα και δεν κάνω πυρετό. Δουλεύω κανονικά σε τράπεζα και μάλιστα κάποιες μέρες έχω κάτσει και στο ταμείο. (Βέβαια, είναι ιδιωτική τράπεζα χωρίς πολύ κόσμο). Προσέχω να πλένω πολύ συχνά τα χέρια ου και έχω πάντα μαζί μου αντισηπτικό υγρό. Ο άντρας μου μετακιμνείται κάθε μέρα με το μετρό, αλλά πλένει πάντα τα χέρια του πριν με πλησιάσει. Δεν έχουμε αλλάξει τις συνθήκες ζωής μας λόγω γρίπης. Απλά αποφεύγω καφετέριες και εστιατόρια κυρίως λόγω τσιγάρου. Κάποιοι μου λένε ότι δεν πρέπει να φιλάω κανέναν, αλλά τώρα στις γιορτές δεν μπόρεσα να το αποφύγω! Γενικά φροντίζει ο άντρας μου και τρώμε τουλάχιστον 2 με 3 πορτοκάλια καθημερινά και έχουμε καταφέρει να μην περάσουμε ούτε συνάχι ακόμα. Στη δουλειά σχεδόν όλοι έχουν αρρωστήσει, η μία συνάδελφος με τη νέα γρίπη, αλλά εγώ δεν έχω λείψει ούτε μια μέρα! Πιστεύω ότι αν προσέχουμε δεν θα συμβεί τίποτα.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΦΤΕΡΙΑ!

Ρένα μου περαστικά σου χαίρομαι που δε σε ταλαιπώρησε ιδιαίτερα και που είστε και οι δύο καλά μαμά και μωρό...Μια ήπια γρίπη είναι τόπαμε ... :)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλημέρα κορίτσια μου 🦋 24.11.2023 η μέρα που χαμογέλασα ξανά μετά την παλινδρομη του Ιουνίου '23..Μέρα αναμενόμενης περιόδου και έχω ξυπνήσει με μια ανεξήγητη αναστάτωση..Ξεκινάω για δουλειά αλλά πριν πάω σταματάω στο φαρμακείο παίρνω ένα τεστ και μόλις πάω στο γραφείο αλλάζει όλος μου ο κόσμος 🤗🤗..Το τεστ είναι θετικό πριν καλά καλά περάσει ένα λεπτό,η χαρά μαζί με το κλάμα απερίγραπτα..Παίρνω αμέσως τηλέφωνο τον άντρα μου,του το λέω (μετά την 1η κύηση και την κατάληξη της δεν υπήρχε περιθώριο εκπλήξεων κτλ),τον ακούω να κλαίει στο τηλ και να μου λέει το μεσημέρι θα βγούμε έξω σήμερα έχουμε γιορτή 🥳...Δε σας κρύβω ότι μέχρι να κλείσω τον 6ο είχα χαρά,προσμονή αλλά και άγχος ότι κάτι πάλι θα πάει στραβά...τώρα συνειδητοποιώ ότι χάρηκα την εγκυμοσύνη πολύ πολύ λίγο και αυτό προς το τέλος!!!Σήμερα όμως,ένα χρόνο μετά έχω τον αγοράκι μου δίπλα μου να μου γελάει και να γελάει η ψυχή μου ολόκληρη 🩵🩵🧿🧿 Συγγνώμη για το σεντόνι κορίτσια μου,αλλά τα μοιραζόμαστε όλα από την αρχή και ήθελα να σας το πω και αυτό...Η @Elkκάι εγώ είμαστε από τις πρώτες εδώ 🤗🧿🤗🧿
    • Καλημέρα!!  Σαλάτες και φρούτα μου είπε να τρώω αρκετά αλλά πολύ καλά πλυμένα!! 
    • Ναι, ήθελα να σας γράψω, να σχολιάσω και διάφορα που λέγατε, αλλά δεν πρόλαβα! Περίμενα να δω και τα αποτελέσματα σου!  Γίνεται ένας χαμός εδώ, καλά καθόμουν κι άραζα στο μαιευτήριο!! 😅 Όταν κοιμηθούν και οι δύο και βρω χρόνο, θα γράψω κανένα κατεβατο για τη συνάντηση!! 😆 Καλά πάει πάντως προς το παρόν! ☺️
    • Πω βρε κορίτσι μου έχετε πολλά κλάματα είναι η αλήθεια μεγάλη κούραση και ταλαιπωρία για όλους σας  Ίσως σου πει να συνεχίσεις το σιρόπι ή μπορεί να σου δώσει και τίποτα άλλο για να τον βοηθάει σίγουρα θα περάσει αυτό απλά θέλει υπομονή και την σωστή αγωγή  γενικά η παλινδρόμηση είναι συχνό το έχω ακούσει και από άλλες κοπέλες που έχουν τέτοια θέματα  όταν μιλήσεις με γιατρό πες μας τι σου είπε 
    • Καλημέρα κορίτσια !  το θέμα δουλειά είναι λίγο μπερδεμένα για εμάς τις γυναίκες γιατί ξέρω πως και να είσαι όλη μέρα σπίτι με ένα παιδί και να μην έχεις βοήθεια δεν ειναι εύκολο.. εγώ η βοήθεια που έχω είναι μικρή πάει ανάλογα με το πρόγραμμα της πεθεράς μου αν δεν δουλεύει εκείνη τη μέρα  Μικρές διαφορές έχουν τα γραμμάρια που πήραν τα μωράκια μας και όλοι οι γιατροί είπε πως είναι εντάξει άσχετα που εμείς θέλαν πάρα πάνω 😂
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...